מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות שחורות המשךלימור26/04/2010
לגבי לחץ דם 2 הולטרים תקינים שמראים מצב ישיבה שכיבה ועמידה אך ברצוני לציין כשאני עושה מדידות בבית יש הבדל משמעותי בן עמידה לישיבה
בישיבה זה יכול להיות 125/85 ובעמידה 145/95 או 150/100 ונאמר לי לא למדוד כך אלא רק בישיבה
אז לא הבנץי כל כך למה התכוונת ואיך זה קשור לראיה
אשמח אם תוכל להסביר על מה זה מעיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות
ד''ר מאיר קסטנבאום29/04/2010המצב שיכול לגרום לראיית שחור מול העניים עקב ירידה באספקת הדם למוח הוא ירידת לחץ דם במעבר לעמידה ולא עליית לחץ דם כמו אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורותלימור26/04/2010
ד"ר שלום
אני בת 36 לפני כשלוש שנים אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח מצב LOUCD IN חיה עד היום
אני מאז התחלתח לראות מדי פעם מטושטש לשניה ונעלם וגם הירדמות חצי פנים עקב כך עברתי בירור מלא לפני כשנתיים MRI CT CTA EMG ולפני כשנה EEG דופלר עורקי צוואר ייעוץ נירופתומולג בדיקות עיניים שדה ראיה הכל.... והכל תקין.. כולל בדיקות דם לחץ דם עולה בעת חרדה אך 2 הולטרים תקינים ואני אדם חרד באופן כללי .
לפני כשבועיים התחלתי לראות נקודות שחורות שזזות ונעלמות באור יום גם בבית רופא עיניים אמר שהכול תקין ואמר שזה רוטינה צריך להיבדק שוב עוד שלושה שבועות ועוד שלושה חודשים אך מבחינתו הכול תקין שאלתי אותו אם צריך בירור נוסף לרופא בתחום אחר אמר שלא הייתי רוצה לשמוע לדעתך כי אני גם רוצה עכשיו להיות בהריון ולודא שהכול בסדר
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010תלונה על נקודות שחורות שזזות יכולות להיגרם עקב היפרדות זגוגית אחורית.
מדובר במצב שמאובחן ע"י רופאי עיניים.
איני חושב שבעייתך הנוכחית נגרמת ע"י בעיה נוירולוגית אולם יש לבדוק האם לחץ הדם שלך יורד במיוחד בעת שינוי משכיבה/ישיבה לעמידה. כמובן שבמידה ומופיעות תופעות נוספות או שאת לא שקטה מומלץ להיבדק גם ע"י נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רפואית לא מאובחנתתומר25/04/2010
שלום ,
שמי תומר ואני בן 25 ,עד לפני 4 חודשים היתי בחור בריא לחלוטין,בארבעה חודשים האחרונים חיי השתנו מקצה לקצה בגלל בעיה רפואית חמורה שלא מצליחים לפתור או לאבחן,אני סובל כל היום ללא הפוגה מבוקר עד ערב מתחושת ריחוף (תחושת שכרות/סימום) בלתי פוסקת,כמו כן אני סובל מקושי רב בזיכרון לטווח קצר שמחמיר מיום ליום,כמו כן איני מצליח להתרכז וללמוד חומר חדש ,וכאשר אני נדרש לעמוד במצבי ריכוז /לימוד אני מתקשה לתפקד בצורה נורמלית, כמו כן לעיתים אחרי ריכוז רב אני סובל מבלבול וקושי התמצאות בסיסי (לדוג' היכן רכבי חונה או אי יכולת לנהוג בכלל בגלל הצורך בריכוז קושי בהיזכרות בשמות וכו),ביצעתי בירור רפאוי מעמיק ביותר שכלל רופאים של קופת החולים ורופאים פרטיים מהטובים בארץ וביצעתי עשרות בדיקות שיצאו תקינות לחלוטין,להלן פירוט:
ביקרתי אצל 3 נוירוליגים מומחים וביצעתי :CT MRI EEG ובדיקת זיכרון ללא כל אבחנה לא תקינה.
סיימתי בירור מקיף אצל ראומטולגית - בדיקת קרישת דם ובדיקות נוספות שיצאו תקינות.
סיימתי בירור מקיף אצל רופא אף אוזן גרון וביצעתי בדיקת ENG שיצאה תקינה.
סיימתי בירור מקיף אצל רופא מחלות זיהומיות - ביצעתי בדיקות EBV ו CMV שיצאו תקינות
ביקרתי אצל 2 פנימאים (פרופסורים) מאוד מוערכים אשר שלחו אותי למס' רב של בדיקות דם שיצאו תקינות
בדקתי ויטמנים וחומצה פולית - הכל תקין
מאחר ואיני בדיכאון אך חששתי שיתכן מדובר במצב נפשי לא מודע פניתי ל 2פסיכאטרים שהתעקשו שמדובר בבעיה אורגנית שלא מאבחנים.
חלק מן הרופאים טענו שהנ"ל ממצב של עומס לחץ,איני מקבל את התשובה הנ"ל לקחתי חודש וחצי חופש מוחלט ללא לחצים והנ"ל לא השתפר אלא החמיר,אני מאמין שכל אדם הוא הרופא בטוב ביותר של עצמו וקיימת בי תחושה שמפספים פה משהו.
ברצוני לציין שעד לפני 4 חודשים הייתי בריא לחלוטין בעל יכולות MULTI TASKING ,עבודה,לימודים ללא כל בעיית זיכרון או תחושת ריחוף המצב הנ"ל התחיל בהדרגה,וגורם לי לשינוי יומיומי באשיותי וביכולתי הבסיסיות
אני עובד עצות ומרגיש חסר אונים לנוכח המצב,אודה לעזרתכם בסיוע למציאת כיווני חקירה נוספים/גורמים שיכולים לגרום לכך והאם מדובר בתחילת מחלת דימנציה או אלצהיימר והאם ניתן לאבחן זאת?
אודה לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רפואית
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010מכיוון שנבדקת ע"י רופאים רבים וביצעו מספר רב של בדיקות ממליץ לך לבצע הערכה קוגניטיבית יסודית שתעריך את הזיכרון ופרמטרים נוספים קוגניטיבים.
ניתן לבצע זאת במרפאת זיכרון בבי"ח איכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ברקהיצחק25/04/2010
בימים האחרונים יש לי כאבים חדים ברקה בצד שמאל בלבד, אשר מגיעים כל כמה דקות
כמו כן אני מצונן בימים אלה
האם יש קשר? אולי זה סינוסיטיס?
אקמול לא עוזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010כל כאבי ראש חדשים דורשים התיחסות ובדיקה.
בהחלט יתכן כי כרקע אתה עובר מחלה זיהומית שגורמת לנזלת וכאבי ראש אולם במידה והתלונות נמשכות ללא הטבה או שמתלווה לכך תופעות נוספות כגון חום, הקאות, שינוי במצבה הכרה או חוסר נוירולוגי מומלץ שתפנה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIקרן25/04/2010
ד"ר שלום,
מזה 10 שנים בעקבות תאונת דרכים חזיתית בה קיבלתי חבלת ראש וזעזוע מוח אני סובלת מכאבי ראש רבים ביניהם חוסר תחושה מצד ימין, הפרעות בתחושה בצד ימין וראש וכאבים פנימיים בראש ואוזן ימין.
להלן תוצאות הבדיקה שהתקבלו היום
מה משמעות התוצאות? האם מסביר את תלונותיי?
הבדיקה בוצעה בתאריך 19/04/2010
של המוח MRI להלן ממצאי בדיקת
.FLAIR , DWI , כולל הזרקת גדוליניום T1 , במישורים השונים T1 , T2 טכניקה: סדרות ערכי
סיבת הפניה: הפרעות תחושה לבירור.
ממצאים:
חדרים, חריצים וציסטרנות בגודל תקין.
מוקד בודד זעיר של אות מוגבר צמוד לטריגון משמאל בחומר הלבן.
ללא מוקדי אות חריגים נוספים בעלי משמעות.
ללא עדות לאפקט מסה או בצקת.
ללא ממצא חריג. DWI- בסדרת ה
לאחר גדוליניום ללא האדרה חולנית.
לסיכום:
מוקד בודד של אות מוגבר צמוד לטריגון משמאל, לא ספציפי לאבחנה.
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010אין בבדיקת ה-MRI עדות לפגיעה ואיני חושב שה-MRI מסביר את תלונותיך על כאבי ראש ורדימות לסירוגין בצד ימין.
מומלץ שתשובי לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לצורך קבלת הסבר ולקביעת המשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים בחלק האחורי של הירךגלעד ק24/04/2010
שלום, לעיתים אני חש מיחושים ( עקצוצים) בחלק האחורי של הירך בשתי הרגליים.
זה לא קורה לעיתים קרובות, ולא מהווה מטרד אך רק רציתי לדעת שזה לא סממן למשהו אחר? מין אות או סימן של הגוף
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת תחושה
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010הפרעה בתחושה יכולה להיגרם מסיבות רבות החל מפריצת דיסק, לחץ על עצב פריפרי, טראומה.
במידה והדבר מטריד אותך או גורם למגבלה כלשהי בתפקוד מומלץ שתפנה לבדיקה יסודית של נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה EEG?
אני26/04/2010תודה רבה על תשובתך. אשמח להבין מה זה בדיוק הבדיקה הזו? ובמידה ובאמת ישנה בעיה- איך מטפלים בה? תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה eeg?
אני26/04/2010תודה רבה על תשובתך, אשמח להבין מה זה הבדיקה הזו ואיך אפשר לטפל בה, במידה וישנה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010EEG היא בדיקה הבודקת פעילות חשמלית מוחית ומסייעת בעיקר באבחנת חולים עם פרכוסים והפרעות במצב הכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מגבלת תנועה כלשהי רק רציתי לברר
גלעד28/04/2010מה זה אומר המיחושים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות תחושה
ד''ר מאיר קסטנבאום29/04/2010הפרעה בתחושה יכולה להיגרם מסיבות רבות החל מפריצת דיסק, לחץ על עצב פריפרי, טראומה.
במידה והדבר מטריד אותך או גורם למגבלה כלשהי בתפקוד מומלץ שתפנה לבדיקה יסודית של נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראש ופלוטיןאני23/04/2010
שלום, מזה כ-5 חודשים וקצת אני נוטלת פלוטין 20 מ"ג עקב לחץ נפשי שהתבטא בסחרחורת, לחצים בראש ובחילות. היום מצבי כבר הרבה יותר טוב אך הלחצים עדיין לא עברו לגמרי. יש לי תופעה קצת מוזרה, שלעיתים בשעות אחר הצהריים/ערב כשאני יושבת או שוכבת לעיתים אני מרגישה מעין ניתוק או גלגול קטן של העיניים. כל זה קורה ממש לשבריר שניה ואז הכל בסדר. האם התופעה הזו מוכרת לכם? ממה היא נובעת? הייתי אצל הנוירולוג אתמול והוא אמר שאני עדיין לא מאוזנת וכדאי לעלות את המינון של הכדורים ל-40. אני לא כל כך רוצה כי עד שהגוף שלי התרגל כשהתחלתי, זה היה פשוט כמעט ובלתי נסבל. באחד הפורמים, אמרו לי שלא כדאי להעלות את המינון כי יכול להיות שהתופעה הזו קשורה לתופעת לוואי מהכדורים ואז אם אני אעלה, ההרגשה שלי תוחמר. מה אתם חושבים? האם כדאי לי להישאר עם הכמות הזו או להגדיל? ואם כן, איך אפשר להעלות קודם ל-30? אם אי אפשר לחצות את כדור הפלוטין.
שאלה נוספת - מה עדיף- לאחר שמרגישים סוף סוף טוב, האם אפשר להפסיק ? או שכדאי ליטול את הכדורים לעוד חצי שנה? כל אחד אומר לי משהו אחר ואני קצת מבולבלת. אודה לכם מראש ומחכה בציפיה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010מדובר בתרפוה מקבוצת התרופות מעכבי ספיגת סרוטונין ומשמשות בעיקר במצבים של הפרעות חרדה ומצב רוח ירוד.
החלטה על המשך הטיפול והמינון רק ע"י הרופא המטפל.
התלונות שציינת לגבי ניתוקים קצרים יכולים להיגרם כתוצאה מהפרעה בפעילות חשמלית מוחית ולכן מומלץ לשקול ביצוע EEG להדגמת הפעילות החשמלית המוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct מוחאורי23/04/2010
שלום שמי אורי בעקבות בעקבות זה שאני שוכח המון דברים וכל הזמן עייף ולא מרוכז נישלחתי על ידי רופא לעשות ct מוח וקיבלתי את המסקנה הזאת: ct מוח בלי ועם ח"נ :
רקמת המוח שמורה חדרי חריצי וצסטרנות המוח שמורים
ללא דימום
ללא סטית קו אמצע
פוליפ בסינוס מקסילרי ימני
אשמח שיסבירו לי מה זה אומר? תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT מוח
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010סה"כ הבדיקה ללא ממצאים משמעותיים פרט לפוליפ בסינוס שלא מסביר את תלונותיך על עייפות והפרעה בזיכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונח רפואיאורי23/04/2010
שלום שמי אורי אני עשיתי ct מוח בעקבות בעיה רפואית ובתשובה כתוב לי את המונח פוליפ בסינוס מקסילרי ימני רציתי לדעת מה זה אומר ? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010בד"כ רואים פוליפים בתהליכים כרונים של נזלת כרונית/סינוסיטיס.
מומלץ שתפנה לרופא אא"ג במידה ואתה סובל מבעיה רפואית בתחום זה ובהתאם שקילת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאפרת23/04/2010
ncs of rtmeridian,rt ulnar ,rt personal,rt tibial and rt sural motor and sensory nerves were normal f-waves latencies included needle emg in selected muscles of rt hand and rt leg did show signs of chronic denervation in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2l2 l3 l4 l5 and s1 the above findings are suggestive for chorinc neurogenic changes in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 l2 l3 l4 l5 s1 האם יש קשר לטרשת נפוצה בבדיקה זו ? יש לציין כי בדיקות vep msep berra ניקוק מותני תקינות mri מוח מלפני 4 חודשים הראה אותות חריגים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם, נשללה קרישיות יתר אני סובלת בחצי השנה האחרונה מזרמים בגפיים, נימולים שונים, כאביים עצביים נודדים במפרקים, קפיצות שרירים ( כולל בפה, בעיקר במצב מנוחה הפרעה בהליכה בצד ימין , לחץ בצוואר ובשכמות האם יתכן שלא אובחנה טרשת ? מה עליי לעשות? אשמח לעזרתך לבל יהיה מאוחר ומצבי התדרדר תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת NCS
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010בדיקת הולכה עצבית מדגימה הפרעות במערכת העצבים הפריפרית ואילו טרשת נפוצה היא מחלה שפוגעת במערכת העצבים המרכזית.
אבחנה של טרשת דורשת פיזור התקפים בזמן בומקום כלומר לפחות 2 ארועים קליניים של חוסר נוירולוגי בשילוב עם MRI אופייני.
הממצאים שתיארת בבדיקת ההולכה העצבית NCS מתארים מצב של פגיעה כרונית עצבית ויכולים להיגרם מסיבות רבות ויכולים להסביר חלק מתלונותיך אולם ממצאים אלה לא תומכים בטרשת נפוצה.
מומלץ שתשובי לנוירולוג המטפל הבקיא בכל פרטי המקרה כולל סיפטומים, ממצאי בדיקה נוירולוגית יסודית ותוצאות של כלל בדיקות העזר וההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mriאפרת23/04/2010
מה פירוש בתוצאות mri
:ליזיות קטנות היפראנטסיות שיכולות להתאים לשינויים אנגיופטיים?
מחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010מדובר בנגעים קטנים בצבע לבן שיכולים להיגרם כתוצאה ממחלת כלי דם קטנים, בד"כ שינויים אלה נגרמים על רקע יתר לחץ דם או סכרת שנים רבות.
מומלץ שתשובי לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לקבלת הסבר על ממצאי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לקבל הסבר על ממצאי MRIאריאל23/04/2010
אני מעוניין לקבל הסבר על הממצאים של הבדיקה :
1. מבנה תקין של ארובות העיניים ובסיס הגולגולת.
התעבות רירית בסינוס ספנואילי ימני.
התעבות רירית בתאי מסטואיד מימין.
סטיה מתונה של מחיצת העף מימין לשמאל.
2.עמדה מעט נמוכה של הטונסילות הצרביליות בפורמן מגנום
כיארי 1 גבולי .
3.מתחת לטנטוריום : פרנכימה וחדר רביעי שמורים
4. מעל לטנטוריום:פרנכימה וחדרים שמורים
5.לאחר הזרקת גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה
6. מבנה תקין של עצמות הקלווריה ושל הרקמות הרכות ההיקיפיות
7.מבנה תקין של האוכף הטורכי, תוכנו וסביבותיו.
8.מבנה תקין של של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
9.מבנה תקין וסימטרי של ההיפוקמפי.
בסיכום:ללא מוצא חריג, כיארי 1 גבולי
אשמח לדעת מה הפירוש של כל הסעיפים או לפחות אם זה טוב או לא
ומה זה "כיארי 1 גבולי"
תודה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי MRI
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010בדיקת MRI הינה בדיקת עזר ומסייעת בתוספת לאנמנזה ולבדיקה.
בסך הכל אין ממצאים דרמטים בבדיקת ה-MRI אולם תמיד יש להתיחס לתלונות ולממצאי הבדיקה שבגינם הופנית לבדיקת ה-MRI
מומלץ שתשוב לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה לצורך קבלת הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג לעיניים !!!!!משה23/04/2010
בן 34 עברתי MI לפני 12 שנה + סטנט
מיזה כ 12 שנה תחת קומדין
לשאלתי
אני שוקל לרכוש מכשיר עיסוי לעיניים האם יש סכנה בדבר זה כשאני תחת קומדין ???
אודה לכם על תשובתכם
אם לא שאלתי במקום הנכון אשמח לקבל הפנייה לפורום שמטפל בשאלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג' לעיניים
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010אינו בקיא במכשיר זה. בעיה זאת לא שייכת לתחום הנוירולוגיה.
בכל מקרה מומלץ שתשקול היטב את השימוש במכשיר שמפעיל לחץ על העיניים לאור היותך מועד לדימום עקב טיפול בקומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרדמתדדי22/04/2010
דוקטור שלום!
חמי היינו איש צעיר ובריא בדרך כלל בן 58 לפתע קיבל אירוע מוחי חמור והוצא לו כריש דם גדול מגזע המוח אך מאז הניתוך הוא בקומה.עברו חמישה ימים מזמן הניתוח.הוא מחובר למכונת הנשמה ומגיב לכאב כאשר מנקים לו את הראות יש לו לאחרונה גם תזוזה קלה באצבעות הרגלים.דבר שלא היה בהתחלה.העניין נפל עלינו כרעם ביום בהירמה המשך התהליך כיצד אנו יכולים לעזור לו וכמה זמן הוא נשאר במחלקה נוירולוגית.
אשמח מאוד לכול תשובה ולכול עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הכרה
ד''ר מאיר קסטנבאום26/04/2010לפי תיאורך חמך עבור ארוע מוחי קשה שפגע בגזע המוח וכתוצאה מכך נפגעו תפקודים חיוניים כגון מצב ההכרה, יכולת נשימה עצמאית.
לאור העובדה שאיני בקיא בפרטי המקרה לא ניתן לומר כמה זמן ישאר באשפוז אולם לפחות בתקופה הקרובה יתכנו שינויים במצבו (הטבה ויתכן גם החמרה) ועל כן נדרש המשך השגחה צמודה ואשפוז במסגרת בית חולים.יש בשלב זה לדאוג לשמירה על מדדים חיוניים, טיפול בזיהום במידה וקיים ומתן תמיכה נשימתית, תזונתית ונוזלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT ראשטובה21/04/2010
אימי בת 71, לאחרונה סובלת משיכחה.
היינו בCT ראש,
היום חזרו התוצאות וכתוב:
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי לפי שיקול דעת הרופא.
ללא אפקט מסה. ללא סטיית קו האמצע.
עדות לאוטם ישן טמפורו-אוקסיפיטלי מימין, עם פורנצפליה לקרן אחורית מימין.
חדרים וציסטרנות ב.מ.פ.
גומה אחורית ומעבר קרניו-סרביקלית ב.מ.פ.
חלון עצם ב.מ.פ.
האם תוכלו בבקשה להגיד לי מה זה בעצם אומר?
יש לנו תור לרופא בעוד חודש, האם להקדים את התור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל22/04/2010לפי הפיענוח אימך עברה כבר שבץ מוח בעברה. יש צורך לבדוק אותה להתבונן ישירות בהדמיה כדי לדעת מה היו ,אם בכלל, ההשלכות הקליניות של השבץ הישן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)