מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומים שבוע 33 גדילת עובריםמאירה15/10/2008
יש לי תאומות שבוע 33 להריון עד שבוע 30 העוברים גדלו ביחד ולא היה בינהן הבדל במשקל היום שבוע 33 עובר אחד שוקל 1850 והגדילה שלו מאוד איטית לעומת עובר שני ששוקל היום 2220 ועולה במשקל פי 2 ויותר התאומות אצלי בשקי הריון שונים האם יש מה לעשות ולמי לפנות תודה מראש מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאירה
פרופ` ישראל מייזנר18/10/2008המצב ידוע ומוכר. בד"כ עד שבוע 30 לערך לשני העוברים גדילה דומה. אח"כ עלולה להתפתח אי התאמה בגדילה, מצב הקרוי discordancy. יש לבצע מעקב גדילה מדוקדק וביקורת אצל רופא המנוסה במצבים כאלו, או במסגרת בי"ח (יחידה להריונות בסיכון גבוה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודזיל14/10/2008
אני בשבוע 17 וחצי, בצעתי שקיפות והעובי היה 5.7 סיסי שיליה + פיש תקינים סקירה ראשונה תקינה אך הרופא הוסיף סיסטיק היגרומה ואמר לדעתו שהכל תקין, כמובן שלפני עוד אקו לב וסקירה שנייה עד כה הבדיקות יצאו תקינות והנוזל נספג לאט לאט, אך הגנטיקאית המליצה לא להשאיר את העובר למרות ש-92% הכל בסדר , האם לעבור גם מי שפיר, מה לעשות אני בהתלבטות קשה מכיוון שהבנתי שאחרי שבוע 20 קשה לבצע הפלה. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיל
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2008ציסטיק היגרומה הינה תופעה מוכרת בעוברים, בה נצפות ציסטות צואריות בשילוב עם בצקת בגוף העובר. אם הבעיה אינה כרומוזומלית, כמו במקרה שלך, בהנחה שאין מומים בעובר, הייתי נסמך על דעת הגנטיקאית. בל נשכח שאם 92 % בסדר - הרי שב 8 האחוזים הנותרים, תתכן בעיה. ניתן לבצע הפסקת הריון עד 23 שבועות מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק לומר תודהאורה12/10/2008
רציתי רק להגיד תודה על כל התשובות שאתם מספקים כאן לכל השאלות. כמעט לא קרה שחיכיתי יותר מ-24 שעות לקבלת תשובה. אני בטוחה שלכל אחד מכם יש מספיק עבודה מעבר לפורום הזה ועל כן מודה לכם על הזמן והסבלנות לענות על כל שאלה, אפילו אם היא טיפשית, ברצינות ובאריכות. רופאי הנשים אצלם אני מטופלת, לצערי, כל כך עמוסים ולחוצים בזמן שאני לא מצליחה אף פעם לקבל תשובות לכל השאלות שמטרידות אותי. (לצערי אצל רופאים מסויימים אני אף חשה כי הם בכלל לא מסתכלים עלי אלא רק על מה שהם צריכים לבדוק כאילו הם מטפלים באיברים מסויימים ולא באנשים). ולכן, את כל השאלות אני מפנה לפורום הזה. שוב תודה נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מצטרפת לכל מילה שכתבת!
אושרת12/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת גם, באמת תודה גדולה וחג שמח
זיל13/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל האישה וא.ס.גלי12/10/2008
אני בת 41 , יש לי ילדה בת 3. במשך כל ההריון הקודם הרופא שלי ציין כל א.ס כי אני שמנה וקשה לו לבצע א.ס . לא אכפת לי שהוא ציין את זה כל הזמן למרות שאני יודעת שאני שמנה אלא האם זה אכן כל כך משמעותי בהצלחת ביצוע הא.ס. אני ממש רוצה עוד הריון וזה נורא מפריע לי. האם יש מכשיר א.ס. יותר "חזק" שיכול לנטרל את השומנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופן בטן ו"ראות" באולטראסאונד
ד``ר רון ברדין14/10/2008מינה שלום
בדיקת האולטראסאונד מבוססת על מעבר גלי קול מהמתמר (לצורך העניין זה המונח על בטן הנבדקת או וגינלית) דרך הרקמות השונות במקרה שלנו במטרה להגיע לרחם ולעובר . אותם גלי כל פוגשים רקמות שונות בעלות אופי שונה המחזירות את גלי הקול למכשיר האולטראסאונד ומשם מתורגם לתמונה אותה רואים. אכן ככל שדופן הבטן עבה יותר כך התמונה המתקבלת פחות חדה ופחות ברורה. לפעמים יש צורך לשלב בין גישה בטנית לוגינלית בבדיקה. כמו כן למכשירים שונים יכולות שונות
על קצה המזלג אולטרסאונד מהכיוון הטכני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון בIVFגלי12/10/2008
כיצד מחשבים גיל הריון באיי וי אפ ? על פי שאיבה ( 13.8.2008 ) החזרה 16.8.2008 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינה
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2008מועד השאיבה הוא מועד הביוץ - כלומר 14 יום לפני וסת שצריכה לבוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןאורה11/10/2008
האם זה נכון שכאשר לאשה יש רחם אחורי, על מנת להיכנס להריון יש עדיפות לתנוחות מסויימות? אם כן מהן? ואיך אדע אם יש לי רחם אחורי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
פרופ' מייזנר11/10/2008איבחון של רחם אחורי או קדמי נעשה או בבדיקה וגינלית או באולטראסאונד (שיטה מעדפת). לגבי תנוחות ספציפיות לכניסה להריון, יש על כך ויכוח, האם זה אמיתי או סתם קוריוז. את התשובה יספקו הסקסולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול לשבוע הריון + הפרשים ביןרחלי11/10/2008
שלום, אני כיום בשבוע 33.2 הריון ראשון עם בן. מאז שקיפות עורפית העובר גדול לגיל ההריון. בתחילה ב- 10 ימים, אח"כ באולטרסאונדים הבאים היה גדול בשבועיים, שבועיים וחצי וכיום כמעט 4 שבועות יותר גדול. בבדיקה אחרונה שנערכה בשבוע 31.3 היו התוצאות הבאות: BPD 90 ; FEMUR 68; היקף ראש 33; היקף בטן 29; AFI 23 ס"מ; בשלות שליה 1; משקל 2,429; BPP 8/8. כרגע הרופאה שלי החליטה לשלוח אותי ליחידה להריון לסיכון גבוה, הייתי אצל רופא במרפאה ששלח אותי לייעוץ גנטי. אני לא מבינה מה המשמעות של הייעוץ הגנטי בשלב כזה. עלי לציין כי עברתי 2 GCT - שתיהם תקינות; OGTT תקין; מי שפיר תקין; חלבון עוברי תקין; כמו כן עברתי 9 בדיקות גנטיות וכולן תקינות. אני מרגישה אבודה ולא יודעת מה המשמעות של הפרמטרים ומה המשמעות של ההפניה לייעוץ גנטי כשאני בשבוע 33. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2008קודם כל, התופעה של עובר גדול הגדל עם שבועות ההריון הינה תופעה מוכרת לאור העובדה שעקומות הגדילה נפתחות וסטיית התקן גדלה עם ההתקדמות בגיל ההריון (ככל הנראה עקב קושי טכני במדידות). ככל הנראה, עוברך מלכתחילה גדול מהצפוי (ביוץ מוקדם או מועד וסת שגוי) והגדילה נראית מתגברת לאור הקושי במדידות והקטנת הדיוק שבהן.
הייתי מיעץ לך להבדק ע"י בודק מוסמך, קודם כל, ע"מ לאשר את אמיתות המדידות. היעות ינתן בהתאם לכך.
מטרת היעוץ הגנטי הינה לנסות ולחפש סיבות נוספות, יתכן תורשתיות, שרובן נדיות, הקשורות בגדילת יתר של העובר. יש גם אלמנט של כסת"ח מבחינת הרופא וחלוקת אחריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובר, והריונית מודאגתע.י10/10/2008
אני נמצאת בשבוע 6.4 לפי חישוב של הוסת האחרונה 25/8 . לפני שבוע ביום ראשון5/19( שבוע 5.6) עשיתי בדיקת אולטראסאונד הרופא מצא שק הריון בגודל 0.85 ס"מ אך עדין לא ראה דופק. התבקשתי לחזור אליו ביום ראשון ולראות האם ישנה התפתחות. החלץ הכריע אותי וניגשתי היום יום שישי 10/10 חמישה ימים אחרי וביקשתי להיבדק, הרופא מצא שק הריון בגודל1.27 ס"מ (נראה לי לפי מה שכתוב על התדפיס של הבדיקה) ואמר שהוא רואה שק של חלבון או חלמון (משהו כזה לא כל כך זכור לי מה המילה המדוייקת)נראה לי בגודל של 0.6 (אני לא סגורה על הגודל) נאמר על ידי הרופא שזה השלב המקדים להימצאות הדופק ואם אני אחזור ביום ראשון סביר להניח שכבר נראה דופק. האם יש מקום לאופטימיות ואם כן האם ישנו סיכוי שיש בעיה עם העובר? הרופא אמר שלפי דעתו ההריון תקין ואם אני רוצה להיות רגועה ושקטה אז לחזור ביום ראשון. אני מניחה שזה שישנה התפתחות זה סימן חיובי אך עדיין לא ראו דופק ואני קצת מודאגת? מה זה אומר בדיוק? והאם יש סיבה לאופטימיות? תודה ושנה טובה ע.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לע.י.
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2008צודק הרופא שבדק אותך. כל הממצאים מתאימים לביוץ מעט מאוחר שלאחריו מופיעים באיחור כל סממני ההריון הצעיר: שק חלמון יופיע ראשון, אחריו קוטב עוברי, ולבסוף הדופק בקוטב העוברי. אנא התאזרי בסבלנות עוד מספר ימים, ואני משוכנע שהדופק יצפה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ע.י11/10/2008תודה רבה על התשובה המהירה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר- סיסטיק היגרומהזיל10/10/2008
שלום, אני בשבוע 17 , ומודאגת ביותר, בשקיפות עורפית התגלתה- 5.7 ממ' וסיכון לתסמונת דאון1:569, בצעתי סיסי שיליה והבדיקה +פיש יצאו תקינות- 46xx בצעתי סקירה מוקדמת אצל מומחה בעל שם ויצא תקין אך הוא הוסיף סיסטיק היגרומה. וטען שלדעתו "זה" יספג אוטוטו אך עדיין אני לא רגועה, האם כדאי גם לבצע מי שפיר? ( למרות שאף רופא לא מבין למה) אני עדיין מתלבטת אם להפיל או לא למרות שאני יודעת שיש לפני עוד מס' בדיקות- אקו לב (פעמיים) וסקירה מאוחרת. האם עלי להיות רגועה או לא? תודה תודה תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזילי
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2008ציסטיק היגרומה הינו ממצא די ברור באולטראסאונד. הממצא יכול להופיע בתסמונות שונות, ולכן טוב שבצעת בדיקת סיסי שיליה (אין צורך בדיקור מי שפיר משלים, אלא אם רוצים לבדוק בדיקת genetic chip לתסמונות נדירות). בכל מקרה, הייתי פונה לייעוץ גנטי לגבי המשמעות של ציסטיק היגרומה בנוכחות כרומוזומים תקינים. אם הממצא יספג, ואם אין מומים אחרים בעובר (אקו לב עובר הינו מנדטורי!) אזי יש לעובר סיכויים טובים להיות בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירגאיה10/10/2008
האם יתכן מצב שיש ריבוי מי שפיר ולאחר זמן מה הכל חוזר למצב תקין והריבוי נעלם ועומק הכיס קטן? או האם ברגע שיש ריבוי מי שפיר זה עד סוף ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגאיה
ד''ר ראובן שרוני10/10/2008גאיה שלום:
ריבוי מי שפיר הינו AFI מעל 24 או AFI מעל אחוזון 95 לשבוע ההריון. במקרים חריגים (כגון הריון תאומים) משתמשים בעומק כיס מקסימלי מעל 1-3 סמ
בדרך כלל הממצא מתמיד אך בממצא גבולי או בודקים שונים יתכן שינוי באבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנרא.09/10/2008
קראתי הודעות קודמות שלך והבנתי שאתה ממליץ על מי שפיר בגילאים מאוחרים. קיבלתי השבוע תשובות לבדיקה המשולבת שביצעתי במעבודות זר ואלו התוצאות: הגיל במועד הלידה - 36.8 תאריך ווסת אחרונה - 2.6.08 משקל 89 crl- 54 מועד ביצוע n.t 21.8.08 תוצאות: papp-a 1.20 miu/ml 1.00 mom afp 27.2 iu/ml 0.89 mom hcg- 31.3 iu/ml 1.32 mom uE3 1.31 ng/ml 1.25 mom inhibin-a 130pg/ml 1.02 mom nt - 1.3 mm 1.17 mom סיכון לדאון במועד הלידה לפי גיל ושש בדיקות 1:12.000 סיכון לפי גיל בלבד 1:290 לפי תוצאות הבדיקה הכוללת (integrated test) לא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון. כלומר, הסיכון לתסמונת דאון נמוך מהסיכון לאישה בת 35. רוצה לציין שמדובר בהריון ivf יקר בדיקת סקירת מערכות נעשתה אצל פרופסור נחשב והיתה תקינה. כ"כ אני לא בטוחה שכל פגיעה שתזוהה בדיקור תגרור מבחינתי הפסקת הריון. מהם הסיבות שבגללן אתה ממליץ כן לעשות דיקר בגילי למרות התוצאה הטובה? האם תוכל לפרט על התסמונות שנבדקות בבדיקת מי השפיר כדי שאוכל לקרוא עליהן יותר? (לא מצאתי בשום מקום פירוט) מהם הסיכויים שעם תוצאות אלו + סקירות טובות עדיין יהיה עובר פגוע, ואם כן אילו תסמונות לא יזוהו אלא במי שפיר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא'
פרופ` ישראל מייזנר09/10/2008נכון שהסיכון לתסמונת דאון בנוכחות כל הבדיקות התקינות אותן מנית, קטן ומגיע למספר אחוזים בודדים, למרות גילך. על פניו, עלייך להחליט לגבי נטילת הסכון שבבדיקה (שהינו נמוך) והרצון לקבל תשובה חד משמעית (בדיוק מירבי של 100%). להערכתי, כיום, כשדיקור מי השפיר נערך בביקורת אולטראסונית רציפה, בתנאים סטרילים ביותר - הסיכוי להפלה קטן ביותר. יתרה על כך, גם הספרות הרפואית האחרונה, מדברת על סיכונים של בין 1:900 ל 1:1600, או תוספת סיכון של 0.17% לסטטיסטיקת ההפלות לפי גיל ההריון. עלייך להחליט, מה את רוצה.
הסיבה שאני חסיד של הבדיקה, נובעת מן העובדה שבמספר הזדמנויות, הבדיקה זיהתה תסמונות כרומוזומליות, שבעקבות הזיהוי, יכלו בני הזוג לקבל החלטה חד משמעית לגבי גורל ההריון. אינני מדבר על תסמונת דאון. כל אחד מאיתנו, עם מעט ניסיון, ודאי נתקל בלידה של ילוד עם תסמונת דאון שלא התגלתה בכל הבדיקות שנערכו. אני מדבר על תסמונות גנטיות נדירות כמו: Crie duChat (חסר של הזרוע הקצרה של כרומוזום מס' 5). תסמונת זו, התגלתה בכלתו של חבר יקר ביותר שלי! אלו ילדים עם פיגור עמוק של 100% המיללים כחתולים. קיימות תסמונות כרומוזומליות הקשורות במבנה לא תקין של כרומוזומי המין: תסמונת ע"ש Turner בנקבות (חסר כרומוזום X אחד), או Kleinefelter (עודף כרומוזום X בזכר) ועוד.
אינני מנסה להשפיע על המטופלות וודאי לא עלייך, אם לבצע או לא את הבדיקה. לדעתי האישית בלבד, לאור הסיכון הקטן שבבדיקה אל מול הבלתי ידוע, יש לשקול דיקור מי שפיר לאור כל הנתונים: גיל האישה, גורמי סיכון, מס' ההריון והקושי בהשגתו, הסיכון להפלה, הסיכוי למחלות נדירות שאינן תסמונת דאון, וכד'. לאחר שקילת כל הprons וה cons תוכלי לקבל החלטה שקולה ככל האפשר.
בכל מקרה, הרבה הצלחה בהריון, ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה על תשובתך המפורטת, שנית
א.10/10/2008אשמח אם תוכל להפנות אותי למאמר/מקור מידע באשר לתסמונות הנבדקות בבדיקת מי השפיר כדי שאוכל לקרוא עליהם יותר לעומק. כ"כ האם התסמונות שציינת הינן שכיחות יותר בגילי מאשר בגיל צעיר יותר? או שבכל גיל ההמלצה שלך הינה לבצע מי שפיר? הרופא המטפל שלי כשראה את תוצאות הבדיקה אמר שאין אינדיקציה רפואית לדיקור, ואת זה גם אני מבינה... האמת היא שכבר הייתי "על שולחן הדיקורים" בשבוע 18+2 אלא שבשל כאבי בטן שהחלו מספרי ימים קודם לכן הרופא המליץ לדחות את הדיקור. בשל החגים נדחה התור לשבוע 20+4 ובינתיים הגיעו התוצאות הסטטיסטיות שהפכו שוב את ההחלטה הקודמת... בנוסף, אני מעט חוששת מהשלכות של דיקור מאוחר יחסית משתי סיבות - 1.הגעת תוצאות סביב שבוע 24. 2. העובר שלי גדול יחסית (בשבוע 17+4 היתה הערכת משקל 275 גרם) אני יודעת שאם מתפתחת לידה בעקבות מי שפיר בשבוע שכזה הסיכוי לעובר בר חיות הוא נמוך, אבל במידה והעובר גדול מהנורמה האם סיכוייו לחיות גבוהים יותר? ואם כן, אני משערת שנדיר מאוד שעובר כזה ששרד גם יכול להישאר ללא מומים - אני טועה? בקיצור, החלטה מאוד מורכבת וקשה. האם לאור נתונים נוספים אלו ניתן אולי לחשוב על דקור בשבוע 32? (שוב מתוך הידיעה שהפסקת הריון תתבצע רק במידה ויתברר כי יש פגיעה קשה מאוד כפי הדוגמא שנתת, שז סביר שגם הועדה תאשר זאת? מקוווה שתוכל לענות על שאלותיי, ומודה לך מראש על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל א'
פרופ` ישראל מייזנר11/10/2008תוכלי לקרו בספרו של פרופ' שוחט (בעברית): "הכל גנטיקה" את ההסברים המתאימים.
לגודל העובר אין קשר להצלחת דיקור מי השפיר.
התסמונות הנדירות, יכולות להופיע בכל גיל, ולכן המלצתי על שקילת דיקור מי שפיר הינה כללית.
ניתן לדחות את דיקור מי השפיר לשבוע 30-32 להריון, ואז להמנע מהסיכון של פגות קיצונית, ורצוי אז לבע בדיקת FISH הנותנת תשובה על 5 כרומוזומים תוך 24 שעות. הבדיקה בשבוע 30-32 בד"כ אינה מלווה בסיכון ללידה מוקדמת (נדיר ביותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
א.11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירגאיה07/10/2008
בשבוע 25+5 עם תאומים, נצפה "רושם לריבוי מי שפיר בשני השקים" עובר 1 - כיס מי שפיר מירבי של 10 ס"מ, עובר 2 - 12 ס"מ" א. מה זה אומר? ב. מה הנורמה לשבועות אלה? והאם מדובר בריבוי גדול או קטן מהנורמה? לתשובתכם המהירה אודה גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין08/10/2008גאיה שלום
הערכת ריבוי מי שפיר בהריון תאומים מוגבלת יותר מהערכה בהריון יחיד. ההערכה היא יותר סובייקטיבית
שורה ארוכה של הסברים לריבוי מים.עיקרם לא מוסברים . סיבות אחרות כוללות סכרת הריונית אותה ניתן לאבחן , מומים פתוחים בעמש, בטן או ראש . אולטראסאונד הוא כלי מצויין באיבחונם ולכן אם סקירות המערכות תקינות לא סביר שקיימים. לגבי מומים נדירים אחרים זה לא השלב להכנס. יש מקום לעקוב ובמידה וריבוי נהוג לשלב ייעוץ גנטי ואקו לב עובר
בכל מקרה פני לרופא הנשים המטפל שלך עם הנתונים הנ"ל
שנה טובה והמשך הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תשובתך, המשך שאלה
גאיה09/10/2008הסקירות היו תקינות ואקו לב עובר היה תקין , כמו כן גילו לי סכרת הריונית ואני בטיפול דיאטטי שמאזן את הסכרת החל משבוע זה, 1. האם יתכן כי הסכרת היא הגורם היחיד לריבוי מי השפיר? 2. איך נקבעים המדדים בתאומים על מנת לדעת אם מדובר בריבוי יחסי או מהותי? לפי מה שקראתי בעובר יחיד מדובר בעומק כיס של 25 ס"מ, ומה המדד בתאומים כמב ס"מ צריך להיות כל כיס מי שפיר ? תודה רבה שנה טובה ומוצלחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מים בתאומים
ד``ר רון ברדין09/10/2008גאיה שלום
ראשית התחלה טובה היא שסקירות המערכות תקינות ואקו לב עוברים תקין
כאמור סכרת הריונית יכולה להיות סיבה אך לרוב במקרים הלא מאוזנים וניראה שלא זה המיקרה
25 סמ מתייחס לגבול העליון של הנורמה בשק הריון יחיד
כיס אחד של 8 סמ נחשב כסמן מחשיד לריבוי מי שפיר ובו נעזרים יותר בתאומים
בשלב זה גאיה ממליץ לך ביקורת כמות מי שפיר כשבועיים מבדיקה קודמת ובהתאם המשך הבירור/ניהול( סקירה מכוונת , ייעוץ גנטי וכו')
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה על תשובתך המהירה, האם
גאיה10/10/2008יש סיכוי שכמות המים מצטמצמת? ועומק הכיס קטן?או ברגע שיש ריבוי זה עד סוף ההריון? אלפי תודות שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שקי הריון ללא עוברשירי07/10/2008
שלום אני בשבוע 6 ו 3 ימים עשיתי בדיקת אולטראסאונד וראו 2 שקים בלי עובר הבטא היא 6000 אמרו לי לבוא עוד שבוע לראות עם יהיה דופק מה הסיכויים שלי להריון תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6+ ללא דופק
ד``ר רון ברדין08/10/2008שירי שלום
כאשר גיל הריון מדוייק הרי שבשבוע 6 + אמוריםלראות דופק ובטח ששק הריון . בהריון שבו לא ברור גיל הריון וייתכן שצעיר יותר , ייתכן שלא מודגם עדיין דופק. בטא 6000 תואם שבוע 6 לערך. במידה והריון תאומים /מרובה עוברים הרי יכול להסביר העדר הדגמת דופק עדיין אם בטא הוא סכום של שני הריונות.
התשובה לאחר ביצוע אולטראסאונד נוסף תוך מס ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרפ' מייזנר מעקב לאחר סקירה מאוחרתה.גלזרמן06/10/2008
כל הבדיקות עד כה היו תקינות כולל מי שפיר אצלך אני בשבוע25.4 עקב המלצה על מעקב לאחר סק' מאוחרת bpd 56mm-מתאים לשבוע 23.3 head 204mm- מתאים 22.4 ab 182 mm-מתאים 23.1 hc/ac 1.12 femur 43mm- מתאים 24.2 משקל 592 השאלה אם הכל קטן אבל לפחות פרופורציונלי ?ואם זו גדילה סבירה לשלושה שבועות?ומה המלצתכם הלאה?יש סיבה ללחץ? על קולי" ראשון הגיל של העובר קטן ב-4 ימים להשוואה בסקירה מאוחרת שבוע 22.2 התוצאות היו:משקל 400 bpd 50mm-מתאים לשבוע 21.1 head 189mm- מתאים 21.1 ab 158 mm-מתאים 21 hc/ac 1.19 femur 36 mm- מתאים 21.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר
פרופ` ישראל מייזנר08/10/2008ככל הנראה, העובר קטן מלכתחילה, וככל שגיל ההריון עולה, ההפרש גדל, וזה מוכר. מה שחשוב, זה להעלות את כל נתוני הבדיקות על גרף גדילה, ולראות אם ב X שבועות בין בדיקה לבדיקה, העובר גדל באמת ב X שבועות. כלומר, אם פוטנציאל הגדילה שלו שמור - לא מעניין אותנו אם הוא מלכתחילה קטן יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי ובדיקת מי שפירא06/10/2008
שלום אני בת 35.7, בהריון ראשון ספונטני לאחר 6 שנות IVF שקיפות עורפית וסקירת מערכות תקינות לחלוטין. סיכום לתסמונת דאון עפ"י גיל: 1:310 לאחר שקיפות עורפית 1:2006 תוצאות חלבון עוברי מרובעת כולל אינהיבין הורידו את הסיכון ל-1:850 papp-a 0.72 mlu 0.48 MOM AFP 56.6 IU 1.64 MOM hCG 31.4 IU 1.52 MOM uE3 0.66 ng/ml 0.55 MOM INHIBIN-A 238 pg/ml 1.87 MOM NT 0.8 MM 0.69 MOM אנא חוות דעתכם האם חיוני לבצע דיקור מי שפיר מאחר שמדובר בהריון יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא'
פרופ` ישראל מייזנר08/10/2008הסיכון של 1:310, הינו סיכון לפי גיל. כל יסיון לבצע בדיקות סטטיסטיות רצוי, אך אינו נותן ביטחון של 100% כבדיקת מי השפיר. עלייך להחליט, איזו דרגת סיכון את מוכנה לקחת, ולהיות שלמה עמה. אם החלטת שבדיקת השקיפות העורפית למשל, מספקת עבורך - דעי כי הרגישות של הבדיקה הינה 70%, כלומר את לוקחת סיכון של 30% שאלי מתחבא שם עובר פגום.
אישית אני חסיד של דיקור מי שפיר בגילאים אלו. גם אם היה קשה להרות, אין זו סיבה להביא לעולם ילד פגום, כשניתן לבדוק זאת בדרגת דיוק של 100% ובסיכון קטן יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)