מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ממוגרפיה בתחילת הריוןליזי20/12/2008
שלום רב, אני בת 43,הייתי לפני טיפול i.v.f ,נתבקשתי מהרופא לעבור בדיקת ממוגרפיה בין יתר הבדיקות,עברתי את הבדיקה ,,הטכנאית שמה לי סינר מגן על הבטן,לבסוף התברר לי שהייתי בהריון (בדרך הטבעית),בזמן הבדיקת ממוגרפיה. אני בהיסטריה וחרדות כי אומרים שבחודש הראשון להריון ,הכי מסוכן להיחשף לקרינה,אילו סיכונים יש לעובר במצב כזה? אני לא מאמינה שאחרי שנים של ניסיון להורות,דוקא ,כשניכנסתי להריון לבד סיכנתי את העובר,עד כמה העובר בסכנה?חשוב לי שתציין מה הן ההשלכות לכך. תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזי
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2008אמנם השאלה אינה עוסקת בUS, אך אענה לך בכל זאת: כמות הקרינה שבעטיה מומלץ לשקול הפסקת הריון מחשש לפגיעה בעובר הינה מעל 5 Rad. למיטב ידיעתי אין בדיקת הממוגרפיה כרוכה ברמה כזו של קרינה. הייתי מתייעץ עם רדיולוג אבחנתי לאימות המידע שמסרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמת- שאלה?שירי18/12/2008
שלום רב, עשיתי השבוע סקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15.1) ואחד הנתונים שקצת הטרידו אותי הוא עמוד השידרה של העוברית - הודגם לכל אורכו, אך הקונוס מדולריס מגיע עד לגובה S2 קבוע לחלק האחורי של התעלה. הרופא אמר כי יש לעקוב אחרי זה. מה זה אומר? מה יכולות להיות ההשלכות של זה? למה היינו מצפים בשלב זה של ההיריון? האם אני צריכה להיות מוטרדת? אודה על התייחסות בנושא, כי לא מצאתי חומר בהקשר לזה אצל עוברים. כמו כן, האם זה נורמאלי שכיס מרה לא מודגם בשלב זה של ההיריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
פרופ` ישראל מייזנר20/12/2008לפי הספרות - הקונוס מדולריס (קצהו של חוט השדרה) ממוקם בד"כ בגובה חוליה L4 או תחתיו (במקרה שלך S2). לקראת סוף ההריון הגובה אליו הוא מגיע הוא חוליה L2. כלומר, כרגע, גובה S2 נחשב לתקין. בד"כ לא בודקים נתון זה בסקירת מערכות שגרתית. כיון שכבר נלחצת עקב הממצא, רצוי לבדקו שוב מאוחר יותר, בסקירה השניה, ולהרגיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטראסאונדמיטלי17/12/2008
קרוב ל-10 שנים אני נוטלת גלולות, הווסת האחרונה שלי היתה ב-31.10 מאז לא קיבלתי בבידקת דם שערכתי ב-3 לדצמבר קיבלתי תשובה חיובית של ערך בטא 60 ב14.12 הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד שבו הרחם 52x44x48 עובי הרירית הינה 7.2 מ"מ בשחלנ נימנית החזר נראה כגופיף צהוב 11 מ"מ ברירית החזר היפואקוגני 3 מ"מ יכול להתאים לשק הריון צעיר ללא תוכן עדיין.. מהי דעתך דוקטר?? אני נורא היסטרית!!! האם זה מעיד שמשהו לא בסדר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטלי
פרופ` ישראל מייזנר20/12/2008קודם כל - יש שק ברחם. שנית- לאחר נטילת גלולות, הביוץ יכול להתעכב, ולכן גיל ההריון יכול להיות צעיר יותר. הייתי ממתין מעט בסבלנות, וחוזר על בדיקת האולטראסאונד לאחר כשבועיים - לזיהוי עובר ודופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש חוששת אשמח להרגעהאלין17/12/2008
היום עשיתי אולטרהסאונד: נצפה שק תוך רחמי קוטר 6 מ"מ מתאים ל4.5 שבועות יש התחלה של קוטר עוברי והתחלה של שק חלמון שחלה שמאלית גופיף צהוב 15 מ"מ שחלה ימנית מראה תקין החששות שלי הן עקב העובדה כי לפי החישובים אני אמורה להיות בשבוע 5 מדוע השק כל כך קטן? האם יש סיכוי להריון תקין? בתודה מראש אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ` ישראל מייזנר20/12/2008בהחלט יתכן ומדובר בהריון תקין, ורק הביוץ היה מעט מאוחר. התאזרי בעוד מעט סבלנות, וחזרי על בדיקת האולטראסאונד עוד שבוע - שבועיים ונקווה שהכל יהיה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלאורלילילך17/12/2008
שלום רב. אני בשבוע 24 להריוני. בסקירה המוקדמת התגלתה כליה אחת אטרופית והשניה אגנית. עשינו יעוץ גנטי ומי שפיר - תקין. בשבוע 20 עשיתי סקירה יחד עם נפרולוג והודגמה כליה אחת אגנית גדולה מהממוצע ותפקוד תקין. עשיתי אתמול בדיקת אקו לב, ממצאי הבדיקה היו תקינים מלבד: "הלב דחוק מעט כנראה בגלל תפליט פלאורלי". מה המשמעות של תפליט פלאורלי בעובר? האם זה ממצא חמור? האם יש קשר לבעיות בכליות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר20/12/2008תפליט פלוירלי מתייחס להצטברות נוזל בבית החזה של העובר. הנוזל עלול לדחוק את הלב ולגרום לפגיעה בהתפתחות הריאות. במצבים כאלו, ניתן לטפל גם באופן כירורגי או על ידי דיקורים וניקוז הנוזל, או ע"י הכנסת נקז לבית החזה של העובר וניקוז כרוני של הנוזל. בכל מקרה, יש חהעריך את הממצא במהירות ולטפל, אם ניתן , בהקדם. אשמח לעזור לך בנושא, במסגרת בית החולים בילינסון בו אני עובד.
למיטב ידיעתי, הממצא אינו קשור כלל לבעייה הכליתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטיק היגרומה שקיפות עורפיתמודאגת16/12/2008
שלום, האם יש מקרים שבהם היה ציסטיק היגרומה 4.6 ממ ושכל ההריון המשיך תקין ונולד ילד בריא ? פשוט היה לנו שקיפות עורפית עם הממצאים האלו בשבוע 11.3 ויש לי תור לסיסי שיליה , אך במכון הגנטי אמרו שגם אם כל הבדיקות יהיו בסדר יש סיכון בין 10-15 % שיהיה משהו לא תקין שלא ניתן לאתר במהלך ההריון למרות כל הבדיקות שנעשה . חשוב לציין שהיה לי דימום בתחילת ההריון וטופלתי בקרינון איך אפשר לדעת מה לעשות אני ממש מודאגת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר16/12/2008כל שנאמר לך במכון הגנטי, נכון. ציסטיק היגרומה יכולה להסתיים בלידת ילד בריא. נכון הוא, שייתכן מצב של עובר פגום והפגם אינו ניתן לאיתור. אין לי פתרון לבעיה, קודם כל, המתיני לבדיקת סיסי השיליה ואח"כ פני ליועץ הגנטי להמשךהיעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מודאגת17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת וסקרנית מאודסיגלית16/12/2008
היום הייתי בבדיקת אולטרסאונד והכל היה תקין- ראו דופק ולפי הרופא אני בשבוע 6 + 2. אני קצת מבולבלת מכיוון שלפי חישוב הוסת האחרונה הייתי אמורה להיום בשבוע 7(22.10), אבל לפי טענת הרופא הביוץ איחר ב- 10 ימים. האם קביעה של +2 (יומיים) היא קביעה מדוייקת? מאיפה הגיעו יומיים האלו? האם זאת ספירה מדוייקת או מונח רפואי כל שהוא? כלומר האם לפי חישוב הרופא אוכל לדעת מתי התרחשה התעברות? אשמח לדעת כיצד מחשבים את העוד יומיים הללו? מכיוון ולא ניתן כנראה לחשב את ההריון לפי הוסת האחרונה. אם להסביר בקצרה- רציתי לשאול אם ה +2 זה באמת חישוב של מספר ימים מדוייק, או הערכה כללית, כי גם לחברות אחרות שלי אמרו בבדיקה הראשונה מס' שבו +2, אז רציתי לדעת אם זה סתם צירוף מקרים או שזה מעין מונח שנאמר כשלא יודעים חישוב מדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגלית
פרופ` ישראל מייזנר16/12/2008מדידות האולטראסאונד מחושבות בשבועות וימים. הדיוק הוא פר יום. לכן מס' מסוים של מילימטרים, מתאים לגיל הריון בשבועות וימים. כול להיות +1, +2 , +3 ןעד +6 ואח"כ מתחלף השבוע. ה+2 אצלך ואצל חברתך - סתם מקריות. תחם הדיוק של המדידות הוא פלוס / מינוס 3 ימים. כיון שהביוץ קורה 14 יום לפני הוסת שאמורה לבוא, אפשר על פי האולטראסאונד לחשב את מועד ההתעברות בדיוק טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולרסאונד הריון בהשמנהאלמונית15/12/2008
שלום, איך מבצעים בדיקת אולטרסאונד במידה והאישה שמנה? האם יש דרך אחרת לבצע סקירות ובדיקות כאלה ואחרות למרות ההשמהנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US לשמנות
פרופ` ישראל מייזנר15/12/2008אין כל חכמות: משתמשים בכל מתמר שיש או דרך הבטן או דרך הנרתיק. סקירה מוקדמת, רצוי לבצע דרך הנרתיק, ובדרך כלל רואים היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנר-דיקור מי שפיריונית14/12/2008
שלום רב! ביצעתי אצלך ביום ה' האחרון דיקור מי שפיר,מאז (אני בבית במנוחה) יש לי לחצים בבטן התחתונה,שמתגברים מאוד בנטילת שתן,בנוסף יש לי הפרשות לבנות סמיכות, התופעות מדאיגות אותי מאוד,האם אני צריכה לגשת לרופא/למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונית
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2008התלונות אותן את מתארת, מתאימות לדלקת בדרכי השתן, ללא קשר לדיקור מי השפיר. ההפרשות הסמיכות, אינן מתאימות לדליפת מי שפיר. בהעדר חום או סימני דלקת - נראה לי כי אין לך סיבה לדאגה. רצוי לשלוח בדיקת שתן לכללית ותרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דבר
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2008לכל מי שקרא את ההודעה הקודמת: לאחר מס' שעות, נבדקה אצלי יונית במרפאה: כמות מי השפיר תקינה, העובר תקין עם דופק ותנועות, והבטן רכה וללא רגישות. ככל הנראה, יתכן ובאמת מתחילה דלקת בדרכי השתן, ולכן תשלח תרבית שתן בבוקר ויותחל טיפול אנטיביוטי מונע, עד לקבלת תשובת התרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופסור מייזנר
יונית14/12/2008על הטיפול המהיר ועל שהקדשת לי מזמנך ופתחת מרפאתך במיוחד כדי לבדוק אותי, והכי חשוב לי - בחיוך. שוב תודה,יונית ואופיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למחוץ את העובר?קטיה11/12/2008
אני שבוע 24-5 להריוני, היום רציתי להוציא את הקומקום מהתקע חשמלי ויצא שנגעתי ( נשענתי) על השיש. מרגישה את התנועות כרגיל. האם ככה יכול להגרם נזק לעובר? לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקומקום
ד``ר רון ברדין13/12/2008הרה יקרה
התשובה לשאלתך לא. מקווה שהוצאת התקע כשאינך יחפה ורצפה לא רטובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריון בלבדטריני11/12/2008
שלום, ביום ראשון נצפה שק הריון תוך רחמי בגודל 7.2 מ"מ בUS וגינלי וערך הבטא היה 6772. מכיוון שזהו הריון טבעי אחרי מספר מחזורים של טיפולים ואיני יודעת מתי היה הביוץ אני לא יודעת באיזה שבוע אני. ביום רביעי (אתמול) נצפה שק הריון בגודל 12 מ"מ והרופא אמר שזה מוקדם מדי כדי לראות עובר. שלושה שבועות לפני הUS הבטא הייתה שלילית אז זה אומר שההריון צעיר? האם העובדה שאין שק חלבון או קוטב עוברי צריכה להדאיג אותי? אני אחזור על הUS כנראה בעוד שבוע, האם זה גם מוקדם מדי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד בגיל הריון צעיר מאוד
ד``ר רון ברדין13/12/2008טריני שלום
אכן עיתוי מוקדם וגבולי להדגמת קוטב עוברי במימדי שק הריון שציינת (12 ממ ) ולכן עוד שבוע כבר אמורים לראות גם קוטב עוברי ואף דופק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
טריני13/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושוב תודה
טריני17/12/2008היום (עבר שבוע מרביעי שעבר, סוף סוף) נצפה באולטרא-סאונד גם שק חלמון ועובר קטנטן אחד עם דופק. גיל ההריון ממש צעיר, בקושי 6 שבועות. רציתי להודות לכם על ההרגעה בפורום, שעזרה לי השבוע - קראתי את ההודעה הזו כל פעם שהייתי קצת לחוצה. אני מאוד מעריכה את העבודה שאתם עושים, גם מהמלצות של אנשים שהיו אצלכם וגם כל העזרה בפורום. המון המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות הערכת משקלYola11/12/2008
שלום, אני בהריון שבוע 34, כל הבדיקות תקינות. אני כרגע בארה"ב וכאן לא מבצעים הערכת משקל ע"י אולטרהסאונד כדבר שבשגרה. האם יש חשיבות לבקש מהרופאה בדיקה כזו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל ב 34 שבועות
ד``ר רון ברדין13/12/2008YOLA שלום
מקובל לבצע הערכת משקל בסביבות שבוע 31 לערך כנקודת זמן לבחון את גדילת העובר ,אם תואמת לשבוע ההריון. מעבר לכך לא רוטיני לבצע הערכות משקל אלא באינדיקציות מסויימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד דואגתקטיה11/12/2008
שלוםת אתמול אני בשבוע 25 +3 ימים. אתמול בערב עצאתי להליכה עם בעלי וכנראה שלא התלבשתי מספיק טוב. חזרנו אחרי 45 דקות והבטן הייתה ממש קרה. שתיתי תה חם ונכנסתי מתחת לשמיכה. אני מציינת תוך כדי הליכה לי לי לא היה ממש קר ( חוץ מהאוזניים והאף). האם יכול להיגרם נזק לעוברית? אני מאוד דואגת. היה בועטת כרגיל. אני ממרכז הארץ אז בערב היה בערך 15-16 מעלות. אשמל אם תענו מהר אני ממש חסרת אונים. סקירה ביצענו אתמול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קר לעובר ?
ד``ר רון ברדין13/12/2008שלום למודאגת
אכן קר בערבים לאחרונה אך מכאן ונזק לעובר המרחק דומה כמרחק מכדור הארץ לשמש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבלום - בבקשה ענו לי....ענת09/12/2008
שלום רב, בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15) הודגם צרבלום בגודל מתאים לגיל ההריון אך נוצר הרושם (כך כתבה הרופאה) שחדר רביעי רחב מדיי. הוזמנתי לעוד שלושה שבועות לבדיקה נוספת. רציתי לשאול מה פרוש הדבר ואם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2008ממצא כזה בצרבלום מוכר, ובמרבית המקרים, תקין. האיזור של הגומה האחורית, הנצפה מורחב, הינו חלק מן ההתפתחות התקינה של איזור זה. נא לא לדאוג בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובר בשבוע 11+0קרן09/12/2008
ד"ר מייזנר שלום וברכה, ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 11+0 לפי חישוב ווסת אחרונה ולפי מדידות אורך של הרופא, מתאים ל-12+2 שבועות. העובר נצפה בשתי תנוחות(ראש כלפי מעלה וראש כלפי מטה). באחת מהן נראתה בליטה אלכסונית עם נטיה למעלה, ובשניה נראה יותר עם הגוף. שאלתי היא, מתוך נסיונך הרב, מה הסיכויים לבן/בת לאור הנתונים שהצגתי לעיל, והאם בליטה שנראית יותר עם הגוף בשבוע 11 יכולה להשתנות כלפי מעלה. אני פשוט נורא סקרנית ובכל מקרה פוגשת אותך בעז"ה לסקירה מוקדמת. תודה מראש, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר09/12/2008לא הייתי בונה על מין עובר בשבוע 11. בשבוע זה, בדיקת הUS יכולה להטעות. חכי עוד טיפה בסבלנות לסקירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)