מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שבוע 7+4 לפי מחזור אחרוןמיכל04/01/2008
לפי מחזור אחרון אני בשבוע 7+4 (12.11.07) באולטרסאונד היום נצפה שק הריון בקוטר 14 המתאים לשבוע 6+2. לא נצפה החזר עוברי או דופק. נצפה שק חלמון. האם יש סיכוי עדיין להתפתחות עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
מיכל04/01/2008הקוטר הינו 1.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 7
פרופ' משה בן עמי05/01/2008במצב זה יש 2 אפשרויות:
1. הריון תקין אך צעיר יותר עקב ביוץ מאוחר
2. הריון לא תקין.
התשובה תתקבל לאחר ביצוע אולטרסאונד נוסף שבוע לאחר הבדיקה האחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות עוד צריך לבצעטום04/01/2008
שלום רב :
אישתי נכנסת לשבוע 29 עד עכשיו ביצענו את הבדיקות הבאות :
1.סקירת מערכות רגילה + מורחבת
2.חלבון עוברי
3.דיקור מיי שפיר
4.בדיקות דם כימיות
שאלתי אלייך היא איזה בדיקות אישתי עדין צריכה לעבור במהלך ההריון .
תודה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נוספות
פרופ' משה בן עמי05/01/2008העמסת סוכר 50 גר'
סוג דם
מעקב גדילה ובדיקה נוספת של העובר (בעיקר מוח) בשבוע 31-32
בהצלחה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת שבוע שמיני ללא דופקשרה03/01/2008
שלום וברכה!
המחזור האחרון 3 נובמבר,עשיתי פעמיים אולטרסאונד בשבוע השישי וסוף שביעי ולא היה דופק שק ההריון תקין וגדל בדיקות הדם טובות אין דימום,השאלה מה המקסימום איזה שבוע צריך לראות דופק?
אני לא יודעת האם זה תקין או לא....תודה רבה רבה,שרה
יש לציין כי כבר עברתי הפלה טבעית לפני כחצי שנה בשבוע השביעי
ואני לוקחת אלטרוקסין 100 מקג ביום,אבל הבלוטה מאוזנת,ו....יש לי רחם כדמוי לב צורתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
שרה03/01/2008מחזור סדיר פחות או יותר, יש חודשים ככה וחודשים עם איחור של כמה ימים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון צעיר
פרופ' מייזנר03/01/2008לפי מועד הוסת מדובר בהריון בן 9 שבועות, וככזה חובה לצפות בעובר עם דופק ותנועות. אם לא נצפה עובר, ובהנחה שגיל ההריון תואם, רוב הסיכויים שההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - גודל עוברהדס03/01/2008
שלום,
אני בשבוע 27+0 לפי ו.א. ב- U.S ראשון העובר היה קטן בשלושה ימים.
בשקיפות עורפית הגיל התאים ל- 12+0 ועל פי משך ההריון 12+3.
בסקירה ראשונה הגיל הממוצע היה 15+1 ועל פי משך ההריון 15+3.
בסקירה שניה הגיל הממוצע היה 23+0 ועל פי משך ההריון 23+6 הערכת משקל 576 גר'.
היום עשיתי הערכת משקל. משך ההריון 27+0 להלן המדדים:
BPD מתאים ל- 26+3 65 מ"מ
HC מתאים ל- 25+6 240 מ"מ
AC מתאים ל- 26+2 220 מ"מ
FL מתאים ל- 25+5 48 מ"מ
הערכת משקל 862 גר'
נאמר לי כי העובר באחוזון 34. רציתי לדעת אם נשמע תקין או שיש האטה בצמיחה/ העובר קטן מדי? המשקל שלו נשמע לי די נמוך....
תודה מראש
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ' מייזנר03/01/2008קשה מאד לקבוע היום אם קיימת פתולוגיה בגדילה. יש לבצע עוד אולטראסאונד בהפרש שבועיים מבדיקה קודמת ולבדוק את הגדילה לאורך עקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מאייזנר שלוםעופרה02/01/2008
כרגע בשבוע 7 וארבעה ימים, אתמול באולטראסאונד נמצא עובר קטן מאוד וללא דופק, בשבוע 5 הרופא אמר שהשק נראה לו גדול מאוד.
האם יש סיכוי שהעובר יתפתח? האם בשבוע כזה אמורים כבר לראות דופק והאם יש קשר לזה שהשק היה נראה גדול?
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופרה
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2008אין קשר בין גודל השק ותקינות העובר. בשבוע כזה, צריך לראות דופק בעובר באולטראסאונד. אם לא נצפה דופק, והעובר תואם באורכו לגיל ההריון, מדובר בעובר מת בשלב מוקדם ואין ברירה אלא לבצע הפסקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לציין
עופרה03/01/2008כי יתכן והיה ביוץ מאוחר היות וקיימנו יחסים ביום ה-19 מהמחזור ולא לפני, העובר באולטראסאונד היה נראה קטן ולא מתאים לגיל הריון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב לפרופסור מאייזנרעינת01/01/2008
אני מוטרדת מאוד ואשמח מאוד לעצתך
ההיריון הראשון שהיה לי במאי 2007 מהלך תקין בשבועות ההריון , בשבוע 30 נמצא ריבוי קל של מיי שפיר .
נמצא ערך אחד גבוהה של סוכר .
בשבוע 39 IUFD -חבל הטבור הדוק על צואר הילוד.
ברור קרישיות יתר תקין , פתולוגיה באיכילוב - ללא ממצא.
כעת הריון 2 אוקטובר 2007 שבוע 12 ומפוחדת נוראאאאא
לאחר התיעצות עם רופאת הנשים שלי - חוות דעתה שאני סוכרתית ולשם כך אני מטופלת דרך דיאטיקנית.
פניתי לחוות דעת נוספת ד"ר דוליצקי אשר המליץ על טיפול אנטיאגרגנטי .
מה לדעתך עלי לעשות ?האם עלי להיבדק עם דגש על נושא הסוכרתיות או ללכת על טיפול אנטיאגרגנטי?
או חוות דעת אחרת .
לתשובתך הודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2008אינני יכול לענות על שאלתך שאינה בתחום האולטראסאונד. לדעתי, עלייך לפנות למרפאה של הריונות בסיכון גבוה ושם לקבל את כל ההסברים והטיפול הנאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל07/01/2008תודה על תשובה הממצאים מופיעים באולטרסאונד יש רק תמונה שלהבנד מעבר לכך אין ממצא נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת - בטן עובר קטנהאתי01/01/2008
שלום רב,
שבוע 23 + 4, בת 31.
מין העובר: בן.
עברתי דיקור מי שפיר בשבוע 18 והתוצאות בסדר.
התוצאות של סקירה מורחבת כדלהלן:
BPD 53 מ"מ מתאים ל 22 + 1
OFC 77.8 מ"מ
HC 215.2 מ"מ מתאים ל 23 + 4
AC 169.6 מ"מ מתאים ל 21 + 5 - מתחת לאחוזון 5
FEMUR: 40.2 מתאים ל 23
כל הנתונים הנ"ל מתאימים לאחוזון 27 מלבד ה AC שציינתי.
יחסים/משקלים:
HC/AC 1.27
AC/FEMUR 4.22
BPD/FEMOR: 1.32
HC/BPD: 4.06
FL/HC: 0.19
משקלים:
עפ"י HADLOCK1 508 גר'.
עפ"י HADLOCK4 499 גר'.
מעבר לזה, כל שאר האיברים שהודגמו נרשמו תקינים.
תשובות הרופא להפנייה לרופא המטפל להמשך מעקב:
היקף בטן קטנה לשבוע הריון.
בוצעה בדיקת זרימה בחבל הטבור ללא תנגודת חריגה וללא עדות NOTCH בעורקי הרחם.
המליץ על המשך מעקב בעוד שבועיים שלושה.
הרופא גם דיבר על זה שהוא רוצה לשלול רעלת הריון ושאל על הלחץ דם. מה זה אומר ?
שאלתי היא מה זה אומר ? מה המשך המעקב ? מה הבעיות שעלולות להיגרם ?
האם מצביע על מומים אחרים, הרי שכבר עברתי דיקור מי שפיר.
לתשובתך אודה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2008לפני הכל יש לוודא כי גיל ההריון תואם.
בהנחה שגיל ההריון נכון, הרי שבטן העובר קטנה מעט מהצפוי. יש לבדוק שוב כי לעיתים החתך במדידה לא היה אופטימלי. אם המדידה זהה, יש למדוד שוב לאחר שבועיים. אם גדל העובר - ככל הנראה אין בעיה והוס סתם מעט קטן, וצריך מעקב לאורך כל ההריון. אם לא גדל - יש לפנות לבירור מקיף ביחידה להריונות בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מורחבת - בטל עובר קטנה
אתי02/01/2008אכן כך היה. לאחר הבדיקה הרופא העלה אותי שוב לבדיקה והוא מדד שלוש פעמים את גודל הבטן של העובר ומצא שאכן הבטן קטנה ובאחוזון 5, לעומת שאר הגוף.
אני אמורה להיות במעקב עוד שבועיים ולבדוק מה קורה.
בהריו ןהקודם, העובר לא גדל בשבוע 37 ולכן נתנו זירוז וילדתי, אבל זה היה שבוע 37, והוא אכן נולד 2400.
בהריון הזה אני קצת חוששת, מה יקרה אם באמת הבטן לא תגדל ושאר הגוף כן, או להיפך ? מה זה אומר ? מה ההשלכות ?
ברור הרי שהפעם לא יהיה זירוז.. אבל עדיין, מה אמורים לעשות בכזה דבר ? האם מורה על מום או משהו לא תקין אחר ? או שזה יכול להימשך ככה עד סוף ההריון.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2008כשבטן העובר לא גדלה יתכן ומדובר במצב של פיגור גדילה תוך רחמי, לו סיבות רבות. במקרה כזה, יש לברר את הסיבה ולשקול יילוד במידה וקייים חשש שהעובר לא גדל כלל ברחם. בד"כ הילודים בריאים, ויש מעט מקום לחשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 29 עובר קטן - מתחת לאחוזון 10
אתי10/02/2008מאז הבדיקות המדוברות, הייתי במעקב גדילת עובר כל שבועיים.
בשבוע 25 הנתונים הבאים:
BPD 57 מ"מ מתאים ל 23.6
HC 224 מ"מ מתאים ל 24.3
AC 186 מ"מ מתאים ל 23
FEMUR 45 מ"מ מתאים ל 24.6
HC/AC 1.2
AC/FEMUR 4.13
BPD/FEMUR 1.27
HC/BPD 3.93
FL/HC 0.2
הערכת משקל 666 גר'
בשבוע 26.4 הנתונים הבאים:
BPD 65 מ"מ מתאים ל 26.4
HC 245 מ"מ מתאים ל 26.4
AC 200 מ"מ מתאים ל 24.1
FEMUR 48 מ"מ מתאים ל 26.1
HC/AC 1.23
AC/FEMUR 4.17
BPD/FEMUR 1.35
HC/BPD 3.77
FL/HC 0.2
הערכת משקל 807 גר', דופלר תקין.
בשבוע 29 הנתונים הבאים:
BPD 70 מ"מ מתאים ל 28.1
HC 265מ"מ מתאים ל 29
AC 226 מ"מ מתאים ל 27
FEMUR 53 מ"מ מתאים ל 28.1
HC/AC 1.17
AC/FEMUR 4.26
BPD/FEMUR 1.32
HC/BPD 3.79
FL/HC 0.2
הערכת משקל 1111 גר', דופלר תקין.
כרגע אני מופנית ליעוץ גנטי ולהמשך מעקב הריון בסיכון גבוה.
לציין שכל הסקירות היו תקינות, כולל מי שפיר.
הריון קודם, בשבוע 37 הוחלט על זירוז עקב IUGR (העובר שמר כל ההריון על אחוזון 30, ובשבוע 37 ירד לאחוזון 5) - משקל עובר בלידה 2400.
שאלתי היא מה בעצם יעשו בהמשך המעקב ? האם זה אומר שיש מום ? האם יילדו מוקדם ? האם יהיה צורך בהפלה ?
לתושבתך אודה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2008כנראה שאת מגדלת ברחמך עוברים קטנים. בהנחה שכל הבדיקות שבצעת תקינות - המעקב יכלול אולטראסאונד ובדיקות דופלר להערכת זרימת הדם בעובר וברחם. בשלב מסוים, מישהו "ישבר" ויילד אותך. אין לכך קשר למום (הכל בדקת כבר). לא מדובר בהפלה בשלב זה של ההריון. יחתכן ויבקשו ממך לחזור על דיקור מי השפיר על מנת לבדוק במי השפיר שברים קטנים בכרומוזומים, שאינם נבדקים בבדיקת מי שפיר רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' מייזנר תודה- הרגעת אותי.
אתי11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל עובר - מעקב הריון בסיכון גבוה
אתי25/02/2008התחלתי את המעקב של הריון בסיכון גבוה ומשקל העובר בשבוע 30+3 היה 1255, כלומר הוא חזר לאחוזון 25. אני ממשיכה מעקב נוסף, אבל אם אני אמשיך לשמור על האחוזון הזה ולא ארד, אני ממשיכה מעקב רגיל עד סוף ההריון. הייתי במקביל גם בייעוץ גנטי שאמר שלפי כל הבדיקות שנעשו כולל מי שפיר הוא לא חושב שיש מום (הוא מבחינתו גם אומר שכל עוד שהםעובר לא מתחת לאחוזון 2, מבחינתו הכל בסדר).
היועץ הגנטי אמר שלדעתו יש לי בעיה של קרישיות יתר ושאצטרך לעשות את הבדיקות הללו רק לאחר הלידה. הוא חושב שיכול להיות שנוצרים אצלי קרישי דם בשיליה ולכן השיליה "לא מצליחה" להעביר לעובר את מה שצריך.
השאלה היא אם במקרה באמת יש את בעית הקרישיות יתר, האם זה משהו שעלול להשפיע לרעה בלידה ? לידה בסיכון ? לציין שלידה קודמת עברה בסדר גמור עם זירוז.
שאלה נוספת: האם לדעתך אני צריכה להמשיך מעקב בהריון לסיכון גבוה, או שפשוט לבוא להערכת משקל בשבוע 34, ובשבוע 37, ואז פשוט להמתין עד הלידה... ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא בנד מתוח ברחם מה הסיכונים?יעל31/12/2007
שלום אני נמצאת בשבוע 18 להריוני בסקריה מוקדמת שערכתי מצאו בנד מתוח ברחם ואמרו כי עלי להיות במעקב. רציתי לדעת אם הבנד יכול להיכרך סביב אחד האיברים של העובר ומה הסיכונים בכך והאם יש משהו לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2008בנד אחד ברחם בשבוע 18, בד"כ איננו משמעותי ולא מסוכן. אינני יכול להוסיף מעבר לכך כי יש לראות את הממצאים ע"מ להגיב לגבי משמעותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בשבוע מתקדם זה נעשה בעייתי?
יעל08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנד
פרופ' מייזנר09/01/2008להיפך, ככל שההריון מתקדם, הסיכון קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסשירה31/12/2007
שלום.
אני בת 29 בשבוע ה 15. ביצעתי אתמול סקירת מערכות ונמצא חשד לכלית פרסה
והיפוספדיאס. הרופאה המליצה לי לעבור בדיקת מי שפיר בהקדם מחשש לעוד מומים
שאולי מתלווים להיפוספדיאס. אני נורא לחוצה ורוצה לדעת מה הסיכוי שבאמת
אין עוד מומים??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2008יש לבצע יעוץ אצל מומחה בתחום מומים מולדים ובדיקות נוספות לפי הצורך. התייעצי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 5 הלכתי לרופאעופרה31/12/2007
הרפא ביצע בדיקה מהירה, לא מדד את גודל השק וקבע כי השק נראה לו גדול מידי וייתכן מאוד שההריון לא תקין, הוא לא שלח אותי לעשות בדיקות דם וכו'.
מה זה אומר שק גדול מידי לשבוע? הוא לא מדד ולא אמר אם יש שק חלמון הייתי די המומה ולכן נעתקו ממני השאלות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - כרגע שבוע 7 ו-4 ימים
עופרה01/01/2008הרופאה אמרה שהעובר קטן ולא נצפה דופק, האם בשבוע כזה כבר אמורים לראות דופק?
האם יש קשר לזה שהרופא ראה בתחילה שק גדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - המלצה על רופא בהסדר מכבי?rev050230/12/2007
אצל ד"ר מרדכי איתן מאסותא ?
מישהוא מכיר אותו?
המלצה?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007אינני מכירו, ובכל מקרה, אין זה מענינו של הפורום להמליץ על רופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
אתי31/12/2007אני ממליצה לא לקחת סתם רופא שבהסדר מכבי.
אני גם בקופת מכבי, ועשיתי את זה באופן פרטי. במכבי ניתן לבצע באסותא במחיר 1470 ויש לך החזר של 1000. וחוץ מזה תקחי רופא טוב, פרופ' שלו או פרופ' מייזנר, הם מצויינים.
זה יעלה לך בנוסף עוד 2000 שקלים, אבל שקט נפשי.
בדיקה כזו לא עושים אצל כל רופא, כי צריך מדקר טוב בעל נסיון רב!!!
אני אומרת לך את זה אחרי התלבטויות רבות שאני עברתי.
חוץ מזה שגם על ה 2000 שקלים של הרופא את יכולה לנסות לקבל החזר ממכבי על ייעוץ.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי - הייתי מעוניינת לשוחח איתך
חן31/12/2007אני אמורה לבצע דיקור מי שפיר ביום א', אני גם שייכת למכבי, ומבצעת באסותא.
אשמח אם תצרי עמי קשר
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מוגדלת בהריוןליאורה30/12/2007
אני נמצאת בשבועה 17 בהריון תאומים.יש לי כאבים חזקים בצד,ובאולטרסאונד נאמר לי כי הכליה שלי מוגדלת.מה עלי לעשות בכדי שהכאבים יפסיקו?האם זה מסוכן להריון?האם זה יחלוף לבד בלי טיפול? תודה ליאורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, גם אני במכבי, ואני עוברת דיקור
קרן30/12/2007מי שפיר, לא שמעתי על הרופא שציינת, אבל אני עוברת דיקור בע"ה בעוד שבוע באסותא אצל
פרופ' ליפיץ, הבנתי שהוא נחשב היום לאחד התותחים, אני יודעת שהוא לא בהסדר עם מכבי, אבל בשביל השקט הנפשי זה חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה מיועדת ל rev0502 , סליחה
קרן30/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסקירה ראשונה. בעיות בלב העובר.דניאל30/12/2007
אשתי בשבוע 20. בת. בשבוע 19 בסקירה נמצא מוקד אקותי בלב ויש לעשות אקו לב עוברי כדי לבדוק זאת פלוס שלמות מסתמים. מה המקרה הכי גרוע שיכול להיות? האם זה מסכן את העובר? מבנה הלב נצפה כתקין. כל הבדיקות האחרות תקינות עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007בשבוע 19 לא עושים בד"כ סקירות. מוקד אקוגני בלב הינו ממצא חסר משמעות מבחינת מבנה הלב ואינו דורש אקו-לב עובר. ככל הנראה במהלך הבדיקה, הבודק לא הצליח לראות היטב את מבנה הלב, ולכן הסיר אחריות מעליו ושלח את הנבדקת לאקו-לב. אינני מתנגד לכך, העיקר שתבצע בדיקה כמו שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007בשבוע 19 לא עושים בד"כ סקירות. מוקד אקוגני בלב הינו ממצא חסר משמעות מבחינת מבנה הלב ואינו דורש אקו-לב עובר. ככל הנראה במהלך הבדיקה, הבודק לא הצליח לראות היטב את מבנה הלב, ולכן הסיר אחריות מעליו ושלח את הנבדקת לאקו-לב. אינני מתנגד לכך, העיקר שתבצע בדיקה כמו שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאורית27/12/2007
שלום רב
אני בשבוע 20+6, בתאריך 11/12 ביצעתי מי שפיר שתוצאותיו תקינות.
באולטרא סאונד 21/12 הודגם בדופן הקדמית התעבות 38/58 כנראה התכווצות רחמית.
בביקורת שנערכה היום "נצפתה התבלטות מדופן קדמי של השק כנראה כהתכווצות רחמית"
אני מאד מודאגת מה עליי לעשות? האם דורש מעקב? מנוחה? מלבד תחושה של "כאבי מחזור" מידי פעם אני לא חשה בתחושה אחרת?
מה לעשות. האם זה מדאיג או מצריך מעקב או בדיקות נוספות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007המצב מוכר ואינו צריך לעורר דאגה בד"כ. רצויה מנוחה ורצויה שתייה מרובה. אם הכאבים ימשכו - פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם באולטרסאונדאלמה26/12/2007
שלום רב,
אני בהריון ראשון, שבוע שמיני. היום היתה פגישה ראשונה עם הגניקולוג והוא ערך לי בדיקת אולטרסאונד שבמהלכה ראינו את הדופק (המראה הכי מקסים בעולם :))
אבל, בנוסף הבחין הרופא בכתם בהיר נוסף, בערך בגודל של שק ההריון, לצידו. הרופא לא ידע להגיד מהו הכתם הזה ומה משמעותו ולכן בעוד כשבוע אצטרך לעשות עוד א"ס כדי להבהיר מה זה הכתם הזה ואם הוא מהווה בעיה לתקינות ולהמשך ההריון.
לפני כשבועיים עשיתי אוטרסאונד (בגלל כאבים ברחם) ואז הרופא התורן אמר שרואים שק הריון אחד, תוך רחמי. הכתם הזה לא היה שם לפני שבועיים.
שאלותי:
1. האם זה לא קצת יותר מדי בדיקות א"ס לתקופה כל כך קצרה?
2. ברור לי שאי אפשר לשער מהו הכתם בלי לראות אותו אבל מה יכולות להיות הסיבות לקיומו?(השערות של אמא לעתיד היסטרית: ציסטה, גידול, תאום שלא מתפתח, צל, תקלה במכשיר).
תודה על תשובתכם ותמיכתכם,
אלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמה
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2007אינני יודע מהו נסיונו של הגינקולוג שלך באולטראסאונד. רוב רופאי הנשים אינם מומחים בתחום כך שאם יש ספק, פני למומחה בתחום ואל תשאירי מקום לאינטרפרטציות לא נכונות של ממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)