מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוסמיכל26/05/2011
שלום רב,
אני מאובחנת כחולת מיאסטניה כשבעה חודשים(סובלת מהמחלה כבר למעלה משנה וחצי..אך מאובחנת סופית בשנה האחרונה..). בת 20 . עברתי מגוון טיפולים למחלה- אימוראן, קורטיזון, IVIG, פלסמה- כולם לא עזרו חלקית או לא עזרו כלל. כרגע אני מועמדת לעבור את הניתוח להוצאת התימוס. לפני שנה וחצי עברתי CT שהראה שאין לי תימוס מוגדל. רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו בCT שאעשה טרום הניתוח עשויים לראות הגדלה של התימוס?האם נתקלתם במצב כזה? כמו כן אני לא יודעת אם זה קשור, לפני כמה חודשים שמתי לב לבליטה חדה בעצם החזה..כאילו עצם החזה קצת בולטת החוצה. האם זה יכול להראות על מצב בו התימוס מוגדל ולוחץ על אחת מהצלעות? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוס - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום,
עצם שאת עומדת לכריתת התימוס דבר מתאים לספרות בנושא מיאסטניה ואמור להפחית את תדירות ועוצמת הסימפטומים ולמנוע התפתחות של מחלה סרטנית בתימוס. את צודקת שעם מיאסטניה יכול להיות הגדלה מסוימת לפי CT אפילו כאשר אין סרטן, אבל לא חייב להיות. לפעמים רואים היפרפלזיה (שינויים בתאים בהסתכלות על רקמת התימוס במיקרוסקופ לאחר הניתוח).
לגבי בליטת העצם בבית חזה, לא אמור להיות קשר עם התימוס, אבל כדאי לציין את זה לרופא המטפל שיכול לבדוק אותך ליתר ביטחון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלולים בכפות הידיים והרגליםאמיר26/05/2011
שלום,
שמי אמיר ואני בן 30 עוסק בפעילות גופנית (ריצה) בתדירות של פעם בשבוע לערך,
לאחרונה במהלך הריצה אני מרגיש נמלולים\ עיקצוצים בכפות הידיים(אצבעות).
בעבר (לפני כשנתיים) הייתה לי תופעה של נמלולים בכפות הרגלים, עברתי בדיקות שונות והכל היה תקין.
האם הדבר יכול להצביע על משהו ?
האם צריך בדיקות ספציפיות ?
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלולים בכפות הידיים והרגלים - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום.
אם זה רק קורא בזמן ריצה, יכול להיות שמדובר בנשימת יתר (היפרוונטילציה). כשנושמים יותר מדי מהר או יותר מדי עמוק יש שינויים ברמת ה- CO2 בדם ולכן החומציות של הדם משתנה - זה מוביל לירידה בכריכוז היונים החופשיים של סידן שגורם לרגישות יתר של תאי עצב. הדבר לא מסוכן. תנסה לווסת את הנשימות יותר. אם זה לא עובר כדאי להתיעץ עם נוירולוג ולשקול בירור כגון: בדיקות דם ובדיקות נוירופיזיולוגיות (EMG ו- NCV).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריכוז קשה-לבדוק?עדי26/05/2011
שלום,
אני בת 23, סטודנטית, ובשנה האחרונה מרגישה שיכולת הריכוז שלי הולכת ויורדת באופן משמעותי. חשוב לי לציין שהלימודים לא מלחיצים אותי, אך לכל המבחנים בשנה האחרונה היה לי מאד קשה לשבת וללמוד.
כל החיים, כשאני כבר יושבת ללמוד, אחרי חצי שעה אני חייבת הפסקה,
בתקופה האחרונה, אני לא מצליחה להתרכז יותר מחמש דקות בקריאה מהחומר, וחייבת לעצור לפחות לחמש דקות לפני שאני מצליחה להתרכז שוב, גם כשהחומר פשוט מאד ומעניין אותי.
שוב, אין אווירה של לחץ סביב הלימודים, אבל זה כבר הפך להיות מטריד מאד.
במיוחד כי אני נחשבת ומאובחנת לחכמה מעל הממוצע, ותמיד הסתדרתי עם למידות של חצי שעה, והפסקות, ועכשיו אני לא מצליחה לקרוא יותר מ3 דפים ברצף.
מלחיץ אותי שלאחרונה גם כשאני קוראת ספר קריאה- שבעבר קראתי ברצף לאורך שעות, אני כיום לא מצליחה להתרכז ליותר מכמה דפים ברצף!
מעולם לא עברתי אבחון כלשהו, כי תמיד החומר היה פשוט מאד עבורי, כך שלא הייתי צריכה להתרכז הרבה מאד זמן.
אשמח לשמוע את דעתך,
האם יש עניין בבירור נוירולוגי?
האם מדובר בקשיי ריכוז? או שאולי אלו תסמינים שנובעים ממצב רפואי כלשהוא?
עבדתי בעבר עם ילדים עם קשיי ריכוז, ואני לא חושבת שזה המצב אצלי.
מה יכולות להיות כל הסיבות למצב?
והאם יש דרך לטפל?
תודה רבה!!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ריכוז קשה-לבדוק? - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום.
את לדעתי כן מתארת סימפטומים המתאימים להפרעות קשב וריכוז.
האופציות הן: (1) ללא לקחת טיפול תרופתי, (2) לקחת טיפול תרופתי (כגון ריטלין) לתקופה מסויימת בתור ניסיון, (3) רק לקחת טיפול תרופתי כאשר יש צורך (זאות אומרת קרוב למבחנים).
מומלץ להתיעץ עם נוירולוג / פסיכיאטר במרפאת קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמות קלה בצד שמאל קדמי בראשענבל26/05/2011
היי
אני בת 27, בריאה בדר"כ.
יש לי שאלה..
התחילו לי היום צמרמורות קלות (מעין זרם קל) בצד שמאל קדמי של הראש.
הצמרמורת היא למספר שיניות וחולפת, ולאחר דקות חוזרת על עצמה.
אין כל תופעות נוספות מלבד זאת.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמות קלה בצד שמאל קדמי בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/05/2011ש לבדוק שלא מדובר במחלה זהומית בהמשך מעקב אצל רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה מחלה זיהומית?
ענבל26/05/2011היי
תודה על התשובה המהירה.
האם ייתכן כי זה מעומס עבודה? לחצים? עייפות?
מה הכוונה מחלה זיהומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםפנינה25/05/2011
מדוע ידי רועדות אני בגיל 45 ועכשיו שמתי לב כי גם עין ימין כל הזמן קופצת לי מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים - תגובה
אייל קליין26/05/2011קשה לדעת דרך המדיה האינטרנטית האם הרעידות שאת חווה הינן פסיקולציות (התכווצויות בלתי רצוניות של השרירים) או רעד מסוג Tremor. אני מציע לפנות לרופא המטפל או לנוירולוג על מנת לבצע הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ביידים
פנינה27/05/2011הרעד ביידיים לא תמידי אלא כשאני משאירה לרגע את היד באוויר היא כל הזמן רועדת כשאני מרימה חפץ זה לא קורה והעין בצד ימין רועד לי במשך כמה ימים מידי פעם יש הפסקה מה זה ולמה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובות
מרתה29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובות - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום, רעד בלי שום סימפטומים אחרים שבא והולך ושלא מתקדם בדרך כלל לא משהו שצריך לדאוג עליו. אבל בכל זאת, כמו שאייל קליין מציין, יש הרבה דברים שיכולים לגרום לסימפטומים המתוארים, וכדי להיבדק אצל נוירולוג באופן רשמי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר עלייה במינון ריטליןבת 2125/05/2011
לאחרונה התחלתי בטיפול ריטלין עקב בעיות קשב וריכוז, ולפי הנחיית הרופא המטפל עשיתי תקופת הסתגלות לתרופה במשך קצת יותר משבוע שבה לקחתי כמות של 10 מ"ג (כאשר אני צריכה בפועל 20). לאורך התקופה לא חשתי כלל בתופעות לוואי או בפעילות התרופה בפן הלימודי, ולאחר אותה תקופה התחלתי לקחת את המינון המלא של שתי גלולות... שמחתי לראות שהיה שיפור בפן הלימודי, אבל קצת אחרי שהשפעת התרופה חלפה תקפו אותי כאבי ראש וגם תחושה של חוסר נוחות בגפיים (כאילו יש לי קנאקים כל הזמן) שאני לא יודעת אם זה קשור לתרופה אבל בכל זאת ראוי לציון.
סה"כ עברו שבועיים מאז שהתחלתי בטיפול, וכמה ימים מאז העלייה במינון. האם אני צריכה לייחס חשיבות לתופעות הלוואי? או שזה נורמלי כשמעלים מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות בבקשה?
בת 2104/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשצא23/05/2011
בת 37, מאתמול בלילה כאב בקרקפת מאחור שמרגיש כמו כאב אחרי מכה אבל לא קיבלתי שום מכה, פשוט הלכתי לישון בלילה והרגשתי כאב כשהנחתי את הראש על הכר, מיששתי את האזור אין שום פצע רק כואב ולא יודעת ממה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
אייל קליין26/05/2011לכאבי ראש ישנן סיבות רבות. הם יכולים להופיע עקב מיגרנה, עקב בעיה אורטופדית או עקב בעיה נוירולוגית כלשהי. בגדול אם הכאב היה חד פעמי וחולף לא צריך לייחס משמעות רבה לכך. אם הכאב מתמשך ומתגבר שי לפנות לרופא לבירור הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקולציות בפנים באזור לחי שמאלד``ר רונית גלעד23/05/2011
שלום.
ילדתי לפני 7 שבועות בניתוח
בשבועיים האחרונים מידי יום יש לי פסיקולציות בפנים באיזור לחי שמאל ומעל השפה העליונה
באותו המקום כבר שבועיים
(זה בא והולך)
אני אמורה לדאוג?
ממה זה יכול להיות?
מפחדת מALS...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורלי24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתיחסים?
אורלי25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתיחסים? - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן26/05/2011שלום,
ALS היא מחלה מאוד נדירה ואין לך הסימפטומים - יש קריטריונים מאוד ברורים לאבחנה זו. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם נוירולוג ולעשות בדיקות גם כולל סידן, מגנזיום ותפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאורלי...אשמח לדעת טיפה יותר.
לימור05/06/2011שלום
אשמח לדעת איזה קריטריונים ברורים יש לאבחן את המחלה? גם אני סובלת מפסיקולציות כבר שנה חודש לאחר לידת בני.
הקפיצות אצלי בכל הגוף כל יום כמה פעמים ביום.
אומנם הייתי אצל נירולוג אך עדיין חושש כבר כמעט שנה.
בנוסף גם בוהן שמאל רדומה כבר שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
לימור09/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כרוניים על בסיס יומיומישי22/05/2011
שלום רב,
אבי בן 60 וסובל מזה כמה זמן כאבי ראש כרוניים על בסיס יומי.
בעקבות הכאבים הלך לרופא משפחה ומשם לנופרולוג. הוא לקח אמלו ולוטן בבוקר ובערב קרדילוק. כעת הוא לוקח אמלו ולוסרדקס פלוס בבוקר וקרדילוק..
את הכדורים נגד כולסטרול סימבקור הפסיק לקחת (בדקנו ומצאנו שזה לא יעיל ופוגע באנזים Q10 ואין לו כולסטרול גבוהה כרונית -בסביבות 260)
כאבי הראש עדיין כרוניים על בסיס יומי.
הוא הלך לנוירולוג והוא נתן לו טופיטרין אך זה עשה לו תחושת נמל בגוף
כעת הוא נתן לו דפלפט(שאמור לקחת ממחר) שממה שקראתי לא מתאים לכאבי ראש אלא הוא לאפליפסיה / מאניה דיפרסיה (ומזה הוא לא סובל) . מדוע זה ניתן לו??
רציתי לדעת מהי המלצתכם למנוע את הכאבי ראש הכרוניים האלה שלא עוברים?
נ.ב הנוירולוג הפנה אותו ל MRI אך זה נשלל ("לא מומלץ")
תודה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
שי25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה? - תגובה
כנראה האבחנה היא (chronic daily headache (CDH, וטיפול בדפלפט היא אחד הטיפולים הטובים במקרים אלו. אבל חשוב לדעת שיש אופציות אחרות (אלטרולט amitryptiline, נוירונטין gabapentin וטופומקס topiramate). עם כל התרופות האלו יש יתרנות וחסרונות אבל העיקר זה האם זה עוזר או לא - בשביל זה יש רק נסיון וטעיה.
לגבי הדמיה מוחית, אני כן ממליץ ביצוע MRI או CT ראש.
לגבי כולסטרול, 260 נראה גבוה - מטרת ה- LDL (כולסטרול הרע) היא פחות מ- 100 מ"ג/ד"ל - אבל לא קשור לכאבי ראש.
אני לא רואה בעיה ברישמת התרופות שרשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה
שי28/05/2011אבי עשה CT ולא נמצא משהו מיוחד
MRI - הקופה לא אפשרה
האם לא כדאי לעשות EEG?
פשוט יש כל כך הרבה כדורים במקביל שיד שמאל לא יודעת מה עושה יד ימין
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011עם כבר עשה CT ראש אז לא נראה לי חיוני גם לעשות MRI מוח.
אני לא חושב שה- EEG חיוני, אין הרבה קשר בין EEG וכאבי ראש - לפחות לא בהקשר הנוכחי.
לגבי תרופות, נדיר שיש פתרון מיידי וזה דורם התמדה, אבל בסיף אני מקווה שימצאו טיפול טוב למניעת כאבי הראש של אביך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש כרוניים על בסיס יומיומי - תגובה
אייל קליין26/05/2011לכאבי ראש סיבות רבות. בתאורך לא התייחסת למשך הזמן שאביך סובל מהכאבים, מה אורך האפיזודות היכן הכאב, מתי הוא מופיע וכו. כל אלה חשובים על מנת לקבוע את מקור הכאבים. יש מקום להתייעץ גם עם אורטופד על מנת להעריך האם הכאבים הינם ממקור אורטוםדי (עמוד שדרה צווארי, שרירי הצוואר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש צד שמאלמיכאל21/05/2011
שלום..
כבר 10 יום אני סובל מכאב ראש בצד שמאל וגם כאב מעל העין מתחת לגבה בין לבין
כאב שמתחיל חלש ואז חזק יש לי גם דמעות בעין שמאל כשיש כאב חזק וגם נזלת מהאף הכל בצד שמאל הלכתי לרופאת המשפחה אמרה שזה מיגרנה עשיתי בדיקה סינוסיטיס
זאת לא הייתה הבעיה
הלכתי לניורולוג עשה לי בדיקה ולא הבין מה יש לי עשיתי בדיקת דם הכל בסדר המליץ לי לעשות ct ואני מפחד לחטוף סרטן בגלל הקרינה ו mri זה לוקח הרבה זמן לקבל תור
קיבלתי טיפות אופטלגין בהתחלה ממש עזר יכולתי להחזיק 24 שעות בלי כאב ואז היה טיפה מורגש עד עכשיו הכאב פחות חזק אבל עדיין חזק כאילו הטיפות כבר לא עוזרות
אני בנאדם בריא שותה הרבה מים אוכל ירקות מעשן אבל מנסה להפחית
גילי הוא 20
אני מבקש עזרה כי אני משתגע נראה שהרופאים נשארו אלמים לא יודעים מה הבעיה וכנראה בצילום הכל יהיה תקין אני מכיר תצמי אני בריא ולא סבלתי ממחלות אף פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש צד שמאל - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן26/05/2011לפי התיאור שלך (נראה לי שהכאבים החזקים בא בהתקפים קצרים ושיש דמעה ונזלת באותו צד) האבחנה הסבירה ביותר היא paroxyzmal hemicrania.
זה משהו דומה למיגרינה אבל קצת אחר כנראה גם מבחינת המנגנון וגם מבחינת התגודה לטיפול.
דבר ראשון, לפני שמקבלים אבחנה סופית, אתה צריך בירור נוסף לדעתי - כולל MRI או CT מוח, בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, בדיקות לווסקוליטיס/מחלות רקמת חיבור).
מבחינת טיפול - נהוג לתת אינדומתצין (אינדומד) 25 מ"ג 3 פעמים ליום לשבוע ואז אם יש צורך להעלות ל- 50 כפול 3 ליום. אם האבחנה באמת כך אז בדרך כלל יש תגובה טובה מאוד לטיפול זה.
אם הטיפול לא עוזר יש לשקול ביצוע דיקור מותני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופא
מיכאל29/05/2011תודה שעניתה לי.
(בימים האחרונים)
הכאב ראש מתחיל לעבור ככה זה נראה אני יום יומיים איפלו 3 בלי הטיפות
(מתי שהרגשתי שמתחיל לעבור)
תמיד שאני יוצא החוצה לטייל מדבר עם אנשים זה עוזר וחוזר בלילה בשעות מאוחרות
אבל כאב שאני לא יצא מכלל שליטה
אתמול לקראת 11 בלילה התחיל לחזור יותר בעין אז לקחתי טיפות והלכתי לישון עכשיו בסדר יש כאילו הרגשה שיש עדיין כאב ראש אבל בקושי מורגש בקושי..
יכול להיות שאני יותר מידי במחשב בתנוחה לא נכונה משו שמשפיע על הצוואר?
ועשיתי בדיקת דם והכל תקין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופא - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011יכול להיות שאתה צודק, אבל בכל זאת כדאי להתיעץ עם נוירולוג במחשבה שמדובר ב- paroxysmal hemicrania - דבר שאמור להגיב ל- indomed. עוד אופציה - שמדובר ב- cluster headache (שדורש תרופות אחרות). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה סופית..
מיכאל05/06/2011ד"ר סיימון צהריים טובים לך.
הינה העדכון האחרון שיש לי לגבי הכאב ראש בצד שמאל שממוקד יותר בעין
בבדיקות אצל רופאים המליצו לי ללכת לבדיקת עיניים אך לא הלכתי
יכול להיות בעיית עיניים ?
וגם הייתי בים יום שישי 4.6.11
עכשיו שאני מזיז את העין לצדדים יש לי כאב מוזר כזה לא יודע איך להסביר
דומה לאיך שהכאב ראש התחיל
ואני כבר כמה זמן בלי כאבים בראש וגם בעין רק עכשיו חזר בעיין בגלל שהייתי בים
יכול להיות גם התחממות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה סופית.. - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן05/06/2011שלום, אתה צודק. בהחלת הדבר יכול להיות קשור לעין עצמו. האמת היא שכדאי לשלול בעיה כזאות לפני שהולכים להתיעץ עם נוירולוג. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש טורדני מזה כשבועאור20/05/2011
לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאב באיזור הרקות שהתגבר בעיקר בזמן צחוק, או הרמת קול. לאחר מכן, אותו כאב ראש המשיך בצורה של תחושת לחץ בחלק הקדמי והאחורי בראש כאשר ישנה רגישות למגע באיזור העליון של הרקות ובחלק האחורי של הראש. מיותר לציין שהתחושה אינה מרפה וכמעט מבטלת את היכולת להתרכז, כבדות בתנועה ובייחוד בידיים, עייפות וחולשה, צוואר תפוס וכתפיים תפוסות. ביקרתי אצל נוירולוג, ונשלל כל קושי בעורף, וגם כל סכנה לדלקת קרום המוח. נאמר לי שייתכן כי הכאבים נובעים משינוי במספר במשקפיים למרות שלפני שבועיים הייתי אצל אופטומטריסט ביצעתי בדיקת ראייה ואף תיקנתי את המספר במשקפים( העלתי חצי מספר בכל עין). לחלופין, נאמר לי שייתכן כי מדבור בכאבים כתוצאה מחוסר איזון בבלוטת התריס שנצפה אצלי לאחרונה ( תיירואיד 5.61)
נקבע לי תור לCT ראש, וניתן לי אלטרולט במינון 10 מ"ג אותו לא התחלתי עדיין לקחת. רציתי לציין שאני סטודנט ועד כה הייתי בחור בריא לחלוטין.
אשמח אם אוכל לקבל הבהרה וחוות דעת למצבי לאור כל שציינתי לעיל, ואף אולי להפיג מעט את את השאלות הרבות והבלבול שאני נמצא בו בקשר למצבי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש טורדני מזה כשבוע - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן23/05/2011שלום,
טוב שאתה עושה CT ראש. במידה וזה יוצא תקין (מאוד סביר שזה יהיה תקין, אבל ליתר בטחון חשוב מאוד לעשות את הבדיקה), קרוב לוודאי שמדובר בכאבים ממקור מתח בשרירים וצוואר / קרקפת - בלועזית: tension type headache. חשוב להקפיד על שתיה, שינה, מנוחה ואוכל בצורה מסודרת ומספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ולחץ בראשחיים19/05/2011
שלום אני בן 24 לפני קצת יור מחצי שנה התחילו לי סחרחורות (שהכל מסתובב) ולחץ בראש שכאליו עובר ממקום למקום בראש ולפעמים נמצא בצד אחד ועושה שם קצת מיחושים באוזן ובעין ובגרון ולאחר שהלכתי לנוירולוג הוא אמר עפ"י בדיקה מקומית שביצע שזה לא נראה רציני ושזה יעבור כלעומת שבא , מה שהתברר למפרע כנכון אלא שלאחר כמה חודשים חזר ומאז ירד בחצי אך נשאר עדיין , וכעת לאחר כמה חודשים שוב התחזק , יש לציין שבבוקר משתפר ובמשך היום מחמיר וכן שהסחרחורות הם לפעמים בעת שכיבה או קימה וכששוכב על צד שמאל או ימין כי זה מתחלף ורציתי להתייעץ האם זה נראה באמת לא רציני או שיש מקום לדאגה כי רופא א.א.ג ג"כ ראה אותי ואמר שאין מקום לדאגה ושזה בא והולך ורופא משפחה ממליץ ללכת לסי.טי ראש ואני מעדיף שלא לעשות הבדיקה הזאת בגלל הקרינה , האם יש ממה לחשוש וכדי לבצע הבדיקות או לא תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות ולחץ בראש - תגובה
אתה צודק שב- CT יש הקרנה. בכל זאת נראה לי כדאי לבצע איזשהו הדמייה (או CT או MRI) של הראש.
עוד לציין, היות והסחרחות נוגעת משינויים בתנוחה ואין ממצא פתלוגי בבירור אף אוזן גרון, אולי כדאי לבצע בדיקות tilt table שבודק את לחץ הדם והדופק בשינויי תנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תא לחץ?מאי19/05/2011
שלום רב, הנני פגועת ראש-שנה וחודשיים מהפגיעה. שמעתי מגורמים סמכותיים לאחר שבררתי מה עוד יכול לעזור במצב שלי לשיקום מהיר ויעיל. אמרו לי שאנשים מסוגי עשו טיפול בתא לחץ. רציתי לדעת אם זה באמת משהו שיש בו תועלת ומשהו שעוד נוירולוגים ממליצים עליו ואם יש לכך איזה שהן השלכות לאחר הטיפול לטווח קצר וארוך.אשמח לחוות דעת נוספת לפני שבכלל אשקול זאת באופן רציני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תא לחץ? - תגובה
למיטב ידיעתי, טיפול בתא לחץ (חוץ ממחלת דהקומפרסיה מצלילה בעומק ועליה יותר מדי מהר) הטיפול הינו מחקרי - זאת אומרת במסגרת ניסויים נותנים את הטיפול לכל מיני סיבות כדי לבדוק האם זה יכול לעזור לאנשים, אך עדיין אין תוצאות חד משמיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ותופעות לוואי מזה שנה וחצינועם18/05/2011
שלום ,
אני סובל מכאבי ראש חזקים מזה שנה וחצי כאב שלא נגמר כזה.
עשיתי CT ו MRI ויצא תקין.
אני סובל גם מכאבים בחזה ודפיקות מואצות ולעתים קוצר נשימה במיוחד לפני שינה קשה לי להירדם בגלל חרדות אלו.
בביקור הראשון אצל הנוירולוג הוא טען שיש לי סומטיזציה ואחרי הבדיקות של ה CT ו MRI הוא טוען שזה נגרם אולי מעישון .
מאז הפסקתי לעשן (חודשיים) והתחושה לא חלפה.
הוצע לי אלטרול שכרגע לא עוזר למצב הבעייתי שפשוט מלווה אותי במשך כל היום.
האם הכדור מסוכן?
מה עושים???
תודה על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ותופעות לוואי מזה שנה וחצי - תגובה
קודם כל, טוב מאוד שעשיתי מאמץ להיבדק ולעבור את הבדיקות. גם כל הכבוד על הפסקת העישון - אפילו עם הכאבים עדיין ממשיכים (לפחות בינתיים) זה דבר מאוד חיובי למצב בריאותך.
המצב כאשר הרופאים שללו כל מיני מחלות (חלקם מסוכנות) באמצעות כל מיני בדיקות בגין תלונות לא ספציפיות של המטופל, (אבל הסימפטומים ממשיכים עדיין ממשיכים!), הוא דבר לא נדיר. הרפואה מודרנית די טובה בשלילת מחלות מסוכנות, אך מכיוון שהסימפטומים יכולים להמשיך ואין תשובות למטופל, יש הרבה תסכול אצל המטופל.
נשמע לי שככה המצב פחות או יותר, ושאין לך מחלה מסוכנת.
לגבי העישון - זה נכון שיש סוגים של כאבי ראש - כמו מגרנה או כאבי ראש דומים למגרנה (כמו cluster headache) שיכולים להשתפר אחרי הפסקת עישון, אבל עדיין זה לא אומר שזה לא האבחנה.
לגבי אלטרול - זה כדור שבמינון נמוך (25 עד 100 מ"ג ליום) עוזר לכאב כרוני (כאב כמו הכאב שלך שנמשך מספר חודשים לפחות). למעט תופעות לוואי (לדוגמא יובש בפה) שאים מסוכנות, אלטרולת לא נחשב בתרופה מסוכנת (או ממכרת).
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בראשמ17/05/2011
מזה כשמונה שנים (כיום אני בת 28) אני סובלת מרעד בלתי רצוני בראש אשר הולך ומחמיר עם הזמן. יש לציין כי הרעד החל להופיע במצבים מעוררי חרדה, אולם כעת הרעד מופיע לעתים קרובות יותר ויותר, ואני חושבת שזה בגלל שאני חוששת שהרעד יופיע ויביך אותי ליד אנשים אחרים וככול שאני חושבת על כך יותר, ומודעת יותר לרעד, אני חרדה יותר ורועדת יותר.
כך נוצר מעגל מאוד בעייתי שמחריף את הרעד. זה הגיע למצב שאני חוששת מאינטרקציות עם בני אדם ונלחצת מכל יציאה מהבית. אני מרגישה צורך מתמיד לתמוך בראש עם היד, או להשעין את הראש על משהו, או למתוח את הצוואר וכו'. הבעיה הזו פוגעת לי באופן חמור באיכות החיים. יש לציין כי כשאני שותה מעט אלכוהול (אפילו כוס יין) הרעד נפסק.
האם זוהי תופעה נוירולוגית מוכרת? כיצד ניתן לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי עברתי בדיקות נוירולוגיו
מ17/05/2011שלחו אותי ל ct לפני כמה שנים והבדיקה יצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא מתייחסים לשאלה?
מ26/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא מתייחסים לשאלה? - תגובה
יש אפשרות במדובר ברעד ראשוני או בלועזית essential tremor. אם באמת כך תדעי שלא מדובר באבחנה שמסוכנת וגם בדרך כלל זה מתקדם איטי מעוד עם השנים. ויש טיפות תרופתי. לפי מה שאת אומרת הדבר מאוד פוגע באיכות חיים ולכן לפחות נסיון טיפולי מוצדק בשלב ראשון.
הדבר ראשון שאני ממליץ זה להתיעץ עם נוירולוג פעם נוסף. אני מניח שיהיו כמה בדיקות לעשות לפני שנותנים אבחנה סופית. חשוב לשלול הפרעות תנועה אחרות, אבל כפי שציינתי הסבירות שזה משהו אחר לא גבוהה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)