מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סקירה מכוונת חדרי מחיפעת17/02/2008
פרופ' מייזנר , ערב טוב
בשבוע 22+3 עברתי בדיקת סקירה מורחבת ובה נמצא חדר ליטראלי 9 מ"מ הרופא הפנה אותי למעקב לביצוע בדיקת סקירה מכוונת מדידת חדרי מוח. כאשר פניתי לקופת החולים {כללית} נאמר לי כי מכיוון שלא עברנו אני ובן זוגי יעוץ גנטי וכי הבדיקות הגנטיות תקינות אין אישור לעבור את הבדיקה שהרי אינה בסל הבריאות. אין לי בעיה לעבור את הבדיקה באופן פרטי אך כאשר פניתי למספר רופאים ליעוץ כל אחד אמר כי עלי לעבור את הבדיקה בשבוע אחר. שאלתי היא כזאת באיזה שבוע עלי לעבור את הבדיקת הסקירה המכוונת, האם היה עלי אם גילוי הממצא {9 מ"מ חדר ליטראלי}זה לפנות ליעוץ גנטי למרות שהבדיקות הגנטיות תקינות. כיום אני בשבוע 25 האם זה מאוחר ויש מקום לחשש לאור הממצא. {אציין כי כל הבדיקות הנוספות שעברתי שקיפות, חלבון עוברי, בדיקת טרימסטר ראשון וכדומה הכל תקין}.
בתודה מראש על העזרה והתחושה הטובה שיש עם מי להתיעץ במיוחד שמדובר בהריון ראשון בו החשש והאי ידיעה גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
פרופ` ישראל מייזנר18/02/2008הממצא של קוטר חדר צדדי של 9 מ"מ הינו נחשב לתקין. הנורמה נקבעה לקוטר של 10 מ"מ. הרופא שלך זהיר ורוצה בדיקה נוספת. מבחינתי, הייתי מחכה מס' שבועות (3-4) וחוזר על הבדיקה. אם המספרים היו דומים - אין פרוגרסיה של הממצא ואז רצוי שוב לעקוב סביב 30-32 שב' הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנרתמי17/02/2008
שלום רב,
תוצאות בדיקת סקירה מוקדמת בשבוע 15 שביצעתי במרפאתך , ובדיקת מי השפיר שבוצעה על ידך היו תקינות.
בשבוע 25+3 ביצעתי סקירה מאוחרת(לאחר שבשבוע 24 העובר לא היה במנח אידיאלי לביצוי הסקירה) בבדיקה נמצא ראש במבנה דוליכוצפלי.
BPD : (מתאים ל 23+4 ) 57 מ"מ.
HC - (מתאים ל 24+2) 224 מ"מ
סוטורות נמצאו תקינות.
מה ההשלכות לתוצאות אלו ? האם יש צורך בבדיקות נוספיות לעניות דעתך?
אודה מאוד על קבלת תשובה,
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
פרופ` ישראל מייזנר17/02/2008ראש דוליקוצפלי מראה על ראש מאורך. מבנה כזה, יכול להגרם עקב אפקט של לחץ, ולעיתים נצפה במצגי עכוז. בלי לצפות בעובר, קשה להוסיף עוד אינפורמציה. מבנה הגולגולת הזה, בד"כ, אינו כרוך בהופעת מומים במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוךשירן17/02/2008
בוקר טוב ושלום רב
רציתי לשאול אם כאשר המחזור נימשך יותר מ10 ימים זמני הביוץ משתנים?
ז"א אם אני מקבלת כל 28 יום מחזור בממוצע והמחזור האחרון נימשך יותר מ10 ימים אז בכל זאת צריך לספור 14 יום מהיום הראשון של המחזור?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך מחזור
פרופ` ישראל מייזנר17/02/2008הביוץ אצל האישה מתרחש 14 יום לפני וסת שאמורה להגיע, ללא קשר למספר ימי הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית-פינוח בבקשהנדיה16/02/2008
שלום רב,
הנני בהריון לאחר IVF עם תאומים שבוע 12+1,בת 29.
עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 11+5 ולפי מה שראיתי באינטרנט נהוג לתת סיכויים לפי הבדיקה אך אני לא קיבלתי כאלה:(אנא עזרו לי לפנח את התוצאות.
עובר עליון:
מבנה שק:תקין
רקמה עוברית:נצפתה
דופק עוברי:הודגם
CRL 49 מ"מ
שבוע: 11+5
שקיפות 1.5
עובר תחתון:
מבנה שק:תקין
רקמה עוברית:נצפתה
דופק עוברי:הודגם
CRL47 מ"מ
שבוע: 11+4
שקיפות 1.3
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא לפענוח כמובן:)
נדיה16/02/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה בפורום הנ"ל?
נדיה17/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי מומיםרינת16/02/2008
אני רינת גואטה בשבוע ה-6. חליתי באבעבועות זהו יום ה-6 מטופלת בזובירקס. האם ניתן לגלות מומים בעיניים או במוח או בגפיים בביקת מי שפיר או כל בדיקה כלשהי?
אני מעט מוטרדת מכיוון שבגלל ההריון אני חוששת שיש לי סכנה מסויימת בשל האבעבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` ישראל מייזנר17/02/2008המומים האלו לא ניתנים לגילוי בבדיקת מי שפיר.
בעזרת האולטראסאונד ניתן בשלבי הריון מאוחרים יותר לזהות חלק ממומי הגפיים או העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתדפנה16/02/2008
שלום רב
קראתי באיזה מקום שלאחר בדיקת שקיפות עורפית לתאומים, אין טעם לבצע בדיקת דם PAPA A
לצורך השלמת הסתברות לתסמונת.
האם זה בגלל שמדובר בתאומים?
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני קיבלתי כזאת תשובה
נדיה16/02/2008שאין טעם לבצע בדיקת דם שקשורה לשקיפות עורפית בגלל הריון עם תאומים.
מזל טוב כפול:)ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בעוברשירן15/02/2008
יש אפשרות לראות דופק בעובר עוד לפני שבוע 7?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר17/02/2008חיובי. משבוע 5+5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר גילוי מום בהריון קודםהריונית15/02/2008
שלום, לפני שנה בדיוק עברתי תהליך של הפסקת הריון בשבוע 27 לאחר שבעובר התגלה שפה וחיך שסועים.כל הבדיקות מעבר לזה היו תקינות ואף עברתי ייעוץ גנטי לאחר נתיחת העובר ודובר על מום בודד (ככל הנראה).כעת אני בהריון שבוע חמש וקצת וכולי מחשבות..... מה יהיה , איך יהיה ובמיוחד מה עליי לבצע ולעשות מבחינת בדיקות . אשמח לתשובה ולכל מידע ,גם אם אצטרך לבצע את הבדיקות באופן פרטי. תודה ושבת שלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להריונית
לילוש16/02/2008שלום ומזל טוב להריון החדש
אני מקווה שהפעם הכל יעבור באופן קל ותקין!
יש לי שאלה אלייך- האם לא ראו את השפה והחיך השסועים בסקירה הראשונה אלא רק במאוחרת?
באופן כללי תדעי שמומלץ בעקבות מיקרים כאלה לקחת חומצה פולית של 5 מ"ג במקום 400 מק"ג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילוש
הריונית17/02/2008ראשית תודה על הברכה. באשר לשאלתך ,בסקירה הראשונה דוקטור רוזן מרעננה אשר את שתי הסקירות עשיתי אצלו לא ראה דבר וגם בסקירה השנייה הוא אמר שיש שסע "פצפון" בשפה (מה שהתגלה מאוחר יותר עי רופאים אחרים וגם לאחר יציאת העובר כשסע עמוק ורציני שכלל גם את החיך). בקיצור הבן אדם פישל בגדול........וטרם שילם על טעותו.......בכל מקרה אני נוטלת חומצה פולית 5 מג כבר מס' חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונית יקרה
לילוש17/02/2008אני מקווה שלא יפריע לרופאים ההתכתבות הקטנה הזאת... סיפורך נגע לליבי ואני מקווה שהפעם יהיה תקין ושתחזיקי את העולל הקטן בין ידייך בבוא העת - תדעי שזה הוולד אמור להיות שלך ותוכלי לשכוח מכל הכאב שנגרם לך!!!האמת שהסטטיסטיקה לטובתך ואל תשכחי את זה ואם לוקחים חומצה פולית במינון שלקחת אז את בהחלט יכולה לנשום לרווחה!!! אני לא אחדש לך ואומר לך שמגיע לך לעשות גם את שתי הסקירות וגם מי שפיר במידת הצורך על חשבון הקופה!!! אז תנצלי במידת הצורך!!! אני שמחה שרשמת את שם הרופא הלא אחראי כי אני מאיזור הרצליה ועכשיו יודעת ממי להימנע.
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ מייזנר
הריונית18/02/2008אשמח אם תענה לשאלתי.כל מידע מבחינתי הוא מבורך. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונית
פרופ` ישראל מייזנר19/02/2008שפה וחיך שסועים, ניתנים לגילוי בסקירה מוקדמת בשבוע 15 להריון. רצוי לבצע את הבדיקה אצל מי שמומחה בכך ובעל ניסיון באיתור מומים בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ מייזנר-תודה על התשובה.
הריונית20/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ!!!לילוש14/02/2008
מתברר שלי יש ב- S1-S2 ספינה ביפידה , זה משהו שלאגורם לי לכל בעיה והתגלה באופן מיקרי לחלוטין מפאת הדרגה הנמוכה אך הדבר יכול המום יכול להיות בדרגות שונות..., היום אני בהריון תאומים לאחר טיפולים, האם זה תורשתי? האם יהיה אפשר לעלות על זה בסריקת מערכות? אני צריכה ללכת לייעוץ גנטי?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינה ביפידה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2008המום אינו תורשתי, אך שכיח יותר במשפחה. לכן, יש מקום לסקירת מערכות מדוקדקת לשלילתו. סוג הפגם אצלך הינו כנראה הסוג הסגור בו אין ביטוי לעמוד שדרה פתוח. ניתן לבדוק את המום בסקירת מערכות, ויש כמובן מקום ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מייזנר- דחוף
לילוש17/02/2008שלום ותודה על הייעוץ
הייתי היום בייעוץ גנטי אצל דר' רייש, היא המליצה לי על סקירה מוקדמת מדוקדקת ואני זכאית על חשבון משרד הבריאות בעקבות המלצתה, השאלה שלי היא האם אתה עובד בהסדר כזה?מתי הכי מומלץ לעשות את הסקירה המוקדמת לאור החשש לספינה ביפידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - לחוצהלילך14/02/2008
שלום אני בשבוע 30 וביצעתי 3 סקירות
בשלושת הסקירות העובר רוב הזמן שם את היד על הפנים
האם זה אומר שיש לו בעיה לישר / ואו להזיז את היד
או שפשוט זה ענין של תנוחה
בברכה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2008יש לנסות ולהזיז את היד על ידי לחץ קל או הנעת העובר. קשה לי לומר ללא צפיה בממצא עצמו, אך על פניו לא נראה לי כי יש כאן בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון על פי USשירן14/02/2008
כמה שבועות לאחר הכניסה להריון ניתן לראות את העובר באולטראסאונד?
והאם כאשר לא זוכרים תאריך מחזור אחרון ,שבוע ההריון על פי אולטראסאונד הוא בדר"כ מדויק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2008משבוע 5 להריון,ניתן לזהות שק הריוני. את העובר רואים מעט לפני סוף השבוע ה 6 להריון. האולטראסאונד הוא כלי מדויק לקביעת גיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל + מדדיםלילך14/02/2008
שלום
אני שבוע 33 + 0
BPD 31+4 מ"מ 78
HC 31+3 מ"מ 289
AC 30+5 מ"מ 266
FL 30+4 59 מ"מ
משקל 1642 אחוזון 22.
זרימות תקינות : SD2.7,MCA0.8RI
מי שפיר AF 14 מ"מ.
האם תקין ? והפערים עדין בטווח הנורמה ?
בברכה
רביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2008אי אפשר לענות ללא כל הממצאים מתחילת ההריון. ממליץ על יעוץ עם הרופא המטפל. בגדול, הממצאים מראים על עובר מעט קטן מהצפוי לגיל ההריון, ויש לעקוב. כמות המים לדעתי נרשמה בטעות 14 מ"מ והכוונה ככל הנראה לס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרכה עבהלודה14/02/2008
בסקירת מערכות בשבוע 23 נצפתה שרכה עבה בין הקורפוס קלוסום לבין חלל הקבום ספטום פלוצידרום.
היום אני בשבוע 37... עושה מעקב... עשיתי MRI... הכל מסביב לשרכה תקין... אבל אף אחד לא יכול להסביר לי השלכות של הדבר... נורא מודאגת. מה עושים אחרי לידה? במה זה יכול להגמר?... מצד אחד אומרים "אין לזה משמעות קלינית"... מצד שני המשפטים "נהיה אופטימים" הורגים אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללודה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2008שם המשחק - סבלנות. עם כל הקושי שבדבר, יש להמתין ללידה. אם טובי המומחים מחכים, תצטרכי להמתין גם את. קבלי ממני את כל הסימפטיה ושיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשלי14/02/2008
שלום,
אני בת 28 בשבוע 18, קיבלתי את תוצאות הבדיקה הכוללת (שקיפות+בדיקת דם שבוע 14+חלבון עוברי+אינהיבין):
PAPP-A : 1.37 mom
AFP: 1.81 MOM
HCG: 1.13 MOM
UE3: 0.91 MOM
INHIBIN-A: 0.62 MOM
NT: 1.14 MOM
סיכון לתסמונת דאון-
לפי הגיל ושש הבדיקות- 1:20000
לפי הגיל בלבד- 1:1100
אני יודעת שהתוצאות תקינות אולם, מאוד מאוד מתלבטת לגבי ביצוע מי שפיר (ואין לי הרבה זמן להתלבט)
בשל הסיכון הכרוך בה
אודה על חוות דעת נוספת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ' משה בן עמי14/02/2008שלום רב
עפ"י הנתונים שהיצגת הסיכון לתסמונת דאון נמוך ביותר (לא אפס) ואין כל הצדקה ברמת סיכון כזו לבצע דיקור מי שפיר, אם סקירת מערכות תקינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרביטל14/02/2008
שלום
אני שבוע 33 + 0
BPD 31+4
HC 31+3
AC 30+5
FL 30+4
משקל 1642 אחוזון 22.
זרימות תקינות : SD2.7,MCA0.8RI
מי שפיר AF 14 מ"מ.
האם תקין ? והפערים עדין בטווח הנורמה ?
בברכה
רביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
פרופ' משה בן עמי14/02/2008שלום רב
עפ"י מרבית עקומות הגדילה המשקל הנ"ל הוא מתחת לאחוזון 10 ( פרט לטבלה אחת שלפיה הוא אכן באחוזון 22 )לגבי כל מדד בניפרד הפער הינו גבולי (אם היו המדידות עצמן היה יותר קל להתייחס לתוצאה).
ממליץ לפנות עם התוצאה לרופא נשים מטפל ובכל מיקרה דרושה בדיקה נוספת תוך 2-3 שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)