פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ראש
    yuval
    12/04/2010

בזמן האחרון אני סובלת מכאב ראש שקורה כאשר אני מזיזה את הראש מהר..
    חשבתי שזה בגלל חוסר שינה , אבל גם אחרי שינה של2 1 שעות [מ7 בערב עד7 בבוקר] הכאב ראש מופיע.
    הוא יכול להתמשך אפילו יום שלם ..
    אשמח לקבל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    13/04/2010

כל כאב ראש חדש ממושך שלא מוכר מעברך מחייב בדיקת רופא. יש צורך בקבלת אנמנזה על אופי הכאב, מיקומו, תלונות מלוות, חום, הקאות ולערוך בדיקה נוירולוגית וגופנית.
    מומלץ שתפני לרופא המשפחה ובמידה וימשכו הכאבים להיבדק ע"י נוירולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות לרגל
    משה
    12/04/2010

כאשר אני נלחץ ,או כאשר אני במתח ,או כאשר אני עצבני ממשהוא , אני מרגיש הקרנות לרגל שמאל ולעיתים אף בזרוע יד שמאל . אני אינני מבין את פשר התופעה ומה יכול להיות הסיבה .
    נבדקתי אצל נירולוג ולא מצא כלום .
    העניין מלחיץ אותי ,אודה לך אם תתייחס ותאמר לי מה הסיבות שיכולות להיות .

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות לרגל

הוספת תגובה

• הקרנה לרגל

ד''ר מאיר קסטנבאום
    13/04/2010

לא ברור לי מה התלונה. האם הקרנת כאב או הפרעת תחושה ברגל.
    הקרנת כאב יכולה להיות עקב פגיעה שורשית בעמוד שדרה מותני למשל עקב פריצת דיסק אולם יש להתרשם בבדיקה האם קיימים ממצאים התומכים בכך ובהתאך לשקול הדמיה מתאימה של עמוד שדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש הדרכה בהפניה לנוירולוג מתאים
    חולה נרקולפסי
    12/04/2010

למנהלי הפורום הנכבד שלום רב,
    אני מבקש את סיועכם ועזרתכם בהפניה לרופא נוירולוג מתאים לשאלה הבאה:
    בתקופת הצבא חליתי במחלה הנוירולוגית הנדירה נרקולפסיה (נרדמת). אני מחפש נוירולוג צבאי לשעבר (במיל') אשר מכיר היטב את המערכת הצבאית וכמובן את המחלה ויכול לעזור לי לקשור בין השירות למחלה. אנא סיועכם במתן שמות של קולגות שלכם ששירתו כנוירולוגים צבאיים.
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• נוירולוג צבאי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    13/04/2010

לפי מה שידוע לי ד"ר יעקב עזרא שירת עד לאחרונה כנוירולוג צבאי ראשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI
    המאם
    11/04/2010

אני סובל מכאבי ראש בעיקר ברקות בשני צדדים עד אי יציבות.וכאבי צוואר.
    אחרי שעשיתי בדיקה מקיפה מאוד.
    האורתופיד הופנה אותי לבדיקת MRI עמוד שדרה צווארי.
    הנוירולוג הופנה אותי לבדיקה MRI מח(כולל מצח מוח).

1. האם שתי הבדיקות בטוח פותרים לי את הבעייה , (זא אומרת ידעו ממה הכאב מהשרירים מהצוואר ,וכו,,,).
    2. בדרך כלל עושים את שתי הבדיקות בבדיקה אחת או כל אחת בדיקה משלה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

MRI היא בדיקת הדמייתית שיכולה לסייע בהגעה לאבחנה אך היא אינה טיפולית ולא תמיד ניתן להגיע לאבחנה באמצעותה.
    מומלץ לקבוע את 2 הבדיקות לאותו יום על מנת לחסוך זמן ואי נוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לפורום הזה למה לא מתיחסים
    מאוכזבת מהפור
    11/04/2010

הוספת תגובה

• במידה ויש לך שאלה נשמח לענות.

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

במידה ויש לך שאלה נשמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותות חשמליים
    הילה
    11/04/2010

שלום, רציתי לדעת כיצד יודע המוח אילו אותות חשמליים לקבל ואלו לא?
    האם הוא יכול לקבל אותות חשמליים מבחוץ? או רק מהעצבים?
    אם הוא יכול לקבל , האם זהו סוג מסויים של אותות?

אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אותות חשמליים

הוספת תגובה

• אותות חשמליים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

המוח מקבל מידע ויזואלי, תחושתי, ריח, טעם, קולי.
    כל ה-input מועבר ע"י עצבים פריפרים,חוט השדרה, עצבי הגולגולת למוח ושם עובר עיבוד באזורים שונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלתי נסבלים!
    אור
    11/04/2010

שלום רב ד"ר. אני בן 21 השתחררתי מהצבא ומתוסכל מאוד עקב כאבי שמשביתים אותי כמעט לגמרי!.הנני סובל מכאבים בשרירי הפנים שמקרינים לעיניים,לגלגל האוזן לגרון ללעיסה לדיבור ממושך לכל התאמצות הפנים ומגע!.חשוב לציין שיש לי כפל ראייה ורטיקלית שנוצר לפני כמה שנים.אני סובל כ6 שנים,ככל שהזמן מתקתק ועובר מצבי מחמיר באופן ניקר והדרגתי. הדבר היחיד שאפשר לציין זה שלפני כ6 שנים הזקתי לעצמי לעיניים בעקבות הכנסת הידים לעיניים 24 שעות ביממה (גם אם הם מזוהמות)כנראה כתוצאה מלחץ.הכאבים עצומים!!! אני לא מצליח לקרוא אפילו משפט שתיים בלי כאבים נלווים שמתווספים. חלה אצלי ירידה חדה בראייה בעין אחת. הבידות שעשיתי הם:ct ראש ללא יוד-תקין ואמאראיי מוח-תקין פרט לאות חריג בלתי ספציפי אחד שנמצא באחד העיניים. אני לא יודע מה לעשות. אני פשוט כמעט מיואש. עברתי הרבה הרבה בדיקות. מהי דעתך? הודה לך המון!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלתי נסבלים!

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

אתה מתאר כאב ראש כרוני שנים רבות עם הפרעת ראייה ללא ממצא הדמייתי. לאור מורכבות המקרה מומלץ שתיבדק ע"י רופא עיניים ונוירולוג . יש להתאים טיפול נוגד כאבים והמשך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש בצד השמאלי מהעורף עד המצח
    ענת
    10/04/2010

ד"ר שלום

לפני חודשיים לאחר חשיפה לקור החלו להופיע כאב צוואר שהיה מקרין לחלק האחורי של הראש.
    פניתי לרופא וקיבלתי זריקת קורטיזון, הכאב פחת באופן משמעותי, אבל הופיעו כאבים (כל פעם במקום אחר) בצד השמאלי של הראש מהעורף על המצח, מן כאבים שורפים קצת, ודקירות מידי פעם לאורך אותו קו (מהעורף עד המצח) צד שמאל.
    הרופא אמר שמדובר כניראה בלחץ או דלקת על העצב, ושזה יעבור עם הזמן.
    רציתי לדעת האם יכול להיות שדלקת בעצב עדיין לא עברה במשך חודשיים (הכאב מאוד פחת)? האם יש דרך לזרז את הריפוי?

תודה רבה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

לעיתים כאבי ראש עורפיים מקורם ב-occipital neuralgia שהוא כאבי ממקור עצבי.
    אחד הטיפולים שניתנים הוא הזרקה מקומית של סטרואידים וחומרים משככי כאבים.
    בכל מקרה במידה והכאב נמשך מומלץ שתשובי לנוירולג לבדיקה, שקילת הדמיה והתאמת טיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ חזק ברכות וכאבי ראש דחוף
    אגמונה
    10/04/2010

אני בת 41 סובלת כ-18 שנה מכאבים בכפות ידיים, בשנה האחרונה אני מרגישה גם כאבים בכפות הרגליים ומין חולשה ברגליים מידי פעם. (וכאבים בצוואר)
    בחודש האחרון הרגשתי מין תחושה של זרימה (דם חם) ברקה הימנית כ-שבועיים לאחר מיכן התחלתי לחוש לחץ ברכות, זה מתגבר יותר כשאני שוכבת במיטה ולא מרפה, אח"כ אני מרגישה מין תחושת כאב באוזן במצח בכלל בכל הפנים, הייתי אצל רופא עיניים, אמר ש הכל בסדר.מה קורה איתי ?

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

לא בהכרח כאב הראש קשור לכאבים בכפות הידיים והרגליים שהם ממושכים ולא ברור האם נמצא הסיבה להם.
    בכל מקרה במידה ומדובר בכאב ראש חדש מזה כשבועיים שלא מוכר לך מהעבר הדבר מחייב בדיקת נוירולוג לקבלת אנמנזה מפורטת ובדיקה ובהתאם לצורך ביצוע הדמיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת emg
    בר
    09/04/2010

chronic neurogenic changes in musscles innvervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2 s1 s2
    מהי המשמעות של התוצאה?
    האם מדובר במחלה?<

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת emg

הוספת תגובה

• בדיקת EMG

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

בדיקת EMG מהווה בדיקת עזר שמבוצעת באינדיקציות מתאימות.
    לא בהכרח כל ממצא ב-EMG הוא רלוונטי.
    במידה ואת סובלת מכאבי צואר, גב תחתון, חולשה ורדימות/זרמים בגפיים אז לממצאים שתוארו יכולה להיות משמעות קלינית.
    מומלץ שתפני לנוירולוג המטפל לבדיקה ולדון במשמעות של ממצאי הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופאין ורעב
    תומר
    09/04/2010

שלום,
    מלפני כחודש התחלתי טיפול בקלונקס עקב בעיות שינה, אך זה גרם לי לעייפות ביום שאחרי. אז התחלתי לקחת כמויות גדולות מאוד של קופאין כדי שאהיה עירני. בהתחלה זה עבד די טוב, אבל כעבור כמה זמן התחלתי להרגיש מאוד עייף למרות שלקחתי את הקופאין, ואף הגדלתי מינון. אך ב 5 ימים האחרונים אני סובל מרעב קיצוני שגורם לי לאכול כמויות גדולות כל הזמן המלווה בעייפות שבגללה אינני מסוגל להישאר ער יותר מ 12 שעות ברציפות.

רציתי לדעת אם לדעתך השימוש המופרז בקופאין יכול להיות הגורם לרעב ולעייפות? או שזה השילוב בינו לקלונקס?
    אני יודע שזה חייב להיות מזה, פשוט אינני יודע מה ההסבר המדעי לכך.

אודה מאוד על חוות דעתך!

לקביעת תור
    סגירה
    קופאין ורעב

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

לא פירטת מדוע החליט הרופא לטפל דווקא בקלונקס להפרעת שינה. אני מניח שהיו סימפטומים נוספים.
    בכל מקרה בתחילת לקיחת קלונקס אכן תתכן עייפות שבד"כ חולפת לאחר מספר ימים.
    יחד עם זאת יתכן שמינון הקלונקס שניתן לך גבוה מדי.
    מומלץ לחזור לרופא שהמליץ על מתן הטיפול ולעדכנו ובהתאם להחליט על הצורך בהמשך קלונקס ובמינון הנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שרירים
    אורן
    09/04/2010

שלום רב,
    אני בן 28 וסובל כבר כמה חודשים מקפיצות שרירים בגוף. בהתחלה לא יחסתי לכך חשיבות אולם הבחנתי כי הם אינן חודלות ומתווסף אליהן תחושה של חולשה בשרירים. בבדיקה שערכתי באינטרנט גיליתי לחרדתי כי אלו הן עלולים להיות תסמינים של מחלת ניוון שרירים. מיד פניתי לבירור נוירולוגי ומשם הופנתי לבדיקת אי. מ.ג'י. הבדיקה יצאה תקינה אולם קראתי שיתכן כי לא תמיד תזהה הבדיקה אם אכן יש פגיעה בשריר. אציין שביצעתי את הבדיקה פעמיים בהפרש של חודשיים. בנוסף גיליתי כי ישנה ירידה ברורה בנפח השריר של יד שמאל שלי לעומת ימין. שאלתי היא- האם ניתן להסתמך בוודאות על הבדיקות שעשיתי? כמה זמן מתחילות אותן קפיצות שרירים בטרם "פורצת" המחלה? האם בשריר שישנה בו ירידה בנפח תזוהה בעיה בבדיקה? האם ישנן סיבות נוספות אשר עלולות לגרום לתסמינים דומים? סליחה על המגילה, אודה לכם על התשובה, גולש מודאג מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות שרירים

הוספת תגובה

• קפיצות בשרירים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

במידה ואכן יש חולשה מתקדמת בגפיים בליווי פסיקןלציות (קפיצות שרירים) וירידה בנפח השריר אכן מומלץ שתשוב לבדיקת נוירולוג.
    בדיקת EMG אמורה לזהות הפרעה במידה וקיימת.
    יש לשלול גם פריצת דיסק ובהתאם לשקול הדמיה רלוונטית של עמוד השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ובלבול
    לילך
    09/04/2010

שלום רב,
    שמי לילך ואני בת 31.
    התעוררתי הבוקר עם כאבי ראש חזקים וכשניסיתי לקרוא או לדבר,המילים התבלבלו לי.בהתחלה לא היה טישטוש בראיה,אלא בערך כשעה לא הצלחתי לדבר כמו שצריך ולעיתים שכחתי מילים שרציתי לומר,וכשהתחלתי לקרוא משהו במחשב,ראיתי ברור אבל כשקראתי בקול רם,עיוותתי את המילים וגם לא הצלחתי לכתוב במקלדת או בפלאפון,הרגשתי שהידיים כבדות לי ושאני לא מוצאת את האותיות שאני צריכה.כל מילה שניסיתי להוציא מפי או לכתוב היתה כבדה.
    כעבור שעה הגיע טישטוש קלאסי של מיגרנה וכאב ראש חזק יותר ואז הבלבול של הקריאה,הכתיבה והדיבור נעלמו לאט.נשארתי עם כאב ראש שחלף אחרי כמה שעות.
    ברצוני לציין כי אין לי עבר רפואי כלשהוא.מעולם לא סבלתי מבעיות רפואיות רציניות.
    האם אלה תופעות של מיגרנה או שמא מדובר בסוג של אירוע מוחי?

תודה רבה רבה
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ובלבול

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף...

לילך
    09/04/2010

כשהגיע הטישטוש היו כמה דקות שהאצבעות ביד ימין נרדמו מעט....

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש וחסר נוירולוגי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

את מתארת ארוע ראשון בחיים של כאבי ראש שלווה בחוסר נוירולוגי של הפרעה שפתית וכבדות בידיים.
    לפי דברייך התופעות חלפו.
    יתכן ומדובר בחוסר נוירולוגי המקדים מיגרנה (אורה9 אולם לאור העובדה כי סבלת מעולם מבעיה דומה וכי כאב הראש הופיע אצלך בטרם הופיע החוסר הנוירולוגי מומלץ שתפני לרופא בהקדם לביצוע בדיקה ובמידת הצורך לשקול ביצוע הדמיה מוחית כולל כלי דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך
    א
    09/04/2010

שלום רב,
    כבר כתבתי לכם לפני מספר ימים.
    אני סובלת מכאבי ראש לא חזקים באזור טמפורלי מצד שמאל.
    כמו כן אני מרגישה כאילו צמר גפן באוזן (לא קבוע) ומין טשטוש חלש גם כן לא באופן קבוע.
    אתמול והיום הרגשתי כאילו נרדמה לי הלחי אך כשאני נוגעת אני מרגישה הכל.
    לפני כמה ימים נבדקתי אצל רופא עיניים שסיכם שאין לחץ תוך עיני או תוך גולגולתי.
    בדיקה של ניורולוג גם כן תקינה לחלוטין ושקיעת דם תקינה.
    אני נורא מפחדת ורופא משפחה אמר שיכול להיות שכל הסימפטומים שאני מרגישה (כמו לחץ בעין ובאוזן ובלחי) זה מתוך עצבים כי כבר שכנעתי את עצמי שמדובר במשהו נוראי.
    הכאב ראש הוא גם כן לא קבוע ויש רגעים שאני שוכחת ובכלל לא מרגישה אותו.
    אני כל הזמן באינטרנט מחפשת מידע עם סימפטומים דומים ומוצאת רק דברים שמאוד מלחיצים ומפחידים.
    אני כל על הזמן מקשיבה לגוף שלי ומחפשת עוד משהו שמציק לי.
    מה לעשות ? האם יש לי סיבה לדאגה אחרי הבדיקות שביצעתי ?
    האם בדיקת עיניים ושקיעת דם תקינות מעידות על משהו?
    המון תודה,
    אני פשוט הפסקתי לתפקד.

הייתי במיון ונבדקתי על ידי דר' אנדרש מטה, הסברתי לו על כל הסימטומים ול זה שאני מרגישה נימול ביד שמאלית ורג ימנית ומין הרדמה בלחי. לאחר בדיקה הוא לא ראה שום דבר ולא ראה סיבה לבצע ct.
    הכאב ראש עבר לי פחות או יותר אך סימטומים של צמר גפן באוזן ונימולים בפנים ולפעמים ביד ורגל נישארו.
    דר' אנדרש מטה אמר שכל זה על רקע של נברוזה ורשם לי כדורי הרגעה למשך שבוע.
    האם באמת יכול להיות שהסימנים שתיארתי נובעים מתוך לחץ ועצבים?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/04/2010

במידה ונמשכים כאבי הראש ורדימות בגפיים ובפנים או הופעת תלונות חדשות מומלץ לשוב לבדיקת נוירולוג ולשקול ביצוע הדמיה מוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה לאחר לידה
    רחל
    09/04/2010

לפני כחודש ילדתי את בני השלישי בלידה רגילה עם אפידורל.
    השבוע חביתי את כאב הראש הראשון לאחר הלידה הכאב לא היה כאב ראש רגיל (שאגב מהלידה השניה התחלתי לסבול מכאבי ראש כל פעם לפני מחזור) אבל הפעם הכאב היה מלווה בהקאות , לא יכולתי לפתוח את העיניים היו לי בחילות, צמרמורות, הרגשתי שקשה לי לנשום בקיצור סיוט שאני לא מאחלת לאוייבי ואני מפחדת שזה יחזור לי. השאלה שלי האם זה מהלידה? מהפידורל? האם זה ימשך ואצטרך לסבול מזה כל חיי? מה לעשות זה מפחיד אותי. נ.ב אני מניקה

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה לאחר לידה

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    09/04/2010

כאב ראש חדש בעל אופי לא מוכר מצריך פניה לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מגרנה?

רחל
    09/04/2010

מה זאת אומרת "בעל אופי לא מוכר" זה לא מגרנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה

רחל זוהר
    18/04/2010

ראי את אשר כתבתי בנושא המיגרנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה