מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולה נוירופיברומטוזיסדוד (שם בדוי)18/06/2010
אני רושם לך את מכתב זה עם אפיסת כוחות ודמעות המציפות את עיני.
אני כיום בן 21, יודע כחולה נוירופיברומטוזיס (NF1), אובחני לפני כ- 8 שנים כמוטציה מלידה.
בשנים הראשונות של הגילוי תסמינים לא היו רבים. כגון: גושים על פני העור
וכיום הגושים התרבו באופן בלתי מובן ובנוסף לכך מן פצעים אדומים על גבי העור.
בזמן האחרון אני בוחן את הגוף שלי בכל זמן נתון ולא מצליח להוציא את זה מהראש (עניין האסטטיקה מפריע לי בצורה בלתי רגילה).
לדוגמא- היום בערב בדקתי את הגוף ווממש לפני מס' דק' גילתי מין גוש חדש על היד, הגוש די גדול. השאלה האם הוא יכול לצמוח בתוך מס' דק'??
אני עם אפיסת כוחות לחלוטין, אין יום שאני לא מתמרמר על החיים שלי ומדוע זה קרה דווקא לי.
כשהייתי אצל מס' רופאים הם אמרו שהנגעים אינם יצמחו יותר כי הגעתי לגיל יחסית מתקדם (21) אך אין שום עצירה, הנגעים גדלים ומתרבים ואינני יודע מה לעשות.
שאלה נוספת היא: האם יש תרופה, זריקה, משחה, לייזר כל דבר! שיוכל להעלים את הגושים או לטשטש אותם? ידוע לי על ניתוח שאפשר לעשות על גושים בודדים המפריעים או גורמים לחץ (עשיתי כזה והגוש חזר למצבו הקודם ואף גרוע יותר).
האם יש מחקר כלשהו על זה?? מדובר סה"כ על פצעים בעור, דבר שניתן לטיפול (ככה אני רואה את זה).
אשמח אם תענה לי בהקדם, אם יש עוד אנשים עם NF אשמח אם ספרו לי איך אתם מרגישים
בתודה דוד (שם בדוי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NF1
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010לאחרונה נפתחה מרפאת נויורפיברומטוזיס במרכז הרפואי תל אביב ואני מציע לפנות לשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה בית חולים??
דוד (שם בדוי)18/06/2010הייתי בבית חולים איכילוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראשאני17/06/2010
שלום, אני לוקחת כ-7.5 חודשים כדור פלוטין 20 מ"ג עקב לחצים בראש, בחילות וסחרחורת שנבעו מלחץ נפשי. היום מצבי הרבה יותר טוב ובחודש וחצי האחרונים כבר לא היו לחצים בראש מלבד ביומיים הראשונים של המחזור. אתמול והיום משעות הצהריים ועד הלילה שוב יש לי לחצים בראש.
מה יכולה להיות הסיבה, אם בתקופה האחרונה כבר ישנו שיפור ענקי במצבי.
האם זה יכול להיות קשור במזג האוויר, שכן אני רגישה לחום?
לפי דעתכם, האם אני כבר מאוזנת ויכולה בקרוב להפסיק עם הכדורים או שלא כדאי?
שאלה נוספת - האם הגיוני שעדיין יש לי תחושת בחילות מדי פעם? הנוירולוג שלי אמר לי בביקורי האחרון לפני כחודשיים שזה לא הגיוני. בינתיים עשיתי השבוע בדיקה לראות אם יש לי חיידק שגורם לבחילות והתוצאה יצאה שלילית. האם יכול להיות שזה כן קשור לכדורים? האם ניתן לעשות משהו בקשר לכך? אשמח לכל מידע ותשובה שתתנו לי בנושא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010ודאי שאינני יכול במסגרת זו לקבוע האם הינך מאוזנת ולהורות לך להפסיק ליטול כדורים. אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש, לחץ בחלק שמאלי של הראשאירין17/06/2010
שלום,
לפני כשנה עברתי ניתוח fess שהיה אמור לעזור לי עם בעית סינוסים, אך כנראה זה לא עזר וגם הבעיה הנוספת שמתרידה אותי שיש לי כאבים בחלק השמאלי של הראש מלמעלה, בעורף ומאחורי האוזן. היתי בבדיקות אצל א.א.ג של אמר שהוא אינו יודע מה גורם לכאבים וגם ניורולוג שהיתי אצלו אמר משהו כמו כאבי לא טיפוסיים ולא ניתן לשלול נוירלגינ אוקציפטלית.בכל מקרה אינני יכולה לקבל תרופות כי אני בהריון מתקדם וגם צילום CT לא אוכל לבצע.
אני הייתי רוצה לקבל עצה או הפניה לרופא פרטי כלשהו באזור חיפה כי אינני יכולה לסבול עוד מכאבי וגם אבדתי כל אמון ברופא הא.א.ג שטיפל בי.
אשמח מאוד לתגובתכם
תודה מראש
אירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010ד"ר ירון ריבר הינו מומחה לכאבי ראש באיזור הצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בבניין משרדים ללא אוויראנונימית217/06/2010
לפני כשבועיים התחלתי לעבוד בבניין משרדים אפוקלפטי שאין בו כל אוויר צח או חלונות אלא אך ורק מערכת אוורור. החל מן השעה הרביעית או החמישית לעבודתי אני חשה כאילו מלחציים לוחצים לי על הגולגולת, לחץ באוזניים, וכאב ראש אדיר, כאילו מלחציים מחצו לי את הגולגולת משני הצדדים ומלמעלה. כן אני חשה סחרחורות עזות. לעיתים גם ארבע חמש שעות לאחר צאתי מן המשרד אני חשה סחרחורות קשות ולחץ חזק על הגולגולת וכאבי ראש.
רציתי לשאול:
א. האם המשך שהות במשרד הזה עלול לסכן אותי בדרך כלשהי? מקריאה למדתי כי אנשים שעובדים במגדלי משרדים מחוסרי אוויר לוקחים בבעיות בריאותיות, ואני חוששת שלי יש נטיה מראש לדברים כאלו - אחי סבל מסחרחורות תקופה מסוימת, וגם לאמא שלי יש בעיה של אי שיווי משקל ואיבוד הכרה
ב. האם יש טיפול תרופתי או כל דבר אחר שניתן לקחת כדי להדוף זאת, כי היום מרבית שוק העבודה עובר למשרדים מגעילים ואיומים כאלו ללא אוויר, בייחוד בתחום עיסוקי, ואני חוששת שאם לא "אסתגל" למצב אשאר עם מספר מועט של אפשרויות תעסוקה. אציין שיש לי לחץ דם נמוך מאד, כמו לאימי, ויתכן וזה משפיע על המכלול של המצב.
*** או שמא, אולי, לא אמורים להסתגל למצב שכזה שכן זה מצב שאינו בריא ולא רצוי להיות בו?
אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי שכן כל יום במשרד הזה עבורי הוא סיוט, והייתי רוצה לדעת אם מעבר לסבל ואי נוחות נוראית יש פה סכנה פיזית אמיתית של החמרת מצב רפואי עקב מחסור בחמצן. בעבר כשעבדתי בתנאים דומים, איבדתי במשרד הכרה מספר פעמים (למספר שניות) ונאלצתי להתפטר. משיחה עם אנשים על הנושא אמרו לי ש"יש אנשים שמקבלים אירוע מוחי בלא אוויר" ועל כן אני חוששת להמשיך להשאר במשרד עוד ועל כן אודה על תשובתכם בהקדם בשל חששי זה.
בתודה
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא אוויר
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010אני מציע להתיעץ עם רופא תעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכ"ז...?
אנונימית218/06/2010עד שאקבע תור לרופא זה יארך כמה שבועות. אני חוששת שהשהות במשרד גורמת לי נזק שכן גם לאחר שאני יוצאת משם, אני חשה כאבי ראש וסחרורות. אני צריכה לקבל החלטה מהירה אם להמשיך או לעזוב, שכן כל יום שאני נמצאת שם - מלמדים אותי את העבודה שם, מסתמכים עלי, ויתכן ואם אאלץ לעזוב בעוד מספר שבועות עקב אי יכולתי לשאת את המצב, כל הלימוד הנוכחי יהא לשווא. הייתי שמחה לקבל קצה של חוט או מידע האם מחסור באוויר מזיק לי בנתוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת CTשרית16/06/2010
ד"ר שלום!
עקב תלונות על כאבי ראש וסחרחורת הפנה אותי רופא המשפחה לבדיקת CT עם חומר ניגודי.
להלן הממצאים:
"הודגם מוקד גליוטי במידה קלה/בינונית בגרעינים הבזאליים מצד שמאל אספקט קדמי פריוונטריקולרי.
הודגמה ערירות קשה של מערות האטמואידליות והמצח והתערות קלה/ריווח במערות הלסת והספנואידליות- יתכן דלקתי
יתר המוח, גומה האחורית, כלי הדם, ארובות, סינוסים, פירמידות וגולגולת- ללא סטיות.
בסיכום: מוקד גליוטי וסינוסיטיס, כמתואר."
ברצוני לציין כי אני סובלת מנזלת כרונית וכן הרופא לא יודע מה זה מוקד גליוטי.
השאלה היא האם הכל תקין ומה הפירוש של המונחים הללו?
הפנתי שאלה זהה לפורום אא"ג ושם לא ידעו להסביר מהו מוקד גליוטי והפנו אותי לפורום נוירולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
ד''ר אבי גדות17/06/2010לגבי הנזלת הכרונית נראה כי יש קשר לעכירות במערות הפנים ועל כך יש להתייעץ עם רופא אף אוזן וגרון.
לגבי שאר הממצאים יש לפנות לנוירולוג עם בדיקת ה-CT והתשובה בכתב ולקבל הסבר ופענוח של הבדיקה, והמשך בירור עפ"י הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ביד ורגל ימן לאחר ניתוחש16/06/2010
שלום
אני שבועיים לאחר ניתוח אורתרוסקופיה
בשבוע האחרון הולכים ומתעתמים כאבים, שריפה, נימול ולעיתים אובדן תחושה- רק ברגל ימין ויד ימין( הניתוח היה בצד ימין)
ממה זה נובע? זה הפיך? מה עושים?
אודה לעצה, זה מדאיג ופוגע באיכות חיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010הופעה חדשה של סימני צד מוטורים או תחושתיים מחייבים פניה מיידית למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאלון16/06/2010
מה בדיוק עושים בבדיקה נוירולוגית? מה היא כוללת? או שזה תלוי בבדיקה - אם כן - אודה אם תמליצו לי על בדיקה לתפקוד המוח עקב הרגשה קיצונית של חוסר קליטה וריכוז. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה..
אלון20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירולוגית
ד''ר אבי גדות21/06/2010בדיקה נוירולוגית אינה בדיקה קבועה וככל בדיקה כוללת חלקים קבועים וחלקים הממוקדים לבעיה שהמטופל מתלונן עליה.
במקרה של חוסר ריכוז הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג לבירור הסיבה ואם נדרש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקים בפנים וקולות לאחר תאונהאנונימי16/06/2010
שלום רב ,
עברתי תאונת דרכים לפני כ שנה וחצי שבה קיבלתי מכה בראש ,
מאז הינני סובל מתיקים בעיניים והשמעת קולות
ברצוני לדעת האם דבר זה נפוף ובנוסף האם בעיה זו מוכרת כאחוזי נכות
אודה על תגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010טיקים אינם מהוים סבוך נפוץ של חבלת ראש ולכן יש צורך לאבחן מה המקור לבעיה ולערוך בירור. לשם כך מומלץ לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEG בחסר שינהסתו16/06/2010
שלום,
עליי לעבור בקרוב בדיקת EEG ב-sleep deprivation.
האם המטרה היא לבדוק את גלי המוח במצב של עייפות קשה או במצב של שינה?
האם עליי להירדם בבדיקה? האם יש הנחיה ספציפית לכמה שעות של חסר שינה יש לצבור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG בחסך שינה
ד''ר אבי גדות17/06/2010פעילות אפילפטית שלא נצפתה בEEG רגיל יכולה להראות בחסך שינה. חסר שינה מוריד את סף הפרכוס וכך יכולה להתבטא פעילות שכזו שלא נראתה קודם לכן.
בד"כ ההנחיה היא ל24 שעות ללא שינה אך יש לשאול את המכון הספציפי אליו עלייך לגשת בדבר הוראות.
הבדיקה עצמה נעשית בעירנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות רבה כ-4 שניםאורי16/06/2010
שלום
ברצוני לשאול לגבי בן משפחה בן 30 שמיואש לגמרי ממצבו.
יש לו עייפות רבה כבר כ-3 שנים ולדבריו רופא משפחה לא מוצא את הסיבה,ולא מוכן לתת הפניה לרופא אחר. גם ביקורים אצל פסיכיאטר לא שינו את המצב.
בדיקות דם תקינות חוץ מכולסטרול. אפילו אחרי הליכה של 2 דקות הוא מתעייף ורוצה לשבת, ותמיד מרגיש עייפות רבה ברגליים.
כיוון שאנחנו נמצאים במבוי סתום רציתי אולי לבקש עזרה ,
יש כמה נתונים ובעיות לגבי הבחור שרציתי לתת אשמח לקבל אפילו רמז קטן מה מהנתונים הנ"ל יכול להביא לעייפות כרונית:
א. נטילת תרופות SSRI זה כמה שנים, ובעבר גם אדרונקס.
ב. בולימיה- אכילה מרובה והקאות. המשקל תקין ואף 10 קג מעל.
ג. הבחור ער בלילה וישן ביום.
ד. נטילת כדורי שינה.(נוקטורנו, בנזואופינים)
ה. הבחור לא עובד, יושב כל היום מול טלוויזיה ויוצא מהבית רק כפעמיים בשבוע.
ו. נמצא אצלו בעבר חסר יחסי בבי 12 וחומצה פולית , כעת המצב תקין, אך הבנתי שכשיש מקרה חוסר עלוליםלהיות נזקים בלתי הפיכים?.
ז. תמיד הפריטין בסדר וההמוגלובין בסדר, אך האיירון בבדיקות האחרונות יצא קצת נמוך. למרות אכילת בשר רבה. בכל מקרה גסטרו אנטרולוג אומר שאין בעיה בברזל כי הפריטין בסדר..?..
ח. יש כאבי ראש גם מידי פעם.
כאמור הבחור במצב מיואש ובקופ"ח לא מצאו מרפא לענייןו. מרוב שיש את כל הבעיות הללו ישנו בלגן שלם ואשמח לקבל אפילו רמז, להפריד בין הבעיות,
כלומר איזו בעיה מבין אחת מבעיות אלו עלולה להוות גורם לעייפות הכרונית ואיזה לא,
ואולי יש איזו עצה בנושא.
ביקשתי מהבחור ללכת לנוירולוג ולצערי הרב הרופא שלו מסרב אפילו לתת לו הפניה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר איתן אוריאל18/06/2010בד"כ עייפות כללית אינה סימן למחלה נוירולוגית. יש צורך לקבל היסטוירה מלאה,לעבור על הבדיקות שעבר ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול באזור הרכה מצד ימיןדני15/06/2010
לפני כעשרה חודשים היו לי נימולים ביד ימין ורגל ימין והרגשתי שהיד והרגל נרדמים אושפזתי בבית חולים ובדקו לי אקו צוארי והייה בסדר בדקו לי אקו וושת לב והייה בסדר אמרו לי שהייה אירוע חולף ואמרו לי לקחת אספין 325 מילגרם ליום היום אני מרגיש נימולים באזור קטן של הרכה מצד ימין ובמיוחד כאש אני שוכב לישון מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר נוירולוגי
ד''ר אבי גדות15/06/2010במקרים בהם קיים חשד לאירוע מוחי חולף או לא יש לפנות לרופא.
לא ציינת בפנייתך את גילך, גורמי הסיכון אם ישנם - ל"ד, עישון, סכרת וכו".
לא ניתן באמצעות פורום לתת עצה רצינית ובטח שלא לאבחן חסר תחושתי.
מומלץ לפנות לנוירולוג לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקת emgלביא15/06/2010
שלום, האם אפשרי שבדיקת emg תקינה במצב של קפיצות שרירים וירידה בנפח שרירים עקב ניוון? האם מצב של קפיצות שריר הם מצב מתקדם של ניוון או ראשוני במחלת als? האם יכול להיות שיש קפיצות שריר וירידה בנפח אך אין חולשה? הרשת מלאה באינפורמציה מבלבלת, לתשובתך אודה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים
ד''ר אבי גדות15/06/2010"קפיצות שריר" הוא תיאור של תופעה אך הסיבות יכולות להיות רבות.
יתכן שיהיו קפיצות עם EMG תקין אך תלוי מה הסיבה לקפיצות, מה עוצמתן.
ALS היא מחלה מורכבת ואינה מסתמנת תמיד בצורה זהה:
לעיתים מופיעות קפיצות בשלבים שונים.
לגבי נפח השריר - גם במקרה זה תלוי בגורם לירידה בנפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemg מודאג!!!!
לביא16/06/2010אם כך, האם ייתכן שתהיה בדיקת emg תקינה במחלת als? אציין שיש לי קפיצות כבר מספר חודשים. מה למעשה בודקת הבדיקה אם לא את עניין הקפיצות? האם במצב של ירידה של נפח עקב als יכולה לצאת הבדיקה תקינה? כמה זמן צריך לחכות על מנת לשלול את המחלה? שוב, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemg
ד''ר אבי גדות16/06/2010תתכן בדיקת EMG תקינה מאחר והבדיקה בודקת את פעילות הנוירון המוטורי התחתון. במקרה של מעורבות נוירון מוטורי עליון בלבד תתכן בדיקה תקינה אך בד"כ תהיה מעורבות כלשהיא.
אם הינך מוטרד אני מציע לפנות לנוירולוג המטפל ולנסות לקבל תשובות על בסיס מידע נרחב יותר לגבי המקרה הספציפי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד דבר ששכחתי להוסיף לך דוקטור נכבעדנה15/06/2010
שוב בוקר טוב, שכחתי להוסיף שיש לי ממש כעת ומחכה לתשובת תרבית שתן, דלקת מאוד סוערת בדרכי השתן, שהיתה ממש לא מזמן שכזו עם חיידק שקוראים לו משהו כמו פרוטאוס הנכבד. פשוט רופאת המשפחה שלי אמרה שהוא חיידק מאוד אלים, ואם אי אפשר לחסלו באמצעים ביתיים, כלומר אם אנטיביוטיקה פשוטה, אז יתכן ויהיה צורך להגיע לצורך קבלת אנטיביוטיקה בוריד, האם דבר כזה יכול להצביע על סמנים שכאלה? אני רוצה לתקן את מה שכתבתי לך בהודעתי הקודמת שהעירוי הוא עירוי מרכזי לצוואר. וזה ממש מאוד לא נעים כי כל פעם זה מאוד הכרחי ואני לא צריכה לספר לך, איך זה נעשה. שוב תודה רבה לך והמשך יום טוב ופשוט מחכה לתגובתך. תודה רבה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר אבי גדות15/06/2010דלקת בדרכי השתן אם סימפטומטית מצריכה טיפול בד"כ אנטיביוטי.
הפורום הזה הינו פורום נוירולוגיה ואנו העונים איננו מבינים מספיק בתחום זה.
המלצתי היא לפנות לרופאה המטפלת ולהתייעץ בנושא זה גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 200/110 ובהמשך השבועעדנה15/06/2010
בוקר טוב דוקטור נכבד, מה שרציתי להמשיך בשורה העליונה אני מוסרת כעת, וסליחה מראש על אורך הודעתיף אבל מיום שישי האחרון אחרי הקאות מרובות ביותר כמעט 4 ליטר נוזלים, ומחרת היום בבוקר כבדות בידיים, ופתאום צריבה קשה ביותר בשתי הידיים, כאבי ראש עזים ביותרעם עלית לחץ דם שדבר כזה בחיים לא התנסיתי בו, 200/110 , רק מרחוק מאוד אצל אנשים אחרים. עכשיו התקשרתי לרופאה המטפלת והיא הנחתה אותי לקחת קפטופריל 1 s/o/s על תוספת של רמיפריל + פעם אחת ביום. ובכן כל אותו יום שישי היו לי לחצי דם משתנים ביותר ממה שסיפרתי לך, ועד לחץ דם של 150/95 לא פחות מזה. אבל למחרת היום אחרי שקיבלתי את הכדור הנוסף ירדו לי גם ערכי הדפקים עד לדופק של 35, מאז אני פשוט מחכה לבדיקות נוספות, אולי באשפוז יום, למרות שקיבלתי הפנייה לחדר מיון, אני מאוד פוחדת מזה, יחד עם זה כאשר אני מגיעה לשירותים וטיפה לחץ הכל מתחיל מחדש אם כאבי ראש עזים, נימול חזק מלווה בכאבים חזקים בשתי הידיים, ועלית לחץ דם, לטענתה של הרופאה שלי שזה קורה אולי בגלל הסטרס של הגוף(תופעת השירותים)אני רוצה לציין שאינני אדם בריא, אבל פחדן מאוד, ולכן ההמנעות שלי להגיע לחדר מיון, לא בגלל שאולי ימצאו משהו אלא בגלל שיש לי בעיית ורידים קשה מאוד, והכנסת עירוי לצורך לקיחת בדיקות כלשהן כרוכה בהתקנת עירוי צוארי, שבודאי ידוע לך כמה זה נעים בלשון המעטה. אודה לך אם תענה לי עד כמה שבאפשרותך לענות מה זה יכול להיות? אני מקווה שזו לא קושייה קשה מדי. בברכה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר אבי גדות15/06/2010לא ניתן עפ"י התיאור לבצע אבחנה.
מה שכן ניתן לאמר הוא: כי כפי שעשית יש להוועץ ברופא ולפנות לטיפול רפואי עפ"י המלצתו.
אכן לחצי דם כאלה אינם תקינים ויש לטפל בהם ובגורם להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות והמעוםניר15/06/2010
בתוקפה האחרונה אני חש המהומים וסחרחורות בראש כאשר אני מעלה את הראש כלפי מעלה ומוריד האם ידוע לכם ממה זה נובע ? ואיזה בדיקות אני צריך לעבור
בתודה מראש ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל15/06/2010חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית (ורטיגו) או בתחושה כללית של חוסר יציבות. גם התלונות לגבי המהום אינן ברורות לי. אני מציע לפנות לרופא לשם בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה סחרחורות
ניר16/06/2010אני חש סרחורת והמהום עד כדי חולשה קלה ברגלים ואני מרגיש כמין הלם כזה בראש .בנוסף אני חש בכאב בחלק האחורי של הראש ,הסחרחורות והמהומים שבאים נוצרים רק כאשר ואני מרים את הראש למעלה ומוריד אותו או עושה תנועה חדה עם הראש ,
אני מרכיב משקפי ראייה יכול להיות שהמספר שלי גדל וזה גורם לתופעה שכזאת בשל אימוץ יתר של העניים ?
בנוסף ארצה לדעת לאיזה רופא לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)