מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ' מייזנר - csp ו-ccטלי09/12/2008
האם נכון הוא שאם נצפה csp זה מהווה סמן לקיום cc? . בסקירה מאוחרת לא נצפה הקורפוס קולוסום האחורי. האם זה אומר שאם קיים ה-csp גם ה-cc יתפתח לכל אורכו? או שלא מחייב ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2008נכון הוא שאם נצפה CSP, זהו אחד הסמנים העקיפים לנוכחות CC. לא ניתן לשלול שמדובר בחסר חלקי, ויש לחפש את ה CC לכל אורכו, בדבקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות דיקור מי שפיראושרת09/12/2008
שלום רב. בתאריך 9 לנובמבר נעשה דיקור מי שפיר בבית חולים פוריה (טבריה), הבדיקה הועברה למעבדה בבית חולים העמק - עפולה, למעבדה הגנטית, משם, לאחר שהתברר כי אני נשאית איקס שביר, הועברה הבדיקה למעבדות זר, ירושלים. מאז חלף חודש, אתמול הודיעו לי שתוצאות לא יהיו אפילו לא ביום חמישי ה-18 לדצמבר, מאחר ואין התרבות של התאים. הייתי רוצה לדעת האם אני צריכה לבצע דיקור מי שפיר, ואם אפשר, לאחר שעשיתי תהליך עם המעבדה הגנטית בעפולה, פשוט להתחיל את התהליך במקום אחר, זאת אומרת לעשות דיקור מי שפיר במקום בו יש מעבדה גנטית, וכך מי השפיר לא יצטרכו להתנייד ממקום למקום, וכך להבטיח עד כמה שאפשר את תוצאות הבדיקות. כמו כן, באיזה בתי חולים יש גם דיקור מי שפיר וגם מעבדה גנטית? ברצוני להודות לכם על מתן התשובות, כאשר יש תחושה שאין מוצא ואין עם מי להיוועץ, זו פשוט הקלה גדולה לדעת שאתם כאן, בכל שעה. אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרת
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2008חבל לבצע דיקור חוזר, שכן בכל זאת, יש בבדיקה אלמנט של סיכון. מעבדה גנטית, יש בכל בתי החולים הגדולים: תה"ש, בילינסון, איכילוב ואח'. הייתי מנסה קודם כל, לברר מה קרה עם הדגימות שבוצעו לך, ורק אח"כ שוקל דיקור חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לפרופ' מייזנרנעה08/12/2008
שוב שלום פרופ' מייזנר היום הייתי בבדיקת אולטרסאונד והיום ניכנסתי לשבוע 38 כמה דברים : דיי נירגעתי כי כמות המיי שפיר לא ירדה מהפעם שעברה לפניי פחות משבוע אז היא היתה 8.3 והיום 8.5 זה לפחות הרגיע אותי בבדיקה נימצאה גם מיקום שלייה פונדלית מה זה אומר ?? קידמית או אחורית ? כי היה רופא שבדק בסקירות הקודמות ומצא שלייה קידמית ואח"כ הסתבר שהוא טעה והשלייה בכל הבדיקות האחרות אח"כ היתה אחורית דבר שני אלה הממצאים של האולטרסאונד אותי מדאיג שהממדים לא מתאימים לשבוע שהעוברית שלי נימצאת בו איחור של שבועיים שלוש BPD - 87.1 מ"מ - מתאים לשבוע 35 HEAD CIR - מ"מ325 - מתאים לשבוע 36.2 AB CIR - 313מ"מ - מתאים לשבוע 35.3 FEMOR LEN - 75.3 מ"מ - מתאים לשבוע 38.4 גיל ההריון לפי us-36.2 יש לציין שאני ובעלי גבוהים ואני נחשבת לרזה וגם בעלי הבנתי שהילדה תיצא גבוהה ורזה אך הממצאים מראים הבדל גדול מידיי בהיקף הראש והבטן האם זה תקין ?? מישקל העוברית היום לפי הבדיקה 2900 ק"ג יש לציין שאני ממשיכה מעקב של NST פעמיים בשבוע לפי המלצת הרופאה שלי ואולטרסאונד לבדיקת כמות מי השפיר פעם בשבוע שוב תודה רבה רבה לך על הקדשת הזמן נעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2008קודם כל, שיליה פונדלית היא בקרקעית הרחם, כלומר תחת קשת הצלעות, ואינה לא קדמית ולא אחורית. מיקומה הוא מצויין שכן היא רחוקה מן הפתח.
העובדה שמדדי העובר קטנים בשבועיים בגיל הריון של 38 שבועות, חסרת משמעות בד"כ. המשקל הוא 2900, כך שהעובר אינו גדול במיוחד. אינני מוצא מקום לדאגה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופ' הרגעת אותי :-)
נעה10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ08/12/2008
בדיקה ווגינלית לא מסוכנת להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה וגינלית בהריון
ד``ר רון ברדין09/12/2008מורן שלום
בדיקה וגינלית איננה מסוכנת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבתסיסי08/12/2008
שלום לך , בסקירה המורחבת חדר מוח שמאלי מידתו 10 ממ . אני אמורה לעשות סקירה ומעקב בעוד שבועיים . מה דעתך . האם זהמסכן את העובר ? האם העובר לא תקין כבר בשלב זה ? אודה לתשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדר לטרלי במח
ד``ר רון ברדין09/12/2008סיסי שלום רב
רוחב חדר לטרלי בגבול ה- 10 מ"מ נחשב גבול עליון של ה נורמה. נכון הוא לבצע מעקב שמטרתו לבחון דינמיקה ברוחב החדר . רוחב מעל 10 מ"מ דורש בירור נוסף כולל ייעוץ גנוי. כמו כן יש מקום להעריך את רוחב החדר הלטרלי הימני להשוואה. מכאן ועד עובר לא תקין מרחק גדול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיית תקן בין מכשירי אולטראסאונדאלה06/12/2008
שלום לצוות הרופאים המדהימים אני בשבוע 30+2 הריון ראשון. לפני יומיים ביצעתי הערכת משקל אצל הרופא המטפל, הוא מדד היקף ראש מתאים לשבוע ההריון אבל אורך ירך והיקף בטן מתאים לשבוע 28 ומשקל מוערך 1200. הוא כמובן טען שהעובר קטן מדי ושלח אותי לבדיקת זרימות דם בדופלר. היום ביצעתי את הבדיקה ע"י רופא עם מכשיר דופלר במכבי והמדידות הראו בדיוק את גיל ההריון ללא כל סימן של האטה בגדילה ואפילו משקל מוערך 1500, כמו גם הזרימות תקינות. איך אני אמורה להתייחס לנתונים האלה?? האם מכשיר מכשיר דופלר מדוייק יותר? ראוי לציין כי כל בדיקות האולטראסאונד כד כה היו תקינות ומתאימות לשבוע ההריון. רב תודות, אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר ראובן שרוני06/12/2008שלום אלה:
הכוונה היתה לקבל חוות דעת נספת ובמידה ולא תקין לבצע בדיקת זרימת הדם בעורק הטבור כביטוי לאי ספיקת שליה
אינני חושב בהכרח שמכשיר דופלר אמין יותר אבל במקרה זה יתכן שאלה היו העובדות
העובדה שהבדיקות היו תקינות עד כה חשובה אך לא שוללת בעיה שאת הביטוי שלה רואים עכשיו
אבל בכל מקרה אם הנתונים תקינים קרוב לודאי שתקין והומלץ ודאי על מעקב גדילה כדי לאמת זאת גם בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שביעי ורק שק נמצא - מודאגתחגית04/12/2008
שלום אני בשבוע 7 פלוס יומיים (ספירה מיום המחזור האחרון). היום ערכתי אולטרה סאונד וגינלי ונמצא רק שק ללא עובר. הבטא שלי הוא 26.000 והפרוגסטרון 50 האם יש עוד סיכוי להתפתחות? (הלואי) תודה רבה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` ישראל מייזנר05/12/2008קשה להגיד אם הריון תקין או לא, עדיין. אם את לא מדממת, התאזרי בסבלנות וחזרי על בדיקת האולטראסאונד לאחר מספר ימים. לעיתים, מסיבות שונות, הביוץ מאוחר ואת העובר רואים מעט מאוחר יותר. יש סימנים נוספים כמו שק חלמון: האם נצפה? וכן, כיצד נראה גבול השק ההריוני: האם מעובה או דק? אלו שאלות שאיני יכול לענות עליהן, אלא תוך צפייה בבדיקה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנר על מי שפירקרן03/12/2008
שלום פרופסור מייזר , ב 12.11 ביצעתי מי שפיר על פי רצוני האישי ( הריון שלישי לאחר 2 הריונות שהסתיימו בלידות תקינות) להלן הממצאים: בבדיקה נמצא קריוטיפ XXבעלת כרומוזומים תקין בבדיקה חלבון עוברי במי השפיר נמצאה רמה של 16 MICROGRAM/ML שהם 1.2 MOM תוצאה זו היא בגדר הנורמה לשבוע 15 של ההריון אני בצעתי את בדיקת מי השפיר בשבוע 16 פלוס 2 . האם הבדיקה תקינה למרות שהחלבון שנמצא בבדיקה אינו תואם את גיל ההריון לפי חישוב תאריך ווסת אחרון מתוקן? ווסת אחרון 17.7 אולם התיקון הוא 21.7 ועדין החלבון אינו תואם את גיל ההריון מה דעתך? האם הבדיקה תקינה ? מודה להתייחסותך, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008אין לי את טבלאות החישוב של המעבדה, אך על מנת שהבדיקה תהיה לא תקינה, דרוש ערך של מעל 2.5 MOM. רצוי לדבר עם המעבדה, ולחשב מחדש לפי גיל ההריון המחושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנר - קורפוס קלוסוםטלי03/12/2008
שלום, רציתי לשאול באיזה שבוע אמורים לראות את הקורפוס קלוסום לכל אורכו. אם בתחילת שבוע 20 רואים רק חלק האם זה אומר שזה עדיין יכול להתפתח או שכבר לא. והאם באמת מדובר בבדיקה שקשה לבצעה ורק בחתך מסוים רואים את כל האורך ובתנוחה מסוימת של העובר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008הזמן האופטימלי לצפייה בקורפוס קלוסום הוא במהלך הסקירה השנייה סביב השבועות 22-24. אז ניתן לצפות בCC לכל אורכו. אם העובר במצג ראש - אזי בבדיקה וגינלית רואים אותו מצויין לכל אורכו. בהחלט ייתכן קושי לזהות את כל אורך ה CC בשבוע ה20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן03/12/2008
האם בשבוע 10 אפשר לעשות כבר אולטרסאונד ביטני ולא ואגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008בודאי. אך, קחי בחשבון, כי בדיקה וגינלית עדיפה בשלב זה של ההריון על בדיקה בטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדרחלי03/12/2008
היי... אני בת 24 בשבוע 32.4 ביצעתי היום בדיקת אולטראסאונד שיגרתית לשבוע 32 ורציתי לשאול לגבי התוצאות.. BPD יצא מתאים לשבוע 34.5 HEAD CIR מתאים לשבוע 35.2 AB.CIR מתאים ל33.3 FEMUR LEN מתאים לשבוע 32.6 ובנוסף יצא כי לפי האולטרא סאונד גיל ההריון הוא 34.1 2 הנתונים הראשונים מדאיגים אותי..האם זה תקין הפרש כזה גדול?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008ככל שגיל ההריון עולה, יורדת מדת הדיוק וההערכה של האולטראסאונד. לכן, הטווח אותו את מציינת נחשב לתקין, ועדיין אינו חורג מעקומות הגדילה הנורמליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי אולרטאסאונדקטיה03/12/2008
שלום רב, אני שבוע 23 להריוני.מתחילת ההריון ועד היום עשיתי כ-12 בדיקות אולטראסאונד. אני מציינת כי רוב הבדיקות היו קצרות- רק לשמוע דופק ( דימומים והפרשות חומות מתחילת הריון ועד שבוע 16-17) , שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת. יש לי עוד סקירה מאוחרת והערכת משקל עד סוף ההריון. בדיקה אחרונה ביצעתי אתמול בשל חשש לדליפת מי שפיר במיון, ובעוד שבוע בדיוק יש לי סקירה מאוחרת. כלומר במהלך ההריון אבצע 14 בדיקות אולטראסאונד ( מקווה!!!). האם יש השלכות וסכנות לעוברית? עכשיו או בעתיד אחרי שתוולד? מאוד דואגת? ועוד שאלה, ביצעתי אתמול בדיקת אולטראסאונד במיון- בדיקה קצרה- עורך צואר הרחם+ כמות מי שפיר ויש לי כמו שאמרתי סקירה בשבוע הבא- יום רביעי- האם לדחות את הסקירה או לא לבצע , כי תדירות של הבידקות גבוהה מדי? אודה לתשובתך. מאוד דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיה
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008בדיקות האולטראסאונד אינן כרוכות בנזק לעובר, בייחוד כשהן קצרות. יש להן ערך רב בהערכת מצב העובר, לאין ערוך מהנזק הפוטנציאלי שלהן. יש היום כבר דור שני של נשים שעברו אולטראסאונד כשהיו עובריות. כאמור - אין בכך כל נזק, ולכן היי רגועה. אין שום סיבה לדחות את הסקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנרנעה03/12/2008
שלום פרופ' מייזנר הייתי היום בבדיקת אולטרסאונד ואכן יש קצת ירידת מי שפיר התוצאה היתה AFI8.3 ביום שני אלך שוב לאולטרסאונד ולמוניטור שניקבע לי ע"י הרופאה שלי פעמיים בשבוע כמו כן עשיתי בדיקת תרבית מהנרתיק לשלול זיהומים והתשובה תהייה רק בעוד 4 ימים מהיום שמתי לב שבתוצאות האולטרסאונד של היום דרגת בשלות השילייה היא 3 האם זה תקין ? נימצאת בשבוע 37 +2 בתאריך 24/11 מי שפיר בכמות של 9.0 ס"מ ודרגת בשלות שלייה היתה 2 שוב האם תוך שבוע זה תקין שדרגת בשלות השילייה עולה כ"כ מהר האם זה וירידת מי השפיר מבשרים לי שאני קרובה מאוד מאוד ללידה ?? תודה שוב על תשובתך נ.ב כתבתי לך תשובה אז ולא ענית לי האם ראית ? נעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
פרופ` ישראל מייזנר03/12/2008אל תתיחסי לדרגות בשלות השיליה. דרגות אלו קשורות למאמר משנות ה 80 שאף אחד כבר לא מתייחס אליו. דרגה שלוש היא המקסימלית לבשלות השיליה.
עם התקדמות ההריון בסוף החודש ה 9, יש ירידה משמעותית בכמות מי השפיר. עדיין, אין זה מרמז על לידה קרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה על ההרגעה פרופ' מייזנר
נעה05/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELPPPPPPPPPPPPפרפר02/12/2008
ICSI ראשון בת 27 שאיבה 26,10 החזרה של 2 עוברים ב 28,10 ב 9.11 בטא 130 עד היום כשאני מתחילה שבוע 7 אין דופק,אתמול נראה דופק קלוש בדפנות השק שהבנתי שיכול להיות גם איזשהו כלי דם. הרופא שלי כבר ממש מתחיל להלחץ ואני בעקבותיו,האם קרו מקרים שבשלב הזה או אחריו פתאום התחיל דופק? עד איזה שלב מקסימלי אמורים לראות דופק ואם לא ממליצים על הפסקת הריון? תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 ללא דופק
ד``ר רון ברדין02/12/2008שלום רב .
קשה להתייחס לבדיקת האולטראסאונד שביצעת רך מקריאת הנתונים הנ"ל. דופק עוברי מצפים לראות החל מ 6 שבועות מלאים קרי תחילת שבוע 7. במידה ועליית הורמון הבטא תקינה היינו מצפים אצלך כעת לרמה של אלפים. והיה והתפתחות הריון לא תקינה רצוי שהמשך הטיפול והייעוץ מול רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
פרפר02/12/2008א.תודה רבה על התגובה המהירה ב. נראה לי שכתוב שקוטר השק הוא 16*24 , האם זה תקין לתחילת שבוע 7? כמו כן הוא ציין בממצאים כי מודגם דופק קלוש המצוי בדופן השק ולא בקוטב העוברי , מה זה הקוטב העוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה , ממתינה לתשובתך
פרפר02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפה??????????................
פרפר02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוטב עוברי
ד``ר רון ברדין03/12/2008שלום לחסויה
קוטב עוברי כלומר העובר עצמו.
24 ממ תואם שבוע 7+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטעי נשרית נמקית..מרים02/12/2008
בת22 , ווסת אחרון 25/9/08 בתאריך 11/11 היה לי דימום נרתיקי, נשלחתי ע"י הרופא לבית חולים וההריון היה עדיין קיים למרות שהייתי בשביע ה-7 ובבדיקה גודל שק ההריון היה מתאים לשבוע ה- 4-5. אחרי יום וחצי,כלומר בתאריך 13/11 בחצות הלילה היו כאבים עזים בבטן ובגב תחתון , חזרתי לבית חולים ושם לקחו חומר הריוני שנפלט ממני לבדיקה היסטולוגית,כמובן הפלתי. שם לא עברתי גרידה בחדר ניתוח כי הרחם היה ריק אחרי בדיקת האולטראסונד. אחרי כמה ימים קיבלתי את תוצאות הבדיקה, והיה רשום: החומר שנשלח לבדיקה: ABORTION תיאור החומר: הריוני ממצא פתולוגי: בדיקה מאקרוסקופית: קטעי רקמה חומים בגודל כולל 3*3*2.5 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופית: קטעי נשרית נמקית ומודלקת בחלקה לא נמצא סיסי שיליה (נידק כל החומר). מה זה אומר? האם היה משהוא חריג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובה פתולוגית
ד``ר רון ברדין02/12/2008סמניה היקרה
אמליץ לך לפנות למחלקה ממנה קיבלת התשובה בדרישה לקבל הסבר מלא על משמעות התשובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך........
פרפר02/12/2008א. תודה רבה על התשובה המהירה ב. נראה לי שקוטר השק הוא 16*24,זה תקין לתחילת שבוע 7? והוא רשם בממצאים מודגם דופק קלוש המצוי בדופן השק ולא בקטב העוברי , מה זה הקוטב העוברי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות סליחה התגובה לא שייכת לפה !!!
פרפר02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)