מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבוכי בדיקת מי שפירגלעד15/01/2008
שלום רב,
עד כמה סיבוכי בדיקת מי שפיר נפוצים במרחק של 4 שבועות ממועד הבדיקה? סיבוכים אלו, מה הם יכולים להיות?
האם יכול להיות כי זיהום מתפתח בזמן כה רב, מבלי להראות סימנים אחרים? האם סביר כי סיבוך כזה יתפרץ בבת אחת ובמפתיע?
בתודה מראש,
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלעד
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008מנסיוןני ומנסיון אחרים, זיהום לאחר בדיקת מי שפיר הינו חמור ומופיע תוך זמן קצר לאחר הדיקור (יום יומיים). לאחר 4 שבועות, מאוד לא סביר כי יש קשר לדיקור. אינני מכיר סיבוכים לאחר 4 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפירלילי15/01/2008
שלום,
ביצעתי דיקור מי שפיר לפני 4 ימים. כמה שעות לאחר הדיקור הרגשתי רטיבות גדולה מהנרתיק. בהוראת הרופא נחתי 48 שעות במיטה ולאחר מכן הוא בדק אותי באולטרסאונד וקבע שאין מיעוט מי שפיר ועל כן איננו סבור שהיתה דליפה וגם אינו סבור שעדיין ישנה דליפה מועטה הנמשכת, מכיוון שגם אז היו רואים מיעוט מי שפיר.
אבל אני מרגישה כל הזמן רטיבות או לחות גדולה, ויש לי הפרשה שקופה נוזלית.
מה עלי לעשות? לאן לפנות לבדיקה? לרופא? למיון? יש טעם לרכוש פדים לזיהוי מי השפיר?
אני מודאגת מאד ומחכה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008אם את כל כך מודאגת - פני לחדר מיון בבית החולים הקרוב.
הפדים לזיהוי דליפת מי שפיר יכולים לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזליעל14/01/2008
שלום אני בשבוע 29 והברזל שלי 11.3 האם תקין ?
נ.ב.
בשל ברזל של 10.7 אני לוקחת בשבועים האחרונים 3 כדורי ברזל ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008אמנם השאלה לא לפורום זה, אך בקצרה: קודם מדובר בהמוגלובין שהינו 11.3, ומעיד על אנמיה קלה. לגיל ההריון שלך זה סביר, אך יש לקחת ברזל עד תום ההריון ואף 3 חודשים אחריו לצורך מילוי מחסני הברזל בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הרחבת חדרי מחאורטל14/01/2008
שלום רב,
יש לי 2 שאלות לגבי הרחבת חדרי מח:
1. מה הסטיה המקובלת בין הערכת גודל החדר ב MRI ובין מדידתו באולטרסונד, בצעתי פעמיים MRI ובשניהם החדר היה 13 מ"מ וללא שינוי (ואילו באולטרסאונד הקטנה קלה).
המדידה האחרונה באולטרסאונד עמדה על 10 מ"מ אך אני מבינה שזה תלוי במנח ובאיכות הבדיקה, חדר שני 7 מ"מ.
2. האם יש נתונים בסיפרות על הקשר בין הרחבה של חדר לכל אורכו (ולא רק באיזור האחורי האופייני להרחבה) ולמומים נוספים או להשלכות מהממצא?שאר מבנה המח שמור ותקין ע"פ MRI.
תודה רבה על הפורום המקסים והתומך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008יש הבדל במדידה של חדרי המוח בין הUS ל MRI והוא כ 2 מ"מ (הUS קטן מה MRI). לשאלה 2 התשובה לא. אי אפשר למדוד את כל החדרב US.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אולטרסאונדחסוי14/01/2008
האם לצורך סקירת מערכות צריך מכשיר מיוחד או אפשר עם האולטרסאונד הרגיל של הרופא המטפל?
והאם צריך הסמכה מיוחד לצורך ביצוע בדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר US
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008לצורך הסקירה צריך מכשיר טוב מבחינת הריזולוציה שלו. אינני יודע איזה מכשיר יש לרופא שלך. במאמר מוסגר, לא המכשיר קובע.......
ההסמכה היא אישור של שהיה במכון אולטראסאונד המוכר להתמחות על ידי המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית בישראל למשך שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36, מצב עכוזאמירה כהן13/01/2008
1. האם יש סיכוי שהעובר יתהפך?
2 אני בת 38, האםמומלץ לבצע היפוך?
3. היכן כדאי לבצע היפוך?(ד"ר קנטי יוצא לחופשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008אם כן או לא לבצע היפוך - או אצל מי - התייעצי בבית החולים בו את אמורה ללדת. בתיאוריה, לעובר סיכוי נמוך להתהפך ספונטנית בשבוע הריון כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - דחוף!!!!שלומית13/01/2008
שלום רב,
תאריך ו.א 13/9/07 (הריון לאחר הזרעה+איקלואמין+זריקות 0.75)
בת 30
שקיפות עורפית תקינה 0.7 מ"מ (שבוע 12)
סקירת מערכות ראשונה תקינה (שבוע 15+4)
עשיתי חלבון עוברי בשבוע 16+3 (לפי ו.א)
A.F.P for Pregnency 0.76 Mom
A.F.P for Pregnency 30.36 ng/ml
HCG 0.69 Mom
HCG 17.20 U/ml
Estriol 0.58 Mom
Estriol 0.72 ng/ml
סיכון סטטיסטי לפי גיל: 1/784
סיכון סטטיסטי לפי גיל+תוצאות בדיקות ביוכימיות 1/1734
ברצוני לדעת האם הבדיקות תקינות ומה הן אומרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008הבדיקות תקינות ואומרות כי הסיכון של עוברך ללקות בתסמונת דאון קטן מהסיכון הסטטיסטי לפי גילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדריםsbak13/01/2008
שלום רב
בת 29 שבוע 23
היסטוריה של הפלות חוזרות
ילד אחד בריא
הריון נוכחי שבוע 23 מי שפיר תקינים, שקיפות + סקירה מוקדמת תקינים
בסקירה מאוחרת שהייתה השבוע נתגלו חדרי מוח מורחבים 10.1 מ"מ עובר זכר
כמו כן הרופא ציין כי לעובר יש עצמות "ארוכות" ויש לעקוב
נשלחתי לעשות אקו לב עוברי וביקורת בעוד 3 שבועות שכרגע נראים כנצח.
בשוטטות שלי בתשובות שלכם אני מבינה כי 10 מ"מ זה הרף העליון
כמו כן הבנתי כי עצמות ארוכות יכולות להתציע על גמדות.
אני מאוד מבולבלת ומאוד חוששת
לא כדאי כבר לבקש MRI ? למה להמתין 3 שבועות
מה הרף הנורמלי לגודל חדרי המוח ?
ומה עושים עכשיו ?
אשמח אוכל לקבל מעט הסבר.
סליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרים
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008נכון שהגבול העליון של הנורמה הוא 10 מ"מ. אגב, לא הבנתי אם העצמות הארוכות קצרות או ארוכות.
אם אנטומית המוח תקינה, יש לעקוב אחר החדרים באינטרבלים של שבועיים ימים. יש להדגים קורפוס קלוסום. MRI של המוח לא נעשה כל כך מוקדם בהריון שכן ההדמיה לא מספיק אינפורמטיבית. יש להמתין לשבוע 28 לערך כמינימום הזמן לביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקר על כרומוזום 15פזית11/01/2008
לפרופסור מיזנר
נמצא שיש לי כרומוזום נוסף מסוג מרקר השייך לכרומוזום 15
כרגע הסיכון מוערך ב 8% האם בדיקת אולסנסאנד יכולה להוריד או להעלות את הסיכון ?
בברכה
פזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפזית
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008למיטב ידיעתי, אין סימנים באולטראסאונד למרקר כזה. כמובן, שנדרשת סקירת מערכות קפדנית במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפזית
אילנית07/08/2008איך הסתדר כל העניין עם הכרומוזום אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אולטרסאונדלימונית.10/01/2008
לרופאים שלום,
ברצוני לדעת האם יש בעיה בעת הריון למרוח בנרתיק משחת עזרקאין, עקב כאבים בזמן הבדיקה?
האם אין בכך סיכון לעובר? (כלומר כשהמתמר עובר לכיוון הרחם - האם הוא לא יכול להעביר זיהום?)?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימונית
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008אפשר למרוח ואין חשש לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר - רוב תודות על תשובתך
לימונית.14/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין?נגה10/01/2008
הריון לאחר ivf . שאיבה ביום 10.12., החזרה ביום 13.12 . מחזור אחרון 26.11.07 .
באיזה שבוע אני? האם שישי?
באולטרוסאונד מאתמול, 9.1 , שק הריון בגודל של 10 מ"מ (פסיק משהו, לא זוכרת) אין שק חלמון, אין הד עוברי. הרופא המטפל כבר הספיד את ההריון. האם אין סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנגה
פרופ` ישראל מייזנר13/01/2008אם אין דימום, הייתי מחכה עוד שבוע וחוזר על האולטראסאונד, ואם גם אז אין עובר או שק חלמון - יש לבצע קורלציה לרמות ה hCG. אם גם הן נמוכות - רוב הסיכויים שההריון לא תקין. דימום, אם יופיע אף הוא סימן פרוגנוסטי גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברהריונית09/01/2008
שלום
אני בת 38 - שבוע 32 - בעלת מבנה קטן -וזהו היריון ראשון שלי
עשיתי היום בדיקות לגדילת עובר והתוצאות הינן:
BPD = 82 מ"מ
HC=300 מ"מ
AC = 278 מ"מ
FEMUR = 64 ס"מ
ממוצע גיל היריון על פי HC ו-FL הינו 33W2D
יחסים
HC/AC = 1.08
AC/FEMUR = 4.34
BPD/FEMUR = 1.28
HC/BPD = 3.66
FL/HC = 0.21
הערכת משקל העובר = 1999 גר לפי LOCK1
הערכת משקל העובר = 1998 גר לי LOCK4
שאלתי: האם הבדיקות תקינות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ' מייזנר09/01/2008התוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניהאורית09/01/2008
שלום רב,
בעבר שאלתי אותך לגבי ממצא שנצפה באולטרא סאונד:
תאריך 11/12 ביצעתי מי שפיר שתוצאותיו תקינות.
באולטרא סאונד 21/12 הודגם בדופן הקדמית התעבות 38/58 כנראה התכווצות רחמית.
בביקורת שנערכה "נצפתה התבלטות מדופן קדמי של השק כנראה כהתכווצות רחמית"
היום ביצעתי סקירה שתודה לאל הכל היה תקין.
אך שוב הממצא: " בדופן קדמית שמאלית יש התעבות33*37 מ"מ"
האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות? מעקב נוסף? התייחסות מיוחדת?
להמלצתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט בבטן
פרופ' מייזנר09/01/2008ככל הנראה מדובר בהתכווצות מקומית, אך לא ניתן לשלול שמדובר בשרירן רחמי - עיבוי קיר הרחם. אינני יכול לומר ללא צפייה בתמונות או ברחם עצמו. בכל מקרה, זה לא נשמע מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אורית10/01/2008תודה על תשובתך.
במידה ומדובר בשרירן כיצד זה עלול להשפיע על מהלך ההריון?
איזה בדיקות נוספות היית ממליץ לי לעשות?
ואם מודבר בהתכווצותהאם זה דורש התייחסות מצידי?
מאד מודאגת, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר טרימסטר ראשון/סקר חלבון עובריאורטל09/01/2008
להלן תוצאות הבדיקה:
12.1 גיל הריון מחושב לפי וסת אחרונה 12.1
12.3 גיל הריון לחישוב NT
58.2 CRL
12.4 גיל הריון לחישוב הסיכון מחושב לפי US
=====================
NT
MOM 1.09
1.2 MM
PAPP-A
2.53 MOM
mIU/L 5507
Free beta HCG
3.73 MOM
132.1 ng/ml
1/5000 Maternal age-realated risk
1/3300 Down's Syndrom Risk
1/20000 Trisomy 18 Risk
עפ"י השקיפות העורפית הסיכון לתסמונת דאון 1:9000
אודה לך על ההתייחסות לתוצאות הבדיקות.
בכבוד רב,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ' מייזנר09/01/2008על פניו התשובות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינברסיה בכרומוזום 7מיטל08/01/2008
אני בת 34 בשבוע 20+5 . הריון שלישי אחרי 2 תקינים ובריאים. בתוצאות מי השפיר נצפתה "אינברסיה בזרוע הארוכה של כרומוזום 7" . אני ובעלי עשינו אתמול בדיקת קריוטיפ + ייעוץ גנטי בתקווה שגם הכרומוזום שלנו נראה כך. במידה ולא ובסופו של דבר אצטרך להפסיק את ההריון-עד איזה שבוע ניתן לעשות גרידה? שמעתי שבאסף הרופא ניתן לעשות גם בשבועות מתקדמים.האם הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינברסה
פרופ' משה בן עמי08/01/2008באסף הרופא מיומנים בביצוע הפעולה עד שבוע 24, מה שאינו מקובל ברוב המרכזים. התוצאות שלהם טובות כמו התוצאות המושגות בשיטות אחרות המקובלות ברוב המרכזים.
מקווה שהתוצאות והייעוץ יאפשרו לך להמשיך בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינברסה
פרופ' משה בן עמי08/01/2008באסף הרופא מיומנים בביצוע הפעולה עד שבוע 24, מה שאינו מקובל ברוב המרכזים. התוצאות שלהם טובות כמו התוצאות המושגות בשיטות אחרות המקובלות ברוב המרכזים.
מקווה שהתוצאות והייעוץ יאפשרו לך להמשיך בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)