מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראששואלת06/05/2010
ערב טוב,
במשך החודשיים האחרונים אני חשה בכאב ראש בצד ימין בלבד, אשר מגיע למשך מספר דקות ונעלם. בימים בהם אני מאחרת לאכול או לא מקפידה על שתייה, הכאב בחלק הימני של הראש אורך פרקי זמנים ארוכים יותר. ראוי לציין כי מדובר בכאב המלווה במעין לחץ, לצורך העניין - כאילו מישהו לוחץ לי על הגולגולת מבחוץ.
באותה העת שהחלו כאב הראש, החלו גם כאבים חדים באוזן ימין, אשר גם הם נמשכים לכמה שניות ונעלמים. ביקרתי אצל רופא אא"ג אשר בחן את האוזן המדוברת וטען שאינו רואה דבר (מה שכמובן העלה את רמת החשש כי אין מדובר בבעיה באוזן, אלא במקום אחר, אשר מקרינה על האוזן).
ביקרתי אצל נוירולוג שהאזין לדברים אלו, וטען שמדובר במיגנה, ללא כל ביצוע בדיקה. אני מעוניינת לגשת לקבלת חוות דעת נוספת, ומבקשת את עזרתכם בנקודות הבאות לפני כן -
1. ממה יכולים לנבוע סימפטומים אלו?
2. האם אכן עליי להסתפק בטענה שמדובר במיגרנה (ללא בדיקה)?
3. מהן הבדיקות שצריכות להיות מבוצעות במקרים של סימפטומים אלו?
4. האם עליי לדרוש בדיקות הדמייה? איזה? הלא ל CT רזולוציה נמוכה מאד, ואם יהיה מדובר, חלילה, בממצא קטן, יהיה קשה מאד לאבחנו ב CT, אך מנגד - בדיקת MRI הינה בדיקה יקרה והרופאים אינם "משחררים" אותה בקלות. אם כן, איזו בדיקה עליי לבצע?
רב תודות על סבלנותכם הרבה,
לחוות דעת נוספות יש חשיבות עליונה עבור מטופלים שמרגישים כי לא קיבלו את הטיפול הראוי.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010כמובן שאינני יכול להוסיף או לחלוק על נוירולוג שבדק אותך והתרשם מהתלונה. במידה ואינך מרוצה מהאבחנה שקיבלת ניתן לפנות לחוות דעת נוספת. ההחלטה לגבי ההתויה לבדיקת הדמיה צריכה להתקבל על ידי הרופא לאחר שביצע בדיקה נויורלוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תגובתך, אך...
שואלת07/05/2010מודה לך על תגובתך, אך כפי שציינתי בהודעתי המקורית - אני מתעתדת לקבל חוות דעת נוספת, ולשם כך שאלתי מספר שאלות. לכן תגובה שעיקרה הוא "במידה ואינך מרוצה מהאבחנה שקיבלת ניתן לפנות לחוות דעת נוספת" איננה הסיבה שלשמה פרסמתי הודעה בפורום זה.
מובן לי שאין יכולת לבצע אבחון דרך האינטרנט, ולכן שאלתי באופן כללי ממה יכולים לנבוע הסימפטומים שתיארתי, וכן את חוות דעתכם, ולא את זו של הרופא שבדק אותי, האם ניתן מענה הוגן לתלונות שפרטתי בפניכם ובפניו והאם עליי להסתפק במענה שקיבלתי, שוב בהתבסס על הפרטים שציינתי, ועל העובדה כי לא בוצעה כל בדיקה גופנית.
רב תודות,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך...
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010הסיבות לכאבי ראש הינם רבות ומגוונות. לא ניתן להתקדם באבחנה רק על סמך התיאור שמסרת וללא ביצוע בדיקה גופנית נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הקשורה לחקר המוחסטודנטית06/05/2010
שלום,אני סטודנטית ועורכת בימים אלו עבודת מחקר על חקר המוח,מאחר ואין כ"כ הרבה מידע אינטרנטי בנושא אקווה כי תוכל לענות לי:
האם מילים הניתנות לפרשנות סמנטית וכן בעלות מראה מסויים כמו: שולחן,נשיקה-האם משמעות מילים אלו מיוצגת במוח ע"י התמונה של אותו חפץ או במשמעות הסמנטית בלבד,כאשר המראה של אותו חפץ משמש כמידע הנלווה למילה ולא חלק מהמשמעות עצמה של המילה במוח?זוהי עבודת חקר ראשונה מסוגה במחלקה שלי ,ורקע הבנתי כללי יועיל לי מאוד,אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010החפץ נקלט על ידי מרכז הראיה הראשוני באונה האוקסיפיטילת ומשם דרך סיבי אסוציאציה עובר למרכז השפתי. זו הסיבה שחולה עם פגיעה נרחבת בקורפוס קאלוסום ,המקשר בין ההמיספרות,לא יוכל לנקוב בשם חפץ הנמצא בשדה הראיה השמאלי שלו שכן האינפורמציה הויזואלית נקלטת בהמיספרה ימנית ואין מעבר למרכז השפה בהמיספרה השמאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סטודנטית07/05/2010הבנתי את דבריך, אך האם במוח לחפץ יש משמעות סמנטית בלבד ,כלומר:תפקידיו,ייעודו או שחלק ממשמעותו הוא צורתו הויזואלית? קראתי איפשהו שצורה ויזואלית היא ידע נלווה ולא חלק מפירוש המילה,מה נכון לומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010בודאי שקיימת משמעות גם לצורה הויזואלית. אגנוזיה הינה הפרעה נוירולוגית בתפיסה של חפצים בהעדר הפרעה תחושתית. חולים עם אגנוזיה לפנים למשל,( פרוסופוגנוזיה) אינם מסוגלים לזהות פנים של אנשים קרובים או ידועים ונעזרים בפרטים ספציפים כדי זהות אותם כגון משקפיים,זקן וכו;
בסופו של דבר קיימם אינטגרציה בין מרכזים קורטיקלים רבים לשם זיהוי החפץ ושמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובקשה נוספת
סטודנטית08/05/2010האם משמעויות המילים הן הסמנטיות והן הויזואליות נקלטות במוח בצורת זרמים חשמליים?
היכן אוכל למצוא מידע מקיף בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בראייהעב06/05/2010
שלום רב,
יש לי שאלה בנוגע לפגיעות בראייה-
אם יש פגיעה באונה האוקסיפיטלית בהמיספרה השמאלית (לא ידוע אם בV1 או בקורטקס האסוציאטיבי החזותי)- כיצד תבוא פגיעה זו לידי ביטוי בראייה?
פגיעה חלקית בשתי העין (אי ראיית חצי העולם הימני) או עיוורון מלא בעין ימין או בשתיהן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010פגיעה קורטיקלית אוקסיפיטלית שמאלית תגרום לרוב להפרעהב שדה הראיה הימני בשתי העיינים בשם הומונימוס המיאנופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלת ראשיואב05/05/2010
קראתי שלאחר חבלת ראש יכול להיות בעיה מטובולית במוח שלא רואים כלום בבדיקת ct ו mri האם במצבים כאלה ניתן לעשות בדיקות נוזל עמוד שידרה ולראות איזה בעיה מטובולית כזו או אחרת שלא ניתן לראות בבדיקת דם רגילה.
2.קראתי גם שלפעמים לאחר חבלת ראש יבשה יכול להיות דימום תוך גולגולתי שלא ניתן לראות בct ו mri האם בבדיקת spect מוח יהי ניתן לראות אם לא באיזה בדיקה יהיה ניתן לראות בעיה כלשהיא במקרה של חבלת ראש יבשה.
3. אני מעונין ללמוד נוירולוגיה ונתקעתי אם כמה שאלות שמענינות אותי כמו למשל שיש הרבה אנשים שמתלוננים על כאבי ראש סחרחורות איבוד שיווי משקל וכו ועושים בדיקות והכול תקין והאם תוכל לקשר אותי לאתר לימוד בסיסי של נוירולוגיה ומחרים ובדיקות הקשורים למוח.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010לרוב אין התויה לביצוע הבדיקות שתיארת לאחר חבלת ראש. במידה וקיימות תלונות למרות שהבירור האנטומי יצא תקין יש לפנות לרופא ולהבדק על ידו. מאחר ונוירולוגיה הינהתחום עצום ישנם אלפ יאתרים באינטרנט העוסקים בנושא. אני מציע להשתמש במנוע גוגל. למתקדמים ניתן להעזר גם באתר emedicine.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש בין בדיקות EEG ו fMRIרפאל05/05/2010
שלום,
קבעתי תור לבדיקת fMRI (בדיקה אנטומית ופונקציונלית אני לא סגור שזה f אולי זו בדיקת MRI אחרת) ובדיקת EEG שמתקיימות יום אחרי יום בשני בתי חולים שונים...
האם למרווח בין הבדיקות יש משמעות ? כדאי להגדיל את המרווח למספר ימים או שאין לזה השפעה על שום דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
רפאל05/05/2010אני אמור לבצע בקרוב גם בדיקת CT בגלל חשד להידרוצפולוס, האם תוצאות בדיקת ה fMRI מספיקה בשביל המטרה הזאת (כלומר אני לא אצטרך בסוף לעשות סיטי)?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010אין מניעה מביצוע הבדיקות MRI וEEG במועד שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת Carbamazepine (מרכיב של TERIL Cמשה05/05/2010
ד"ר שלום,
אני נוטל TERIL C.R 600 MG ביום.
לפני כמה חודשים רמת התרופה (Carbamazepine) בדם היית 7 ובבדיקה האחרונה ירדה ל 4.
מה משמעות הדבר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבמזפין
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010במידה ואכן הינך ממשיך לטיול את התרופה כנדרש,יתכנו מספר סיבות לירידת הרמה בדם. יתכן והתחלת ליטול תרופות נוספות העשויים להתערב בפירוק התרופה בכבד. לעיתים התכשיר בעצמו משרה פירוק מהיר יותר של עצמו בכבד וגורם לירידה בערכו בדם. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי התאמת מינון בהתאם לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהשואלת05/05/2010
אני בת 22 וחוויתי תופעה מוזרה היום.
התחילו לי טשטושים בראייה בצד שמאל שכללו מעין ערפול/סינוור גם בחושך שנמשכו כ- 20 דקות. לאחר מכן הטשטוש נעלם והתחיל לי כאב ראש חזק ורציף אבל דווקא בצד ימין.
לקחתי כדור אופטלגין והלכתי לישון. כעבור 3 שעות כשקמתי נשארתי עם שאריות של כאב ראש בצד ימין בלבד שמגיע בעת תנועות חדות/הורדת הראש אבל בצורה של התקפים שבאים ונעלמים.
זו תופעה שקרתה לי כ-4 פעמים בתדירות של פעם בכמה שנים.
האם הסימנים מתאימים למיגרנה? למרות שהכאב הפך להיות "התקפי" ותלוי בתנועות?
האם יש צורך להבדק אצל נוירולוג כאשר התופעה איננה חדשה וקורית פעם בכמה שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010הסימים שתיארת אכן עשויים להתאים למיגרנה,אולם ודאי שיש צורך להבדק על ידי רופא של מנת שיקבל את הפרטים המלאים, יבצע בדיקה ויקבע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרנה ממושכתיעקב04/05/2010
שלום רב
בן 53 סובל מעל 20 שנה ממגרנות אאורה. (ריצוד בראייה, כאב ספציפי בקדמת הראש,רגישות לרעש ואור כ 5 ימים).
ב 10 השנים האחרונות פחתה התדירות כתוצאה (כנראה) מטיפולי דיקור סיני - ממוצע של פעם בשנה. בדיקות CT , MRI שבוצעו לפני 5 ו - 7 שנים היו תקינות. מטופל 10 שנים בקומדין עקב נטיה גנטית לקרישיות יתר. (ליידן 5 הומוזיגוטי). המגרנה האחרונה התרחשה לפני כחודש וחצי. התהליך כולו החל בצורה הרגילה "ונתקע" בשלב ההחלמה דהיינו לא החלים עדיין סופית. הבעייה היא, שלהבדיל ממקרים קודמים, במיקום הספציפי שבו חשתי את כאב הראש המיגרניאלי ההתחלתי יש עדיין הבזקי כאב לסירוגין בתדירות משתנה עם תחושה של "כאילו" הירדמות באותו צד של הפנים. בדיקה פיסית ידנית אצל נוירולוג יצאה תקינה. נאמר לי על ידו שאין טעם לעשות צילומי הדמייה נוספים מאחר ונעשו בעבר, יש עוד וריאנט מיגרניאלי, התמונה ברורה והתופעה תעבור מאליה. אשמח לקבל גם חוות דעתך.
בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010יש צורך לקבל פרטים נוספים לגבי אופי הכאב ולבצע בדיקה גופנית. לאחר קביעת האבחנה יהיה ניתן לבחור טיפול מיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וטיפולי שייניםמשה03/05/2010
שלום,
האם לפני טיפול אצל רופא שיניים (סתימות,טיפולי שורש, עקירות כירורגיות) המטופל צריך להודיע לרופא השיינים על כך שיש לו אפילפסיה?
האם הטיפול/ההרדמה יכולה להשפיע איכשהו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010ודאי שיש צורך לעדכן את הרופא. רוב תרופות ההרדמה אינן גורמות להתקף אפילפטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות בלילהחדווה03/05/2010
בחצי השנה האחרונה אני מתעוררת פעם בחודש בלילה עם תחושת עילפון נוראים שעוברת תוך בערך דקה. התחושה מלווה בצילצולים ובילבול נוראי. התופעה תמיד מתחילה בלילה - קוראת מספר פעמים וממשיכה כ24 שעות אחר כך. שמתי לב שזה מגיע כנראה באיזור הביוץ - האם יש קרש ומה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפות
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010התלונה איננה לגמרי מובנת לי. יש צורך לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה. יתכן ויהיה צורך בביצוע בדיקת עזר נוספות כגון EEG או מעבדת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה ללא כאבי ראשאורן03/05/2010
שלום דוקטור היום הייתי אצל ניורולוג שאבחן אצלי מיגרנה ללא כאבי ראש רק רגישות וחוסר תחושה בפנים בצורה מפחידה שמשתקת אותי הוא לא נתן לי כול תרופה ולא כלל כך ענה על שאלות
ההתקפים שלי נובעים מתאורה חזקה אורות מהבהבהים או שינוי תאורה פתאומי וגם מצבי לילה
וזה עובר תוך 10 דקות
יש לי הופעה ראשונה בעוד חודשיים שבה אני צריך לשיר יותר משעה על הבמה ושם התאורה מתחלפת והאורות נורא חזקים
האם אפשר לקחת משהו לפני ,או לעשות משהו לפני כל כך מפחיד אותי שזה יתקוף באמצע ואני יעמוד שם חסר אונים תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010ניתן לתת טיפול מונע למיגרנה במגוון רחב של תרופות. אני מציע להתיעץ עם הנוירולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי EMGגל03/05/2010
הבנתי שהמכונה עמה מבצעים את ה - EMG יודעת לבדוק מספר רב של דברים.
מה השם המקצועי שיש לבדיקת ניוון שרירים ונוירופטיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010ניוון שרירים-ALS נבדקת על ידי בדיקת הEMG. נוירופתיה על ידי בדיקת NCV וEMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מוח MRI או STשרית02/05/2010
אני נשואה ומתככנת היריון .
עקב זרמים בגוף , בגפיים ובידיים וחרדה,
הומלץ לי לעשות הדמיה מוחית.
עקב הקרינה, נאמר לי שאפשרי לעשות MRI
שאלתי
מה יותר מסוכן מבחינת קרינה וכו'?
ומה החסרונות של MRI מבחינת המסוכנות (הבנתי שגם בדיקה זאת לא חסינה ).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל05/05/2010בדיקת MRI איננה כרוכה בחשיפה לקרינת רנטגן שהוכחה כמסוכנת בהריון. תוארו מספר תופעות לואי לגבי הזרקת חומר הניגוד-גדוליניום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת eeg בהריון לחולת אפילפסיהאור02/05/2010
רציתי לדעת האם מותר לעשות את הבדיקה בחודשי הריון מתקדמים שמיני ואף תשיעי-אני עורכת את הבדיקה כל שנה אך השנה טרם ביצעתי אותה וכעת אני רוצה לפנות אל הנוירולוג על מנת להסיר ספקות באמצעות הבדיקה.אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל02/05/2010הבדיקה איננה כרוכה בקרינה ולכן איננה בעייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פסיקולציות והחלשות שריריםניל02/05/2010
ד"ר שלום,
האם תסמינים אלו בהכרח מלמדים על ניוון שרירים?
האם יכול להיות שיש את התופעות הללו בעקבות תסמונת פרקינסון?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
ד''ר איתן אוריאל02/05/2010התסימינים שתיארת אינם חלק ממחלת פרקינסון אולם גם אינם בהכרח מעידים על ניוון שרירים ועלולים לנבוע ממספר סיבות. אני ממליץ לפנות לנוירולוג לשם בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)