מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו תאריך הלידה המשוער שלי?נס27/10/2008
אם לפי ווסת אחרונה שהייתה בתאריך 8.2.08 ת"ל הוא 14.11.08 ולפי האולטרסאונד הראשון 19.11.08 ולפי edd (aua בסקירת מערכות 9.11.08 אני מוכרחה לדעת. בהריון הראשון ילדתי בול בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך לידה משוער
ד``ר רון ברדין30/10/2008נס שלום
גיל הריון ומכאן תאריך לידה משוערים נקבעים על פי ו אחרונה ואולטראסאונד בטרימסטר 1. כאשר הכלי המדוייק יותר הוא האולטרא סאונד במידה וקיים ביניהם פער של יותר משבוע. כך שתאריך לידה משוער שלך הוא איפהשהוא בין ה 14/11 ל 19/11
לידה מוצלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להמלצה !!אולגה26/10/2008
שלום, אני נמצאת בשבוע 12+0, אשמח לקבל המלצה לרופא שמבצע סקירת מערכות מורחבת + דיקור מי שפיר באיזור המרכז. תודה רבה, אולגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
פרופ' מייזנר27/10/2008ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לחברותייך ולשאו אותן למי לפנות. אם לא תקבלי תשובה, אשלח אותך למטופלות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר שבוע 37FALKOR26/10/2008
שלום, אני נמצאת כרגע בשבוע 37 (36+4). בבדיקת אולטראסאונד שנערכה היום גילתה הרופאה ריבוי מי שפיר AFI 23. מה המשמעות של זה בשלב זה של ההריון? האם צריך לפנות למיון יולדות עם ממצא כזה? עד עכשיו כמות מי השפיר היתה תקינה. כמו-כן, גודל העובר תקין ומתאים לגיל ההריון ואני לא סובלת מסכרת הריונית. גם הסקירות שהיו עד עכשיו כולן היו תקינות, כולל מי שפיר. בנוסף, בהערכת משקל של שבוע 33, גילו אצל העוברית ציסטה בשחלה בגודל 23X24 מ"מ. באולטראסאונד היום, הציסטה גדלה ל32X39. מה המשמעות של זה? האם יש קשר לממצא הקודם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל של מי שפיר
ד``ר רון ברדין30/10/2008שלום רב
לגבי ריבוי המים . ובכן זהו ריבוי גבולי . לרוב בהיעדר סקרת הריונית את רוב הסיבות לא יודעים ולרוב אלה המופיעים בסמיכות ללידה לא משמעותיים . בנוכחות סקירות תקינות הסיכוי למום עוברי קלוש. מומים במערכת עיכול שלגביהם מכשיר האולטראסאונד לוקה באיבחון נדירים ביותר. יש לבדוק הכמות וה משקל תוך 10-14 ימים
לחלקה השני של שאלתך ציסטה שחלתית בעוברית מימצא מוכר . ביטוי לתגובה השחלתית לסביבה ההורמונלית של ההריון . לרוב חולף אחרי הלידה כאשר יש נפילה ברמות ההורמונים ש"סופקו" על ידי האם. כך שלמעשה אין מקום להתערבות בחיים העובריים. יש מקום לביקורת אולטראסאונד אחרי הלידה ולכן ידעי רופא הילדים על המימצא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרינת26/10/2008
שלום,רציתי לשאול שאלה אני שבוע 34 בדיוק הייתי אצל רופא נשים וביצעתי הערכת משקל הוא אמר לי שהעוברית שוקללת 1.808 האםם זה נורמלי. הוא שלח אותי להערכת משקל נוספת מדוע? האם ממכשיר למכשיר זה משתנה..? BPD 8.14CM 33WOD AC 26.8CM 30 W6D FL 6.25CM 32 WLD EFW1 HAD-1 1822 G EFW2 1808G
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` ישראל מייזנר26/10/2008הרופא שלך התרשם ממשקל עובר קטן מהצפוי, ולכן שלח אותך להתרשמות נוספת, ככל הנראה אצל מומחה בתחום. נקוה שהבדיקה השניה תהיה טובה ומשקל העובר יהיה גדול יותר. בל נשכח, כי הערכת המשקל היא פונקציה של היקף בטן העובר, ויש לברר אם תנאי הבדיקה הם אופטימלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הד עובריגלית26/10/2008
שלום רב , אני לאחר IVF החזרת עוברים ב-29/9/2008 , היום 26/10/08 ביצעתי אולטרסאונד יש התפתחות השק + חלמון ללא דופק עוברי , הרופא ביקש שנחזור על האולטרסאונד בעוד שבוע אני רוצה לדעת באיזה שבוע אני איך אני מחשבת והאם כך זה צריך להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` ישראל מייזנר26/10/2008הביוץ המשוער הוא ביום השאיבה של הביציות. לפי זה תוכלי לחשב את גיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - הד עוברי
גלית27/10/2008זה אומר ששבועיים לפני ה- 28/9/2008 דהיינו 14/9/2008 שבוע 6 , האם זה בסדר שעדיין לא רואים הד עוברי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
פרופ' מייזנר27/10/2008בהחלט יתכן - זה ממש גבולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירמירב26/10/2008
אני בת 34 ו-5 חודשים. בצעתי בדיקה חלבון עוברי והתוצאה יצאה 1:400 לפי הגיל ו-1:1001 לפי הגיל + החלבון העוברי. (סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל ביום הלידה 1:2707 שאלתי האים מומלץ עפ"י מדדים אלו לעשות מי שפיר? אני בשבוע 20 להריון. אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב,
פרופ` ישראל מייזנר26/10/2008אני חסיד של מי שפיר, ובודאי אצל אישה שגילה מתקרב לגיל בוג ם המלצות הגנטיקאים ומשרד הבריאות מצטלבות - קרי, גיל 35. לפי גיל הריונך, בצעי את הבדיקה מוקדם ככל האפשר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותשרון25/10/2008
קודם כל תודה רבה, הרגעת אותי. ושאלה נוספת. ברצוני לעשות בדיקות גנטיות ובעלי מפחד מאוד מאוד מבדיקות דם. בעלי ממוצא טוניסאי-מזרחי ואני ממוצא טריפולטאי. האם חובה לעשות? ובמידה וכן האם הוא יכול לקחת תרופת הרגעה כלשהי? זה לא ישפיע על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` ישראל מייזנר26/10/2008לא רצוי בשום תנאי לוותר על הבדיקות הגנטיות בהריון. את הבדיקות את יכולה לעשות גם ללא בעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טי בהריוןאורה25/10/2008
האם מותר לעשות בדיקת CT ראש בהריון? אם כן, באילו אמצעי זהירות כדאי לנקוט? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בהריון
ד``ר רון ברדין25/10/2008אורה שלום
בדיקת CT בהתייחסות כללית מאוד איננה בדיקה הדמייה הראשונה להבחר בהריון אלה אם יש לה חשיבות אבחונית לאם במילים אחרותאין מקום לדחיית בדיקה הכרחית רק עקב ההריון. אם אמצעי הדמייה אחרים יכולים לתת המענה לפחות באותה איכות ( אם אולטראסאונד אם MRI ) עדיף. על כל אלה עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל או זה הממליץ על בדיקת ה CT . לגבי אמצעי הגנה מידע זה ראוי שינתן לך על ידי הרנטגנולוג האמור לבצע הבדיקה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשדנה24/10/2008
שלום רב, ילדתי בשבוע 37+5 בזירוז עקב חשד ל-iugr שהתגלה יום לפני. בשבוע 35+5 עשיתי הערכת משקל ולפיה העובר היה 2400 ק"ג, לאחר שבועיים לא נצפתה גדילה ונשלחתי לבית חולים דחוף. הערכה באולטראסאונד בבית חולים היתה : 1900 !!!! בסוף ילדתי יום אחרי תינוק מתוק במשקל:2340 ק"ג באורך 46 ס"מ והיקף ראש:32 . לכל אורך ההריון הוא היה קטן אך זה לא הטריד את הרופא שלי והוא אמר שהוא שומר על האחוזון שלו פחות או יותר. השאלה שלי היא לגבי היקף הראש שלו . בטיפת חלב בטבלאות האחוזונים הוא סומן כמתאים לאחוזון 5 בלידה. אך אני מניחה שהכוונה היא לאחוזונים של תינוקות שנולדים לאחר 40 שבועות מלאים!!! השאלה שלי היא: היקף ראש : 32 ס"מ בשבוע הריון 37+5 ,איזה אחוזון זה ???? והאם ילדים אלו אמורים להדביק את הפער בגדילת הראש כמו ילדים שנולדים במועד? המון המון תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008היקף ראש 32 בשבוע בו שאלת, מתאים בערך לאחוזון 20. כל השאר - לרופאי הילדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד שבוע 7 +4דריה55523/10/2008
ביצעתי אולטראסאונד היום והרופא מסר ששק ההריון קטן עם מעט מאוד מי שפיר. (בתמונה לא נראה רקע שחור אלה מין טישטוש אפור) אך נצפה דופק!!! הרופא אמר שבמקרה זה הסיכויים להצלחת ההריון קלושים ביותר. הייתי רוצה לדעת את חוות דעתך לפי מקרים שקרו אצל מטופלות אחרות- מה הסיכוי להצלחת ההריון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות להצלת ההריון והגברת מי השפיר? מה הגורם של מצב זה? בתודה מראש, דריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק קטן
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008אינני יכול לענות לשאלתך, שכן היא מחייבת צפיה בממצא לצורך הערכתו. בגיל הריון כה צעיר, יש צורך בבדיק וגינלית והתרשמות של הבודק עצמו, על מנת להשיב על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטרייה בחדרי המחבר23/10/2008
בסקירה מורחבת נמצאה אסימטריה בחדרי המח 8.5 מ"מ משמאל ו - 4.7 מ"מ מימין. לא בוצעה סקירה מוקדמת. תוצאת בדיקת מי שפיר - תקינה. גילי - 39. עובר ממין נקבה. מה הסיכוי למום במוח העובר במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008הסיכוי למום מוחי זעיר ביותר, כמו לנשים ללא אסימטריה. מנסיוני, ומניסיון מצטבר בהרבה שעות יעוץ של נוירולוגים של ילדים,הממצא נחשב לתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה קדמיתמגי23/10/2008
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת אמר לי הרופא שיש לי שליה קדמית בדרגה 1. ברצוני לדעת מה פרוש המושג שליה קדמית. והאם תופעה זו מלווה בסכנה כלשהיא או במוגבלות מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למגי
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008שיליה קדמית הינה ממצא תקין לחלוטין ברחם. השיליה ממוקמת במקום בו השתרשה הביצית המופרית בחלל הרחם. היא יכולה להיות קדמית, אחורית, בקרקעית או בפתח. לצורך ההמחשה: אם את שוכבת על הגב, השיליה הקדמית הינה בקיר הבטן העליון ולא לצד הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה צווארית 1.8 מ"מ סקירה מוקדמתטלי22/10/2008
שלום רב, שמי טלי ,הריון שני שבוע 16, ביצעתי סקירה מוקדמת ונמצא ציסטה צווארית בגודל 1.8 מ"מ. שאר ממצאי הבדיקה תקינים.כולל שקיפות עורפית תקינה. מה המשמעות ? איך עוקבים וממודאים שזה נעלם ? האם מומלץ לבצע מי שפיר ? אשמח לשמוע תגובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008ציסטה צוארית נחשבה בעבר כסמן "רך" לבעיה כרומוזומלית בעובר, כמו למשל תסמונת דאון.
כיום אנו יודעים, שציסטה זו היא למעשה ממצא תקין המצביע על מאגרי לימפה צואריים טרם ניקוזם לצינור הלימפה הראשי בבית החזה. בכל מקרה, יש מקום ליעוץ גנטי באשר לצורך בדיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה- סיכון במי שפיר.יהודית21/10/2008
פרופ' מייזנר תודה על תשובתך המהירה! כלומר, מתשובתך אני מבינה כי לדעתך איבוד הריון כתוצאה מבידקת מי שפיר אינו מעלה את הסיכון הכרוך בבדיקה נוספת? כלומר, האיבוד הוא מקרי ולא קשור לשום גורם שקשור לגופי שלי? האם כך הדבר? ומה דעתך על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע 30 או קצת אח"כ, שאם שוב תהיה ירידת מים, נוכל הפעם ללדת תינוק שיכול לחיות ולא מת בגלל גילו הצעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
פרופ` ישראל מייזנר24/10/2008דיקור בשבוע 30 בהחלט אפשרי, ויכול למנוע הפלה עקב דיקור מוקדם. יש לקחת בחשבון את הצורך בהכנת בשלות ריאות העובר על ידי זריקות צלסטון טרם הדיקור.
איבוד הריון עקב דיקור מי שפיר, נובע בד"כ כתוצאה מזיהום, שלא תמיד ניתן למנעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון מוגבר בדיקור מי שפירי? דחוף!יהודית21/10/2008
שלום, אודה לכם על תשובה מהירה כי אני נמצאת בדילמה קשה ובאי ודאות. אני נמצאת בשבוע 20 להריון רביעי. הריון ראשון היה תקין, וכך גם בדיקת מי השפיר שעברתי בו. את הריוני השני אבדתי בעקבות ירידת מים מיד לאחר בדיקת מי השפיר. בהריון השלישי לא בצעתי בדיקת מי שפיר. חשוב לציין כי יש לי רחם מחיצתי. האם אני נחשבת ברת סיכון מוגבר להפלה אם אבצע כיום דיקור מי שפיר? אני בת 37.5, עם חלבון עוברי של 1:666, שקיפות של 1:1123 ובדילמה קשה אם לעבור את הדיקור (שאמור להיות עוד 4 ימים), לאחר טראומה קשה בעניין. שמעתי דעות שונות מרופאים ואני תוהה האם יש די מידע ברפואה לדעת אם ייתכן קשר בין מקרים כשלא ידועות הסיבות לאבוד הריון לאחר דקירה (חוץ מזיהום, שהוא נדיר ולא היה המקרה שלי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' מייזנר21/10/2008לאור העובדה שילדת למרות הרחם המחיצתי ילד בריא - הרי שהרחם אינו כזה שנטייתו להתכווץ עקב המחיצה. יתכן וההפלה בהריון השני לאחר הדיקור נבעה מזיהום (שהוא בד"כ הסיבה להפלה) ולאו דוקא עקב המחיצה. דבר אחד ברור - גילך מהווה אינדיקציה לדיקור, בייחוד כשכולנו יודעים שכל הבדיקות האחרות הלא פולשניות הינן סטטיסטיות, על כל המשתמע מכך. לו הייתי במקומך, וזו דעתי האישית, הייתי מבצי את הדיקות ומברר היכן לבצעו במקצועיות ובמיומנות מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)