מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סי.טיחגית זיו12/08/2010
שלום רב,
בבדיקת סי.טי שעשיתי לאחרונה, נכתב:"אזור היפודנסי קטן באונה פרונטלית מימין רושם
עם צביעה עדינה טבעתית, נגע עם צביעה טבעתית באונה פרונטלית מימין."
מה פרוש הדבר, האם יש מקום לדאגה.
אשמח לתשובה מהירה.
חגית
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010הממצא שתיארת כמובן תלוי באנמנזה, בתלונות שלך ובממצאים שמאובחנים בבדיקה הגופנית והנוירולוגית.
הממצא שמתואר אינו תקין ויכול להופיע בתהליכים תופסי מקום או תהליכים זיהומיים.
יש לשוב לנוירולוג המטפל בהקדם לצורך החלטה על המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוגיהגיא11/08/2010
שלום רב
אני בחור בן 39 בדרך כלל בריא
בתחילת יוני היה לי כמה ימים של חום 38 וכ 10-15 שלשולים ביום.
לאחר כמה ימים זה חלף אבל מאז כחודשיים אני סובל מ 2-3 יציאות שלשוליות ביום ורגישות בבטן.
בדיקות דם תקינות. ספירה, שקיעה, כימיה תקין.
בתרבית צואה השבוע - נוכחות קמפילובקטר בצואה.
הרופא משפחה אמר שהיות ועברו חודשיים אז אולי נחכה עוד קצת ולא ניתן אנטיביוטיקה בינתיים.
קראתי שקמפילובקטר הוא המחולל המשוער בכ 40 אחוז ממקרי הג'יליאן ברה.
אני מאוד חושש מכך.
האם יש משהו לעשות כדי להקטין חלילה סיכון למחלה מפחידה זאת?
האם במידה ואקח אנטיביוטיקה זה יקטיון סיכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיליאן ברה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010גיליאן ברה היא מחלה דלקתית של השורשים והעצבים הפריפריים שיכולה להתבטא בחולשה מתקדמת של שרירים עם מהלך חריף.
לעיתים קרובות מופיע לאחר זיהום אקוטי (בד"כ בימים עד חודש ראשון לאחר זיהום) או לאחר חיסון.
נכון שקמפילובקטר הוא מזהם שלאחריו מתוארים ארועים של גיליאן ברה.
בכל מקרה החלטה על טיפול אנטיביוטי בהתאם לקליניקה לפי החלטת רופא המשפחה.
במידה ומתפתחים סימנים של חולשת גפיים מומלץ לפנות מיידית לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgישראל11/08/2010
שלום לך
עשיתי בדיקת emg של עמוד שדרה מותני ולסיכום נכתב.
תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה שורשית במספר רמות לפחות L4-S1 משמאל ו-L5-S1 מימין עם סימני דנרבציה פעילה.
אודה להסבר, והאם הנ"ל מסביר שאני מתנייד בכסא גלגלים כתוצאה מנזק בעמוד שדרה מותני?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010החלטה על משמעות בדיקת |EMG תלויה כמובן גם באנמנזה ובממצאי הבדיקה הנוירולוגית (האם קיימת רדימות, חולשה בגפיים).
במידה וקיימת פגיעה במספר שורשים כפי שמתואר אצלך הדבר עלול לגרום לכאבים, חולשה מוטורית ברגליים והפרעות בתחושה (רדימות, זרמים ). בד"כ הפגיעה השורשית בגבהים אלה היא עקב פריצת דיסק דבר שניתן לאבחן בבדיקת CT/MRI.
מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל לצורך החלטה על המשך בירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול בידאמא11/08/2010
שלום,
מזה שלושה ימים שאני מרגישה תחושה של נימול באצבעות היד השמאלית שלי, מדובר בנימול המורגש בעיקר בקמיצה ובאצבע שלצידה, בנוסף ישנו כאב הנמשך לאורך היד כולה עד לכתף. הכאב הוא די עמום אבל מציק מאוד.
הבוקר קמתי ללא תחושת הנימול וחשבתי שכל זה כבר מאחורי, אולם מאוחר יותר התחלתי לחוש חולשה כללית בכף היד, כך למשל קשה לי לסגור את היד חזק, או קיימת תחושה של חולשה בעת הקלדה על המחשב, כמו כן תחושת הכאב העמום לאורך כל היד נותרה בעינה.
הלכתי לרופא המשפחה אבל הוא לא ידע לכוון אותי במה יכול להיות שמדובר, ואמר לי לפנות לנוירולוג.
אולם לפני שאתחיל את כל ההליך המסובך הזה של פניה לנוירולוג, אשמח לשמוע במה יכול להיות שמדובר, האם זהו דבר קריטי המעיד על בעיה חמורה יותר? האם זה נפוץ?
האם עלי ללכת באופן בהול לבדיקת נוירולוג, או שכדאי לחכות עם זה כמה ימים כדי לראות האם זה עובר מעצמו, ואם כן אז כמה זמן לחכות?
האם כדאי לעשות בזמן ההמתנה תרגילים ליד או שדווקא להיפך כדאי להמנע מכל פעילות?
האם התופעה יכולה להעיד על חוסר בויטמין או מינרל מסויים בגוף? אם כן על איזה?
תודה רבה, מצטערת על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד דואגת.
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול וחולשה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010במידה וקיימת נימול וחולשה מוטורית בכף היד וכאבים לאורך היד מומלץ לפנות בהקדם לנוירולוג.
יתכן ומדובר בפריצת דיסק צוארית או בעיה באזור של המקלעת העצבית הברכיאלית.
בהתאם לממצאי הבדיקה יוחלט לגבי הצורך בביצוע CT עמוד שדרה צוארי, US של המקלעת הברכיאלית או בדיקות אחרות כגון EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אמא12/08/2010קודם כל תודה רבה לך על התשובה הבהירה והמהירה.
שנית, במהלך הלילה האחרון התעוררתי לפתע, ותחושת הנימול באצבעות חלפה, אולם עדיין יש מין תחושה מוזרה ביד של חולשה ואיבוד תחושה חלקית.
עם זאת לפתע הרגשתי את אותה תחושה של חולשה קלה ואיבוד תחושה חלקי ברגל שמאל (גם היד היא בצד שמאל), התחושה המוזרה מתמקדת בעיקר בכף הרגל אולם היא משליכה באופן קל גם כלפי מעלה.
האם לדעתך אותה הסיבה שציינת בתשובתך יכולה גם לגרום לתחושה ברגל, או שהתאור שלי עכשיו משנה לגמרי את הכיוון?
אודה לתשובתך שכן הדאגות משגעות אותי,
תודה רבה,
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010מעורבות תלונות לגבי הרגל ויד שמאל מכוון יותר לבעיה בעמוד שדרה צוארי או בבעיה תוך מוחית מצד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםשירן11/08/2010
שלום,
אני בחורה בת 23 ומספר שנים יש לי ורידים בולטים בירך השמאלי. מידי פעם אני חשה שם כאב סוג של לחץ שחולף אחרי דקה שתיים.
איפה ניתן לבדוק את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010במידה והדבר גורם לכאבים ובעיה אסטטית קשה ניתן לפנות לכירורג כלי דם להחלטה על צורת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרשת נפוצהמיכל11/08/2010
היי,
לפני כ-8 חודשים הרגשתי טשטוש בעין שמאל עקב כך אושפזתי בבית חולים ולאחר טיפול בסטרואידים ראייתי חזרה למצב התקין וכן שוחרתתי לביתי.
בבדיקת MRI שביצעתי באותו תקופה(לפני 8 חודשים) Iנצפו התוצאות הבאות:
מודגמים 2 נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול
T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהציספרות המח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופארטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדולוניום. חדרי המח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים
במשך 8 החודשים האחרונים הנני מרגישה חולשה וכן היתה לי הרדמות(מאין לחץ על כפות הרגלים) של של כפות רגליים למשך כשלוש שבועות ועדיין לא השתחררתי מהרדמות במלואה
לפני שבועיםם ביצעתי בדיקת MRI נוספת שמדאיגות אותי עוד יותר ולהלן התוצאות:
מודגמת אנגיומה ונוזית באזור גרעין הלטיפורם מימין(ללא שינוי מהסריקה הקודמת)
מודדגם נגע היפראיטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל,קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי.הנגע גדל במידה נכרת בהשוואה לבדיקה הקודמת..
2.נראים מוקדים היפראיטנטסים קטנים באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-ללא שינוי עקרוני לעומת הבדיקה הקודמת
לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו
3.אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג.:
1)שאלתי היא האם לפי הנתונים הללו (ואלו כל הנתונים שיש לי מלבד זה שעשיתי בדיקות דם לוירוסים שונים וכולם יצאו תקינים) ניתן להסיק כי מדובר על מחלת טרשת נפוצה (כמה אחוז שמדובר)?או שיכולה להיות עוד מחלה עם הסימטומים הללו?
2)האם המחלה מתקדמת בצורה איטית\סבירה או מהירה לפי דעתך?
3) לפי הממצאים המצויינים מעלה איך נחשב מצב זה של המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010קיימים קריטריונים ברורים להגדרת טרשת נופצה וביהים נדרש פיזור בזמן ובמקום.
לפגבי פיזור בזמן- קיים ארוע של הפרעה בראייה ויתכן שעוד ארוע של רדימות ברגליים.
לגבי פיזור במקום- קיימים עדויות למספר מגעים שהשתנו בבדיקות MRI שונות.
טרשת נפוצה היא אבחנה אפשרית אולם יש כמובן לקבל אנמנזה מלאה לגבי גילך, הממצא הספציפי בבדיקת הראייה. כמובן שממצאים שנצפים בבדיקה נוירולוגית יכולים לסייע לאבחנה.
יש צורך לבצע אבחנה מבדלת לגבי אבחנות אפשריות למצבך שביניהם טרשת אולם קיימות גם מחלות דלקתיות/זיהומיות אחרות שיתכן ומתאימות.
מומלץ לפנות לנוירולוג ולקב הסבר על מצבך, בדיקות ה-MRI שעברת ובדיקות נוספות שמתוכננות (למשל ניקור מותני, בדיקת VEP- פוטנציאלים מעוררים של של הראיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טרשת
מיכל12/08/2010אני בת 27,כל בדיקות העניים תקינות
אילו עוד מחלות יכולות להיות עם ממצאי הבדיקות שיש לי?
האם ההתפתחות שיש לי בבדיקות MRI היא התפתחות קשה?
האם לא ניתן ע"פ ממצאי הבדיקות שציינתי לעיל לומר אם הנני חולה בטרשת או איזה מחלה?
מה ניתן לעשות עלמנת שהרדימות ברגליים תעבור וממה יכולה להיגרם רדימות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010כפי שציינתי בתשובתי הקודמת קיימות עוד אפשרויות באבחנה המבדלת.
מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל לקביעת המשך החלטה על בירור.
לגבי רדימות - אין טיפול לשיפור הרדימות. במידה ומאבחנים את הגורם לתופעות ניתן לטפל בטיפול ספציפי יותר.
במידה ומדובר בטרשת נפוצה קיימים טיפולים למניעת ארועים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוף בלילה...עפרי10/08/2010
שלום רב!
בת 32 בריאה בדר"כ
לפני 3 חודשיים לערך קמתי באמצע הלילה הרגשתי דופק לא סדיר עם בחילות. לאחר שקמתי והלכתי מספר צעדים נפלתי והתעלפתי בפעם הראשונה בחיי. הבן שלי שהתעורר בעקבות הנפילה שלי הזעיק את השכנים ואחרי 10 דקות של רעידות חזקות בגוף חזרתי לעצמי לגמרי.פונתי לביח' לבירור אך ללא ממצא. לאחר שבועיים של שקט המצב חזר על עצמו ושוב פונתי לביח' ושוב ללא ממצא.
לצערי מאז הפעם השנייה העילפון החל לחזור על עצמו עוד כ-5 פעמים בחודש האחרון. חשוב לי לציין שיחד עם העילפון החלו לי תופעות מוזרות ביותר בגוף בעת שינה. אני סובלת מטיקים בעיניים בצואר ובאיברים אחרים בגוף. ולאחרונה החלו תנועות חזקות ובילתי רצוניות של הגפיים. אני מתעוררת מתוך שינה מרעד מוזר שפוקד את הגוף שלי ומפריע לי להרדם. אני מוטרדת נוכח העובדה שכעת הטיקים בעיניים ובצוואר החלו להופיעו לכל אורך היממה.
אני לא יודעת מה השתבש אצלי אך משום מה המצב הולך ומחמיר.
חשוב לי להתייעץ איתך משום שרופא המשפחה שלי שרשם לנוירולוגית הפנייה כתב שם שהוא מאמין שכל התופעות נובעות לדעתו מחרדה לכן המלצתו פסיכולוג.הוא נתן לי אלפריד 0.25
לאחר שהגעתי לנוירולוגית היא הסתכלה על ההפניה ואפילו לו נאותה לבדוק אותי. היא רק הסתכלה על ההפניה ושאלה אם אני רוצה משהו לחרדה מחוזק יותר. הרגיז אותי שהיא לא נאותה אפילו לבדוק אותי וביקשתי והתעקשתי שתשלח אותי לבדיקות לבירור התופעה.היא נתנה לי בסופו של דבר הפנייה ל- c.tובדיקת eeg בשינה.
תאריך הבדיקה נקבע לעוד חודש כך שהיית מעוניינת לשמוע את דעתך...
אני מוכרחה לציין שקשה לי מאוד לקבל את הדיאגנוזה של הרופאים משום שאני לא טיפוס של חרדות לא נראה לי שדווקא בתקופה שאני מאושרת פורחת ומאוהבת כל פעם שאני הולכת לישון אני סובלת מ"חרדה". ואם לדעתך שזאת אכן חרדה איך נפטרים מכל הטיקים הכיווצים הלא רצוניים האלה שמשתלטים על חיי!
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים ותנועות לא רצוניות
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010את מתארת ארועים מרובים של איבוד הכרה ותנועות לא רצוניות שהופיעו בחודשים האחרונים.
כמובן שהדבר דורש בירור רופאי מקיף בטרם ניתן לקבוע כי כל התופעות נגרמות עקב חדרה.
יש צורך בבירור כוללקבלת אנמנזה מלאה, בדיקה גופנית ונוירולוגית, CT מוח, EEG, בירור לכיוון לבבי כולל הולטר, אקו לב. בדיקת tilt test.
המשך בירור בהתאם לממצאים שיתקבלו בבירור ראשוני זה.
מומלץ לשוב לנוירולוג לצורך בדיקה במידה ולא נבדקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחץ בראשריקי10/08/2010
שלום, לפני חמישה חודשים הובחנתי כסובלת מחרדה ודיכאון אני מטופלת בלוסטרל וקלונקס להרגעה.
כאבי הראש התחילו לפני חמישה חודשים מעין תחושת כבדות, לחץ, ופעימות חזקות בראש, ביצעו לי במרץ סיטי ראש שהיה תקין, הייתי אצל כל רופא אפשרי, עיניים, נוירולוגים 3 פעמים ואף אוזן גרון והכל היה תקין.
הכאבים ממשיכים לי ומחמירים במיוחד לחץ בראש באוזניים ובאף, ויש לי 2 נקודות (אני חושבת שזה בקודקודים או בתומכי צוואר) אך במיוחד השמאלית שיש לי בהן מעין תחושה של שריפה, וכאב חד, זה תוקף אותי לעיתים קרובות.
בנוסף בזמן כל מאמץ הכי קטן הראש מתחיל לפעום ולכאוב ולפעמים אני מתעוררת בלילה כי יש הרגשת רעידות בראש ואני ממש מרגישה שהראש רועד לי, זה קורה לי גם במהלך היום.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, האם יש צורך בבדיקת MRI? האם זה קשור לשרירים? תזונה? צוואר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010כאבי ראש יכולים להיגרם מסיבות רבות.
העובדה שנבדקת ע"י 3 נוירולוגים וביצעת CT מוח ללא ממצא מוחי מפחיתה מאוד את האפשרות לתהליך מבני מוחי כסיבה לכאבי הראש.
סטרס נפשי יכול כמובן להשפיע על כאבי הראש.
ניתן לפנות למרפאת כאב ראש במרכז רפואי גדול לצורך קבלת יעוץ לגבי טיפול מניעתי לכאב והקלת כאב באמצעים נוספים כגון עיסוי רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "התנתקות" רגעית אצל ילדה בת שלושברק10/08/2010
שלום רב, לפני כחודש נולד לנו תינוק שהצטרף לבני בן ה 4 וביתי בת השלוש. לכאורה נראה שקבלת התינוק במשפחה הנה טבעית וללא בעיות מיוחדות.
היום, הבחנו אני ואישתי בתופעה מוזרה: ביתי בת השלוש חוותה שני אירועים של "התנתקות" פתאומית ואתאר את הסיטואציה: תוך כדי שיחה החלה לבהות בנקודה מסויימת בעיניים פקוחות תוך שגופה לא זז והיא לא מגיבה לקריאות בשמה ומרוב לחץ שלי אף ניסיתי להבהילה בצעקה פתאומית (בד"כ היא נבהלת בקלות) וכשראיתי שזה לא עוזר אף סטרתי לה בחוזקה כזו שבאם הייתה במצב רגיל סביר להניח שהייתה פורצת בבכי. כאמור סיטואציה פתאומית זו קרתה פעמיים היום. אנו משפחה נורמטיבית וחמה, ביתי בפיקוח מתמיד במשך כל שעות היממה (לומדת בגן של סבתא ובצהריים מגיעה הבייתה) כך ששללנו כל חוויה טראומתית. לציין כי בימים האחרונים הבחנו בהתנהגות קצת שונה אשר לא ייחסנו לה חשיבות עד כה אבל אני מוצא לנכון לפרטה כעת : יותר עייפה, פחדים פתאומיים בלרדת מדרגות וישנה עד מאוחר והתבכיינות יתר . אני רוצה שוב לציין שלולא רגעי ה"התנתקות" לא ייחסנו חשיבות מיוחדת לסימנים שפירטתי מאחר וייחסנו זאת לתקופת החופש הגדול והיציאה ממסגרת .
אנו מודאגים ביותר, אודה לתשובתכם וייעוצכם המהיר .
בתודה מראש, ברק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנ
הנ11/08/2010הנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנתקות
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010התנתקות לתקופה קצרה יכולה להיות ביטוי של פעילות חשמלית לא תקינה.
מומלץ לפנות לנוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מלאה, בדיקה נוירולוגית, הפניה לבדיקת EEG (בדיקת פעילות חשמלית מוחית) ושקילת ביצוע הדמיה מוחית בהתאם לממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפעמים מיטשטשת לי הראייה למה?יצחק10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טשטוש ראיה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010טשוש ראיה יכול להיגרם מסיבות רבות כולל צורך במשקפיים,הפרעה עינית אחרת, הפרעה נוירולוגית.
מומלץ לפנות לרופא המטפל לקבלת אנמנזה וביצוע בדיקה ובהתאם החלטה על צורך בהמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ואתחיל עים
יצחק13/08/2010רופא עיניים וניראה לאן זה יוליך כמובן שתיקוותי שלא יוליך לכלום, אבל זהירות לא תזיק לי לעולם לאחר כל סבל ההגבלות והכאבים שיש לי אני רואה צל הרים כהרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיפסיה וספזמקסאלי10/08/2010
אני חולה אפילפסיה שלוקח למיקטל 450 מליגרם יש לי גם בעיה של שלפוחית רגיזה אני לוקח גם קסטרל אבל קיבלתי מהאורלוג גם ספזמקס אך עדיין לא התחלתי את הטיפו בו כי אני חושש אני הבנתי שהספזמקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה-סמפזמקס אפלפסיה
אלי10/08/2010אני חושש בגלל שספזמקס משפיעה על מערכת הצבים המרכזית לכן האים כדאי לקחת את התרופה ? בגלל מחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010לא מוכרת לי אינטראקציה בין 2 התרופות.
מומלץ לשאול גם את הנוירולוג המטפל לגבי בעיה בשילוב התרופות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מוחיתמאי09/08/2010
שלום רב לכל הרופאים.
שמי מאי ואני אחרי תאונת דרכים מאוד קשה שבה נשברה לי הגולגולת והיה לי שבר דחוס שהצריך מסוק לרמב"ם וניתוח דחוף.הייתי מחוסרת הכרה 3 שבועות והייתי בשיקום בבית לווינשטיין והשתחררתי בסוף יולי.כעת הנני בהמשך שיקום:ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה וטיפול פסיכולוגי.
רציתי לדעת האם במצב המוח שלי לאחר התאונה אני יכולה לשתות אלכוהול ללא שיהיו לזה השלכות על שיקום המוח.התייעצתי עם הפסיכולוגית שלי והיא אמרה לי שכדאי לברר עם רופא את זה כי היא לא באמת יודעת.
כמו כן עליי לציין ששתיתי בשישי האחרון קוקטייל וזה לא עשה לי רע או גרם לי משהו, אף לא סחרחורת. למען האמת אף פעם לא השתכרתי ואני לא איבדתי שליטה אף פעם מזה, זה אף לא מפריע לי לנהוג כי אני לא מגזימה בכמויות.
מחכה לתשובה בציפייה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים
ד''ר מאיר קסטנבאום10/08/2010את מתארת פגיעה מוחית קשה בעקבות תאונת דרכים עם צורך בשיקום ממושך.
מומלץ להתיעץ עם הרופאים המטפלים לגבי המשך הטיפול.
לגבי שתיית אלכוהול ונהיגה כמובן שהדבר אסור על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול ונהיגה
מאי10/08/2010כמובן שאין לי תיכנונים לעשות כזה דבר.רציתי לדעת אם אלכוהול מזיק לשיקום של המוח לאחר הטראומה שהוא עבר.זה הכל......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחיברקת09/08/2010
שלום רב,
אבא שלי , בן 59, עבר לפני כשנה אירוע מוחי קל אשר בעקבותיו הוא כל הזמן תשוש ועייף, לא מצליח להרדם כמו שצריך בלילות, הגוף שלו ממש חלש וזה מטריד אותו מאוד.
מה עליו לעשות על מנת לשפר את המצב? האם יש כדורים שיכולים לעזור או טיפול כלשהו?
נשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר מאיר קסטנבאום10/08/2010תשישות כסימפטום יחיד אינה מאפיינת ארוע מוחי.
ישנם סיבות רבות לתשישות ביניהם מחלות סיסטמיות, זיהומים, מחלות אונקולוגיות.
מומלץ לפנות לרופא לצורך קבלת אנמנזה מלאה, ביצוע בדיקה מקיפה גופנית כולל נוירולוגית והפניה לבדיקות דם והדמיה בהתאם לחשד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGאלי09/08/2010
לדר' קסטנבאום שלום רב,
בתשובתך מיום 08/08/2010 ציינת שתרופות מסויימות יכולת לגרום לתופעת ההירדמות , או חוסר בויטמינים, אשמח האם תוכל לציין באיזה תרפות ובאיזה ויטמינים מדובר.
לתשובתך אודה.
בברכה
אלימלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות תחושה
ד''ר מאיר קסטנבאום10/08/2010בעיקר מדובר על חוסר בויטמינים מקבוצת B.
לגבי תרופות - תרופות רבות יכולות לגרום לנוירופתיה (פגיעה עצבית). ניתן להסתכל בעלוני התרופות לגבי תופעות לוואי ידועות משימוש בתרופה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הינה הסיכום של ה-EMG שעשיתייצחק08/08/2010
אני מבקש הסבר לכך
ואני מבקש סליחה אים הוצפתם כי אני לא כל כך שולט ברזי המחשב
סיכום
בבדיקה NCT קיימת עדות לפולינוירוופתיה מוערבת יותר סנסורית אקסונלית.
בהשוואה לבדיקתינו מ-2009 לא חל שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת EMG
ד''ר מאיר קסטנבאום08/08/2010הבדיקה מראה שקיימת פולינוירופתיה כלומר פגיעה במספר עצבים, יותר פגיעה תחושתית מאשר מוטורית.
קיימות סיבות רבות לפגיעות עצביות ביניהם סכרת, חוסר ויטמינים, מחלות של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה עקב תרופות מסוימות.
מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל לצורך החלטה על המשך בירור לסיבת הפגיעה העצבית וטיפול במידה וקיימות תלונות על כאבים בעלי אופי עצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחלות שאתה מציין אני לעולם לא חלית
יצחק10/08/2010בהן:-----סכרת, חוסר ויטמינים, מחלות של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה עקב תרופות מסויימות
לגבי התרופות הכל ניבדק כבר הן ע"י רופא המש' והן ע"י האורטופד שבחן זאת היטיב אצלןו במחשב ,לי אין חוסר ויטמינים יתכן והיתפתח לאחרונה כתוצאה מהיצרות חמורה לא מולדת של ע.ש האיבחון ניתן לי לפני כשנה מפרופ'' זערור הוא בעצמו ניוכירורג ,ברצוני לדעת האים יתכן שהזמן והפחד שלי לניתוח עמוד השידרה הזמן גרם נזק נוירולוגי שיכול להיות שזה בילתי הפיך ?ראה ד"ר לפני הרבה שנים המימשל האמריקאי הוציא את וויוקס מרשימת התרופות המוכרות ,האים התרופה ליריקה יכולה אולי לגרום לי בעיות שכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי שאבין האים נאורתרפיה זו מילה
יצחק10/08/2010חלופית להכל בא לי מהראש ואני בעצם לא סובל מכלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן אני מתקן :לפולינויר
יצחק10/08/2010נכון לומר זאת כמו שצויין בתיקון למעלה: פולינוירוופתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישו יודע איך אני מקבל
יצחק10/08/2010חוות דעת שניה כי בקופ"ח גמרתי כבר את שלושת האפשרויות שניתנו לי ואילו רעייתי ובנותי לעולם לא הישתמשו בכך מישהוא מכיר איזו שהיא אפשרות לקבל חוות דעת שניה לאחר שמיציתי כבר את שלושת האפשרויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מקבל תשובה לשאלה הזו
יצחק11/08/2010הרי תמיד מזה שנים כואב לי הגב ויש בידי שני הודעות הסותרות אחת את השנייה השנייה קובעת בוודאות ואילו הראשונה קו בעת שיש רק סימנים לפולי' הזה לעולם לא הייתה לי בעייה של סכרת או בעיות עים תרופות אני לוקח משכחי כאבים שניבדקו טוב טוב ע"י רופאים שאין הינגשות ביניהן וגם תופעות הלוואי שלהם הן לא פגעו בי מעולם ובכן מה קורא כאן האים אין לי היצרות בעמוד שידרה או יש האים אני סתם "קוטר"שכל הזמן מתלונן על כאבים ומיגבלות במשך שנים ורק עכשיו פיתאום ניקבע ע"י איבחון אחד כי אני בעצם לוקה בפולי הזה? חברה תהיו רציניים קצת ותנו לי קצת קרידיט שבמלא גילי כ-62 אני יכול לדעת מה כואב לי או לא ? והכאב הזה מטריף אותי כבר שנים מה לעשות? בבקשה, תן לי תשובה דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010פולינוירופתיה כפי שציינתי יכולה להיגרם מסיבות רבות.
פעמים רבות לא מוצאים את הסיבה לכך למרות בירור מקיף.
גם ללא מציאת הסיבה לבעיה הצבית ניתן לטפל בסימפטומים.
ליריקה הוא טיפול מקובל לכאבים נוירופתים, כלומר ממקור עצבי.
החלטה על הטיפול צריכה להיות בתיאום בינך ובין הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אני כבר כמה שנים
יצחק12/08/2010מטופל בליריקה התחלתי עים וויוקס לאחר שהורד מהמדפים בארץ התחלתי טיפול עים אתופן ולאחר מכן עים ליריקה ועים אוקסיקונטין וזריקות לישבנים מה עוד אני צריך לעשות הכאב אינו מרפה ממני וכתוצאה מהכאב וכדי להימנע ממנו גם חוסר תזוזה רק הכרחית , אוכל וכיו"ב וטיפול רפואי שעליו אני לא מוותר ולא אוותר לעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)