פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ראשון בגיל 44.6
    גרטה
    15/11/2008

שלום לכולם.אני בת 44.6 מנסה להרות לראשונה בחיי. לקח לי תהליך ארוך של הבשלה מבינה ומפוכחת לגבי הסיכונים והסיכויים. ביום ה- 10 למחזור עשיתי אולטראסאונד זקיקים ונפה זקיק בגודל 16 התבקשתי לחזור אחרי יומיים וחזרתי אחרי 3 ימים ואז נצפה זקיק 14 ואחרי יומיים עוד פעם זקיק 14 . אני לא מביהנ מה נחשבת נסיגה זו לבעייתית והאם לא כדאי היה להמשיך ולעקוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ראשון בגיל 44.6

הוספת תגובה

• גרטה

ד''ר ראובן שרוני
    15/11/2008

שלום גרטה:
    תשובה מפורטת של שאלתך תקבלי בפורום פוריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן בתחילת הריון
    אליס
    13/11/2008

שלום , ביצעתי צילום רנטגן (5 צילומים) בבטן ובגב בתחילת הריון (שבוע 2) ללא ידיעתי על הריון . שאלתי - מה הסיכונים והאם יש פגיעה בעובר ? האם צריכה לבצע בדיקות מקפות יותר ? אם כן אלו בדיקות .

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן בתחילת הריון

הוספת תגובה

• צילומי רנטגן

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

אליס שלום לך
    אמליץ לך לפנות למכון הטרטולוגי בירושלים לקבלת תשובה מוסמכת לעיניין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר לטרלי מורחב
    אורטל
    13/11/2008

שלום! בסקירה מורחבת שעשעיתי נראה חדר לטרלי מורחב 10.3 נשלחתי לעשות US מכוון למח שם נמצא כי יש חדרים לטרליים ברוחב 9.7 ו- 8 מ"מ ימין ושמאל בהתאמה יחד עם זאת כל זמן הבדיקה הרופא שאל על גיל ההריון ואם אמרו לי שהעובר קטן לפי מה שאני זוכרת היום הראשון לוסת האחרונה היה 04.06.08 מבדיקות מאתמול נמצא כי היקף ראש, BPD ,מתאימים לשב' 21.4 עצם ירך שב' 21 לפי רופא הנשים שלי ולפי ספירת שבועת נדמה לי שאני בשבוע 23 מה נכון האם זה נורמלי מה גיל ההריון האם הכל נשמע טוב או לפחות סביר ואיזה בדיקות כדאי לעשות?אני נמצאת ממש בלחץ מה שבטח לא ממש עוזר במצבי אודה מאוד על תשובה כמו כן אציין שבימים האחרונים שכבתי בבית חולים (בעיות ב א.א.ג)מה שגורם לעוד לחצים וכמובן לרגישות נוספת אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר לטרלי מורחב

הוספת תגובה

• גיל הריון על פי טרימסטר 2

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

אורטל שלום
    ראשית על פי הנתונים מבדיקת חדרי המח כפי שציינת הרי שרוחב החדרים הלטרליים שנייהם בתחום הנורמה
    לגבי גיל ההריון עלייך לבדוק את תיק ההריון שלך ולמצוא את בדיקת האולטרהסאונד משליש ראשון ועל פיה לקבוע את גיל ההריון אלא אם תאם גם את הגיל על פי וסת אחרונה. כך תקבלי את שבוע הריון שלך באופן מדוייק יותר. עשי זאת מול רופא הנשים המטפל שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדוסקופיה
    קטיה
    13/11/2008

אתמול ליוויתי את אמי לבדיקה גסטרואנטורולוגית- אנדוסקופיה.הרי זה לא בדיקת רנטגן, גם לא נכנסתי איתה לחדר, נכנסתי כבר רק לחדר התשאוששות שנמצא סמוך לחדר הבדיקה, אבל הדלת לשם הייתה פתוחה- אבל המכשיר כבר לא היה בפעולה- אמא שלי הייתה פציאנטית אחרונה. האם יכול להגרם נזק לעוברית- שבוע 20 מעצם זה שהייתי שם והדלת לחדר הבדיקות הייתה פתוחה? מצטערת על השאלתי טיפשית אני פשוט מאוד חרדה לעוברית שלי. תודה. קטיה

לקביעת תור
    סגירה
    אנדוסקופיה

הוספת תגובה

• לקטיה

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

קטיה שלום
    ראשית חן חן על היותך בת מסורה
    ולגבי נזק את התשובה את יודעת ...לא!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר ודיקור מי שפיר.
    קצת לחוצה...
    12/11/2008

שלום, הינני בשבוע 31 להריון (הריון ראשון). בשבוע 29 להריון התגלה מיעוט יחסי של מי שפיר (5.7) ובעקבות זאת נשלחתי למיון שם נמצאה כמות של 7.7 מ"מ. הרופא המליץ על שיחרור ומעקב מוניטור +אולטרסאונד דרך קופ"ח פעמיים בשבוע. בשבוע 30 כמות המים עמדה על 8.8 ובבדיקה אחרונה (31+6) ירדה ל8.3 מ"מ. הרופא שביצע את הבדיקה המליץ על דיקור מי שפיר ע"ח הקופ"ח. שאלותי הן: 1. מה המשמעות של כמות כזו בשבועות אלו? 2. מה יכול להשפיע על עליה או ירידה בכמות המים (אף שלא הורגשה ירידת מים). 3. בהערכת משקל של העובר בשבוע 29+5 משקל העובר עמד על 1280 ק"ג. האם ישנו קשר כלשהו בין גודל העובר לבין המיעוט? 4. מדוע מומלץ ביצוע דיקור מי שפיר בשבוע כזה? האם אין זה שבוע מתקדם מידי לצורך ביצוע הבדיקה? (הינני בת 23). מצטערת על השאלות הרבות... הרופא המטפל שלי איננו זמין בימים אלו ואני קצת לחוצה.... תודה מראש.

הוספת תגובה

• כמות מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

שלום רב
    כמות מי השפיר כפי שנימצאה בשבוע 31+6 בבדיקתך האחרונה אמנם מעל "קו" הגדרת מיעוט מי שפיר אבסולוטי אך נימצאת בתחום הנמוך של הנורמה לשבוע זה סביבות אחוזון 5 לשבוע32
    סיבות שונות למיעוט מי שפיר כשהעיקרית ירידת מים ואת זה יש לשלול. בנוסף בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לראות הכליות ושלפוחית השתן ובמידה וביצעת סקירות אמורים היו לבדוק איברים אלה ואני מניח שתקינים
    גודל העובר שלך ב 29+5ש די תואם השבוע
    ממליץ הערכה נוספת במרפאת הריונות בסיכון בהקדם( תלוי בקופה אלייה את שייכת ) ומעקב במסגרתה . במידה רופא מטפל לא זמין אף לשקול לפנות למיון יולדות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע הריון
    אילנה
    12/11/2008

שלום רב, לאחר שביצעתי שקיפות עורפית, התברר ששבוע ההריון מתקדם בכשבוע ויום משבוע ההריון שנקבע לי באולטראסאונד הראשון (אפילו הצליחו לראות את מין העובר). איזו בדיקה אמינה יותר? עליי לקבוע תור לדיקור מי שפיר ואינני יודעת למה להתייחס. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע הריון

הוספת תגובה

• חישוב גיל הריון מה קובע?

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

אילנה שלום
    בשליש ראשון להריון בדיקת האולטרהסאונד אמינה יותר בקביעת גיל הריון על פני וסת אחרונה וכשיש פער של שבוע ויותר מהחישוב על פי וסת אחרונה נהוג לתקן גיל ההריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר בתאומים
    YAEL
    12/11/2008

שלום, בת 29 בהיריון תאומים (בן ובת) לאחר IVF בשיטת איקסי. בשקיפות העורפית (גיל+בדיקה) יצא יחס של 1:6300 ו- 1:6900 (נמדד עובי של 1.2 ו-1.3). אני ובעלי מאוד מתלבטים בנוגע לבדיקת מי שפיר, על מנת לשלול ב-100% תיסמונת דאון. מה דעתך? האם מסוכן מידיי? ודבר נוסף, שמעתי שביום של בדיקת שקיפות העורפית עושים גם בדיקת דם מסויימת שאמורה גם היא להיכנס לשיקלול של היחס, והרופא שביצע את השקיפות העורפית לא ביצע לי את בדיקת הדם. האם תקין שלא בוצעה ב. הדם? האם לצורך שקלול הסיכויים לתסמונת דאון מספיק רק לעשות את השקיפות העורפית? הרי גם חלבון עוברי לא עושים בתאומים .... המון תודות :-)

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר בתאומים

הוספת תגובה

• עוד אציין כי

YAEL
    12/11/2008

סקירת המערכות המוקדמת יצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

בעקבות סקירה מוקדמת תקינה סיכון לתיסמונת דאון פחת לפחות בפי 2 על סיכון הרקע מהשקיפות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית בתאומים

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

יעל שלום
    תוצאות בדיקת שקיפות עורפית של 2 העוברים תקינים בהחלט!
    לגבי ההיתלבטות אם לבצע או לדיקור מי שפיר מומלץ ייעוץ גנטי בענין .בכל מקרה אינדיקציה רפואית עד עתה ולפי הנתונים שנתת אין. בדיקת הדם סקר ביוכימי טרימסטר 1 מוגבלת ביעילותה בהריון תאומים כפי שמוגבלת בדיקת "חלבון עוברי" היא התבחין המשולש בטרימסטר 2 מבחינת פיענוח התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר ברדין בבקשה שמישהו יגיב
    שוש
    11/11/2008

שלום לכולם ותודה מראש על עזרתכם אני בת 30 בשבוע 32+2 להריוני. התיארוך של ההריון נכון ודאית כיוון שהושג לאחר טיפול בפרגונל ותמיכה בפרגניל ופרגוסטרון בתחילת ההריון. עד כה ביצענו את כל הבדיקות הגנטיות המוקדמות להריון+ סקירה ראשונה- שהיו תקינות בה נאמר שהעוברית גבוהה וניתנה הערכה מוקדמת למשקל של 3.6, מי שפיר-תקין, סקירה מאוחרת- גם בה דווח לנו על רגליים ואצבעות ידיים ארוכות ובסהכ בדיקה תקינה. בדיקת סוכר גם העמסה של 100 גר-תקינה. אני לחוצה מתוצאות אולטראסאונד הערכת המשקל ותוצאותיו (במ"מ) הן: BPD 85 מתאים לשבוע 34.0 HC 300 מתאים לשבוע 32.6 AC 290 מתאים לשבוע 33.1 יחס HC/AC 1.03 FL 71 מתאים לשבוע 37.0 שליה קדמית גבוהה, דרגת בשלות 2 מצג ראש מי שפיר 15.6 AFI הודגם דופק עוברי ונצפו תנועות עובר ותנועות נשימה. זרימת דם בחבל הטבור 2.33 S/D אורך צוואר רחם 36 מ"מ משקל ילוד 2200-2360 והטכנאית הסבירה שזה בתלות בכך שמחשבים או לא את המשקל תוך שיקלול אורך עצם .גובהי 1.74 מטר נולדתי בחודש שמיני במשקל 2.7 ובעלי בגובה 1.90 מטר נולד בסוף חודש תשיעי במשקל 3.6 ק"ג . רוצה להבין האם יש לאורך הזה משמעות אפשרית מבחינת אולי מומים שלא נבדקו עד כה לגבי סוג של "ענקות או אקרומגליה" האם יתכנו בעיות? האם יש לכך משמעות מבחינת משך ההריון,האם יחליטו לזרז אצלי לידה? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת להבהיר את המצב. אודה לתשובתך המפורטת.

הוספת תגובה

• אורך ירך

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

שוש שלום
    מקריאת הנתונים אני למד שבסהכ כל הבדיקות תקינות עד עתה ובהחלט לא מצדיקות דאגה רבה. אורך ירך 71 ממ תואם 37 שבועות ואכן גדול לשבוע הריון. לפני קביעת מסקנות והשלכות ניראה לי שיש מקום לחזור על הבדיקה ( אולי בדיקה מומחה )לבדוק עצמות ארוכות נוספות להשוואה ובהתאם להתקדם לפני שמגיעים לצורך ביילוד כן או לא
    אז ראשית בדיקה חוזרת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל- נמוך.. שבוע 22- דחוף..
    שרית
    11/11/2008

שלום רב.. בסקירה מאוחרת נאמר לי כי הערכת משקל הינה כ 368 גרם. BPO- 46 ממ HEAD CIR- 176 AB CIR- 153 HC/AC-1.15 FEMUR LEN- 35 נכתב כי מדדי העובר מתאימים לשבוע 20.3 האם תקין????- מודאגת מאוד! האם ובכמה משקל העובר נמוך? מה יכולות להיות הסיבות לכך? יש לציין כי שבוע ההריון מדוייק מכיוון שאוביטרל נלקח ב- 27.6. לתשובתך בהקדם אודה

הוספת תגובה

• אי התאמה בגודל עובר

ד``ר רון ברדין
    11/11/2008

שרית שלום רב
    ראשית ללא קשר לאוביטרל יש לבדוק האם בדיקת האולטראסאונד המוקדמת בהריון בשליש 1 תאמה לגיל הריון על פי ו אחרונה שאם לא כך יכול להסביר
    במידה ותואם וסקירת המערכות תקינה הן המוקדמת והן הנוכחית ממליץ הערכה נוספת בטווח של כ 10 ימים עד שבועיים לראות את מגמת הגדילה ובהתאם להחליט על אופן הבירור .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר
    רוני
    11/11/2008

שלום לרופאים. תודה מראש על הסבלנות הנני בשבוע 31 ויום לפי חישוב המחזור האחרון ב 7/4 . קיבלתי את תוצאות הבדיקה של הערכת משקל העובר ונאמר לי שיש לי ריבוי מי שפיר יחסי וכמו כן התוצאות מתאימות לשבוע 32 , נאמר לי ע"י רופא מטפל שעליי להמתין עוד כשבועיים לערך ללא מעקב מיוחד. עליי לציין שהסוכר יצא אצלי גבולי. כמו כן יש לי הרבה בצקות וביד ימין התחלתי לאבד תחושה כללית........עליתי 17 קילו מתחילת ההריון. אני מודאגת האם ללכת למומחה ? זהו הריון ראשון. להלן תוצאות הבדיקה מנח - מצג ראש מיקום שיליה" קדמית מי שפיר : ריבוי מי שפיר יחסי סומן V על : 4 מדורי לב, קיבה, כליות,שלפוחית שתן,דופק לב, דופן הבטן חבל טבור : מס כלי דם : 3 BPD 77.9 MM HC 291 MM OFD 106 MM AC 280 MM FL 61.5 MM CALCULATIONS CI 74.7 FL\BPD 78.9 FL\AC 22 FL\HC 21.1 HC\AC 1.041

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד``ר רון ברדין
    11/11/2008

רוני שלום
    אכן פער של שבוע בין גיל הריון להערכת משקל לא משמעותי ודורש רק הערכת גדילה עוד 10-14 ימים. לגבי ריבוי המים היחסי ניראה על פי פנייתך שעברת הערכת אולטרהסאונד מכוונת אם כי יש לבצע הערכה נוספת בעת הערכת הגדילה הבאה.
    יחד עם זאת
    לגבי העמסת סוכר גבולית , ריבוי המים היחסי העלאה במשקל ובצקות אמליץ לך לפנות בפורטל זה לפורום הריון ולידה בשאלה של המשך הבירור והמעקב ובמקביל לרופא מטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית תאומים דחוף !!!!
    NOA
    11/11/2008

שלום לכם , בת 35 וחודשיים הריון תאומים אחרי IVF אתמול עשיתי שקיפות עורפית עובר 1 - 1:1953 (עובי 0.87 ) עובר 2 - 1:2213 (עובי 0.68) אבל הסיכון לפי גיל 1:332 הודגם עצם האף. לאורך כל הבדיקה אמר הרופא כי השקיפות דקה ואין סיבה לחשוש . התוצאה די מדאיגה אותי מאחר והיא פחות 1:380 הנורמטיבית. מצד שני , הרופא שלי לא ממליץ על מי שפיר מחשש להפלה בהריון יקר שהושג אחרי אינספור נסיונות. האם למרות הנתונים הטובים לגבי עובי השקיפות התוצאה המשוכללת גרועה ? אנא ייעצו - אני במצב נפשי קשה !!

הוספת תגובה

• שקיפות בתאומים

ד``ר רון ברדין
    11/11/2008

נועה שלום
    תוצאות הבדיקות תקינות בהחלט הן בערך האבסולוטי של השקיפות והן בשקלול הסטטיסטי. נכון שעל פי גילך בלבד סיכון מוגבר אך אחרי הבדיקה סיכון ירד משמעותית.
    בכל מקרה ממליץ לך לפנות ליועץ הגנטי עם תשובות אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין העובר
    רונה
    11/11/2008

האם ניתן לראות את מין העובר גם אם התינוק לא פתח ממש את הרגליים, אפשר לראות במבט מהצד? הרופאה אמרה שאין לה זמן עד שהתינוק/ת תפתח את הרגליים, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מין העובר

הוספת תגובה

• מין עובר

ד``ר רון ברדין
    11/11/2008

רונה
    לא כאן המקום לפירוט טכניקת הבדיקה. קביעת מין העובר יכולה בדרך כלל להתבצע בודאות די גבוהה בסקירה המוקדמת קרי 14-16 שבועות אם כי אפשרי להתייחס גם בבדיקת שקיפות עורפית ברמת דיוק פחותה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ מייזנר -עם שלישית
    שוש
    11/11/2008

שלום לכולם ותודה מראש על עזרתכם אני בת 30 בשבוע 32+2 להריוני. התיארוך של ההריון נכון ודאית כיוון שהושג לאחר טיפול בפרגונל ותמיכה בפרגניל ופרגוסטרון בתחילת ההריון. עד כה ביצענו את כל הבדיקות הגנטיות המוקדמות להריון שהיו תקינות. סקירה ראשונה-תקינה בה נאמר שהעוברית גבוהה וניתנה הערכה מוקדמת למשקל של 3.6, מי שפיר-תקין, סקירה מאוחרת- גם בה דווח לנו על רגליים ואצבעות ידיים ארוכות ובסהכ בדיקה תקינה. בדיקת סוכר גם העמסה של 100 גר-תקינה. אני לחוצה מתוצאות אולטראסאונד הערכת המשקל שביצעתי אתמול ותוצאותיו (במ"מ) הן: BPD 85 מתאים לשבוע 34.0 HC 300 מתאים לשבוע 32.6 AC 290 מתאים לשבוע 33.1 יחס HC/AC 1.03 FL 71 מתאים לשבוע 37.0 שליה קדמית גבוהה, דרגת בשלות 2 מצג ראש מי שפיר 15.6 AFI הודגם דופק עוברי ונצפו תנועות עובר ותנועות נשימה. זרימת דם בחבל הטבור 2.33 S/D אורך צוואר רחם 36 מ"מ משקל ילוד הוא 2205 ובדף אחכ צויין שזה 2200-2360 והטכנאית הסבירה שזה בתלות בכך שמחשבים או לא את המשקל תוך שיקלול אורך עצם הירך שהיא הרבה מעבר לממוצע+ סטית תקן גובהי 1.74 מטר נולדתי בחודש שמיני במשקל 2.7 ובעלי בגובה 1.90 מטר נולד בסוף חודש תשיעי במשקל 3.6 ק"ג . אני לחוצה מאוד לגבי מיימדי העוברית רוצה להבין האם יש לאורך הזה משמעות אפשרית מבחינת אולי מומים שלא נבדקו עד כה לגבי סוג של "ענקות או אקרומגליה" האם יתכנו בעיות שלא יהיה לה מספיק מקום לגפיים כה ארוכות בשליה או בבטן האם יש לכך משמעות מבחינת משך ההריון,האם יחליטו לזרז אצלי לידה אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת להבהיר את המצב אודה לתשובתך המפורטת

הוספת תגובה

• לשוש

פרופ` ישראל מייזנר
    16/11/2008

פנייתך ארוכה, והתשובה קצרה ופשוטה. מדדי העובר בשבוע ההריון בו את נמצאת, מצביעים רק על עצם ירך ארוכה כממצא חריג. ממצא זה, מוכר אצל אנשים בעלי קומה גבוהה, ואין לי כמעט ספק כי זה המצב גם אצל העובר שלכם.
    לגבי המשקל - קיימות נוסחאות לחישובו המשתמשות או במדדי הראש או בממדי הירך. ככל הנראה, המשקל עם חישוב הירך, גבוה יותר. גם לכך, אין חשיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר ובדיקת חלבון עוברי
    אושרת
    11/11/2008

שלום רב, אני בת 34.8 גיל ההריון בעת ביצוע בדיקת חלבון עוברי =- שבוע 17, בבדיקה נרשם: חושב לפי שבוע 16. התוצאות: חלבון עוברי iu/ml י 24.02 כפולות החציון: MOM 0.77 HCG י iu/ml י 3.08 כפולות החציון: 0.13 MOM E3 י iu/ml י 163 כפולות החציון: 1.26 MOM סיכון סופי לתסמונת דאון לפי נוסחאות: 1:9999 סיכון לפי גיל בלבד: 1:359 "לפי הנחיות משרד הבריאות תוצאות אלו מצריכות בירור נוסף". אנא עיזרו לי להבין מה לא טוב בבדיקה ומה זה אומר על מצבו של העובר. שאלתי השנייה, ביצעתי ביום ראשון ה-9 לנובמבר, דיקור מי שפיר, מיום הבדיקה ועד היום, יום שלישי ה-11 לנובמבר, אני מרגישה עייפות כבדה, גיל ההיריון נכון להיום הוא 18+3, האם יש קשר בין הדיקור לבין העייפות? תודה מראש, אושרת.

הוספת תגובה

• לאושרת

פרופ' מייזנר
    11/11/2008

נתחיל מן הסוף: אין קשר בין הדיקור לעייפות. לגבי מה לא טוב בבדיקות - אינני יודע. כיון שהכל מבוסס על סטטיסטיקה, גם לי קשה להבין את התשובות לפעמים. תוכלי להתייעץ על כך עם יועצים גנטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת
    קטיה
    11/11/2008

שלום רב, שתי שאלות: 1. אני בשבוע 19.4 לפי הוסת, ובשבוע 20.6 לפי US (סקירה מוקדמת). קבעתי לסקירה מאוחרת כאשר אהיה בשבוע 23.5 לפי וסט ו בשבוע 25 לפי US. לא מאוחר מדי? 2.טרם הרגשתי את תנועותיה של עוברית שלי, כל הבדיקות תקינות. נורא לחוצה. US האחרון כלפני שבוע ( עקב הנפילה על הברכיים ביקרתי במיון), הכל תקין כולל את תנועותיה. צריכה להיות מודאגת? יש לי שליה קדמת. האם זה בולם את תנועותיה? אודה לתשובתכם. קטיה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• לקטיה

פרופ` ישראל מייזנר
    11/11/2008

לשאלה הראשונה - גיל ההריון מתאים.
    לשאלה השנייה - יש נשים החשות בתנועות מאוחר יותר. קצת סבלנות - ותחושי בקרוב בתנועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה