מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי CK גבוהיםמיסטי01/06/2011
שלום,
בדיקות הדם של בני בן ה-16 הראו ערכי CK גבוהים (233).
כיוון שזו אינה הפעם הראשונה, וכיוון שהוא אינו עוסק בפעילות גופנית, הופנינו להמשך בירור נוירולוגי.
על מה יכול להצביע הדבר? מה צריך לשלול?
אודה לתשובתכם,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי CK גבוהים - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן05/06/2011שלום,
כאשר מדובר בבעיה נוירולוגית שמעלה את רמות ה- CK מדובר בערכים הרבה יותר גבוהים מ- 200. נכון שפעילות גופני יכול לגרום לעליה מסויימת ב- CK. גם מחלה וירלית (לדוגמא שפעת) יכול לעשות את זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- total locked in syndromeדוד01/06/2011
כיצד בדיקה קלינית מבדילה בין total locked in syndrome לבין brainstem death?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר total locked in syndrome - תגובה
ישנם בדיקות ופרוצדורות מאוד מסודורות כדי להוכיח מוות מוחי. לפעמים גם משתמשים בבדיקות עזר (כגון TCD ו/או EEG) אבל זה לא חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נוירולוגיות ממושכותclaudine31/05/2011
שלום לך ד"ר נכבד,
אני בת 21 כיום
אני סובלת ממיגרנות קשות כ13 שנים כשלאחרונה הכאבים נהיו חזקים יותר
כרגע אני מטופלת ב אלטרולט ורילרט וקלוניריט ורוקאסט פלוס
עברתי שני צילומי MRI מוח עמש צאוורי וגבי עם הזרקת החומר ופעם אחת בלי
חוץ מכאבי הראש אני גם סובלת ממחלת IBS כשהייתה לי בעבר COLITIS
אני גם סובלת מתכיפות ודחיפות במתן השתן שבעצם זה נהיה כבר בלתי נסבל בשנים האחרונות
הלכתי לאורולוג והוא הפנה אותי לרופא נוירולוג הנוירולוג אמר שהוא חושד במחלה בשם ENCEPHALITIS UNKNOWN CAUSE למען האמת אני לא כל כך מבינה את המשמעות של המילה הזו רק זה נשמע לי איזושהי דלקת
השאלה היא האם זו מחלה מסוכנת?? האם אפשר לצאת מזה?.
אני למען האמת קצת מפחדת מהעיניין כי אולי בגלל זה יש לי כאבי ראש וצאוור ?
איך מטפלים בבעיה הזו ואיך זה עוזר לשתן???
אשמח לתגובתך והאם המחלה הזו קשורה לדיסטוניה צאוורית או לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נוירולוגיות ממושכות - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן02/06/2011
שלום,
כמה דברים:
(א) לגבי כאבי הראש שלך: יש דברים שמאפיינים מגרנה ומבדילה אותה מכאבי ראש אחרים. כדאי לקל יעוץ נוירולוגי (עדיף במסגרת מרפאת כאב ראש) האם זה אכן האבחנה. גם זה כן האבחנה מאוד חשוב גם להתייחס לדברים שגורמים לכאבי ראש (לדוגמא עישון, אי סדירות באכילה ושינה ועודף לחץ). ונושא התרופות מאוד חשוב בעניין זה - צריך לעשות סדר וגם אולי את צריכה מינון גבוה יותר של אלטרולט או משהו במקומו כדי להפחית את תדירות ההתקפים של כאבי ראש.
(ב) לגבי הבדיקות שעשת: לא ציינת שהיה משהו בלתי תקין ב- MRI מוח. אם יצא תקין אז זה מאוד חשוב כי יש דברים מבניים שיכולים לגרום לכאבי ראש - במקרים קיצוניים גידולים, ווסקוליטיס ואנצפליטיס.
(ג) לגבי IBS וקוליטיס - הקשר עם הסימפטומים שלך מאוד חלש - קשר אחד שאני יכול לחשוב עליו הוא ווסקטוליטיס - אך זה מאוד נדיר - וגם כנראה ה- MRI שלך היה תקין.
(ד) ההפרעות במתן שתן - הגורם הנפוץ ביותר זה דלקות חוזרות בדרכי השתן.
(ה) לגבי האבחנה של הנוירולוג – לא נראה לי שמדובר באבחנה סופית. כדאי לשאול אותו למה הוא התכוון. לפעמים אנחנו הרופאים כותבים דברים באבחנה המבדלת שאנחנו חושדים – אבל לחשוד לפעמים זה רק לחשוב על זה ואז לעשות כמה בדיקות כדי לשלול את האופציה הזאות. אולי זה המצב הפעם? בכל זאת על סמך מה שאת אומרת לי אין פה שום סיבה לפניקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הMRI :
claudine04/06/2011כך
MRI בפברואר 2010 הדגים הידקקות בחוט השדרה הצווארי עם דלדול קלה של אונה קדמית של המוחון CONTACT PONIT בין ספאום נזלי לקונכה מדיאלית אך בתשובות הMRI [הדף המצורף] דווחו כתקינים
הבדיקנה נעשתה ללא הזרקת חומר ניגודי [גדוליניום]כי אני לא הסכמתי מפחד
לפני כשבוע אני שוב עברתי MRI עם הזרקת החומר כרגע אין תשובות בידי כרגע הן תגענה בעוד אולי שבוע וחצי ככה
האבחנות המשוערות שהוא רשם :
MIGRAINE chronic
HEDACHE TENESION
NYSTAGMUS CONGENITAL
ENCEPHALITIS UNKNOWN SUSP?
CERVICALEGIA
אשמח לקבל הסבר כי האמת אני לא ממש הבנתי ואני לא כל כך רגועה
תודה על התיחסותך להודעתי
שיהיה לך ערב טוב וחג שבועות שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANAמורן31/05/2011
שלום רב, עקב אירוע של נימול ביד וברגל שבא והולך מספר שבועות הרופא שלח אותי למספר בדיקות ואלו חלק מהתוצאות . Speckled Speckled
- ANA PATTERN
ANA TITER POS 1:160 POS 1:160 ANA TITER
ANTI CARDIOLIPIN IgG 1.95 U/ml
ANTI CARDIOLIPIN IgM 1.44
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 0.10 U/ml
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 0.87 U/ml
DNA (ds) Ab 1.0 IU/ml
RNP 0.2 Index
אשמח לדעת מה התוצאות האלו? אני די מודאגת מהן.
הרבה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ANA - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן02/06/2011שלום,
אלו כולם בדיקות דם לוסקוליטיס / מחלות רקמת חיבור, לדוגמא זהבת או תסמונת אנטיפוספוליפיד (APLA). כל התוצאות בגדר הנורמה.
כדאי לקבל תשובה רשמית מהרופא המטפל ולהחליט על המשך הבירור / מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפוןגיל30/05/2011
ד"ר שלום
בת 43
אתמול בזמן שאני יורדת במדרגות התחלתי לחוש רע כאילו שאני מאבדת שליטה על הרגלים המשכתי לרדת ולאחר מכן הייתי אמורה לעלות מדרגות לא הצלחתי לשלוט ברגלים נתקפתי חולשה התישבתי על המדרגות ומיד אחרי זה התעלפתי. אנשים עזרו לי נתנו לי לשתות עד שהתאוששתי.
אין לי מושג למה זה קרה שתיתי המון במהלך אותו יום וגם אכלתי
מה יכולה להיות הסיבה? אני ממש פוחדת ללכת להבדק במיוחד אם צריך בדיקות ראש למינהם , לאיזה כיוון לדעתך עלי ללכת על מנת להיות רגועה שהכל בסדר? בדיקות דם אצלי תקינות
בד"כ סובלת מכאבי ראש מיגרנה ומטופלת ברירלט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילפון תוספת
גיל31/05/2011המצב חזר על עצמו היום שוב פעם בעבודה כשאני במצב ישיבה
מה לעשות?
אני מתחילה להלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות שפעתדרור29/05/2011
סבתא שלי, בת 75, חלתה בשפעת לפני כחודש. בזמן המחלה לא קמה מהמיטה, והיום היא לא מסוגלת ללכת (מצליחה להזיז ידיים ורגליים אך לא ללכת).
לפני השפעת היתה עצמאית. היא צלולה ומדברת רגיל, נוירולוג בדק ואמר שלא היה אירוע מוחי, לדעתו מדובר בהזדקנות טבעית, בעיה בקשר המוח עם השרירים, שאין לה פיתרון.
מה זה יכול להיות? אשמח לשמוע דעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות שפעת - תגובה
ד''ר יולי טרגר30/05/2011דרור שלום.
75 זה לא זקנה!!!!!!!!!
אם היא הייתה עצמאית לפני השפעת ולא חלתה במחלה נוירולוגית במהלך השפעת (כפי שעולה מבדיקה נוירולוגית) אין שום סיבה שהיא לא תחזור למצבה התפקודי הקודם.
יש לא מעט מקרים שאנשים מבוגרים לא מצליחים לקום באופן עצמאי לאחר שכיבה במיטה במהלך מחלה קשה. חייבים לעזור להם. במקרה כזה מגיע לחולה טיפול שיקומי במטרה להחזירה למצבה התפקודי הקודם. היא חייבת להגיע לשיקום באשפוז במסגרת מחלקה לשיקום גריאטרי (וזה טיפול שהוגדר בחוק וקופת חולים מספקת את הטיפול הנ"ל). אני ממליץ (דחוף!) לצור קשר עם הרופא המטפל ולבקש שיפנה אותה לטיפול שיקומי גריאטרי. בקופה יש גם יחידות המשך טיפול בבית. יכול להיות שגם פיזיותרפיסט מיחידה להמשך טיפול יכול להגיע הביתה ולטפל בה בבית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דרור31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה חשובה
דרור02/06/2011בעקבות השפעת היו לסבתא גם סחרחורות (שבינתיים פסקו), ובנוסף- נטייה שמאלה עם כל תנועה אקטיבית. הנטייה שמאלה התמתנה, כנראה בזכות פיזיותרפיה, אך עדיין קיימת.
הנוירולוג בבית החולים לא ידע להסביר את הנטייה. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיהאשר29/05/2011
האם סמים כגון אקסטזי עלולים להוביל לנוירופתיה? אם כן איזה בדיקות מבצעים על מנת לגלות זאת? (MRI ראש,צוואר וגב התבצעו כבר והם תקינים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/05/2011שלום,
מעבר לסיכון שאולי הסם לא ממקור מבוקר וכן יש מרכיבים מסוכנים, שימוש בסם ממכר ומסוכן, במיוחד כאשר יש תערבות עם אלכוהול או סמים אחרים. יש מקרים שבטח שמעת אליהם של מוות - כנראה כתוצאה מהתיבשות או שתיה מוגזמת. לגבי נוירופתיה, נדמה לי שאקסטזי לא גורם לנוירופתיה. נוירופתיה מתבטאת בהפרעות תחושה וכאב בעיקר. הבדיקה להוכיח / לשלול נוירופתיה היא EMG / NCS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאלקרן29/05/2011
אני סובלת מכאבים בצד השמאלי של הגוף. לא ממש כאבים אלא יותר חולשה וכבדות של הצד.אני מרגישה כאב כאשר אני לוחצת על הצלעות לצד החזה ומתחתיו.אני גם מרגישה את החולשה באצבעות הידיים וליעיתים מתקשה לעשות פעולות של מוטוריקה עדינה כמו לדפדף. הכאב מורגש גם בכף הרגל. מדובר בתחושות שמלוות אותי כבר מספר שנים וזה בא מידי פעם וחולף בעוצמה משתנה. איזה בדיקות כדאי לבצע כדי לאבחן את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד שמאל - תגובה
למרות שאין לך בעיה חריפה אני בכל זאת הייתי ממליץ על בדיקה נוירולוגית מקיפה. גם אם אין שום סימנים בבדיקה, יכול להיות שהנוירולוג ימליץ על כמה בדיקות מסוימות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- emgשלי29/05/2011
האם בדיקת vep וssep מגלות נוירופתיה היקפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר emg - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/05/2011נוירופתיה היקפית מאובחנת באמצעות EMG / NCV (הולכה עצבית). אולי SSEP גם יכול להיות לא תקין עם נוירופתיה אבל הבדיקה מיעודת לבדוק בעיות במערכת העצבים המרכזית (זאת אומרת חוט השדרה וגזע המוח בעיקר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן שבו המח עובדאלון29/05/2011
יש לי שאלה קצת מוזרה.
נראה לי שהמח שלי יודע רק לשאול למה, למה דבר עובד כפי שהוא עובד או למה אנשים עושים מה שהם עושים, או כל דבר שכזה.
העניין הוא שזה הדבר היחידי שמעניין אותי, אני לא רואה את עצמי עובד בעבודה שמצריכה את המח לחשוב על דברים אחרים, לא כלכך מעניינים אותי שיחות חולין למיניהם, כי אני תמיד מנסה לחשוב למה השיחה הזאת עלתה וכו'.
אין דברים שאני אוהב לעשות כלכך אם אין לזה איזשהי מטרה מסויימת, ואז אני לא עושה זאת כי המטרה נראת לי אינטרסנטית בצורה מסויימת.
אם הייתי חי ביוון העתיקה אז אולי הייתי מסתדר, אבל בעולם המודרני זה קצת בעייתי האמת.
אני יודע שזאת שאלה מוזרה, אבל האם ישנם דרכים לשנות את אופן פעולת המח? דרכים לתכנת או לתת סוגסטיות חדשות שיתנו לי הנאה מלחיות חיים תקינים?
אשמח גם לשמוע על מחקרים בנושא, אם ישנם כאלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן שבו המח עובד - תגובה
השאלה ממש לא מוזרה. לדעתי סקרנות היא תכונה חיובית, ומאוד שימושי ומעורך בהרבה סקטורים בחברה המודרנית (כמובן באקדמיה לדוגמא אבל לא רק).
ישנם כמובן המון מחקרים בתפקוד המוח וכולם בודקים את תפקוד המוח אבל בהיבטים שונים אחד לשני. למרות התקדמות מרשימה בשנים האחרונות בתחום עדיין יש המון שאלות ללא תשובות על תפקוד המוח, אבל לדעתי חלקם יישארו בידי הפילוסופים / אנשי דעת ולא דווקא אצל המדענים. פשוט, תמיד יהיו דברים שקשורים ל"אמונה" ושלא ניתן לבדוק אותם בצורה מדעית.
לגבי תכונות אישיות, אני מאמין שלמרות הרבה דברים כבר קבועים בצורה ביולוגית (כגון די-אנ-איי) וכן סביבתית (כגון החינוך שקיבלנו בבית ובבית ספר), אם יש רצון לשנות את עצמנו ואם יש התמדה, זה אפשרי (אבל לא קל). אפשר להסתכל במחקרים על הרגלים וכל התנהגות של התמכרות (כגון עישון). דבר שמדהים אותי זה כמה אנחנו דומים לבעלי חיים (באופן ביולוגי / מדעי) אבל בכל זאת ישנם דברים שהם שונים ושונים מאוד - אחד מהם זה היכולת "לנצח את הביולוגיה" - כגון הפסקה עישון. אף פעם לא שמעתי על ניסוי בחולדות שמראה יכולת לא להתמכר לסם מסוים (ויש הרבה מחקרים על התנהגות התמכרות בחולדות).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהירון29/05/2011
לאחרונה יש לי כאבים ברגליים מעין תחושה של חולשה ברגליים (אותה תחושה כאשר אנחנו חולים בשפעת )זה יותר מטריד מאשר כואב מה עליי לעשות מרגיש שכף הרגל נפוחה
וקשה לדרוך עליה ממה נובע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ירון02/06/2011היי
למה לא משיבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה - תגובה
הבעיה יכול מספר דברים. כדאי להיבדק אצל רופא משפחה בהתחלה. האופציות כוללות: בעיה אורטופדית או בכף הרגל עצמו, או דלקת פרקים או משהו קשור לגב תחתון, או יש לך בעיה בזרימת הדם ברגליים (אז הכאב היה מופיע לאחר מאמץ), או שיש נוירופתיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים ידיים+רגליים לסירוגיןסטודנט מוטרד28/05/2011
שלום רב,
אני בן 26,סטודנט.
לפני כשבועיים וחצי הרגשתי מן הרגשת חולשה מוזרה כזאת בשרירי היד האחורית(שני הידיים) וכמו כן מן חולשה גם ברגליים.
לא נתתי לזה הרבה תשומת לב,אך שמתי לב למחרת שהתחילה מן תחושת נימול כזאת,כאשר היא באה והולכת ועוברת מהרגליים לידיים לסירוגין.
התווספה גם הרגשת שריפה בצוואר.עור ידיים שורף לעיתים.
עקצוצים מדי פעם גם ברגליים גם בידיים.
כל יום הרגשתי למשך כמה שעות כ"מרחף" כאילו לא מרוכז כזה,לא בפוקוס.
לאחר כשבוע נרדמה לי יד שמאל לפני שהלכתי לישון ל כ 15-20 דקות.
לאחר עוד כמה ימים נרדמו 2 שרירי התאומים(כך הרגשתי) כשהלכתי לישון.
קמתי ניערתי תרגליים ולאחר חצי שעה זה עבר.הצלחתי להרדם.
חשוב לציין שבאופן כללי למעט הרגשות ה"ריחוף" ועייפות,במהלך היום אני מתפקד רגיל לגמרי.והתופעות מופיעות יותר בבוקר/מנוחה/כשאני הולך לישון.
ניגשתי למיון(סורוקה) יום למחרת הרדמות הרגליים,בדקו אותי(אימי היתה חולת ALS,ולכן הם רצו לשלול אופציות),בדיקות דם תקינות.
חוסר בויטמין D.
אין שקיעת דם.
בדיקה ניורולוגית כללית תקינה.
עשו CT מוח.
הניאורולוג שבדק אותי רשם "RIO MS" - חשד ל MS?
בכל מקרה החליטו לאשפז אותי ולבדוק אם יש צורך לעשות MRI או ניכור מותני.
במהלך היומיים של האישפוז שלי שם,הרגשתי די טוב,ללא תופעות נימול ברגליים וידיים.
רק מעט חולשה בידיים בבוקר.
הרגשת הריחוף שתיארתי לפני כן המשיכה.
לאחר מספר שיחות עם כמה רופאים במחלקה הניאורולוגית,הם טוענים כי אין לי שום מחלה ניאורולוגית,וכי מדובר בתוגבות של גוף וכי הרבה נובע מחרדה וייתכן ואני חולה בחרדה.
במקרה הגרוע טוענים כי אולי קיים עצב מסוים שעובר "דלקת" מסוימת קלה,וכי הכל יעבור לבד.
החליטו שלא לעשות MRI ולא לעשות ניכור מותני כי אין טעם.
ניתן להגיד שהם היו די בטוחים בעצמם והרשגתי די "מיותר" שם במחלקה.
נתנו לי טריבמין-אמרו לשתות לפחות חודש.(B12,B1,B6).
המליצו בכל מקרה להמשיך מעקב מול רופא מטפל בקופת חולים כשהם ממליצים:
- EMG
-MRI עמוד שדרה צוורי.
העניין הוא שאחרי שהשתחררתי,עברו יומיים בהם הרגשתי די בסדר.
אבל היום אני שוב חש בנימולים ברגליים.
ויד נרדמה לי כשישנתי.
הרגשות הריחוף גם ממשיכות.
אני לוקח את הטריבמין כבר 3 ימים.
גם ויטמין D.
אני נלחץ מאוד מהר,ומפחד שמדובר בכל מקרה בסיבוך ניאורולוגי כזה או אחר.
אשמח לקבל חוות דעת מכם,
ומה הייתם ממליצים?
להרגע והמשיך לבדוק את מה שהוסבר לי?
EMG וMRI עמוד שטרה צווארי.
או האם יש סיבה לדאגה?
אני מפחד שההמתנה לMRI תיהיה ארוכה מדי.וזה גם ככה פוגע בי מבחינת הריכוז בלימודים ובכלל ביום יום.
תודה מראש!
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים ידיים+רגליים לסירוגין - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום,
לפי התיאורים שלך קשה להיות בטוחים על מה מדובר. האמת היא שלפעמים, אפילו אם אין שום ממצאים בבדיקה נוירולוגית פורמאלית, אנחנו (הרופאים) עדיין ממליצים על הרחבת הבירור כדי לשלול מיני דברים. כנראה זה מה שקורה במצבך. אני מסכים עם הגישה שלהם אבל בכל זאת הייתי חושב ש- MRI מוח (בשאלה של טרשת נפוצה) גם כדאי. אני ממליץ גם לעשות את ה- MRI של עמוד שדרה צווארי וגם את ה- EMG. לגבי MRI מוח, כדי להתיעץ עם עוד נוירולוגי לדעתי. קרוב לוודאי אין לך MS אבל בלי MRI מוח קשה להגיד את זה ב- 100%.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,עוד שאלה
סטודנט מוטרד29/05/2011תודה רבה על המענה ד"ר.
אכן אני מחר מגיע לניאורולוגית שלי ואתייעץ איתה בקשר לMRI מוח+עמוד שדרה צווארי.
כמובן גם נעשה EMG.
מה שכן התופעות האלה מאוד מאוד מציקות ומוציאות אותי מפוקוס לפרקים ארוכים של היום.קשה לי ללמוד ככה ולהתרכז.בעיקר בגלל הרגשות ה"ריחוף" שנמשכות שעה-שעתיים לפחות כל יום.
האם יש משהו שהיית ממליץ במקרה הנ"ל?אולי איזו שהיא תרופה?
פשוט מטריד שבמידה והתופעות לא יעברו לבד,אצטרך להסתובב ככה עד לביצוע בדיקות MRI,שאני מנחש יקח לפחות 3-4 שבועות לחכות בתור.
תודה,
רומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,עוד שאלה - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/05/2011קשה ככה לתת לך מענה לצערי. "ריחוף" הוא סימפטום לא ספציפי בכלל וקשה לי להגיד בדיוק מעין זה נובע. מאוד לא סביר שמדובר באיזה בעיה כלשהי נוירולוגית - היות העדר סימפטומים נלווים - כגון כפילות ראיה, בחילה, הקאות וכדומה.
מצד שני "ריחוף" עם עייפות במהלך היום יכול להעיד על מחלה נוירולוגית אבל מכיוון שזה לא ספציפי ויחסית לא נדיר אצל אנשים "בריאים" אני לא רואה סימן לדאגה יותר מדי. גם אני לא ממליץ תרופות בשלב זה אם אפשר בלי - עדיף לקבל אבחנה קודם כל. בכל מקרה לכל תרופה יש תופעות לוואי, אז עדיף לא למהר לטפל בסימפטומים אם אנחנו עדיין נמצאים בשלבים המוקדמים של בירור.
כן הייתי מציין שדברים "לא נוירולוגיים" יכולים לגרום לעייפות וריחוף. אולי כדאי להתיעץ עם רופא משפחה שלך ולשקול בדיקות כדלקמן: (בדיקות דם: כולל ספירת דם, כימיה שגרתית, תפקוד בלוטת התריס, שקיעת דם. ומדידות ל"ד בשכיבה ועמידה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות ונימול ביד שמאל, לאחר טיסה.ורד27/05/2011
חזרתי מחו"ל לפני חמישה ימים, טיסה של 3.1/2 שעות, היו לי בצקות ברגליים בעיקר ברגל שמאל והופנתי למיון שם לא אובחן לי כריש דם (בבדיקת דופלר) . הבוקר התעוררתי עם יד שמאל רדומה ועברו מאז 5 שעות ויש לי בנוסף עיקצוצים ונימול ביד שמאל. בשעה האחרונה החל לי נימול ברגל שמאל בנוסף למה שקורה ביד שמאל.
אני לאחר סרטן שד בצד שמאל, עברתי למפקטומיה והוצאת בלוטות לימפה ביד שמאל, כימו והקרנות כל זה לפני כ- 10 שנים.
האם יש מקום לדאגה או שזה משהו שיחלוף.
תודה על תשובתכם.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
ורד27/05/2011מאז שחזרתי מחו"ל (5 ימים) הורדתי 3.1/5 ק"ג.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת הנגינגטוןמרתה27/05/2011
שלום, מהם התסימנים למחלת ההנגינטטו ואין ניתן לדעת מתי אדם נושא את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת הנגינגטון - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום, מחלת הנטינגטון יכול להתחיל עם מספר רב של סימפטומים כולל דיכאון ותנועות יתר לא רצוניות – לפעמים בפה או בגפיים. יש בדיקות גנטיות אך למרות הרבה מחקרים עוד אין טיפול. האבחנה חשובה בגלל שיש אפשרות לעשות IVF על מנת למנוע את המחלה בצאצאי נושאים המוטציה. עוד דבר, שאצל הנושאים אין לדעת מתי המחלה תתחיל – יכול להיות בגיל המבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים בצידו הימנימרתה27/05/2011
שלום רב, מזה זמן רב אני סובל במעין דקירות בצידו הימני של הראש,
הכאבים מורגים במעין דקירות חדות ואני ממש מרגיש וריד שיש בו כאב ברור.
בזמן שיש את האכבין אני מרגיש עירפול ומעט סחרחורת. זה בא וחולף אבל הבעיה
נשארת. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים בצידו הימני - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום,
יכול להיות שיש לך מיגרנה. זה לא מסוכן ויש טיפול תרופתי כן בעת התקף כאב וכן שלוקחים בצורה קובע לצורך מניעה. אני ממליץ שתפנה לנוירולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)