מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד קלמשה17/11/2011
רעד קל באגודל יד ימין,{אני שמאלי} רק בתנוחה מסוימת, כאשר האמה נשענת על קצה השולחן באזור הקרוב לכף היד. בן 65 מאוזן בתרופות ללחץ דם וכולסטרול.
עושה פעילות גופנית מידי יום. תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד קל - תגובה
אייל קליין20/11/2011בגדול נראה לי כי זה חסר משמעות קלינית. יחד עם זאת, הייתי בכל זאת ניגש לייעוץ אצל נוירולוג כדי לעשות הערכה מקיפה ולוודא שאכן זה סתם ממצא אקראי ולא חלק ממשהו סיסטמי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם EEG זה מספיקרמי16/11/2011
זה התחיל לפני כמה חודשים .. קלקולי קיבה מוזרים ונפיחות וגזים.. עשיתי את כל הבדיקות (רנטגן, צילום חזה, קולונוסקפיה גסטרו סקופיה).. אחרי חודשיים התחלתי להרגיש עייפות וכאבי שרירים (או עצמות לא יודע) עשיתי מיפוי עצמות..
עכשיו אני כבר חודשיים מרגיש סוג של סחרחורת אבל לא סיבובית.. התקפי לחץ בראש .. רגישות בצד שמאל של הפנים ולפעמים התחלת נימול .. נימול לפעמים באצבעות רגל שמאל.
מפחיד מאוד. אני רוב היום לא מרוכז
התופעות מתחזקות / מופיעות במהלך היום. בבוקר מלבד דכאון ועייפות לא מרגיש סחרחורת.
שמתי לב שהתופעות יותר חזקות שאני בעבודה.
נשלחתי ל EEG והוא תקין .. (בזמן ביצוע ה EEG לא היתה לי סחרחורת)
אני יודע שזה יכול להיות לחץ או חרדות.. אבל זה יותר מדי
עוד משהו חשוב.. ברוב התקופה הזאת סבלתי גם מצווא תפוס אבל לא ממש כואב
אבל גם בימים שהצוואר שלי רגוע אני עדיין מרגיש סחרחורות ונימולים
כאבי ראש כמעט ואין.. קרה כמה פעמים שכאב הראש אוליי בגלל המזג אויר או הלחץ
אני על סף קריסה טוטאלית. ומתפלא איך עוד לא פיטרו אותי מהעבודה (הייטק)
1) אז שאלתי האם EEG מספיק לשלול גידול ??
2) האם עליי לעשות CT
3) ממה זה יכול לנבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי
רמי16/11/2011שכחתי לציין שהנוירולוג כמובן הוא זה ששלח אותי ל EEG אחרי בדיקה גופנית תקינה והוא גם חשב שאין לי כלום. ובמקביל שלח אותי לבדיקת דם לזיהוי שאריות וירוס הנשיקה שהיה חיובי:
EBV IgG-EBNA : 176.00 POSITIVE
CMV IgG : 7.50 POSITIVE
CMV IgM : שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת PUSHERאלי15/11/2011
שלום רב!
אני מחפש מידע על תסמונת "PUSHER" בעברית אך איני מוצא. האם תוכלו להפנות אותי למקום בו אוכל לקרוא בעברית על התסמונת הזו ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת PUSHER - תגובה
אייל קליין20/11/2011לא מכיר מידע בעברית על התסמונת. גם באנגלית המידע מצומצם יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סיטיש15/11/2011
רציתי לישאול עשו לביתי בת 14 סיטי מוח בסיסי ראש עצם בבדיקה אמרו לי שיעשו לה ללא יוד אבל אים יהיה צורך אז יעשו גם עים יוד ובסוף הם אמרו לי אחרי שעשו בלי יוד שהם החליטו לעשות גם עים יוד ובאותו הזמן האיתי מאוד לחוצה שלא חשבתי אל הקרינה שזה בעצם פעמיים האים יש סכנה ביגלל הקרינה ולמה הם לא אמרו לי לגבי הקרינה כלום אני ממש מודאגת עשו לה באסותא האים יש סכנה חלילה שיכול להיות משהוא בעתיד ביגלל הקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סיטי - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011בדיקת סיטי מלאה כוללת בדיקה ללא ועם חנ כמובן שיש קרינה אבל הבדיקה מלאה רק אם נעשית בצורה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיייה בבוקרד4914/11/2011
לאשתי יש בעייה, שקשה לה לפתוח עין שמאל בבוקר. לא נראה שיש הפרשה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיייה בבוקר - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011מומלץ להבדק עי נוירולוג ונוירואופטלמולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMG זרוע שמאליניב14/11/2011
שלום
לפני מספר חודשים בצעתי בדיקת EMG בעקבות זרמים חשמליים בשתי אצבעות יד שמאל
ממצאי הבדיקה הראו בעיה במרפק,הומלץ צילום רנטגן
בצעתי לאחרונה צילום ולא נמצאו שום ממצאים בעייתיים
איך ממשיכים?? לאחרונה נוספו גם כאבים במרפק שמאל ובכף יד שמאל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG זרוע שמאל - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011יש לפנות לאורטופד כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות וסחרחורתעמי12/11/2011
לפני מספר שנים נשברה עצם הבריח שלי, ככל הנראה בהמשך להקרנות שקיבלתי ואשר החלישו את העצמות באיזור. הכתף נפולה ונאמר לי שאין פתרון כירורגי לשבר, מאחר והוא לא ניתן לאיחוי בשל חולשת העצמות.
אני מרגיש שהיציבות שלי נפגמה. מפעם לפעם אני חש סחרחורות ובפרט בזמן שאני צריך להתכופף.
האם מדובר בבעיה נוירולוגית? אם כן, האם יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות וסחרחורת - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011סחרחורות וחוסר יציבות לא קשורים לשבר ויכולים לרמז על בעיה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחיקי12/11/2011
שלום רב
לבעלי בוצעה בדיקת FDG PET מוח .
בCT נמצאה תבנית בליטה פטלוגית , מתאימה בעיקר לתהליך ניווני דמנטיבי מסוג פרונטלי .
האם תוכלו להסביר לי מה הממצא אומר , ומה המשמעות ?
וכן , למי עלי לפנות לטפול ? נוירולוג ? פסיכוגריאטר?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011בבדיקת מיפוי מוח בודקים את המוח תפקודית והתוצאה זה ירידה תפקודית בעקר באזור קדמי של המוח וזה צריכ לקשור יחד לקליניקה ולהחליט על אבחנה אצל נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי גומה אחורית ומחאמיר11/11/2011
שלום,
לאמי בת 58 התקבלה תוצאה של בדיקת CT גומה אחורית ומח ללא חומר ניגוד.
נמצא: הסתיידויות בעורקי הקרוטיס האינטרא קוורנוזיים ובעורקים הורטברליים בגומה האחורית. שאר הדברים היו תקינים.
בסיכום כתוב: שינויים טרשתיים בכלי הדם כמתואר, לבירור נוסף.
1. מה זה אומר? האם זה מסוכן, ומהם הסיכונים?
2. אילו בדיקות כדאי לעשות בבירור הנוסף?
3. איפה בראש ממוקמים עורקי הקרוטיס האינטרא קוורנוזיים, והעורקים ההורטברליים בגומה האחורית?
4. כיצד ניתן לשפר/לתקן את המצב, ומה כדאי לעשות?
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי גומה אחורית ומח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011מומלץ לקחת טיפול באספירין לעשות דופלקס עורקי קרוטיס ולהתיעץ עם נוירולוג . מדובר בכלי דם תוכ מוחיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דופק ברקה הימניתמוריה11/11/2011
בחודשים האחרונים יש לי תחושת דופק מורגשת במיוחד ברקה הימינית. אני סובלת ממגרנות אך זה איננו כאב כלל. פשוט תחושת דופק חזקה שמסבה את תשומת ליבי ואחרי כמה שניות עוברת.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת דופק ברקה הימנית - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011צריכה להבדק עי נוירולוג . זה יכול להיות בעיה תוכ מוחית או דלקת של כלי דם גדולים או כלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלרגיה פרסטטיקהאורי11/11/2011
שלום ד"ר
לאחרונה אובחנתי כסובל מהמלרגיה הזאת. אין לי תחושה בירך שמאל ובישבן שמאל.
כואב לי כשאני יושב, הולך, ישן וכו'.
רציתי לשאול ממה זה בד"כ נובע ואיך ניתן לרפא זאת כמה שיותר מהר? ואם אין טיפול, אז אשמח לדעת מתי זה יעלם ולאיזה מומחה עליי לפנות?
תודה רבה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלרגיה פרסטטיקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2011אם אכן זו האבחנה מדובר בפגיעה עצבית שטחית של עצב בירכ שנובע מהשמנה סכרת לחץ מקומי או סיבה לא ידועה . מעקב אצל נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח EEGגיא08/11/2011
שלום רב. אני בן 32 בריא בדרך כלל.
מזה כבר כמה שנים אני סובל מתחושת נימול בגב עליון ימני כולל יד ימין וכתף ימיןו גם מתופעת שיכחה
הנירולגית ערכה עליי מס' בדיקות גופניות שכולם יצאו תקינות. לאחר מכן שלחה אותי ל2 בדיקות: EMG ו EEG.
בEMG (אני מקווה שאני רושם את זה נכון) הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
בEEG:
הבדיקה בוצעה בעירנות נשימת יתר וגירוי פוטי.
בערנות נקלטה פעילות רקע אחורית מסוג אלפא בתדירות של 10מ\שני ואמפיליטודה 30 מק"ו,סדירה,סימטרית,נחסמת בפקיחת עיניים.
על פני האיזורים הקדמיים נקלטה פעילות בטא סימטרית.
בעת נשימה יתר וגירוי פוטי כנ"ל
לא נקלטה פעילות דלטא או פעילות אפילפטית.
סיכום: תרשים בגדר הנורמה.
מזה אומר? אם הכל תקין מה יכולה להיות הבעיה לתחושת הנימול? יש סיבה מוצדקת לבדיקה יותר מקיפה כמו CT או MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ?
גיא17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ברקה הימניתעמוס07/11/2011
שלום,
לפני יומיים התחיל כאב גרון בצד הימני והשקד היה מנופח. במקביל, התחילו כאבים חדים וקצרים ללא התראה תחילה בפנים האוזן הימנית ואחר כך ברקה הימנית. כל הצד הימני של הראש שלי יותר רגיש וקצת כואב בנגיעה.
כבר קרה לי בעבר שהיו לי כאבים חדים ברקה שנמשכו זמן קצר מאוד ונעלמו מיד. אבל הפעם הם באים בתדירות גבוהה יותר ונמשכים כבר יומיים.
האם צריך ללכת לרופא בדחיפות, או להמתין ולראות אם זה עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל בבקשה תשובה?
עמוס18/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב חד ברקה הימנית - תגובה
אייל קליין21/11/2011קשה לומר מה מקור הכאבים. אם בכל פעם זה מופיע עם דלקת גרון יתכן שמדובר פשוט על הקרנה של כאב לכיוון האוזן. אני מציע לטפל בדלקת בגרון ולראות אם הכאבים חולפים. אם הדקירות ברקה מופיעות גם בלי קשר לדלקת גרון אני מציע להתחיל בירור אצל אורטופד על מנת לראות אם זה כאב המוקרן מהצוואר. ייתכן גם כאב שמקורו במפרק הלסת. או אולי מדובר על סוג של מיגרנה או כאב ראש אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאמיר07/11/2011
חייב לשאול כי הבירור כבר ממש מקיף ללא תוצאות .
בעבר פניתי אליכם בגלל תחושות של נימול לעיתים ביד שמאל וברגל שמאל ולפעמים בלחי שמאל .
התופעות ברגל כבר לא קיימות ביד הן פחתו והן יותר בלחי שמאל ובביטוי בכאב ראש חובק כאילו שמקיף לי את כל הראש מהרכות אחורה וחזרה.
הבירורים שעשיתי עד היום
MRI מוח - תקין
CT מוח - תקין
MRI עמוד שדרה צווארי - בלט בין C3-C4 עם לחץ כל על השק
CT לב - תקין
אקו לב - תקין
EEG - תקין
דופלר קוריטיס - תקין
בדיקות דם תקינות - שומנים בדם 118 , כולסטרול 120
בן 33 , שקלתי לפני שלושה חודשים שהכל התחיל 150 קילו היום אחרי שלושה חודשים אני 130 . 20 קילו בשלושה חודשים וממשיך .
חזרתי לפעילות גופנית . הליכה 3 פעמים בשבוע שעה , ואופניים פעמיים בשבוע 10 קילומטר.
מטופל בלחץ דם גבוה - אמלודיפין 10 מ"ג פעם ביום , קרדילוג 5 מ"ג פעם ביום , אספירין 100 פעם ביום ורמיטנס 5 מ"ג פעם ביום .
לחצי הדם עומדים בממוצע בערכים של 115-125 על 60-75 , דופק במנוחה 70 בממוצע ואחרי הפעילות 100.
מה עוד ניתן לעשות שלא עשיתי ? נכון להיום הרופאים המטפלים מכוונים הכל לנושא של חרדה ( התחלתי שבוע שעבר טיפול פסיכולוגי )
אשמח לחוות דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד בדיקה ששכחתי
אמיר07/11/2011עשו לי גם גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI לאחר ארוע מוחיליאת . ק. א06/11/2011
ד"ר שלום ,
לפני שלושה חודשים עברתי ארוע של נימול וחולשה בפלג גוף שמאל בעקבותיו אושפזתי ועברתי סדרת בדיקות שכללו MRI מוח בו נצפה סיגנל בודד ולא ספציפי בחלק הלבן מצד ימין ולאחריו MRI ע"ש צווארי וMRI עמוד שגרה גבי . מאז הארוע הוחלט על נטילת מיקרופירין פעם ביום וסימבקור 20 מ"ג . הייתי רצה לדעת את משמעות פיענוח ה MRI היות ונקבע לי תור לניורולוג רק בעוד חודשיים . להלן הממצאים : MRI ע"ש גבי - חוליות טורקליות במבנה ובאותות תקינים וללא האדרה , שינוי סיגנל היפוואנטנסי מועט בלוחית הקצה התחתונה של חוליה D11 , הדגשה מעטה של כלי דם בצמוד לחוט בחלקו האחורי אמצעי , נראים שינויים דסקונים טורקלים היוצרים אמפרסיה משמעותית על השק והחוט. בגובה T5-6 ובגובה T6-7 אקטרוזיה דסקלית קטנה פראצנטרלית מימין היצרת אמפרסיה קדמית בינונית על השק עם קעירות החוט, בגובה T7-8 פרוטרוזיה דסקלית דיפוזית אמפרסיה קדמית קלה על השק,
סליחה שזה יצא ממש ארוך אבל ממש אשמח לקבל סיוע
בברכה , ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI לאחר ארוע מוחי - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/11/2011ממצא בודד במרי מוח הוא ללא משמעות ספציפית קשה להחליט על סמך זה בלבד על מחלה . בעש יש שינויים של החוליות ופריצות דיסק אבל למעשה הבדיקה נעשתה כנראה על מנת לשלול טרשת נפוצה שבנתיים בהדמיה אין עדות לכך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)