מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצב ראייהמרים10/09/2009
אני בת 57 ובדרך כלל בריאה. בבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים נאמר לי כי עצב הראייה שלי שונה מן הנורמה ונשלחתי לבצע בדיקה ממוחשבת של שדה הראייה. הבדיקה הראתה על ירידה בהקף העליון של שדה הראייה(אין לי צניחת עפעפיים). לפני כחודש החלה הפרשה מן הפטמה, ברור הורמונלי הראה ערכים תקינים, ממוגרפיה ואולטרסאונד לא הצביעו על בעיה כלשהי.
מידי פעם אני חשה דקירות בתוך הגולגולת מן החלק האחורי כלפי הפנים וכן דקירות בעין ימין.
האם יש מקום לבירור נוירולוגי? לאן לפנות?
חג שמח ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב ראיה
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009חשוב לאפיין את השינוי בעצב הראיה ולהתבונן ישירות בקרקעית העין. יתכן ויהיה צורך בהדמיה של המוח. הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנויראופתלמולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותיפה לאור09/09/2009
בת 51 מזה 30 שנה סובלת ממיגרנות קשות , מטופלת בכדור מניעתי אלטרול 20 מ"ג., בזמן התקפים ניסיתי את כל הכדורים האפשריים כגון: ריזלט, אימיטרקס, רילרט, אקסדרין וללא הועיל, המיגרנות רק מתגברות ולצערי הרב פוגעות בתפקוד היומיומי, המשפחתי וכן במסגרת העבודה.
לאחרונה התייעצתי עם ניאורולוג בכיר שהמליץ להתחיל טיפול מונע עם כדור בשם טופיתרים 25 מ"ג/טופומקס. בשבוע האחרון התחלתי בטיפול בלקיחת טופיתרים כל ערב אך התופעות הנלוות לא מאפשרות לי להמשיך בטיפול מכיוון שיש לי תחושת רפיון בשרירים, חולשה, סחרחורות, חוסר תיאבון ולצערי שוב מיגרנות. ההתקפים הולכים ונעשים תכופים יותר ואני צורכת מספר רב של כדורים.
מה עליי לעשות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009לרוב טופמקס עוזר במינונים גבוהים יותר, אולם במידה והינך סובלת מתופעות לוואי יש צורך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקת הטיפול. ישנם תכשירים מניעתיים רבים אחרים לטיפול מניעתי במיגרנה כגון אלטרול,דרלין ודפלפט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות קשות
יפה לאור15/09/2009דר' איתן שלום רב,
תודה שחזרת אלי.
ביום חמישי האחרון הייתי בייעוץ נוסף אצל ניורולוג מומחה לאחר שהפסקתי את הטיפול בטופיתרים
עקב תופעות לוואי לא נעימים והמליץ להתחיל טיפול אחר בדפלפט פעמיים ביום 200 מ"ג כל אחד.
לאחר הייעוץ פניתי לרופא המשפחה אשר המליץ לא להתחיל את הטיפול בטענה שאם הטופיתרים לא התאים לי ,אז גם הדפלפט לא יתאים וחבל שאתחיל.
במקביל הפנה אותי לC.T מוח וכן אמר לי להתחיל במשך שבוע ימים להפחית את המינון של האלטרול לחצי כדור במשך שבוע ולאחר מכן לרבע ולאחר שבוע שני להפסיק כי אין טעם שאקח טיפול מונע שגם הוא לא
עוזר לי ורק לאחר תוצאות הC.T נחליט על טיפול אחר, ובינתיים בזמן התקף לקחת רילרט.
שאלתי היא האם זה נכון לעשות או שאתה יכול להמליץ לי משהו אחר?
דבר נוסף שמהווה לי בעיה , אני כרגע בגיל מעבר וסובלת מגלי חום קשים, לא יכולתי לקחת
הורמונים מכיוון שאני מטופלת מגרנותית.
האם יש לך איזו שהיא המלצה גם לגבי הנ"ל?
אשמח לקבל את תשובותיך
תודה מראש
יפה לאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בעיןסיגלית08/09/2009
אני סובלת ממיגרנות מזה כשש שנים . ההתקפים די תכופים . בדיקה נוירולוגית מלפני
מס' ימים תקינה , למעט טשטוש קל בגבולות הדסקה שראה הנוירולוג באחת העיניים .
האם הדבר יכול להעיד על לחץ תוך גולגלתי , או שכנראה מדובר בנקודות קטרקט
שאבחנה רופאת עיניים , או שפשוט מדובר במבנה עין ? אשמח לתשובת כב' בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009מבלי להתבונן ישירות בקרקעית העין אינני יכול לקבוע את האבחנה. חשוב לברר בהקדם מה המקור לטשטוש גבול הדסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחימירי07/09/2009
שלום,
אני מעונינת לדעת האם קיימת בדיקה לגילוי מוקדם של שבץ מוחי? אם כן, איך ואיפו ניתן לבצעה אותה,
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009הערכה כללית וביצוע בדיקות דם לאיתור גורמי סיכון וסקולריים וטיפול בהם הינה החשובה ביותר.לפי ההתויה הקלינית ניתן לשקול גם בדיקות נוספות כגון דופלר צואר לאיתור היצרויות בכלי דם או אקג לזיהוי הפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אצל אבידיאנה07/09/2009
דר' שלום רב,
אבי בן 52 בחצי שנה האחרונה הוא סובל מסחרחורות קשות מאוד ממש ברמה של כל הסביבה פשוט מסתובבת סביבו והזעה קרה מידי פעם גם דופק מהיר הוא נהייה חיוור מאוד ולזה מתווספת גם בחילה מה שגורם לו להיות פשוט מרותק למיטה ולא לזוז.
הוא היה עשה בדיקות דם, אוזניים,עורקים, סיטי ראש וכל התוצאות יצאו בסדר גמור.
אנחנו לא יודעים מה יכול להיות מקור הבעיה...
לא בטוחה שזה גם מתקשר לתחום הנוירולוגיה אך גם הפניה למקום מתאים תעזור.
אודה להתייחסותך.
בברכה,
דיאנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009חשוב לקבל תיאור מדויק יותר של האירועים ולבצע בדיקה נוירולוגית. לא ברור האם ביצע בירור מלא במרפאת סחרחורת כולל בדיקת BERA וENG. חשוב לבדוק גם תפקודי בלוטת התריס. לא ניתן לשלול גם התקפי חרדה כגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפקיןה.06/09/2009
שלום,
אני בת 26.
התייעצתי עם נוירולוג עקב כאב שלא מרפה בצד ימין של הראש וקפיצות בשרירים (בעיקר ברגליים). ערכו לי בדיקת EEG תקינה. ובכל זאת הרופא רשם לי דפקין. הוא אמר שזה יעזור לי להפטר מכאבי הראש, ושאני אקח את זה במשך שבועיים. היום קניתי את התרופה וקראתי שזה לחולי אפילפסיה. אני ממש לא מבינה. האם אני באמת צריכה לקחת את הכדורים האלה? כמו שציינתי, סריקות המוח שערכו לי מראים פעילות תקינה.
תודה רבה, ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפקין
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009תרופות נגד אפילפסיה משמשות באופן תדיר גם לטיפול בכאבי ראש.כמובן שישנם גם תכשירים רבים אחרים . על מנת להתאים את הטיפול המיטבי הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב. במידה וקיים סיכוי כי הינך בהריון או שתכנסי להריון במהלך הטיפול הייתי מציע לשקול טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נימול בגפייםלולי06/09/2009
הגעתי לפיזותרפיה, עקב מה שנראה כדלקת ממושכת בכפות הידיים. במהלך הבירור הסבירה הפיזותרפיסטית שהיא מודאגת הרבה יתר מכך יש לי תחושת נימול בגפיים כל הזמן וכן בפה. היא אמרה שידי אדומות ושיש נפיחות בידיים . היא נשמעה מודאגת. התחלתי לקרוא באינטרנט ורציתי להבין מה המשך הבירור שעלי לעשות? האם יש קשר בין התופעות לנטילת רטלין? הבנתי שיש קשר לתפקוד ירוד של בלוטת התריס אך לא ברור לי האם אנדוקרינולוג מטפל בכך? אני אקבע תור לנירולוג, אבל בינתיים אני רוצה להבין מדוע הדאיגו התופעות של הידיים הנפוחות מעט והצבע. מה הבעיה בתופעת הנימול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל06/09/2009יש צורך שרופא יתבונן בהקדם בידייך שכן נפיחות ושינוי צבע עשויה להצביע על בעיה בכלי דם,בעוד שנפיחות בלבד מצביעה על בעיה הורמונלית או פנימית ונימול על בעיה נוירולוגית. מבלי לבדוק אותך אינני יכול להתקדם באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים ונימלוליםאריק05/09/2009
מיזה כחודש יש לי תחושה מוזרה של עיקצוץ בירך השמאלית
שהולך וחוזר
כמו כן פעם אחת הרגשתי עיקצוץ ןנימלול בחצי השמאלי בפנים
וכן ביד שמאל ובררגל שמאל
אני מודאג ואשמח אם תענה לי במהירות
תודה אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל06/09/2009אירוע שכולל נימול במחצית פנים ובפלג גוף מאותו צד מחייב התייחסות מיידית על ידי רופא ומצריך בדיקה נוירולוגית וכן ביצוע בדיקות עזר ושקילת טיפול מניעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לארוע מוחיברוך03/09/2009
שלום .
בן 42 לפני 3 שנים הרגשתי חולשה וקושי לנשום וחוסר בתחושה בשתי היידים שהמשיך לכיוון הרגליים והרגשה מוזרה שאני מנותק מהנעשה סביבי . פניתי למיון ואמרו לי שזה חרדה .
אך המשכתי להרגיש כך במשך ימים נוספים והלכתי לנוירולוג שבדק אותי ואמר שכנראה רקמה מסוימת מתה במוחי ולכן אני מרגיש ככה . הוא לא המליץ לי לעבור סי טי ראש כדי למנוע את הקרינה ולא המליץ על שום טיפול ושאני צריך לחיות עם זה .
כאמור מאז אני מרגיש כך וזו הרגשה לא טובה ! האם הנוירולוג טיפל בי כהלכה ?
האם זה יכול להחמיר בעתיד ?
האם אני צריך לקחת טיפול מונע ?
האם רצוי לעבור סי טי ראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד
ד''ר איתן אוריאל06/09/2009אינני יודע על סמך מה קבע זאת הנוירולוג, אולם ודאי שאינני יכול לחלוק עליו שכן הוא בדק אותך והתרשם ממך ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בראשעידית03/09/2009
שלום,
לאחרונה אני סובלת מסחרחורות ודקירות בראש.
היום ההתקפים של הדקירות (בצד ימין של המוח) בתדירות גבוהה יותר, ממש כל 5 דקות. הדקירות חזקות מאוד.
מה הבדיקות שאמורים לעשות אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009מאחר וישנה אבחנה מבדלת ארוכה לכאבי ראש אני מציע לפנות לרופא על מנת שיתרשם ישירות מהתלונה ויבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדני02/09/2009
שלום רב.
בילדותי סבלתי לפעמים מתופעה, שבאה לידי ביטוי במשחק 5 אבנים, שכשבאתי לזרוק את האבן לא הצלחתי לשחרר אותה מהיד, איזה כח פנימי אצלי מנע זאת ממני, תופעה זו לא היתה בלעדית אצלי כלל, אלא כמה מחבירי גם סבלו מזה.
בחברה קרו לזה 'עצבים'.
במשך השנים זה עבר לי לחלוטין.
היום זה חזר על עצמו במשחק טניס.
באמצע משחק טניס שיגרתי, הרגשתי שאיני מצליח לשחרר את הכדור מהיד, מרגע לרגע נעשה קשה יותר ויותר, עד שפשוט הפסקתי לשחק בתירוץ כלשהו, למרבה המבוכה.
יצוין שאני משחק טניס קבוע כבר כמה שנים, בתדירות של פעם בשבוע, ומעולם לא אירע לי כעין זה.
אני בן 28.
אשמח לשמוע על התופעה, האם זה קשור לנוירולגיה, או לפסיכיאטר, או שמא לתחום אחר לחלוטין.
גם אשמח לשמוע על שם התופעה, כדי שאוכל לנסות למצוא עליה בגוגל.
בד"כ אני בריא ולא נוטל תרופות קבועות, מלבד ונטולין וסימביקורט לאסטמה קלה.
אוסיף גם אי אלו תסמינים קלים קבועים, שאינם מציקים לי כ"כ, אך אולי יועילו להבהרת התמונה: אי סבילות לחום- חום אפילו בינוני מציק לי ברמה גבוהה.
יש לי גם דריכות קבועה, ומגיעה לפעמים עד לעצבנות.
הזעת יתר בפנים, וגם קצת בגוף.
סביר להניח שתסמינים אלו אינם קשורים לכך, מה גם שהתופעה הזו קרתה לי בפתאומיות, אך הוספתי זאת להשלמת התמונה, ואולי גם סתם לשמוע חוות דעת על כך, שמא גם הם מצריכים התייחסות.
תודה רבה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009קושי לשחרר אגרוף קפוץ עשוי להתאים למצב הידוע כמיוטוניה ,דהיינו הפרעה בהרפיית השריר. בדיקה נוירולוגית עשויה לקבוע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
דני03/09/2009טעיתי בהגדרה.
הקושי לא היה בשחרור מהיד אלא לזרוק מהיד.
מה גם, שכשהייתי צריך לזרוק את הכדור לא כחלק מהמשחק, הצלחתי לשחרר בקלות, ורק כשהוצרכתי לזרקו כחלק מהמשחק המוח לא איפשר זאת.
היד היתה רפויה ומשוחררת כראוי.
כמו כן זה אירע בפתאומיות, ובמקרה ספיציפי זה בלבד.
תודה רבה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוטואימונית קלה או MS?דוד02/09/2009
שלום,
אני בן 25 . בריא בד"כ . לאחרונה הרגשתי כפל ראייה, כאבים בחלק הימני התחתון של הראש אשר התפתחו לדינמיקה קלינית בצד ימין הכולל בעיקר את היד (נימול, חוסר קורדינציה וכדו') והמשיך בזרמים בפלג גוף עליון ימני. בנוסף הופיעה לי אלופציה ארואטה בצד הימני - אחורי של הראש.
(יש לציין כי כפל הראיה וכן סימפטומים מסוימים בצואר וביד חלפו בצורה ספונטנית ללא טיפול.)
עברתי MRI ראש ששם התגלו אותות חריגים מרובים של החומר הלבן.
MRI צוארי הראה לזיה בצד הימני.
עברתי בדיקת LP אשר יצאה תקינה.
בבדיקות הדם הכל היה תקין למעט התוצאות המורות על דלקת.
הנוירולוג המטפל אמר לי כי מדובר בדלקת אוטואימונית קלה ב cns וכי ברוב המקרים הדלקת חולפת קליל. אני מקבל טיפול בסטרואידים והסימפטומים הקליניים משתפרים.
שאלתי היא איך ניתן לקבוע כי לא מדובר בטרשת נפוצה (בעיקר כאשר ישנה מעורבות של עצבי הראיה)? והאם הסטרואידים נועדו לטפל בדלקת עצמה או בסימפטומים?
אני מאוד לחוץ מכך ואשמח לקבל תשובה.
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009כיום ניתן לקבוע אבחנה של MS גם לאחר התקף בודד במידה וההדמיה תומכת בכך. יש צורך לקבל את כל פרטי האירוע ולהתבונן בדיסק ישירות על מנת לקדם את האבחנה.הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל...
דוד06/09/2009שאלתי האם ניתן לשלול MS על סמך ממצאים קליניים בלבד, והאם ייתכן כי מדובר בדלקת חד פעמית שרק דומה ל - MS שיכולה לחלוף ללא השארת כל נזק, הרי לפי התסמינים זה מאוד דומה.
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMS
ד''ר איתן אוריאל06/09/2009אכן יתכן ומדובר באירוע קליני בודד שלא ישאיר כל שארית נוירולוגית ולא יחזור בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה ספינליתאחת02/09/2009
שלום,
רציתי לדעת אם יתכן מצב של תחושת נמלול באזור ספציפי מספר פעמים ביום שנגרם עקב הרדמה ספינלית שבוצעה לפני כ -8 חודשים ובעקבותיה היו post epidural headaches?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה ספינלית
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009הרדמה ספינלית לא אמורה לגרום לתלונות שתיארת לאחר זמן כה ממושך. חשוב לראות את הטריטוריה האנטומית של הנימול וכן לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת להבין מה המקור לתלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול וכאבי ראש -עזרה בבקשה!!!גל02/09/2009
לפני חודש וחצי ללא סיבה התחיל לי כאב ראש לא חזק אבל מציק מאוד מרקה לרקה.
הכאב התחיל מהקימה 7 בבוקר ועד לשינה ללא הפוגותובהמשך התלווה גם בנימול חזק (כמו זרמים)כאשר אף משכח כאבים או כדור הרגעה לא שינה את המצב.
.אחרי 21 יום הופנתי לביה"ח תל השומר ואושפזתי במח, נוירולוגית.
לאחר 4 ימים שוחררתי כאשר כל הבדיקות תקינות והכאב והנימול נמשכים.
אני על סף יאוש לא יודעת למי לפנות, הבדיקות תקינות אבל אני סובלת מאוד.
גם לא מצאתי מישהו שתאר מקרה דומה כך שאני עוד יותר מיואשת.
מה יכול לגרום לכאב עקשן ולא מרפה כך?
זקוקה לעזרה דחוף.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009יש צורך לעבור על הבירור ובדיקות העזר שעברת במהלך האשפוז ועל ההתרשמות של רופאי המחלקה מתלונותיך. כמו כן חשוב להתרשם ישירות מהתלונותולבצע בדיקה נוירולוגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בפה במהלך טיסהשי01/09/2009
שלום רב,
לפני מספר ימים במהלך טיסה לאירופה התחלתי להרגיש עקצוצים בפה מה שהפך תוך זמן קצר לנימות רציני בצד שמאל של הפה ממש כמו הרדמה מקומית אצל רופא שיניים כזו הרדמה שמורגשת גם בלחי ובאוזן לאחר מכן התפשט כאב עז סוג של כאב לוחץ בכל צד שמאל של הפנים מן כאב כזה של סינוסיטיס .
לא הורגש נימול בשום חלק נוסף בגוף שאלתי חבר שיש לידי בטיסה אם הפה שלי עקום הוא אמר שלא.
לא היו בעיות בדיבור .
מה שכן יש לי נקב בעור התוף באוזן שמואל (לפני הטיסה נבדקתי אצל אף אוזן גרון והוא אמר שאין בעיה שאטוס עם הנקב) ולכן במהלך .ההמראה היו לי אטמי אוזניים ,וכמה ימים לפני הטיסה התחיל זיהום גרון קל שלווה בליחות ,שיעול לא יבש, ..
קצת רקע כללי -בן 35 בריא בדר"כ ללא בעיות לחץ דם או עודף משקל מוגזם ,בעיות בצוואר (בלט) בחוליות C5+C6 , סובל מכאבי גב, לפני כמה שנים פציאליס בצד שמאל שהחלים יפה,לא נוטל תרופות בקביעות ,לעיתים חש פסיקולציות מפושטות בגוף ולאחר מעקב נוירולוגי,ראומטולוגי, ,אורטופדי,י של כמה שנים ,מגוון בדיקות דם ,MRI מוח ,לא נמצא ממצא בעל חשיבות .
הדיילת נתנה לי איזהו כדור (דיילת גרמנית לא ידעה מה זה אקמול/אופטלגין) הצלחתי להירדם למרות הנימול החזק וכשהתעורתי אחרי שעה הכל נעלם כולל הכאבים בפנים .
אגב בטיסה חזור הכל היה תקין .
אני מאוד מוטרד וחושש מארוע מוחי.
האם ארוע מוחי?
האם הלחץ הקבוע שאני מרגיש בצוואר יכול לגרום לנימול בפנים ? כי אני יודע שעצבי הפנים מקורם במוח ולא בעמוד השדרה הצווארי
אולי בעיות שיניים?
מן הסתם אני מוכרח לציין שכל הטיול נהרס וזה הדבר היחיד שחשבתי עליו על הזמן .
לתשובתך אודה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בפה
ד''ר איתן אוריאל02/09/2009למרות שיתכנו סיבות נוספות לאירוע יש להתייחס בחומרה לנימול חד צידי סביב הפה. עד שלא הוכח אחרת יש לחשוד באירוע מוחי חולף ולהתייחס לכך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)