פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בצד שמאל של הראש ובארובת העין
    גלי
    20/04/2010

שלום רב,

שמי גלי, בת 29, בריאה. נמצאת בשבוע 23 להריון עם תאומים.
    מזה כחודש החלו לי כאבים בארובות העיניים, בעיקר בארובת עין שמאל מלווה בכאבי ראש חלשים בצד שמאל של הראש (בעיקר כאשר אני לוחצת באזור ארובת העין).
    אציין כי נבדקתי אצל רופא עיניים ואצל רופא אף-אוזן-גרון - הכל בסדר.
    לפני ההריון לא סבלתי מכאבי ראש כרוניים או כאבים בארובות העיניים וקשה לי למצוא למה לשייך את התופעה הזו חוץ מכך שאני בהריון ואולי קיים קשר בין השניים הנובע מ: לחץ דם נמוך מעט, סטרס, שינה לא רצופה בלילה וכו'.
    ברור לי שיהיה קשה לענות לשאלתי אך אני מעט חרדה וחוששת מדברים כמו גידול או משהו כזה?
    אציין כי בהריון קודם שלי שהופסק בשבוע 29 בשל בעיות עם העובר גם כן סבלתי אבל מכאבי ראש בלבד ומאד חזקים שנעלמו לאחר הפסקת ההריון. בקרתי גם אז אצל נירולוג שבבדיקה חיצונית טען כי אני בסדר וזה משהו שהיה קשור להריון ולא המליץ לעשות סיטי.

האם קיימים תסמינים מיוחדים לגידולים? האם אני חוששת לשווא?

תודה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    22/04/2010

כאבי ראש חדשים בהריון מחייבים התייחסות , אמנם לא עקב החשש מגידולים, אלא מסיבות אחרות כגון פקקת בורידים גולגולתיים או רעלת הריון ולכן יש לפנות לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש כרוני
    אשר
    20/04/2010

כואב לי הראש כבר חצי שנה,כלום לא עוזר לי,רשם לי הניורולוג בקלופן 10 מ''ג האם זה כדור טוב? אני מפחד מתרופות שאני לא מכיר,רשמו כבר לי אלטרולט וזה דפק לי את הראש,עשה לי הזיות, חרא של תרופה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש כרוני

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    20/04/2010

בקלופן נועד בעיקר להורדת ספסטיות כלומר טונוס מוגבר. קיימות תרופות רבות נוספות לכאבי ראש אולם ראשית יש צורך לאבחן את סוג הכאב ומקורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי בעיה חמורה במוח?
    איתי
    19/04/2010

שלום ד"ר יקר,
    התייעצתי איתך בעבר והנה הגיע היום תשובה של בדיקת מוח ספקט.
    בדיקה של פוסטגרפיה דינמית עשיתי ואין עדיין תוצאות (רק בעוד שבועיים) אבל אני מאוד חושש מתוצאות בדיקת הספקט וזקוק לצפירת הרגעה, אם אפשר.
    כזכור לך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחשות שיוט שבעיקר מורגשת בבעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחרוה, לאחר 20 שנות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו (חבר שלי קורא לי עץ).
    בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגברה מעט בשנה האחרונה, אך לא מפריעה לתפקוד שלי.
    כל הביקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי יצאה תקינה.
    בדיקת שמיעה מצאה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים.
    הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי: הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???)
    שאלותיי:
    האם הבדיקה שופכת אור לבעיה שלי והאם יש לי התחלה של מחלה מוח כשלהי (טרשת נפוצה, פרקינסון/תסמונת פרקינסון, אלצהיימר, אחר) שבאה לידי ביטוי בסימפטום של אי-יציבות?
    האם זרימת הדם הלא תקינה (אם בכלל???) מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי שדורש לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה???
    תודה וחג שמח
    איתי

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי בעיה חמורה במוח?

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר איתן אוריאל
    19/04/2010

לא ברור לי כלל באיזו התויה נעשתה בדיקת הSPECT. הממצאים בבדיקה אינם ספציפים ומבלי לקבל את הסיפור המלא ולבצע ב דיקה נוירולוגית אינני יודע האם הם בעלי משמעות כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר איתן על התשובה...אבל כתבתי

איתן
    19/04/2010

כתבתי בהודעה הראשונה שנשלחתי לבדיקה בגלל שאני סובל מתחושת שיוט/חוסר יציבות בעיקר בעמידה וקצת בהליכה. היום למשל, שעמדת בעצרת, היה לי קשה מאוד להחזיק את עצמי כי אחרי בערך 20 שניות הגוף שלי מתחיל להתנדנד מעט קדימה ואחורה.
    בשכיבה לא מרגיש כלום, לעת עתה, תודה לאל!
    זו הבעיה שלי, לא סובל מכאבים או משהו ובגלל שחוסר בלנס בגוף יכול להיות קשור למערכת הוסטיבולרית/אוזן ומוח, נשלחתי לבדיקות האלה, שכרגע, רובן יצאו תקינות למעט בדיקת ה - SPECT שלפי הממצאי הבלתי ספציפי היא מחוץ לנורמה.
    בתור מומחה למוח ולזרימת דם במוח, האם תשובתך תשתץנה עכשיו לאור העובדה שבדיקה נירולוגית יצאה תקינה?
    האם אפשר לייחס את הממצא למחלת שרירים כלשהי או אחרת שיש בה את הסימפטום של חוסר היציבות?
    שוב תודה וחג שמח
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר איתן אוריאל
    19/04/2010

כאמור מבלי להתרשם ישירות איני יכול להוסיף על תשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במגנטים לאחר אירוע מוחי
    חבא
    19/04/2010

אני בן 69 לפני כשנה עברתי אירוע מוחי ואושפזתי 4 ימים באיכילוב. לאחר מכן במשך חודשים עברתי תחושות של עיפות וחולשות בגפים, בחזה וגם בחילות. לא נמצא לכך טיפול, למרות שאני ממשיך את עבודתי כרגיל, נוסע הרבה, הולך כל יום 40 דקות ועוד. במקרה נתקלתי במכשיר מגנטי של חברה אמריקאית - יפנית בשם NIKKEN נכנסתי לאינטרנט וגיליתי עולם ומלואו בטיפול בעזרת מגנטים. הרגשתי השתפרה פלאים. תופעות של עיפות, חולשה, בחילה ועוד - נעלמו. שאלתי - האם ידועות בעולם הרפואי תופעות דומות ? האם יש סכנה בטיפול זה ? אשמח לכל תגובה. בברכה ותודה מראש חבא צפון

הוספת תגובה

• טיפול במגנטים

ד''ר איתן אוריאל
    19/04/2010

המכשיר איננו מוכר לי. טיפול בקרינה מגנטית לא הוכח כיעיל בשבץ ולא נמצא בשימוש רוטיני. מכשירים הפועלים על קרינה מגנטית נמצאים כיום במחקר במספר מחלות נוירולוגיות. תופעות הלואי מהטיפול עשויות לכלול התקפים כיפיוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EEG+כאבי ראש
    רמי
    19/04/2010

שלום רב,

אני בן 34.
    בתקופה האחרונה יש לי כאבי ראש לעיתים קרובות, חשבתי שזה בגלל חוסר שינה אבל גם כשאני ישן טוב זה עדיין מופיע לעיתים .
    ברקע -אסטמה קלה ובעבר ניתוחים להוצאת פוליפים .כיום תקין.
    נשלחתי לבדיקת EEG - מה משמעות התוצאות?

סוג תרשים-ערנות/עייף
    פעילות רקע-בלתי סדירה אך סימטרית
    במחצית הקדמית-נראת פעילות בתא מהירה נמוכה מתח
    במחצית האחורית - נראת פעילות אלפא בתדירות של 10 מ/ש באמפליטודה בינונית הנחסמת בעת פקיחת העיניים.
    בנשימת יתר - ללא שינוי בפעילות הרקע,לאחר נשימת יתר נקראים קטים של נמנום ושינה קלה.נראים קטעים קצרים של האטה.
    בגירוי פוטי-ללא שינוי
    לסיכום נכתב - לא נרשמה פעילות בעלת משמעות קלינית יש לחזור על הבדיקה עקב קטעים של האטה.

אני רוצה מאד להבין ( עד שיהיה לי תור עםם הרופא שלי) - מה משמעות התוצאות? אם הבנתי נכון כל הפעילויות פה בסדר מלבד בנשימת יתר? ומה יכולה להיות המשמעות הקלינית של האטות בנשימת יתר?
    בנוסף מה המשמעות של פעילות הרקע?

ולסיכום - פשוט אשמח להבהרות לגבי התוצאות ומשמעותן הקלינית.
    האם עלי לדאוג?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    EEG+כאבי ראש

הוספת תגובה

• EEG

ד''ר איתן אוריאל
    19/04/2010

כלל לא ברור לי מדוע נשלחת לבדיקת EEG בגין כאבי ראש. התוצאות אינן ספציפיות. יש צורך לקבל את הסיפור הקליני המלא ולהתבונן ישירות בדיסק הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש וביצוע ct חוזר
    רחל
    17/04/2010

מזה שבוע סובלת מכאבי ראש עזים בלתי נסבלים שבאים וחולפים הופניתי למיון בתל השומר וציינתי במפורש שאימי נפטרה ממפרצת במוח הרופאים שלחו אותי לct רגיל
    לא אובחן דימום בct נבדקתי גם ע"י נוירולוג ושוחררתי הביתה היזריקו לי וולטרן נגד הכאבים.
    פניתי לנוירולוג שהציע לי לבצע ct עם חומר ניגוד על מנת לשלול מפרצת ולהרגיע אותי
    כרגע אני מטופלת בתרופת אינדוביס ששיפרה את המצב אם כי עדיין יש כאב עמום אבל נסבל
    ברצוני לשאול האם אין סכנת קרינה בביצוע בדיקת ct לעיתים קרובות והאם לא עדיף לבצע MRI
    קופת החולים חוסכת על חשבון הבריאות שלי
    לתשובתכם המיידית אודה
    בכבוד רב
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש וביצוע ct חוזר

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    18/04/2010

אכן בדיקת CT כרוכה בקרינת רנטגן רבה בעוד שבדיקת MRI איננה כרוכה בקרינה כלל, מאידך בדיקת MRI יקרה יותר וזמינה פחות. בדיקת CT בודדת לרוב איננה כרוכה בנזק,עיקר החשש הינו בילדים או בבדיקות חוזרות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל וביד הימינית הימנית
    דורית
    17/04/2010

שלום לכל המומחים, לפני כשנתיים וחצי נותחתי ברגל ימין ניתוח לייזר בוורידים וחצי שנה לאחר מכן התעוררה תחושה של הירדמויות לאורך הרגל וחוסר תחושה. הייתי אצל מספר רופאים, שני אורופדים , שני נירולוגים ,מומחה לכלי דם וכל אחד מהם השליך את הבעיה לתחום אחר.במהלך הזמן עשיתי בדיקת EMG שתוצואותיה היו נירופאתיה (פגיעה בעצבים) ובדיקת MRI שבה הגיעו תוצאות תקינות. עם הזמן חוסר התחושה החמיר ולכן ביקרתי לפני שבוע אצל נירולוג שנתן תרופה בשם סימבאלתה בטענה שאין הרבה מה לעשות יותר. ברצוני לשאול חוות דעת אם דבריו נכונים והאם אין זו התנערות מהמצב או שיש לפנות לתחום אחר.
    תודה מראש, דורית.

הוספת תגובה

• רדימות ברגל

ד''ר מאיר קסטנבאום
    17/04/2010

נוירופתיה (פגיעה עצבית) יכולה להיגרם עקב סיבות מרובות, ובנוסף בנוירופתיה הפגיעה יכולה להיות מוטורית, תחושתית או משולבת.
    סימבלטה היא תרופה שניתנת לכאבים נוירופתים כלומר ממקור עצבי.
    יש צורך לבצע בירור ולנסות למצוא סיבה לנוירופתיה למשל ע"י בדיקות דם לסכרת, ויטמין B12, תפקודי בלוטת תריס, הדמית עמוד שדרה ובמידה ונמצאת סיבה לנוירופתיה לטפל בגורם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לשאלה...

דורית
    17/04/2010

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והמידע שנתת, אך אני קצת חסרת אונים בשלב זה וברצוני לדעת למי לפנות במצבי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין מיגרנות וגבינה צהובה
    יניב
    17/04/2010

שלום רב,

אני סובל ממגרנות כ-15 שנים. מיגרנה קלאסית שמתחילה ב"אאורה", איבוד שדר ראיה, רגישות לקול, רגישות לאור, הקאות, כאבים, הרדמות של חלק מאברי הגוף (חצי לשון, יד, רגל).

מאז ומתמיד אני נמנע ממאכלים שידועים כטריגרים למיגרנה כמו שוקולד, גבינה צהובה וכדומה.

רציתי לדעת, מה המרכיב הבעייתי בגבינה הצהובה שגורם לטריגר עבור המיגרנה, איך אני מבדיל בין "גבינה צהובה" שאסורה עבורי למאכל לבין גבינה אחרת שכן ניתן לאכול.

האם זה משהו בתהליך הכנת הגבינה הצהובה, האם זה מקור החלב, האם זה חומרים שמוסיפים לגבינה, האם זה תהליך היישון?

תודה מראש,

יניב.

הוספת תגובה

• מיגרנה וגבינה צהובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    17/04/2010

בחלק מהאנשים שסובלים ממיגרנה קיימת רגישות למוצרי מזון מסוימים וביניהם גבינה צהובה.
    המרכיב הבעייתי בגבינה הוא תירמין.
    לא בהכרח בכל האנשים שסובלים מכאבי ראש קיימת רגישות לגבינה צהובה.
    מומלץ שתתנסה ובמידה ואכן קיימת רגישות לגבינה מומלץ להימנע מאכילתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה ואוכל

רונית
    04/10/2010

אני סובלת ממיגרנה קלאסית המלווה בכל התופעות (אאורה, שדה ראייה חלקי, הרדמות חצי גוף, רגישות לאור, ריחות וצלילים, הקאות, פגיעה בדיבור) מגיל 12 בערך.
    במהלך השנים התדירות הלכה ופחתה ותצורת ההתקפים השתנתה.
    לפני מספר שנים חוויתי קלאסטר: במשך שבועיים חוויתי 2 התקפים ביום המלווים בכל התופעות.
    ההתקף האחרון הגיע לאחר כשנה וחצי מההתקף הקודם והפעם הוא היה כפול. ברגע שהתופעות החלו לרדת ולעבור לשלב הכאב, החלו התופעות מחדש. נותרתי עם כאב ראש חלש אך מטריד במשך שלושה ימים ותשישות כבדה מאוד למשח קצת יותר משבוע.
    בעת ההתקף אני נוטלת אקסידול... שעוזר אך לא לגמרי.... אך לאור נסיוני עם כל שאר התרופות בשוק.... זה הכי עוזר.
    בשבועיים של הקלאסטר, מרוב החרדה מהתקף נוסף, הורדתי כל מאכל אשר נחשב למעורר מיגרנה...
    לאחרונה התחלתי שוב לטעום שוקולד וגבינות (במינונים מזעריים ביותר) אך יין אדום עדיין ברשימה השחורה שלי.
    האם באמת כל גבינה צהובה או בשלה גורמת למיגרנה (או כל שוקולד)? מה בדבר הגבינות הצהובות לייט? מהו החומר אשר ממנו יש להמנע? מהו המינון אשר מהווה טריגר?
    באם החלטתי לקחת את הסיכון ולנסות על עצמי... תוך כמה זמן מרגע האכילה של גורם טריגר אני צפויה לחוות התקף באם הוא אכן מהווה עבורי טריגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EEG
    נרי
    17/04/2010

תוצאות הבדיקה.
    בעירנות על רקע9-10 לשניה,סדיר,סמטרי,אחורי ,ראקטיבי
    בעת נתונים ושינה נרשמו התפרצויות זיזיות כלליות,מתח גבוהה,ללא אסימטריה.

סיכום
    תרשים חורג עקב התפרצויות בזמן נמנום ושינהףחשדות לסף אפיטלפטוגני נמוך.

לתאום קליני.

תוספת שלי לא הצלחתי להרדם.

האוכל לקבל חוות דעתך לאור תוצאות הבדיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    EEG

הוספת תגובה

• EEG

ד''ר מאיר קסטנבאום
    17/04/2010

בדיקת EEG מבוצעת בהתאם להתוויות.
    התוצאות הבדיקה שתיארת מדגימות פעילות חשמלית שאינה תקינה אולם המשמעות הקלינית שלה היא בהתאם לתלונותיך ולממצאים בבדיקה.
    עליך לשוב לנוירולוג שהפנה אותך לבדיקה עם התוצאות ובהתאם להחליט על בירור נוסף או טיפול במידת הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר ק ס ט נ ב א ו ם

נרי
    17/04/2010

סליחנ,אבל הרופא לא יהיה בשבועים הקרובים

האם להערכתך יכולה להיות פה בעייה רצינית ועלי להגיע לרופא דחוף?

ביכלל האם יש כאן בעייה או שאולי זה משהו שאפשר לחיות איתו

מה זה ביכלל?אשמח לפירוט קצת בבילבול ולחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות
    רוני
    16/04/2010

מאז לידת ביתי הבכורה לפני כשנתיים וחצי אני סובלת ממגרנות בעיקר סביב המחזור החודשי.
    לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולולת ומאז כל יום יומיים מופיעה מיגרנה,
    אני ממש סובלת מכך.מה הסיבה? מה ניתן לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנות

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/04/2010

כאבי ראש הינם תופעה שכיחה מאוד באוכלוסיה. על מנת להגדיר האם מדובר במיגרנה או בכאבי ראש אחרים יש להתייחס למאפייני כאבי הראש ותופעות מלוות כגון רגישות לאור ולרעד.
    בכל מקרה יש לנסות למצוא טריגרים שמחמירים כאב למשל חוסר שינה, חשיפה ממושכת לשמש ולהפחית אותם ובמקביל לקבל טיפול להקלת הכאבים ובמידת הצורך טיפול מניעתי.
    מומלץ שתפני לנוירולוג לבדיקה ובמידה ולא עברת מעולם הדמיה מוחית יש לשקול זאת בהתאם לאנמנזה וממצאי הנוירולוג בבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש לסירוגין בתקופה האחרונה..
    מתן
    16/04/2010

שלום.. בשבועיים שלוש האחרונים קיים לי כאבי ראש כמעט מדי יום... הייתי אצל הרופא משפחה.. והוא אמר לי לקבוע תור לניורולוג... אני גר באילת ויהיה לי תור רק לעוד חודשים... או שאי אקדים ואסע לתל אביב על מנת לקבל תור... עכשיו אני רוצה שתייעצו לי מה לעשות ומה יכול להיות הסיבה לכאבים...
    כמו שאמרתי קודם יש לי כאבי ראש כמעט כל יום בזמן האחרון... ואין לי מושג מזה יכול להיות...
    אם תוכל להביא לי מהם הדברים שזה יכול להיות... ולהגיד לי האם כדאי ללכת לנירולוג בתל אביב באופן דחוף...
    מחכה לתשובה מהירה שיהיה יום טוב..

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/04/2010

כאב ראש חדש שנמשך מחייב בדיקת נוירולוג ושקילת הדמיה מוחית.
    מידת דחיפות הבדיקה תלויה במאפייני כאב הראש ותלונות מלוות כגון חום, בחילות והקאות, רגישות לאור, חולשת גפיים או רדימות בגפיים, שינוי במצב הכרה או פרכוסים.
    במידה וכאבי הראש נמשכים ללא הטבה ומפיעים תלונות חדשות מומלץ שתקדים את המועד לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיימת לי תופעות לוואי...

מתן
    16/04/2010

יש לי כאבי ראש רק... לא הרגשתי בחילות או משהו... אני אלך לניורולוג.. תודה לעוזרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות ברגל
    משה
    15/04/2010

בהמשך לשאלתך , התחושות הינן נימול ,הקרנות לרגל או לייד אך לא כאב .
    מה שמתריד אותי ,שזה קורה בו זמנית באותו צד של הגוף וכאשר אני במתח או אחרי כעס למשל .
    אודה לך אם תסביר ממה זה יכול להיות .

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות ברגל

הוספת תגובה

• נימול בגפיים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/04/2010

הופעת התלונות דווקא בזמן מתח או כעס פחות תומכות בהפרעה אנטומית של לחץ על שורשים בחוט השדרה אולם כפי שציינתי מומלץ שתפנה לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדימות בפנים
    אירה
    15/04/2010

שלום רב,
    בעבר כתבתי לכם כבר
    ביצעתי CT מוח עקב כאבי ראש ותלונות של רדימות בפנים ואי נוחות בעין- תקין.
    אני עדיים ממשיכה להרגיש את הרדימות בפנים אך תחושה יש לי ותנועות גם.
    איפה עוד אפשר לחפש את הבעיה?
    האם זה יכול להיות דלקת בעצב הפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    רדימות בפנים

הוספת תגובה

• כאב ראש ורדימות בפנים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/04/2010

במידה והתלונות עדיין נמשכות מומלץ שתפני לבדיקת נוירולוג לקבלת פרטים על אופי כאבי הראש, מאפיינים של רדימות והפיזור ולצורך בדיקה יסודית.
    כמוכן רלוונטי האם קיימים גורמי סיכון למחלות כלי דם כגון יתר לחץ דם, סכר, שומנים בדם ועישון.
    לגבי כאב ממקור עצבי בד"כ כאבים התקפיים קצרים.
    מומלצת בדיקתך ע"י נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זוהי טרשת נפוצה

א
    16/04/2010

האם אלו יכולים להיות סימפטומים של הטרשת נפוצה?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    17/04/2010

לטרשת נפוצה יכולים להיות ביטויים קליניים רבים.
    על פניו לא נשמע שתלונותיו מתאימות לאבחנה זאת אך כפי שציינתי נדשרת בדיקתך ע"י נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

א
    17/04/2010

האם זה דחוף או יכול לחכות עד 26.04- יש לי תור לניורולוג.
    אני לחוצה לגבי אי נוחות בעין וניא לפעמים מתנפחת וחוזרת בחזרה.
    וגם ההרגשה ביד מין חולשה כזאת.
    זה יכול לחכות או שצריך לגשת בדחיפות למיון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאור
    אורן
    14/04/2010

שלום רב דוקטור!1אני בן 22 ויש לי בעיה מגיל קטן והיא לאורות מהבהבים במיסבות כמו פליקרים או צבעים שמשתנים במהירות או במעבר מהיר מחושך לאור או שאני עובר בין סורגים והשמש
    מסנווורת מסורג לסורג ..שזה קורה אני מרגיש רגישות יתר בעין שמאל ומעין חוסר תחושה בגוף במיוחד בפנים ובראש יש לי מין הרגשת עילפון איך אינני מתעלף ולא התעלפתי בעבר
    זה גם קורה לי בתאורה דלילה כמו במצב של ללכת ברחוב בלילה ..מזה אומר והאם יש לזה טטיפול
    יש לציין אני סובל מדיכאון והתקפי חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לאור

הוספת תגובה

• רגישות לאור

ד''ר מאיר קסטנבאום
    14/04/2010

רגישות לאור מתרחשת לעיתים במיגרנות, דלקת קרום המוח ומצבים של גירוי קרומי המוח.
    אצלך נראה כי מדובר ברגישות לשינויי אור וחושך ולא במצב פתולוגי אקוטי.
    במידה ולא נבדקת ע"י רופא עיניים כדאי לפנות לבדיקה.
    במידה והתופעה מפריעה לך בתפקוד היומי ניתן לגשת לבדיקת נוירולוג על מנת לנסות לקבל אנמנזה מפורטת ולבצע בדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש צוואר נימול
    המאם המאם
    13/04/2010

כחצי שנה בזמן עמידה היה דקירה חזקה ברקה ימנית ,הופניתי למיון ונעשה סי טי מוח ויצא תקין.
    אחרי שבוע ימים התחלתי להרגיש בסחרחורת אי שיווי משקל,סתימות באוזניים נימול ביד שמאל וברגל שמאל.
    עברתי בדיקה מקיפה מאוד
    ENG שיוווי משקל -תקינה
    אאג-תקין
    בדיקת עיניים-תקינה
    בדיקות דם-תקין
    בדיקת שמיעה-תקין
    סי טי מח -תקין
    בדיקה נוירולוגית רגילה -תקינה
    סי טי צווארי בלט דיסק בחוליות C4C5C6C7 .
    בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש בשרירי הלסת תפוסים גם בצוואר תמיד תפוסים.
    אתמול הרגשתי בצד השמאלי של הראש פנים לסת צוואר יד ימין עם רגל ימין תפוסים עם כאב ונימול.
    אני תפסתי את היד הרגשתי אותה קרה.
    היתי מקבל אלטרולט 25 הנוירולוג אמר לי כח 50 מ"ג.
    מה זה אלטרולט מה משפע
    לפי הבדיקות ולפי הכאבים מה אתה יכול לראות ,מה המסכנה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש צוואר נימול

הוספת תגובה

• כאבי ראש צואר ונימול

ד''ר מאיר קסטנבאום
    14/04/2010

אתה מתאר סימפטומים מרובים כולל כאבי ראש, צואר ונימול ב-2 צידי הגוף.
    לא ברורה לי האבחנה.
    לצורך כך נדרשת בדיקה יסודית, יש לשקול לבצע EMG ובדיקת הולכה עצבית שיכולת לסייע.
    אלטרולט הוא כדור משפחת הטריציקלים שמשמש כטיפול בכאבי ראש, כאבים ממקור עצבי, השפעה נוגדת דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה