מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבר ניסיתתי הכלשירי29/06/2010
דר שלום לך אני בשנות ה 30 לחיי מגיל צעיר סבלתי מכאבי ראש פעם יותר פעם פחות אך תמיד הם היוו חלק מהשיגרה שלי בתקופה האחרונה אני מרגישה שהתדירות עלתה מאוד לעיתים תכופות מאוד הם תוקפים למס שעות - פעם ביומיים לערך ופוגעים באיכות החיים שלי, לרב כאב הראש מופיע באזור העין השמאלית יותר לרב הוא מופיע באזור העליון של הראש וברב הפעמים משכך כאבים רגיל לא מעלים אותו -זהו קצת מלחיץ אותי שהתדירות עלתה וכמובן שמציק מה ניתן לעשות זא לאיזה רופא בכלל כדאי לפנות אני רוצה לפתור בהקדם את העניין , אני לא מתמודדת עם זה בשלום ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010מומלץ לפנות לנוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מלאה על מאפייני כאבי הראש (מיקום, עוצמה, תופעות מלוות כמו חום, בחילות, הקאות). כל כאב ראש שהתשתנה במאפייניו (תדירות עלתה , עוצמה השתנתה) דורש בירור, ביצוע בדיקה נוירולוגית ושקילת הדמיה מוחית בהתאם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח EEGסמדר28/06/2010
בדוח נרשם:
הבדיקה נעשתה במנוחה, בנשימת יתר, בגירויי אור, בנמנום.
בערנות נקלטה פעילות רגע אחורית של 9-10 (אלפא) מחזורים בשניה סדירה, סימטרית,
שנחסמת בפיקחת עיניים.
ע"פ האיזורים הקדמיים נקלטה פעילות בטא סימטרית.
כן נרשמו סדרות קצרות של פעילות איטית לדלתא טטא לעתים מכילות פעילות מחודדת ע"פ אזורים פרונטו טמפורליים בעיקר משמאל.
בנמנום האטה מתגברת של הפעילות ע"פ האזורים הפרונטו טמפורליים בעיקר משמאל.
ללא פעילות אפילפטיפורמית.
בסיכום: תרשים בלתי תקין בשל האטה אינטרמטנטית בינונית ע"פ איזורים פרונטו טמפורליים בעיקר משמאל.
אני אישה בת 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010התיחסות תשובת EEG דורשת כמובן קבל אנמנזה מלאה, לבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית.
פעילות חשמלית לא תקינה לא בהכרה דורשת טיפול. הדבר תלוי כמובן האם יש ארועים קלינים למשך של פרכוס, אובדן הכרה או ניתוקים.
יש צורך בביצוע הדמיה מוחית ולחזור לנוירולוג המטפל לקבלת הסבר והחלטה על המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! ועוד שאלה קטנה
סמדר29/06/2010האם מעידות "ללא כל סיבה" יכולות להיות קשורות לעניין?
ולאחרונה אני גם חווה בעיות בזכרון לטווח קצר, איבוד מילים וכו'... האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010מעידות פתאומיות יכולות להיגרם גם עקב הפרעה חשמלית.
מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדיסקציה בעורק הורטיבראלי ?דדי28/06/2010
בעקבות התקפת שיעולים קשה וחדה (עקב אלרגיה) התחלתי לסבול מכאבי ראש, צוואר וכל צד ימין כולל תחושות של בעירה בראש שלא חלפו לאורך כשבועיים ועליה בלחץ הדם. נוירולוג הפנה לבדיקת CT ראש ו CTA שהדגימה איזור של היצרות של 5MM בעורק הורטיברלי מימין בסגמנט של צואר C1-C2.
לאחר התייעצות עם הנוירדיולוג ויחידת שבץ - החליטו שלא ניתן לשלול דיסקציה והציעו לי להתחיל מיד טיפול בקלקסן, וגם לעשות MRI ו MRA להשלמת ההערכה, מה שיכול לקחת גם חודש.
אני בן 42, פעיל מאד, עם עודף משקל מסויים ומדי פעם אפיזודות של לחץ דם מעט גבוה. לא מעשן ולא שותה, ומדדי השומנים הסוכר והכולסטרול שלי תמיד היו ברמת הנורמלית. בינתיים הכאב די נרגע למרות שעדיין קיים.
אני מתלבט אם להתחיל עם הקלקסן או לחכות - סה"כ, לקח זמן עד שהגעתי לנוירולוג ועוד זמן עד ה CT ועוד זמן עד שחזרתי אליו - אז
1. האם באמת יש בהילות להתחיל קלקסן?
2. האם ניתן להתחיל בכדורים במקום הזריקות?
3. האם יש אבחנות אחרות שמתאימות לדעתכם למצבי?
תודה
דדי המודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדיסקציה
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010איננו נותנים יעוץ בפואום זה האם להתחיל או לא להתחיל טיפול.
מכיוון שעבר בירור כולל CTA, נבדקת ע"י נוירולוגים מומחים בתחום השבץ והומלץ על הטיפול יש לשמוע בעצתם וכמובן ביכולתך לקבל חוות דעת נוספת.
במידה ואכן קיימת דיסקציה בעורק יש חשיבות בהתחלת טיפול לצורך מניעת ארוע מוחי במערכת ורטברובזילרית (אזור גזע המוח וצרבלום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל בכל זאת
דדי29/06/2010האם היצרות של 5MM אכן בהכרח זה דיסקציה או שיש עוד אפשרויות?
אם זו דיסקציה - האם יש מצב שזה עובר או שזה מעכשיו ולתמיד?
תודה רבה על התשובות
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות עורק ורטברלי
ד''ר מאיר קסטנבאום30/06/2010היצרות בכלי דם לא בהכרח נגרמת מדיסקציה. יכולה להיגרם גם עקב פלאק טרשתי או מצב מולד.
דיסקציה אינה מצב כרוני ובד"כ טיפול בה הוא לתקופה של מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפוטמים שחוזרים על עצמםאבי28/06/2010
שלום רב
בשבועיים האחרונים התרחשו שני אפיזודות דומות אך מעט שונות שאשמח לקבל עליהם חוות דעת.
אפיזודה ראשונה:
התחלתי להרגיש מוזר הסתכלתי על היידים שלי והכל נראה קצת מוזר - מצטער שההסבר לא ברור יותר.
לאחר רבע שעה כאב ראש בחלק שמאל למשך כל האפיזודה
יד ימין נרדמה לי בלי סיבה
חלק ימין של הפנים נרדם לי גם כן
במשך שעתיים הייתי מאוד מבולבל, לא הצלחתי לנסח משפטים בצורה קלה והגיונית
לא הבנתי מה מדברים איתי.
אפיזודה שנייה: לאחר שבוע וחצי
שוב העניין עם היידים
הראייה בצד ימין שלי - הזווית ראיה התקצרה
נרדם לי היד הפה האף וחלק ימין של הפנים
כאב ראש בצד שמאל
שני האלמנטים המשותפים בין המקרים:
1. בתחילת האפיזודה כשקראתי אס אמ אס בפלאפון המילה הראשונה מצד ימין פשוט סינוורה אותי ואל הצלחתי לקרוא אותה
2. כמעט אותה שעה, באזור 10-11 בלילה
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועים של חוסר נוירולוגי
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010אתה מתאר 2 ארועים של חוסר נוירולוגי חולף שלוו בכאב ראש ובאחד מהם היה בלבול.
תיאור המקרים דורש בירור.
יש לפנות לנוירולוג לקבלת אנמנזה מלאה, בדיקה יסודית ושקילת בדיקות הדמיה מוחית ו-EEG שזאת בדיקה שמדגימה פעילות חשמלית מוחית.
הבחנה לא ברורה על סמך התיאור. יש לשלול ארוע מוחי, מיגרנה עם אורה (חוסר נוירולוגי) ושלילת פעילות חשמלית מוחית לא תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון ואישפוז
אבי01/07/2010ביום שליישי הגעתי למיון
הוחלט לאשפז אותי
אני על כדור אספירין לדילול דם
ערכו לי בדיקת אסקלפרטור וסי טי (משהו כזה, אולטרדואנד למוח ועורקים) שם נאמר לי שיש לי פתח גנטי בלב שדרכו ככל הנראה ברחו קרישים למוח וככל הנראה שני הארועים היו TIA
לאחר
למחרת ערכו EEG ו MRI
לאחר מתן תוצאות נאמר לי שכרגע מייחסים את הארועים למיגרנה ולא אירוע מוחי
מה דעתך, על השינוי והאם זה הגיוני ליחסי תופעות אלו למיגרנה.
בהנחה ואכן זו מיגרנה, הדבר קרה פעמיים בשבוע וחצי, האם עלי לקחת את התופעה בחשבון מעתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010עברת בירור מקיף כולל בדיקת MRI שלא הדגימה ארוע מוחי.
לעיתים MRI לא מזהה פגיעה במידה והחוסר הנוירולוגי היה קצר (דקות עד שעות בודדות) כך שלא ניתן לשלול לחלוטין שלא עברת ארוע מוחי חולף.
מיגרנה עם אורה (חוסר נוירולוגי) היא אחבנה אפשרית לאור הופעת כאב ראש בשני המקרים לאחר הופעת החוסר הנוירולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לד"ר קסטנבאוםיובל28/06/2010
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
2. האם בבדיקת אולטרסאונד ניתן לראות אם הגידול הוא שפיר או לא או רק בבדיקת ביופסיה.
3. האם במידה ונערך אולטרסאונד לפני כמעט כשנתיים ועקב טעות הגידול לא נראה ועכשיו התברר שכן יש גידול וחו"ח האם יתכן שהוא "גדל" לכן יש החמרה נוראה בכאבים עד כדי אי יכולת של הליכה יותר מחצי שעה. (3 זריקות של לידוקאין וסטרואידים שעברתי לפני מספר חודשים במקום הצלקת ממש לא" דגדגו" ואף זריקה של חומר הרדמה שניתנה לי לפני שבועים השפיעה רק למספר שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US
ד''ר מאיר קסטנבאום29/06/2010בדיקת אולטראסאונד לא יכולה לתת תשובה סופית האם מדובר בגידול שפיר או ממאיר אלא רק ביופסיה.
יש ממצאים באולטראסאונד שיכולים להחשיד לגידול ממאיר.
בהחלט יתכן שלפני שנתיים לא היה ממצא בבדיקה והיום יש ממצא.
בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא ובהתאם לממצאים בבדיקה יוחלט איזה בדיקות נוספות צריך לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT...מיכל28/06/2010
שלום רב,
אני בת 47 הופניתי לCT מוח עקב סחרחורות של שניות, ולעיתים תחושות של לחץ בראש,,, תשובת הCT מראה על ... חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים
ציסטרנות בזליות שמורות
חדר שלישי וחדרים לטרליים סימטריים מורחבים לגילה...
קו האמצע שמור
אין עדות לממצא פוקלי או לאפקט מסה
לאחר הזרקת חומר ניגודי לא הודגמה האדרה פתולוגית.
חריצי המוח והפיסורות עמוקים לגילה מעל ומתחת לטנטוריום.
בסיכום: אטרופיה מוחית מוקדם לגיל ללא ממצא מוקדי..
אני יודעת שאטרופיה מוחית, הכוונה לניוון מסויים של המוח, האם הממצא הזה שנכתב עליו מוקדם לגיל+הרחבת החדרים המצויינת, יכולה להראות על אלצהיימר בשלב מסויים אצלי???? או סימנים למחלות אחרות כלשהן, שאפשר לזהות בחומר האפור או הלבן?? או אולי אלא שינויים נורמלים שעובר מוח רק שאצלי זה מקדים את זמנו?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010אין אפשרות להתייחס לתשובת CT ללא קבלת אנמנזה מלאה מהחולה וביצוע בדיקה נוירולוגית מקיפה.
אטרופיה מוחית עם תהליך פיזיולוגי שמתרחש עם הגיל.
יכולות להיות סיבות רבות לאטרופיה מוחית כאשר מחלת אלצהיימר היא רק אחת מהאפשרויות.
מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל להחלטה על המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ותופעות לוואיאהרון28/06/2010
שלום,
ביום חמישי אני הולך לעשות MRI מוח. מכיוון שאני סובל מאסתמה רציתי לדעת אם אני צריך לקבל איזו שהיא הכנה מיוחדת כמו ל CT? והאם יש סכנות אחרות שחומר הניגוד של ה MRI יכול לגרום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010אין צורך בהכנה ל-MRI בחולים עם אסטמה.
חומר הניגוד ב-MRI עלול לגרום לפגיעה כלייתית במיוחד בחולים עם בעיה ידועה בכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI מחHAIM I28/06/2010
בס"ד
בעקבות חשש ל TIA (כאבי ראש ווהפרעה בדיבור בעיקר בריחת מילים) עשיתי MRI מח ואלו התשובות שקיבלתי :
מוקדים בודדים לא ספיציפיים בחומר הלבן התת-קורטיקלי בוורטקסים, אין עדות לאוטם טרי או שרידי דמם.
מודגמת אטרופיה קלה דיפוזית
מה המשמעות של התוצאות הנ"ל ?
נ.ב : אני בן 55 עם יתר לחץ דם שמאוזן ע"י תרופות לוטן ולרקפרס, ועם סוכרת שמטופלת בדיאטה אך עדיין לא מאוזנת (162 בצום), ועם טרשת עורקים בדרגה בינונית בקרוטיס פנימי ימין, באאורטה היורדת, בקשת אאורטה, ובעורקי כליה ימין, ועם היסטוריה משפחתית של שבץ מוחי (אבי נפטר מזה בגיל 44)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010כל התיחחסות ל-MRI מחייבת התייחסות לפרטי החולה, האנמנזה וממצאי הבדיקה הגופנית.
לפחות לפי התשובה שכתבת אין עדות שעברת ארוע מוח חריף אולם קיימים מוקדים לא ספציפים בחומר הלבן שסיבתם לא ברורה יתכן עקב אוטמים קטנים ישנים.
כפי שציינתי יש לשוב עם ה-MRI לרופא המטפל לקבלת פירוט על הממצאים והמשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקוד העצביובל28/06/2010
1. למה הכוונה POSTERIOR TIBIAL AND PLANTAR MEDIAL (בבדיקת אולטרסאונד)
2 האם הפרעה בתפקוד העצב יכולה להגרם רק כתוצאה "שיושב" על העצב גידול/גוש או בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה עצבית
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010קיימות סיבות רבות להפרעה עצבית, אחת הסיבות יכולה להיות כתוצאה מלחץ מקומי על העצב, למשל עקב גידול. סיבות אחרות הם מחלות ניווניות, הפרעות על רקע סכרת, חוסר ויטמין, מחלות גנטיות ועוד.
לגבי שאלתך הראשונה מדובר במיקום אנטומי.
יש להראות תשובות בדיקות לרופא השולח ובהתאם לקבל הסבר על משמעות הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה בעקבות דום לבמישהו28/06/2010
אימי עברה לפני כחצי שנה דום לב באופן פתאומי בביתה בלילה.
יש לציין שמד"א הגיעו במהירות למקום וביצעו בה החייאה ודיווחו שעד אותו הרגע שהם החיו אותה היא מתה מוות קליני. אימי עדיין לא חזרה להכרה, אולם כשמדברים איתה אנשים שהיא אוהבת היא מפרקסת בצורה מאוד חזקה.
היה מקרה שבאו קרובות משפחתה לבקר אותה והיא התחילה לבכות וזלגו לה דמעות. והיה מקרה שבו היא גם צחקה.
האם זה מוכיח כביכול שיש סיכוי שהיא תתעורר, או שהיא מסוגלת לשמוע או לחוש בסביבה.
והאם יש גירויים מיוחדים שאפשרי לעשות לאנשים מחוסרי הכרה במצבה.
אנא ענו לי בבקשה כי אנחנו מאוד מיואשים.
בתודה, מזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה בעקבות דום לב.
ד''ר אבי גדות28/06/2010באופן כללי ככל שחולף זמן רב יותר בו האדם שרוי בלא הכרה כך קטן הסיכוי כי יתעורר.
יש משמעות רבה לסיבה בעטיה נגרמה קומה.
אם מדןבר בנזק מוחי כתוצאה מחוסר אספקת חמצן בזמן אירוע דום לב אזי הנזק פעמים רבות קשה ולכן הסיכוי להתעוררות אינו גבוה.
אם זאת מאחר ואיני מכיר את פרטי המקרה ואת מצבה של אימך איני יכול להתייחס ספציפית למקרה.
אם אכן ישנה תגובה אמיתית ואוביקטיבית לגרויים אזי ישנה הכרה מסויימת.
יש לציין כי פעמים רבות אנשים מפרשים תנועות מסויימות כתגובות מודעות ולא תמיד כך הדבר.
יש להפנות שאלות אלה לצוות הרפואי המטפל ולקבל את חוות דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות דום לב
ד''ר מאיר קסטנבאום28/06/2010הרושם לפי תיאורך כי אימך עברה פגיעה מוחית קשה על רקע אנוקסי (כלומר חוסר חמצן) בעקבות דום לב.
במידה ועבר חצי שנה ומצבה ללא שינוי, הפרוגנוזה לצערי אינה טובה.
אף פעם לא ניתן לומר ודאות כי אין סיכוי לשינוי במצב.
לגבי היכולת שלה לשמוע או לחוש בסביבה קשה מאוד להעריך תפקודי אלה בחולה במצב וגטטיבי (מצבה של אימך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול שפה וקרקפת מדאיג!אביגיל27/06/2010
היה לי כאב שניים חזק שהעיר אותי בלילות עד אשר הרופא ניקה לי כיסי חניכיים ופרט לזה לא מצא בעיה הכאב בהמשך לווה בהרדמות של חצי שפה שמאלית למשך מספר דקות אך נסתיים עם טיפולו .לעת עתה אלא שכעת צד שמאל בקרקפת מנומל לעיתים מידי יום רופא נוירולוג שהייתי אצלו בדק ולא מצא בעיה ובכל זאת הפנה אותי למומחה פה ולסת ו נתן לי לעשות בדיקת סיטי ראש
עשיתי צילום פנורמי שלא נמצא בו דבר ולשאלתי האם יש טעם ללכת למומחה פה ולסת או שמא ללכת על סיטי ראש שהכרחי לשלילת דברים אחריםואם תוכלו להסביר ממה זה קורה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים
ד''ר אבי גדות27/06/2010ממליץ להמשיך בבירור כפי שהונחית ע"י הנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות וכאבאני27/06/2010
ד"ר שלום. מצטער מראש על אריכות הדברים. בן 31. לפני שנתיים וחצי, בזמן תקופה לחוצה בה ישנתי ממש מעט, קמתי בוקר אחד עם תחושה מוזרה וכואבת בחלק הימני של הפנים - בין אוזן ימין לסנטר כאב חד, כאב באוזן עצמה (או קורן לאוזן) וכאב בחלק הימני של הפה ממש כאילו כואבות לי כל השיניים הימניות, תחושת רדימות בחלק הימני של השפתיים, כאב בעצם שמתחת לעין ימין ובעצם שמתחת לרקה הימנית. הכאב החזק ביותר היה באחת השיניים (שן למטה - אחת לפניי הטוחנות) . מידיי פעם הרגשתי זרמים, לחצי שניה כל פעם, באיזור הימני של השפתיים.
פניתי אז לנוירולוגית שהפנתה אותי ל-MRI ראש שיצא תקין. היא אמרה שזה כנראה איזה גיד שנתפס ואין מה לעשות מלבד לקחת משככי כאבים, אך עם הזמן זה עשוי להשתפר.
ואכן לאחר מספר חודשים הכאב פחת כל יום קצת, עד שכמעט ונעלם, ובשנה וחצי האחרונות היה לי כאב ממש חלש באותה השן, מעט רדימות בצד ימין של השפתיים ורדימות קלה בחלק הימני של הסנטר.
היום - הייתי בטיפול שיניים פשוט - סתימה בצד ימין למעלה. רופאת השיניים הזריקה לי חומר הרדמה וכעת, 5 שעות לאחר הטיפול, יש לי כאבים בדיק כמו לפניי שנתיים וחצי !.
אודה לך אם תוכל אולי להסביר לי מה התופעה הזאת, האם ניתן לטפל (אולי ניתוח לשחרור העצבים), האם כמו שהחומר המרדים עודד את עוצמת התופעה יש אולי חומר שניתן להזריק שיעשה פעולה הפוכה?!.. כל השערה והמלצה שלך להמשך בירור תתקבל בברכה מפני שהדבר מאוד מציק וכואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פנים
ד''ר אבי גדות27/06/2010ישנם סוגים שונים של כאבי פנים. כאב בפנים המופק במגע קל ומופיע כמכות חשמל כפי שאתה מתאר יכול להיות טריג'מינל נוירלגיה שהוא כאב הנובע בשל מעורבות של עצב 5 האחראי לתחושה בפנים.
כאב כזה יכול גם לנבוע מהשיניים ומסיבות אחרות.
בכל מקרה יש לפנות לנוירולוג לשם אבחנה מאחר וכאבי ראש ופנים הם תחום נוירולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ברגלשאלה26/06/2010
שלום: אני חיל בקרבי וכחודשים אני סובל מכאב גב תחתון וחולשה כמו נימלול ברגל שמאל לאחר הרמת משקל כבד . היתי במיון פעמים לאחר והרגשתי שאני לא מסוגל לעמוד על הרגל שמאל .תחילה חשבו שאולי יש לי פריצת דיסק וכאשר הגעתי שוב למיון ושוב עם כאבים חזקים ותחושה של זרמים ברגל שמאל.רשמו לי במיון ירדה בתחושה ברגל שמאל היפואסטזיה ושללו את האבחון הראשון . אני לא יודעה ממה אני סובל ומה האבחון הנכון . ברצוני לצין שאם אני הולך הרבה אני מרגיש כאבים מאוד חזקים בגב התחתון וגם ברגל שמאל וחולשה, לפעמים זה מגיעה להרגשה שהרגל רדומה וכואבת ואני לא יכול לדרוך על הרגל וכאשר אני במנוחה אני עדיין מרגיש זרמים וחולשה ברגל אומנם זרמים חלשים . מה זה יכול להיות? והאם הבעיה שיש לי אפשר לגלות בסיטי?
בבקשה תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ברגל
ד''ר אבי גדות27/06/2010כאבי גב תחתון מלווים בחולשה ברגל ונימולים יכולים להצביע על דיסק שלוחץ על שורשי העצבים אולם יתכנו גורמים אחרים לתופעה.
בבדיקת CT ניתן בד"כ להבחין בפריצת דיסק במידה והיא משמעותית.
המלצתי היא לפנות לנורולוג או אורטופד לשם אבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בפניםאלמוג26/06/2010
לפני כמה חודשים נפצעתי בפנים ושברתי את שתי ערובות העיניים. הייתי צריך לעבור ניתוח להשתלת פלטינות בפנים. כשהתעוררתי מהניתוח, הרגשתי שחסרה לי התחושה בחלק מהפנים. אחרי כמה חודשים חזרה לי קצת התחושה בפנים אבל באזורים מסוימים התחושה עדיין חסרה. האם התחושה תחזור לי? האם אני אמור לעשות איזה ניתוח כלשהו כדי להחזיר את התחושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה בפנים
ד''ר אבי גדות27/06/2010לעיתים בניתוחים ישנה פגיעה בעצבוב השטחי באזור הניתוח. תופעה זו בד"כ חולפת לאחר מספר חודשים אולם אין הכרח שהתחושה תחזור לגמרי.
בנוסף יתכן שנגרם נזק טרם הניתוח כתוצאה מהחבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח-לקווה, רחוב המגינים 14בן גור שולי26/06/2010
אני בת 65, עקב לימפומה אגרסיבית עברתי PET C.T והתגלת אצלי במפרצת במוח, ידוע לי שכדאי לטפל בה. אינני מרגישה שום דבר שונה מהחיים הרגילים.
הטיפול הממולץ הוא או ע"י צינתור או ניתוח.
איך אוכל להחליט מה עדיף? מהן סיכויי ההחלמה הטובים יותר? איפה יש נזק לאחר ההחלמה? ובכלל האם באמת כדאי לטפל?
אודה על תשובתכם
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת
ד''ר אבי גדות26/06/2010הסיבה לטיפול במפרצת כפי שאת מתארת הינה מניעתית - כדי שלא יהיה דימום ולכן אין פלא שכעת אינך מרגישה דבר ואין שינוי בחיי היומיום שלך.
הטיפול במפרצת אכן בד"כ היום הוא ע"י צנטור מוחי.
לצינטור שכזה ישנם סיכונים כלכל פרוצדורה פולשנית.
הסיכונים המרכזיים הם דימום או אוטם.
יש משמעות להיכן ממוקמת המפרצת, באיזה עורק, מה מידת קושי הגישה למקום, מה גודל המפרצת ומיומנות המצנטר.
לא בכל מפרצת חייבים לטפל ויש לשקול שיקולים נוספים כגון מהלך מחלת הלימפומה, המצב בו את נמצאת כיום - האם תוך טיפולים, מצב כללי וכ"ו.
המלצתי היא לפנות לרופא העוסק בצינטור מוחי ולהעלות את כל השאלות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)