מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ריכוז, פגיעה בזכרון, כמו שיכורתומר26/06/2010
שלום רב, אני בחור בן 28 ולפני כשבעה חודשים עברתי ניתוח שאמור להיות ניתוח פשוט של בקע מפשעתי דו צדדי. כחודש וחצי לאחר הניתוח החלו תופעות מוזרת. זה התחיל מכאבי ראש חזקים, לחצים בראש במצח מצד שמאל מעל העין, לחץ בלסת ובשיניים, המשיך בפגיעה רצינית בזכרון למשך 3 ימים והרגשה כללית של ריחוף בלבול ערפול ממש הרגשתי כאילו שתיתי כמה כוסות של אלכוהול. ההרגשה הזאת לא חלפה כבר 7 חודשים! ראיתי כ"כ הרבה רופאים ועשיתי כ"כ הרבה בדיקות ולא עלו על הבעיה! התפטרתי מהעבודה כתוצאה מהעניין ואני מתקשה במציאת עבודה חדשה בגלל התופעות. עם הזמן התחלתי לשים לב שההרגשות האלה מתגברות בעיקר אחרי אוכל לכן פניתי לנטורופת. הנטורופת המליץ על תפריט מאוזן ועל צמחי מרפא רדיולה וגאבא וחל שיפור בהרגשה כאשר אני חי על ביצים ירקות ופירות בלבד בחודש וחצי האחרונים.
בנוסף גילו באונה השמאלית הפרונטלית בצילום סיטי מוח מיניאנגיומה קטנה אך הנוירולוג אמר שזה כלום ושהוא לא רואה קשר בין התופעות למיניאנגיומה. בדיקת צליאק יצאה תקינה ובדיקה אצל רופא אלרגיה יצאה תקינה למעט רגישות קלה ביותר ללחם.
למרות השיפור בהרגשה כשאני אוכל בריא יותר עדיין יש תופעות קשות של פגיעה בריכוז בקשב ובזכרון , דברים פשוטים שהיתי עושה קודם אני לא מצליח לעשות עכשיו, אם זה לקרוא מאמרים, לזכור דברים פשוטים, מתקשה בריכוז בנהיגה על הכביש, מתאמץ ממש כדי להתרכז במה שאני רוצה להגיד או להקשיב, אני מאבד את עצמי בתוך שיחות עם אנשים. סיימתי לפני כשנה תואר ראשון והייתי אלוף בזכירת מאסות של חומר ובריכוז, הייתי מסיים אפילו את המבחנים באוניברסיטה כמעט תמיד ראשון. איך יכול להיות שינוי כזה קיצוני בגלל הרדמה מלאה או בגלל ניתוח?
בקיצור עשיתי כ"כ הרבה בדיקות דם, צילומים וראיתי רופאים מומחים כמו נוירולוג ורופא אלרגיה אך נשארתי עם אותן הבעיות, ללא עבודה ופרנסה, בקושי אוכל, עם דכאון ותסכול שנובע כתוצאה מאי גילוי הבעיה. אני בחור צעיר עם כל כך הרבה תוכניות וחלומות לעתיד ואני מרגיש קבור בבית, מתוסכל ומיואש מהרפואה שמבחינתה אני "בריא" וכבר לא יודע למי עליי עוד לפנות.
אשמח לשמוע כל דעה או עצה שתציל אותי מהמצב הזה...
שבת שלום,
תומר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ריכוז
ד''ר אבי גדות26/06/2010מתוכן שאלתך עולה כי אתה נמצא במשבר לא פשוט.
התופעות שאתה מציין אינן ספציפיות וקשה לי לקשור אותן לניתוח שעברת.
לצערי אין ביכולתי דרך האתר לנסות ולתת פיתרון לבעיה כזו.
הייתי מציע לפנות לנוירולוג שוב ולהבדק.
בנוסף יתכן ודרושה הערכה של חכולת הריכוז והזיכרון שניתן לבצע במסגרת מרפאת זיכרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה המהירה
תומר26/06/2010דבר נוסף, שכחתי לציין דבר מאוד חשוב שמלבד התופעות אותן ציינתי ההרגשה שאני מרגיש אחרי מזון היא הרגשה של הלם ושיתוק... אני לא יודע עד כמה מרפאת זכרון תעזור לי אני חושב שזה יותר לבדוק את הסימנים מסביב ולא את שורש הבעיה שנעוצה ככל הנראה במזון שמשפיעה על מערכת העצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אבי גדות26/06/2010איני בטוח שאכן מדובר בהשפעה שך מזון על מעכת העצבים כפי שאתה מציין.
יש לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי יסודי של המח מכספית ומתכותשלומי25/06/2010
שלום ,
כיצד ניתן לנקות את הגוף ובעיקר את המח ממתכות הנצברות בו ?
האם חומצה אלפא ליפואית מנקה את המח באופן מוחלט מכלל המתכות הנצברות בו ?
אם כן , כמה זמן לוקח הניקוי ?
האם יש טיפול לניקוי ממתכות , בעיקר כספית , האם הטיפול משתנה בין סוגי (תרכובות) הכספית השונות ? אם יש , אז מהו עקרון הטיפול ?
(זאת למשל לאדם ששאף אדי כספית , או אפילו היה חשוף באופן משמעותי , או שיש לו סתם רמה גבוהה במח עקב צבירה עם הזמן)
מהי הרמה המותרת של כספית במח ? והאם הרמה של כספית בדם ובשתן (אותה ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם ושתן) מייצגת את הרמה במח? אם לא , אז כיצד בודקים את רמת המתכות במח (כספית , אלומניום וכו')
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכות
ד''ר אבי גדות25/06/2010אינני מכיר ניקוי יסודי של המוח משום חומר שנצבר בו ושוקע בריקמה.
ישנן מתכות שיכולות לשקוע במוח ולהצבר וגם אז לא ניתן לדעת בודאות מהן ללא ביופסיה.
במצב בו יש עודף של מתכות מסויימות בדם מסיבה מסויימת כדוגמת מחלת וילסון בה יש שקיעה של החושת ניתן להוריד את הרמה בדם ע"י חומרים סופחים של המתכת ובאופן עקיף להפחית את השקיעה במוח.
ישנן דרכים למדוד רמת מתכות בדם בבדיקות מעבדה.
למידע נוסף יש לפנות לרופא המשפחה או למעבדות קופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שלומי27/06/2010ראשית תודה
מה לגבי חומצה אלפא ליפואית , יש שטוענים , לנוכח המבנה המולקולרי שלה , שהיא מסוגלת לחדור מן הדם למוח ולנקות ממתכות .
מה אומר המדע קרי הרפואה הקונוונציונלית בנושא ?
וכן , איך ניתן לבצע ביופסית מוח לגילוי מתכות ? (האם כרוך בניתוח כלשהו ? כיצד זה מתבצע בעקרון? האם זו בדיקה שניתן לבצע לפי הפניית רופא משפחה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסית מוח
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010כמובן שכל ביופסית מוח היא פרוצדורה חודרנית הכרוכה בסיכון.
לא ניתן לבצע בדיקה זאת עם הפנית רופא משפחה.
אין פציינטים שעוברים ביופסית מוח באינדיקציה זאת.
לא ידוע על שימוש בחוצה אלפא ליפואית לניקוי מתכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרילמריה24/06/2010
שלום אני מקבלת טריל לכאב עיצבי, כרגע במינון של 200 ביום.
רציתי לברר האם ניתן לקחת ביחד עם זה ריטלין או שאסור?
תודה מראש,
מריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד''ר אבי גדות24/06/2010בשילוב של תרופות במיוחד כאלו המשפיעות על מערכת העצבים יש להוועץ תמיד ברופא המטפל / הנוירולוג המטפל.
אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופה לראות מה האינדיקציה המדוייקת, מה נחיצות התרופה ואז לקבל החלטה כגון זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Visual Snowגולש23/06/2010
שלום, אני בן 16 כבר מאז שאני בן 10 התחלתי לראות מיליוני נקודות רבות שמרצדות בראייה, בדומה ל'אפקט השלג 'בטלוויזיות ישנות.
הייתי אצל רופא עיניים כבר לא מעט עקב תחושה של החמרה במצב, והתיאור שלי כוון אותו דווקא אל מחלה בשם floaters שהיא זבובים/לכלוכים הנצאים בג'ל הנמצא בזגוגית העין והם מרחפים בראייה באור יום עם המבט שלך.
הרופא צדק, באמת יש לי floaters אך מעט מאוד ולא זה מה שמפריע לי בחיי היום יום.
יום אחד עליתי על זה שאולי מה שחושבים שיש לי זה לא באמת מה שיש לי והתחלתי לעשות מחקר מעמיק באינטרנט עד שמצאתי תופעה בשם Visual snow.
היא לא תופעה מוכרת בארץ, את זה אני לפחות מסיק מכך שאין אפילו תוצאה אחת נורמלית בגוגל בשפה העברית.
לכן מצאתי את עצמי קורא מאמרים, כתבות וקורא הודעות של אנשים בפורמים על התופעה הזאת.
מסתבר שיש לי לא מעט סימפטומים משותפים לאנשים האחרים.
ה- visual snow הוא רק הסימפטום הראשי, יש גם טינטון באוזניים (שאני שומע בשעות הלילה) ותמונות מאוחרות (after images, כלומר כאשר אני מזיז את היד אני יכול לראות ממש שובל של התזוזה של היד )
ההשקעה של האנשים בהמחשת הראייה הזאת בחו"ל היא מדהימה, צירפתי תמונה שמתארת בדיוק רב את הראייה שלי שכוללת visual snow וגם floaters.
ה- visual snow הם סימנו בצבע לבן כמו שלג, אך לא תמיד יש לו צבע, אצלי הוא יותר חסר צבע כמו שקוף או שחור.
אני יכול עכשיו לומר בוודאות, אני יותר מבטוח שזאת התופעה שאני סובל ממנה חקרתי מספיק המון כדי להצהיר על כך (אני יודע שמחפשים באינטרנט ורואים סימפטומים יכולים לחשוב שיש כל מיני מחלות בלי להבין, אבל פה זה לא העיניין).
אין ספק שמדובר בתופעה נוירולוגית שקשורה במוח, רציתי לדעת האם ידוע לך על התופעה הזאת,
איזה מן בידיקות אצטרך לעבור, והאם יתכן שיפור במצב?
תודה רבה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר visual snow
ד''ר אבי גדות23/06/2010נראה שעשית מחקר רציני ומעמיק בנושא.
למרות קביעתך שזוהי בודאות האבחנה אני ממליץ לפנות לנוירולוג כדי לאמת את האבחנה ואם יש צורך לבצע בדיקות מכוונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנוזילן
איציק מנאמן25/06/2010אינני רופא.
ישנם המון דרכים לטיפוח נוירולוגים
אחד מהם זה סנוזילן.
ישיבה בחדר לבן לצורך שליטה או ריסון גרייה חושית
בקש לבצע בדיקה בחדר זה בבית חולים ךווינשטיין או באיזי שפירא ברעננה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מהתופעה גם כן.....אתה לא לבד
לי18/07/2010היי לך,
בחרתי לכתוב לך כי אני יודעת באיזו מצוקה הייתי ולכן אני מקווה שתקבל את תגובתי.
אני סובלת מ VISUAL SNOW קרוב ל 5 שנים, זאת בנוסף לסימפטומים אחרים אותם תיארת וסימפטומים נוספים אותם לא ציינת, אך ייתכן ואתה סובל מהם ולא מקשר אותם להפרעה המרכזית.
אני יודעת בודאות מה הגורם אצלי לאותם התופעות.
לפני כשנתיים וחצי אובחנתי במקרה כסובלת מהפרעה אוטואימונית, כלומר יש בגופי נוגדנים עצמיים.
גיליתי כי ההפרעה הויזואלית אכן יכולה להופיע באנשים שאותרו בדמם נוגדנים עצמיים (מופיע בויקפדיה)
ייתכן וקיימות סיבות נוספות ואחרות אצל אנשים אחרים, אך כיוון ואני בטוחה שאצלי זאת הסיבה (ואיתרתי אנשים נוספים באתר בנושא שהתגלו בגופם נוגדנים עצמיים), אני ממליצה לך בחום רב לפנות לראומטולוג שמתמחה בתחום לתאר באוזניו את הסימפטומים ולשכנע אותו כי יתן לך הפניה לבדיקת נוגדנים עצמיים (ויש רבים כאלו).
קח בחשבון כי לא כל אחד הסובל מקיום הנוגדנים יש לו את הפרעת הראיה ולכן ייתכן והראומטולוג לא מכיר את התופעה הספציפית.
אני ממליצה כי תעשה את הבדיקה על מנת לאשר או לשלול את קיומםו בגוף.
במידה ויתגלו נוגדנים, עלייך להיות במעקב.
נוגדנים עצמיים יכולים להיווצר במהלך החיים בגופו של כל אחד מאיתנו , פעמים רבות עקב זיהום כמו מחלת הנשיקה.
יש לא מעט אנשים שנוצרו בגופם נוגדנים עצמיים ואינם יודעים זאת.
בהצלחה!
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהערכתי זו אחת מתופעות הזיקנה לכן
אני18/07/2010לא ברור לי מה קורה כאן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של זרם חשמל.נמלים ביד ימיןרעיה23/06/2010
שלום,
בעלי בן 62 י מצב בריאותי בכללי תקין (אבנים בכליות) בחודש אחרון מדי יום מרגיש תחושה של נמלים בכל יד ימין. תחושה זאת נמשחת כדקה, לפעמים פעמיים ,שלוש פעמים ביום ולפעמים רצוף.
אל איזה בהיה זה מצביע?
לאיזה רופא לפנות?
איזה בדיקות לעסות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים ביד
ד''ר אבי גדות23/06/2010תופעה כפי שתארת יכולה לנבוע מגורמים שונים, בין היתר בעיות גב.
הייתי ממליץ בשלב ראשון לפנות לאורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בזכרוןרונית22/06/2010
ד"ר נכבד,
אני בת 43, ב-3 החודשים האחרונים התעוררה אצלי תופעה של שכחה.כלומר : אם שאלתי שאלה אני חוזרת עליה שוב אחרי כדקה, ורק מכיון שבני הבית מעירים לי על כך, אני מודעת לתופעה. בנוסף, אם אני עושה פעולה כמו הפעלת מכונה, הפעולה נמחקת לי מהזכרון לחלוטין, ורק בגלל שראיתי שהמכונה פועלת ואין אדם נוסף בבית, ברור לי שאני ביצעתי אותה.
מדובר במחיקה של שברי מידע ופעולות, וזה בולט אצלי במיוחד לאור העובדה שאני בעלת זכרון חזותי מבריק, וכילדה אף השתתפתי במחקר בשל כך.
אגב, לפני 6 שנים גילו אצלי גידול בבלוטת התריס ועברתי כריתת אונה ימנית.
איזה בדיקות עלי לבקש כדי לשלול מצב מסוכן ?
אשמח להכוונה מצידך.
רב תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון
ד''ר אבי גדות23/06/2010לא הייתי ממליץ על בדיקות במקרה זה לפני היוועצות בנוירולוג מומחה. יש לאבחן בדיוק את הבעיה על מגוון מאפיניה ורק לאחר מכן להמשיך בבדיקות על פי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבידקי ריכוז ויטמיניB בדם ועוד
איציק מנאמן25/06/2010אינני רופא.
מציע לך
לגשת לבדיקה קלינית אצל נוירופסיכולוג
לבדוק ריכוזי ויטמיןB 12,6, חומצה פולית.
מומלץ להתחיל לקחת בהשגחת רופא קומפלקס B ויטמין D קלציום ומגנזיום .
ולבסוף גם אם זה נשמע מוקדם בקשתי להבחן ולהיות מטופלת על ידי מרפא בעיסוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידיים כבדות,נימול בכפות רגלייםדנה22/06/2010
שלום רב.לפני חצי חשתי תחושות דומות ועשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה.לפני שבוע,התחילו לי טיקים ליד האף,קפיצה במנוחה של היד ושל הרגל,וזרמים ותחושת כבדות בידיים וברגליים.
יש לציין שאני סובלת בחודשים האחרונים מחרדה בריאותית אבל מה שתארתי אכן קורה.מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים
ד''ר אבי גדות23/06/2010כפי שאנו עונים פעמים רבות לשאלות דומות, לא ניתן על סמך פירוט סימפטומים לבצע אבחנה דרך האינטרנט.
דרושה בדיקת נוירולוג, מעבר מסודר על הבדיקות שבוצעו ורק לאחר מכן ניתן לבצע אבחנה.
ובכן, מה שכדאי לעזות הוא לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלול בגפייםדיאנה פל21/06/2010
שלום רב,
במשך 24 השעות האחרונות אני מרגישה תחושת נמלול בארבע הגפיים, תחושה שבאה והולכת, בעוצמות שונות ובמקומות שונים (פעם בכף היד, פעם במפרק הקרסול, פעם בכל כף הרגל וכו'). נבהלתי מאוד מכך שהתחושה לא עוברת אלא רק משתנה ממקום למקום.
אני בת 25, ללא עבר של מחלות - מה זה יכול להיות?
ממה שקראתי כאן בפורום, אני חייבת לגשת לרופא ואני אעשה זאת, אבל הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות?
אציין גם שיש לי מגרנות חוזרות מגיל צעיר, ולפני שהחל הנמלול היתה לי התחלה של אאורה ולכן לקחתי כדור נגד כאב ראש, מה שבדרך כלל מונע את המגרנה בשלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלול
ד''ר אבי גדות21/06/2010קשה לענות על שאלה כזאת בלי בדיקה מפורטת ומדוקדקת.
נימולים יכולים להיות מסיבות מגוונות ורבות.
אאורה של מיגרנה בד"כ אינה נמשכת מספר רב של שעות ולכן לא נשמע שמדובר באאורה שכזאת.
לגבי שאר הסיבות יש לגשת לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בסימפטומים -דנה20/06/2010
בין טרשת לבין נוירופתיה?
אני סובלת מקצה של אצבע שרדומה כבר חודשיים וחצי, ובנוסף עיקצוצים במקומות רבים בגוף. כולל פנים, רגליים. במיוחד בצד שמאל אבל לא רק. בנוסף מרגישה באזור ביד + באזור ברגל רגישות חזקה, מעין זרמים כשאני נוגעת שם.
אי אם ג'י ביד תקין סי טי צוואר תקין. בנוסף יש ברקע חרדה הכוללת סטרס מאוד רציני בחיי.
תור לנוירולוג עוד חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה וטרשת
ד''ר אבי גדות21/06/2010ההבדל בין שתי המחלות / תופעות הינו רחב מאוד. הבדל במיקום - טרשת הינה מחלה של מערכת העצבים המרכזית ואילו נוירופתיה הינה פריפרית, הבדל בקליניקה - חסרים נוירולוגיים מטרשת - ביחוד בתחילה מופיעים לפרק זמן מסויים ובד"כ משתפרים לאחר מספר שבועות, למרות שבסוגים מסויימים וככל שהמחלה מתקדמת לעיתים נשארת פגיעה.
ישנם הבדלים בבדיקה הנוירולוגית - סימנים של נוירון מוטורי עליון מול תחתון ועוד הבדלים רבים.
הדבר הנכון הוא להיוועץ בנוירולוג כפי שהינך מתכוונת לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההודעה הקודמת מופנית לד"ר אוריאלאידית20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ראי תשובה בהודעה הקודמת
ד''ר אבי גדות21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MS או NMO או לא בכלל???אידית20/06/2010
הי דוקטור,
אני מטופלת שלך ושל ד"ר קרני. ביקרתי לאחרונה במרפאה והועלתה האבחנה המבדלת שאולי בכלל זה דוויק סינדרום ולא טרשת נפוצה.
באשפוז האחרון נצפתה דלקת בחוט שדרה ומעברי ידוע שהיתה פגיעה בעצבי הראייה( מ-MRI מוח) אך בדיקת אקוואפורין- 4 יצאו נוגדנים שליליים+ LP תקין מס' פעמים אז איך בכל זאת הולכים לכיוון נוירומיאליטיס אופטיקה ובהתאם גם טיפול לכך?!
כרגע בכל אופן מטופל ע"י טגריטול 1300 מ"ג+ סימבלטה 30 מ"ג -זרמים חשמליים עדיין לא עברו- מאוד מציק ומתסכל.
מה דעתך על כך?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MS NMO
ד''ר אבי גדות21/06/2010אידית שלום
ד"ר אוריאל אינו עונה השבוע על שאלות באתר.
שנית אין האתר נועד לשאלות אישיות בנוגע לטיפול ספציפי.
אני סמוך ובטוח שאם תפני לד"ר אוריאל או ד"ר קרני באופן אישי דרך המרפאה תקבלי תשובות מקיפות וטובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ביד ורגל ימיןדליה20/06/2010
שלום,
יש לי שאלה שמטרידה את מנחתי, לפני יומיים בעלי (בן 30 ) התעורר באמצע הלילה לאחר שחש נימול/חולשה ביד וברגל ימין, התחושה הזאת בד"כ עוברת לו לאחר יום יומיים, אך אותו דבר קרה גם בשבוע שעבר.
אני חייבת לציין שבחודש האחרון הייתה לו תקופה מאד לחוצה בעבודה והוא נמצא במתח מתמיד כבר הרבה מאד זמן.
האם יש קשר בין שני הדברים? לצערי הוא לא עוסק בספורט ובימים האחרונים היה לו גם יתר לחץ דם.
אני מאד לחוצה כי זה לא מעיד על דברים סימפטיים בד"כ.
לתשובתך המהירה אודה מאד.
דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ונימול
ד''ר אבי גדות21/06/2010באופן עקרוני חולשה ונימול בפלג גוף מצריכים פניה לנוירולוג בהקדם האפשרי.
את מציינת כי הדבר קורה לעיתים וחולף לאחר יום או יומיים.
אם הדבר לא נבדק בעבר יש לפנות לבדיקה רפואית בהקדם האפשרי כאמור.
לחץ יכול להיות קשור אך יש לשלול דברים חמורים יותר כגון אירוע על רקע בעיה בזרימת דם בכלי הדם המוחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתאורנה19/06/2010
לאחרונה , אימי מרגישה סחרחורת בעיקר כשהיא קמה ממצב שכיבה לישיבה ובעת הזזת הצוואר מצד לצד , (לא מצב של סיבוב חדר) אימי מטופלת בקומדין עקב פרפורי לב ,בלחץ דם ובפוסאלן עקב אוסטיאופורוזיס מתקדם ובווטמין d עקב חסר בויטמין . בניסיון לאבחן שלל רופא אאג שהבעיה אינה מהאוזניים.יתכן שהבעיה מחוליות הצוואר ?תעזור מאוד המלצתך לכיוון איבחון/טיפול .תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אבי גדות21/06/2010סחרחורת הינה תופעה נפוצה ולעיתים קשה לעמוד על הגורם המדוייק:
תתכן סיבה מרכזית הקשורה במוח (גזע מוח או מוח קטן) ותתכן סיבה פריפרית הקשורה לעצב שו"מ ולאוזן הפנימית.
יש לפנות לנוירולוג לאבחון מקור הסחרחורת לאחר שרופא א.א.ג שלל מקור פריפרי.
אם גם בירור זה לא יעלה ממצאים ניתן לפנות למרפאת סחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצב הראיהגיא18/06/2010
שלום רב,
עברתי ניתוח להסרת גידול בראש וכתוצאה מכך אני רואה ראיה כפולה.
נאמר לי שהגידול לחץ על העצב וכתוצאה מהניתוח העצב נפגע מעט אך הוא יחילים והראיה תחזור להיות תקינה.
רציתי לדעת מה משך הזמן הממוצע שלוקח לעצב להחלים ולחזור לקדמותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה
ד''ר אבי גדות21/06/2010שלום גיא
פגיעה בעצב הראיה עצמו לרב אינה גורמת ראיה כפולה אלא ירידה בחדות ראיה או בשדה הראיה.
פגיעה בעצבים האחראים על הנעת גלגל העין היא הגורמת לרב ראייה כפולה.
לעצם שאלתך, השיפור לאחר פגיעה שכזו תלוי במשך הזמן בו היה העצב חשוף ללחץ, לנזק שנגרם לו כתוצאה מהגידול ומהניתוח ומפקטורים נוספים.
אין אפשרות לנבא בפרט לא דרך אתר זה את מהלך ההחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות , פולסים בראש ובחילותליאור18/06/2010
שלום , אני בן 26 בריא בדרך כלל עושה ספורט ולא לוקח תרופות קבועות בשבוע האחרון התחילו לי סחרחורות חריפות המלווות בבחילות וכאבים שיוצרים מעיין "פולסים" של לחץ דם לראש במיוחד כאשר אני מזיז את העיניים מצד לצד חשוב לציין שאני ישן טוב בלילה והתחושות שהזכרתי קורות כאשר אני קם משינה ומתחיל את היום... בהתחלה חשבתי שיש בעיה עם הראייה שלי כי עברתי ניתוח לתיקון ראייה בלייזר לפני כשנה וחצי אך בדיקה בראתה שהכל תקין מבחינת ראייה בנוסף נבדקתי בחדר מיון כאשר הסחרחורות לא פסקו ושם ביצעו עבורי בדיקות אקג צילומי חזה צילומי תעלות האף ובדיקות דם ובאותו היום נבדקתי גם ע"י ניורולוגית . לשמחתי כל הבדיקות יצאו תקינות אך יצאתי ללא כל תשובה ומענה לטיפול בבעיה שלי. תופעות אלו ממש משביתות לי את היום והייתי שמח לקבל דעה נוספת כי אני חושב שיש כאן משהו שהוא קצת יותר מעייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות ובחילות
ד''ר אבי גדות21/06/2010לדבריך נבדקת במיון ע"י נוירולוג ושוחררת לביתך.
אין באפשרותי ללא בדיקה או נתונים נוספים לאבחן או לתת עיצה מלומדת לבעייתך.
עצתי היא כי אם התופעות ממשיכות יש לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנה למחלקת סחרחורת במרפאת חוץ
איציק מנאמן22/06/2010פנה למחלקת סחרחורת שתבדוק את האפשרות לבעיה וסטיבולארית,מוירולוגית ,טופטית .או שילוב בין כולם .
בקש לבצע בדיקת שמיעה ,ברא ו ENG .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)