פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפיצות
    דן
    17/09/2013

אחרי כמה זמן ניתן לדעת שקפיצות שרירים שקיימים כל יום שפירים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות

הוספת תגובה

• קפיצות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

אין זמן מדויק אבל במחלה של נוון שרירים כשיש קפיצות שרירים כבר יש גם חולשת שרירים . מדובר בדכ בחודשים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת ממש
    אלין
    14/09/2013

אני אנסה לתאר בדיוק מה אני מרגישה ואת כל המצב - אני בת 19 , לפני כמעט 4 חודשים קמתי בבוקר ובשכיבה הרגשתי סחרחורת חזקה ממש! גם כשהרמתי את הראש למעלה, הייתי אצל אף אוזן גרון אחרי כמה ימים שאמר שזה קריסטלים ועשה כמה פעמים פיזיותרפיה לא עזר... לאחר כמה ימים הסחרחורת הפכה להיות לא סחרחורת ממש חזקה אלא מצב כרוני , שהרגשתי תחושת שיוט + הרגשה שהחלל קופץ משכיבה לקימה , או אם שכבתי על צד שמאל וקמתי החלל קפץ , זה הפך להיות יום יום כבר במשך 4 חודשים , שכשאני מזיזה את הראש אני מרגישה תחושת חוסר איזון , שהראש זז לי מהר , זז מוזר , שאני מכופפת את הראש גם , כל תנועה של הראש זה קורה לי , שאני מתרוממת עם הגוף למעלה אני כאילו עפה מהר , שאני בשכיבה ומזיזה את הראש מצד לצד הראש מרגיש כבד כמו כדור באולינג שנשמט באוויר , והחדר זז כאילו אני בתוך גליל , לפעמים בגלל התנועות של הראש או מקימה לשכיבה אני מתחילה ללכת ומרגישה שאני זזה לקדימה או לצד , החיים שלי לא אותם חיים מאז שזה התחיל , הייתי אצל נוירולוג, עשיתי בדיקת קרקעית עין , MRI מח , בדיקת שמיעה bera , בדיקה וסטיבולרית eng , בדיקות דם , אקו לב , בינתיים יצא תקין רק שאת תוצאות האקו עוד לא קיבלתי , השאלה שלי אחרי כל המגילה הזו , האם יש מצב שזה נובע מהצוואר ??? אני חסרת אונים כבר לא מתפקדת לא עובדת לא טסה ... אני חייבת עזרה או להבין ממה זה נובע ! אשמח לעזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת ממש

הוספת תגובה

• סובלת ממש - תגובה

אייל קליין
    23/09/2013

ייתכן ממקור צווארי אך נשמע עדיין כמו סחרחורת תנוחתית. הייתי ממליץ לנסות שוב פיזיותרפיה ולהקפיד על ההנחיות שלאחר הטיפול (לא לשכב יומיים, חר כך 3 ימין לא לשכב על הצד המטופל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יש לי שאלה נוספת חשובה

אלין
    24/09/2013

יש מצב כזה לפי מה שרשמתי למעלה והתחושות וזה שזה כבר 4 חודשים שזה יהיה כרוני לכל החיים ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יש לי שאלה נוספת חשובה - תגובה

אייל קליין
    24/09/2013

לא סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר רונית
    דן
    13/09/2013

שלום כמעט שנה קפיצות שרירים בגוף ביצעתי שלוש אי אם גי אצל דר רון דבי ונמצא אצלו במעקב וברוך השם הכל תקין לפני שבועיים פעם אחת קפיצת שריר בלשון ניגשתי שוב לבדיקה נירולוגית אצלו והיתה תקינה האם אפשר להיות רגוע שגם קפיצת שריר בלשון יכולה להיות שפירה ואחרי כמה זמן אפשר להיות רגוע שהקפיצות שריר שפירות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר רונית

הוספת תגובה

• שאלה לדר רונית - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

קרוב לודאי שאם לא התפתח כלום במהלך שנה לא מדובר במחלה אלא בתופעה הנובעת מלחץ או שתית קולה או קפה מרובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקצוצים בחלל הפה
    משה
    13/09/2013

לפני כ4 חודשים אחרי קיום יחסים עם בת זוג חדשה התחילו עקצוצים/גירודים/תחושת נימול חזקים מאוד בפה, בלשון, בשפתיים ובחלל הפה במשך כשבוע ונפסקו, לא היו שום פצעים בפה או בשפתיים.

לפני כחודש וחצי התחילו שוב העקצוצים בחלל הפה והופיע פצע קטן מאוד בשפתיים , הפצע עבר מהר אבל העקצוצים עדיין קיימים ומופיעים מספר פעמים ביום.
    מבדיקה PCR שעשיתי לפני חודש התגלה וירוס ההרפס HSV-1 (הוירוס לא היה קיים אצלי לפני חצי שנה כאשר עשיתי את אותה הבדיקה וכנראה שנדבקתי מבת הזוג החדשה)

השאלות שלי :
    1 האם ייתכן שהתחושות שאני מרגיש כבר חודשיים(עקצוצים וגרד בחלל הפה מספר פעמים ביום) יכולים להיות קשורים לוירוס ההרפס שיושב על מערכת העצבים?

2. אם כן , כיצד ניתן לאבחן זאת ומהו הטיפול המומלץ אם כך ?

בתודה רבה,
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    עקצוצים בחלל הפה

הוספת תגובה

• עקצוצים בחלל הפה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

אני לא חושבת שיש קשר אבל כדאי להתיעץ גם עם זיהומולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תא לחץ
    אבי
    12/09/2013

האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור לפוסט קונקשן או זעזוע מוח קל אך לצמיטות
    האם הטיפול העיקרי לפוסט קונקשן הוא טיפול בתרופות אנטי דכאון
    מהוא הטיפול היעיל ביותר לתסמונט זו
    תודה רבה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תא לחץ

הוספת תגובה

• תא לחץ - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

טיפול בתא לחץ יכול להועיל בחבלת ראש קשה ביותר ולא בזעזוע מוח קל שבו מבחינה מבנית של המוח אין שום הפרעה וכל התלונות של סחרחורות חוסר רכוז הפרעה בזכרון עצבנות קשורות למצב נפשי של טראומה במקרה זה אכן תרופות הרגעתיות יותר יעילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בפנים, חולשה בזרוע, חרדה
    אייל
    10/09/2013

שלום רב,
    בן 25, ללא בעיה רפואית ספציפית.
    לפני כשבוע חשתי בנימול בלחי שמאל ומעט נימול גם בלחי ימין. התחושה "הולכת וחוזרת" בעוצמות שונות עד היום. ביום רביעי שעבר פניתי למיון בגין תחושת הרדמות של לחי שמאל במשך כדקה ולאחר בדיקה גופנית של נוירולוג (רפלקסים, קוארדינציה וכו') ושיחה עימו, הוא הבהיר לי שזו תוצאה של חרדה. התחושה אכן פחתה משמעותית מרגע שסיימתי לשוחח איתו.
    כמו כן, תחושה נוספת שהולכת וחוזרת מזה שבוע הינה תחושת חולשה בזרוע שמאל. בעיקר בדו ראשי והתלת ראשי. זה החל בבוקר שלישי שעבר וחלף באותו היום, בליל חמישי בערב זה חזר ונפסק בבוקר שישי, וכן אתמול אחה"צ בצורה חריפה יותר (ביצעתי אימון כוח אתמול בבוקר לראות שהכל "בסדר") אך החל מהבוקר יש הרגשה של שיפור. לעיתים זה נלווה לכאב מוזר, מעין זרם, ונימול בין המרפק לכף היד. אציין שאין לי בעיה להרים משקל או לעשות תרגילי כוח עם יד שמאל, על אף שחדלתי לעשות כן (למעט התרגיל אתמול בבוקר) בשל התופעות. אין לי בעיה ליישר או לכופף את היד. אני מאוד לחוץ מתופעה זו.
    אני אכן חושש מבעיות גופניות מזה מספר שנים (חרדות אני מניח על אף שלא אובחנתי ע"י פסיכיאטר) והתחושות המוזרות הנ"ל לא משפרות את המצב. בחודש האחרון אני חווה מתח נפשי משמעותי בשל חשש מבעיה/ות גופנית/יות. כמו כן, חוויתי במהלך החודש הזה כאב חולף בבית החזה, בשכמות ובגב (בעיקר בצד שמאל), זרמים בידיים וקצת ברגליים, שרירים "קופצים" מדי פעם, ומעין צורך לנשום עמוק גם במנוחה.
    שאלתי היא האם אכן תחושת החולשה בזרוע והנימול בפנים הן תוצאות של חרדה? אילו סיבות נוספות יכולות לגרום לתופעות אלה? יש לי תור לנוירולוג בכל מקרה לשבוע הבא אבל אשמח לקבל קצת אינפורמציה קודם לכן בשל הלחץ שאני חווה.
    תודה על ההקשבה.

הוספת תגובה

• נימול בפנים, חולשה בזרוע, חרדה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

אכן התופעות יכולות להגרם מחרדה אבל כמובן יש צורך לשלול בעיות אחרות קודם כמו למשל לבצע בדיקות דם מקיפות כולל רמת ויטמין בי 12 תפקודי בלוטת התריס שיכולים לגרום לתופעות כאלה .
    גם כדאי לבצע אמג הולכות עצביות לידיים ורגלים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה דומה

חן
    29/10/2016

אם הפורום עדיין קיים אשמח להכוונה.
    עוברת תקופה שהיא לחוצה ולאחר ש"נפלו" עלי כל מיני וירוסים.
    יש לי מספר חודשים תחושת נימול מכיוון העיניים אף-אל כוון סוף העיניים כולל האף.
    עשיתי בדיקות רנטגן וCT ונמצא שיש לי עיבוי של הרירית המקסילארית טרם אמרו לי מה לעשות עם זה.
    בנוסף לכך יש לי לחץ ביד שמאל על הבייספס בחלק העליון שלו
    האם לדעתך זו בעיה נוירולוגית או לחץ וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום גורם לכיפוף אצבעות הידיים?
    מנשה
    10/09/2013

שלום רב, לפני 3 חודשים התחלתי טיפול בליתיום. התחלתי בחצי כדור ובכל שבוע הוספתי חצי כדור בעצת הרופא ותוך ביצוע בדיקות דם.כיום אני לוקח 3 כדורים ליום . בערך לפני 3 חודשים התחילו אצבעות כפות הידייפ להתכופף כלפי פנימה. כלאמר כשאני הולך רגיל אצבעות כף היד מתכופפות ככלפי פנימה. הפסיכיאטר טוען שבמשך 30 שנה הוא לא ראה תופעה כזו שנגרמה עקב ליתיום. השאלה האם יש קשר בין התופעה לליתיום.ומה יכולה להיות ה

הוספת תגובה

• ליתיום גורם לכיפוף אצבעות הידיים? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/09/2013

האם יכול להיות שאתה לוקח עוד טיפול ספכיאטרי חוץ מליתיום או שלקחת בעבר והפסקת יכול להיות שמדובר בתנועה של דיסטוניה היא תנועה בלתי רצונית בדכ נגרמת מתרופות אנטי פסיכוטיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דקירות בראש וצמרמורות בראש
    שמעון סוויסה
    06/09/2013

אני בחור נכה C.P בן 44 חיי לבד עצמאי לחלוטין, לאחרונה יש לי דקירות בראש וצמרמורות בראש, אני רוצה לדעת מה זה? אני מבשל משהו בראש חלילה? האם זה מסוכן? אודה לך אם תענה לי שנה טובה . אני די מודאג מעולם לא היה לי את זה.

הוספת תגובה

• יש לי דקירות בראש וצמרמורות בראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    07/09/2013

לא נשמע שיש משהו זה יכול להיות מלחץ אבל כדאי להיבדק אצל נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ACTIVE SEIZURE DISORDER
    דניאל
    02/09/2013

שלום,
    לפני כשמונה שנים עברתי ניתוח מוח בשל מנינגיומה. היתי שנה על כדורים אנטי אפילפטיים, ולאחר שהורידו לי אותם, היה לי התקף אפילפטי [גם בעקבות לחץ נפשי וחוסר שינה] והחזירו לי אותם.
    לפני ארבע שנים עברתי ככל הנראה התקף שבו איבדתי את ההכרה לכמה שניות [לא הלכתי לבית החולים, ומאוחר יותר סברו שזה היה אירוע מוחי, שהתברר שלא היה].
    באוקטובר שנה שעברה שוב צנחתי על המדרכה בחוסר הכרה רגעי. בבית החולים אמרו שמדובר היה בהתקף אפילפטי, והוסיפו ל כדורים [CEPRA פעמיים ביום, בנוסף לאפנוטין שלקחתי 300 מ"ג רק בערב. את האפנוטין אמרו לי לחלק ל100 מ"ג 3 פעמים ביום, במקום הכל בבת אחת בערב].
    עד עכשיו לא נהגתי.
    עכשיו עשיתי EEG בארצות הברית, והנוירווג קרא למה שיש לי:
    active seizure disorder, ואמר שהבדיקה הזו אצלי אף פעם לא יכולה להיות כמו של אדם בריא.
    הוא אישר לי לנהוג בחזרה.
    שאלותי:
    1. האם באמת מותר לי לנהוג [כאמור אני לוקח 100 מ"ג אפנוטין X3 פעמים ביום, ופעמיים ביום: ערב ובוקר: CEPRA של 500 מ"ג].
    2. מה פירוש המונח הזה ACTIVE SEIZURE DISORDER והאם הוא נקבע רק על פי הממצאים של פעמיים אובדן ההכרה או לפי מה שרואים בבדיקת הEEG.
    בתודה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    ACTIVE SEIZURE DISORDER

הוספת תגובה

• ACTIVE SEIZURE DISORDER - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    07/09/2013

קרוב לוודאי האבחנה נעשתה עף ה אאג שהראה פעילות חשמלית לא תקינה. לגבי נהיגה מותר לנהוג אם אתה לוקח את התרופות סדיר ושנה היית ללא התקפים או איבודיהכר ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עייף כול הזמן
    אופק
    30/08/2013

שלום לכם
    שמי אופק בן 20 חייל
    מטופל ויפאקס מיזה שנתים (לצרוך הפחת חרדות)
    וב- תרופה מסוג MAOI (כדי לעוזר לי להירדם בלילה)
    מיזה 4 חודשים שריגשתי אני לא יכול ליותר אם העייפות שהייתה
    ממחסור בשעות שינה בעקיבות חרדות וקשים להירדם
    ( הפסיכיאטר שלי לא מאמין בכדורי שינה הוא אומר שהם ממקרים יותר מכול סם שהוא מכיר
    והוא סירב לתת לי אותם מספר פעמים למראות שבקשתי)

מה שכה MAOI באמת עוזר לי לירדם מהר יותר
    ולישון שנת ישרים אבל אני עדיין עייף אני תמיד עייף וזה פוגע בי בכול תוחמי החיים
    אני כבר לא יודע מה לעשות אני פושט מותש אני לא יוצא בשיש כי אין לי כוח
    אני חוזר מבסיס הבייתה כול יום בסיבות שש
    וישר אולך לישון אני עובד על ציוד הוא בטחות טיסה ואני מרגיש רוצח שאני עובד על זה שאני לא מסוגל לפתוח תעניים אני מפחד כול לילה שמטוס יתרסק בגללי
    (למרות שבגלל שאני עייף אני בודק הכול שבע פעמיים ולא מוצאי ציוד שלא מושלם ואני מבטוח בוא במליון אחוז
    אני אומר לכם את זה פשוט שתבינו כמה זה פוגע לי בחיים וכמה אני צריך עזרה
    משהו שינחה אותי מה לעשות ?|
    בבקשה עזרו לי אני מתמותת מה אני יכול לעושת ? כדי להיות ערני יותר !

תודה מראש אופק!

לקביעת תור
    סגירה
    אני עייף כול הזמן

הוספת תגובה

• אני עייף כול הזמן - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    07/09/2013

יש לברר הסיבה לעימות א לבצע בדיקות דם מקיפות ב. לבצע בדיקת מעבדת שינה ג נסיון טיפולי בפרויגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG
    שני
    30/08/2013

האם התקפי חרדה ולחץ עשויים להשפיע על בדיקת EEG?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EEG

הוספת תגובה

• בדיקת EEG - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    07/09/2013

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מפוחדדת
    29/08/2013

שואלת מתוך סקרנות -אדם אשר הלך לבצע סיטי ראש-עם הזרקת יוד או לא, לא ממש חשוב. את הבדיקה ביצע כמהלך בירור רפואי כלשהו (לא במסגרת מיון) נניח והרנטגנאים/טכנאים שאני מניחה שהם יודעי דבר- ראו ממצא כלשהו חשוד/מסוכן- איך אמור להיות התהליך??? הפציינט ממתין שבוע/שבועים לתוצאה רישמית? או מיד בתום הבדיקה מדווחים כי היה ממצא חשוד. או מצלצלים לפציינט להחזיר אותו לרופא ???? מהי הדחיפות במקרה כזה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    30/08/2013

בדך אם יש ממצא חשוד לתהליך שאתי בראש עם בצקת הטכנאי מזהיר את הרופא והאחרון מיידע את הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף תזונה zoom
    עמית
    28/08/2013

שלום לד"ר רונית גלעד,
    שמי עמית, 23, סטודנט, והתחלתי לפני חודש וחצי לקחת zoom כדי שישפר לי יכולות למידה. קראתי כמה תגובות נלהבות באינטרנט לגבי זה. לאחרונה קורה לי שאני מתעורר מוקדם מאוד כל יום, בערך ב- 7, וללא תלות בשעה בה אני הולך לישון. כתוצאה מכך אני עייף (ולא מצליח לישון לאחר שאני קם).

האם להמשיך ליטול את התרופה? הבנתי שהמחקר של החברה היה על אוכלוסייה של ילדים ולא על אוכלוסייה שבגילי- האם זה יכול להיות מסוכן עבורי? האם בכל מקרה יכולה להיות בכך איזושהי סכנה?

תודה רבה מראש לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף תזונה zoom

הוספת תגובה

• תוסף תזונה zoom - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    30/08/2013

לא נראה לי כי זה מסוכן בכל מקרה עליך לקחת את התכשיר רק בבוקר על מנת שלא ישפיע על השינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות של MRI
    אלי
    28/08/2013

בן 19 לאחר שתי קווי טיפולים כימוטרפים לאחר הקרנות לפני שנה וחצי אבקש בעיקבות גידול לפטומיניגיאלי בראש ולאורך החוט גליומה דרגה 1 בבדיקה הנ"ל יש ממצאים חדשים שלא ראינו בעבר מה המשמעות של הם מצורף קובץ

לקביעת תור
    סגירה
    מה המשמעות של MRI

הוספת תגובה

• מה המשמעות של MRI - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    30/08/2013

למעשה מה שנאמר בתשובה שאין שינוי בגדול מהבדיקה במאי 2013 וזה טוב אין לי מושג מה היה בעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    ירון
    27/08/2013

אני גבר בן 36 בעל חברה מסחרית בת כ 3 שנים
    אני משקיע שעות רבות של מחשבה מאומצת כדי לשמר על הצלחת העסק
    אני לא אוכל מסודר בכלל, ולפעמים הארוחה הראשונה שלי ביום מתחילה ב 3 בצהרים
    בחודשיים האחרונים הרגשתי שאני מגזים .
    תקופה ארוכה אני הולך לישון מוקדם כי אני עייף נפשית ופשוט בא לי להיכבות
    אני בדרך כלל לא חולה ובמצב בריאות תקין לא סבלתי בעבר מכאבי ראש
    כבר שבוע אני סובל מכאבי ראש בלווי תחושה של לחץ בראש ןגם תחושה של בחילה
    קרה מספר פעמים שאפילו אבדתי זיכרון למספר רגעים או את רצף הדיבור
    זה ממש מפריע לי להמשיך לעבוד
    רפא משפחה עשה לי בדיקות שגרתיות כגון רפלקציה לחיצות ידיים לחץ דם והכל תקין
    ממתין לתוצאות בדיקות דם
    אשמח את עצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    30/08/2013

קרוב לוודאי מדובר במצב של לחץ נפשי אבל בכל מקרה צריך לעשות בדיקת סיטי מוח םע הזרקת יוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה