פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ראש במאמץ
    ע
    08/08/2009

הנני בן 27 שוחה מדי יום, בעת מאמץ (בשחייה)אני חש את הדופק הולם בראשי לפעמים עד לכדי כאב ראש. האם הדבר נובע מחוסר סיבולת או מסיבות אחרות. יש לציין כי בדיקות הדם שלי תקינות ובילדות בוצע לי אקו לב מסיבות אחרות שהיה תקין לגמרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש במאמץ

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    11/08/2009

מבלי לקבל פרטים נוספים או לבצע בדיקה אינני יכול להתייחס למקרה לגופו. באופן כללי ,כאבי ראש חזקים המופיעים במאמץ מחייבים התייחסות מיוחדת ובירור לשלילת הפרעה מבנית בכלי דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה שנמשכת... + בדיקת LP
    רועי רייס
    08/08/2009

היי

אני רועי בן 23

בריא בד"כ

לעולם לא סבלתי ממיגרנה ואם היה כאב ראש אז כל משכך כאבים שהוא בד"כ פתר לי את הבעיה

לפני כשבוע התחילו לי כאבי ראש יחסית חזקים

שום משכך לא עזר (אדוויל,אקמול,אספירין)

אחרי 3 ימים של כאבים בלתי פוסקים הלכתי אל רופאת המשפחה

שהפנתה אותי לבדיקות דם ורשמה לי אקמול מיגרנה.

התוצאות של הבדיקות דם חזרו לאחר יום כתקינות

אבל הכאבים לא חלפו

אלא רק התגברו והתגברו

יומיים אחר כך לא החלטתי ללכת למיון כי הכאבים דפקו לי בראש (!) ובקושי יכלתי לקום מהמיטה

במיון נתנו לי זריקת וולטרן + פראמין לבחילות

קבלתי אינפוזיה שם

שמו לי טיפות להרחבת האישונים ->בדיקת עיניים והכל יצא תקין

אחר כך עברתי בדיקת LP בעמוד השדרה

גם תוצאות הLP יצאו תקינות

נשלחתי הביתה אחרי 6 שעות

הכאבים בערב נחלשו

אך חודשו למחרת (לא באותה רמה אבל עדין כואב)

מה עושים עכשיו?

ממליצים על CT? במיון אמרו שניתן לוותר על זה

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה שנמשכת... + בדיקת LP

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

לרוב מבצעים בדיקת CT לפני ניקור מותני בבירור של כאבי ראש. מבלי לבדוק אותך אינני יכול להוסיף על הצוות במיון שהתרשם ממך ישירות. הינך מוזמן לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בידיים
    שיר
    08/08/2009

אני רוצה לשאול יש לי רעד קל בידיים שאני שותה חצי כוס יין זה נרגע לגמריי אז מה זה אומר ?כי זה קורה רק בחודש האחרון יש לי דפיקות לב מהירות ואני לחוצה בלי שאני ארצה אז כבר הרעידות הם בכל הגוף שאני הולכת לישון רגועה ושאני קמה אני כבר לחוצה בלי שאני ארצה ואז מתחילים הרעידות מה יכולה להיות הסיבה?יש לציין שאני לא שותה אלכוהול בשום מצב הכחצי כוס יין הזאת היתה לניסיון ואני ממש לא רוצה להרגיע את עצמי עם אלכוהול מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בידיים

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

רעד מסוג essential tremor מגיב היטב לאלכוהול. ניתן לטפל ברעד מסוג זה גם בתכשירים תרופתיים. מומלץ לפנות לנוירולוג על מנת לאבחן את הרעד ולהציע טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחנן לעזרה
    אביאל
    07/08/2009

שלום דוקטור.שמי טל ואני חייל בן 19
    זה יכול להשמע מוזר ולא בעל פתרון, אך אני פונה אלייך שתנסה לעזור לי למצוא סוג של קצה חוט או משהו.
    מאז שאני זוכר את עצמי אני חש מצב של ראיה לא נוחה , ראיה של כמו מעין בועה.קשה לי להביט בעצם מסוים ,יש לי רצון להזיז את העיניים למקום אחר כדי להקל.זה מתבטא בחוסר רציפות בראיה כלומר תזוזה של עצמים טיפה .מאוד קשה לי עד בלתי אפשר לצפות בסרטים לקרוא ספרים ולנהוג וכמו כן לשבת מול המחשב בעיקר מול מסמכים כתובים שכוללים פרטי ראיה רבים,כי אילו מצבי קיצון שמגבירים את העניין.אני יכול לעבור ליד מקום אלפי פעמים ולא לדעת באיזה נתיב הלכתי בגלל חוסר המיקוד והתמונה שממש מציקה ולא מאפשרת לך לקלוט.זה הדרך שבא אני חי.וזה מביא אותי לחוסר שקט ואומללות בעיקר בגלל שבדקתי כמה תחומים שבהם הרופאים אמרו לי שאין להם איך לעזור לי.ערכתי בדיקות אצל רופה עיניים ,וכן אורתופטיסטית, כדי לבדוק מיקוד ראיה , וכן הייתי מטופל בריטלין תקופה אך גם שם לא היה הפיתרון.התחושה הכללית היא של אובדן במרחב, ואני יכול להרגיש ממש פיסית לפעמים את התחושה המציקה שרק גורמת לי לרצות לסגור את העיניים.. רופא העיניים אמר לי את הדרך שאני יכול לבדוק כלומר את מערכת הראיה בדקתי ואולי הפתרון הוא מעבר, כלומר בתחומך.תנסה לעזור לי להפנות אותי, או להמליץ על בדיקות שעשויות לתת לי קצה חוט.מאד קשה לי עם זה.תודה רבה טל

לקביעת תור
    סגירה
    מתחנן לעזרה

הוספת תגובה

• ראיה

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

אני מציע לפנות ליעוץ במרפאה הניורואופתלמולוגית במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים וזרם בגב התחתון בעת הרדמות
    אופיר
    07/08/2009

שלום רב,

אני בן 31 ובריא בד"כ סובל מבלט דיסק בחוליות L4-L5, לפני כשבוע בערך הייתי בבית חולים עם חום ממושך(שבוע) וכדי לשלול דלקת קרום המוח הנאורולוג ביצע L.P (דיקור מותני). בסוף התברר כי זה וירוס מחלת הנשיקה. אחרי הדיקור התחילו לי טיקים וזרמים חשמליםי בגב התחתון רק בעת שאני על סף הירדמות. אני מקבל מן רעד שמגיע מאזור הדיקור בגב התחתון ומעיר אותי. עקב כך אני לחוץ ומתקשה להירדם בלילה. רציתי לשמוע חוות דעת, בכל מקרה אני הולך להתייעץ עם נאורולוג (יש המלצות לאזור חיפה?)

בתודה מראש

אופיר

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

לא אמורות להיות תופעות מסוג זה שבוע לאחר הניקור ולכן יש צורך לבדוק את המקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך לגבי מייר מוח. גלי
    גלי
    06/08/2009

שלום רק בבקשה תשובה האים המייר שציינתי בשאלתי הקודמת מראה על איזו שהיא מחלה אוו בעייה לפי הממצאים אני יודעת שקשה לענות בפורום מיבלי ליראות את ההדמיה ישירות אבל בבקשה רק אים אפשר קצה חוט כי אני כבר נואשת עוברת המון בירורים ובדיקות והרבה רופאים במשך השנתיים האחרונות אז בבקשה אים אפשר? תודה גלי.

הוספת תגובה

• בהמשך

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

צר לי אך מבלי להתבונן ישירות בדיסק אני נאלץ להפנות אותך לתשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש המלצות על פסיכאטר לאחר שבץ
    דורון
    05/08/2009

אבי בן ה-75 עבר אירוע מוחי לפני מספר חודשים.
    אנו מעוניינים לסייע באיזון הכימי שלו, ולפיכך אבקש המלצות על פסיכאטר איכותי מאזור המרכז שעוסק בטיפול במשתקמי שבץ (בעדיפות בגיל השלישי)
    תודה,
    דורון

הוספת תגובה

• פסיכיאטר

ד''ר איתן אוריאל
    06/08/2009

צר לי אך אינני נוהג להמליץ על רופאים בפורום. במידה ואביך הינו תושב תל אביב הוא יכול לפנות למרפאה לבריאות הנפש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף עצמאי וספונטאני
    לי
    05/08/2009

שלום רב,
    אני בת 38, בריאה למדי, אם לשלושה. סובלת מאנמיה קלה שמקורה בחוסר ברזל (המוגלובין נמוך וכנ"ל גם פריטין ןברזל). לפני מספר חודשים התחלתי לסבול משריר שקופץ בעפעף הימני העליון, לעתים מספר רב מאוד של פעמים ביום.נבדקתי ע"י נוירולוגית שטענה שזו תופעה שגורה ולא מדאיגה. התופעה נרגעה מאוד ולאחרונה כמעט ואינה מפריעה לי. בנוסף דיווחתי לנוירולוגית על הרדמות כפות הידיים בעת השינה (תופעה בת מספר חודשים שקורית לעתים). נשלחתי לבדיקת אי אמ גי שיצאה תקינה וכן למספר בדיקות דם, תקינות גם הן (בי12, סידן, מגנזיום). התופעה קיימת אם כי בשכיחות נמוכה ולכן לא מדאיגה אותי.
    בחודש האחרון אני סובלת משיעול טורדני ולכן פניתי לרופא אא"ג שאבחן סינוסיתיס ורשם לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) וכן משאפים שונים (אין לי פה את שמותיהם) להקלת הגודש באף. התחלתי את הטיפול אתמול בבוקר ומאז הערב אני חשה בתופעה מוזרה(מידי פעם קפיצה של העפעף הימני התחתון (בעבר זה היה העליון). התחושה היא של מצמוץ מהיר ולא סתם קפיצה של שריר קטן בעפעף. בנוסף, אם אני נוגעת, בעזרת האצבע, בעפעף לאחר התחושה הזו האצבע חשה בזרמים קטנים מהירים שנרגעים כעבור זמן קצר - תחושה שכאילו קורה שם משהו חשמלי). האם התופעה מדאיגה או שאולי זוהי "בת דודה רחוקה" של התופעה השפירה שכבר נבחנה בעבר באותה עין בעפעף העליון? האם יתכן כי קשור לתרופות שאני נוטלת? האם עלי להבדק או שאולי להמתין? אשמח לתשובתך, לי

לקביעת תור
    סגירה
    עפעף עצמאי וספונטאני

הוספת תגובה

• עפעף

ד''ר איתן אוריאל
    06/08/2009

"קפיצות" של העפעף הינן תופעה שכיחה ושפירה אולם לרוב הן אינן גורמות לעצימת העין. התלונה שאת מתארת עשויה להתאים ל"טיק" מוטורי. אינני יודע מה המקור להירדמות הידיים בשינה. תסמונת התעלה הקרפלית עלולה לגרום לתחושות נימול בכף היד בפיזור מסוים המחמירות בלילה. אנ י מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהסיפור המלא ויבצע בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך משהו שלא הבנתי......
    גלי
    04/08/2009

שלום ותודה על תשובתך אני לא הבנתי מה זה אומר מחלה הבסיסית האים לפי המייר מדובר במחלת הטרשת או במחלה אחרת לפי המייר ? תודה גלי.

הוספת תגובה

• תודה

ד''ר איתן אוריאל
    05/08/2009

יש צורך להתבונן בדיסק ההדמיה ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית סחרחורת
    ללא שם
    03/08/2009

שלום,
    אני בת 25.מזה כחודשיים אני סובלת מסחרחורות שמתרחשות בלי הסבר,למשל אחרי ישיבה של כשעה בכיתה (אני סטודנטית)לפתע אני לא יכולה להסתכל על הלוח בגלל הסחרחורת.זה קורה גם בשכיבה,עמידה,פשוט בלי הסבר ברור.בדיקות הדם שלי תקינות.רופא אף אוזן גרון לא מצא בעיה באוזניים. רופאת העיניים שלי גם לא מצאה בעיה והפנתה אותי לנוירולוג.מה יכולה להיות הבעיה שלי?ולאיזה נוירולוג כדאי ללכת,שמתמחה בתחום זה ויוכל לעזור לי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית סחרחורת

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    04/08/2009

חשוב להבין האם הסחרחורת הינה סיבובית אמיתית דהיינו מתוארת כתחושה שכל החדר סובב סביבך או שמע מדובר בתחושה כללית של חוסר יציבות. האפשרות הראשונה עשויה לכוון לבעיה באוזן הפנימית או לבעיה נוירולוגית. מומלץ לפנות למרפאת סחרחורת במרכז הרפואי תל אביב. נוירולוגים המתמחים בסחרחורת הינם פרופ גורדון וד"ר רפופורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון
    רחל
    03/08/2009

אמי אשה בת 74 לאחרונה אובחנה כחולת פרקינסון לאחר מספר פעמים שהיא נפלה.
    האם יש תרופה שיכולה למנוע את הנפילות?

לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון

הוספת תגובה

• פרקינסון

ד''ר איתן אוריאל
    03/08/2009

טיפולי פיזיותרפיה והדרכה להליכה נכונה ,בנוסף לטיפול התרופתי עשויים למנוע נפילות. הינך מוזמנת לפנות למרפאת נפילות ביחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות קלות בידיים
    שיר
    02/08/2009

יש לי דלקת פרקים ויש לי רעידות קלות בידיים ששאלתי את הראומוטולוג הוא אומר שאין קשר ללכת לניורולוג השאלה שלי מה זה יכול להיות אני בת 36 מאז לפני שנה שגילו לי דלקת אני כבר לא אותה אחת אני כל הזמן חושבת על זה האם זה יכול להיות בגלל מצבי הנפשי או שזה קשור לכדורים שאני לוקחת שהם פלקווניל 2 ביום ומטטרוקסאט 4 כדורים בשבוע ולפני שבוע הורדתי את הפרדניזון לגמרי ויש לציין שהרעידות התחילו רק בחודש האחרון מה אתה מציע לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות קלות בידיים

הוספת תגובה

• רעידות

ד''ר איתן אוריאל
    03/08/2009

יש צורך להתבונן ברעד ולאפיינו. חשוב להבין האם הוא מקסימלי במנוחה או בפעילות,מה תדירותו,פיזורו ושאר מאפייניו.כמו כן חשוב לדעת האם שתיית אלכוהול גורמת להטבה ברעד ולבצע בדיקה נוירולוגית. מומלץ לבצע גם בדיקת תפקודי בלוטת התריס שכן תריסיות יתר מהווה סיבה שכיחה לרעד ושכיחות הפרעות בלוטת התריס הינה גבוהה בקרב חולים ראומטולוגיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרעד בידיים

שיר
    03/08/2009

האם הרעד בידיים יכול להיות גם מלחץ נפשי כי אני מרגישה גם מין זרמים כאלה ותפיקות לב חזקות וגם מין חולשות כי אני אדם היפוכונדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרעד בידיים

שיר
    03/08/2009

האם הרעד בידיים יכול להיות גם מלחץ נפשי כי אני מרגישה גם מין זרמים כאלה ותפיקות לב חזקות וגם מין חולשות כי אני אדם היפוכונדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CT
    שיר
    02/08/2009

רקמות המח שמורה.
    חדרים, חריצים וציסטרנות המח שמורים.
    צפיפויות היפודנסיות עדינות פרונטו-טמפורליות מימין חשודים לאוטמים תת-חריפים-לקורלציה קלינית.
    אין עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד.
    חללי האוויר בעצמות הגולגולת מאווררים היטב
    עורקים וורטיברלים וקרוטידיים מסויידים.
    תעלות השמע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין
    מבנה גרמי של עצמות הגולגולת נראה שמור.
    ממצאים
    מצב לאחר ניתוח בעין שמאל.
    לסיכום:
    אוטמים – קרוב לוודאי תת-חריפים באזור פרונטו-טמפורלי מימין

מה משמעות התוצאה??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CT

הוספת תגובה

• נתונים חשובים נוספים

שיר
    02/08/2009

מדובר בגבר בן 73.
    עבר ניתוח מעקפים לפני כשנתיים וחצי.
    בדר"כ בריא.
    בשבוע וחצי האחרונים מתלונן על עייפות מוגברת. מבלה חלק ניכר מהיום בשינה במיטה (בדר"כ בעל שגרת יום מסודרת).
    האם יכול להיות קשור?
    כיצד יש להתייחס לממצאי ה-CT? (ההפניה ב-CT לקורלציה קלינית - אם הממצאים הקליניים תקינים - אפשר להתעלם?)

מטופל בשגרה בנורמיטן, דיזותיאזיד, נורווסק, פמוטידין, קרטיה, בחודשיים האחרונים - ארטריל (לבעיות ברכיים)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    03/08/2009

בדיקת הCT מעלה חשד לאוטמים חדשים ולכן חשוב לבצע בהקדם בדיקה נוירולוגית על מנת לזהות את הביטוי הקליני של האוטמים שכן הם אינם מסבירים עייפות וחולשה כללית. חשוב לחזור על בדיקת הCT לאחר יממה כדי לוודא שאכן מדובר באוטם חדש. יש להמשיך בירור עם בדירות דופלר קרוטידים,אקו לב ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית וכן להתחיל טיפול מניעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות בלתי מוסברות
    דפנה פוקס גלו
    01/08/2009

שלום,בעלי בן 38,מאובחן כסובל מיתר לחץ דם מגיל 19 ונוטל ATACAND 8 MG מזה שנים.הוא מתאמן בקביעות והלחץ דם שלו כולל דופק לרוב מאוזנים להפליא,מקפיד על תזונה ואורח חיים בריא.
    בחודש האחרון חש עייפות,סחרחורות (לא מסוג ורטיגו),עייפות,מלווים לעיתים בכאבי ראש חזקים ובחילות.
    בשבוע האחרון פנינו למיון כשהוא עם לחץ דם גבוה,וקר.
    בדיקות הדם,א.ק.ג ואקו לב יצאו תקינות סה"כ,לאדם במצבו.יש לו איוושה מוכרת בלב שלא דרשה טיפול,ללא השפעות מיוחדות.
    שוחררנו מהמיון עם המלצות ל MRI לראש לשלול גידולים,עם המלצה להמשך בירור קרדיולודי או לבחון החלפת טיפול תרופתי.
    אשמח לשמוע מה דעתך? ממה זה יכול לנבוע? כיצד היית מציע לנו להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות בלתי מוסברות

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    03/08/2009

ברוב המקרים סחרחורת שאיננה סיבובית אמיתית (ורטיגו) וחולשה כללית אינם סמפטומים ממקור נוירולוגי. אני מציע להמשיך עם הבירור שהוצע לכם בחדר המיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' נתן בורנשטיין
    ולרי
    01/08/2009

שלום
    בעלי בן 33 , שילשום חזר הביתה מעבודה עם כאבי ראש ועיניים חזק מאוד, נתתי לו כדור אדוויל
    כעבור מס' דקות הכאב נחלש , אבל הופיע קושי בדיבור וגם לא הצליח לקרוא , טען שרואה את האותיות , אך לא יודע איך לחבר ביניהם. אחרי מס' דקות חש מאוד רע, נשכב ואמר שמתאלף ושמרגיש רע מאוד , ביקש להזמין אמבןלנס דחוף. עד שהאמבולנס הגיע הרגיש יותר טוב וסירב להתפנות לבית חולים(פרהמדיק בדק לחץ דם ודופק ומסר שהכל תקין)
    אני מאוד מודאגת שאולי מדובר באירוע מוחי קטן , או אולי בעיה עם כלי דם
    מה לעשות ?????
    ואני גם היתי רוצה לקבוע תור ליעוץ איתך. לאן לפנות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' נתן בורנשטיין

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    03/08/2009

מבלי לקבל את כל פרטי האירוע ,ההיסטוריה הרפואית ולבצע בדיקה נוירולוגית לא ניתן לקבוע את האבחנה. באופן כללי,הפרעה חולפת בדיבור ובהבנת שפה עלולה להתאים לאירוע מוחי חולף המחייב פניה מיידית למיון והערכה נוירולוגית דחופה. ניתן לקבוע תור לפרופ בורנשטיין דרך מרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה