מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בדיקת MRI מאבחנת דמנציה?דניאל24/07/2009
לפני מספר חודשים חוויתי אירוע חד פעמי של שימוש בסמים,ומאז לא הרגשתי אותו דבר.אני די צעיר ,20+ ,אבל אני מרגיש מאז ירידה בזיכרון,בעיקר בזיכרון לטווח קצר..אני מסוגל לחשוב על דברים ופחות משנייה אחרי זה לשכוח אותם.לעתים אני נזכר בדברים שחשבתי עליהם ושכחתי מיד ,לאחר כמה שעות.לפני חודש בערך עשיתי בדיקת MRI שהייתה תקינה לחלוטין.האם בדיקה זו מאבחנת דמנציה ובעיות דומות בכל רמה ?האם בדיקה תקינה אומרת שאין שום סיכוי למחלה מהסוג הזה?
אם זה לא מחלה מהסוג הזה,האם יש סיכוי לשיפור הזיכרון,ואם כן מה מאפשר לעשות?
המון תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009בדיקת MRI איננה מאבחנת הפרעה קוגניטיבית. על מנת לאבחן האם כלל קיימת בעיה ומה אופיה יש לבצע מספר מבחנים נוירופסיכולוגים וכן לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה גופנית. לעיתים יש צורך גם בבדיקות מעבדה ועזר נוספות. הינך מוזמן לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרההילה23/07/2009
אני ממש מפחדת חזרתי היום מהפלגה בת 5 ימים ואני עדיין מרגישה תנודות וסחרחורות כאילו אני עדיין בהפלגה., מתי זה אמור לעבור?
בבקשה תענה במהרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009בכל מקרה של סחרחורת חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית, דהיינו תחושה שכל החדר סב סביבך או בתחושה כללית של חוסר יציבות. כמו כן חשוב לבצע בדיקה גופנית. במידה ואכן מדובר ב"מחלת ים" ניתן לטפל בה בהצלחה בתכשירים תרופתיים ולכן מומלץ לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורולוגיה של המוחאהרון23/07/2009
שלום,
האם נורולוג (של המוח) מורשה ויכול לטפל במצבים כמו חוסר שינה ועייפות תוך כדי מתן תרופות כמו כדורי שינה או מלטונין? או אפילו תרופות שגורמות לעירנות (כגון ריטלין, פרוביג'יל) אם מצב החולה דורש כך?
אני יודע שפסיכיאטרים נוטים לטפל בדרכים אלו אבל אינני במיוחד מסתדר איתם.
אודה על תשובתך!
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוגיה
ד''ר איתן אוריאל27/07/2009התשובה חיובית. אני מציע לפנות לנוירולוג בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות ולחץ בראשניל23/07/2009
שלום רב,
אני בן 35 הפסקתי לעשן לפני כשלושה שבועות. בדרך כלל אני בריא.
לאחר הפסקת העישון החלה תחושה של חוסר יציבות ולאחר מכן גם לחצים בראש.
עברתי אקו לב, בדיקת מאמץ, אקו צווארי ובדיקות דם והכל יצא תקין.
גילו לי לחץ דם גבוה והתחלתי טיפול בכדורים להורדת לחץ הדם.
עדיין תחושת חוסר היציבות לא עברה וגם לא הלחץ בראש.
בעת שאני שוכב נעלמת תחושת חוסר היציבות.
מתי שאני מזיז את הראש במהירות מצד לצד או למעלה ולמטה אז יש החמרה בתחושת חוסר היציבות.
1. מה אתה ממליץ לעשות?
2. האם יתכן שכל התופעות הללו בגלל הפסקת העישון?
3. ואם התשובה ל 2 כן האם זה הגיוני שזה נמשך כל כך הרבה זמן?
אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות
ד''ר איתן אוריאל23/07/2009יש להבחין בין סחרחורת סיבובית (ןרטיגו) המתוארת כתחושה שכל החדר סב סביבך לבין תחושה כללית של חוסר יציבות. סחרחורת סיבובית אמיתית עלולה לנבוע מסיבות הקשורות לאוזן הפנימית או מסיבות נוירולוגיות ולכן יש מקום להבדק על ידי נוירולוג או רופא א.א.ג. בסחרחורת סיבובית קיים לעיתים גם מרכיב תנוחתי כפי שהינך מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר בתחושה סיבובית
ניל23/07/2009תחושתי היא שיש חוסר יציבות ולא בגלל תחושה סיבובית.
1. האם הדבר יכול להגרם מהפסקת העישון?
2. במידה והתשובה ל - 1 הינה חיובית האם זה הגיוני שזה נמשך עד כה.
3. האם יכול להיות שהסיבה זה לחץ דם שהיה מאוזן על ידי הסיגריות ולאחר הפסקת העישון איבד מאיזונו.
4. בנוסף מדוע הלחצים הללו לעולם לא היו לי מגרנות או כאבי ראש כאלו האם יתכן שזה גם מהפסקת העישון או לחילופין מלחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציבות
אשווא15/10/2010אחרי שטופלתי באנטיביוטיקות רבות לפני שנה אני מרגישה שאין לי יציבות לא מאוזנת . לפעמים לא יכולה לעמוד כאשר אני מתחילה לזוז או לבצע הליכה איני מרגישה את התחושה . ביצעתי בדיקת mri ראש יצא תקין ובבדיקת eng הוביע ורטיגו והומלץ לי לעשות פיזותרפיה וסטיבולרית אשר לא עזר לי . אני נורא לחוצה מכיוון שבחודש שעבר הרגשתי סחרחורת סיבובית והתעלפתי .רב הזמן יש לי בחילות , מחנק בגרון וסחרחורת של אי יציבות כלומר אני מסוחררת ולא הסביבה .
האם יש עבורי פיתרון ומה מומלץ לי לעשות ? והאם זה נכון כפי שאמר הרופא שאיך שזה בא זה הולך ? שכל זה תופעות מהאנטיביוטיקה ?
אודה לכם על היענותכם לשאלותיי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציבות - תגובה
ד''ר מאיר קסטנבאום16/10/2010במידה וסחרחורת נמשכת מומלץ להיבדק במרפאת סחרחורת אצל רופא אא"ג.
לא סביר שהתופעות נגרמות מאנטיביוטיקה שאותה נטלת לפני שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייבשות?!?!מוטי22/07/2009
שלום רב,
מעט רקע, אני בן 23 בדר"כ בריא ובשבועיים האחרונים התחלתי להתאמן לשם הורדה במשקל (1.65 משקל 86 ק"ג).
ביום ו' האחרון הייתי בבריכת השחייה ולא שתיתי כלל במהלך שהותי שם (כ-3 שעות תחת השמש), לקראת הערב החלו לי כאבי ראש ממש חזקים והתסמין חזק ביותר שהיה לי הוא כאבי ראש חזקים (מזכירים לי מאוד את כאבי הראש שיש בסינוסיטיס) בעת הזזת גלגלי העיניים מעלה ולצדדים (בייחוד בבוקר לאחר שאני מתעורר) ומעין סחרחורת כזאת בעת תנועות חדות עם הראש. במהלך השבת השתדלתי לשתות המון מים וניגשתי לרופא ביום א' (המדדים היו תקינים פרט לחום 38.0 ובדיקת שתן ב"סטיק" יצאה תקינה) הרופא הנחה אותי לשבת לנוח לשתות המון מים ואקמול בעת הצורך ולחזור אתמול (יום ג') לביקורת. לאחר הביקור אצל הרופא (יום א') אכן שתיתי המון והתחלתי להרגיש שיפור בכאבי הראש אך מרוב טיפשותי ביום שני בצהריים הרגשתי יותר טוב והלכתי שוב לבריכה (הפעם כן שתיתי) שבדיעבד החזירה אותי כמה צעדים אחורה. אתמול הייתי אצל הרופא לביקורת והמשך טיפול, כאבי הראש פחתו אך הכאבים בעת הזזת גלגלי העיניים לצדדים ולמעלה נמשכים כמעין כאב כזה בעל "הבזק" בראש, הרופא שלח לצילום ראש וריאות שיצאו תקינים ושלח אותי גם לרופא עיניים שבבדיקתו גילה דלקת עיניים בשם "KERATITIS" וקיבלתי עבורה טיפות עיניים.
חשוב לי לציין מס' דברים חשובים: אין לי בעיה במתן שתן, אני לא מקיא או מרגיש בחילות, לא מרגיש כאבים במתן שתן, לא קיבלתי שום מכה בראש והכאבים החלו להופיע רק לאחר השהות הממושכת בשמש ללא מים. אימי סובלת ממיגרנות ולאחי קיימת בעיה בשם מיגרלפסיה (שילוב של מיגרנה הבא לידי ביטוי בהתקפים אפילפטים חזקים).
אני מתחיל לפחד שזה נמשך מעבר לחמישה ימים והשיפור הוא ממש מזערי פרט לבעיית התזוזת עינייים, הפחד הוא שקיים דבר יותר בעייתי (נוירולוגי).
שאלותיי הם:
האם יכול להיות שכאבי הראש בעת הזזת גלגלי העיניים יכולים לנבוע מהדלקת?
האם התייבשות יכול לגרום למה שציינתי מעלה (כאבי הראש בעקבות הזזת העיניים)?
האם זה הגיוני שזה נמשך מיום ו' עד כה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייבשות
ד''ר איתן אוריאל23/07/2009קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. יש צורך לשמוע את הסיפור המלא וכן לבצע בדיקה נוירולוגית כולל הסתכלות בקרקעית העין. מאחר וכבר פנית לרופא אני מניח כי נבדקת על ידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והנקההוד20/07/2009
שלום,
אני בהריון בשבוע ה31, וחושבת על הנקה לאחר הלידה
אני מטופלת בלמיקטל 225 מ"ל יומי, ללא התקפים כבר 5 שנים.
(נטילת התרופה בהריון מאושר על ידי המכון הטרטולוגי)
אני מעוניינת לדעת האם התרופות מועברות לתינוק בהנקה או שלא קיים חשש כזה.
תודה ויום טוב
הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
ד''ר איתן אוריאל23/07/2009לרוב אין מניעה להניק תחת הטיפול בלמיקטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף שיגעון!!!!אלינור20/07/2009
אני בת 31 לאחר פגיעה בראש.
כל יום בחיי קשה מהקודם לו.
חוסר ריכוז,חוסר שיווי משקל,בעיות בדיבור והתבטאות לא תקינה,גימגום,ריצוד בעין שמאל,כאבים לחץ בצד שמאל והאחורי של הראש,כרונים,בעיות זיכרון לטווח קצר,דימום מהאף,נוזל שקוף מהאף,חוסר תקשורת בין הראש לגוף,פירקוסים...
לאחר סדרת בדיקות חזרו ממצאים ממפוי מוח :
מודגמת פרפוזיה קורטאלית בילתי הומוגנית,מופחתת פוקלית במספר אזורים בעיקר באונות פריאטליות אחוריות,בקוטב קדמי של אונה טמפורלית שמלאית,וכן באזורי השפה בהמיספירה השמלאית. פרפוזיה שמורה יחסית לגרעינים הבזליים ולתלמוס.
פרפוזיה מוגברת מודגמתבאספקט תחתון של אונה טמפורלית ימנית.
לסיכום:
ירידת פרפוזיה מולטיפוקלית כנ"ל, בעיקר באזורים הפריאטליים. ממולצת קורלציה עם EEG לאונה טמפורלית.
לאחרונה טופלתי ע"י פרופ' יאיר למפל, אך לצערי הוא הפסיק את עבודתו עם מכבי שירותי בריאות ולכן נאשרתי עם כל הסבל ובלי פיענוח ,הסבר,המשך טיפול ורופא.
אנא, עיזרו לי אני על סף שיגעון טוטאלי.
תודה אלינור,
ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על סף
ד''ר איתן אוריאל21/07/2009מאחר והינך סובלת מתלונות רבות ,שחלקן אף אינן קשורות זו לזו, יש צורך בבירור יסודי ,כולל קבלת כל ההיסטוריה הרפואית, ביצוע בדיקה נוירולוגית וקוגניטיבית והתבוננות ישירה בכל הבדיקות העזר שביצעת לרבות MRI מוח וEEG. הינך מוזמנת לפנות למפראה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נוירולוגית???גיא18/07/2009
שלום רב:
השבוע הגעתי לבית חולים בעקבות צוואר תפוס חזק מאוד וטופלתי ע"י זריקות .באותו זמן החלו כיווצים בראש(כמו צמרמורות נקודתיות )לשניות ספורות ובנוסף השרירים ביד שמאל קופצים וזזים ורואים את זה ממש(כאילו יש משהו מתחת לעור שרוצה לצאת).לטענת הרופא האורטופד בבית החולים נאמר לי שאני צריך להתיעץ ולהבדק אצל נורולוג כי הבעיה היא נוירולוגית.
אשמח לקבל הסבר במה מדובר והאם זה מחייב טיפול דחוף או שלמעשה זאת השלכה של הצוואר התפוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר
ד''ר איתן אוריאל21/07/2009לא ברור מה היה הביטוי של הצואר התפוס ומה היתה הסיבה לכך. כיווץ של שרירי הצואר מצד אחד הגורם למנח לא נורמלי מכונה "טורטיקוליס" ולעיתים קרובות הינו משני לתרופות פסיכיאטריות או תרופות נוגדות הקאה. בנוסף יש צורך להבין מה המשמעות של "הקפיצות" מתחת לעור והאם הן גורמות גם לתזוזה של מפרקים. לשם כך יש לקבל את ההיסטוריה המלאה לרבות מכתב השחרור מבית החולים,להתבונן בתנועות הלא רצוניות ולבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דופק" מתחת לעיןליאת18/07/2009
שלום רב,
לביתי בת כמעט 13 ישנם "קפיצות", הרגשת דופק מתחת לעין אחת כבר מספר ימים (ניתן לראות זאת כשמסתכלים עליה) והיום זה התחיל גם בעין השניה. בתחילה לא נלחצתי כי אני חוויתי זאת לא מזמן וזה פסק לבד אך האם יש צורך בבדיקת עיניים? בדיקה נוירולוגית? האם זה יכול להעיד על משהו בראש?
אודה על תשובתך המהירה, אני מאוד לחוצה
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד''ר איתן אוריאל21/07/2009קפיצות של העפעף התחתון הינן לרוב ללא משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסולוגיה ושבץמיכל18/07/2009
האם מותר לטפל ברפלקסולוגיה למי שעבר שבץ לפני 3 שבועות? צד הימני נפגע, אין תחושה וכן כל הפנים, אין בהם תחושה. מעבר לכך, הבנאדם מתפקד לגמרי
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה
ד''ר איתן אוריאל19/07/2009אין בידי כל מידע התומך ביעילות של רפלקסולוגיה לאחר שבץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות בראשדניאל17/07/2009
שלום, הסיפור שלי קצת מורכב..
בשנים האחרונות חלה היתדרדרות במצב הנפשי שלי.. לא משהו חמור מידי (אין לי מחלות נפש שידוע לי עליהן), התסמינים היו בעיקר חרדה דיכאון מחשבות מרובות ולבסוף מצב של דפרסונליזציה שנמשך בסביבות שנה-שנתיים. בשנה האחרונה התחלתי טיפול פסיכיאטרי בכדורי "סורבון" וגם שיחות ומאז חל שיפור משמעותי במצבי.. כיום קורה דבר שהוא לא מובן לי. אני "עוזב" יותר ויותר את המצבים הדיסוציאטיבים על ידי תהליך הרפייה כללית תודות לטיפול הפסיכיאטרי. אך בנוסף חלה לאחרונה תופעה מאוד מוזרה... ככל שאני מרפה יותר מהחרדה אני חש בועות מתפוצצות לי במוח... זה מאוד מוזר וכמה שחיפשתי מידע על תופעה כזאת לא מצאתי...
רציתי לשאול אותך מה דעתך על התופעה של הבועות ואם יש מקום לדאגה או שזה דבר חיובי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועות
ד''ר איתן אוריאל19/07/2009לא ברור האם מדובר בתחושה סובייקטיבית של כאב ראש או בהפרעה סומטית על רקע ההפרעה הנפשית. יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר ובמידת הצורך גם לבצע בדיקה נוירולוגית ולכן כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחושה היא אובייקטיבית
דניאל19/07/2009אין לי הפרעה נפשית... התחושה היא פיזית של בועות מתפוצצות . התחושה היא גם באוזניים כמו אחרי שיש לחץ באוזניים כשנוסעים במכונית בירידה ואז מפוצצות בועות באוזניים.
הדבר המטריד הוא שבימים האחרונים התחיל לי כאב חד בצד שמאל למעלה של הראש כאילו נפגע שם כלי דם... האם יש צורך לפנות לנוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מרגישה אותו הדבר
ילנה23/12/2013עם רקע דומה לשלך,תקופה קשה,חרדות וכו'. לדעתי זה שטויות בדיוק כמו שהרגשתי עוד מיליון דברים בגוף עקב החרדות שלי. ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך ובכלל לאנשים עם בעיות כמו שיש לנו ,זה אם התופעה פיזית מונעת ממך לתפקד בחיי היום יום רק אז כדאי לפנות לרופא. כל עוד זה רק בגדר ה"מרגיש","תחושה של","הרגשה של" כדאי להירגע להתעלם ולהמשיך בחיי היום יום,ומניסיון אישי כל ה"תחושות" האלה עוברות ושוחכים מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחושה היא אובייקטיבית - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/12/2013על כאבי ראש כן לגבי האנזים כדאי לבצע בדיקת שמיעה ובדיקת ברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן16/07/2009
תוכלו להגיד לי מה ההגדרה המדויקת של מחלות נוירו דגנרטיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות
ד''ר איתן אוריאל19/07/2009מדובר במחלות ניווניות של מערכת העצבים הגורמות לנזק נוירולוגי ההולך ומתקדם ולרוב הינן תלויות גיל. בין הדוגמאות הנפוצות ניתן לכלול פרקינסון ואלצהיימר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותעדי15/07/2009
שלום,
עד לפני 9 חודשים טופלתי בטופמקס בהצלחה רבה.
הפסקתי כיוון שתכננתי הריון וכעת אני בשבוע 23.
כולם ניבאו שהמיגרנה תעבור בחודש שלישי, אך לדאבוני לא כך.
בדיקת ראייה תקינה לחלוטין.
1. פרט לאופטלגין , יש משהו נוסף שאני יכולה לקחת?
2. בתקופה האחרונה ישנה תופעה של ריצוד אורות וצללים כאלה בעיניים, אני רואה טוב, אך בזווית העיין יש לי לפתע הבזקי אור, או הבזקים מוחשכים וזה בד"כ מקדים להתקף.
תודה רבה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר איתן אוריאל15/07/2009יש צורך להבדק על ידי נוירולוג או רופא עיינים עלמנת לוודא כי אכן תלונות הראיה שהינך מתארת מהוות אאורה מיגרנותית (תחושה מקדימה). אכן הטיפול במיגרנה הינו מוגבל ובעייתי בזמן הריון שכן גם התרופות הניתנות למניעה כגון טופמקס וגם תכשירים ממשפחת הטריפטנים הניתנים בזמן התקף אינם בטוחים.הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתא לחץ-שיקום מארוע מוחיעינת14/07/2009
שלום,
אמי עברה לפני שנה ארוע מוחי ועדין נמצאת בתהליכי שיקום.
אנו יודעים שטיפול בתא לחץ עשוי לעזור.
האם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי באילו בתי חולים ניתן לטפל בתא לחץ בבעיה מסוג זה?
האם בכל בית חולים בו יש תא לחץ?
תודה רבה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תא לחץ
ד''ר איתן אוריאל15/07/2009תא לחץ איננו מהווה טיפול מוכר לשבץ מוח ולידיעתי אין עבודות העומדות בקרטריונים מדעיים המוכיחות את יעילותו. אין בידי מידע באילו מרכזים רפואיים משתמשים בתא לחץ לשיקום משבץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתא לחץ לחולים שעברו אירוע
אייל13/08/2009עינת
תוכלי לפנות לתא לחץ בחיפה 04-8377812/51 הם מטפלים באירועים מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI תקינהדניאל14/07/2009
שלום אני בן 29,ביצעתי לפני כמה חודשים בדיקת EEG בעקבות הרגשה כללית לא טובה שכוללת עייפות,חולשה,פוטוביה ,כאבי ראש וכו' כבר במשך זמן רב,והבדיקה הייתה לא תקינה ונשלחתי לבצע בדיקת MRI שנמצאה תקינה.האם זה שבדיקת הMRI תקינה -אומר לכאורה שהכל בסדר ותקין?
כי עדיין אני מרגיש מאוד לא טוב,ואין לכך ממצאים רפואיים-גם בדיקות דם שביצעתי לאחרונה נמצאו תקינות..לפני כשנתיים כשעוד הרגשתי יותר טוב ביצעתי בדיקת EEG שהייתה תקינה,וכך יש כביכול הרעה במצב.. זה דיי מייאש שלא מוצאים מה מקור הבעיה.האם יש בדיקות אחרות שאפשר לבצע כדי לנסות למצוא את הבעיה,או שאם עשיתי בדיקת MRI והוא תקין-אז כבר אין מה לעשות?
תודה רבה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל15/07/2009לא ברור לי כלל מה היה לא תקין בבדיקת הEEG הראשונה וכיצד תוצאות הבדיקה קשורות לתלונותיך. בדיקת EEG יעילה בעיקר לאבחון אפילפסיה ואין כל קשר בין אפילפסיה לתלונות שהינך מתאר. יש צורך לעבור ישירות על שני תרשימי הEEG וכן לקבל את ההיסטוריה הרפואית ולבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)