מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרמים בפניםעמית27/05/2010
שלום שמי עמית אני מרגיש כבר כמה ימים בצורה של בא והולך כמו זרם בפנים באזור עין שמאל ולחי שמאל וכמו כן גם באזור שוק שמאל בין הברך לקרסול.
יש לציין שאני עברתי שני נתוחי לב עם החלפת שני מסתמים ובשנה האחרונה גם מטופל עם סוטולול עקב ארוע של הפרעות קצב.
כמו כן אני מקבל סינטרום ו INR שלי בסדר בדרך כלל.
אין סחרורת או שם דבר אחר האם עלי לעשות משהו ?לבדוק משהו? מזה?
יש לציין שבעבר זה כבר היה לי ועשו לי סי טי ובדיקה נרולוגית ולא נמצא דבר .
האם זה סוג של אירוע מוחי ומה עלי לעשות . אני די בלחץ מזה .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010על מנת להתיחס לזרמים יש דעת לפרט למיקומם גם את משכם, האם מלווים בתופעות נוספות כגון חולשת צד, הפרעת תחושה או הפרעת ראייה, סחרחורת ובליעה.
בכל מקרה מומלצת בדיקתך על ידי נוירולוג וקביעת הצורך בהדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש מCTשלמה (בדוי)27/05/2010
שלום.
עשיתי סריקת סיטי ראש אתמול ואני לא מצליח להרדם יותר מחצי בלילה רצוף וגם אם מצליח אז יש סיוטים ויש לי כאבי ראש
יש לי נזק בלתי הפיך? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010בדיקת CT לא גורמת לכאב ראש או להפרעה בשינה.
אין קשר בין הבדיקה שביצעת אתמול לכאבי הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצהאביב27/05/2010
שלום,
האם טרשת נפוצה יכולה ליצור קשיים בקשב וריכוז (בלימודים ובשאר היום), מה המחקרים בנושא ?
אני משתמש ב- REBIF 44 למחלה.
ובפרוויגיל 100mg נגד עייפות.
אבחון TOVA במחשב מתחת לממוצע ומול מאבחנת בממוצע.
האם יש מניעה להשתמש ברטלין ,באיזה מינון וסוג בדר"כ מומלץ להתחיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה !
אביב29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010בטרשת נפוצה יכולים להיות גם שינויים קוגניטיבים שונים.
לגבי קבלת מידע נוסף והחלטה על צורך בטיפול בריטלין יש לפנות לנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ליודאיה26/05/2010
שלום
אבקש לדעת מה הסימפטומים לרגישות ליוד שמזריקים לפני CT ראש. השאלות שנשאלתי מעלות סבירות לרגישות ליוד (לא אכלתי דגים מעולם - ואני בת 40) ואני רגישה לדבורים (לא רגישות של חיים או מוות אבל נפיחות גדולה מאוד). במידה ואני רגישה - מה עלול לקרות לי ?
תודה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ליוד
ד''ר מאיר קסטנבאום26/05/2010מדובר בתופעות אלרגיות שונות החל מפריחה מפושטת, קוצר נשימה, ירידת לחץ דם, אובדן הכרה.
במידה ולאדם רגישות ליוד וחיוני שיבצע את הבדיקה אז הוא עובר הכנה מתאימה להפחתת סיכון לתגובה אלרגית קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך לבדוק זאת מראש ?
איה27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות ליוד
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010שימוש ביוד מקומי (פולידין) ובדיקה האם קיימת תופעות ובדיקת אלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס - כאביםאני26/05/2010
שלום. סובל שנתיים מכאב גב תחתון עם הקרנה לרגליים. טיפולים שמרניים לא עזרו. עקב הכאבים קשה לי להירדם. לאחרונה הומלץ לי ע"י מנתח לבצע ניתוח קיבוע.
במקביל במהלך השנתיים ניסיתי המון כדורים נוגדי דלקת (ארקוקסיה, נקסין, קספו, אטופן, אביטרן) שהפחיתו את הכאב רק קצת.
לאחרונה אני לוקח אלטרולט (10 מ"ג) וקלונקס. באופן מפתיע (מבחינתי) הכדורים מקלים על הכאב ועוזרים להירדמותי.
לקחתי אותם גם בנפרד והקלונקס הוא הדומיננטי - מפחית כאב וגורם לערפול לפני השינה = עוזר לי מאוד להירדם.
הבעיה -ביום שאחרי קלונקס חש עייפות (קשה מאוד להתעורר) ומרגיש שמשפיע עליי (לרעה) מבחינה פסיכולוגית. (בלבול, פחות חד בדיבור ובחשיבה, פחות מרוכז).
שאלותיי:
1. המלצה, לפני ניתוח, לאיזה תחום רפואי כדאי לפנות (אם בכלל)..
2. המלצה על כדור (אם קיים) עם ההשפעות של הקלונקס ללא תופעות הלוואי שציינתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר מאיר קסטנבאום26/05/2010מומלץ שתפנה ליעוץ במרפאת כאב בשאלה של טיפול נוגד כאבים כולל הזרקות אפידורליות לפני ביצוע ניתוח.
לגבי כדורים בעלי השפעה לקלונקס- יש מספר תרופות מקבוצת בנזודיאזפינים שדומים בהשפעתם לקלונקס עם תופעות לוואי דומות אך מאפיינים שונים מבחינת משך השפעה, זמן מחצית חיים.
אין כדור ללא תופעות לוואי.
במידה ולקלונקס השפעה טובה על הכאבים כדאי לנסות אולי לשנות את המינון שאתה נוטל ואת שעת לקיחת הכדור על מנת לנסות להפחית את תופעות הלוואי הלא רצויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אני28/05/2010ביצעתי זריקות אפידורל - לא הועיל.
עד כה בדקתי כיוון אורטופדי והומלץ לי לאחרונה לבצע ניתוח.
לפני ניתוח, אני מעוניין לבדוק כיוון נוירולוגי.
שאלתי - האם בנוירולוגיה קיימת התמחות לעמוד שידרה? או שכל נוירולוג שאליו אפנה יוכל לתת לי מענה. (או שאני צריך לפנות לנוירוכירוג).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010נוירוכירורג המומחה בעמוד שדרה מבצע את הניתוח.
ניתן להתיעץ גם עם נוירולוג, רצוי עם מומחיות בתחום הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מצוקה!ליזה25/05/2010
בהודעה הקודמת תיארתי חולשה בצד שמאל של הפנים ( כאילו שמשהו מושך קצת את הפנים למטה)
וענית לי שיש צורך לראות שוב ניורולוג.
ב- 21.05.10 עשיתי בדיקת CT מח + סינוסים עקב כאב ראש והבדיקה יצאה ללא ממצא פתולוגי.
שאלתי היא אם התחושה בפנים התחילה יומיים אחרי שבוצע ה- CT וכבר נמשכת שלושה ימים יש
עדיין צורך בבדיקת ניורולוג בנושא מכיוון שבעת ביצוע הבדיקה התופעות הנ"ל עוד לא היו קיימות?
האם אתה מכיר תופעות כמו שתיארתי שמופיעות מסיבת עייפות כרונית, חרדה או פיברומיאלגיה? כי בעצם זאת ההבחנה היחידה שקיבלתי עד היום...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בפנים
ד''ר מאיר קסטנבאום25/05/2010במידה וחולשת הפנים נמשכת מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוח של MRIתום25/05/2010
האדנוהיפופיזה תקינה, מסלולי הראיה,איזור הדיאנצפולון וסינוסים קוורנוזיים תקינים.
ממצאים חריגים ב-FLAIR/T2 בחומר הלבן העמוק פריאטלי דו צדדי,איסכמיים קרוב לודאי.אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום ואין לראות כל האדרה פתולוגית.יש לקחת באבחנה מבדלת גם דמיאלינציה או ווסקוליטיס.
ד"ר תסביר לי בבקשה על מה מדובר בMRI?
מה זה דימיליאנציה?זה MSclerosiss
זה יכול להתאים לסימנים זל לחץ דם גבואה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום25/05/2010MRI היא בדיקת עזר שמבוצעת לאחר קבלת אנמנזה מלאה מהחולה וביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית.
לא ניתן לדון במשמעות הממצאים ב-MRI ללא בקיאות בפרטים הנ"ל.
מומלץ לשוב לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לצורך קבלת הסבר וקביעת המשך בירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה באמבטיהגל25/05/2010
דר' שלום רב....
בשבת האחרונה אימי בת ה - 65, איבדה שיווי משקל נפלה באמבטיה, וקיבלה מכה בגב ובחלק האחורי של הראש. רצינו להעבירה במיידי לטיפול רפואי אך היא סרבה בכל תוקף וטענה שהיא בסדר. היא לא התעלפה, והיתה דיי צלולה במהלך כל היום, הקפדנו שלא תירדם בשעה וחצי הראשונות של המכה ועקבנו אחריה במהלך היממה על מנת לוודא שאין לה כאבי ראש, בחילות והקאות, ואכן על פניו הכל היה נראה בסדר.
מאתמול בצהריי יום ראשון, שמתי לב שהיא ישנה הרבה, גם שהיא במצב ישיבה היא נרדמת, בנוסף במהלך השינה שלה שמתי לב שיש לה רעידות לא רצונויות בכפות הידיים והרגליים, וגם רעידות בשפתיים (כל זה מתוך שינהׂ, ויחד עם זה החלה להתלונן על כאבים באזור המכה בראש, בחילות מידי פעם, וכאבים בגב שממילא יש לה ביום יום, וכנראה כתוצאה מהנפילה התגברו אצלה.
הסיבה שהיא מסרבת לקבל טיפול רפואי זה משום שיש לה טיול מתוכנן מראש לשבוע הקרוב, ואינה רוצה לפספסס אותו.
השאלה שלי היא ֹ עד כמה בסיטואציה הקיימת ישנה איזו שהיא סכנה למצב בריאותה, ֹ אם באמת תגיע לטיפול רפואי רק בעוד שבוע.
אציין שאימי במשקל גוף גדול של 110 ק"ג, סובלת בין היתר מלחץ דם, וכולסטרול - ומטופלת בתרופות קבועות, כמו כן סובלת מכאבים ונפיחות ברגליים וכאבי גב על בסיס יום יומי.
ובנוסף מטופלת באמצעות וייפקס נגד דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר חבלת ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום25/05/2010במידה ויש שינוי במצב הכרה, הופעת ישנוניות שלא אופיינית , בחילות ו הקאות, פרכוסים או חוסרים נוירולוגים נופסים כגון חולשה מוטורית, רדימות הדבר יכול ליגרם עקב דימום תוך גולגולתי בעקבות החבלה.
במידה ואתה מתרשם מאחת התופעות הנ"ל יש להביאה במהירות לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה פריפריתחנה24/05/2010
שלום רב לכם,
לפני כשלושה חודים אבי סיים 6 קורסים של טיפולי FOL FOX עקב סרטן המעי הגס ץ
הוא עבר ניתוח אשר בו כרתו לו שלושת רבעי מהמעי ולאחר מכן קיבל את הטיפולים הכמוטרפים למשך שלושה חודשים.
בזמן הטיפולים היו לו תופעות של זרמים בכפות הידיים ובמגע עם מיים קרים.
לפני חודש הוא החל סובל מהירדמות של כפות הידיים והרגליים לסירוגין ובשבועיים האחרונים באופן קבוע.
אנו מאוד מודאגים מהנושא מאחר וזה גורם לו לנפילות מאוד קשות ברחוב ובכלל.
שאלנו אונקולוג שאמר כי זה תופעה של האוקסליפלטין חומר כימי שניתן לו וזה יכול להימשך כשנה והגדיר זאת כנוירופתיה פריפרית
ברצוני לדעת מה זה נוירופתיה פריפרית?
והאם ישנו טיפול לכך?
תודה רבה מראש
בנותיו המודאגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה פריפרית
ד''ר מאיר קסטנבאום25/05/2010מדובר בפגיעה עצבית, בד"כ אופיינית שפוגעת בסיבי עצב המעבירים תחושה מקצוות הגפיים.
במידה וקיימים כאבים ולא רק רדימות ניתן לטפל תרופתי בתרופות כמו ליריקה וסימבלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון לשפר באיחורל24/05/2010
סיימתי מזמן את השיקום שלי מפגיעה בעין ובחלק הפרונטלי . בתקופות שאני פחות מרוכזת ופחות זוכרת, זה מכל מיני סיבות ולא בהכרח מהפגיעה. ראיתי שהיחס של הנוירולוג או הנוירולוגית בקופת חולים תלוי גם באשיות שלהם , גם במצב רוח שאיתו אני מגיעה לבדיקה וגם בנכונות או בחוסר הנכונות שלהם להסתכל על מסמכים שיש לי. הגעתי אליהם לפעמים כי רופא המשפחה שלי לא רצה לאשר לי דברים על דעת עצמו כי הוא לא מבין כלום בדברים שקשורים לפגיעה שארעה לי בת.ד. מזמן. מכיוון שהיתה לי לאחרונה קצת תקופה פחות מרוכזת, החלטתי להזמין טריבמין, ונראה לי שזה ממש טוב. חשבתי שאולי כדאי לי להזמין גם נוטרופיל, ואמא שלי תמכה בזה כששיתפתי אותה ואז כבר התחלתי להרגיש מזה לא טוב. אני יודעת שחלק גדול ממה שאני חושבת קשור לפסיכולוגיה יותר ואני רוצה לדעת דברים במובן הרפואי שלהם. האם יכול להיות שפירצטם לא מזיק אבל לא עוזר לי? האם הוא עוזר לזיכרון או לדברים אחרים.? האם אומגה 3 יכול להיות יעיל באותה מידה או יותר? בסופו של דבר 2/3 מהפגיעה הם ברקמת השומן של העין, רק שנוירולוגית אחת בקופת חולים זה ממש לא עניין.אני קראתי רק לאחרונה שויטמין בי יוצר צמיחה של תאי עצב. רקמת שומן אני תוהה אם אומגה 3 משפרת ואם נטילה רצופה שלה תוכל להחזיר את הפוטנציאל שהיה לפני שהיא נספגה, למרות שזה היה מזמן, ואיך בדיוק פירצטם קשור ועוזר לזיכרון, ואם הוא עוזר לעוד משהו. אצל אמא שלי הכל אינסטנט, וזה מפריע לי . לפני הפגיעה זה לא הפריע לי , וסבתא שלי ז"ל היתה הרבה פחות אינסטנט והיה לי הרבה יותר טוב כשחזרתי לגור אצלה, אחרי ששנתיים אחרי התאונה אמא לקחה אותי לגור אצלה. (ההורים שלי התגרשו לפני שהייתי בת 3). לרוע מזלי הדירה שקנו לי אחר כך היתה ועודנה בבניין שלה, וחבר שלי הוא בן אותו מזל אסטרולוגי שלה וגם הוא עם חלק מהדברים שמפריעים לי אצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר תאונת דרכים
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010מדובר בפגיעה לאחר תאונת דרכים לפני שנים רבות.
מומלץ לפנות לנוירולוג ולבצע הערכה נוירולוגית והערכה קוגניטיבית על מנת להעריך את תחומי הפגיעה ובהתאם לנסות לטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בלחימיה24/05/2010
שלום ,אני בת 33 בריאה בכללי אבל מעשנת סגריות , היום התחיל לי הרגשה מוזרה בלחי צד ימין למעלה קשה לתאר את ההרגשה אבל ממש מוזר,אבל זה עבר ,ופתאום חוזר,אימי עברה אירוע מוחי קשה בגיל 66 וזה קצת מלחיץ אותי ,(ההרגשה כאילו משהו זז בחלק קטן של הלחי למעלה אפשר לראות את העור גם זז דחוף תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה בלחי
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010את מתארת ככל הנראה תופעה של פסיקולציה (התכווצות בלתי רצונית של יחידה מוטורית).
ברוב המקרים במובר בתופעה שפירה ללא משמעות. יכולה להיגרם במצבי עייפות, התיבשות, לאחר מאמץ פיזי.
במידה והתופעה מפושטת במספר אזורים בגוף, ארועים תכופים או שמתלווה אליה גם חולשת שרירים מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיה24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה!ליזה24/05/2010
אני בת 27. נמצאת במעקב של ניורולוג בכיר.
בשנה האחרונה סובלת מתופעות של חולשת קבוצות שרירים משתנות.
בהתחלה זה היתבטא בחולשה ברגליים. פניתי לניורולוג שעשה בדיקה שיגרתית ,אמר שהכל תקין ולכל מקרה הפנה אותי לבדיקת EMG שיצאה תקינה לחלוטין.
יש לציין שאני נמצאת במצב של חולשה כללית.
לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש גם חולשה בשרירי הידיים. כל מאמץ קל גורם לכאב בשריר לפעמים בשריר יש כאב מכרסם גם ללא מאמץ. המצבים בהם אני הכי מרגישה קושי זה למשל בסידור / סירוק השיער, החזקת הידיים באויר ללא משהו להשען עליו...כרגע אני לא יכולה להגיד שיש חולשה גם ברגליים חוץ מהרגשת חולשת שרירים כללית שמשפיעה על כל הגוף.
לאחר ביקורים תכופים ובדיקות חוזרות אצל הניורולוג המסקנה היתה שזה עייפות כרונית והתחלתי טיפול בויפאקס 150מג בהדרגה. בכל זאת התעקשתי לעשות בדיקת EMG גם על הידיים וגם הבדיקה הזאת יצאה תקינה!
בתקופה האחרונה לחולשת הידיים התווספה גם תחושה מוזרה באיזור שמאל של הפנים ( כאילו משהו מושך קצת את הפנים למטה ) ונדמה לי שהצד הזה של הפנים יותר חלש.
אני מאד מבקשת להתייחס לפנייה שלי ברצינות מכיוון שאני נמצאת במצוקה קשה!
אני מודה שאני מטבעי בחורה היפוכונדרית אבל התופעות שתיארתי אמיתיות לגמרי ואני גם לא רואה שהמצב משתפר , בגלל זה אני לא יכולה להרפות מהנושא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010לאור תלונות חדשות על חולשה בשרירי הפנים מומלץ להיבדק שוב ע"י נוירולוג.
קיימות סיבות רבות לחולשה ולא כולם ממקור נוירולוגי,
יש לבצע בדיקות דם כלליות, בדיקה גופנית כללית, מדדי דלקת ובהתאם ממצאים לשקול בירור ממוקד יותר של בדיקות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהלימור24/05/2010
ד"ר שלום
אתמול לאחר שעה של שנת צהריים כאשר היד מונחת על עין שמאל קמתי ובאותה עין ראיתי מטושטש במשך כמעט 10 דקות שמתי לב גם שיש קצת אדום מסביב מחןץ לעין הייתי אצל רופא עיניים בפאניקה אמר שכלום האם הסיבה יכולה להיות בגלל שהיד נשענה על העין???
האם זה מצריך בירור נוסף?????אציין שלפני שנתיים עשו לי בירור מקיף בגלל תלונות של טשטוש במצבי לחץ MRI CT CTA EEG EMG שדה ראיה וכל בדיקות הדם האפשריות הכול נשלל אמרו בגלל לחץ אמא שלי עברה אירוע מוחי בגזע המוח לפני שלוש נים בגיל 69 אני בת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010עברת בירור מקיף לטשטוש ראיה שלא העלה ממצאים.
במידה והתלונות נמשכות או שמופיעים ארועים נוספים של חוסר נוירולוגי מומלץ להיבדק שוב ע"י נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריות,משקאות אנרגיה,חוסר ותאי מוחדימה24/05/2010
שלום ומקווה שהקגעתי לפורם הנכון
השאלה שלי האם סיגריות,משקאות אנרגיה וחוסר שינה הורגים תאי מוח?
תודה מראש,דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריות
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010עישון סיגריות מעלה סיכון למחלות כלי דם וביניהם מחלות כלי דם של המוח שעלולות להתבטא בשבץ מוחי שיגרום להרס נוירונים.
לצורך תפקוד קוגניטיבי מיטבי נדרש להפקיד על שעות שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופתיהליאת23/05/2010
אבי בן 62 , לפני כשנתיים אובחנה אצלו לימפומה ובשל כך נאלץ לעבור ניתוח
להוצאת הטחול וקיבל כימותרפיה תוך ורידית לפני כשנה וחצי אשר פגעה לו בעצבי הרגליים
כיום אובחן כסובל מנורופתיה , יש לו כאבי תופת במשך 24 שעות ביממה, נטל ליריקה וסימבלטה שלא הועילו .
כאשר הוא הולך מספר מטרים הוא מרגיש כאילו הולך על קרשים
שאלתי:
האם מצבו יכול לחזור להיות כפי שהיה?
האם טיפול בגלי הלם יכול לעזור לכאביו הכרוניים?
מה ניתן לעשות?
אודה לתשובתך
בתו הכואבת והמודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה
ד''ר מאיר קסטנבאום24/05/2010אכן נוירופתיה יכולה להיגרם כתוצאה מהטיפול הכימותרפי שקיבל.
לעיתים מדובר בפגיעה הפיכה ולא לא הפיכה.
לגבי טיפולים תרופתיים לטיפול בכאב נוירופתי ליריקה וסימבלטה הם תרופות מומלצות. איני ידוע האם אביך קיבל את הטיפול במינון המקסימלי האפשרי.
ניתן לנסות גם טיפול באלטרולט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)