מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושש מטרשת נפוצהיוסי01/06/2010
בן 33. בריא בדר"כ. מזה כשבועיים אני חש חולשה די רצינית (סוג של לאות) בדרגות שונות בארבעת הגפיים, רעידות מפעם לפעם באצבעות הידיים תחושות נימול ועקצוץ קלות בעיקר בכפות הרגליים אך גם מעט ברגליים, וכאבי שרירים מפעם לפעם. יש לי גם התקפים של חוסר יכולת להתמקד בראייה (לא טשטוש או כפל ראייה) בעיקר בעבודה מול מחשב. הסימפטומים אינם יציבים אלא באים בגלים ונחלשים ומתחזקים כל פעם במשך היום.
אתמול הייתי אצל נוירולוג שבבדיקה נוירולוגית לא מצא כל עדות לחסר או מחלה, אך ביקש ממני לבוא לביקורת בעוד שבוע ולשים לב אם יש הידרדרות פתאומית ביכולת המוטורית שלי ואם כן אז לפנות מיד למיון. בתשובה שלו לרופאת המשפחה הוא רשם כי הבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין אך "יתכן ומדובר בתחילת תהליך בע"ש ועל כן מוזמן למעקב". מעיון בפורומים השונים לנסות ולגלות מה בדיוק קורה לי בגוף אני מאד חושש שמדובר בסימטפומים ראשוניים של טרשת נפוצה. שאלתי היא האם בדיקה נוירולוגית תקינה לחלוטין ע"י נוירולוג שוללת חשש לטרשת ואני יכול "להירגע" מההיבט הזה? האם אכן דומה לסימפטומים של טרשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ד''ר איתן אוריאל03/06/2010קיימות תלונות נוירולוגיות מסוימות או ממצאים בבדיקה העלולים להעלתו חשד קליני לטרשת נפוצה. כמובן שמבלי לשמוע תיאור מפורט יותר של תלונותיך ולבצע בדיקה אינני יכול לחלוק על רופא שבדק אותך. לאות כללית איננה מהווה סימן ראשון של טרשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כטיפול מונע למיגרנה TOPITRIMנטלי31/05/2010
שלום רב,
אני סובלת כבר מספר שנים מכאבי ראש, לאחרונה חלה החמרה במצבי - כאבים שהמשככים לא עוזרים, כאבים שנמשכים הרבה יותר זמן, לעיתים יומיים - שלושה.
הופניתי לנוירולוג שנתן לי טיפול מונע - TOPITRIM.
המינון שנקבע לי: שבוע 1 - 25 מ"ג בערב.
שבוע 2 - 25 מ"ג בבוקר ו-25 בערב.
ואז נאמר לי לחזור אליו ולראות את המשך הטיפול.
כאשר ביררתי קצת על התרופה הבנתי שהתופעות לוואי ממש קשות ושקיבלתי מינון שהוא גבוה מאוד!
אשמח להתייחסותכם. האם אני מודאגת לשווא? או ששווה לראות רופא נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010תופעות לואי עלולות להופיע בכל טיפול תרופתי. מדובר בטיפול מקובל ויעיל למיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות לא רצויותבן 2531/05/2010
שלום ד"ר
אני בן 25 בריא בדרך כלל, לפני כשנה הייתי במצב נפשי לא טוב למשך חודש וחצי בערך (לחץ /מתח) כתוצאה מכך הופיעו אצלי כאבי ראש בעיקר בצד האחורי של הראש (גם קצת בצוואר), חוסר שיווי משקל, תנועות לא רצויות בראש בעיקר. נבדקתי 4 פעמים אצל נוירולוגים ועל ידי כולם נישללה בעיה נוירולוגית. באופן כללי, ניתן לומר שהסיפטומים האלו נעלמו ואני מרגיש טוב, אבל בכל פעם שאני נמצא בלחץ, אני מרגיש שוב בתנועות לא רצויות, בעיקר בראש (בצוואר),זה קורה במקרה שהלחץ הוא אדיר וממושך (למשך מספר ימים), ולא רק לחץ לפרק זמן קצר. כל שאר הסימפוטמים לא מופיעים, בנוסף לכך, גם התנועות הלא רצויות מופיעות בתדירות יותר נמוכה מהפעם הראשונה שהן הופיעו (לפני שנה)
בדיקות דם תקינות. גם רמת B12 תקינה.
רציתי לדעת אם יש לי כבר בעיה או מחלה כלשהי לפי התיאור הנ"ל.
אשמח לקבל את עזרתך
בנוסף, ברצוני לדעת אם הימפטומים שיש לי ילכו ויחלשו עם הזמן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות לא רצוניות
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010ישנם סוגים רבים של תנועות לא רצוניות ולהם סיבות רבות .על מנת לאבחן את הבעיה יש להתבונן בתנועות וכן לבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין סיגריות לכאב גבאני31/05/2010
שלום. סובל מכאב גב תחתון המקרין לרגליים. ממצאים פריצה/ניוון דיסק L5.
לאחרונה שמתי לב שכשאני מעשן יותר אזי הכאבים ברגליים גוברים. הכאב, ב"עישון יתר" דומה לכאב של שברי הליכה (בחלק הקדמי של הרגליים) ותחושות קור מופשט ברגליים.
האם יש לכך הסבר הגיוני (הרעלים שבסיגריות משפיעים, מיידית, על העצבים ?!).
אודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריות
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010לא ידוע לי על קשר בין פריצת דיסק לעישון. במידה והעישון מחמיר את התסמינים כמובן שמומלץ להפסיק לעשן, כך גם תוריד באופן משמעותי סיכון למחלות לב,שבץ וסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד נרדמתא.א.30/05/2010
שלום. מזה כמה שנים אני סובלת מיד נרדמת. עשיתי בדיקות ויש לי היצרות של תעלות העצב בפרק היד. ביומיום אני מסתדרת עם זה, אך עכשיו אני בהריון ב"ה והתופעה מחמירה מאד (גם בהריון הקודם היתה החמרה בתופעה) במיוחד בלילה, אז היד ממש כואבת מקצה האצבעות עד לכתפיים ואף לשכמות. גם אם אני לא ישנה עליה... שאלתי היא, האם יש משהו להקלת הכאב בלילה (שמותר להשתמש בו בהריון כמובן)? אשמח לתשובתכם המהירה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010אני מניח כי מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית שאכן עשויה להחמיר בזמן הריון. לפני התחלת טיפול יש צורך לבצע בדיקה גופנית וכן בדיקת EMG לאישור האבחנה. ניתן לטפל גם בזריקות מקומיות ולכן מומלץ לפנות לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד תחושה בכף הידיואב30/05/2010
ישלי מעין איבוד תחושה ביד וקושי לסגור וחולשה בכף היד ובשרירים ובגוף וגם קפיצות שרירים וגם באצבעות הידים וגם כל מאמץ קטן שאני עושה יש לי כאבי ראש סחרחורות וקושי לעמוד וקושי להתרכז בדיקות תקינות ממה יכולה לנבוע בעיה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד תחושה
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010מדובר באוסף של תלונות רבות . יש צורך לקבל פרטים מדויקים ובעיקר לבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנרווציהליאנה30/05/2010
אני עושה עבודה בנוגע למחלת ה-ALS ורציתי לשאול בהקשר לזה,מהי דנרווציה? מה ההגדרה המדוייקת של מונח זה?
תודה .ליאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנרווציה
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010מדובר בשינויים ניוונים של יחידות מוטוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרוןדנה29/05/2010
לאחרונה (שנה וחצי בערך) שמתי לב שרמת ואיכות הזיכרון שלי הולכת ויורדת. בנוסף, יש לי מידי פגם "טיקים", בעיקר בידיים וברגליים, לא משהו בוטא יותר מידי אך בהחלט משהו שאני לא יכולה לשלוט בו.
האם מאפיינים כאלה, בעיקר העניין של הזיכרון, זה משהו טבעי שבא עם השנים או אולי הדבר מעורר חשש כלשהו וכדאי ללכת להבדק?
תודה מראש,
דנה (בת 26)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לכולם ענו ורק לי לא?
דנה30/05/2010=(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיכרון
ד''ר איתן אוריאל01/06/2010קיימות סיבות רבות העלולות לגרום לירידה בזיכרון, אולם ראשית יש צורך לבדוק האם אכן מדובר בירידה אובייקטיבית קוגנטיבית או שמע רק בתחושה סובייקטיבית. בנוסף יתכן ומצבים נוספים כגון דכאון או הפרעת קשב וריכוז יגרמו לתחושה דומה. בשלב זה מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות כולל גם תפקודי בלוטת התריס ורמות ויטמין B12 ולפנות ליעוץ נויורלוג להערכה ובדיקה קוגניטיבית ונויורלוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח AMRIשלי29/05/2010
ממצאים
שוב מודגמת שתי מנינגיומות קרוב לוטקס פארא סאגיטלי משמאל בגודל 80*24 ממ ללא שינוי.
מימין ויותר אחורית גדל במעט לעומת הבדיקה הקודמת מ33*33 ממ עד 28*34 ממ.
יש לחץ קל במוח בצמוד וללא בצקת בתוכו .
יש חדירה לסינוס הסגיטלי והיצרות שלו אך קרוב לוודאי ללא חסימה מלאה.
בנוסף באינטרוול קיימת התעבות של הפלקס בהחמרה לעומת הבדיקה הקודמת.
החדרים סימטריים ללא סטייה.
בסיכום
מינגיומה פרונטלית פארא סאגיטלית משמאל ללא שינוי.
הגדלה של המנינגיומה הפריאטלית מימין באינטרוול כמתואר.
בנוסף התעבות הפלקס אשר לא היה ניכר בבדיקה הקודמת.
אני מבקשת המלצה על מומחה או פרפסור שיוכל לעזור לנו , וכן התייחסות לממצא ??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010המשמעות של הממצאים שנצפו ב-MRI תלויה גם בקליניקה שבגללה הופנית לבדיקה מראש.
בכל מקרה איננו נוהגים בפורום זה להמליץ על שמות ספציפים של מומחים.
מומלץ לפנות לנוירולוג ובמידת הצורך להתיעץ עם נוירוכירורג על הצורך בהתערבות ניתוחית.
הדבר תלוי בהשלכות של המנינגיומה מבחינת כאבי ראש, פרכוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה
שלי30/05/2010הופנתי בעקבות מעקב השאלה היא אם בגודל שכזה יש צורך לנתח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומר המושג "התעבות הפלקס"?
שלי30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bilateral spastic cpדנה29/05/2010
האם תוכלו להסביר לי מה הכוונה ל BILATERAL SPASTIC CP. ברור לי מה הכוונה בספסטי, אבל מה הכוונה לbilateral? האם זה פגיעה בשתי גפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CP
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010הכוונה ב-bilateral היא פגיעה דו צדדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאבאפנטין,נשירה וכאב נוירופטיורה29/05/2010
אני משתמשת מזה תקופה של חודשיים ,כמעט שלושה בגאבאפנטין 2700 מ'ג ,הייתי אמורה לעלות ל3000 כשלפתע עיינתי בעלון לצרכן בתופעות הלוואי (משום שרציתי לבדוק האם טשטוש ראייה מופיעה בהם) וראיתי שנשירת שיער מופיעה גם כן בתופעות הלוואי.
אני סובלת מנשירת שיער מאסיבית ואיבדתי בחודשים האחרונים כ-80% משיערי.(ואני לא מגזימה)
מאחר והגאבאפנטין לא עוזר לי גם ככה לגמרי ,אלא עוזר במעט (הפתחתת תדירות ההתקפים ועוצמת הכאב) אבל עדיין אני לא יכולה להרשות לעצמי לאבד את שיערי כך,הוא לא מפסיק לנשור ונושר לי כאילו אני עושה טיפולי כימותרפיה חלילה וחס!
לשאלתי: האם זו אכן יכולה להיות הסיבה האמיתי לנשירה מאסיבית שכזו? האם זו תופעה ידועה?
(כל בדיקות הדם שלי תקינות פרט לבלוטת התריס ,שדעות לקשר בינה לבין נשירת שיער חלוקות ,יש רופאים האומרים שיש קשר ויש כאלה שלא,אבל מבלוטת התריס אני סובלת כבר די מזמן).
שאלה שנייה: מה אני עושה עם הכאבים הבלתי נסבלים האלה שגורמים לי לרצות למות? (כאבים שאני מרגישה שהם מהשן, וכל איזור החניכיים כואב בלי שיש ככל הנראה סיבה לכך) ואני אומרת ככל הנראה משום שאולי רופאי השיניים לא מוצאים סיבה ,כבר היו דברים מעולם שלא מצאו אצלי סיבה לכאבי שיניים ובסוף עקתי שתי שיניים כי כן הייתה סיבה.
איך אני באמת יכולה לדעת שהכאב הוא באמת באמת נוירופטי???? מה עליי לעשות?
וגם איך אני אמורה לטפל בעצמי במידה וכן , כבר טופלתי בליריקה שלא עזרה ובעוד איזשהי תרופה, מגוון התרופות מוגבל לגבי משום שיש לי מחלת קרוהן פעילה.
טופלתי כבר בזריקות צלסטין לאיזור שעזרו מעט ,אבל בהחלט לא הייתי אומרת שהן הפיתרוןם לבעייתי.
הכאב הז באמת מעיב על חיי, באותה שן שכואבת כבר עברתי טיפול שורש ,שכביכול אמור היה לעזור (כי רופאת השיניים עשתה לי טיפול שורש עקב תלונותיי אף על פי שלא ראתה סיבה נראית לעין שמצריכה טיפול והצילום היה תקין )...אז כביכול השן כן אמורה להיות בסדר כי היא כבר אחרי טיפול שורש.
אני כבר לא יודעת מה לעשות אם חיי, איך אדע שכאב נוירופטי זה אכן מה שיש לי?? ואיך אטפל אם שום כדור לא עוזר??
שאלה שלישלית וחשובה : אני רוצה להפסיק את הגאבאפנטין ,כפיח שכבר אמרתי, האם אני יכולה להפסיק בבת אחת או שמא בהדרגה?
כרגע ירדתי ל2100 מ'ג האם להמשיך בירידה הדרגתית אחת לכל כמה ימים פחות כדור או שפשוט להפסיק בבת אחת???
אני יודעת ששאלותי רבות אבל זה באמת חשוב לי ,אני סובלת ממש.
אודה למענה ..סוףש שבוע נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב נוירופתי
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010האבחנה של כאבי נוירופתי תלויה במאפייני הכאב, משכו, פיזורו. האם קיים טריגר.
כמוכן חשוב לדעת האם בוצעה הדמיה מוחית ששללה גורמים אחרים לכאבים השיניים והפנים.
לגבי סיבות לנשירת שיער יש לבצע בדיקות דם מקיפות כולל אבץ וברזל וביצוע בירור הורמונלי.
לגבי החלטה על הטיפול בכאב, יש לבצע בתיאום עם הרופא המטפל.
יש מספר אפשרויות תרופתיות לטיפול בכאב נוירופתי.
מומלץ להתיעץ עם הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציינתי שכל בדיקות הדם תקינות
ורה29/05/2010האם אפשר להפסיק את הגאבאפנטין בבת אחת או שמא בהדרגה?
אין שום סיבה ברורה לנשירה! שתי הסיבות שאולי יכולות להיות הן תת פעילות של בלוטת התריס /גאבאפנטין
mri שבוצע בעבר (עקב כאביםן בלסת )היה תקין אבל זה היה לפני שהתלוננתי על כאבי השיניים.
לכן לא בוצע מ.ר.איי נוסף.
אשמח אם תפרק במעט או תשייך אותי למאמר מסוים אודות הטיפולים השונים שקיימים לטיפול בכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים ברגליים זיעה והקאותמאיה28/05/2010
אבא שלי מאושפז מורדם ומונשם בבית חולים אחרי שעבר אירוע בו התלונן על עיקצוצים ברגלים והקיא ולאחר דקות ספורות איבד הכרה לא נשם ולא היה לו דופק האמבולנס הגיע באותו רגע וביצעו בו החייאה עד שחזר לו הדפוק...הנשימו אותו והובילו אותו לבית חולים....זה קרה ביום שלישי בערב\לילה.....ועד עכשיו לא יודעים ממה זה נגרם....אירוע דומה קרה לו אולי 3 פעמים בהפרד של כמה שנים....אך זאת הפעם הראשונה שהוא איבד הכרה לגמרי....אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון או מושג ממה כל זה נובע?
תודה מאיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010את מתארת מקרה של דום נשימה ודום לב.
תכנו מספר גורמים אך בסבירות הגבוהה ביותר מדובר בהפרעה ממקור לבבי- התקף לף או הפרעת קצב.
יש לשלול גם ארוע מוחי באזור גזע המוח כגורם לתופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי נוזליםיואב28/05/2010
לפני ח8 חודשים הלכתי ברחוב וניתקלתי בעמוד מאז אני סובל מכאבי ראש חולשת שרירים סחרחורות יובש בפה אין אונות קושי להירדם יקיצות בלילה עברתי צילום ct ו mri הכל תקין עברתי בגיקת ספקט מוח כעיקרון הכל תקין אבל היה הערה שישנם ריבוי נוזלים בקטבים הפרונטליים באונות הקידמיות והרופא אומר שזה לא אומר לא כלום האם שיש נוזלים רבים במוח לא מנקזים אותם או אין כדורים לזה כעקרון אין הבחנה מדויקת של בעיתי ואני לא יודע מה לעשות האם תוכל לתת לי איזה שהו כיוון.
תודה שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010נדרשת קבלת אנמנזה מפורטת על מועד תחילת התופעות ומאפייניהם וביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית.
בהתאם לממצאים שוקלים בדיקות נוספות.
לעיתים חלק מהתופעות שתיארת נובעות מתופעות לוואי של תרופות שניתנות לשיכוך כאבים או סימפטומים אחרים. במקרה זה יש לשקול הפסקת התרופה הרלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופיקראורנה27/05/2010
שלום
האם יתכן שחולה לא מגיב בכלל לתרופה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופיקר
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010דופיקר הינה תרופה וכמו כל תרופה יש לה יעילות מוגבלת.
השימוש העיקרי של דופיקר הוא במחלת פרקינסון אך יש מחלות עם תסמונות פרקינסוניות שלא מגיבות היטב לדופיקר. עוד אפשרות היא שהמינון שניתן נמוך מדי מכדי שתהיה לו תועלת.
יש לשוב לנוירולוג המטפל, לשקול העלאת מינון טיפול או שינוי טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשענת27/05/2010
שלום רב,
לפני 4 חודשים התחיל לי כאב ראש עורפי שבא בהתרפים (לאחר חשיפה לקור), קיבלתי זריקה סטרפואידים לראש והכאב פחת מאוד.
היום מידי פעם מרגישה מן כאב קל מאוד או דקירה באזור.
רופא איבחן נוירלגיה אוקסיפלית.
לפני שבוע הופיע כאב בלסת בזמן אכילה וכו'... רופא משפחה אמר שזה דלקת במפרק הלסת בגלל לעיסת מסטיק.
האם לדעתך יכול להיות קשר בין נוירלגיה אוקסיפיטלית לבין כאב במפרק הלסת בזמן לעיסה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010בטרם קביעת אבחנה של דלקת במפרק הלסת יש לדעת האם בנוסף יש הפרעת ראייה.
השילוב של כאבי ראש וכאבים בזמן לעיסה דורש בירור גם של בדיקות דם כולל שקיעת דם ושלילת אבחנה של temporal arteritis שהיא מחלה דלקתית של כלי דם שעלולה לגרום להפרעת ראייה.
כמון לעיתים נדרשת בדיקת רופא שיניים לצורך קביעה האם הכאבים בלסת מוקרנים מהשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)