מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב גדילהנעמה26/12/2007
אני בשבוע 28+5.
BPD 7.79cm מתאים לשבוע 31+2
HC 28.85cm מתאים לשבוע 31+5
AC 26.54cm מתאים לשבוע 30+5
FL 5.61cm מתאים לשבוע 29+4
OFD10.47cm מתאים לשבוע 34+3
משקל 1575 גרם - בוצעו 2 הערכות משקל יום אחרי יום על ידי רופאים שונים והתוצאות זהות.
בשבוע 25 שקל 704 גרם.
אין סכרת.
האם נורמלי? הרופאה שלי אומרת שצריך להמשיך לעקוב אחרי הגדילה.
האם יש מקום לדאגה או לחוות דעת נוספת? באיזה אחוזון העובר?
מה המשקל המוערך ללידה בשבוע 40?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007סה"כ העובר מעט גדול בטווח הנורמה. לא כל העוברים גדלים על אחוזון 50, ויש גדולים יותר. המצב תקין. אינני יכול לנבא את משקל העובר. רצוי לעקוב אחר גדילת העובר, ולהערכתי זו תשאר די דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי גבוהדינה25/12/2007
שלום רב,
אלה התוצאות שקיבלתי בבדיקת התבחין המשולש.
2.35 - AFP
0.80 - HCG
1.03 - UE3
1:9999 : הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:649 הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל
כרגע אני בשבוע 17+4 (ולפי האולטראסאונד 18+4) בת 32, עד עכשיו כל התוצאות של ההריון היו תקיניות (כולל סקירת מערכות מוקדמת + שקיפות עורפית + סקר שליש ראשון)
החלבון העוברי שלי יצא גבוה, והרופא שלי המליץ לי לעשות את סקירת המערכות המאוחרת (שהיא בעוד כ4 שבועות)
היעוץ הגנטי שלי נקבע לעוד כ- 6 שבועות.
השאלה שלי, האם זה באמת מה שצריך לעשות?, לחכות לעוד 4 שבועות?.
האם מי שפיר יעזרו?, האם רק בדיקת אולטראסאונד תגלה את הבעיה?, ואם כן , אז האם מומלץ ללכת לרופא מומחה בתחום האולטראסאונד
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
פרופ` ישראל מייזנר25/12/2007החלבון העוברי שלך מעט מעל הנורמה. מצב כזה מחייב סקירת מערכות ע"י מומחה באולטראסאונד לשלילת מומים פתוחים בגוף העובר המפרישים את החלבון בעודף. בדיקת מי שפיר הינה לשיקולך, שכן בבדיקת מי השפיר בודקים גם כן את החלבון העוברי, ולעיתים קרובות רמה גבוהה בדם, אינה אומרת כלום והחלבון העוברי תקין במי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר-דחוף!!לימור24/12/2007
שלום רב,
שמי לימור מואס וערכתי אצלך את כל הבדיקות הנדרשות כולל מי שפיר
בהריון הנוכחי ובהריונות הקודמים.
כיום שבוע 34+3 עם צירים מוקדמים שהיו סדירים במשך 10 שעות
והביאו למחיקה ופםתיחה של 1.5.אך לא התקדמה לידה.
הייתי בבית חולים מאיר וביקשנו טיפול ל"דחיית" לידה+ טיפול להבשלת הריאות
והם טוענים שבשבוע כזה אין מה לעשות ולא עוצרים לידה.
שוחררתי למחרת. וכרגע יש רק התכווצויות ללא צירים.
ראשית מה דעתך האישית בנושא?
האם בבלינסון המגמתיות שונה וכדאי לי להגיע ?
תודה מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר25/12/2007המדיניות דומה בכל בתי החולים בארץ. מעבר לשבוע 34 להריון, לא עוצרים לידה ולא נותנים תרופות להבשלת הריאות. אם יתגברו הצירים, פני לבית החולים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות החלבון העוברימוטרדת24/12/2007
אני בהריון עם תאומות זהות, כוון שלא ידעתי שיש גישות סותרות לגבי ביצוע בדיקת חלבון עוברי בהריון מרובה עוברים ביצעתי את כל בדיקות הדם (כולל אינהיבין וחלבון עוברי) כפי שעשיתי בהריונות הקודמים שלי (עם עובר אחד), תוצאות השקיפות העורפית היו טובות.
אתמול קיבלתי הודעה התוצאות של כל הבדיקות שביצעתי הן 1:35 והייתי רוצה לדעת האם יתכן שהעובדה שמדובר בהריון מרובה עוברים השפיעה על התוצאות, האם תוצאה כזו שבהריון של עובר יחיד חד משמעית ממליצה על דיקור מי שפיר, מעידה על גישה זהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטרדת
ד''ר יורי פרליץ24/12/2007בדיקות הסקר הביוכימיות אינן מדויקות בתאומים, כי המשתנים שאנו בודקים בדמך הם ממוצע של 2 התאומים ואינם מצביעים על פגיעה באחד מהתאומים באופן ספציפי.
לתאומים זהים (כמו במקרה שלך) מטען גנטי זהה ואם חלילה יש פגיעה, הרי היא לשניהם.
הסיכון לתסמונת דאון של 1:35 לכל עובר היא בהחלט נמוכה ומחייבת יעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר. במקרה שלך, תדרש רק דקירה של שק אחד, ואז הסיכון להפלה רק מעט יותר גדול מהסיכון להפלה של עובר יחיד (כ 1:200-500).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ש"הלכה לאיבוד"טלי24/12/2007
שלום רב!
אני נמצאת בשבוע 35 + 5 ימים . לפני שבועיים בדיוק (כשהייתי בשבוע 33 + 5 ימים) בבדיקת אולטרסאונד כל המדדים התאימו לשבוע הריון , כולל עצם ירך שהתאימה לשבוע 33.
היום בבדיקת אולטרסאונד, כל המדדים מתאימים למעט עצם ירך שגודלה מתאים לשבוע 33 (כלומר לא גדל בכלל בשבועיים האחרונים) .
יש לציין שהבדיקות נעשו ע"י רופאים שונים כל פעם.
נמדדו היום גם עצמות ארוכות נוספות HL,TIB וגם הן התאימו לשבוע 33.
לסיכום הרופא רשם כי יש סטיית תקן 1-2 באורך עצם הירך.
על מה מצביע עצם ירך קצרה , ומה גרם לה "להפסיק" לגדול פתאום? (עד היום , במשך כל ההריון כל הבדיקות והסקירות היו תקינות ומתאימות בול לשבוע הריון).
על מה ממצא זה יכול להעיד?
איך עלי להמשיך את המעקב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2007קודם כל, הפרש של 1-2 סטיות תקן, אינו מצביע על בעייה כלשהי. בשלהי ההריון, מידי פעם יש הפרשים בגדילה שלא בהכרח מצביעים על בעייה בעובר.
כיון שבדקו אותך בודקים שונים, זה יכול להיות מקור לטעות, בייחודאם מידת מיומנותם בביצוע בדיקות אולטראסאונד אינה משובחת.
בכל מקרה, רצוי שתבדקי על ידי מומחה בתחום האולטראסאונד, עם ידע במומי שלד, על מנת להיות שקטה בממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהטלי24/12/2007
שלום רב!
אני נמצאת בשבוע 35 + 5 ימים . לפני שבועיים בדיוק (כשהייתי בשבוע 33 + 5 ימים) בבדיקת אולטרסאונד כל המדדים התאימו לשבוע הריון , כולל עצם ירך שהתאימה לשבוע 33.
היום בבדיקת אולטרסאונד, כל המדדים מתאימים למעט עצם ירך שגודלה מתאים לשבוע 33 (כלומר לא גדל בכלל בשבועיים האחרונים) .
יש לציין שהבדיקות נעשו ע"י רופאים שונים כל פעם.
על מה מצביע עצם ירך קצרה , ומה גרם לה "להפסיק" לגדול פתאום? (עד היום , במשך כל ההריון כל הבדיקות והסקירות היו תקינות ומתאימות בול לשבוע הריון).
על מה ממצא זה יכול להעיד?
איך עלי להמשיך את המעקב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
טלי24/12/2007כשהתגלה הפער באורך עצם הירך , הרופא מדד עצמות נוספות : HL, TIB וגודלן היה זהה לאורך עצם הירך (כלומר מתאים לשבוע 33) ולא מתאים לשבוע הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אחרונה
טלי24/12/2007הרופא רשם שהפער הוא 1-2 סטיות תקן של אורך עצם הירך
לא כל כך יודעת מה זה אומר אבל אולי חשוב לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר, יש לי עוד שאלה שלאחן24/12/2007
ענית לי עליה
מה הסיכון בכך להפלה או הסתבכויות בבדיקת מי שפיר?
האם שבוע 22 יותר מסוכן משבוע 16-20 לעבור דיקור מי שפיר?
אני חוששת מאד מהבדיקה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2007הסיכוי להפלה במי שפיר הינו פונקציה של איזה פרסום קוראים. לאחרונה, הופיע פרסום בספרות האמריקאית המדבר על סיכון של 1:1600 להפלה. יש המדברים על 1:500. כמובן שיש קשר למבצע הפעולה ומיומנותו.
הזמן האופטימלי לדיקור הוא בין השבועות 16-18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גפיים נרדמות ואפידורלסיגל24/12/2007
שלום. אני בשבוע 34 . אני מתעוררת עם יידים רדומות. לפני ההריון אני מודעת לבעיה שיש לי שלפעמים היידים והרגליים נרדמות לי , אך בשבועות האחרונים עניין היידים מחריף, אני מעריכה בגלל הבצקות. האם יכול להיות קשר לאפידורל בזמן הלידה כשתגיע? האם כדאי אולי להמנע מאפידורל? אני חוששת שאני סובלת מפיברולוגיה, לפני מס שבועות איבחנו זאת אצל אימי ואנו סובלות מאותן תסמינים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2007נראה לי שהגעת לפורום הלא נכון. זהו פורום אולטראסאונד ולא מעקב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראורית23/12/2007
שבוע טוב
באולטרא סאונד שנערך לי בשבוע 20: " נצפה בדופן הקדמית התעבות 38*58 מ"מ, כנראה התכווצות רחמית".
לציין שאני 10 ימים לאחר מי שפיר.
מה הממצא אומר? מה עליי לעשות?
אני מאד בלחץ וזקוקה לעזרה,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` ישראל מייזנר24/12/2007הממצא בד"כ חסר משמעות. התכווצויות כאלו ברחם נצפות מידי פעם, וחולפות מעצמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתנעמי23/12/2007
עשיתי שקיפות עורפית והרופא אמר שהכל תקין והבדיקה מצויינת
אבל רשום לי בדוח מיקום השיליה :אחורית ,יתכן פתח.
רציתי לדעת מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
פרופ` ישראל מייזנר23/12/2007זה אומר שהכל בסדר. בסקירה המערכות תקבלי מיקום מדוייק של השיליה והאם יש קשר בינה לצואר הרחם. בשלב זה, אין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופ' מייזנרקרן23/12/2007
אני נמצאת בהריון בשבוע 20.
ביצעתי 3 בדיקות ל - CMV, הייתי אצל 2 יועצים גנטיים, שאמרו לי שהסיכוי שהעובר נדבק הוא קטן.
וכנראה זאת הידבקות ישנה.
ביצעתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאה שיצאה 1:398, היועץ הגנטי אמר שזאת תוצאה גבולית שמצריכה דיקור מי שפיר. והמליץ לי לבצע את הדיקור בשבוע 22 ביחד עם ה CMV.
חוץ מזה כל הבדיקות יצאו בסדר.
האם לפי מה שכתבתי, הבדיקות אכן מצריכות דיקור מי שפיר?, אני קצת חוששת מהדיקור.
מה הסיכון בכך להפלה או הסתבכויות בבדיקה?
האם שבוע 22 מסוכן לעבור דיקור מי שפיר?
אודה לתשובתך בהקדם.
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר23/12/2007ללא קשר ל CMV לאור תשובת החלבון העוברי הייתי מבצע דיקור מי שפיר. הבדיקה ל CMV הינה ליתר ביטחון ותו לא, ומבצעים אותה לא לפני שבוע 22 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הערכת משקלענבר23/12/2007
שלום,
אני בשבוע 31+6 ועשיתי היום הערכת משקל ואלו תוצאותיה:
BPD מתאים לשבוע 34.1 (84 ס"מ)
HEAD CIR מתאים לשבוע 33.0 (301 מ"מ)
AB.CIR מתאים לשבוע 32.5 (286 מ"מ)
יחס HC/AC 1.05
FEMUR LEN מתאים לשבוע 31.2 (61 מ"מ)
גיל הריון 33.0
משקל ילוד 1980
הרופא שבדק אותי (דרך הקופה) טען שהמדדים קצת מחוץ לנורמה(הראש גדול מעט והרגלים קטנות) ומאוד נלחצתי, על אף שהוא אמר שאין מקום לדאגה כי בד"כ הכל בסדר..
יודגש כי בסקירה המוקדמת והמאוחרת המדדים יצאו תקנים, היקף הראש היה גדול יותר בכמה ימים בלבד.
האם יש מקום לאגה? על מה הנתונים הנ"ל יכולים להצביע? האם יש מקום לבדיקה נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבר
פרופ` ישראל מייזנר23/12/2007צר לי שהרופא הלחיץ אותך ללא סיבה. הבטן והראש גדולים בשבוע וזה במסגרת טווח הטעות של הבדיקה. עצם הירך אינה קטנה (הפרש של מספר ימים) ואף היא בגדר טווח טעות סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! הרחבת חדרים במוח 20 מ"מדוד20/12/2007
הריון תאומים שבוע 34+5
לפני שבועים גילו אצל העובר
הרחבה של 10 מ"מ
היום נצפו 20.3 מ"מ
וגודל העוברים משקל והיקפי הראש כשלושה שבועות פחות מהמצופה
מה זה אומר ועד כמה התמונה גרועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת חדרי מוח
פרופ' מייזנר22/12/2007כל הרחבת חדרי מוח מעל 10 מ"מ מחייבת עיבוד מלא בבית חולים. הרחבה של 20 מ"מ הינה פתולוגית ביותר, ויש לפנות בדחיפות לבית החולים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי?nadin20/12/2007
שלום לכולם.
קיבלתי אתמול את תוצאות בדיקת הדם לאיתור מומים בהריון:
חלבון עוברי AFB 0.88 MOM
(NG/ML 36.02)
גונדוטרופין HCG 1.16 MOM
שלייתי (IU/ML 25.43
אסטריול UE3 1.19 MOM
(NG/ML 1.74 MOM)
הסיכון הסטטיסטי לפי גילי 1:1137
הסיכון המחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקה הוא: 1:4623
על מה התוצאות מעידות אני לא מצליחה להבין אותם, ואין לי סבלנות לחכות לתור שלי אצל הרופא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' מייזנר22/12/2007התוצאות תקינות. הסיכון לפי הבדיקות קטן מהסיכון הסטטיסטי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם 3 כלי דם בחבל הטבור זה תקין?נעה20/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
3 כלי דם
פרופ' מייזנר22/12/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
פרופ' מייזנר22/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)