מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקל שבוע 31+5מיקה04/11/2008
האם תקין למרות שאני רק בשבוע 31+5? BPD= 85 =34+2 OFD=107 = 34+4 HC= 306.3 = 34+1 AC= 267.8 = 30+6 HC/AC = 1.14 FL = 62.3 = 32+2 TL =53.6 = 31+5 HL =57.5 = 33+2 UL =53.1 = 33+3 Cereb = 37.8 = 31+0 הערכת משקל העובר (AC+FL+HC+BPD) = 1861 אין לי סכרת הריונית. האם תקין? היקף הראש וה- BPD? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
פרופ' מייזנר04/11/2008ראש עובר גדול בשבועיים אינו מהווה בעיה, כשכל שאר הפרמטרים תואמים. מדידת הראש בשלהי ההריון אינה מדויקת די צרכה. יש כמובן, לעקוב אחר הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה צווארית 1.8mm חד צדדיתטלי03/11/2008
שלום, טלי,בת 31.5 הריון שני ,הריון ראשון תקין. בסקירה מקודמת נמצא צ'יסטה צווארית חד צדדית 1.8mm חוץ ממצא זה הכל תקין תוצאות שקיפות עורפית 1:20000 ,תוצאות חלבון עוברי:1:2031. שאלתי:האם ממולץ לבצע דיקור מי שפיר לפי תוצאות הבדיקות והממצאים.ו\או מה ממולץ לעשות ? אם יש צורך לבדוק את הממצא הנ"ל לפני סקירה שניה. תודה מראש על תשובתכם טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2008הציסטות הצואריות הינן ממצא הקשור בהתפתחות המערכת הלימפתית העוברית. לפי הידוע, ציסטות אלו אינן מהוות כל בעיה בעובר ונעלמות תוך שבועות ספורים מגילוין. בעבר, כנראה בטעות, התייחסו אליהן כאל סימן לתסמונת דאון. היום פחות ופחות מאמינים בערך סימן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה צווארית 1.8mm
טלי04/11/2008תודה לך פרופ' מייזנר על התגובה המהירה. בהמשך לשאלתי,האם על סמך התוצאות שיש לי מהבדיקות מומץ לבצע מי שפיר ? שוב תודה רבה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
פרופ' מייזנר04/11/2008דיקור מי השפיר, הינו בדיקה חשובה לשלילת בעיות כרומוזומליות בעובר בדיוק של 100%. למטופלותי, אני ממליץ לבצע דיקור מתוך מגמה לא להשאיר ספקות, אפילו באחוזים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלום02/11/2008
חודש שעבר ניסינו להיכנס להריון וניסינו לעשות את זה יומיים לפני ביוץ כדי שיצא בת, מסתבר שכנראה פיספסנו את הביוץ. אני מאד רוצה להיכנס להריון, אך אנחנו מאד רוצים בת כי יש לבעלי מנישואים קודמים 2 בנים והוא מבוגר בן 56. עברתי הפלה אחת מהריון שלא היתקדם בשבוע 9 לפני כשנה. איך אדע מתי אני מבייצת? האם יש סיכוי לבת גם אם עושים את זה במועד מדוייק של ביוץ? אני מאד רוצה להיכנס להריון :( (אני בת 25)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלום
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2008את השאלה יש להפנות לפורום של פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי בדיקות אולטרסאונדחן02/11/2008
האם קיימת בעיה בביצוע בדיקות אולטרסאונד רבות? האם יש הגבלה בריאותית לכמות הבדיקות המותרות בזמן הריון? אני בשבוע ה- 30 ויש לי הערכת משקל, והייתי רוצה לקבל חוות דעת משני גורמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2008האולטראסאונד אינו קרינה ואינו ידוע כגורם נזק כלשהו, במינון ובעצמה בה משתמשים בבדיקות אבחנתיות. אישה המבצעת הערכת משקל, או בדיקה דומה, אינה חשופה לסיכון, והערך בביצוע הבדיקה, עולה על הסיכון , אם בכלל המצוי בה - זו עמדת האיגוד האמריקאי לאולטראסאונד מזה שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בזמן ההריוןקטיה02/11/2008
שלום , השאלה היא דווקא לא בעניין ההאולטראסאונד. אני בשבוע 19.5 להריוני, מרגישה מצויין, ומשתדלת לשמור על פעילות ומנוחה בהתאם. השאלי היא האם מותר להתכופף בהריון, ממש מעמידה ולא מכריכת ברכיים או בישיבה, למשל במשרד נופלת עט, האם לקום מהכיסא ולהרים בברכיים כפופות או שאפשר מהישיבה. שמעתי שאפשר להתקופף להתנהג רגיל עד שהבטן עדיין לא גדולה כל כך ומאפשרת זאת. לתשובתכם אודה. קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיה
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2008ניתן לבצע פעולות יומיומיות כפי שאת מזכירה, ללא כל בעיה, בתנאי שלא קשה לך לבצען.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה שנתת לי - אשמח להבהרהשירלי01/11/2008
ענית לי לשאלתי לכמות האולטראסאונדים שיצא לי לעשות "מחקרים בנושא לא הדגימו נזק עקב בדיקות אולטרה סאונד הגם שדאגתך מובנת " לא הבנתי את החלק של "הגם שדאגתך מובנת" = האם כוונתך לדאגתי מכמות האולטראסאונד או לדאגתי מהכאבים שגרמו לי ללכת להיבדק. תודה על ההבהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
פרופ` ישראל מייזנר04/11/2008מכמות האולטראסאונדים, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד האם מזיקקטיה31/10/2008
שלום! אני בשובע 19.5 להריוני ועד כה ביצעתי בערך 8- 10 בדיקות אולטראסאונד כולל שקיפות וסקירה מוקדמת, וזאת עקב דימומים בתחילת ההריון ואחרי שקיפות עורפית. לפני עוד סקירה מורחבת והערכת משקל. האם בדיקות אולטראסאונד רבות כל כך יזיקו לעוברית שלי בעתיד. עליי לציין שרוב בדיקות היו קצרות מאוד, רק לוודא שאכן יש דופק. לתשובתכם אודה. קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיה
ד''ר ראובן שרוני31/10/2008קטיה שלום:
נא ראי תשובה לפניה קודמת לשלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 - אולטראסאונדשירלי31/10/2008
שלום רב, אני עכשיו בשבוע 19 ועקב כאבים שחשתי בחודש האחרון יצא לי לבצע בערך 2 בדיקות אולטראסאונד בשבוע (עד עתה ביצעתי סה"כ 10 בדיקות אולטאסאונד מתחילת ההריון - כולל שקיפות וסקירה...) האם יש סכנה בכמות כזו של אולטראסאונד שביצעתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולטראסאונד
ד''ר ראובן שרוני31/10/2008שלום:
מחקרים בנושא לא הדגימו נזק עקב בדיקות אולטרה סאונד הגם שדאגתך מובנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלום רב"אמונה"30/10/2008
הריון ראשון אחרי הפרייה שלישית + מיקרומניפולציה. 2 עוברים ניקלטו. אחד הפסיק להיתפתח בשבוע 6 . מחזור אחרון ב- 15/9/08 .זה היה מחזור חמישי אחרי לידה קודמת (כי הנקתי כשנה וחצי ), מאז הלידה , מחזורים אחרי 33, 31, 28, 24 יום. בעבר- מחזור סדיר. בדיקת בטא לפני כ-8 יום הייתה 790, בדיקת בטא לפני 4 ימים 3900 . היום באולטרהסאונד- שק הריון קטן, ללא דופק. ללא דימומים, ללא כאבי בטן. אני מבינה שאם בטא כ"כ גבוהה לפני 4 ימים כבר חייבים לראות דופק. מה האופציות מבחינה %:: א.שזה אכן הריון תקין ובעוד כשבוע-10 ימים נראה שדופק ישנו, ב. עובר הפסיק להיתפתח אך בטא ממשיכה להכפיל את עצמה, ג. קיים שק הריון ללא עובר שמפריש הורמונים. תודה רבה רבה. אני מרגישה שזהו "צחוק הגורל"......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר ובטא
ד``ר רון ברדין30/10/2008שלום רב
ראשית עלייך לזכור שלשבוע הריון מסויים ישנו טווח ערכי בטא ולא ערך אבסולוטי כך שערך של 3900 יכול להתאים לשבועות5 , 5 וחצי. עליית הבטא לא חיייבת לשמור על תבנית קבועה. רוצה לומר שאין מנוס מהמתנה מורטת העצבים מבחינתך לבדיקת האולטראסאונד הבאה. במידה ובשבוע הקרוב ללא דופק קרוב לוודאי שהתפתחות ההריון איננה תקינה. עובר שהפסיק התפתחותו לשאלתך לא מפריש הורמונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRLטל30/10/2008
אשמח לתשובתכם : מה זה CRL? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה CRL
ד``ר רון ברדין30/10/2008שלום לך טל
CRL הוא בשפה פשוטה תאור גודל העובר בטרימסטר הראשון . ( קיצור של CROWN RUMP LENGTH).נימדד במילימטרים . מבטא את אורכו המקסימלי של העובר בשבועות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, ויום נעים!
טל02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תאומים זהים -אחד מהם עם כליה אחתנורית30/10/2008
אני בשבוע ה 22+2 עם תאומים זהים בשבוע ה 16 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ובה נצפו 2 כליות לכל אחד מהעוברים אתמול עשיתי סקירה מאוחרת ובה התגלה שלאחד מהם חסרה כלית שמאל שאלותי הן: 1. האם יכול להיות שכליה נעלמת או שפשוט בסקירה המוקדמת לא איתרו אותה בוודאות? 2. האם יכול להיות שהכליה קיימת ופשוט לא ראו אותה אתמול?(יש לציין שהרופאה חיפשה הרבה הרבה זמן ולא מצאה) 3.האם לעובדה שהתאומים הם זהים ולתאום השני הכל תקין אומר שזוהי לא בעיה גנטית? ואם היא לא גנטית אז למה יש רק כליה אחת. 4. האם יש טעם ללכת לסקירה נוספת? בשתי המקרים הלכתי למומחים ידועים באולטאר סאונד(וזה עלה הרבה...) 5.האם יש השלכות נוספות לכליה אחת בעובר? האם צריך לעשות ייעוץ גנטי במצב זה(של זהים) ובשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
פרופ` ישראל מייזנר01/11/2008אין ספק כי את נבוכה מן הממצאים. קודם כל, יתכן בהחלט מצב בו כליה שנצפתה לא נצפית בבדיקה חוזרת, וכל אפשרות מאילו שהועלו על ידך, קיימת.
הטוב ביותר, לפנות ליעוץ נוסף על ידי מומחה נוסף, בין אם בבית חולים או מחוץ לו, לפי בחירתך, ולקבל מידע נוסף. יעוץ גנטי מומלץ תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדולליאורה29/10/2008
שלום רב לרופאים יקרים.בשבוע 30.1 נעשתה הערכת משקל.הרופא עמר לי שעובר גדול ושלח לרופא שמטפל בנשיפ לסיכון גבוהה.אין לי סכרת ו לא הריונית.בדיקת סוכר בצום 84.עמסת סוכר לאחר 50 גרם-80.חשד למקרוזומיה.בסקירת מערכות מאוחרת-עובר גדול ב 4יומים. א.ס. 30.1 : BPD 8.15M1-8.49 M2-7.82 32.W5D 31.W4D 34W.0D OFC 10.50 M1-11.26 M2-9.74 HC 29.30 M1-30.82 M2-27.78 32.W2D 30.W2D 34W.3 HC* 29.42 M1-31.18 M2-27.66 32W3D 30W3D-34W4D AC 28.96 M1-29.96 M2-28.16 33W0D 31W6D 34W0D FL 6.18 M1-6.37 M2-5.99 32W0D 30W 5D 33W3D CRL 5.09 M1-5.09 11W6D 10W6D 12W5D ? הערכה 2100 גר.תנועות+ דופק+.כמות מי שפיר תקינה.ילד הראשון נולד משקל-3680 גר.אני נולדתי-4000 גר.מה יכולה להיות סיבה למדדים כאלה?האם זה מסוכן?ומה השלכות? בתודה רבה מראש.ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל גדולה
ד``ר רון ברדין30/10/2008שלום לך ליאורה
הערכת משקל של 2100 גר ם לשבוע 30+1 היא מהווה אחוזון 92 לשבוע זה.
בנוכחות בדיקות תקינות עד עתה והעמסת סוכר תקינה ובהנחה שכמות מי השפיר תקינה בשלב ראשון יש מקום לחזור על הערכת המשקל כ 10 ימים מהבדיקה הקודמת לפחות ובהתאם לנהל את המשך המעקב. לא ניראה מקום לריצה קדימה עם בירורים בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר לב בודדמורן28/10/2008
שלום רב, בעקבות סקירת מערכות בשבוע 15 נצפה מום בלב העוברית הרופא אמר שרואה רק חדר אחד בלב והמליץ לי על יעוץ גנטי ואקו לב עובר + המלצה להפסקת הריון רציתי לדעת האם זה מום שניתן לתקן בניתוח אחרי הלידה האם ניתן לחיות איתו והאם יש אפשרות שפשוט לא נראו כול חדרי הלב בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת היתפתחות חדרי הלב
ד``ר רון ברדין30/10/2008מורן שלום
בשבוע 15 לב העובר מודגם בבירור בדרך כלל כך שאמורים להדגים חדרי הלב באופן שניתן לקבוע אם יש התפתחות לא תקינה של אחד החדרים.
במידה ומדובר בתת היתפתחות של חדר שמאל אכן זהו מום קשה ביותר עם אחוזי הישרדות נמוכים. לגבי משמעויות אחר לידתיות ניראה לי שיש מקום לדיון עם קרדיולוג ילדים וכן יעוץ גנטי לגבי אפשרות של בעיות כרומוסומליות נילוות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות צוואריות אצל העוברקקולה28/10/2008
שלום. בת 28, הריון ראשון לאחר IVF ICSI -בעקבות בעית זרע. לפני כשבוע עשיתי סקירה ראשונה בשלב די מוקדם -שבוע 14. הסקירה היתה מצויינת והעוברת תקין ומפותח-אך לקראת סוף הסקירה נאמר לנו שיש לו ציסטות קטנות-2 מ"מ משני צדדי עורף העובר. הרופא לא היה נלחץ מידי ואמר שבד"כ זה נעלם-ולאחר מכן ידעתי אותו שבכוונתי לעבור מי שפיר בכל מקרה . השקיפות יצאה תקינה לחלוטין -1.3, וסיכון סטטיסטי עפ"י גיל 1:6700. כמובן שאינני רגועה. האם זה אומר שהעובר שלנו פגוע? האם הציסטות הן כתוצאה מהIVF? האם כל העוברים שיהיו לנו בעתיד יהיו פגועים כתוצאה מכך? אנא, אשמח לתשובה ולכל מידע שבנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בצוואר ומשמעותה
ד``ר רון ברדין30/10/2008ציסטה צוארית נחשבה בעבר כסמן "רך" לבעיה כרומוזומלית בעובר, כמו למשל תסמונת דאון.
כיום אנו יודעים, שציסטה זו היא למעשה ממצא תקין המצביע על מאגרי לימפה צואריים טרם ניקוזם לצינור הלימפה הראשי בבית החזה. מאחר ובכוונתך לבצע בדיקת מי שפיר בכל מקרה הרי שאני מציע שתורידי הילוך ברמת דאגותייך. אין למימצא ולIVF קשר ידוע ולא צפוייה להיות השלכה להמשך התיכנון הפיריוני שלך
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סקר ביוכימי ראשוןאנה28/10/2008
הנה התוצאות: בעת ביצוע שקיפות: גיל ההריון לפי ו.א. :12+6 גיל ההריון לחישוב nt :12.2 crl-56 mm גיל ההריון לחישוב הסיכון לפי us--12.4 משקל בעת בדיקה:53 אינסולין:לא מספר אוברים:1 NT=1.04 MOM NT=1.13 MM PAP-A=0.66 MOM PAP-A=1727 mIU/L FREE BETA =1.20 MOM FREE BETA=48.6 ng/ml סיכון לפי הגיל בלבד--1\1200 סיכון לדאון=1\5900 אני מבינה שהסיכונים נמוכים וזה טוב....השאלה היא האם התוצאות של pap-a ושל free beta גם טובים ובטווח הנורמה? מודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
פרופ` ישראל מייזנר01/11/2008למידע כזה יש לפנות ליועץ גנטי או למעבדה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)