פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנת MRI
    חיים
    31/08/2009

בבדייקת MRI נרשם לימודגם מוקד היפראינטנסי צמוד לקרן הקדמי של החדר הלטרלי הימני ומספר מוקדים בודדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן בהמיספרות.
    ההיפוקמפוס משמאל קטןלעומת מימין,סיגנל לאורך ההיפוקמפוס סימטרי,יתכן כחלק מסקלרוזיס ופחות סביר דיספלזיה.
    רצויה בדיקת מעקב.

יש לציין שאני סובל מכאבי שריריםועצמות בכל הגוף אני מרגיש שהגוף כמעט משותק,אני משתוקק למות נמאס לי מחיי,הרופאים עד עכשיו אמרו שהכאבים שלי הם פסיכולוגים,אפילו את הבדיקה עשיתי באופן פרטי שילמתי 5000 שח,
    אני סובל כ 5 שנים מכאבי ראש וכאבי שרירים בכל הגוף,והרופאים טענו שהכל פסיכולוגי עד לבדיקת ההדמיה שעברתי,מעוניין בקצת שלווה ומזור לכאבי הבלתי נסבלים,די נמאס לי מאטימות הרופאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    01/09/2009

אינני חושב כי הממצאים בבדיקת ההדמיה מסבירים כאבי עצמות ושרירים מפושטים, אולם יש צורך לשמוע את כל פרטי התלונה,ההיסטוריה הרפואית,לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן ישירות בדיסק הMRI. הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתיים לאחר ac+טקסול
    לילוש
    30/08/2009

בשל סרטן השד.ומאז-חוסר תחושה,כאב-בעיקר בתחילת הליכה לאחר שכיבה וישיבה,תחושות מוזרות בכף הרגל-נוירופתיה???.האם ניתן להקל ואיך??????

לקביעת תור
    סגירה
    שנתיים לאחר ac+טקסול

הוספת תגובה

• טקסול

ד''ר איתן אוריאל
    01/09/2009

הטיפול הכמותרפי עלול לגרום לנוירופתיה. ראשית יש צורך באבחון ושלילת סיבה אחרת לתלונות שתיארת על ידי בדיקה נוירולוגית ויתכן גם בדיקת EMG. ניתן לטפל באמצעות תכשירים כגון ליריקה או סימבלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן /חניכיים
    סהר
    27/08/2009

שלום רב
    לאחר הבחנה אצלי של פאציאליס/בלס פאלסי.
    התחילו לי אתמול כאב בשן מסויימת ומאחר ששן זאת בעצם היא כתר אז הכאב הוא כנראה מעל השן .
    כל מה שאני אוכל לוחץ לי באזור הכתר עד היום לא היו לי כאלה בעיות . ברצוני לציין שהכאב בצד ימין וזהו הצד שנפגע אצלי בפנים.
    האם כאב חד בשן או מעליה יכול לנבוע מהמחלה שהובחנתי מוכר?
    תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן /חניכיים

הוספת תגובה

• כאב בשן

ד''ר איתן אוריאל
    30/08/2009

כאב שיניים איננו חלק מהתמונה של בלס פלסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימלול בפנים
    טלי
    27/08/2009

שלום,
    אני בת 38 ובשבוע האחרון אני חשה תחחושה של נימול בעיקר בחלק השמאלי של הפנים. לעיתים אני מרגישה חלק מהנימול גם ביד שמאל. פניתי לרופא המשפחה גם לאחר שעשיתי צילום גב בו נמא כי אני יש לי עקמת ושינויים ניווניים בחוליות T5-T10 . רופאה המשפחה כמעט ואינו התייחס לתחושת הנימול בפנים, שלח אותי לבדיקת EMG גפיים עליונות. הרופא טען כי אם לחץ הדם תקין, איני סובלת מהפרעות בקב הלב אז אין סיבה לחשוש מאירוע מוחי.
    אני איני רגועה כלל ולעיתים אני חושבת שאולי מפאת הלחץ אני מרגישה תחושה חזקה יותר של נימול בפנים. אני כבר לא ודעת אם זה תחושה בגלל לחץ פנימי או שבאמת אני מרגישה תחושת נימול. אני מנסה להרגיע את עצמי, אך התחושות בפנים חוזרות ושוב גורמו לי ללחץ.
    מה עלי לעשות ? מה אומר תחושת נימול בפנים ?
    אשמח לקבל תשובה במהרה.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת נימלול בפנים

הוספת תגובה

• נימול

ד''ר איתן אוריאל
    30/08/2009

השינויים בעמוד השדרה אינם קשורים לתלונות שתיארת. בדיקת EMG איננה הבדיקה המתבקשת לנימול בפנים וביד. אינני יודע על סמך מה קבע רופא המשפחה את המלצתו אולם אין באפשרותי לחלוק על רופא שבדק אותך והתרשם מתלונתך. באופן כללי ומבלי להתייחס לגופו של ענין,תחושת נימול או הירדמות במחצית הפנים או הגוף מחייבת פניה למיון לשלילת ארוע מוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך רק עוד פרט.....
    גלי
    27/08/2009

תודה על תשובתך אני במעקבים במכון לטרשת נפוצה . האים הממצאים במייר מאפינים חולים עים טרשת נפוצה? תודה גלי עליי לציין שאני עים חולשת פלג גוף שמאל וקושי בהליכה

הוספת תגובה

• פרט

ד''ר איתן אוריאל
    30/08/2009

הממצאים עשויים להתאים לטרשת נפוצה אולם,כפי שציינתי,יש להתבונן בהדמיה,לקבל פרטים נוספים ,לבצע בדיקה נוירולוגית ולשקול בדיקות עזר נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 דברים
    li sa
    27/08/2009

קודם כל, עשיתי בדיקת סי טי אחרי הרבה זמין שלא עשיתי. אני בת 35 ולפני 22 שנים נפגעתי במח. כנראה שנפלתי לשיקום במקום ממש לא טוב שמורכב ומנוהל ע"י פסיכולוגים. הגעתי לשם דרך ביטוח לאומי ואמא שלי.המעקב רפואי היהכ בנפרד ע"י נוירולוג שהכרנו בבית חולים וטיפל בי פרטי כדי לתת לי יותר סיטי ודברים. הפסקתי לעשות סיטי בשנת 90 ומשהו, כי הוא אמר שהוא חושב שלא יהיה שיפור. שנתיים אחרי התאונה עברנו דירה. רופא המשפחה שלי העתיק כמה שנים אחרי זה לכרטיסי הרפואי אתצ העובדה הררפואית שבשנת 87 היה לי נזק קרניו משהו עקב תאונת דרכים. וזהו. לפני כמה חודשים הרופא נשים שלי קרא את זה ושלח אותי דחוף לרופא משפחה ששלח אותי לנוירולוגית ששלחה אותי לסיטי ואמרה כשהוא הגיע שאני פגועה מאוד ושלחה לרופא משפחה אבחנה במייל על נזק בשריר של העין. מאז אני לא באה לרופא משפחה. הלכתי לרופא נוירואופתלמולוג פרטי והוא אמר לי שהשומן שבעין נספג בעקבות המכה ושזה בכלל לא קשור לשריר. כמו כן, הבאתי לו אחר כך את הדיסק של הסיטי והוא אמר לי שהשומן במח נספג. בגלל זה הסיטי שלי די שחור ואני בעין בלתי מזויינת לא מבינה איך הוא יכול להבין מה שהוא רואה שם. הוא אמר לי שהשומן נספג. רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות משהו בשביל להחזיר את רקמת השומן למח. הסקתי שהפגיעה בזכרון והאיטיות המחשבתית שהשתפרו לי אבל השאירו אותי די חסרת ביטחון, קשורים לספיגה ברקמת השומן ולא למשהו אחר. נפגעתי סמוך לעין וכנראה שהדבר שצמוד אליה מבפנים ואחראי לזיכרון לטווח הקצר נפגע אך השתקם. האם זה שאין לי כל כך שומן במח פוגע בתפקוד שלו? האם אפשר להחזיר את רקמת השומן למח? האם גבינות שמנות , מאכלים שמנים, תוספות תזונתיות, אומגה 3, יחזירו את רקמת השומן למח? האם דיאטה עשירה בשומן לא תגמור אותי מבחינת מערכת הדם לפני שהיא תחזיר את השומן למח ותשפר את המעבר העצבי בו, אם בכלל זה אפשרי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    2 דברים

הוספת תגובה

• שומן

ד''ר איתן אוריאל
    27/08/2009

אינני ממליץ על דיאטה עשירה בשומן.הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייר מוח...
    גלי
    27/08/2009

שלום רציתי לדעת מה אומר מימצא זה במייר מוח FLAIR-T2 מודגמים שינויים סביב הקרניים הקדמיות של החדרים הלטרלים וכן מספר מוקדים תת קורטיקלים בשתי האונות הפראטליות. מוקדים אלה ללא האדרה פתולוגית. אין עדות למוקדים חדשים. שינויים בחומר הלבן, יציבים. מה ההסבר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מייר מוח...

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    27/08/2009

האבחנה המבדלת לשינויים שתיארת הינה רחבה. יש צורך להתבונן ישירות בהדמיה ולהכיר היטב את הסיפור הקליני ואת התויה שבגינה נשלחת לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגרון בזמן דיבור שמקרינים ליד
    אורן
    26/08/2009

שלום,
    מזה זמן רב שאני סובל מכאבים בגרון בזמן דיבור. הכאב הוא נקודתי למדי, מצד ימין של מיתרי הקול.
    רופא אא"ג מצא אומנם רווח קל בין המיתרים, אבל לא ממש יודע להסביר את הכאב שאני מדבר עליו. מה שגורם לי לחשוב שמדובר שעניין נוירולוגי הוא שהכאב מוקרן לפעמים לקצה האצבע האמצעית ביד ימין.
    האם יש עצב שמקשר בין הגרון לאצבע האמצעית?
    לפי האא"ג, התנועתיות של המיתרים תקינה, ככה שאין להם בעיה נויורלוגית. אך איך ניתן להסביר את הכאב?

תודה,
    אורן

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר איתן אוריאל
    27/08/2009

לא ידוע לי על עצב המקשר בין הגרון לאצבע האמצעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאורה ???
    ליאור
    26/08/2009

שלום רב, מזה כשנתיים שאני עובר לעתים ארועים מוזרים של הפרעות בראיה כדלקמן:

1.עפ"י רוב הארוע מתחיל או בנקודה זוהרת שגדלה ולמעשה מעלימה חלק משדה הראיה.

2.לעתים מדובר בחסימה של חצי משדה הראיה הכולל, ולאחרונה ממש מסך המופיע לקראת סוף
    הארוע וחוסם את החלק הצידי והעליון של שדה הראיה בעין הספציפית נשוא הארוע.

3.עליי לציין שתדירות האירועים משתנה בין פעם במס' ימים ובין פעם במס' חודשים וזאת ללא כל הסבר.

4.עוד אוסיף כי לאחר חלוף האירוע אינני סובל מכאבי ראש כלשהם ואו מתופעות אחרות.

5.מבלי שביצתי בדיקות עזר כלשהן אומר רופא המשפחה כי נראה שמדובר באאורה של מיגרנה ?

6.לאור תאור המקרים לעיל שאלתי הינה האם זהו ההסבר היחיד המתקבל על הדעת ?

7.באם כן מהו הטיפול הספציפי המוממלץ ?

בברכה, ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אאורה ???

הוספת תגובה

• אאורה

ד''ר איתן אוריאל
    27/08/2009

מאחר ולדבריך התלונה לעולם איננה מלווה בכאב ראש ולעיתים היא מערבת רק עין אחת יש צורך להמשיך בבירור עיני או נוירולוגי. ראשית הייתי מציע לפנות לרופא עיינים על מנת לשלול בעיה עינית.בהמשך ניתן לשקול פניה למרפאה נוירואופתלמולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימלול
    לי
    26/08/2009

שלום,
    בת 28 לאחרונה שמתי לב שבכף הרגל והאצבעות של רגל שמאל יש לי תחושת נמלול. זה קורה לפעמים מספר פעמים ביום בזמן שאני יושבת. לעיתים אני מרגישה שיש תחושה דומה במקומות נוספים בגוף כמו כפות הידיים והאצבעות אך שם התחושה כל כך חלשה עד שאני לא בטוחה אם היא אכן קיימת. האם הגיוני שתהיה בעיית נמלול כללית שתורגש יותר באזור מסויים? נשלחתי לבדיקת EMG ע"י רופא משפחה, לא ידעתי לומר לו אם אכן יש תחושת נימלול באזורים נוספים בגוף, אך אני תוהה אם יש טעם בבדיקה במידה שאכן קיימים נימלולים באזורים נוספים בגוף (בהנחה שאני לא מדמיינת והם אכן קיימים)? אם אין טעם בבדיקה אז מה בכל זאת צריך לבדוק?
    אציין שאני מקבלת כרגע כמות גדולה של הורמונים (ייתכן קשר בין הדברים?)

לקביעת תור
    סגירה
    נימלול

הוספת תגובה

• נימלול

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

חשוב מאוד לקבל את הפיזור המדויק של התלונה ולבצע בדיקה נוירולוגית. קיימים מצבים תורשתיים בהם העצבים ההיקפים רגישים לכל לחץ מקומי כך שעשויה להתקבל תמונה דומה. אני מציע לפנות ליעוץ נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BELL'S PALSY
    סהר
    25/08/2009

שלום רב,
    לפני חמישה ימים התחיל לי כאב ראש בצד ימין מאחורה. לאחר יומיים שלושה הרגשתי חולשה וקושי לסגור את עין ימין ובנוסף שמתי לב שכשאני פותח את הפה השפה התחתונה עקומה. בנוסף כאב שיש לי חודשים בלסת גם בצד ימין וליד האוזן בצד ימין.
    נוירולוגית איבחנה BELL'S PALSY , ונתנה לי רק ג'ל לעין.
    קראתי שרצוי לתת סטרואידים וכמה שיותר מהר לשם החלמה מהירה. יש לי כמה שאלות: מה קורה אם לא לוקחים סטרואידים? האם צפוי לחלוף? האם יש זמן מסויים שצריך לקחת סטרואידים אחרי שהחלו התופעות? מה גורם לתופעה זאת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    BELL'S PALSY

הוספת תגובה

• BELLS PALSY

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

הסברה היא כי BELLS נגרם על ידי זיהום וירלי המערב את עצב הפנים. טיפול בסטרואידים הינו בעל פוטנציאל לקצר את משך המחלה והנזק השאריתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברקות
    סיון
    25/08/2009

שלום,

אני בת 27 ובשנה האחרונה שמתי לב שכשאני מניחה את הראש על היד (כשהיד נשענת על המרפק על שולחן) או כשאני מפעילה לחץ על הרקות אני מרגישה כאב באותו איזור. הכאב ממקום קצת מעל האוזן לכיוון המצח, בשני צידי הראש.. אם אני לא מפעילה לחץ אני לא מרגישה כאב, וזה בא והולך (לא תמיד מרגישה כאב כשמפעילה לחץ)

מה זה יכול להיות? האם זה נורמלי?

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברקות

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

מאחר וישנן סיבות רבות לכאבי ראש חשוב לקבל פרטים לגבי אופי הכאב, משכו, מיקומו המדויק, תלונות נלוות ותגובה למשככי כאבים. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בפנים
    אמיר
    24/08/2009

שלום ליפני כ-3 חודשים הופיע רגישות בכל הצד הימיני של הפנים רגישות למגע ולקור כולל הרגשת נימול ליד האוזן הלכתי לטיפול במחטים והמטפל אמר לי שקבלתי כניראה מכת קור בפנים הוא טיפל בי כ-7 טיפולים ובאמת ההרגשה השתפרה אך עם השמן הרגישות חזרה בנוסף הופיע לי סחרחורות שבאים בליליה במיטה לרוב גם קפיצות שריר אחורי ביד ימין אני נורא חושש מפגיעה במערעת העצבים מאז הרגישות אני בלחץ וחרדה אודה לך עם תייעץ לי מה הסימפטומים האם אני צריך לעשות בדיקה מסוימת?
    האם זה יכול להשתפר עם הזמן?
    בתודה מראש אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בפנים

הוספת תגובה

• רגישות

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

לא ציינת מה היתה הסיבה להפרעת התחושה בפנים לפני כשלושה חודשים. לגבי הסחרחורת ,חשוב להבין האם מדובר בתחושה שכל החדר סובב סביבך (ורטיגו) או בתחושה כללית של חוסר יציבות. יש להתבונן בתנועות הלא רצוניות ביד ולאפיין. אני מציע לפנות לרופא לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה

אמיר
    27/08/2009

הסיבה לרגשיות לדעתי הייתה אחריי לילה של חוסר שינה ושתיית אלכוהול מרובה מאז הרגישות הופיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

אמיר
    27/08/2009

בדיקת נירולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה קודמת
    שרה
    24/08/2009

האם זה יהיה מסוכן עבורי לקבל אפידורל במידה וארצה, עקב התסמינים הנוירולוגיים האלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לשאלה קודמת

הוספת תגובה

• אפידורל

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

מאחר ואינני יודע את הסיבה לתלונות איני יכול לתת המלצות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• JERKING בהריון
    שרה
    24/08/2009

שלום, אני ב"ה בשבוע 32 משבוע 24 החלו לי התכווצויות רחם מוקדמות ,
    מידי פעם חשתי אי שקט בידיים שבשבועות אחרונים גם הופיע ברגליים
    ועם הזמן כשהתגבר זה התבטא כהתכווצות של הרגליים כשאני קמה בלילה מהמיטה התכווצות שעוברת לאחר הופעתה.
    וגם היו לי 3 פעמים "זריקות" רגל ופעם אחת של היד שאני מבינה שקוראים לזה JERKING
    התחושה הכי קשה היא כאשר יש את תחושת האי שקט כמו מתח/זרם חלש תמידי בידיים/רגליים וזה משגע אותי עד שזה חולף. כמובן אינני רוצה תרופות כעת בהריון
    האם זה מסוכן להריון? האם יש דרך להקל על זה באופן טבעי/תזונתי?האם יש סיכוי שיעבור אחרי ההריון? האם יש סכנה להתכווצויות בלידה?
    סליחה על ריבוי השאלות , מודאגת ואודה לתשובתכם
    בברכה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    JERKING בהריון

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר איתן אוריאל
    26/08/2009

יש צורך לקבל איפיון נוסף לגבי התנועות שהינך מתארת,ואף להתבונן בהן במידה וניתן. כמו כן יש לקבל היסטוריה רפואית ואף לבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה