מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי30/07/2009
אני בת 18 וחצי ויש לי כבר שנה וחצי רעדים קלים באצבעות של הידיים, לעיתים בראש וכאשר אני מתרגשת אז גם יוצא לי חיוך רועד. יש לציין שהרעד גובר אצלי לאחר פעילות גופנית או מהתרגשות.
הרעד לא מובחן מבחינת אחרים אך אני שמה לב אליו, פניתי לרופאת המשפחה והיא אמרה שזוהי תופעה שלא צריך להתייחס אליה ואין לה משמעות מבחינה רפואית.
רציתי לדעת מה מומלץ לי לעשות והאם זה יוכל לגבור במשך השנים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל03/08/2009קיימות סיבות רבת לרעד בידיים. כל סוגי הרעד מוחמרים בזמן התרגשות. חשוב לאפיין האם הרעד מתגבר במנוחה או במאמץ,מה אופיו,תדירותו ופיזורו ולשם כך יש להתבונן בו ישירות.כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שריריםאבנר30/07/2009
שלום רב,
אני בן 33, בתקופה האחרונה החלו לקפוץ לי השרירים בכל מיני מקומות בגוף וזה הולך ומתגבר אני מגיע למצב שאני שוכב וממש רואה איך קופצים לי השרירים באזורים שונים בגוף כולל אזור האף. בעבר שזה היה רק בעין וקצת ברגליים פניתי לנרולוג שביצע לי בדיקה נירולוגית ואמר שזה כנראה מלחץ כי הבדיקה הנרולוגית מבינתו היתה תקינה. השבוע הלכתי לרופאה הכללית שעשתה לי סדרת בדיקות ואני מצרף בזאת את התוצאות. האם אתה ממליץ לי על בדיקות נוספות? והאם יש לי סיבה לדאגה? האם זה קשור לשעות שינה ומנוחה?
שלום רב,
השבוע ביצעתי בדיקות דם עקב כך שהחלו לי כבר תקופה ארוכה קפיצות בשרירים באזורים שונים. בין הייתר בקשתי גם בדיקה לבלוטת התריס עקב הזעה מוגברת. להלן התוצאות
הייתי שמח לקבל את תגובתך בעניין ה-TSH ובעניין PHOSPHORUS שנמוך והאם בעקבות כך יש לי את הקפיצות בשרירים
תודה
= 136.5 mmol/L 133-145 (..*......)
Potassium 4.2 mmol/L 3.7-5.5 (..*......)
Calcium 9.0 mg/dL 8.6-10.2 (.*.......)
Phosphorus 2.7 mg/dL 2.7-4.5 (*........)
Iron 112.1 ug/dL 59-158 (....*....)
Folic Acid 3.3 ng/mL
Deficient:<3.0 ng/mL
Vitamin B12 567.0 pg/mL 130-750 (.....*...)
Endocri 5.87 mIU/L 0.35-4.94 (.........)*
Free T4 12.83 pmol/L 9-19 (..*......)
-------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל03/08/2009הפרעות אלקטרוליטריות ובבלוטת המגן עשויות להסביר את התלונות ולכן יש לאזנם. יש צורך גם בהתרשמות ישירה מהקפיצות שהינך מתאר שכן לא ברור לי האם מדובר בתנועה הגורמת לתזוזה של מפרק או "קפיצות" מתחת לעור. חשוב גם בדיקה נוירולוגית ובמידת הצורך להשלים בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוכרים לכם הסימפטומים הללו?אסף29/07/2009
שלום,
יש לי חבר הסובל ממצוקה מאוד חריפה ומתמשכת אותה אתאר ואודה לכם אם יש לכם מידע אינדיקטיבי כלשהו... אם יש סיכוי שזה מזכיר במשהו סינדרום מוכר כלשהו נדיר ככל שיהיה... (עד היום לא נמצא אבחון, גם לא מהכיוון הנוירולוגי, ושום תרופה משום סוג לא עזרה ולו במעט זולת וליום לפרקי זמן קצרים עד שהשפעתם חולפת):
כיווץ בלתי רצוני מתמשך, הולך ומחמיר עם השנים, הנמשך כל יום במשך שעות רצופות (לפעמים כל היום), של שרירי הטורסו העמוקים ביותר (בית החזה, בטן, עמוד השדרה). כאמור הכיווץ הוא פנימי ועמוק ובטורסו ולא שטחי ובמקומות אחרים כמו גפיים וכו' כאופייני לתסמונות מוכרות כמו פיברומיאלגיה. התוצאה היא כאב עז, תעוקה נשימתית קלסטרופובית, קושי לאכול ולישון כשהמצב קשה, ומצב נפשי ירוד (בעיקר חוויה של חרדה בזמן ההתקף לנוכח חומרת הכיווץ הכאב והתעוקה הנשימתית), כאשר המצב הנפשי הוא במובהק תגובה לסימפטומים ולא סיבתם (למרות מס' הצעות שזה פסיכוסמטי, זה כנראה בראש וראשונה גופני נוירולוגי. למרות שלא הצליחו עד כה לאבחן את הבעיה ככזו או כאחרת). האם לדעתכם יש סיכוי שבספרות הנוירולוגית נמצא מקרה דומה, או שיש סיכוי כן למצוא מזור תרופתי (נוסו עליו עד כה תרופות מסוימות להרפיית שרירים שלא עזרו, וכן תרופות פסיכיאטריות שונות, שלא עזרו). כמו כן, האם יש לכם המלצה על רופא שיהיה הכי טוב בארץ לדעתכם לבדיקת בעיה מסוג זה.
תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים
ד''ר איתן אוריאל03/08/2009מאחר ומדובר בתלונה לא שכיחה ובחולה שעבר כבר בירור,יש צורך לקבל פרטים נוספים,לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקות העזר שכבר ביצע. הבדיקה הנוירולוגית תסייע להבין האם מדובר בתסמונת נוירולוגית או בהפרעה מתחום אחר. היכם מוזמנים לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייר מוחגלי29/07/2009
שלום אני בחורה בת 43 עים חולשת פלג גוף שמאל רגל ויד ליפני אירוע זה הייתי בריאה לחלוטין זה היה כאב ראש חד בקודקוד הראש מעיין דקירה בצד ימין לאחר מיספר שניות לא ראיתי כלום וכבדות ברגל שמאל קושי בהליכה והירדמות יד ורגל מאז עברו כבר שנתיים ואני עדיין עים חולשת פלג גוף, שמאל וקושי בהליכה מלווה בחולשות אני בבירור במכון לטרשת נפוצה עדיין ללא הבחנה חד משמעית לגבי מצבי עשיתי מייר מוח ליפני שבוע הייתי רוצה הסבר בבקשה מה אומר המייר? מודגימת אי סימטריה קלה של חדרים לטרלים ללא הרחבה מיוחדת T2 ו FLAIR מודגמים שינויים סביב הקרניים הקדדמיות של החדרים הלטרלים וכן מספר מוקדים תת קורטיקלים בשתי האונות הפראטליות מוקדים אלה ללא שיניו וללא האדרה פתלוגית אין עדות למוקדים חדשים אותות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים לסיכום : שינויים בחומר הלבן יציבים אבקש את עזרתך בבקשה בפיענוח המייר תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל03/08/2009כמובן שיש צורך לבדוק אותך ולהתבונן ישירות בדיסק ההדמיה. לאור התשובה בכתב נראה כי כעת אין פעילות של המחלה הבסיסית, דהיינו אין נגעים חדשים ואין האדרה, כלומר קליטה של חומר ניגוד בנגעים, המהווה מדד לפעילות המחלה. כדי לנסות ולהתקדם באבחנה אני ממליץ לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותעינת28/07/2009
שלום,
בעלי סובל מזה 2 ימים מסחרחורות בבוקר בעת הקימה מהמיטה ובלילה בעת השכיבה במיטה. בבוקר לאחר שהוא קם, זה פוסק אך, חוזר לעיתים לזמן קצר. העניין מתבטא באיבוד שיווי המשקל לזמן קצר ביותר. בעלי הינו בריא, בן 31. ממה זה נובע פתאום ומה זה? הדריכו אותנו לפנות לרופא אף אוזן גרון. האם לא כדאי לפנות לנוירולוג? מה עושים? זה מדאיג אותנו..... תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית (ורטיגו), דהיינו תחושה שכל העולם סובב סביב החולה או בתחושה כללית של חוסר יציבות. סחרחורת סיבובית אמיתית הינה ממקור האוזן הפנימית או המוח. ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הגופנית מכוונות לרוב לסיבה. לעיתים יש צורך בבדיקות עזר נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה ברגללונה28/07/2009
אני בת 25, בריאה בד"כ פרט לעודף משקל קל. כרגע בהריון ראשון בשבוע 24 פלוס 2. ללא סיבוכים.
לפני מס' שבועות התחילה תחושה מוזרה ליד הברך הימנית. התחושה היתה כאילו שיש שיערות על הרגל ומישהו נוגע בשיערות מבלי לגעת בעור. זו לא בדיוק תחושת נימול. זה לא שהרגל נרדמה. פשוט תחושה כאילו שיש איזשהו עכביש או משהו שהולך בעדינות על הרגל. התחושה היתה מקומית בלבד, ממש נקודתית ליד הברך. בדקתי ולא היו פצעים על הרגל או שריטות. אין אודם או פריחה. באמת לא היה שם שום טפיל וגם לא שיערות :-). התחושה באה והלכה מעצמה ונמשכה לפחות שבוע. התחושה לוותה בחוסר תחושה מינימאלי באותו איזור.
לאחר מכן במשך שבוע וחצי התחושה נעלמה וכעת מזה שבועיים שוב אני מרגישה בדיוק את אותו הדבר. רק שהפעם על שטח נרחב יותר. כעת זה מהאיזור שליד ברך ימין ועד חצי ירך. בצד הימני של הירך. זה לא כואב בכלל אבל זה מציק כי כל הזמן יש הרגשה כאילו שיש ג'וקים שמטפסים על הרגל.
האם יתכן שיש איזשהו טפיל מתחת לעור שגורם לתחושה הזו? זה הופך להיות קצת בלתי נסבל...שקלתי אם בכלל להעלות את הנושא אבל זה כבר מציק לי הרבה זמן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009יש צורך לקבל תיאור מדויק של הפיזור האנטומי של התלונה וכן לבצע בדיקה נוירולוגית. לעיתים בהריון ובקרב אנשים עם משקל עודף קיימת הפרעת תחושה באספקט הקדמי חיצוני של הירך העליונה עקב לחץ על עצב היקפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור. המשך...
לונה29/07/2009האם יש לתופעה שם או אבחנה עליה אוכל לקרוא מעט ברשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009meralgia parestathica . יש כמובן צורך לבדוק האם הפיזור האנטומי של תלונותיך מתאים לתופעה או האם מדובר בסיבה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!איתי27/07/2009
יש תרופה שנונתים לCVA תוך 4 שעות וזה עוזר למישהוא יש מידע באיזה בית חולים יש תרופה זו במרכז תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009בכל המרכזים הרפואים הגדולים בישראל ובחלק גדול מהמרכזים הקטנים נותנים טיפול תוךורידי בtPA בשבץ מוח חד ומכאן נובעת החשיבות הקריטית של פינוי מוקדם למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולרויטל27/07/2009
בת 38.
יש לי תחושת נימול ברגליים עם זרמים קלים. כל פעם ברגל אחרת פעם בימין ופעם בשמאל.
בזמן השינה- נרדמות לי לעיתים האצבעות ביד שמאל (לא משנה באיזה תנוחה אני ישנה).
יש לציין שאני 5 חודשים לאחר לידה. כשזה קרה לי בהריון אמרו לי שזה תופעה ידועה. אך כעת אין סיבה.
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009יש צורך לקבל פירוט מדויק של הפיזור האנטומי של הפרעות התחושה וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המוח נגיפיתגליה27/07/2009
שלום רב
בעלי בן 39 חלה בחודש יוני השנה בדלקת קרום המוח נגיפית והיה מאושפז 7 ימים. [ התגלה בדיקור מותני]שוחרר עם המלצות למנוחה ושתייה מרובה.
מזה שבוע שוב התחילו כאבי הראש ובחילה.האם דלקת קרום המוח נגיפית יכולה לחזור?אם כן.מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009למרות שלרוב מדובר באירוע בודד, במצבים מסוימים תיתכן דלקת חוזרת ולכן יש להבדק בהקדם. הרופא הבודק יחליט על סמך הממצאים בבדיקה הגופנית האם יש מקום לניקור מותני חוזר ולאשפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברקה בצד ימיןיהודית27/07/2009
שלום,
אחותי בת 65 הרגישה בסדר ופתאם ביום שלישי לפני כשבועיים התחיל לכאוב לה כאב חד ברקה הימנית ללא כל סיבה נראית לעין . לאחר מספר ימים שהכאב לא חלף היא פנתה לרופאת המשפחה שהפנתה אותה לבדיקת שקיעת דם שיצאה תקינה (18) והפנתה אותה לרופא נוירולוג ורופא עיניים (הרופאה חשדה שזוהי דלקת ברקה).
היתה אצל רופאת עיניים שקבעה שהכל תקין. רופאה נוירולוגיה הפנתה אותה לבדיקת CRP שיצא תקין (קטן מ- 0.5) ונתנה לה כדור אטופן 400.
הכאב כבר לא בעוצמה כפי שהיה בתחילה, אך אם היא מזיזה את הראש לצד הימני היא מרגישה כאב ברקה הנמשך גם לכיוון הצד הימני של העורף.
מה זה יכול להיות ? לאילו רופאים או בדיקות היא צריכה לעשות: האם צילום ראש, האם בדיקת דופלר לזרימת הדם בעורקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל29/07/2009אני מניח כי בדיקות הCRP וש"ד נעשו בחשד קליני לדלקת בעורקים הטמפורלים
(temporal arteritis). מצב המתאפיין בכאבים רקתיים,כאבים בזמן לעיסה,הפרעות ראיה,חולשה,חוסר דם וש"ד מאוד מוחשת. חשוב לציין כי במיעוט החולים שקיעת הדם עשויה להיות תקינה ולכן במידה וקיים חשד קליני יש להמשיך בירור עם בדיקות דופלר של עורקים טמפורלים או ביופסיה ולשקול התחלת טיפול מיידית . כמובן שקיימות סיבות רבות אחרות לכאבי ראש ויש צורך בקבלת הפרטים המלאים ,ביצוע בדיקה נוירולוגית ובדיקות נוספות לפי ההתויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולרויטל26/07/2009
בת 38.
יש לי תחושת נימול ברגליים עם זרמים קלים. כל פעם ברגל אחרת עד עכשיו היה רק ברגל ימין. היום זה ברגל שמאל.
ובזמן השינה- נרדמות לי לעיתים האצבעות ביד שמאל (לא משנה באיזה תנוחה אני ישנה).
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
רויטל26/07/2009יש לציין שאני 5 חודשים אחרי לידה.
בהריון נרדמו לי הרגליים אבל הרופא שייך את זה להריון.
עכשיו כבר אין סיבה ...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרתמי25/07/2009
עשיתי סתימה בשן = חידשתי סתימה שנפלה ..... וללא הרדמה והכאיב לי בתהליך הקידוח של השן ליפני ששמו לי תסתימה
יום אחרי זה יש לי מן כאב ראש קצת כאילו זה מן הרגשת אי נוחות מאשר כאב מין לחץ שתופס אותי ואז עוזב כאילו לשנייה מן כאב כזה כאילו לחץ לא נעים ברכה בצד אחד של הראש וחולף ככה כל היום יכול להיות שזה קשור לשן עם הסתימה או פגיעה בעצב שמשפיע על הלחץ בראש אני די מבוהלת מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009יש צורך בקבלת פרטים נוספים ובבדיקה גופנית על ממנת להחליט האם מדובר בכאב המקרין מהשן או בכאב מסיבה רפואית אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת CT ראש-שאלה בנוגע לממצאיוני25/07/2009
אתמול חשתי בכאבי ראש עזים המתרכזים בקדמת הראש.
לאחר ששום כדור לא סייע לי בהפחתת הכאבים החלטתי לפנות למיון- שם הופנתי לבדיקת CT.
להלן ממצאי הבדיקה ( פרט אליהם הכול נמצא תקין)
1. ה MCA משמאל מעט רחב מהימני.
2. הרחבה קלה של עצבי הראייה.
3. איסמטריה קלה במבנה הגולגולת.
- ברצוני לדעת האם יש במצמאים הנ"ל בכדי להעיד על משהו מהותי שממנו אני סובל. וכן לשמוע הצעות להמשך טיפול.
בתודה מראש,
יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009יש צורך לבצע בדיקה גופנית ולהתבונן ישירות בCT על מנת להחליט האם קיימת קלינית משמעות לממצאים. במידה ואכן קיים עיבוי של עצבי הראיה יש צורך להתבונן בקרקעית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בדיבור ובזכרון והירדמות איבריםקצת מודאגת25/07/2009
שלום.
אני בת 27, בשבוע ה-18 להיריון.
לפני כמה ימים הרגשתי פתאום מאד מבולבלת. התקשיתי להרכיב משפט ולזכור יותר ממשימה מיידית אחת (כל האירוע התרחש בעודי עושה קניות ויכולתי לזכור ולחפש כל פעם רק פריט אחד). במקביל, יד ימין שלי "נרדמה" לחלוטין ולא יכולתי "להעיר" אותה, ובהמשך היא "התעוררה", אבל "נרדם" לי הצד הימני של הפה.
כל האירוע נמשך כחצי שעה.
האם עלי להיות מודאגת?
האם התופעה קשורה בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בדיבור
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009למרות שיתכן ומדובר באאורה (תחושה מקדימה) מיגרנוטית, עדיין יש צורך לשלול חסימה חולפת בכלי דם מוחי מאחר והריון מהווה מצב פרוטרומבוטי,דהיינו מעלה את קרישיות הדם. לשם כך יש צורך בקבלת כל ההיסטוריה הרפואית,בדיקה גופנית ונוירולוגית ובדיקות עזר לפי הצורך.אירוע מהסוג שציינת מצריך פניה מיידית למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי לאחר אירוע מוחי כבדאליהו יחזקאל25/07/2009
שלום רב
אבי לאחר אירוע מוחי קשה מחודש 5 שנת 2007
כיום הוא משותק בצד שמאל של הגוף היד לא מגיבה בכלל והוא מנסה ללכת עם סד ברגל שמאל
מאחר ושמעתי רק דברים טובים על טיפול בלחץ הייתי שמח לקבל מידע
אנחנו גרים בחיפה
אשמח לקבל תשובה מהירה
וייעוץ בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תא לחץ
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009לא ידוע לי על עבודות קליניות מבוקרות שהדגימו יעילות של תא לחץ כטיפול בשבץ מוח. הינכם מוזמנים לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב להערכה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)