מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה?גלי24/08/2009
שלום אני בחורה בת 42 עים חולשת פלג גוף שמאל הייתי בריאה לחלוטין ליפני אירוע זה זה היה כאב חד בקודקוד הראש ןלאחר מיספר שניות הירדמות פלג גוף שמאל ומאז קושי בהליכה וחולשות כלליות עברה כבר שנה וחצי ואני ללא אבחנה חד משמעית לגבי מצבי מאז אני נוטלת אספירין 100 מ"ג המייר מוח הראה אסימטריה קלה של החדרים לטרלים ללא הרחבה מיוחדת ובסדרות FLAIR T2 מודגמים שינויים סביב הקרנים הקדמיות של החדרים הלטרלים וכן מספר מוקדים תת קורטיקלים בשתי האונות הפראטליות. מוקדים אלה ללא שיניו וללא האדרה פתולוגית אין עדות למוקדים חדשים. אין עדות למוקדים בגומה אחורית או בקורפוס קלוזוס.אותות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים לסיכום: שינויים בחומר הלבן יציבים ליפני מיספר ימים היו לי כאבים חזקים בקודקוד הראש רק בצד אחד מה עליי לעשות אני גם במעקבים במכון לטרשת ללא אבחנה האים לפי המייר יש צורך בהמשך בירור או שזה לא קריטי לפי הממצאים במייר זה ניראה כטרשת ? והאים צריך בירור גם לגבי אירוע מוחי? תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009יש צורך לקבל פרטים מלאים לגבי ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית,לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולעבור על ההדמיה ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כפ היד הלכו לישוןשילה24/08/2009
שלום רב
אני בשנות השלושים לחיי ומדי פעם אנ י מרגישה את קצות אצבעות הידים שלי נרדמות ממש מעקצצות
בלי סיבה ניראת לעין
היש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009חשוב לוודא את הפיזור האנטומי המדויק של התלונות,האם מדובר ביד אחת או בשתיהן,אלו אצבעות מעורבות ובאיזה איזור. כמו כן חשוב לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל23/08/2009
שלום ד"ר אני בן 43 סובל מנאופיברומטוזיס מסוג nf1 ולפני 4 חודשים קיבלתי טיפול של רדיוכרוגיה בראש בגלל גידול של מנגיומה ולאחר הטיפול אתחיל לי כאב חזק בצד שמאל של הראש ולכן הופנתי לבדיקת הדמיה חוזרת לבד. האים אין נגע אחר בגלל העית של נאופיברומטוזיס דק אני שולך בדיקת של הדמיה [צילום mri[הים יש שם נגה או גידול בבקשה תיסתקל תודה דקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NF1
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009הבדיקה לא בידי. אני מציע לפנות לרופא המטפל שיתבונן בMRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת RGRM לגירוי והמרצת המוחרחל23/08/2009
במקרה שמעתי על שיטת RGRM שיטה לגירוי והמרצת המוח שמתברר שהיא שמאוד עוזרת לחולי פרקינסון, פגועי מוח ואף לאנשים בריאים. חשבתי להזמין את מפתח השיטה לארץ להעביר קורס ללימוד השיטה למטפלים. אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי להגיע למטפלים בפגועי מוח כמו פגועי שבץ מוחי/ תאונות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RGRM
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009הינך מוזמנת ליצור קשר עם המרפאות הרלוונטיות בבית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה כללית חולפתקרן23/08/2009
אמי, אשה בריאה בת 57, מאושפזת כרגע בבית חולים במחלקה נוירולוגית עקב "בלק אאוט" פתאומי שקרה לפני 37 שעות בערך. הבלק אאוט מתאפיין ב4-5 שאלות שחזרו על עצמן כל דקה-שתיים בהתחלה ואז שוב מההתחלה במשך כל היום הראשון שנגעו להיכן היא נמצאת ומה קרה לה וממה זה קרה, והיום המצב משתפר אך היא עדיין שואלת שאלות ולא זוכרת דברים שקרו ביממה האחרונה. השיחה התארכה הרבה יותר אך עדיין ישנם חורים בזיכרון של הטווח הקצר. האבחנה היא כנראה "שכחה כללית חולפת" (TGA) כי ברוך ה' שללו אירוע מוחי וכל הבדיקות יצאו תקינות ואין לה עוד בעיות כלשהן פרט לחור בזכרון של הטווח הקצר. קראתי ששכחה כללית חולפת אמורה לחלוף תוך 24 שעות ואני מודאגת כי אני לא רואה שהיא יצאה מזה לחלוטין וכמו כן אנחנו לא יודעים מה מקור הבעיה. אני רוצה לציין שערב קודם לכן היא חזרה בטיסה מאירופה וכשהגיעה הביתה נטלה לפני השינה חצי כדור לוריבן וחצי כדור דרלין ביחד. כשהיא קמה בבוקר היא התנהגה כרגיל ודיברה לעניין וכשיצאה מהמקלחת התלבשה, ואז החל הבלק אאוט. אשמח מאוד לקבל חוות דעת בקשר לאבחנה, למקור הבעיה והמלצה לפניה למומחה או לעזרה בנושא. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TGA
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009TGA הינו אירוע שפיר שאיננו משאיר בעקבותיו נזק נוירולוגי שאריתי. המקור לTGA איננו ידוע במלואו וקיימות תיאוריות רבות בענין. במידה וקיים ספק באבחנה יש לשקול את השלמת הבירור עם בדיקות עזר נוספות כגון EEG או ניקור מותני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אספיריןהניה21/08/2009
שלום לכם. אימי בת 79 ולפני שנתיים לא הרגישה טוב וסברו שעברה ארוע וסקולארי קל אך לא היו בטוחים ולכן קיבלה אספירין 100 מג. לפני חודשיים גילתה דימום ביציאות , לאחר בדיקה במיון ,נאמר לה שזה טחורים , בבדיקות שעברה גילו שהברזל ירד הרבה מתחת למינימום. הניאורולוג החליט שהדימום שהיה ביציאות זה כנראה מהאספירין ולכן יש ירידה משמעותית בברזל ,הוא אמר להפסיק בינתיים את האספירין לחלוטין. מיכיוון שהתור הבא אליו זה בעוד 3 חודשים,זה אומר ש -3 חודשים בלי אספירין, האם זה לא מסוכן להורות לחולה להפסיק תקופה כזאת מבלי להיות בטוח בסיבה לירידת הברזל. האם אי אפשר לקבל ארוע בגלל הפסקה זו? אשמח לתשובה. תודה פזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אספירין
ד''ר איתן אוריאל26/08/2009במידה ואכן קיימת התויה ברורה לנטילת אספירין, הפסקה של הטיפול עלולה להיות מסוכנת. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הנזק מול התועלת בטיפול או,לחילופין, לשקול עם הרופא מעבר לטיפול נוגד צימות בתכשיר אחר כגון פלויקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של חוסר תחושה חלקי בצד שמאל של הפניםמאיר20/08/2009
שלום
אני בן 33 משקל 79 ק"ג גובה 78.בריא בד"כ-סובל ממיגרנות.עובד בתחום המחשבים.
לפני שלושה ימים החלו תופעות של חוסר תחושה חלקי בצד שמאל של הפנים.
חשבתי שמדובר בתופעה שקשורב לסטרס ושזה יעבור תוך יום.
זה עדיין לא עבר.
הדבר מאוד מציק לי ומכניס אותי לחרדות שאולי עברתי משהו רציני (ארוע מוחי קל?)
הלכתי לרופאה-קיבלתי הפניה לניורולוג ,דופלר עורקי צוואר אקו לב ו TCD ובדיקות דם כלליות.
זה כמובן רק הלחיץ אותי יותר.
חוץ מהתופעה שתיארתי הכל בסדר אצלי-אין לי עיוות בפנים,הדיבור רגיל,הכל כרגיל.
הבדיקה אצל הניורולוג ביום ו' ה 28.9
האם יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות שאשאר כך לשארית חיי?
תודה
מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חןסר תחושה
ד''ר איתן אוריאל23/08/2009מבלי לקבל את הפרטים המלאים ולבצע בדיקה נוירולוגית אינני יכול להתרשם מהתלונה. באופן כללי, ומבלי להתייחס פרטי המקרה, הפרעת תחושה בפלג גוף או מחצית הפנים מצריכה פניה מיידית למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה דומה העוברת על אישתי בימים אל
שמעון31/10/2010אישתי בדומה למה שתואר, אי תחושה בצד ימין בפנים.
הופננו למיון וביצענו בדיקת CTA שמצאה תקינה.
האי תחושה בפנים הפסיקה לאחר יומיים והחלה אי תחושה בכף רגל ימין.
האם ישנם תובנות מהמקרה שתואר אשמח להתעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "פעימות" בזרועדורון20/08/2009
שלום,
כבר יומיים בזרוע השמאלית שלי יש לי מאין "פעימות" שמרגישות כמו שהשריר שלי מתכווץ ומרפה במהירות רבה. אין כאבים, אבל הדבר קורה ללא רצוני. זה מרגיש כאילו מישהו דוחף אותי באיזור הזרוע. זה גם מפריע לי לישון. האם יש לכם מושג מה זה יכול להיות?
דרך אגב, אני לוקח קלונקס מדי פעם כאשר אני מתקשה להירדם.
תודה, דורון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות
ד''ר איתן אוריאל23/08/2009יש צורך להתרשם ישירות מה"פעימות" אותן הינך מתאר על מנת להבין האם מדובר בתנועה ספונטנית של סיבי שריר מתחת לעור או מתנועה הגורמת גם לתזוזה של מפרק. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה גופנית.מומלץ לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאול19/08/2009
שלום רב,
יש לי מזה כיומיים מן תחושת כאב כהה בצד שמאל בחלק האחורי של הראש (גולגולת) במקביל לאוזן.
הכאב הוא מס שניות בהפסקות ארוכות מאוד וסתם מטריד. ויש מן תחושה של הקרנת זרם קלה מאוד לאוזן שמאל עצמה (לא כאב אוזניים) ומעט עוד יותר ללחי.
אני לא רופא אך האם יכול להיות שמדובר בסימפטום עיצבי?
אשמח לקבל תשובה והאם יש צורך לעשות משהו
תודה
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. יש צורך להתרשם מאופי הכאב,תיאורו,תגובתו למשככי כאבים ובעיקר מפיזורו האנטומי המדויק. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית.אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חדשעמית19/08/2009
אני בת 26 עם טרומבופילה (פקטור 2 וMTHFR הומוזיגוט) שהתגלו במקרה ללא אירועים קודמים. לפני כ-4 חודשים התחילו לי כאבי ראש מוזרים, ממוקדים בעיקרם בצד שמאל- עקצוצים, כאבים, תחושת קור וחום מוגברת בצד שמאל וכו'. לפני כחודשיים עשו לי MRI ו MRV שיצאו תקינים. האבחנה הייתה שהכאב ממקור צוארי - קיבלתי זריקה וINDOVIS ודפלפט כרונו למשך חודש. כבר חצי חודש אינני נוטלת את הכדורים
כבר שבוע שיש לי "כאב חדש". בניגוד לכאבים הקודמים שהיו ממוקמים בצד שמאל והיו זזים ונעים, הכאב הזה ממוקם ממש באמצע הראש- בחלקו העליון ומתבטא לעיתים בעקצוצים ולעיתים בתחושה של כאב פנימי, מן לחץ פנימי הראש. הכאב הזה קבוע באמצע הראש. בכל התקופה של הכאבים טרם היה לי כאב מהסוג הזה.
למיטב ידיעתי הסינוסים נמצאים באמצע הראש ולפני הMRI כל הזמן שאלו אותי אם כואב לי שם.
האם עלי לדאוג מהכאב החדש או האם זה תואם את האבחנה? האם יכול להיות שכשעשו לי את MRV לא הייתה חסימה ועכשיו יש? אודה לך מאוד על תגובתך שכן אני מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חדש
ד''ר איתן אוריאל23/08/2009כחולהבטרומבופיליה הינך נמצאת בסיכון גבוה לאירועים טרמבוטיים לרבות חסימות בכלי דם ורידים מוחיים. מאחר והינך מתארת כעת תלונה חדשה חשוב שתיבדקי על ידי רופא שיבצע בדיקה נוירולוגית, כולל התבוננות בקרקעית העין, על מנת להחליט האם יש צורך בהדמיה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוציםנטלי ס19/08/2009
אני בת 32 לפני מספר ימים באמצ הלילה הרגשתי עיקצוצים,הרדמות בצד שמואל של הפנים מהמצח ועד הסנטר,שהתרחש כחצי שעה בערך, ןמאז כבר שבוע יש כאבים נלווים שלא פוסקים באזור ובחלק האחורי של הראש, צד שמואל מה זה יכול להיות ? בתודה מראש נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009מבלי לקבל פרטים נוספים לגבי ההיסטוריה הרפואית,אופי האירוע החולף ותיאור כאבי הראש אינני יכול לקבוע את האבחנה. באופן כללי,תחושת הרדמות או נימול המופיעה באופן פתאומי במחצית הפנים או הגוף מצריכה פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת EEG בחסך שינהחנה18/08/2009
שלום,
מזה מספר חודשים קיימים אצלי אירועים קצרים של ניתוק מהסביבה, גלגול עיניים כלפי מעלה, לעיתים קיבעון של המבט וחוסר יכולת להזיז את העיניים, ישנה הרגשה כאילו נכפה עלי לקבע את המבט, רעד בשתי הידיים. לעיתים קיבעון גם של המחשבה, עם בקושי בריכוז ובזיכרון. התופעות גברו בתדירותן בזמן שטופלתי בתרופות אנטידכאוניות, אך נמשכות גם לאחר שהטיפול הופסק. כמו כן, סובלת מהתקפים של כאב ראש לחץ בקודקוד וברקות.
לפני כ-3 שנים ביצעתי CT מוח עם חומר ניגוד לבירור כאבי ראש וחשד לפפילאדמה (בשל תלונות על הפרעה בשדה הראייה)- תקין.
הבדיקה הנוירולוגית שבוצעה לי באשפוז נוירולוגי היתה תקינה. בדיקת CT של המוח לא הדגימה פתולוגיה מוחית. בדיקת EEG- חשד להפרעה איריטטיבית טמפורלית, ייתכן יותר מימין.
בשל תיאור ההתקפים, עם תימוכין לאיריטטיביות טמפורלית בבדיקת ה-EEG, הוחלט על ניסיון טיפולי וטסט טיפולי בלמיקטל. התחלתי לקחת מינון של 25 מ"ג ליום של למיקטל מתאריך 7.7. כעבור שבוע עליתי ל25 מ"ג ביום ו25 בלילה. כעבור שבועיים ל25 מ"ג ביום ו50 בלילה. כעבור שבועיים ל50 מ"ג ביום ו50 בלילה. כלומר, נכון להיום המינון הוא של 100 מ"ג. המטרה היא להגיע ל150 מ"ג ביום, בהמשך 50 ביום ו75 בלילה, ולאחר מכן 75 ביום ו75 בלילה.
בבדיקת MRI של המוח עם חתכים דקים לאונות הטמפורליות: MRI לגולגולת- מוח או בסיס מוח- עם חומר ניגודי- תקין.
בבדיקת EEG עם חסך שינה- סיבת ההפניה: מעקב אפילפסיה.
תרשים ערנות, נמנום ושינה- לאחר חסך שינה.
פעילות בסיס אחורית 11 לשניה., נחסמת בפקיחת עיניים.
באזורים הטמפורליים נרשמה כמות קטנה של פעילות חדה נמוכת תנודה בטווח האלפא
והתטא 5 לשניה.
בנישום היתר וההבהובים נצפתה פעילות חדה וגבוהת תנודה באזור טמפורלי שמאלי.
לסיכום: תרשים חולני לגיל עקב הכילו פעילות איריטטיבית איטית טמפורלית עם הדגשה שמאלית.
פעילות אפילפטית לא נראתה.
אנא הסברכם לגבי הממצא האחרון של בדיקת EEG עם חסך שינה, ובכלל האם עלי להמשיך את הלמיקטל? האם הוא יכול לגרום למחלות\תופעות קליניות שונות אם לוקחים אותו לאורך זמן?
מה היא אבחנתכם בהתאם לממצאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009אבחנת אפילפסיה עשויה לעיתים להיות מורכבת ובעייתית. בדיקת הEEG הינה רק בדיקת עזר ועיקר האבחנה נסמך על תיאור קליני של ההתקפים. במצבים בעייתים ניתן לשקול אשפוז ביחידת ניטור וידאו EEG שם ניתן לבדוק את הפעילות בתרשים בזמן התקף שנצפה. מבלי לשמוע פרטים נוספים ולהתבונן ישירות בדיסק הEEG ודאי שאינני יכול להוסיף או לחלוק על הנוירולוג המטפל. מאחר והומלץ על התחלת טיפול בלמיקטל אני מציע להגיע למינון טיפולי לפי הנחיות הרופא המטפל.
במידה ואת מעוניינת בחוות דעת שניה אני מציע לפנות למרפאת אפילפסיה במרכז הרפואי תל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור...גדי18/08/2009
שלום,
קיבלתי את הדיסק של ה CT ראש+גב עליון.
איך יכול להיות שבכל חלק כתוב לי משהו כמו מאתיים ומשהו או מאה ומשהו תמונות.
כל תמונה הכוונה לצילום???
זה יוצא משהו כמו 800 צילומים אם ככה זה הגיוני??
כתוב לי באתרים אחרים שקרינת סיטי ראש היא משולה ל 115 תילומים פחות או יותר.
אשמח לקבלת הסבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009על מנת שהבדיקה תצא ברזולוציה גבוהה ולא תחמיץ תהליכים לא תקינים היא מדגימה חתכים דקים של המוח וחוט השדרה. הבדיקה שבצעת הינה כפולה (מוח וחוט שדרה) ולכן הדיסק מכיל מספר גדול של תמונות. בדיקת CT אכן מלווה בקרינה ולכן יש לנסות להמנע מלבצעה לעיתים תכופות או כשלא קיימת התויה רפואית ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לנזק במערכת העצביםדניאל18/08/2009
שלום,
אני בן 20, ואובחנתי בגיל 10 כסובל מתסמונת טורט, לוקח כבר שנים את התרופה ריספונד/ריספרדל במינון 1 מ"ג ליום.
בשנה האחרונה התחילו לי מגוון תסמינים חוזרים ונשנים כגון: זרמים/עקצוצים בידיים וברגליים, סחרחורות, הזיות ריח (תחושת ריח משונה לעיתים מהאף), כאבים בשרירי הצוואר וקושי להניע את הצוואר (עברתי פיזיוטרפיה לצוואר), בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי בגולגולת (נוירוכירורג איבחן אוסטאומה) ובלט גרמי בעמ"ש צווארי, אי שקט, אובססיביות, עצבנות, ירידה בזיכרון, הפרעות שינה, גלי חום, טכיקרדיה, תכיפות במתן שתן, כאבים בשרירי החזה, CPK גבוה מאוד (888 - ללא נזק לשריר הלב וללא פעילות גופנית טרם הבדיקה) וכו'..... יש לציין שביצעתי לפני 10 חודשים בדיקת CT מוח שיצאה תקינה! ולפני שבועיים EMG שיצא תקין!!....שללתי גם הפרעה בתפקוד בלוטת התריס (TSH תקין!!!) ואף תפקוד הלב תקין.
האם ייתכן כי היה לי אירוע מוחי???מה עליי לעשות, למי לפנות וכיצד ניתן לטפל בבעיה? האם יש צורך בבדיקת MRI חוט שדרה?
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009מאחר ומדובר באוסף נרחב של תלונות יש צורך לקבל את ההיסוטריה הרפואית המלאה ולבצע בדיקה גופנית. חשוב לברר בהקדם האם רמת הCPK עדיין גבוהה ובמידה והתשובה חיובית לברר את הסיבה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל צור איתי קשר
אנונימי05/10/2009שלום דניאל , עקב שימוש בתרופה ריספרדל עברתי גם כמה מהתופעות שאתה מדבר עליהם , צור איתי קשר למייל או מסנגר [email protected]
שמי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סיטיגדעון17/08/2009
שלום,
עשיתי בדיקת C.T ראש+גב עליון בביה"ח . במהלך הבדיקה הרגשתי ממש גל חום בראש והרגשתי שאני עומד להתעלף(אני לא יודע אם זה בגללהחומר שהוזרק, אני מקווה שכן) ולאחר שהגעתי הביתב הלכתי לשחק כדורסל. כשחזרתי מהכדורסל הרגשתי כאילו חצי מהמוח שלי משותק,"קפוא" כזה ואז זה עבר. יש לציין כי מאז הבדיקה אני מרגיש משונה, עייפות,תשישות וקצת כאבי ראש, אני ישן פחות ומאבד תיאבון. אתמול גם הייתי ממש חלש עד שכמעט התעלפתי.
האם הייתה תקלה במהלך הבדיקה (רמת הקרינה שהוקרנה וכו'), עד כמה זה מסוכן לי, מה הסיבות שיכולות להיות, איך בודקים זאת והאם ניתן לעשות MRI לראות אולי נגרם נזק למוח או משהו,
האם זה יכול להיות סימן לנזק עתידי?
מה אפשר לעשות???
אני ממש ממש ממש מודאג,
אודה לך על תשובתך,
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
ד''ר איתן אוריאל20/08/2009לא נראה סביר כי התלונות קשורות לנזק מקרינה. אני מציע לפנות לרופא על מנת שיתרשם מתלונותיך ויבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)