מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שורף בקרקפתסיגל08/04/2010
שלום מזה שבוע וחצי אני מרגישה בקרקפת שורף וזה הולך ובה אני נוטלת כדרי בטיסטן לורטיגו האם יש קשר. ואם לא מה זה יכול להיות רציתי לדעת עם זה קשור לצביעת שיער עם חמצן 9% צבעתי לפני חודש ושהוע האם יש קשר (אני צובעת את השיער כבר 8 שנים אותו הדבר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף
ד''ר איתן אוריאל09/04/2010אני מציע לפנות לרופא עור שיתבונן בקרקפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!! בבקשהדניאל08/04/2010
ראשית כל אציין שאני סובל (ומאובחן) מדיכאון קשה,אינסומניה, וocd ברמה סבירה
לפני 4 חודשים התחלתי טיפול בפאקסט שהגיע עד 60 מ"ג ליום..לאחר ניסיון אובדנות
והחלפת פסיכיאטר עברתי לפני שבועיים לטיפול באיקסל.. כמו כן נרשם לי ברוטיזולאם לשינה.
לפני כחודשיים (כנראה כתוצאה משימוש מופרז של קפאין לאורך זמן) התחלתי להרגיש רעידות במוח
מעין זרמים כאלו ו"ברקים" (דומה לדפיקת הקטע הרגיש של המרפק בקצה של חפץ)
לאחרונה (ולאחר המנעות ממושכת מקפאין) תופעה זאת התחזקה מאוד עד כדי חוסר יכולת לתפקד
כמו כן נטלתי גם כדורים לפטריות שמש שבדיעבד אסורים לשימוש יחד עם ברוטיזולאם..
ובבדיקת דם התברר לי לאחרונה שיש לי חריגות קשות בתיפקוד בלוטת התריס
כל המצב הזה מאוד מדכא וקשה לי להבחין מאיפה מגיעות התופעות לוואי האלו
אני לא יודע אם זה המקום הנכון להתייעץ, אולי ניורולוג..
אני מפחד להפסיק השימוש באיקסל ולא ברור מה אמור להפסיק את הבלאגן הזה במוח
אם תופעה זאת ידועה ומוסברת אשמח מאוד לעזרה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל09/04/2010אופי התלונות איננו ברור לי. אני מציע לפנות לרופא על מנת שיקבל אנמנזה מדויקת יותר ויבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה וסטיבולארית עקב צלילהאיל פיינמן08/04/2010
שלום
שמי איל ואני בן 32 בריא בדרך כלל.
צללתי בתחילת השבוע באילת, 3 צלילות, באחת הצלילות היה צורך לעלות מהר מעל לפני הים וכך עשיתי. העלייה המהירה הייתה מעומק של 3 מטרים בערך...
יומיים לאחר הצלילות התחלתי להרגיש תחושות של סחרחורת קלה בתנועות ראש, תחושת כובד בראש ותחושת אי יציבות ברגליים וכמו כן קצת כאבים באוזניים.
האם זו בעיה וסטיבולארית? האם יש צורך לטפל בה? או שזה חולף? האם ניתן לטפל או לשקם? האם יש עדיפות להגיע כמה שיותר מוקדם יותר לטיפול? האם הגעתי לפורום הנכון? במידה ולא אנא הפנו אותי לפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה
ד''ר איתן אוריאל09/04/2010יש צורך לאבחן את הסחרחורת. אני מציע לפנות לרופא אא.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGמשה07/04/2010
שלום,
קיבלתי תוצאת בדיקת EEG שאומרת
אי סדירות צנטרו-טמפורלית מימין לא קבועה ובלתי ספיצפית.
מה הכוונה בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל09/04/2010יש צורך לדעת באיזו התויה קלינית בוצעה הבדיקה וכן והתבונן בדיסק ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרום המחשיר07/04/2010
שלום רב,
אני בת 26, והשבוע אבחנו אצלי דלקת קרום המח ויראלית.
עברתי 3 ימים סיוטיים של כאבי ראש! והחל מאתמול קיבלתי סטרואידים ל4 ימים הקרובים.
במקביל,החל מאתמול יש אצלי 3 תופעות מוזרות:
1.נהיה לי גוון אור צהבהב בפנים
2.יש לי לחצים בחזה,בעיקר כשאני לוקחת נשימה חזקה או מפהקת
3.אני מנסה ללמוד למבחן,ופתאום אני שמה לב,כשאני קוראת דברים שאני כותבת שיש המון אותיות חסרות ואפילו שגיאות כתיב-מה שלא קרה קודם אף פעם!!
האים יש קשר בין תופעות אלו לדלקת? או אולי לסטרואידים?
יש לי ממה להיות מוטרדת?....
אודה לעצתכם,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום המוח
ד''ר איתן אוריאל09/04/2010לא ברור לי מה הבסיס לתלונות שתיארת והקשר לדלקת. לא ברור לי גם מדוע טופלת בסטרואידים בגין דלקת וירלית. אני מציע לפנות לבדיקה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאירה07/04/2010
שלום רב,
כבר כתבתי לכם לפני מספר ימים.
אני סובלת מכאבי ראש לא חזקים באזור טמפורלי מצד שמאל.
כמו כן אני מרגישה כאילו צמר גפן באוזן (לא קבוע) ומין טשטוש חלש גם כן לא באופן קבוע.
אתמול והיום הרגשתי כאילו נרדמה לי הלחי אך כשאני נוגעת אני מרגישה הכל.
לפני כמה ימים נבדקתי אצל רופא עיניים שסיכם שאין לחץ תוך עיני או תוך גולגולתי.
בדיקה של ניורולוג גם כן תקינה לחלוטין ושקיעת דם תקינה.
אני נורא מפחדת ורופא משפחה אמר שיכול להיות שכל הסימפטומים שאני מרגישה (כמו לחץ בעין ובאוזן ובלחי) זה מתוך עצבים כי כבר שכנעתי את עצמי שמדובר במשהו נוראי.
הכאב ראש הוא גם כן לא קבוע ויש רגעים שאני שוכחת ובכלל לא מרגישה אותו.
אני כל הזמן באינטרנט מחפשת מידע עם סימפטומים דומים ומוצאת רק דברים שמאוד מלחיצים ומפחידים.
אני כל על הזמן מקשיבה לגוף שלי ומחפשת עוד משהו שמציק לי.
מה לעשות ? האם יש לי סיבה לדאגה אחרי הבדיקות שביצעתי ?
האם בדיקת עיניים ושקיעת דם תקינות מעידות על משהו?
המון תודה,
אני פשוט הפסקתי לתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי הראש
ד''ר איתן אוריאל07/04/2010במידה ונוירולוג בדק אותך והתרשם כי לא מדובר בבעיה רצינית אני מניח כי אין סיבה לחרדה. כמובן שמבלי לבדוק אותך ולהתרשם מהתלונה ישירות אינני יכול להוסיף מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנטונת
אירה07/04/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
נורא מפחיד אותי שכל זה קורה רק בצד אחד של הגוף.
האם התסמינים שיש לי מתאימים לתסמינים של גידול מח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר איתן אוריאל22/04/2010במיגרנה הכאב הינו לרוב גם חד צידי אולם לא תמיד באותו הצד. כאמור מבלי להתרשם ישירות מהכאב ולבצע בדיקה אינני יכול להוסיף עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חבלת ראש ואיבוד הכרה ממושךמשה06/04/2010
ממושך מתאונת דרכים, ואחרי כן יש כל מיני תופעות של איבוד הזכרון, עצבים,
כאבי ראש, צואר.
כן ברור כי תאי מוח ברקמת המוח מתים.
התנהגות שונה וכו...
אם נקבע בעבר הרחוק כי זה ממצא אורגני, האם ממצא אורגני כזה יכול
להיעלם עם הזמן? או שהוא קבוע.? ויכול רק להחמיר עם הזמן?
אשמח אם תענה לי אפילו תשובה חלקית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש
ד''ר איתן אוריאל06/04/2010עם הזמן יתכן גם שיפור. על מנת להעריך את חומרת הפגיעה והצפי לעתיד יש לבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בעיקר ברקותהמאם06/04/2010
עשיתי בדיקה מקיפה מזה חצי שנה כאבי ראש רקות וצוואר.
הייתי מקבל בעבר אלטרול 25 פעם אח בלילה.
והפסקתי אותו לפני חודש כי לא עוזר לי.
היום הופניתי לנוירולוג עוד פעם והא נתן לי אותה תרופה אבל פעמיים ביום 50 מ"מ ביום.
האם זה טוב .או האם זה לא מוגזם 50 מ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול
ד''ר איתן אוריאל06/04/2010זהו מינון מקובל. כמובן שההחלטה לגבי הטיפול היא של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקלונוס-עזרה!!!דניאלה05/04/2010
שלום! הנני בת 43 סובלת מזה שנים ממיוקלונוס שמתבטא בפרכוסים ביד שמאל לפעמים מספר רב של פרכוסים ולפעמים כמעט ולא. יש לציין שאני מטופלת בקלונקס מאז התופעה 1 מ"ג בוקר ו 1 מ"ג בערב. יש לציין שעשיתי את כל הבדיקות האפשריות של כמה פעמים EEG ו EEG של 24 שעות ומו כן MRI ו CT של המעבר כלומר חלק מהמח והצואר מאחר ועברתי לפני 30 שנה ניתוח סקוליאוזיס צוארי על רקע עצבי ששיתק לי את היד הבעייתית (שמאל) אבל לאחר הניתוח נעצר העניין של השיתוק. הייתי רק בביקורות רפואיות מאז .יש לציין שגם נולדתי עם הידרוצפולוס שבמהלך הצילומים שעשיתי הראו שזה נעצר ולא פעיל . אבל יש לציין שכל הבדיקות שעשיתי שללו אפילפסיה . אבל אני נואשת וסובלת ממה שיש לי פרכוסים וטיקים ביד וכף שמאל ולפעמים קלונקס לא עוזר בכלל.אני די נואשת ומדוכאת אולי זה מסוכן אולי זה יהיה גרוע יותר המצב אני חרדה מאד!!! אנא עזרו לי!!! דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוקלונוס
ד''ר איתן אוריאל05/04/2010יתכנו סיבות נוספות למיוקלונוס מעבר למחלת אפילפסיה. יש צורך להתבונן ישירות בתנועות הלא רצוניות,לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולהתבונן בכל בדיקות עעזר שבצעת עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה למיוקלונום
דניאלה06/04/2010קודם כל תודה רבה להתחסות המהירה ד"ר אוריאל אבל האם תוכל לכתוב לי איזה סוג של בדיקות התכונת אולי יש חדישות יותר והאם זה נראה לך מסוכן והאם ניתן לנהוג במצב כזה כרגע זה לא מפריע לי בעת נהיגה. האם המצב יכול להחמיר או שהדבר הזה הוא גרוע יותר מאפילפסיה. אנא ענה לי בהקדם על מנת שאוכל לדעת מה הלאה? תודה !!! דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל06/04/2010מאחר וקיימות סיבות רבות למיוקלונוס אינני יכול בשלב זה לתת המלצות מבלי לבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזכרוןשרון04/04/2010
שלום,
אני בן 32 ועוסק בתחום הפיננסים והכלכלה ומזה כשנה אני מרגיש ירידה דרסטית בזיכרון לטווח הקצר והארוך שמלווה בירידה משמעותית ביכולת הקונטיבית כמו למשל פגיעה במהירות החשיבה. כמו כן שמתי לב כי לעיתים מגיעה תחושה של ערפול וניתוק מהמציאות שמתבטאת גם בהרגשה של "חלימה בהקיץ". אני מוצא עצמי לעיתים קרובות מדיי מתאמץ להבין את דברי אחרים כשהתחושה היא שאני "לא עומד בקצב הדיבור שלהם" ובנוסף אני מתקשה לביטוי מילולי.
למעט הבעיות הללו ועייפות כרונית, בריאותי תקינה ובדיקות דם כלליות שביצעתי בשנה האחרונה תקינות.
מה בעצם יכולות להיות הסיבות לתופעות הללו והאם ישנם דרכי טיפול לבעיות האלה.
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזיכרון
ד''ר איתן אוריאל05/04/2010יש צורך לבצע הערכה קוגנטיבית ובדיקה נוירולוגית כדי לבדוק האם אכן קיימת ירידה אובייקטיבית.בזיכרון רק אחר כך יהיה מקום לשקול את המשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים בעיקר ברקותהמאם המאם02/04/2010
לפני כחצי שנה ובזמן עמידה היה דקירה חזקה ברקה הימנית,הופניתי למיון ושם נעשה לי סי טי מוח ויצא תקין.
אחרי שבוע ימים התחלתי להרגיש באי יציבות ,עשיתי בדיקת ENG לשיווי משקל עם בדיקה אאג יצא תקין.
עשיתי בדיקה נוירולוגית אין שום דבר.רק מדובר בתנשן ההדדש.
עשיתי בדיקת עיניים תקינה.
לאחרונה עשיתי CT צווארי יצא בלט דיסק בחוליות C4C5C6 /
אין בדיקה שאני לא עשיתי.כאבי ראש בעיקר ברקות בשתי הרקות עם לחץ אוזניים ואני מרגיש כי כל הפנים שלי כואב וכל האזור הנ"ל מרגיש אותו כחם.
לא יודש מה לעשות אם אפשר לעזור לי,,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל04/04/2010קיימות סיבות רבות לכאבי ראש וחוסר יציבות. יש צורך להתבונן ישירות בבדיקות העזר וכמובן לבדוק גם אותך ולכן אני מציע לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות מתמשכותאלונה02/04/2010
שלום,
אני בת 44 סובלת מזה זמן(כשבועיים ) מסחרחורות שאיפיונן יותר חוסר יציבות ולחץ בעיניים ובקרקפת ולא שהכל מסתובב.
בדיקות דם תקינות פרט לאשלגן ונתרן מעט גבוליים בתחום הנורמה וויטמין D נמוך (9).מקבלת כרגע ויטמין D ואשלגן.
הפסקתי טיפול בטריטייס קומפ כיוון שסבלתי מהשתנת יתר וערכי מלחים החלו לרדת.לחץ הדם נראה תקין אחרי הפסקה של מס' ימים.אני אמורה להתחיל מעקב לחץ דם.
הסחרחורות התחילו לפני הפסקת הטיפול.
לעיתים מלוות בבחילות.נשימה של עייפות כמו אחרי מאמץ.חוסר ריכוז .
לעיתים יש תחושה של רצון לשחרר את הצוואר כשזה קורה.
יש ימים או חלקי ימים שאני מרגישה מצוין.איזה כיף זה כשזה קורה!!!!
ישנה גרוע בלילה עם הרגשה של אדרנלין מוגבר .עירנות יתר של הגוף.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
מה הבדיקות הוודאיות פרט לאא"ג שאני חייבת לעשות?
האם זה מצב מסוכן או שאפשר להרגע ולחיות עם זה עד לבירורים?
אני ממשיכה לעשות כמעט הכל כרגיל כולל טיולים רגליים(יש ילדים...) אבל זה גורם לי סבל רב.אני נוהגת בסדר או שמותחת את החבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל04/04/2010שינוים בלחצי דם או במשק הנתרן עשויים לגרום לתלונה. לרוב סחרחורת שאיננה סיבובית אמיתית איננה ממקור נוירולוגי אולם אני מציע לפנות לרופא המטפל על מננת שיתרשם מהתלונה ויבצע בדיקה נוירולוגית וגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופא
המאם05/04/2010אולי חסימה בעורקי צוואר .כך אני מרגיש
מה שם הבדיקה לעורקי צוואר-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר
ד''ר איתן אוריאל05/04/2010דופלר קרוטידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם היתדאור02/04/2010
שלום. הנני סובל מכאבים עזים של כל מערות הפנים העיניים ומלחץ בגולגולת(כ-5 שנים).ערכתי בדיקת סיטי ראש ללא חומר יוד.וערכתי אמאראיי עם גדולוזיום. כל הממצאים היום תקינים.לאחרונה התיעצתי עם פרופ' לגבי והוא אמר שעל פי התיאורים שלי,יש לבדוק את האפשרות של פגיעה בעצם היתד.יש לציין שעברתי זיהום כבד בעייניים בדיוק לפני 5 שנים.האם האבחון יכול היה שלא להראות בצילומים?אולי יש צורך בסיטי עם יוד? מה זה העצם היתד?מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם היתד
ד''ר מאיר קסטנבאום02/04/2010מדובר על ה-sphenoid bone שממקומת מאחורי העין.
MRI מוח בד"כ מדגים פתולוגיה במידה וקיימת.
במידה וכאבי הראש ממושכים אצלך ומפריעים לתפקוד מומלץ שתיבדק ע"י נוירולוג להעריך את אופי הכאבים, פיזורם ולהחליט על טיפול תרופתי מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Post LPטל01/04/2010
שלום,
לפני 8 ימים עברתי ניקור מותני. למחרת הניקור הופיעו אצלי כאבי ראש, צוואר וגב מאוד מאוד חזקים ששככו כמעט לחלוטין מצב שכיבה. חמישה ימים לאחר הניקור עברתי בלאד פאץ' בבית החולים (ביוזמתי יש לציין) שבאמת עזר אך למחרת שבו הכאבים בהדרגה והיום אני שוב שוכבת במיטה בלי היכולת לזוז. היחס שקיבלתי בבית החולים ממש לא לא לרוחי, היום דיברתי איתם ואמרו לי שאין טעם לבלאד פאץ' נוסף ואם אני מעוניינת אני יכולה להגיע שוב למיון ולקבל סטרואידים. אני קראתי שבהמון מקרים עושים בלאד פאץ' פעמיים ואפילו שלוש. האם להתעקש על כך או להמשיך לשכב בבית ולחכות? אני יודעת שלחלק מהאנשים הכאבים חולפים רק לאחר מספר שבועות. אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר post LP
ד''ר מאיר קסטנבאום02/04/2010מדובר בכאבי ראש לאחר ניקור מותני כתוצאה מהניקור.
בד"כ שתיה מרובה, מנוחה במיטה ולקיחת תכשירים המכילים קפאין ביחד עם הזמן שעובר מפחיתחם את התופעה.
במידה וכבר עברת blood patch לפני 3 ימים הייתי ממליץ להמתין ולראות ההאם הכאבים פוחתים בימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות גיל 50גיל01/04/2010
ד"ר אוריאל שלום רב, מזה למעלה מעשור אני סובלת ממיגרנות שקשורות הן לביוץ הן למחזור החודשי עצמו. בשנים האחרונות כ-שלוש לערך אחרונות המחזור לא יציב . ישנם חודשים שהוא מגיע וחודשים שלא. לפעמים גם כשהוא לא מגיע בסדירות המיגרנות בימי הביוץ והמחזור ממשיכים .בשנות המיגרנות הראשונות סבלתי ללא כדורים לעזרה כנגד המיגרנות . ב - 5 שנים אחרונות לערך אני מטופלת בסומטרידקס 100 מחולק ל2-3 לכמה מנות לקיחה ( הסבר בהמשך ) –ניסיתי בזמנו ריזלט ודומיו אבל הם לא עזרו במיוחד . תכיפות הכאבים עולה . אם בתחילה לקחתי 1/3 - 1/2 כדור 1 – 2 בחודש , היום הכאבים מתמשכים כשבוע .הכאבים מאוד חזקים . לקיחה של כדור אחד שלם היתה בלתי אפשרית כי תגובות הגוף היו קשות במיוחד - דפיקות לב חזקות מאוד חולשה נוראה ועוד. מינון של 1/3-1/2 כדור הכל מוחלש יותר ועם זאת הכאבים באמת עוברים בערך ל24 שעות . לאחר מכן הכאב חוזר. השבוע אמרה לי רופאת המשפחה כי לקיחה של למעלה מפעמיים בשבוע של סומטרידקס מעלה את הסבירות לקבלת שבץ מוחי. אימי קיבלה שבץ מוחי בגיל צעיר מאוד לטעמי - 65 לאחריו אושפזה בבית חולים ונפטרה לפני 6 שנים. לא ידוע לי על מיגרנות אצלה. החשש הגדול מאוד שלי מאירוע מוחי יכול להיות מובן לך. אני סובלת מלחץ דם גבוה ( ענין משפחתי מצד אימי ) מפוקח . מטופלת בנורמיטן- נורמלול 100 פעם ביום. את עזרתך בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר מאיר קסטנבאום02/04/2010במידה וקיימת הגבלה משמעותית בתפקוד עם תכיפות כאבים גבוהה והטיפול התרופתי הנוכחי לא נותן מענה מומלץ שתיבדקי ע"י נוירולוג לצורך החלטה על טיפול מניעתי ושקילת טיפול תרופתי אחר בזמן הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)