פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מהמצב
    קרן
    01/04/2010

אני בת 55 לפני כשבועים התחלתי להרגיש מוזר , מידי פעם כשהניתי את הראש לצד ימין הרגשתי כמו זץ בצד שמאל של גוף , נוסף לזה התחלתי לסבול מכאבי ראש כולל בעין שמאל ובצד שמאל של הפנים. בד"כ אינני סובלת מכאבי ראש. אני רוצה להוסיף שלפני כחודשיים ניכנסתי עם הראש לתוך דלת זכוכית שלא ראיתי אותה, חטפתי מכה רצינית בראש אולם לא פניתי לטיפול רפואי .לא היה דימום והתאוששתי די מהר אם כי הייתי חרדה לתוצאות שעלולות לבוא בהמשך.האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מהמצב

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

תופעה של כאבי ראש חדשים שלא היו קיימים בעבר מחייבת בדיקת רופא , קבלת אנמנזה על מיקום ואופי הכאבים והחלטה על הדמיה במידת הצורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטומים ועצבוב תחושתי
    נגה
    01/04/2010

שלום רב ד"ר!

שאלתי הבאה אינה מקרה קליני, אבל טורדת את מנוחתי וטרם מצאתי לה תשובה.

במסגרת לימודי במחלקה לפיזיותרפיה הבנתי כי קיימים דרמטומים - למיטב הבנתי, אזורים בגוף המקבלים עצבוב סנסורי מעצבים ספינליים סגמנטליים.

בנוסף אליהם, קיימים עצבים הנותנים עצבוב תחושתי לאזורים השונים בגוף, אזורים שמן הסתם חופפים לאלו המקבלים עצבוב נפרד מהסגמנטים.

ברור לי שעצב מכיל אקסונים ממספר סגמנטים , אולם לא תמיד יש חפיפה בין המפות הסגמנטליות לסגמנטים מהם יוצאים העצבים , כך שלמעשה התבלבלתי פה לגמרי.

שאלתי היא זו-
    כאשר אני נוגעת באזור מסויים בגוף- נאמר גוף הזרת- איזה עצב מעביר את התחושה? האם זהו האולנר נרב, או שמא העצב מ C8?

צר לי שאני מטרידה אותך במקרה שאינו קליני , אך התשובה המגומגמת שקיבלתי בכיתה אינה מספקת, וגם מספרי הלימוד לא הגיעה הישועה..

רוב תודות וחג שמח!

נגה

לקביעת תור
    סגירה
    דרמטומים ועצבוב תחושתי

הוספת תגובה

• עצבוב תחושתי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

המסילה הספינותלמית מעבירה מידע תחושתי מהגפיים.
    בעת מגע על היד המידע התחושתי עובר בתחילה דרך עצב פריפרי, לדוגמה עצב אולנרי (שמקבל עצבוב ממספר שורשים) ובהמשך מהלכו דרך השורשים שנמצאים ליד חוט השדרה. בהמשך המידע עובר דרך חוט השדרה והמסילה הספינותלמית לכיוון התלמוס ובהמשך לקורטקס.
    תקינות העברת המידע התחושתי תלויה בתפקוד טוב של כלל המערכת מהפריפריה ועד לקורטקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וכל טוב!

נגה
    03/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת העצבים
    אורי
    01/04/2010

שלום

האם הפסקת כדורי אלטרוקסין (תחליף סינטטי לתיפקוד בלוטת התריס)
    לתקופה של 3 שבועות יכולה לפגוע במערכת העצבים המרכזית ?
    ואם כן, מהיא הדרך לטפל בפגיעה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת העצבים

הוספת תגובה

• מערכת העצבים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

הפרעה בתפקוד בלוטת התריס בהחלט יכולה לגרום לחוסרים נוירולוגים שונים כולל הפרעה עינית , עצבית ושרירית.
    במדה וקיימת תת פעילות של בלוטת התריס שבגללה אתה נוטל אלתרוקסין לא מומלץ הפסקתו.
    החלטה על מינון התרופה בהתאם לבדיקות דם של תפקודי התריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת אלטרוקסין

אורי
    06/04/2010

שלום לצוות הרופאים.
    הפסקת האלטרוקסין נעשתה בצורה מבוקרת,(לתקופה של 3 שבועות) על מנת לקבל טיפול ביוד רדיו אקטיבי I-131 להשמדת גרורות של בלוטת התריס, ללא הפסקת נטילת האלטרוקסין הטיפול ביוד לא יעיל.
    מבחינה אינדוקרנית אני מאוזן, TSH,T3,FT4 התוצאות בגדר הנורמה,
    בזמן הפסקת האלטרוקסין נכנסתי לתת פעילות כבדה מאד, כאשר חזרתי למינון היום יומי של האלטרוקסין הגעתי לתוצאות בדיקות דם אינדוקרניות בגדר הנורמה, אבל תופעות לוואי שליוו אותי בזמן ההפסקה, בחלקם לא נעלמו, תופאות כגון עיפות כבדה ומצבי רוח עצבניים, הרגשת מתיחות בפנים, ומידי פעם בסיבובי ראש קלים ישנה הרגשה של קנאקים באזור הראש,
    רציתי לשאול איזה סוג של בדיקות יכולות להראות תוצאות שמערכת העצביים המרכזית לא ניפגעה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ירון
    01/04/2010

יש לי מספר תופעות שאני רוצה לקבל כיוון מאחר ורופא המשפחה שלי לא בדיוק יודע מה לעשות בנושא.
    נתונים כלליים:
    בן 35
    ללא רקע של מחלות בריא בדרך כלל (לא בקרתי רופא ב – 15 שנה האחרונות).
    לחץ דם – 120-140/75-90.
    יש כולסטרול ושומנים בדם
    לא מטופל בתרופות.

בדיקות:
    א.ק.ג – תקין.
    צילום חזה – תקין.
    אקו לב – תקין.
    מאמץ - תקין
    CT מוח – תקין.
    בדיקות דם – תקינות למעט כולסטרול ושומנים.

להלן התופעות שיש לי:
    1.כאב ביד שמאל באצבעות ולעיתים בכל היד. בעת לחץ יש לי רעד באצבעות והכאב מתגבר.

2.יש לי חולשה ביד שמאל אני מרים אותה זמן מאוד קצר והיא מתחילה לכאוב לי (זמן קצר לדוגמה לאחר חצי מזמן הגילוח במכונה היא מתחילה לכאוב לי.)

3.ביד ימין יש גם כאב אך דרגתו נמוכה מהכאב ביד שמאל, אך אני מרגיש שהשריר שלי נתפס מהר. עובר זמן מאוד קצר לאחר שאני מחזיק את בני והשריר נתפס.

4.יש לי רעד בשרירים לעיתים רואים את הרעד ולעיתים לא, הרעד ממש מהיר. הרעד בעיקר מורגש בשריר האחורי של היד.

5.בזמן שאני מקליד כואבות לי האצבעות וגם שריר הכתף, אני לא מדבר על זמן רב של הקלדה אלא גם לאחר הקלדת הודעה זו החל לכאוב לי. אני רגיל להקליד עיוור ואף פעם לא הרגשתי זאת.

6.שרירי הרגליים שלי רועדים לאחר מאמץ קל ביותר (אני אדם בעל כושר מצוין כך שאני יודע מה ההבדל בין מאמץ קל לבין קשה, השרירים יכולים להתחיל לרעוד לאחר דקה של כיפוף בירכיים).

7.שרירי הרגליים שלי תפוסים אני בעיקר מרגיש את הארבע ראשי מעל הברך תפוס.

8.יש לי לעיתים צריבה בשרירי התאומים ובכפות הרגליים.

9.יש לי צריבה בקו שיער מצח. היה פעמיים בשלושה שבועות האחרונים שהמצח שלי נעשה ממש אדום (כמו מרים משקולות שמתאמץ רק שזה קרה מתי שישבתי במשרד ממוזג). לאחר הפעם השניה הופיע לי בליטה לא ברור בצד שמאל של המצח כאילו גידול שומני מתחת לעור.

ד"ר כל התופעות הללו קרו בחודש האחרון.
    אשמח לקבל כיוון –
    איזה בדיקות לעשות
    אילו מחלות יכולות לגרום תופעות אלו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

אתה מתאר מספר תופעות שמתרחשות בחודש האחרון ומורכבות בעיקר מחולשת גפיים, רעד בשריר וכאבים.
    מומלץ שתיבדק ע"י נוירולוג להעריך האם באמת קיימת חולשה,פיזורה, האם נצפה דלדול שרירי ופסיקולציות (קפיצות בשריר).
    בהתאם יוחלט על הצורך בביצוע בדיקת EMG והדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותן סימפטומים

נועם
    16/11/2010

ירון היי האם הסימפטומים חלפו או שהחמירו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות ממושכת בשרירים
    אייל
    01/04/2010

גילי הוא 27 ומזה כ-3 שנים יש לי תופעות מוזרות של רעד בגוף/מין עוויתות בשרירים ומן תחושות חשמליות בגוף מידי פעם(כמו אצבע אגודל זזה באופן לא רצוני).

בדיקות דם שכללו בדיקות מסוגים שונים יצאו כולן תקינות.

גם בדיקה נוירולוגית E.E.G ובדיקת E.M.G יצאו תקינות.

כל התופעות האלו התחילו לאחר נטילת "חומרים" שונים בניסיון להיות יותר רגוע בחיים:

תוספי תזונה(Gaba,B Complex,Tyrosine,צמחי מרפא שונים),קלונקס במינון נמוך של 0.5 מ"ג, אח"כ רמוטיב.

כל החומרים הנ"ל לא עזרו לי בכלל.

החלטתי להפסיק עם כל החומרים האלה ומאז יש לי את התופעות המוזכרות מעלה.

לאחר שכל הבדיקות יצאו תקינות ניסו לתת לי ציפרלקס עד למינון מקסימלי ללא שיפור.
    הרעד מתבטא גם בבוקר כשאני קם מהמיטה פתאום רעידות ברגל או ביד לעיתים בישבן.
    התופעה היא כבר 3 שנים כרונית.
    האם למרות תקינות הבדיקות יש לבצע בדיקות נוירולוגיות אחרות/נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות ממושכת בשרירים

הוספת תגובה

• רעד בשרירים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

כמובן שנדרשת קבללת אנמנזה על מאפייני התופעות, מיקומם, משך הזמן שמופיעים, הסיטואציות שבהם הם קורות. האם מלווים גם בתופעות מלוות כגון דפיקות לב או קוצר נשימה.
    יש לשקול גם ביצוע הדמיה מוחית בשאלה של מלפורמציה אנטומית שגורמת לפעילות חשמלית לא תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ועייפות/רצון לישון - 2
    משה
    31/03/2010

שלום,

שאלתי שאלה בנוגע ל - "אפילפסיה ועייפות/רצון לישון" ב - 26/03.
    קיבלתי תשובה על כך שחסך שינה יכול לגרום להתקפים.
    כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, אין לי חסך בשינה אבל למרות זאת אני חש רצון לישון ועייפות.
    ממה זה יכול לנבוע?
    כיצד יודעים האם זה נובע מטיפול תרופתי (טגרטול) או ממשהו אחר?

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

לכל תרופה יכולה להיות תופעות לוואי. עייפות אינה תופעת לוואי נפוצה של טגרטול.
    לכל אדם יש צרכים שונים לגבי כמות שינה. יש אנשים שזקוקים ליותר שעות על מנת לתפקד בצורה מיטבית.
    במידה ואתה מרגיש עייפות למרות שינה רבה יתכן כי קיימת אצלך הפרעת שינה.
    על מנת להעריכה יש צורך בבדיקת נוירולוג , קבלת אנמננזה מלאה על הרגלי השינה, יקיצות ליליות, ובמידת הצורך תופנה למעבדת שינה ובדיקות דם רלוונטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרולט
    דני
    31/03/2010

שלום,

אני נוטל אלטרולט 10 מ"ג ביום.
    אני מבין כי לא מומלץ לשלב אלכוהול בתקופת נטילת התרופה.
    השאלה האם המדובר באיסור מוחלט?
    האם ניתן לשתות כוס בירה/כוס יין אחת בשבוע?

אודה לתגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרולט

הוספת תגובה

• אלטרולט

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

איני חושב כי קיימת בעיה עם שתיית כוס יין בשבוע ונטילת התרופה.
    באופן עקרוני מכיוון שהמטבולזים של הרוב התרופות מתבצע בכבד וכך גם של אלכוהול שימוש משולב של תרופות ואלכוהול עלול לגרום לשינוי ברמת החומר הפעיל של התרופה ולכן אינו מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש צדדים
    א
    31/03/2010

שלום רב,
    תמיד סבלתי מכאבי ראש, לפני כמה שנים ביצעתי בדיקת ?t שהייתה תקינה לחלוטין.
    מזה שבוע אני סובלת מכאבי ראש לא חזקים בצד השמאלי ולחץ בעין השמאלית (אין שיבוש ראיה).
    חשוב לציין שכבר 4 שנים אני מכורה לטיפות אף ובקרוב צריכה לעבור ניתוח.
    האף שלי כל הזמן סתום ודווקא בעיקר בצד שמאל.
    היום הייתי אצל רופאת משפחה והיא נתנה לי הפנייה לרופא עיניים וניורולוג.
    אני בת 27 בריאה בדרך כלל.
    האם הסימפטומים האלו הם סיבה לדאגה רצינית?
    המון תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש צדדים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

במידה וכאבי הראש הנוכחיים דומים באופיים לכאבים המוכרים לך מהעבר ואינם מלווים בתופעות מלוות נוספות כמו חום, הקאות, שינוי במצב הכרה, הפרעות ראיה או חסרים נוירולוגים אחרים ככל הנראה לא מדובר בבעיה דחופה.
    יחד עם זאת מומלץ להיבדק ע"י רופא על מנת להחליט על הצורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קטנה

א
    31/03/2010

שלום שוב,
    היום ביקרתי אצל רופא עיניים. סיכום שלו: מבחינת עיניים אין עדות ללחץ עיני או גולגולתי מוגבר.
    מחר יש לי ביקור אצל ניורולוג ואני מאוד מפחדת, קראתי המון דברים מפחידים מאינטרנט ותוך יום אחד מצאתי אצלי כל התסמינין של המחלות הכי גרועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים
    לימונית
    31/03/2010

ד"ר שלום רב,

אני סובלת מכאבי ראש חזקים, שבאים בד"כ לתקופות של שבועות, ואח"כ מופיעים מדיי פעם.
    הכאב הוא כאב לחץ מאוד חזק, שמתגבר יותר ומתעצם דווקא במצב שכיבה. זה משפיע גם על העיניים וגם על האזניים, דומה מאוד לסיטוסיטיס, אבל הרבה יותר נרחב..
    לפני כשנה התחלתי בירור של העניין, ונבדק למשך תקופת ההתקף הדופק, ומה שנתגלה שיש לי הרבה מאוד פעמים דופק מאוד גבוה, שהגיע אפילו עד ל-120 פעיות לדקה. במהלך השנה בדקתי פעמים רבות את הדופק, ובחלק גדול של הפעמים הוא היה גבוה, בד"כ בסביבות 108 פעימות לדקה, אבל יש גם פעמים שהוא תיקן לחלוטין. נבדק תמיד גם לחץ הדם, וגם הוא לפעמים תקין ולפעמים גבוה.
    בעקבות זאת הופניתי לקרדיולוג וביצעתי גם בדיקת אק"ג, שלא מצאו בעיה לבבית, והופניתי לבירור פיאוכרומוציטומה. לעת עתה לא נמצא אצלי הגידול.
    אציין שיש לי גם נטייה לקרישיות יתר, FV LEYDEN', ו-proteine C resistens - מולד.
    יש לי גם התקפות שונות של טשטוש ראייה (אחת הסיבות בגללן חיפשו אצלי בזמנו בעיה בקרישת הדם), וזה קרה גם השבוע.
    נוירולוג שהייתי אצלו בכלל לא התייחס, ולא רצה לבדוק אותי.
    מה לדעתכם זה יכול להיות, ואל איזה סוג רופא אני צריכה לפנות?
    אציין רק בשולי הדברים שבשנתיים וחצי האחרונות אני בטיפולי IVF, ולפני כשבועיים עברתי גרידה עקב היריון שלא התפתח.
    כרגע אני מתכננת טיפול נוסף ודחוף מפאל גילי, ואני מעוניינת לדעת איזה בדיקות אתם מציעים לעשות? והאם ניתן לעשות אותן גם בזמן טיפולים או היריון. הזמן דוחק כי אני כבר בת 44, שנה אחרונה בה ניתן לעבור טיפולים מביציות האישה, ואני עדיין ללא ילדים.

בתודה מראש,
    וחג שמח,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש חזקים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

את מתארת מספר תופעות ביניהם כאבי ראש, הפרעות ראיה וארועים של דופק מהיר.
    איני בטוח שכל התופעות שציינת מקורם בבעיה אחת.
    בכל מקרה לגבי כאבי הראש מומלץ שתיבדקי ע"י נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מפורטת על אופי הכאבים, תדירותם, עוצמתם ותופעות מלוות. יש לבצע בדיקה ולשקול צורך בהדמיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ראיה פתאומי לכמה דקות
    סימה
    30/03/2010

שלום רב, בני בן 30 הרגיש שאינו רואה בשתי עיניו לכמה דקות בודדות באופן פתאומי. לאחר מכן חלה בשפעת חזקה ועבר בדיקות רבות בבית חולים(היה חשש משפעת חזירים). לפני שבועיים (עברו מספר חודשים מהמקרה)ת הוא הרגיש שאינו רואה בשתי עינו לכמעט 20 דקות!! יש לציין שבב"ח הוא עבר בדיקת סיטי מוח וכל מיני בדיקות דם ולא מצאו דבר. אני חרדה לבני מאוד. הייתי רוצה לדעת מה צריך לבדוק ולאיזה רופא לפנות ?? מה יכול להיות הגורם לכך? אנא התייחסותכם בהקדם. תודה וחג שמח.

הוספת תגובה

• איבוד ראיה פתאומי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

את מתארת 2 ארועים של חוסר נוירולוגי (אובדן ראיה) שנמשכו מספר דקות.
    חשוב לדעת האם לאחר אובדן הראיה היו כאבי ראש, האם היה מלווה בתופעות אחרות כגון הפרעת דיבור, סחרחורת, חולשת גפיים או רדימות ונימול.
    האם קיים רקע של הפרעה לבבית או נטייה לקרישות יתר.
    במידה ומכן מומלץ המשך בירור הדמייתי.
    מומלץ שיפנה לבדיקת נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מלאה וביצוע בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה ולחץ דם
    איריס
    30/03/2010

שלום ד"ר

אני בת 40 סובלת מזה כ- 10 שנים ממיגרנה, בתדירות של פעמיים בחודש לפחות.

מטופלת ע"י ריזלט שברוב המקרים עוזר.

רציתי לשאול, האם יש קשר בין לחץ דם גבוה/נמוך להופעת מיגרנה ???

ובנוסף, האם אתה חושב שכדאי לבקש מהרופא הפניה בכדי לעשות צילום סי.טי או שזה מיותר ?

אודה לתשובה.חג שמח

איריס

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה ולחץ דם

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

קיימים מספר גורמי סיכון/טריגרים למיגרנה בהם מאכלים מסוימים (גבינה צהובה, יין אדום), חוסר שינה, מזג אויר חם, מין נשי. לעיתים בלחצי דם גבוהים מאוד מופיע כאב ראש.
    במידה ואין שינוי במאפייני כאבי הראש ובתדירותם אין הכרח בביצוע בדיקת הדמיה.
    במידה וחל שינוי בתדירות הכאבים, אופיים, תופעות נלוות מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג ולשקול ביצוע הדמיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טום
    29/03/2010

האם יש כדור נגד דכאון?
    כדי להרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול לדיכאון

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

קיימים מספר רב של כדורים לטיפול בדיכאון.
    מומלץ ראשית שתפנה לרופא המשפחה על מנת לקבל פרטים האם מדובר בדיכאון הדורש טיפול תרופתי.
    ניתן לקבל טיפול תרופתי זה ע"י רופא המשפחה ופסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us טירואיד+קרוטיס
    נצחון
    29/03/2010

תוצאת הבדיקה : פלקים בעורקי הצואר החוסמים כ 60% מקוטר העורק הפנימי משמאל ו כ 40% מקוטרו מימין. הזרימה בעורקים הורטברליים לכוון המח. על פי תשובה קודמת, מצב לאחר קריטה חלקית של בלוטת המגן. מידות הבלוטה בגדר התקין,מרקם הבלוטה רב קשרי. קשר בולט במידות15X10X19 מ"מ, באונה ימנית בעל גבול לא חד בלתי סדיר,וואסקולרי בשוליים. המירקם היפו-אקוגני מעורב,מכיל הסתיידויות גסות. אנא תשובה לגבי המצב ומה ניתן לעשות. זו בדיקה של אימי בת 80. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    us טירואיד+קרוטיס

הוספת תגובה

• US בלוטת תריס וקרוטיד

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

בדיקת דופלר עורקי צואר מדגיהמ את כלי הדם הקרוטידים.
    לפי התיאור שמסרת מדובר בהיצרות בינונית של עורקי הקרוטיד.
    מומלץ המשך מעקב בלבד אחר מידת ההיצרות.
    במידה וחולה עובר שבץ מוח ומידת ההיצרות קשה (מעל 70%) בד"כ ממליצים על ניתוח או צנתור לפתיחת העורקי לצורך מניעת ארועים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור קופצני בתלת ראשי
    אלמוג
    29/03/2010

יש לי אזור בתלת ראשי הימיני שקופץ. הבעיה התחילה לפני שבוע בערך ועד היום זה הספיק לקרות שלושה פעמים. איני יודע מה הבעיה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אזור קופצני בתלת ראשי

הוספת תגובה

• "קפיצות" בשריר

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

התופעה שאתה מתאר נקראת פסיקולציות ויכולות לנבוע מסיבות רבות כולל ממצב של עייפות, לאחר מאמץ ולעיתים גם במצבים נוירולוגים אחרים.
    במידה והתופעה לא מתקדמת, לא מתפשטת לאזורים נוספים בגוף ולא מלווה בתופעות נוירולוגיות אחרות כמו חולשת גפיים ככל הנראה מדובר בתופעה חסרת משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בראש
    דקלה
    28/03/2010

שלום,
    מהם הסימנים של לחץ תוך גולגלתי? האם ניתן להרגיש בכך? אני תוהה אם זה מה שיש לי: יש לי לפעמים תחושה של לחץ חזק מתוך הראש בכל הראש. במיוחד כשאני עוברת משנה תנוחות מישיבה לעמידה מעמידה לישיבה וכד'. מרגישה כאילו לדם קשה להגיע לראש וכשכבר מגיע מגיע בפולסים של לחץ. גם כשאני מכופפת מעט את הראש מרגישה לחץ בכל הראש. לחץ דם נמוך, בת 34. אולי אלה תחושות הנובעות מהיצרות כלי דם במוח או לחץ תוך גוגלתי? אודה להתייחסותכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בראש

הוספת תגובה

• לחץ בראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

יתר לחץ תוך גוגולתי מאובחן בדרך כלל ע"י סימפטומים של כאבי ראש, הפרעות ראייה, טיניטוס (צפצופים באוזניים).
    במקרים קשים יתכנו הקאות ופגיעות בעצבים קרניאלים שיכולות לגרום לכפל ראיה ותופעות נוספות.
    מומלץ שתפני לבדיקת נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מלאה ובדיקה נוירולוגית.
    בהתאם יוחלט על המשך בירור הדמייתי לפי הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה