מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקלגל28/01/2008
שלום
אני בשבוע 30+3
BPD 29+1
OFD 29+5
HC 28+6
AC 27+6
HC/AC 1.12
FL 29+3
TL 29+4
HL 29+2
Cereb 29+2
Nuchal 4 MM
ממוצע ההריון 29+1
הערכת משקל 1284.
BPP תקין זרימות דם תקינות בחבל טבור SD וב 3.2 MCA עם RI 0.8
אחוזון 25
השאלה עד כמה חמור הפער ו אי הסימטריה בין הבטן 28 והראש 29 ?
מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008הממצאים האולטראסונים יכולים להצביע , אולי, על הפרעת גדילה של העובר. תלוי איך נערכו המדידות. ממליץ על בירור ויעוץ במסגרת מרפאה להריונות בסיכון גבוה בבית חולים או במסגרת המבטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלגל27/01/2008
שלום
אני בשבוע 30+3
BPD 29+1
OFD 29+5
HC 28+6
AC 27+6
HC/AC 1.12
FL 29+3
TL 29+4
HL 29+2
Cereb 29+2
Nuchal 4 MM
ממוצע ההריון 29+1
הערכת משקל 1284.
BPP תקין זרימות דם תקינות בחבל טבור SD וב 3.2 MCA עם RI 0.8
השאלה עד כמה חמורה אי הסימטריה בין הבטן 28 והראש 29 ?
מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
גל29/01/2008שאלה נוספת
כל כמה זמן צריך עכשיו לבצע מעקב?
בברכה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008ההפרש אינו מהותי. יש לבצע בדיקות אולטראסאונד חוזרות באיטרוולים של כשבועיים ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטןלילך24/01/2008
שלום אני היום בשבוע 30+0
bpd - 28+6
HC - 28+4
AC 27+2
FL 28+6
משקל 1164
לאורך ההריון העובר באחוזון 25.
האם עדין זה האחוזון שבו אני נמצאת?
מה לדבי הבטן האם זה לא קטן מידי?
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008עושה רושם שהעובר קטן בהיקף בטנו בצורה המחייבת פנייה לרופא המטפל לבירור חשד להתפתחות IUGR - מצב בו העובר לא גדל כיאות ולכן היקף בטנו כה צר. ייש לבצע בדיקות ספציפיות לבירור הסיבה ולהסביר לך כיצד לערוך את המעקב אחר העובר. יש גם לבצע בדיקות דם לגבי זיהומים תוך רחמיים כמו לוירוס ה CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה חריגות US הערכת משקלטל24/01/2008
שלום,
אני רואה שהרבה שאלות פה קשורות לבעיה של תוצאות חריגות האולטרה-סאונד הערכת משקל. יכול להיות שהנושא לא מוסבר טוב לנבדקות ...
אני בת 28 לידה ראשונה.
בדיקות שקיפות+סקירה מורחבת(פרטית)+סכרת הריונית - הכל תקין.
עשיתי היום בדיקת הערכת משקל ויצאו תוצאות חריגות.
גיל ההריון הוא : 33.5
BDP 36+4
HEAD CIR !!!
AB CIR 36+3
יחס HC AC 1.02
FEMUR 34+1
גיל הריון US 38
משקל US 2830
אשמח לחו"ד בנושא.
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנתון שלא נרשם : HEAD CIR : 38..
טל24/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר
טל24/01/2008רציתי להוסיף:
ביצענו העמסה סוכר 50 גר' והיו ערכים לא ברורים (קצת גובוליים) , עשינו 100 גר ויצאו ערכים מצוינים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008תוצאה תקינה של העמסת הסוכר אינה משנה לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008להערתך לגבי הסבר בפורום, רצוי להבין מדובר בפורום למענה קצר, ולא בבי"ס לנשים הרות. לקריאה של חומר נוסף פני לספרות העניפה בנושא. לעניננו: יש לחזור על המדדים בידיים מנוסות. הפערים גדולים מידי אחד מן השני. בכל מקרה, התוצאות לא מדאיגות שכן אינן מצסיעות ע הפרעת גדילה קשה. בכל מקרה רצוי מעקב לאחר 10-14 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
טל30/01/2008תודה לך פרופ',
הטענה כמובן כמובן ! לא הופנתה לפורום או למישהו אישית, אלא בכללי לדעתי הנושא לא בהיר לנשים הרות. לא מצאתי אתר שמסביר את הנושא ואת החריגות בבדיקות בצורה בהירה.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ערכי בטאליאת23/01/2008
שלום,
וסת אחרונה- 14/12/08
בבדיקת דם לפני יומיים, התקבלה תוצאת בטא 21,692
ברור לי שפירוש הדבר שאני בהריון, אולם האם מדובר ברמת בטא תקינה (לשבוע שבו אני אמורה להיות) או שמא מדובר ברמה גבוהה מדיי??
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008רמת ערכי הבטא יכולה להיות תקינה. רצוי לבצע אולטראסאונד עוד שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה וכן חדר לטרלי במוח משירה22/01/2008
שלום לפרופסור
אני בשבוע 32 ובמעקב גדילה שעשיתי היום נתגלו הממצאים הבאים :
חדר שמאל לטרלי במוח 10.3 מ"מ.
נמדד אגן כליה ימין מורחב לכדי 9 מ"מ והרחבה של צינור היורטר הימני לכדי 7 מ"מ.
כליה שמאל נצפתה תקינה, נמוכה (אגנית?)
אני יודעת שדרוש מעקב ושיש לחכות שבועיים עד הבדיקה הבאה, אבל בכל זאת, כיוון שאני חוששת מאד, הייתי רוצה כבר עכשיו לשמוע מה יכולה להיות המשמעות של הממצאים, עד כמה זה חמור ועל מה זה עלול להצביע.
אפשר להיות אופטימיים או שבכל מקרה, כיוון שהרחבת חדר המוח הינה מעל לגבול העליון צאיך לחשוש?
אגב, מקריאה שיטחית הבנתי שאגני כליה מורחבים אינם נדירים אצל בנים. ובכן - יש לי בת. יש השלכות שונות על בנות?
תודה תודה תודה של התשובה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008הרחבת חדרי מוח מחייבת מעקב ובירור לשלילת מומים מוחיים - ולעיתים יש צורך בבדיקת MRI לזיהוי מיטבי של אנטומית המוח.
הרחבת אגני כליה ל 9 מ"מ +הרחבת שופכן, מחייבים בירור נפרולוגי. ברב המקריפם, ההרחבה נובעת מהתכווצות יתר של השופכן (צינור השתן) והממצא חולף תוך זמן קצר לאחר הלידה.
בכל מקרה, ממליץ לך על ייעוץ בבית חולים שלישוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאד על תגובתך
שירה27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברקרן22/01/2008
אני מסיימת היום שבוע 26 ובמעקב גדילה הנתונים הראו שהגודל תואם שבוע 25+1. עד לפני כשבועיים וחצי (סקירה מאוחרת) הגודל תאם את הגיל בכל בדיקה. כיצד נפתח פער שכזה תוך שבועיים והאם זה עשוי להעיד על פער שילך ויגדל מעתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008הפער אינו מהותי. ממליץ על בדיקת גדילה עוד שבועיים ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ודואגת מאוד!!סיון21/01/2008
אני בת 24, בהריוני הראשון, שבוע 16+2 , אתמול ביצעתי סקירה ראשונה בא נאמר לי כי הכל תקין מלבד הרחבה קלה של אגן הכליה ( 3.2 מ"מ כל אחד). בבית קראתי על הקשר בין זה לבין תסמונת דאון. שקיפות עורפית תקינה. אני חרדה מאוד לגורל ילדי ומאז זה לא יוצא ממחשבותיי, כל השמחה נמוגה. רציתי לדעת האם הסיכוי לתסמונת דאון משתנה עקב עדות?
מהו תווך הנורמה של אגן הכליה בשלב זה של ההריון? והאם אתה ממליץ בכל מקרה על דיקור מי שפיר? ( האם זה נכון הסיכוי להפלה בבדיקה זו גבוה יותר אצל זכרים? כי מין ילדי הינו זכר)
תודה מראש,
סיון, אמא מודאגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008הרחבת אגנים תקינה נחשבת עד 3-4 מ"מ. לדעתי האישית, יש מקום לדיקור מי שפיר בכל מקרה כזה. אין קשר לעדה באשר להופעת תסמונת דאון. אין כמובן קשר בין הפלה לבין מין זכר של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור למי שפיר במרפאתך
סיון28/01/2008תודה על התשובה.
חשבתי על כך רבות והחלטתי לבצע את בדיקת מי השפיר אצלך.
הייתי מעוניינת לבצע אותה במהירות האפשרית האם ישנו טל' בו אוכל לקבוע את המועד?
הייתי רוצה לאחר הבדיקה להתאשפז למנוחה ולמעקב למשך יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיון
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008תוכלי להתקשר למרפאתי מחר אח"הצ. מזכירתי שמה אתי, ונוכל לבצע את הבדיקה ביום ה' אחר הצהריים. טלפון המרפאה: 03-5347980
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה נורא בכלל...
סיון01/02/2008פרופ' רציתי להודות לך על הכל....
ביצעתי אצלך את בדיקת מי השפיר ביום ה' האחרון, ולא כאב בכלל!
אתה מקסים ונותן הרגשה בטוחה מאוד.
עכשיו רק נותר לחכות לתשובות.
שוב תודה!
שבוע נפלא...
סיון מעודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נצפה שק הריון בלי דופק - מה זה אומריונה21/01/2008
ביום 18/12 החזירו 3 עוברים, בבדיקת דם ראשונה היו ערכי בטא 230, לאחר 3 ימים ערכים של 1123, היום 21/1 עשיתי אולטראסאונד, נצפה שק הריון ללא דופק (לא ראו כלום בפנים).
הרופא אמר 50% להריון ו-50% ללא.
מה זה אומר. בבדיקת דם שעשיתי במקביל האחות אמרה שנראה שההריון מתקדם, ממשיך להתפתח.
מה משמעות השק בלי דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונה
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008צר לי על כך שהרופא לא הסביר לך כי בתחילת ההריון, עדיין לא רואים עובר (עד שבוע 6). אני מקווה שהקוטב העוברי יופיע בקרוב, וההריון ימשך כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך !
מיהיה28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדרי מוח- תוצאות MRIמיהיה21/01/2008
במעקב חדרי מוח. שבוע 30.
באולטרסאונד המדידות הן : שמאלי 8 ימני 10.4
ב MRI התוצאות היו שמאלי: 10 ימני 12 מ"מ
אך מפענח ה MRI ציין כי הקרניים הקדמיות של החדר הימני (המורחב) הינן מורחבות אף הן, וזה , לדבריו, ממצא המצריך התייחסות.
שאלתי:
מה משמעות וההשלכות הרחבת הקרניים הקדמיות של החדר?
האם קיימת עליה כלשהיא בסטטיסטיקה לפגמים בשל הרחבת הקרניים הקדמיות ?
תודה רבה על העזרה!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיהיה
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2008הרחבה של הקרניים הקדמיות הינה פונקציה של הרחבת החדר כולו. הקרניים הקדמיות אינן מדד לתקינות החדרים, והמדידות נערכות בקרניים האחוריות. התייחסות מפענח ה MRI לגבי הקרניים הקדמיות אינה קשורה לניהול המקרה באופן מיילדותי, והמעקב הינו רק לפי הקרניים האחוריות. אין עליה בכיחות מומים דווקא בנוכחות קרניים קדמיות מורחבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר - אנטיביוטיקה בהריוןמיטל18/01/2008
הנני נוטלת זינט פעמיים ביום למשך עשרה ימים ,עקב דלקת בשקדים .הנני בשבוע 22 .
אני כ"כ חוששת שלא תיתכן פגיעה בעוברי היקר.
האם השימוש בטוח ? האם יש אפשרות להקטין המינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בהריון-לפרופ' מייזנר
מיטל20/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר - זינט בהריון
מיטל27/01/2008אנא השב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר אנא השב לי
מיטל28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008קשה להגיב על שאלתך. בגדול: זינט הינה תרופה שאינה מוכרת כגורמת נזק לעוברים. אם קבלת טיפול מרופאך, המשיכי בו לפי הנחיותיו. אינני מכיר הקטנת המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית רפלוקס בשתן ונזק לכליהעמית16/01/2008
רציתי לדעת :
לבני הראשון היה רפלוקס בשתןבדרגה 4
קראתי שלפעמים זה תורשתי
לפני שבוע וחצי עברתי סקירתה צערכות שבןע 22 ובה כתוב
כליות "תקין"
דרכי שתן "נצפה"
האם נצפה זה מספיק או שיש צורך לבקש מהרופא או רופא אחר בדיקה נוספת על דרכי השתן
כדי לשלול אפשרות של רפלוקס ?? -כדי שיהיה כתוב תקין !!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2008בחשד לרפלוקס, יש לשלול הרחבה של אגני כליות ושל שופכנים בשלב ראשון. כיון שאלה למיטב הבנתי, לא נצפו, הרי שהבודק חשב שמדובר במע' שתן תקינה לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן בסקירה לפרופ' מייזנרמיטל16/01/2008
שלום, ווסת אחרונה ב-15.8.07
בסקירה המאוחרת שעשיתי לפני יומיים ב-14.1 הייתי בגיל הריון 21.5 להלן המדידות :
BPD מתאים לשבוע 21.0 51 מ"מ
OFD מתאים לשבוע 20.5 65.9 מ"מ
HEAD CIR מתאים לשבוע 20.5 183.5 מ"מ
AB CIR מתאים לשבוע 20.2 153 מ"מ
יחס HC/AC 1.19
FEMUR LEN מתאים לשבוע 20.5 34 מ"מ
גיל הריון US 21
משקל ילוד US 369
אודה לתגובתל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר16/01/2008כיון שכל הפרמטרים של הגדילה קטנים בכשבוע מגיל ההריון לפי הוסת האחרונה, רוב הסיכויים שמדובר בביוץ מאוחר, ולכן גיל הריון צעיר יותר. הייתי חוזר על המדידות בהפרש של שבועיים, ובודק אם העובר גדל באינטרוול זה בשבועיים. אם זה כך, הרי שמדובר בטעות בגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - היקף בטן
מיטל30/01/2008פרופ' נכבד,
האם היקף הבטן של העובר קטן או שזה בטווח הנורמה ?
לתגובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008היקף הבטן קטן מגיל ההריון המצופה, בדיוק בפרופורציות שהיקף הראש ועצם הירך קטנים. כלומר, העובר כולו קצת קטן יותר ובאופן פרופורציוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף בטן קטן - המשך מעקב גדילה
מיטל12/02/2008היום בשבוע 25.6 גילי 31 שנים
גיל הריון לפי US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-לפרופ' מייזנר
מיטל12/02/2008פרופ' יקר,
היום אני בשבוע 25.6 גילי 31 שנים
עפ"י US גיל הריון 24.6, משקל ילוד 711
BPD 61 מ"מ מתאים לשבוע 25.1
HEAD CIR 228 מ"מ מתאים לשבוע 25.0
AB CIR 196 מ"מ מתאים לשבוע 24.2
יחס HC/AC 1.16
FEMUR LEN 44 מ"מ מתאים לשבוע 24.5
אגב, עוברי במצג עכוז, האם הוא יכול להתהפך ? ומתי נקבע איזו סוג לידה תהיה?
האם זה תקין ?
לתגובתך אודה, יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר
פרופ' מייזנר13/02/2008על פניו כל המדדים תואמים, וגיל ההריון כ 25- 24 שבועות. מצג עכוז יכול להשתנות בכל שלב של ההריון, בד"כ עד 34 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pruvשירי15/01/2008
אנינמצאת בשבוע 16 להריון שלישי ואני בת 31.
בסקירה המורחבת נמצא: pruv נצפה. ללא חריגות נוספות כיס המרה מוסט לטרלית כמקובל בוריאנט זה ונמצא המנח מדיאני. לציין בשבוע 14 נמצאה גם ציסטה צוארית בעובר שבמגמת נסיגה, כרגע 1.4 ממ. נשלחת לייעוץ גנטי לאחר תשובת החלבון העוברי. שאר הבדיקה תקינה.
האם ממצא זה מצדיק דיקור מי שפיר? האם יש סכנה לעובר? מה לעשות?
הודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008בד"כ ממצא כזה אינו כרוך בבעיות לילוד. לאור דיווח אחד בספרות שאני מודע לו, על קשר אפשרי לבעיות כרומוזומליות, הייתי שוקל יעוץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםמאיה15/01/2008
היי אני נימצאת כרגע בשבוע 8+4 להריוני נאמר לי שיש לי רחם בעל מחיצה או רחם דו קרנית מה זה אומר ?זה הריון ראשון וזה מדאיג אותי לפי האולטרסאונד העובר מיתפתח טוב מה ההשלכות? הודה לכם אם תענו לי במהרה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2008מדובר במבנה רחם מסוים. יש לקבל הסבר לגביו ע"י הרופא המטפל. בגדול, רחם כזה מאפשר הריון, וברוב המקרים אין עמו סיבוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)