מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירוע מוחי בבחורה בת 37דרורית נורדהו09/05/2010
אחותי בת 37 סובלת מתסמונת דאון אובחנה בדרגת פיגור קל(עברה ניתוח לב פתוח בגיל 20) . בריאה באופן כללי.
ביום שני האחרון עברה אירוע מוחי . האברים שנפגעו : בית הבליעה, דיבור, צד ימין (רגל ויד). אחותי מצליחה להניע את הרגל הימנית אבל לא לדרוך ולככת עליה. היד לא מתפקדת בכלל. רפלקס הפגיעה חזר בקטנה (עדיין מוזנת בזונדה) היא לא מצליחה לדבר בכלל אבל בוכה בקול רם. כאשר מדברים אליה מבינה מנסה להעביר את התחושות /רצונות שלה בעזרת הידיים,או בעזרת דף עליו הדפסנו משפטי עזר. לפני האירוע דיברה באופן ברור ולעניין. קוראת וכותבת ללא שגיאות כתיב.
שאלותי הן:
* מה הסיכוי שרפקלקס הבליעה יחזור לה?
* האם יש קשר בין הבליעה לדיבור? יכול להיות שאם רפלקס הבליעה יחזור תחזור יכולת הדיבור?
* האם זה נכון שמוח של ילדי תיסמונת דאון בנוי שונה משל אדם נורמלי (כפי שאומרות לי האחיות?
* האם קצב ההחלמה של נערה ללא בעיות רפואיות שוןברת cva שונה מאדם נורמלי שעובר אותו
אירוע?
*כמה זמן החלמה נותנים הרופאים להחלמת רפלקס הבליעה לפני שהם מחליטים שהנזק הינו בילתי
הפיך?
* אשמח לקבל הסבר כיצד לנהוג איתה, היא מודעת לזה שהיא עברה משהו ושהיא נפגעה מזה,
ולכן מאוד מתוסכלת שלא יכולה לתקשר מילולית (היתה מאות וורבלית לפני).
* כמה זמן בערך לוקח לבן אדם שעבר אירוע מוחי בינוני להתחיל להראות סימני החלמה אם בכלל?
תודה מראש
דרורית
*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010את מתארת ארוע מוחי עם פגיעה משמעותית של חולשת גפיים, הפרעת דיבור ובליעה.
לא ניתן לומר כמה זמן לוקח עד להחלמה.
לעיתים קיים שיפור מהיר במצב ולעיתים נותר נזק כרוני אם כי בדרך כלל קיים שיפור בתלונות עם הזמן, במיוחד באנשים צעירים.
הסיבה להכנסת הזונדה בחולה עם רפלקס בליעה פגוע היא למנוע מצב של כניסת מזון לדרכי הנשימה וכתוצאה מכך לדקת ריאות.
לא מוציאים את הזונדה עד שמבצעים הערכת בליעה (בד"כ מבוצע ע"י קלינאית תקשורת ורופא אא"ג) ורואים שאכילה עצמאית לא מסכנת את החולה.
לעיתים נדרשת תזונה עם חומרים מסמיכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkאורן09/05/2010
האם ייתכן מצב שבו מתקיים במחלת ב als פירוק ודלדול שריר אך רמת ה cpk וה cpk- mb תהיה תקינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPK
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010בהחלט יתכן שבמחלת -ALS ערכי CPK תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וקרישהאיילה09/05/2010
שלום,
לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים בתכיפות גבוהה מאוד. יש שבועות שהכאב תוקף אותי מדי יום (מגיע בפתאומיות), לפעמים יום כן יום לא ולעיתים יש הפוגה של כמה ימים. הכאבים חזקים ובלתי נסבלים (לא מלווים בבחילות בד"כ). כדורים רגילים כמו אקמול, אדוויל ואופטלגין בטיפות כלל אינם עוזרים (כאילו לא נטלתי כלום).יש לציין כי אני סובלת ממחלת גרייבס (פעילות יתר של בלוטת התריס). רופאת המשפחה שלי אליה פניתי מסרבת להפנות אותי לנוירולוג וטוענת כי הכאבים נגרמים כתוצאה מהמחלה. אני חולה מזה כ-10 שנים ומעולם עד כה לא סבלתי מכאבי ראש. היא נתנה לי רוקסט פלוס וגם זה לא עוזר ממש - אני צריכה ליטול כ-4 כדורים על מנת להקל על הכאב. התחלתי גם לסבול מכאבים במפרק יד שמאל ומתחושה של כבדות ברגליים - אני לא יודעת אם יש קשר. אני רוצה לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון (מליאן) בת 33 לאחר לידה ראשונה, למעט המחלה בריאה בדרך כלל. מה לעשות. האם להתעקש ללכת לנוירולוג? האם זה נשמע כמו מגרנה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010את מתארת הופעה חדשים של כאבי ראש בחודשים האחרונים שלא מוכרים לך מהעבר .
אין להסביר כאב ראש במחלת גרייבס.
מומלץ שתפני לבדיקת נוירולוג ובהתאם לאנמנזה ולממצאים בבדיקה יש לשקול על ביצוע CT מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב - קשר נוירולוגיאני09/05/2010
שלום. סליחה מראש על אריכות הדברים. בן32. סובל מעל שנתיים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל. כאב מחמיר מאוד במצב שכיבה (בעיקר ברגליים) ממצאים - בלט דיסק. מבחינה קלינית הבלט לא גדול. ניסיתי המון תרופות נוגדות דלקת שלא כ"כ עזרו. טופלתי בתחומי האורטופדיה וראומטולוגיה (פסוריאזיס קל וסקרואיליאטיס) - לא עזר. כל סוגי משככי כאבים ונוגדי דלקת כדוגמת אביטרן, ארקוקסיה, קספו, אטופן - הפחיתו את הכאב רק במעט.
עקב הכאב הגובר במצב מאוזן קיים אצלי קושי להירדם ולכן נטלתי לעיתים גם כדורי שינה.
לאחרונה רופא משפחה (מומחה פנימי) נתן לי - אלטרולט וקלונקס כעזר להירדם.
להפתעתי הכדורים הנ"ל מפחיתים את עוצמת הכאב הרבה יותר מאביטרן, ארקוקסיה ואטופן ! (וכפועל יוצא קל לי יותר להירדם).
הבעיה - מפריעים לריכוז ונפשית אני מרגיש מעט מבולבל.
שאלותי:
1. האם יש לך השערה מדוע כאב בשכיבה חזק מבעמידה (כלומר-בסולם 1-10 שוכב=9 נעמד הופך ל-3 נשכב ולאחר דקה חוזר ל-9).
2. יש לך אולי הסבר הגיוני איך אלטרולט וקלונקס מפחיתים כאב גב תחתון יותר מאטופן וארקוקסיה.
3. המלצה על המשך בירור רפואי (באיזה תחום).
אציין שאני נמצא במצב של "סטרס" הנובע בעיקר מאי פיתרון הבעיה בגב (כמו ביצה ותרנגולת - לחץ מחמיר כאב, הכאב גובר, מתקשה לישון ולמחרת מתפקד פחות טוב - גורם ללחץ..). לפני שנה היה לי שיתוק בל (דרגה 4) שעבר תוך שבועיים.
כמו-כן עקב מחסור בשינה נוטל הרבה קופאין ובנוסף מעשן כקופסא ביום.
אודה על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010אתה מתאר כאב גב כרוני. במידה ואובחן אצלך סקרואילאיטיס על סמך בדיקה קלינית והדמייה מומלץ שתמשיך מעקב ראומטולוג.
לגבי אלטרולט- מדובר בתרופה שמסייעת בכאבים נוירופתים כלומר ממקור עצבי וגם מסייעת בשיפור מצב הרוח. וקסנקס היא תרופה מפחיתת חרדה ומקלה על חרדה.
כפי שציינת למצב נפשי כגון סטרס יש השפעה ניכרת על כאבים ולכן הרושם הוא כי מומלץ שתמשיך ליטול תרופות אלה.
בד"כ כאבי גב מוקלים במנוחה ומוחמרים במאמץ. יש צורך בביצוע בדיקה יסודית על מנת לנסות לאפיין את מיקום הכאב, פיזורו, האם קשור ללחץ שורשי.
במידה והכאבים הם כרונים ומגבילים בתפקוד מומלץ שתתיעץ גם עם רופא במרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך + המשך
אני13/05/2010הייתי היום אצל מנתח עמוד שידרה שעל-סמך MRI אמר שיש DEGENERATIVE DISK DISEASE והמליץ לי לשקול ניתוח לקיבוע בין חולייתי. מכיון שמדובר בניתוח מורכב, זמן החלמה ממושך וסיכונים מניתוחים מסוג זה אני מעוניין לבדוק עוד כיוונים.
כפי שציינתי בהודעה הקודמת לקחתי בשנתיים האחרונות סוגים שונים של כדורים שחלקם משככי כאבים (אביטרן, קספו) - בעצת אורטופד וחלקם נוגדי דלקת (ארקוקסיה, אטופן) - שניתנו בעצת רמטולוג.
לאחרונה ניתן לי קלונקס ואלטרולט ודווקא כדורים אלו עוזרים יותר.
שאלותי:
1. האם כדאי, לפני האופציה הניתוחית, לפנות לתחום רפואה נוסף - נוירולוג? נירופתיה?
2. האם עצם זה שהכדורים קלונקס ואלטרולט מצביעים על כך שהבעיה יותר עצבית ממכנית?! כלומר יש מקום (אם קיים?) לטיפול תרופתי בכיון העצבי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
אני14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח גב
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010תמיד מומלץ לפני הליכה לניתוח לשקול את כל האפשרויות.
במידה והמנתח גב מתרשם שתופעת הכאב נגרמת עקב לחץ משמעותי על שורש- יש מקום לשקול טיפול ניתוחי אולם הדבר תלוי ברצונך ובמידת ההפרעה לתפקוד היומי שלך שנגרמת עקב כאבים.
במידה וקיימת תועפה כמו הפרעה בשליטה על סוגרים או חולשת רגל אקוטית הדבר מהווה התוויה לניתוח.
טיפול נוגד כאב יכול לסייע בהקלת הכאב גם אם מקורו לבחץ על שורש.
לאור זאת מומלץ שתתיעץ עם נוירולוג ורופא כאב ובהתאם לקבל החלטה על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשבוה מעוד בקשר לקפיצות שריריםדוד09/05/2010
כבר חודשיים יש לי קפיצות שרירים כאלה תזוזות לא רצוניות של השריר עם תחושת פולס והיום אני התחלתי להרגיש ברגל העליונה תחושת קור .
השאלה שלי העם יש לי נירופתיה או יותר חמור ניוון שרירים
יש לציין שלא ירדתי במשקל השרירים שלי אפילו גדלו בנפח והם מתפקדים כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות בשרירים
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010נוירופתיה הינה פגיעה עצבית ויכולה להיגרם מסיבות רבות כולל מהפרעות גנטיות, חוסר תזונתי, סכרת, זיהומים וגורמים נוספים.
לצורך קביעת האבחנה יש צורך בביצוע בדיקה והתרשמות מהפיזור של הרדימות, חולשת שרירים במידה וקיימת ולעיתים יש צורך בביצוע בדיקת עזר כגון EMG.
לגבי מחלת ניוון שרירים- לצורך אבחונה יש צורך בסימנים כגון חולשת גפיים (מספר גפיים), סימנים כגון פסיקולציות (התכווצות לא רצונית של יחידת שריר), דלדול שרירים וממצאים נוספים . גם כאן בדיקת עזר היא |EMG.
תחושת קור ברגל אינה אופיינית למחלה זאת.
מומלץ שתפנה לנוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםגל רחלי08/05/2010
יש לי רעד משפחתי בלתי מוסבר,פמיליה,בידיים, בשנה האחרונה גם בראש, חלש, וברגליים, כשמהצב במשך הזמן הולך ומחמיר. אני בת 62 בדיקות כלליות תקינות, בלוטת התריס מאוזנת על ידי אלטרוקסין 100, קיבה רגישה אני נוטלת לנטון (היסטוריה של סרטן קיבה וושט לאימי וסבי) וכן אוטאופורוזיס, אני נוטלת אויסטה. האם יש הסבר לתופעה ואיך אפשר להיעזר בתרופות לכל האמור לעיל, נאמר לי שאין. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010לצורך קביעת הטיפול יש ראשית לבצע אבחנה של סיבת הרעד וזאת בהתאם למאפיינים של הרעד, כולל פיזורו, האם מופיע במנוחה , תלוי תנוחה או בפעולה, האם מוחמר בעת סטרס, האם מוקל ע"י שתיית יין. האם מלווה בהפרעות ביציבות, הליכה ואיטיות.
מומלץ שתפני לבדיקת נוירולוג ובהתאם לממצאים בבדיקה יוחלט על טיפול מתאים.בד"כ הטיפולים מסייעים בהקלת הרעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זולפידם כטיפול לפגיעות מוחיות.תמר08/05/2010
שלום. אני באמצע שנות ה30 לפני קצת יותר מ5 שנים היתה לי מפרצת הבמוח, שכתוצאה ממנו נותרתי עם שיתוק כמעט מלא ביד וחולשה מאוד חזקה ברגל (אבל נראה לי שאפשר להבין שיש מעט פעילות חשמלית באיזורים האלו שכן השיתוק ממש לא מלא כבעבר), ראיתי את התוכנית על הזולפידם ועל הבחור מדר"אפ שהתעורר מקומה לאחר כמה שנים וגם אחרי שהתעורר המשיכו לתת לו את התרופה ואכן שנים אח"כ עשו לו סקירות מוח כדי לראות את הפעילות לפני ואחרי נטילת התרופה וניתן היה לראות בסורק שלאחר נטילת התרופה המוח שלו היה פעיל בעשרות אחוזים יותר באיזורים הפגועים. מכאן עולה השאלה שלי- האם יכול להיות שהתרופה הזו יכולה להגביר את הפעילות באיזורים שנפגעו אצלי ולשפר את התנועה ביד וברגל? יש ניסויים לכך בארץ? אם כן איך אני יכולה להגיע אליהם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו נושא
מיקי09/05/2010ראיתי גם את התוכנית בנשיאונל גאורפיק כיצד כדור אחד של סטילנוקס (זולפידום) שיפר את
מצבם של מחוסרי הכרה. אימי מאושפזת כחצי שנה במוסד סיעודי מחוסרת הכרה לאחר מפרצת,
במוסד זה דואגים לבריאותו הכללית של החולה אך לא מבצעים כל טיפול נוירולוגי.
למי ניתן לפנות לגבי בחינת הנושא (הפשוט לכאורה) הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזולפידם
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010זולפידם היא תרופה המהווה אגוניסט לנוירוטרנספיטור GABA וההתוויה לשימוש בה היא לטיפול בהפרעות שינה.
לאחרונה מספר פרסומים על תועלת אפשרית של זולפידם בחולים עם הפרעה במצב ההכרה.
למיטב ידיעתי לא בשימוש קליני עדיין באינדיקציה זאת.
לא ידוע לי על מחקרים בארץ על תרופה זאת באינדיקציה של חולים בקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר נוחות/רעידות בשריריםהילי07/05/2010
שלום רב,
לפני כשבועים התחלתי להרגיש מן תחושה מוזרה ברגליים, מן רעד בשרירים שמרגישים קצת כמו לפני מחלה. ההרגשה הינה לאורך כל היום אך מורגשת יותר במנוחה. אני די בלחץ מזה ואשמח לדעת מה יכול לגרום לתופעה הזו
תודה
הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בשרירים
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010לא ברור לי מה התופעה שאת מתארת.
האם את מתארת קפיצות של הרגליים ללא שליטה כמו בעת צמרמורת או שאת רואה שחלק מהשריר מתכווץ ספונטנית דבר הקרוי פסיקולציות ויכול להיגרם מסיבות רבות כגו לאחר מאמץ גופני, התיבשות או עייפות.
כמוכן חשוב לדעת האם התופעות קבועות או לסירוגין, בעת מנוחה או במאמץ והאם מלוות בתופעות נוספות כגון חולשת גפיים, הפרעת תחושה או תלונות אחרות.
לצורך כך מומלץ שתיבדקי ע"י נוירולוג לקביעת המשמעות של התופעות שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות בדיקהרונית07/05/2010
אני בת 45, סובלת מסחרחורות חודש וחצי. עשיתי בדיקת "דופלקס עורכי הצוואר". הכל יצא תקין בצד ימין ובצד שמאל חוץ "קרוטיס פנימי:
נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים שטחיים במוצא העורק". גם בצד ימין וגם בצד שמאל.
רציתי לדעת מה המשמעות של ממצא זה? אני לחוצה מאוד מהתוצאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר עורקים קרוטידים
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010כלי הדם בגופנו עוברים תהליך שבו נוצר פלאק טרשתי עם הגיל וכתוצאה מגורמי סיכון וסקולרים לא מטופלים כגון יתר לחץ דם, סכרת ושומנים גבוהים בדם. במידה וקיימת היצרות משמעותית בעורקי הקרוטיד הדבר מהווה גורם סיכון לשבץ מוח איסכמי בעתיד.
רבדים טרשתיים שטחיים הינם חסרי משמעות.
אין סיבה לדאגה מהתוצאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לנארולוגאלישבע07/05/2010
שלום רב. לפני שלוש שנים עברתי ניתוח להוצאת גוש סרטני במעי הגס ועברתי כימו ליתר בטחון.זה נגמר לפני שנתיים. בזמן האחרון אני סובלת מתגובה של כאב בלי פרופורציה למכה או נגיעהבעצם קשה,,באזור המרפקים והברכיים בעיקר. אני מבקשת לדעת מה ההסבר לכך והאם יכול להיות קשר לזה שבתקופה האחרונה אני מקבלת רפלקסולוגיה תודה רבה אלישבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010הינך מתארת תגובה של כאב לגירוי לא כואב (דיסאסטזיה) שעשויה להתאים לפגיעה בעצבים היקפים. לצורך אבחנה יש לבצע בדיקה נוירולוגית ויתכן שבהמשך בדיקות עזר נוספות ולכן אני מציע לפנות ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשנ עזרהא07/05/2010
שלום רב,
כבר יותר מחודש אני סובלת מנימול, רדימות והרגשה של שריפה בידיים ורגליים ולפעמים צד שמאל של הפנים.
במצב שכיבה אני אפילו מרגישה כאב לאורך כל הרגל ימין.
בוצע emg-תקין
סי טי מח- תקין
mri מוח- תקין
בדיקת דם עם עליה בליקוציטים וניוטרופילים כל היתר תקין כולל b12
רנטגן צוואר, עמוד שדרה עליון וחזה- תקינים
אני נורא מפחדת, מה עוד כדי לבדוק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010חשוב בעיקר לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת להתרשם האם קיימים גם סימנים נוירולוגים אובייקטיבים או שמע מדובר ברק בתלונות סובייקטיביות. בנוסף חשוב להתרשם מהפיזור האנטומי של הפרעות התחושה שתיארת. לאחר ביצוע הבדיקה והתבוננות בבדיקת העזר ניתן יהיה לקבוע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ניורולוגית
א07/05/2010בדיקות ניורולוגיות תקינות. אושפזתי בקפלן במשך 3 ימים. במסגרת האישפוז היתתי במעקב של ניורולוג וכעת אני נמצאת במעקב בקופה.
הפיזור הוא יד שמאלית, צד שמאל של הפנים ורגל ימנית - זה בעיקר. מידי פעם אני מרדישה גם ברגל שמאלית ויד ימנית.
הופנתי עלי די הניורולוג לבדיקות פוטנציאלים כולל: vep bera ssep
בנוסף אני מריגשה ירידה בחדות ראיה. יותר נכון אני ורואה טוב, אבל מרגישה יותר מאמץ על העיניים.
אני פשוט נמצאת בלחץ נוראי.
האם הבדיקות שביצעתי הן רלונטיות לתסמינים? האם בדיקת דם עם עליה בליקוציטים קשורה בכלל לנושא?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירולוגית
ד''ר מאיר קסטנבאום10/05/2010הבדיקות שביצעת אכן רלוונטיות לתסמינים שאת מתארת.
כל בדיקה שיצאה תקינה מסייעת בשלילת אבחנות אפשריות לתלונותיך.
לגבי ערכי הלויקוציטים בדם- מומלץ לחזור על הבדיקה ולראות האם ממצא זה חוזר ומה הערכים.
כמובן שיש צורך להתיחס האם יש חום או תלונות המכוונות לזיהום כלשהו באחת ממערכות הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירפולאילה07/05/2010
שלום
מזה זמן אני סובלת מחולשה שמלווה ב"עירפול" מוחי מסויים, תחושה של סחרחורות וחסר "פוקוס" לעיניים קשה לעקוב אחרי נתונים מרובים ע"ג מסך המחשב, כנ"ל לגבי יכולת הריכוז בעבודה מול ניירת מלאת מספרים/נתונים.... העבודה שלי כרוכה בריבוי נתונים מספריים ואחרים, עברי, אנגלית וכיו"ב ומה שהיה בעבר "קלי קלות" כרוך עכישו במאמץ.
מבקשת לציין שאני בת 40, ילדתי לפני שנה וחוויתי דכאון לאחר לידה (אם רלוונטי)
כמו כן ביצעתי CT ראש ללא הזרקת יוד (עקב הנקה וחשש מרגישות)לפני כחצי שנה ולא נראה ממצא מיוחד כלשהו
על מה יכולה התופעה להעיד ? (רוצה רק שיעבור כבר)
מה המשמעות של רגישות ליוד (מה עלול לקרות ?)
האם יש טעם לבצע CT נוסף ?
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירפול
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010מאחר ומדובר בתלונות סובייקטיביות ולא ברורות יש צורך בבדיקה נויורלוגית על מנת להעריך האם קיים חוסר נוירולוגי אובייקטיבי. רק בהמשך יהיה טעם לשקול המשך בירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת עירפול דומה
יניב28/07/2010שלךום רב
הנני סובל מאותם סיפטומים בערך שנה וחצי
עשיתי CT ראש וCT צואר
בדיקת שוי משקל
בדיקת עיניים
בדיקות דם
ולא מוצאים מה זה
הייתי אצל נוירולוגים אבל לא נראה לי שהם מבינים מה יש לי ....
מה אני יכול לעשות מעבר התחושה היא לא נעימה ופוגעת באורך חיים נורמלי
בכבוד רב יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכהג.וו.07/05/2010
אני בת עשרים, סובלת כבר חודשיים ממיגרנה קבועה. כאב ראש בעוצמה בינונית ממוקד בצד שמאל בקדמת הראש ובקודקוד, שלא מפסיק לרגע בשעות הערות שלי (מצליחה לישון לילה שלם לרוב, לפעמים מתעוררת מהכאב, מדי פעם לא נרדמת כל הלילה), מדי כמה שעות, אחת ליממה לכל הפחות, הוא מתחזק בפתאומיות ומונע ממני לתפקד. האפיזודות האלה נמשכות חצי שעה עד שלש שעות, בדרך כלל כדור (רוקסט או רילרט) מעורב בירידה של הכאב, לרוב הכדור לא מוריד את הכאב אלא פשוט מרדים אותי.
לפני חודש וחצי, בעת שתקף אותי אחד הכאבים החזקים, שמתי לב לירידה פתאומית ובולטת בראייה בעין שמאל. מא לא היה שיפור, אלא החמרה קלה בלבד, העין הזאת עצומה למחצה בדרך קבע, לעיתים אני מצליחה לפקוח אותה (לא עד הסוף), בל זה דורש מאמץ.
עברתי כמובן אינסוף נוירולוגים ורופאי עיניים, לא היו ממצאים, ואני ממשיכה בבירורים ובדיקות - אתמול נעשה OCT, ובמהלך השבוע אגיע לנוירולוג, כאשר המצלת רופאת המשפחה, לאור כך שCT ללא חומר ניגוד ו-EEG היו ללא ממצאים חריגים, היא להמשיך לMRI וLP, כמובן שרופאי הקופה לא כל כך ששים לתת הפניות, למרות המלצת הרופאה וכן רופא מחדר המיון
היום אני אחרי לילה לבן, פשוט בגלל שלא הצלחתי להירדם בגלל הכאב, לקחתי שני רוקסט וזה לא הרדים אותי. לפני שעתיים התחיל לי טיק ממש מציק בעין שמאל, ואני חוזרת ומוציאה את הלשון באופן לא רצוני, ובנוסף לועסת אותה ואת פנים החניכיים שלי באופן לא רצוני, כמעט עד זוב דם. זה לא הלילה הלבן הראשון שלי, אבל זו פעם ראשונה שהתופעות האלה מתרחשות...
זה אולי נשמע טיפשי, אבל זה מהחוסר שינה?או שלאור הרקע צריך להתייחס לזה?
בנוסף אם יש עצה לגבי זירוז טיפול בנושא המיגרנות (אני חודשיים נגררת עם הנושא, לא מתפקדת בכלל, עזבתי עבודה של שנה בגלל זה, ווהתחושה היא באופן כללי ש"מורחים" אותי)
אודה לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010מאחר ומדובר בתלונות רבות ומורכבות יש צורך בקבלת ההיסטוריה המלאה, מעבר על הבירור שעברת עד כה וביצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעת לזירוז\ייעול התהליך?
ג.וו.07/05/2010צר לי על העיקשות, אבל אני מיואשת
אחרי חדשיים של כאבי ראש עד אבדן הכרה לעיתים, הקאות, ובעיקר ירידה בתפקוד לאפס, אין שום דרך לזרז את הפתרון?
אגב, רק לוודא - אין בעיה בשילוב בין משככי כאבים המכילים קודאין וטיפול אנטיביוטי, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות MRI עובריהדסה07/05/2010
לא בטוח שזה הפורום אבל אנא נסו לעזור
אני בת 32 בהריון שני (הריון ראשון תקין) בשבוע 29 לבן זכר
הופנתי לMRI
לאחר חשד למום במח העובר
קיבלתי את התוצאות ואני בחץ נוראי אשמח לקבל הסבר
מודגמת הרחבה של חדרים לטרליים לכדי 12 מ"מ באיזור הטרידון
הקרניים הפרונטאליות והטמפורליות אינן מורחבות
קוום ספטום פוליציודיום תקין
סלוקציה תקינה קורפוס קולוסום למרות תזוזות (שלא נראה בחתך אחד לכל אורכו) נראה שקיים לכל אורכו
גומה אחורית תקינה
אין עדות לאוטם או דימום
אין עדות למל פורמציה
בסדרת הדיפוזיה אין עדות לאוטם חריף
לסיכום: הקורפוס קולוסום הודגם למרות תזוזות בבדיקה לא אידיאלית
החדרים הליטראליים רחבים בחלקם האחורי לכדי 12 מ"מ
אין עדות לממצאים נוספים.
אנא עזרו לי להבין את התוצאות ואת המשמעות להן
תודה מראש הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010עליך לפנות לגניקולוג העוסק בסקירת מערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת06/05/2010
ncs of rtmeridian,rt ulnar ,rt personal,rt tibial and rt sural motor and sensory nerves were normal f-waves latencies included needle emg in selected muscles of rt hand and rt leg did show signs of chronic denervation in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2l2 l3 l4 l5 and s1 the above findings are suggestive for chorinc neurogenic changes in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 l2 l3 l4 l5 s1 ? יש לציין כי בדיקות vep msep berra ניקור מותני תקינות ,mri מוח מלפני5 חודשים הראה אותות חריגים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם, נשללה קרישיות יתר אני סובלת בחצי השנה האחרונה מזרמים בגפיים, נימולים שונים, כאביים עצביים נודדים במפרקים, קפיצות שרירים ( כולל בפה, בעיקר במצב מנוחה הפרעה בהליכה בצד ימין , לחץ בצוואר ובשכמות ,בעוד כחודש עליי לעבור mri עמוד שידרה צווארי + ראש, יש לציין כי קיבלתי טיפול תוך ורידי בגין חשד למחלת ליים אשר לא הועיל וכפי הנראה מדובר במחלה שאינה זיהומית ,נוירולוג עדיין לא איבחן במה מדובר אני נואשת !!!
מה אוכל לעשות כרגע בכדי לשפר את מצבי שהולך ונעשה פחות טוב מיום ליום? טיפולים?תוספי מזון? ספורט מסויים?
אשמח לעזרתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל07/05/2010מאחר ומדובר במקרה מורכב אינני יכול להוסיף המלצות מבלי לקבל את הפרטים המלאים,לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על כל החומר הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)