פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה מורכבת
    דליה
    16/08/2009

בן משפחה ,עם רקע נכות נפשית,לפני שנה ניפצע בתאונת דרכים,חבלת ראש קשה פגיעה באונ הפרונטלית.לא נותנים לו שיקום ראוי ומשליכים אותו לבריאות הנפש.אנו צריכים להילחם מול המערכות ולשכנע שהשיקום שהוא צריך זה לא דרך בריאות הנפש.הפסיכיאטר המליץ על רקנאטי אבל קופח לא מאשרים.איך מוכיחים שהפגיעה היא אורגנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה מורכבת

הוספת תגובה

• בעיה מורכבת

ד''ר איתן אוריאל
    20/08/2009

כדאי להעזר בחוות דעת נוירולוגית מטעם נוירולוג המומחה בבעיות זיכרון. הינכם מוזמנים לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה ראשונית. חשוב להביא גם את כל בדיקות העזר וההדמיה שבוצעו עד כה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת/המלצה על כיוון כללי
    בעילום שם
    15/08/2009

שלום רב,
    אני בת 26, ברקע מחלת קרוהן כבר 11 שנה- במצב לא פשוט, אךמתפקדת באופן מלא.
    במהלך יולי 2008 התחלתי להרגיש כל מיני סימפטומים נוירולוגים כגון:חולשה בידיים וברגליים לסירוגין,תחושות לא תקינות בלשון, חולשה כללית ועייפות רבה, קושי להחזיק הצוואר ישר, חוסר בשיווי משקל ועוד כהנה וכהנה.בהמשך, לאחר כחודש התחילו לי 'קפיצות שרירים'- חלקן נראות לעין,חלקן רק הרגשתי.עד היום יש לי מדי פעם קפיצות שרירים (לפני תחילתו של כל הסיפור..מעולם לא סבלתי מתופעה זו).
    במקביל,בערך כחודש לאחר תחילת התופעות, הרגשתי יום אחד מעין 'שיתוק' באחד ממיתרי הקול- ומאז הרגשתי שאט אט נהרס לי הקול בהדרגה. בעקבותי שיתוק זה,יש לי עייפות קשה בעת דיבור.
    עוד בעניין זה:רק לפני מספר חודשים-למרות שהתלוננתי זמן רב- אובחנה לי בעיה של חוסר היצמדות מיתרי הקול עי אא"ג(כלומר הבעיה הלכה והחריפה- כי בהתחלה רופא אאג לא ראה כלום מלבד אדמומיות קלה ביותר).בשבוע הקרוב, יש לי תור סוף סוף לקלינאית תקשורת...
    כמובן, שכמו כל היפוכונדרית טובה פיתחתי חרדה די רצינית(חשדתי ועדיין חושדת ..רחמנא לצילן בALS- בעקבותיה טופלתי קצת בקסאנקס..
    בדיקות דם- כולל B12 היו תקינות לגמריי(למעט אנמיה קלה שמקורה בקרוהן).
    בעקבות תלונותיי אף נשלחתי ל MRI (שללו טרשת) -שגם הוא יצא תקין, ללא כל ממצא.
    עברו כמה חודשים, הדברים יחסית נרגעו (למעט סיפור הקול)ואז חזרו.
    לכן בהמשך, בהתאם לבקשתי הופניתי לEMG- (אבל רק לשלילת פאוטרן מיוטומי)והבדיקה יצאה תקינה.הרופא טען שאני לא צריכה בדיקת 'מחטים' לבדיקת העצבים- כי על פי בדיקה גופנית שטחית שביצע איני סובלת מנוירופתיה כלשהי ואם יש משהו אז מדובר בשרירים.בכל מקרה- לא נמצא שום ממצא גופני חיצוני בבדיקה נוירולוגית.
    בהמשך גם, עברתי בדיקת דם לאיתור נוגדנים למיאסטניה גרביס-בדיקה תקינה-אין נוגדנים.
    מזה כחודש, רדומה/משותקת לי חלק מהלשון ואני מרגישה הגבלה בתנועה שלה בפה, חולשה בלסתות, כאב לסתות,חולשה בעת דיבור ולעיסה, קושי רציני בהוצאת קול(שומעים שאני מתאמצת להוציא קול) וחולשה כללית, קפיצות שרירים בידיים וברגליים כמעט על בסיס יו(כולל חולשת שרירים לא ספציפית במיוחד). מעבר לכך בעניין הקורהן- סובלת במהלך רוב השנה משלשולים(יותר קשים מבדכ- למרות שהעניין עשוי להיות קשור לקרוהן) ואף מירידה על השליטה בסוגרים.

כלומר מה שהכי מפריע לי כרגע זה:
    א.קושי בדיבור ב.חולשה כללית

שאלותיי בכלליות:
    1. האם כדאי להתעקש על EMG לבדיקת העצבים עצמם?(הבנתי שמה שעשו לי בעצם זו בדיקה של השריר)
    2. אבקש המלצה על רופא מומחה שיכול לרכז את הטיפול בי,למצוא בסבירות גבוהה את הפתרון
    לבעיותיי.(מוכנה להיעזר בשירות פרטי בתשלום).
    3.האם יכול להיות שגם כעת(אשמח אם תנקוט במידת הסבירות)-כשאיני חשה בחרדה, המקור לכל בעיותיי הוא פסיכיאטרי ואיני מודעת לכך?

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

מאחר ומדובר בתלונות רבות ומורכבות יש צורך בסקירה מלאה של ההיסטוריה הרפואית,מעבר על בדיקות העזר וביצוע בדיקה נוירולוגית מלאה. רק אז יהיה ניתן להמליץ על המשך הבירור או להציע אבחנה. אני מציע לפנות ליעוץ במרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים בפנים
    קרן
    15/08/2009

שלום רב,

אני כבר חודש סובלת מהתקפים של מעין זרמי חשמל בצד הימני של הפנים. הזרמים חזקים, מגיעים בתדירות גבוהה ומקשים עליי מאוד, בעיקר בשעות הלילה. זה אמנם התחיל לאחר שעברתי סוג של טראומה אולם כעת אני בסדר גמור וזה פשוט לא עובר.
    הלכתי לרופא שיניים אך הוא לא מצא בעיה כלשהי. לאחר מכן, פניתי לרופאה כללית בקופת חולים, היא טענה שזו דלקת נפוצה ונתנה לי וולטרן, אנטיביוטיקה ומשכך כאבים. הטיפול הזה לא עזר בכלל ולכן הלכתי לנוירולוג (דר' שבתאי), ביצעתי בדיקת CT ראש אך תוצאות הבדיקה לא הראו על בעיה כלשהי. הנוירולוג נתן לי את התרופה טגרטול CR שלפי מה שהבנתי אמורה להיות תרופה לחולי אפילפסיה. אני לוקחת את התרופה כבר שבועיים, חצי כדור בכל יום, אך כמעט אין שיפור. אני כבר דיי מיואשת מכל העניין.

אשמח לתשובה מהירה ולכל מידע בנושא.
    קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים בפנים

הוספת תגובה

• זרמים

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

יתכן והנוירולוג המטפל התרשם שהינך סובלת מטריגמינל נוירולגיה,כאב פנים המתאפיין בהתקפים קצרים ,בני מספר שניות,של זרמים חדים בפנים המופיעים בתגובה לפעולות יומיומיות כגון אכילה,צחוק או דיבור. טגרטול מהווה טיפול מקובל למצב. יתכן ויש צורך להעלות את מינונו או לעבור לטיפול בתכשיר אחר. חשוב גם לקבל פרטים נוספים על אופי הכאב ופיזורו על מנת לבסס את האבחנה ולהציע טיפול. יתכן ויהיה צורך בבדיקות עזר נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד לא רצוני ביד
    גידי
    15/08/2009

מזה מספר ימים שאני מרגיע רעד לא רוצוני ביד שמאל בשריר שמתחת לפרק שמשפיע על היד ממזיז את האצבעות .

זו תופעה שלא חוותי מעולם .

אודה לקבלת תשובה להמשך טיפול .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רעד לא רצוני ביד

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

יש צורך להתבונן ברעד ולאפיינו וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות
    אפרת
    15/08/2009

שלום
    אני בת 44 בריאה למעט אסטמה לא פעילה, וקוצר ראיה גבוהה וקטקרט בשתי העיניים. מניקה בלבד תינוק בן 7 חודשים.
    מזה שלושה ימים אני מרגישה סחרחורת במעבר משכיבה לישיבה וההיפך (הרגשה של "מחלת ים"- שהחדר סובב סביבי).
    לא קיימת הרגשה כזו במעבר מישיבה לעמידה.
    בנוסף, לאחרונה בעיות ראיה לרבות כפל ראיה בעין ימין -החלשה יותר ובה קים קטרקט במצב מאד מתקדם).

אציין כי בעבר ראיתי הבזקים בעיניים לאחר הנקה שנעלמו במצב של העבר לשכיבה.
    כמו כן בעבר לפני כשלוש שנים , (גם אז הנקתי) בזמן בדיקת ראיה, הייתה לי הרגשה כאילו המספרים זזים..
    האם נראה כמו בעיה נוירולוגית, אם כן מה המשמעות?
    האם קיים קשר להנקה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

לפי תיאורך נראה כי אכן מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית,כלומר ורטיגו. המקור לכך עלול להיות מוחי או באוזן הפנימית. לא ברור לי מהו כפל הראיה בעין הימנית שתיארת והאם הוא נעלם בעצימת אחת העיינים. כפל ראיה שנעלם בעצימת כל אחת מהעיינים עלול לכוון למקור מוחי.ראשית אני מציע לפנות בהקדם לרופא לאבחון הסחרחורת ובהמשך לעבור בירור נוירולוגי מעמיק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת -המשך

אפרת
    17/08/2009

תודה על תגובתך
    אם אכן הבעיה נוירולוגית- מה משמעותה ומה ההשלכות?
    האם יכול להיגרם לי נזק מעיכוב טיפול?
    האם ידוע על קשר להנקה?
    אם אכן הבעיה נוירולוגית, האם ייתכן שינוי בעוצמתה ו או בתדירותה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת וכאב בצד אחורי של הראש
    א.
    14/08/2009

בן 37. מזה חודשים סחרחורות בעיקר כשאני בתנועה ודיבור. כאב בצואר. הרגשה של עירפול וכובד בראש. mri תקין. מה עושים?

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית (ורטיגו),דהיינו תחושה שכל העולם סב סביבך או בתחושת חוסר יציבות. ורטיגו מכוון למקור מוחי או באוזן הפנימית. אני ממליץ לפנות למרפאת סחרחורת להמשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש ממושך 3 שבועות ברציפות!
    גל
    13/08/2009

שלום!
    לפני 3 שבועות קמתי עם כאב ראש לא חזק אבל מציק ומלווה בנימול בראש ובפנים.
    הכאב לא פסק לרגע מאז התחיל ואני כבר באפיסת כוחות (בעיקר מהחרדה ומהעובדה שלא שמעתי על מישהו שסובל זמן כל כך ממושך).
    קיבלתי משכחי כאבים שונים ואף אחד לא עוזר.
    הופנתי לנוירולוג אבל התור הוא לעוד שבועיים.

מיואשת , מבקשת פרשנות למצב המפחיד הזה.
    גל

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

מבלי לשמוע תיאור מדויק של הכאב ולבצע בדיקה נוירולוגית כולל הסתכלות בקרקעית העין אינני יכול להוסיף דבר. אני מניח כי כבר נבדקת על ידי רופא ראשוני ששלל בעיה חריפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    מיכל
    13/08/2009

שלום רב!
    אמא שלי בת 55. כבר כמה שנים שהיא סובלת מסימטומים מסויימים שעם הזמן הולכים ומחמירים. זה בא לידי ביטוי בכאבי ראש עזים, הקאות (שלא קשורות לאוכל), טשטוש ראייה. זה נראה כמיגרנה קלאסית, אבל לא בדיוק כי בנוסף לאלה היא סובלת מכאבים בצוואר (יש לה מס' בלטים עם לחץ על השק בע"ש צווארי והיעצרות), חוסר ריכוז. היא לא יכולה להרים אפילו חצי ק"ג מיד היא מרגישה לחץ וכאב שיורד מהראש אל הגב והידיים. בנוסף יש לה כאבים ודמעות בעין שמאל וכאבים באוזן שמאל. לעיתים קרובות היא חשה סחרחורת ו"כמעט" מתעלפת, כמעט כי היא שומעט מה מדברים אליה, אבל לא עונה. בזמן שהיא במצב כזה היא מרגישה חולשה ונימול בכל הצד השמאלי (פנים, יד, רגל). התקף שכזה חולף תוך כמה זמן. אם פעם התקפים כאלה היו מופיעים אצלה פעם בשבוע ועכשיו זה כמה פעמים ביום! בנוסף היא סובלת מנדודי שינה ולכן מקבלת בונדרמין, ואם היא לא לוקחת את הכדור היא מרגישה ממש רע, כי כנרה פתחה תלות. תרופות נגד מגרנה עושות לה עוד יותר גרוע. אודה על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• בנוסף

מיכל
    15/08/2009

לעיתים קרובות אמימרגישה כאילו הקרקע נשמטת, כאילו היא הולכת על העננים. ובשכיבה החדר מסתובב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

ד''ר איתן אוריאל
    16/08/2009

מבלי להתייחס בשלב זה לשאר התלונות,התקפים חולפים וחוזרים של חולשה ונימול בפלג גוף מחייבים התייחסות רפואית דחופה הכוללת, בין היתר, הדמיית מוח,דופלר עורקי צואר,אקו לב והתחלת טיפול מניעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתא לחץ לחולי אירוע מוחי
    אייל
    13/08/2009

דר' איתן שלום רב,
    נכון שהטיפול אינו נמצא בסל אך רק לסבר את האוזן ולספק מידע התא לחץ בחיפה הממוקם בבית חולים אלישע מטפל בחולים לאחר אירוע מוחי הטלפונים שלהם 04-8377812/51 גם בית חולים אסף הרופא מטפל בכ-70 חולים כאלה ביום!!!! הטלפונים שלהם הם 08-9205194/5 תוכל להתקשר לתא לחץ בחיפה ונשמח לארח אותך בתא לחץ ולהרחיב את הידע בנושא הרפואה ההיפרברית לחולים שעברו אירוע מוחי, מה גם שנשמח מאוד לשיתוף פעולה ביננו להטמיע את חוסר הידע שיש (לחולים הזקוקים לטיפול זה) בקרב הרופאים המטפלים

הוספת תגובה

• תא לחץ

ד''ר איתן אוריאל
    13/08/2009

תודה.אשמח לקבל מאמרים מקצועיים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים ?
    ווג'י
    11/08/2009

חברתי בת 62 התאלמנה מבעלה לפני כ-4 חודשים במפתיע (דום לב). אתמול תוך כדי מקלחת, יד שמאל נהייתה כבדה מאוד וקשה התחילו לה עיקצוצים בצד השמאלי של הפנים (עלו למעלה). היא נבהלה יצאה מהר מהמקלחת ולאחר כמה דקות הכל עבר. שאלתי היא האם להתייחס ברצינות למה שקרה או שזו יכולה להיות תופעה של דיכאון ועצבות(נראה שיש לה). אודה על תשובה. סובלת מכולסטרול וסכרת (קלה).

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים ?

הוספת תגובה

• סימנים

ד''ר איתן אוריאל
    11/08/2009

חולשה,כבדות או נימול בפלג גוף או מחצית הפנים עלולות להיות ביטוי לשבץ מוחי ומחייבות פניה מיידית למיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים
    יעלה
    11/08/2009

אימי בת 65 סובלת מזה שנים מהתכווצויות שרירים ברגליים בזמן שינה.
    ניסתה לקחת אבץ,סידן ללא הועיל.
    מה אפשר לעשות?
    מי הרופא שמטפל בסוג הפרעה שכזה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות שרירים

הוספת תגובה

• התכוצויות

ד''ר איתן אוריאל
    11/08/2009

כדאי לפנות לנוירולוג לצורך אבחון וטיפול. ניתן לנסות שתיית המשקה ביטר לימון לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא אירוע מוחי
    שושנה
    10/08/2009

לד"ר אוריאל איתן שלום!
    רציתי לדעת האם לפי בדיקת mri ניתן לדעת מתי קרה אירוע מוחי.
    תודה רבה
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא אירוע מוחי

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    11/08/2009

בבדיקת MRI בפרוטוקולים מיוחדים ניתן להעריך האם השבץ הינו טרי, דהיינו מהימים האחרונים, או ישן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקוסים
    אלון
    10/08/2009

שלום רב.,

אני בן 25 ולפני ארבעה חודשים בערך עברתי תאונת דרכים. בתאונה הייתה מכה חזקה באוטו מאחור ובעיקרון אני רק טולטלתי ללא פגיעה פיזית ממש.

לאחרונה עברתי מספר פרקוסים פתאומיים בעיקר בשעת קיום יחסי מין.

נבדקתי והרופאים אמרו שיתכן שזו אפלפסיה. אני מציין כי לפני התאונה הייתי בריא ומעולם לא היו לי תופעות כאלה. גם לאיש מבני משפחתי אין ולא היו תופעות כאלה.

שאלתי היא, האם תאונה קלה של טלטול כפי שציינתי, יכולה לגרום לאפילפסיה (מאז היו לי שני התקפים) או בכלל לתופעות שאני חווה

לקביעת תור
    סגירה
    פרקוסים

הוספת תגובה

• פרכוסים

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

תאונה המלווה בחבלת ראש עלולה לגרום לפרכוסים מאוחרים. מאחר ותלונותיך אינן ברורות אני ממליץ להמשיך בירור עם EEG וMRI .הינך מוזמן לפנות למרפאת אפילפסיה במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה קודמת - הבהרה

אלון
    10/08/2009

לא מדובר בחבלת ראש קלאסית. בזמן התאונה היה טלטול של הראש אך הוא לא נחבט בכלום בגלל זה אני שואל האם מה שאתה קורה "חבלת ראש" נחשב גם אותו לטול ראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון או משהו נוירולוגי?
    רעות
    09/08/2009

לפני שבועיים קמתי והרגשתי כי יש לי מבט בוהה או blank stare ובהמשך השבוע הופיע נימול באזור הפנים, המבט הבוהה לא חלף עד היום ואילו העקצוצים בפנים חוזרים מדי פעם. נלחצתי מהעניין, והתחלתי לחפש באינטרנט מה זה יכול להיות... אחת האפשרויות היו: דיכאון. ואכן, הרגשתי גם עצבות או יותר נכון אפטיות וגם חוסר יכולת להירדם. עם הנתונים הללו פניתי לפסיכיאטרית שאיבחנה אצלה הפרעת חרדה... למרות שאינני חושבת שזה נכון, כי לא היתה לי "התקף" חרדה אי פעם. בכל מקרה היא רשמה לי כדורי ציפרלקס שאני לוקחת כבר שבוע, תחושת העצבות והאי יכולת להירדם חלפו אך נותרתי עם המבט הבוהה והעקצוצים ( למרות שבעלון של ציפרלקס רשום שנימול היא אחת מתופעות הלוואי). מה שמפריע לי הוא המבט הבוהה, אני סטודנטית וקשה לי להתמקד בחומר. האם יכול להיות שזה משהו נוירולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון או משהו נוירולוגי?

הוספת תגובה

• דכאון

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

לא ברורה לי התלונה של "מבט בוהה". נימול במחצית הפנים מחייב הערכה ובדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות קלות אצל בתי ( בת 6 )
    מיטל
    09/08/2009

לפני כשבוע שמתי לב שבתי מעט רועדת ( באזור הכתפיים והראש) דומה לצמרמורת, כל כמה דקות
    שמתי לב שהרעידות הופיעו גם בשינה, אין לה חום והיא משתוללת ופעילה במשך היום, אך נוטה לנשום יותר עמוק עם תופעת הרעד, לעתים מתלוננת על כאב בטן וראש כל כמה שעות,
    אני ממש מודאגת בשל התופעה הזו... מה עלי לעשות ולמי לפנות? על מה התסמינים יכולים להעיד??
    תודה מראש, מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות קלות אצל בתי ( בת 6 )

הוספת תגובה

• בת 6

ד''ר איתן אוריאל
    10/08/2009

אני מציע לפנות לנוירולוג ילדים על מנת שיתרשם מהרעד ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה