מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה של זרם ברגלגלית14/06/2010
כשאני נוגעת על פני העור במקומות מסויימים בשוק רגל שמאל שלי - אז אני מרגישה מעין זרמים באזור כף הרגל. (ז"א נוגעת במקום אחד ומרגישה זרם במקום אחר) . על מה זה מראה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד''ר איתן אוריאל15/06/2010קיימות סיבות רבות להופעת זרמים ונימולים בגפיים. חשוב לקבל מידע לגבי אופיהתחושות ופיזורן האנטומי המדויק ולכן אני מציע לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון שרירים..שטייגן14/06/2010
שלום.
.אני יוצא עם בחורה שהתגלה לאביה(בסביבות גיל 30 כיום בן 50) ניוון שרירים מסוג fsh,ברוך ה' זה לא עבר לאחים,השאלה שלי היא
:1האם זה גנטי הסוג הזה?
2.איך אפשר לבדוק את אחוז הסיכויים אם זה יעבור הלאה לילדים שלנו?
3.איפה אפשר לנסות לעשות את הבדיקה ?
4.האם אפשר למהר את אותה בדיקה?מכוון שרופא אחד -אמר לי שנלך לרופא גנטי,ן לוקח לתוצאת הבדיקה 10 ימים,ורופא אחר-אמר לי שצריך ללכת לנורולוג ומשם לקחת הפניה וכל זה לוקח הרבה זמן,לפחות 3 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
ד''ר איתן אוריאל15/06/2010מדובר במחלה גנטית, אני מציע להתיעץ עם גניטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקה..
שטייגן15/06/2010שלום..
בקשר לתגובתך..ללכת לגניטיקאי..כמה זמן לוקח לעשות את הבדיקה הגינטאית+לקבל תוצאות?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזיות ותחושת אי יציבותיוסי14/06/2010
שלום רב
אני בן 58.בריא. מזה כמה חודשים סובל מדיזיות וסוג של סחרחורת בעיקר בזמן הליכה ובעמידה. נלווה לכך תחושה של רגלים תפוסות ומושכות (תחושה של חוסר יציבות). תחושה של שרירים תפוסים ברגליים
בנוסף הצוואר תפוס עד לראש. עשיתי את כל הבדיקות הנחוצות (ניורולוגיות ואורתופדיות)ולא נמצא דבר.
אנ י אובד עצות. האם יתכן שהדבר קשור בשרירים ?האם תחום זה קשור לניורולוגיה?
אודה להתייחסותכם
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות
ד''ר איתן אוריאל15/06/2010סחרחורת שאיננה סיבובית אמיתית ,כלומר איננה מתוארת כתחושה שכל החדר סובב סביבך,לרוב איננה על בסיס נוירולוגי. יש צורך לפנות לבדיקה אצל נוירולוג יחד עם כל בדיקות העזר שביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשוב לאדם מיואשבופון14/06/2010
שלום רב,
סלח לי על אורך המכתב פשוט אני כבר מיואש מהמצב אשמח לקבל כיוון.
יש לי תופעות רפואיות כבר שנה לערך ולפי הבדיקות הרפואיות הכל תקין.
1. כאבים בשרירים לעיתים נוקשות של השרירים לעיתים הרגשה של מתיחה בשריר באופן פתאומי.
2. קפיצות שרירים בכל מני מקומות בגוף.
3. כאבים בכפות הידיים.
4. לעיתים תחושת צריבה בידיים ובשרירי התאומים ובכפות הרגליים.
5. צריבה בצד ימין מעל המצח.
6. כאב של דקירה בשריר הארבע ראשי בעת עלית מדרגות.
7. כאב בעצמות השוק בזמן ריצה
מאפיין של הכאבים - הם מתגברים במהלך היום, בדרך כלל מתי שאני בבית בשישי שבת הכאבים פחותים אך לא תמיד.
בדיקות שעברתי:
דם - תקינות למעט כולסטרול.
לחץ דם - 130/80.
CT מוח בעקבות תאונת דרכים - תקין.
בדיקת מאמץ - תקינה
אקו לב - תקין למעט SHUNT מימין לשמאל בהתאם לקרדיולוג שכיח באוכלוסיה ואין מה לדאוג.
דופלר צווארי - תקין (סימנים טרשתיים מימינאליים.
הייתי בבדיקת EMG להלן התוצאות:
NO ELECTROPYSIOLOGICAL EVIDANCE TO SUPPORT A NEUROPATHY OR MYOPATHY.
הבדיקה בוצעה רק בצד שמאל.
יש לציין כי במהלך הבדיקה עם המחט הרופא בקש ממני לשחרר את השריר 4 ראשי ברגל שמאל, אמרתי לו שזו תופעה השריר כאילו כל הזמן במתח ואני לא יכול לשחרר.
למרות זאת הכל יצא תקין.
אני כבר מיואש כל הבדיקת הכל תקין אבל כואב לי כל יום, כבר קשה לי להחזיק את בני בן 6 חודשים ששוקל אולי 6 קילו פשוט השריר מתעייף מהר מאוד ומתחיל לכאוב.
אני גם חושש שמתחיל תהליך של דלול שריר ביד ימין.
אני חייב לציין שזה לא משהו פסיכיאטרי אני אדם בריא לחלוטין לפחות עד לפני מספר חודשים לא ראיתי רופא 15 שנה ועכשיו אני מבקר רופאים חדשות לבקרים ולאף אחד אין את הפתרון.
אשמח לקבל כיוון לגבי בדיקות שעלי לעשות על מנת לגלות מה יש לי (גם אם מדובר במשהו חמור לפחות שאני אדע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש
ד''ר איתן אוריאל15/06/2010לצערי לא ניתן לקבוע אבחנה על סמך המידע שמסרת. יש צורך בבדיקה נוירולוגית מלאה וסקירה של בדיקות העזר שביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטללי13/06/2010
שלום רב ,
אני סובלת ממיגרנה שנים שמעתי על כדור בשם למיקטל האם הכדור טוב למניעת מיגרנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל
ד''ר איתן אוריאל14/06/2010קיימים כדורים רבים נוספים למניעת מיגרנה כגון דרלין,טופמקס ודפלפט. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לבחירת הטיפול המיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שיש כדורים נוספים וניסיתי
לי14/06/2010אותם ולא היה לי טוב
אני שואלת על הכדור הזה בלבד האם אתה מכיר את הכדור ואיך הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי נוזליםיואב13/06/2010
איך זה שבmri שעשיתי לא ראו ריבוי נוזלים וב spect ראו ריבוי נוזלים מה ההבדל בין הבדיקות.
2. כיצד ניתן לראות דימום תוך גולגולתי קראתי שב mri ו ct לא תמיד ניתן לראות דימום תוך גולגולתי אז איך ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל14/06/2010ניתן להדגים דמם תוך מוחי גם בCT וגם בMRI. גם ריבוי נוזלים בחדרי המוח -הידרוצפלוס ניתן להדגים בשתי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי וודאותבר11/06/2010
ncs of rtmeridian,rt ulnar ,rt personal,rt tibial and rt sural motor and sensory nerves were normal f-waves latencies included needle emg in selected muscles of rt hand and rt leg did show signs of chronic denervation in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2l2 l3 l4 l5 and s1 the above findings are suggestive for chorinc neurogenic changes in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 l2 l3 l4 l5 s1 ? יש לציין כי בדיקות vep msep berra ניקור מותני תקינות ,mri מוח מלפני5 חודשים הראה אותות חריגים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם, נשללה קרישיות יתר
אני סובלת בחצי השנה האחרונה מזרמים בגפיים, נימולים שונים, טשטוט בראייה,'כאביים עצביים נודדים במפרקים, קפיצות שרירים ( כולל בפה, בעיקר במצב מנוחה הפרעה בהליכה בצד שמאל , לחץ בצוואר ובשכמות ,פגיעה בטונוס שרירי הרגליים,בעוד כחודש עליי לעבור mri עמוד שידרה צווארי + ראש, יש לציין כי קיבלתי טיפול תוך ורידי בגין חשד למחלת ליים אשר לא הועיל וכפי הנראה מדובר במחלה שאינה זיהומית ,נוירולוג עדיין לא איבחן במה מדובר אני נואשת !!!
מה אוכל לעשות כרגע בכדי לשפר את מצבי שהולך ונעשה פחות טוב מיום ליום?
אשמח לעזרתך
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ודאות
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010מאחר ומדובר בסיפור מורכב יש צורך בקבלת הפרטים המלאים , מעבר על בדיקות העזר וביצוע בדיקה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה נוירופיברומטוזיסדוד (שם בדוי)11/06/2010
היי אני בן 21.
אני חולה בנוירופיברומטוזיס אחד הדברים השייכים למחלה הוא קשיי למידה, חוסר ריכוז בגלל הנגעים במוח.
האם שימוש בריטלין יכול לעזור לי להיות מרוכז יותר?
אודה להתיחסותך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010יש צורך קודם לאבחן את אופי ההפרעה הקוגנטיבית וכן לוודא שאינך סובל מהתויות נגד לתרופה כגון הפרעות קצב.אני מציע לפנות ליעוץ נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אני יכול לאבחן??
דוד (שם בדוי)13/06/2010קודם ללכת לנוירולוג?? קודם לבבדיקה האם יש לי בכלל??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מרכז חדש לNF באיכילוב
נור14/06/2010אם תרשום לי את האי מייל שלך אני אנסה לברר לך פרטים ולשלוח לך , גם לי יש NF ואני אמורה ללכת למרכז החדש,יש שם בדיקות מקיפות מקיר לקיר איבחונים ניורולוגים וכדומה
במידה ואתה לא רוצה להשאיר מייל מציעה לפנות למחלקת אורטופדיה אונקולוגיה לומר שיש לך NF ושאתה מעוניים לקבל את המספר של מרכז הNF והם יפנו אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קריטית בנושא רעד אסנציאליאיציק כהן11/06/2010
שלום הנני כבן 23 ואני סובל מרעד אסנציאלי כשלוש שנים רעד זה הוא גורם מפריע מאוד במהלך שעות היום בעיקר בשעות היום ומתבטא ברעידות חזקות מאוד טופלתי בדרלין בכמות גבוהה וטופלתי בדיקור סיני במחטים כ 15 טיפולים כולל טיפול בצמחים אך ללא הצלחה ואני צעיר שרק בתחילת דרכו מודאג מאוד מהנושא שגורם לדיכאון כבד ברצוני לדעת אם יש ניתוח או כל סוג טיפול אחר מרפא ולא מונע בתודה איציק נאמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010קיימות תרופות נוספות להפרעה שתיארת. בינהן ניתן למנות פרזולין וטופמקס. אני מציע להתיעץ עם הנוירולוג המטפל בנוגע להחלפת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לרעד
איציק כהן14/06/2010ברצוני לדעת רק האם ניתן לנתח מצב כזה בכלל או שאין לזה ניתוח בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד
ד''ר איתן אוריאל14/06/2010קיימת אפשרות ניתוחית,אולם רק במקרים קשים ועמידים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחותמאיה10/06/2010
היי,
בימים האחרונים אחרי שאני נכנסת למיטה אני מריחה ריח מאוד מוזר (לא טוב), שילוב של מגבת רטובה שלא יובשה כראוי ועוד משהו שאני לא מצליחה להגדיר. הריח נתפס אצלי כמאוד חזק, הוא מגיע לכמה שניות ועובר.
בן זוגי לא מריח כלום, למרות שמבחינתי הריח חזק, וגם בדקתי את כל החדר ווידאתי שאין לי שום דבר רקוב שם.
אני צריכה לדאוג?
תודה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחות
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010הזיות ריח עלולות להיוצת ביטוי של התקף כיפיוני. יש לבצע בדיקה נוירולגית ולשקול ביצוע EEG וMRI מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בצד שמאל של הראשאתי10/06/2010
מזה שבועיים יש לי לחץ של מספר שניות בצד שמאל של הראש המיקום המדוייק הוא בין הראש למצח.
זה קורה לי מספר פעמים ביום.
אני בת 35 בריאה בדר"כ,התופעות הנוספות זה מעט הרגשת ערפול מפעם לפעם
מה זה יכול להיות? הכאב חד אך מהיר ויחד עם זאת מופיע מספר פעמים לא מבוטל ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. יש צורך לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלג צבעוני מול העיניים- עיוורון זמנאחת10/06/2010
שלום!
ישנה תופעה שפוקדת אותי מדי פעם לאורך השנים (אני בת 21): הופעת שלג צבעוני מול העיניים תוך כדי איבוד זמני של יכולת הראייה. לפעמים התופעה הזו מלווה בסחרחורות ובתחושה של עילפון מתקרב.
אירוע זה מתרחש כאשר אינני בריאה, אבל לא בהכרח במקרים זהים- בפעם הראשונה הוא התרחש כאשר הייתי מצוננת מאד ולא היה לי אוויר; פעם אחרת הייתה דומה; שנים לאחר מכן עיקמתי את הקרסול וחשתי כאב חזק מאד- התקשיתי לנשום ושוב התעוורתי זמנית; הפעם האחרונה קרתה היום, כאשר בעקבות וירוס (ככל הנראה) חטפתי כאב בטן חזק מאד, נתקפתי סחרחורת חזקה וקושי לנשום, ושוב הופיע השלג.
האם תוכל בבקשה לשער במה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלג
ד''ר איתן אוריאל13/06/2010קיימות סיבות רבות להפרעות ראיה. יש צורך בהערכת רופא עיינים ונוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחירחלי09/06/2010
שלום רב!
אימי מאושפזת כשבועיים בביה"ח במרכז הארץ במחלקת פנימית ד בעקבות הקאות, חום ורעידות בגוף.
במהלך השבועיים התמקדמו בבעיית אי ספיקת כליות (חריפה).
ביום ראשון בלילה סבלה מכאבי ראש וטופלה ע"י משכך כאבים. בשעות הבוקר של יום שני אימנו עברה אירוע מוחי.
עד היום אין אבחנה ודאית לגבי מצבה הבריאותי ועדיין מתלבטים לגבי וסקוליטיס.
האם יוצאים ממצב מזה?
האם יש נזק בלתי הפיך?
כיצד ניתן למנוע התדרדרות ?
איך ניתן לזהות התפשטות של דימום במוח לאיזורים נוספים?
אשמח לקבל את חוות דעתך בהקדם האפשרי .
מצבה מוגדר קריטי וקשה.
תודה מראש!
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי
ד''ר מאיר קסטנבאום10/06/2010איני יכול לחות דעה על מצבה של אימך מכיוון שלא ברורים לי כל פרטי המקרה.
במידה והיא מאושפזת בבי"ח, יש נוירולוג שיוכל לעדכן אתכם לגבי השבץ שעברה ומידת הפגיעה הנוכחית.
באופן עקרוני הדרך למעקב אחר גודל הדימום במוח היא ע"י בדיקת CT מוח.
לא ניתן לדעת האם הפגיעה הפיכה או לא- אולם בדרך כלל קיים שיפור במצב עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןקובי09/06/2010
שלום,
שבוע שעבר קיבלתי בשורה קשה כי יש לי גידול שפיר בראש בשם מנינגיומה באמצעות בדיקת סיטי שנעשתה לי.
נשלחתי למספר בדיקות דם ואני עתיד לבצע בקרוב בדיקת MRI בכדי לאשר סופית את הממצא.
הבדיקות אותן ביצעתי בשבוע האחרון הינם:
כמיה בדם,המטולוגיה וקרישה יצאו תקינות.
TSH - 1.28
PROLACTINE - 16731
FSH-2.2
PTH-intact - 21
אני מבין כי קיים קשר ישיר בין הגידול השפיר לבין הפרולקטין וכמובן שישנה בעיה.
1.מה משמעות הורמון הפרולקטין? מה אומרים הערכים הגבוהים?
2.במידה ויחליטו לנתח ובכך להסיר את הגידול , כיצד יפתרו את בעיית הפרולקטין הגבוהה?
3.האם חלילה התוצאות מעידות על עקרות תמידית?
4.אני רווק בשנות השלושים המוקדמות וללא חברה כרגע. אני מפחד מהנושא של הבאת ילדים לעולם לאור הממצאים ועם ההתמודדות של הכרת בת זוג ולשתף אותה בבעיה הזו וכמובן כיצד תגיב בתקווה שלא תברח בגלל הבעיה....
אודה לתשובות ולעזרה,
בריאות לכולם ובהצלחה
מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
ד''ר מאיר קסטנבאום10/06/2010איני מתמצא בפרטי המקרה אולם נראה כי רמות הפרולקטין בדם גבוהות עקב גידול ששמו פרולקטינומה ולא מנינגיומה.
יש לפנות לאנדוקרינולוג, לבצע MRI מוח.
הטיפול יכול להיות תרופתי או כירורגי בהתאם לגודל הגידול.
במידה וומנתחים ומסירים את הגידול אז רמת הפרולקטין יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן משפחהדליה09/06/2010
בן משפחה שלי בגיל 59 ,היה מאובחן עם בעיה נפשית (סכיזופרניה).לפני שנתיים מפצע קשה בתאונת דרכים חבלת ראש קשה 2 ניתוחי ראש.
בוועדות הרפואיות לא מפרידים את המצב הנפשי וטוענים שזה אותו סעיף.
איך מוכיחים שיש החמרה עקב החבלה? נוירופסיכולוג מהשיקום כתב בזמנו שכפי הניראה יש החמרה וזה לא מספק את הוועדה.האם נוירולוג יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג
ד''ר מאיר קסטנבאום10/06/2010נוירולוג יכול לעבור על המסמכים ולבצע בדיקה נוירולוגית עדכנית ועל פיה להעריך חה החוסר הנוירולוגי כיום.
איני מתמצא בפרטים של ועדות רפואיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)