מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודגל28/09/2011
שלום, אני מבקשת לברר מה המשמעות של מצב שבו כאשר אני עושה פעולה ביד אחת היד השניה עושה את אותה פעולה - למשל, אם יד אחת מערבבת משהו היד השניה עושה את אותן תנועות ערבול, זה לא קרה פתאום זה תמיד ככה ואינו נשלט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך -
גל29/09/2011מדובר על בחור בן 21, מחונן, מצליח, בצבא כיום. הוא לא יכול לא לעשות זאת אבל זה לא מפריע לו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת esr ן-crpשמחה27/09/2011
התוצאות הינן crp 070 ן-esr 34
האבחנה של הרופאה היא observation-patient under observation
neuralgia occipital ברצוני לדעת עם תוצאות הבדיקות אכן מעידות על בעיה כל שהיא בעצב החמישי???? האם התוצאות מעידות על דלקת????.
מטופלת בתרופה שנקראת טגרטול 200 מ"ג
לתשובתכם אודה
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת esr ן-crp - תגובה
אייל קליין04/10/2011התוצאות הן מעט גבוהות אך בכל מקרה תוצאות בדיקות אלה אינן מעידות על מיקום הדלקת אלא רק על קיומו של תהליך דלקתי כלשהו בגוף. האבחנה שנכתבה על ידי הרפאה אינה קשורה לעצב החמישי (כנראה בלבלת עם Trigeminal neuralgia), אלא לעצב הנמצא בעורף ולעיתים גירוי שלו בעקבות תאונה או חבלה יכול לגרום לכאבי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלקס פענוח בבקשהקובי27/09/2011
שלום רב
עשיתי בדיקת דופלקס עורקים תוך גולגולתי
והממצאים הם הודגם מעגל ע''ש ויליס עם כלי הדם הגדולים .
בשני הצדדים הודגמה זרימת דם תקינה באופיה בעורקים
מה זה אומר?
תודה מראש לכול הרופאים המדהימים בפורום עבודת קודש תודה על הקדשת הזמן היקר
שלכם
חג שמח ושנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלקס פענוח בבקשה - תגובה
אייל קליין04/10/2011על פי הבדיקה הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדן חוש הריחאלקס22/09/2011
שלום רב,
אני בן 31 לפני כחצי שנה אני הרגשתי שחוש הריח שלי מאוד נפגע. עברתי בדיקה אצל אף אוזן גרון והוא לא מצאה סיבה לכך. בנוסף לבעייה זו יש לי כאבי ראש חוזרים, לפחות פעם בשבוע, כבר 3 שנים לפני שנתייים עברתי בדיקות אצל נוירולוג וקיבלתי תרופות נגד מגרנה. כרגע אני ממתין לטור אצל נוירולוג אך הטור רק בעוד חודש. מה אני יכול לעשות עד אז? אולי יש בדיקות מסויימות שאני יכול לבצעה עם הפניית רופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן חוש הריח - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן26/09/2011שלום,
אני מניח שהנוירולוג ישלח אותך להדמיה מוחית - עדיף MRI מוח מאשר CT. אבל לא נראה לי שבקופות חולים נותנים לרופאי משפחה להזמין בלי אישור או המלצה של רופא נוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של אירוע מוחיקוקוס22/09/2011
שלום,
אני יודעת שקיימים מיקרו אירוע מוחי, שהאדם לא תמיד יכול אפילו לחוש אותם (קרה לאחד מבני המפשחה שלי, ידענו על זה רק על אירוע מוחי שני -שהיה חזק). האם זה משהו שניתן למנוע או ניתן לטפל בו במהרה ? אם כן כיצד...?
סבתא שלי בת 72 , (לא קשורה לאירוע שתואר קודם לכן), מאתמול מתלוננת על כאבי ראש מאד חדים בעיקר באונה הימנית, וכן חולשה ברגל ימין. היא מסבירה שהכאבי ראש הם לא כאלה שניתן להעביר עם כדור משכך כאבים, הם כאילו באים מבפנים וגורמים לתחושה מאד כבדה של הראש. בנוסף סחרחורות חולשה, חוסר תיאבון ואפשר לומר מעט עצבנות . היא סובלת מלחץ דם כרוני ונוטלת תרופות באופן קבוע.
כמובן שהיום אני לוקחת אותה לרופא משפחה, זה לא התאפשר אתמול והיום רק ב16 הוא מקבל , אבל ברצוני לדעת מה זה יכול להיות ? אני מאד רוצה לשמוע שזה לא קשור לאירוע מוחי, אבל התסמינים המתוארים בכתבה(שקראתי באתר זה) מאד דומים. האם זה יכול להיות קשור למעבר עונות ? חוסר ברזל (גם לזה יש לה תרופות), ? אני משערת כל מיני כדי להבין לפחות את הכיוון ולמה זה קורה לה, מה אפשר לעשות כל עוד היא בבית (לפני הרופא) על מנת להקל עליה?
בנוסף היא טוענת שאין לה כוחף רוב הזמן היא שוכבת. או עושה הפסקות בין פעילות לפעילות כי לא מצליחה להחזיק הרבה זמן בלי מנוחה. היא אמנם מבוגרת אבל עד עכשיו היא לא הייתה מתעייפת כל כך מהר וזה כן חריג עבורה, היא גם מרגישה בעצמה.
כדורים נגד כאבי ראש לא עוזרים..
אם אפשר בבקשה לקבל כמה שיותר מידע, ברור לי שיש לפנות לרופא, לכן אנו הולכות היום ב16, העניין הוא שהרופאים לא מנדבים הרבה מידע וחשוב להבין מה קורה, מה לעשות?
אולי יש צורך בצילום ראש או פנייה למיון?
אנו עזרו לי !
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עדיין זקוקה לתשובות למרות
קוקוס24/09/2011שהיינו אצל הרופא...
הבנתי ממנו כי יתכן שיש חסימה של עורק, הוא הצביע על הצוואר והאזור לידו של הראש (משהו דופל טריפל...לא זוכרת משהו עם כפל), מה זה בעצם אומר? ש3 ימים שהיו לה כאבי ראש בלתי נסבלים ותחושת נמק קלה של הרגל, כאילו קשה להזיז אותה. הם יכולים להיות תסמינים של אירוע מוחי קטן?
אם כן מה עושים במצב כזה?
יש לה תור לניורולוג, אבל השאלה שלי היא מה הנוירולוג יכול לעשות ? הרי אם היה אירוע מוחי אין מה לעשות בנידון, לא ? אבל האם יש דרך למנוע בעתיד מקרים כאלה ? האם זה מטופל בתרופה או איך?
מה הנוירולוג בעצם עושה, אם יש חשש לאירוע מוחי? צילום ? ומה אם מגלים שיש?
בבקשה תפנו אותי למאמר או אתר אינטרנט, אם השאלה שלי לא רלוונטית , אני אחפש את התשובות בעצמי, זה מאד חשוב לי ואני לא רוצה לעבור את הגיהנום הזה שוב... כי כמו שאמרתי קודם לסבא שלי כשהיה בחיים, היה לו אירוע מוחי שלא ידענו עליו, וידענו רק אחרי שהוא היה במיון עם אירוע מוחי נוסף רציני יותר עם שיתוק...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תמיד מקבלים תשובה בפורום הזה?
קוקוס26/09/2011??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תמיד מקבלים תשובה בפורום הזה? - תגובה
אייל קליין26/09/2011בעיקרון לא כל כך ניתן לטפל במשהו שאיננו יודעים על קיומו מכיוון שאינו נותן סימנים או סימפטומים ולכן יש להתרכז במניעה. במקרה של ארועים מוחיים שוב לטפל בגורמי הסיכון כגון, סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם ועוד, לבצע פעילות גופנית מסודרת ומסוקרת באופןקבוע ושמור על אורח חיים נטול סטרס ככל האפשר.
במידה ואמך אכן עברה ארוע מוחי יש ראשית לעשות הערכה של מידת הפגיעה, בעיקר הפגיעה התפקודית ולהפנותה למסגרת שיקומית מתאימה. במידה ואכן מדובר בארוע קטן או ארוע חולף אז יש חשיבות רבה במניעה של אירועים חוזרים כפי שנאמר לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות נוירולוגיותגילבר צב22/09/2011
שלום ד"ר ,
הנני בחור בן 50 עם רקע של -CEREBELLER ATAXIA
בעיות שיווי משקל , ידוע על חוט שידרה צר לכל אורכו ואטרופיה בורמיס קלה ( לפי MRI ).
בבדיקות נוירופיזיולוגיות אחרונות -
טיבאלי : חביון גל P37 קורקטיקאלי מאורך דו צדדית .
מודיאני ( ימין ) - חביון גל N20 קורטיקאלי מאורך
והשאר בדיקה תקינים .
מודיאני ( יד שמאל ) - חביון N20 קורקיקאלי מאורך השאר תקין.
רציתי לדעת אם המימצאים בבדיקה הנוירופיזיולוגית תומכים
בפגיעה בחוט השידרה ? ובמחלה הנוירולוגית
בכבוד רב
גילברט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות נוירולוגיות - תגובה
יתחן שיש בעיה בחוט השדרה אבל זה תלוי בכמה יש הארכה של הגלים האלו ב- SEP. יש להתיעץ עם רופא נוירופיזיולוגי (או רופא נוירולוג המטפל) עם התוצאות המפורטות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- emg בבקשה מישהוא יכול ללתת לי תשובהאלי21/09/2011
עברתי בדיקה emg והתשובה הייתה ככה
emg results suggest for right c5 and left c5-c6 mild subacute ongoing chronic radiculopathy
מה זה אומר בבקשה
אתם יכולים לענות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר emg בבקשה מישהוא יכול ללתת לי תשובה - תגובה
אייל קליין21/09/2011הממצאים שתיארת מצביעים על כך שקיימת פגיעה בשורשי העצבים, כלומר באזור מוצאם מהצוואר לכיוון הגפיים העליונות. הפגיעה הינה כרונית, כלומר נמשכת זמן רב ואינה פגיעה חדשה שקרתה לאחרונה. פגיעות מסוג זה יכולות להיות תוצאה של הרגלים לא נכונים, עומסים לקויים, מבנה גוף, תאונות בעבר וכו. לא תיארת את התלונות שבגינן הופנית לבדיקה ולכן קשה להעלות השערות אבחנתיות. כפי שהוסבר כאן בעבר ממצאי הדמיה לכשעצמם אינם משמעותיים מבלי לעשות התאמה בינם לבין התלונות או הסימפטומים. לכן עליך לגשת לרופא שהפנה אותך לבדיקה על מנת להשלים את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות של סימפטומים נוירולוגיםאלה21/09/2011
בת 63 סובלת ממחלת רקע הנקראת פוליציטמיה וורה מזה 13 שנים.מזריקה כפעמיים בשבוע אינטרפרון ולחץ דם לרב מאוזן. ממצאים בדם יחסית תקינים (טסיות היו בנורמה, לויקוציטים מעט גבוהים)
לפני כשלושה שבועות עברה צינתור וכשלושה ימים לאחר מכן החלו סימפטומים של הרדמות היד לסרוגין. היא התאשפזה ולאחר CT אנגיו לא היו ממצאים. במהלך השבוע לאחר מכן אותם סימפטומים רק בתדירות גבוה יותר עם היווספות של הרדמויות ותחושת חולשה ברגל(גם לסרוגין) בוצע MRI נמצאו אוטמים מיומיים שלושה האחרונים אשר מסבירים את התמונה הקלינית. בבדיקות דם הטסיות נמוכות מאד 80,000 ולויקוציטים גבוהים מאד.
עש בירור קרדיאלי נמצא תקין. עדיין ישנה בשבוע האחרון התדרדרות והיד עם תחושה שיטחית אך תחושה עמוקה ומוטוריקה לקויה מאד. הרגל מתדרדרת.
היא מאושפזת במחלקה נוירולוגית אך נראה שהם אובדי עצות. השאלה שלי היא האם זו המחלקה שהיא צריכה להיות מאושפזת אולי צריך להעיבר אותו להמטולוגיה או המטואונקולוגיה? איך יכול להיות המשל של התדרדרות נוירולוגית שהטסיות כ"כ נמוכות? יש מומחה למחלה שלה שאתם יכולים להמליץ עליו?
תודה על כל עזרה אנו ממש עובדי עצות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות של סימפטומים נוירולוגים - תגובה
אייל קליין21/09/2011אני חושב שהיא נמצאת במחלקה הנכונה לבירור להתופעות הנוירולוגיות ואני מניח כי קיימות התייעצויות רב-מקצועיות באשר למצבה וההשלכות של בעיות בתחום אחד על הבעיות בתחום אחר וכן באשר להשלכות הטיפוליות.
אוטמים מוחיים בפרט ופגיעות נוירולוגיות בכלל, יכולים להתבטא בצורות רבות ומגוונות ולכן צריך להתאזר בסבלנות ולאפשר לצוות הרפואי למצות את אפשרויות האבחון והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורות בראש בזמן התרגשותד``ר רונית גלעד20/09/2011
שלום,
קודם כל תודה רבה על הזמן שאתם משקיעים בעזרה לאנשים ללא קבלת תמורה.
.
אני אישה בת 47.
זו תקופה ארוכה שמדי פעם אני מרגישה צמרמורות/ מעין "זרם חשמל" (קשה לי להגדיר) בכל אזור הגולגולת. הדבר קורה בעיקר ובאופן מוגבר כאשר אני חווה התרגשות, כגון בעת שמיעת מוזיקה שמרגשת אותי.
רציתי לשאול האם סימפטום זה מצביע על משהו מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות בראש - תגובה
אייל קליין21/09/2011על פניו נראה כי התופעה אינה צריכה להדאיג אותך. אך עקבי אחר תדירותה ועוצמתה ואם את חשה בהחמרה כלשהי פני לרופא להתייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות לאחר מכהג'ני20/09/2011
ביום שבת האחרון חבר שלי קיבל מכה חזקה מהפינה של הקיר באצבע האמצעית ברגל...ישר הלכתי להביא לו קרח לשים על האצבע שלא תתנפח...הוא היה נראה בסדר קצת נראה סובל מהכאב...התיישבנו על הספה להתסתכל מה קרה בדיוק,ופתאום הוא התחיל לחוש בסחרחורות...הוא נשכב על הספה והתחיל להתכווץ...גילגל עיניים והוציא קולות מוזרים של מאמץ...פתאום שמתי לב שהוא מתחיל להכחיל ניסיתי להוציא אותו מזה..לא ידעתי כל כך מה לעשות...אחרי דקה בערך הוא התחיל להתאושש והוא לא זכר כלום...זה לא נראה כמו התעלפות רגילה...הוא עשה בדיקות אק"ג ולחץ דם והכל היה בסדר...המליצצו לי לפנות לניורולוג לדעה נוספת...
האם יש סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפות לאחר מכה - תגובה
אייל קליין21/09/2011ייתכן שהוא חווה התקף אפילפטי. רצוי להמשיך את הבירור כדי להגיע לאבחנה האם מדובר על אירוע בודד ולא משהו סיסטמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד לא ספציפי בחומר הלבןאמיר20/09/2011
מה הפרוש הספרותי רפואי של המונח הזה שמופיע בבדיקות MRI.
האם מדובר בארוע מוחי ? האם מדובר בנזק לא הפיך ? האם קיים טיפול ?
מה ההשלכות העתידיות לממצא שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד לא ספציפי בחומר הלבן - תגובה
אייל קליין22/09/2011מדובר על ממצא של נגע בודד שיכול להיות כתוצאה מסתימה קטנטונטנת בעבר של כלי דם קטן. לשם הקביעה מה מהות הפגיעה, מה מהות הנזק ומהי האבחנה יש לבצע התאמה בין הממצא בהדמיה לבין הסימפטומים שאתה מתלונן עליהם או שבגינן הפנו אותך לבדיקה. לעיתים ממצאים כאלה הינם אקראיים ואינם קשורים לתלונות המקוריות. מהאבחנה נגזר גם הטיפול והפרוגנוזה (השלכות עתידיות וסיכויי החלמה) ולכן קשה לענות על שאלותיך. אני מציע לחזור עם הממצאים לרופא שהפנה אותך על מנת להשלים את תהליך האבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בדופמיןמיכל20/09/2011
שלום,
אני בת 29. כבר כ- 7 שנים שאני סובלת מעייפות קשה שמפריעה לתפקוד
כאשר כל בדיקות הדם תקינות.
לקחתי במשך כמה שנים את התרופה סימבלטה ועוד כמה תרופות שעובדות על סרוטונין,
ומצב העייפות רק החמיר.
רופאת המשפחה אמרה שאולי יש לי מחסור בדופמין ושזה מה שגורם לעייפות(יש לי גם מעט רעד בידיים).
ניסיתי לקחת ריטלין וזה עשה לי תופעות לוואי מאוד לא טובות והפסקתי,
ולגבי התרופה וולבטרין הבנתי שהיא גורמת לנדודי שינה וזה בעייתי במצב שלי.
האם ניתן לרשום במצב שלי תרופה לפרקינסון ולקחת לתקופה קצובה ואז מאגרי הדופמין יכולים להתמלא? או שזה לא עובד ככה?
ומהי כיום התרופה לפרקינסון שנחשבת עם הכי פחות תופעות לוואי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת באיחור אבל..
מתן06/11/2012במבט ראשון זה יראה לך שטותי ולא מן העניין אבל תשקיעי כמה דקות מחשבה..
אני בן גילך סבלתי שנים רבות מהתופעות שאת מדווחת עליהם (בנוסף לכאב ראש (פעם בשבוע, חוסר ריכוז, ומאמץ רב בקריאה).
לפני כשלוש שנים גיליתי שיש לי בעיית מיקוד ראיה (המונחה הרחב בעברית) אם תרצי תוכלי לחפש באנגלית convergence insufficiency.
הבעיה הזו נובעת מכך שהמוח איננו מסוגל לאחד את שני ההסטים (שדות הראיה) ובעצם נוצר מאמץ מתמיד בכדי להבין מה מתרחש (וזאת בכדי לא לראות עולם כפול).
לעניינו על פי הבנתי הסיבה שהבעיה הזו גורמת לחולשה עייפות ורעד היא משום שמערכת הראיה או האזורים שעובדים קשה בכדי לראות עובדים על דופמין ואי לכך גורמים לחוסר איזון.. אם יהיו לך שאלות כנסי לקבוצה בפייסבוק "מיקוד ראייה".. אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
חגית22/09/2011תודה על תשובתך
האם אתה מדבר על תופעה שנקראת "רדיקולופתיה"? בבדיקת emg לא נמצאה עדות לרדיקולופתיה או ל נירופתיה.
האם זרמים ברגל בדר"כ עוברים מאליהם?, ואיך פיזיותרפיה אמורה לסייע.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל - תגובה
אייל קליין22/09/2011שאלות טובות.
העלית חלק מן האפשרויות. תיתכן גם תסמונת של כליאה של עצב במקום כלשהו לאורך הרגל. יש לזכור המהימנות של בדיקת EMG אינה מוחלטת וכמו כל בדיקת הדמיה גם בדיקה זו עשויה "לפספס" ולא לאתר בעיות בייחוד במצבים גבוליים.
הזרמים עשויים לעבור מאליהם כמו הרבה תופעות שאנו חוויםם לאורך חיינוץ לא לכל "פיפס" רצים לרופא. יחד עם זאת לא הייתי מחכה יותר מידי עד לטיפול בעניין כדי לא להפוך את המצב לכרוני או להחמירו.
הטיפול הפיזיותרפיה עשוי לכלול תנועתיות מסוגים שונים לעמוד השדרה, תנועתיות של מערכת העצבים, טיפול על ידי זרמים חשמליים או אולטרא סאונד במידת הצורך. כל הטיפולים מיועדים להורדת הרגישות העצבית ולהפחתת הלחץ על העצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
חגית22/09/2011תודה רבה על תשובתך המהירה והתייחסותך הרצינית לשאלותי:) גרמת לי לשקול בחיוב פניה לפיזיותרפיה בפעם הראשונה בחיי.
תודה וכל טוב, וסליחה על ההאשמות שהטחתי בך קודם.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל - תגובה
אייל קליין22/09/2011כולי תקווה כי תמצאי מזור במהרה. לדעתי פניה לפיזיותרפיה צריכה להיות במעלה סדר העדיפויות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ברגל.חגית19/09/2011
שלם ד"ר,
מזה שבועיים אני סובלת מתחושה של זרם חשמלי בשוק הימנית. בבדיקה אצל ניורולוג הכל היה תקין, נשלחתי לבדיקת emg וגם היא הייתה תקינה, בדיקות דם תקינות גם כן.. הזרם ברגל התקפי, מופיע כל כמה שניות בעיקר בהליכה ובעמידה. מאוד מציק.
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו כאשר כל הבדיקות יצאו תקינות. והאם הזרם ברגל יכול לעבור מאליו?
תודה
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים ברגל. - תגובה
אייל קליין21/09/2011אני מציע לפנות גם לאורטופד ולבקש הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לעשות אבחנה פיזיקאלית נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית21/09/2011"תלכי לאורתופד" היא התייחסות לא רצינית מאחר ואתה בטח יודע שלפעמים נאלצים להמתין שבועיים שלושה לתור אצל אורטופד. ולכן מטרת הפורום הזה היא לתת מענה רציני לשאלות שמציקות לאנשים עד שיגיעו לביקור אצל אורטופד. אין צורך לזלזל באינטליגנציה של האנשים שיודעים שהם צרירים לפנות לרופא מומחה. רק שבינתיים אפשר לקבל תשובה רצינית בפורום כזה, וחבל שאתה לא מספק את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין - תגובה
אייל קליין21/09/2011צר לי שאת חשה כי זלזלתי באינטיליגנציה, יחד עם זאת עלייך לזכור כי מטרת הפורום אינה לאבחן אלא לנסות ולפתוח אפיקי מחשבה חדשים או איפיקי התייעצות חדשים. אין תחליף לבדיקה פיזיקאלית מקיפה הכוללת הסתכלות הוליסטית על האדם ולא מסתמכת רק על מספר נתונים. אין לנו בפורום את האפשרות לבצע ראיון (אנמנזה) מקיף ולכן לעיתים נוצר הרושם כי התשובות הן שטחיות אך לא כך הדבר. כיוון שמדברייך עולה כי עדיין לא פנית לאורטופד הצעתי לך לעשות זאת לפני שאני זורק אבחנות לאויר מבלי שיש בידי את מלוא המידע. ההצעה שלי לפנות לרופא ממומחיות שונה מזו שפנית אליה אינה בגדר זלזול באינטיליגנציה, נהפוך היא באה במטרה שלא לפספס אתהדברים שעשויים להיות מובנים מאליהם לאנשי מקצוע אך בגדר נעלם למי שאינו בקיא בתחום.
אם הדברים לא יגיעו לפתרון לאחר הפניה לאורטופד והתייעצות עמו את מוזמנת כמובן לפנות שוב לפורום ואנו ננסה לעזור כמיטב יכולתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית22/09/2011תודה על התייחסותך , אשמח אם בכל זאת תענה לשאלות שהעליתי בקשר לזרמים ברגל.
תודה,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין - תגובה
אייל קליין22/09/2011בהנחה שמדובר בכל זאת על תופעה נוירולוגית בבסיסה על אף שהבדיקות תקינות ייתכן שהמקור הוא בעמוד השדרה המותני או שמדובר בכליאה של עצב לאורך הרגל. על מנת לשלול או לאשר אבחנות אלה יש לפנות לאורטופד ובמידת הצורך (אני מציע לבקש באופן ספציפי) לקבל הפניה לפיזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית22/09/2011שלום ותודה על תשובתך,
האם אתה מדבר על תופעה שנקראת "רדיקולופתיה"? בבדיקת emg לא נמצאה עדות לרדיקולופתיה או לנירופתיה.
האם זרמים ברגל בדר"כ עוברים מאליהם?, ואיך פיזיותרפיה אמורה לסייע.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קפאין יחד עם קונצרטהעדי19/09/2011
שלום,
אני עדי בת 24, התחלתי טיפול בקונצטרה לפני כשנה, כרגע מזה חודשיים אני מקבלת מינון של 52.
אני לוקחת את הכדורים על בסיס יומי .
כרגע אני שוקלת לקחת כדורי קפאין בשביל פעילות אירובית וחדר כושר, שגם אותם צריך לקחת על בסיס יומי.
השאלה שלי אם אפשר לשלב את הקונצרטה וכדורי הקפאין ביחד?
בברכה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי קפאין יחד עם קונצרטה - תגובה
טוב שאת שואלת. יש תמיד להיזהר מאינטרקציות של תרופות ואכן קפאין כמו קונצרטה היא תרופה סטימולנטית.
למרות שאני לא מכיר נוהלים רשמיים נגד השילוב הזה הייתי כן נזהר ולא לוקח את השילוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץשרה19/09/2011
אני סובלת מרדימות ברגליי על סף הרגשת שיתוק.שיריריי בסדר אך שתי רגליי רדומות ועוקצות כל הזמן. בשתי ידיי אני חשה נימול. הרופאים אבחנו שיש לי -sensory polineuropathy giuline-barre syndrome. טופלתי במשך 5 ימים - באינפוזיה - ב Immunglobulin. נאמר לי שיקח שבועות ואף חודשים עד שהתופעה הנ"ל תחלוף. אני מבקשת לדעת אם אכן זה כך , אולי יש עוד טיפול שיזרז את החלמתי. התסכול הוא גדול להרגיש כנכה. אודה על התייחסות בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
אני מניח שעברת בדיקת EMG וזה מה שהוכיח את האבחנה.
אם כך, מה שאמרו זה נכון.
אם יש הפרעות תחושה שמציקות ומפריעות אז מומלץ לשקול טיפול תרופתי נוסף לכאב נוירופתי - יש מבחר כגון: gabapentin, pregabalin ו- duloxetine.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)