מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטיית תקן אולטרה סאונדמודאגת...01/02/2008
שלום,
אני בסוף שבוע 38
הכל תקין. אני מרגישה טוב ואני מרגישה תנועות עובר בתדירות נורמלית.
בבדיקת אולטרה סאונד שביצעתי לפני יומיים (שיגרתי) התקבלה פתאום מדידה שהבטן קטנה מדי לעומת התפתחות שאר הגוף.
הבטן מתאימה לשבוע 35 בעוד הראש והירך מתאימים לשבוע 39
המשקל 3100
עד כה כל הבדיקות היו בסדר והבטן היתה רק בפיגור קל אחרי שאר האיברים. אבל ניראה שלפתע נמדד פיגור רב יותר בקצב גדילת הבטן.
באולטרה סאונד הקודם (לפני שלושה שבועות) הכל היה תקין.
רק שהבטן היתה בפיגור של שבוע לעומת השאר, ואז לא נלחצנו כי הפער סביר.
הפעם הרופא עשה לי גם ניטור עובר והכל ניראה תקין.
מה זה אומר?
איך פתאום הבטן נעצרה כ"כ לעומת שאר הגוף?
איך אפשר להסביר את הפער הזה שנמדד פתאום?
להלן תוצאות בדיקה אחרונה:
גיל הריון שב' 38
BPD 95 מתאים ל39.3
HC 349 מתאים ל39.3
AC 310 מתאים ל 35.1
FL 76 מתאים ל38.1
יחס ראש בטן 1.12
יחס ירך בטן 0.24
להלן תוצאות בדיקה קודמת:
גיל הריון שב' 35
BPD 88 מתאים ל36
HC 323 מתאים ל 35.6
AC 304 מתאים ל 34.3
FL 68 מתאים ל 34.4
יחס ראש בטן 1.06
יחס ירך בטן 0.22
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008בזה הרגע עלייך להפסיק ולדאוג. בגיל הריון כשלך, בטן קטנה ב 3 שבועות כשהערכת המשקל הינה 3100 גרמים - אינה מהווה בעייה להערכתי. לעיתים, בשלהי ההריון, קיים קושי במדידה טובה של בטן העובר. ככל הנראה זו הסיבה לפער במדידות. בכל מקרה, במשקל כזה בגיל הריון מתקדם - הסיכוי שיש או תהיה בעייה בעובר או בילוד מזערי ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימיטל01/02/2008
אני בהריון שני שבוע 19 בת 27 קיבלתי השבוע תוצאות חלבון עוברי ויצא שלפי הגיל והבדיקות הסיכון ללידת ילד עם תסמונת הוא 1 מתוך 383 שזה סיכון מוגבר לציין כי בשקיפות ובסקירה המוקדמת הכל היה תקין.
שאלתי אם אני לוקחת סיכון גדול בזה שאני לא רוצה לעשות מי שפיר מהחשש להפלה.
כי אני הבנתי מהמון מכרות שהבדיקה שלהם לא יצאה תקינה ואף חריגה הרבה משלי וזו רק סטטסטיקה מה לעשות אני כבר לא ישנה ללילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שתקבלי תשובה מוסמכת ...
קרן01/02/2008מנסה לעזור,
אני חושבת שכל רופא ימליץ לך לאור התוצאה לעבור דיקור מי שפיר, הרי אף אחד לא מוכן לקחת סיכון .
אני יכולה לומר לך שגם אצלי הייתה תוצאה בחלבון עוברי דומה לשלך 1:398, המליצו לי לבצע דיקור מי שפיר, אני יודעת שלהרבה בנות התוצאה לא יוצאת טובה, יש כאלו שמחליטות לא לבצע דיקור ויש כאלו שכן, הבנתי שהחלבון עוברי זה בעצם סטטיסטיקה , אבל לא הייתי מוכנה לקחת שום סיכון שבעולם ולחיות בחוסר וודאות שמע חס וחלילה יוולד לי ילד עם פגם, אז החלטתי לבצע את הדיקור.
אני יכולה לומר לך שהדיקור עצמו בכלל לא מפחיד, ממש פחות כואב מבדיקת דם רגילה, אפילו בכלל לא כואב, לא הרגשתי כלום, ואם את מבצעת את הדיקור אצל רופא מיומן ובעל ניסיון עשיר בתחום, אז הסיכוי להסתבכויות ולהפלות כתוצאה מהדיקור ממש מזערי, עומד כבר על 1:1000.
בכל אופן, מה שלא תחליטי, שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קרן על התיחסותך לפניתי
מיטל01/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008הסיכוי להפלה בדיקור מי שפיר, להערכתי ונסיוני, קטן בהרבה מן הסיכון שקבלת לחשש לתסמונת דאון. בעבודה חדשה מלפני מס' חודשים מארה"ב, הסיכוי שניתן להפלה היה 1:1600. לכן, רצוי לבצע דיקור מי שפיר, ולא לקחת סיכון להביא לעולם ילוד חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדרי מחנויה31/01/2008
עשיתי בדיקת אולטרה סאונד לפניי כשבועיים הרופא אמר כי חדרי המח של העובר כ- 10 ממ" אחריי שבועיים הגעתי למעקב וזה נשאר אותו דבר.האים הסיכויים גבוהים להתרחבות? ואם כן האים מדובר בוודאות על מום?(אני בשבוע 25 להריון) בבקשה פרט לי יותר על הנושא. אודה לך מאוד על התיחסותך, מכוון שאני מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנויה
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008הגבול התקין של חדרי המוח הצדדיים הינו 10 מ"מ. מעבר לכך - זוהי הרחבה קלה ומעל 12 מ"מ זו הרחבה משמעותית. כרגע הינך בטווח התקין. יש לבצע מעקב אולטראסאונד כל שבועיים עד ללידה. אם אין הרחבה מעבר לכך, מדובר בעובר הנחשב לבעל מוח תקין. במקביל, יש לבצע בדיקות דם לשלילת זיהום תוך רחמי ב CMV או טוקסופלזמה. יש מקום לייעוץ גנטי בהקשר לבדיקת הכרומוזומים של העובר. במצבים שנויים במחלוקת, ניתן להעזר בבדיקת הדמייה מסוג MRI, שלא בטוח שתוסיף הרבה אינפורציה, אך תוכל לאשר את ממצאי האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכן עוברי ודופקלילוש31/01/2008
שלום לרופאים
בשבוע 5 פלוס3 נצפו 2 שקי הריון ובתוכם שקי חלמון אך לא נצפה עדיין תוכן עוברי, האם זה בסדר?
היום אני בשבוע 5 פלוס6 מתי אני יכולה לגשת לאולארסאונד לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילוש
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008העדר הדופק צפוי בגיל הריון כזה. גיל הריון זה הינו על גבול הופעת הדופק בקוטב העוברי. להערכתי, אם את כעת על גבול או מעבר ל 6 שב' הריון - יראה הדופק בבירור! (האמור נכון לשני העוברים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת מערכות מוקדמת - לפרופ מייזנרשיר31/01/2008
פרופסור מייזנר שלום רב
אנו חיים בלונדון ופה ההמלצה היא לבצע רק שקיפות עורפית בשילוב עם בדיקות דם (שבוע 12) ולאחר מכן סריקה מורחבת בשבוע ה-20. שאלתי היא האם ניתן להסתפק בסריקה המאוחרת, ובעיקר האם יש דברים שניתן לגלות אך ורק בסריקה מוקדמת? (או שהיתרון הוא רק בלגלות מוקדם יותר ולאפשר זמן לבירור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` ישראל מייזנר02/02/2008לסקירה המוקדמת שני יתרונות: א. מאפשרת זיהוי מוקדם של מומים או בעיות המחייבות התיייחסות, כמו דיקור מי שפיר. ב. מאפשרת זיהוי טוב יותר של איברים מסויימים: למשל כפות ידיים (בקירה המאוחרת הן קפוצות במקרים רבים). פרט לכך, בבדיקה הוגינלית, מגיעים מקרוב אל העובר והצפייה לעיתים טובה יותר מאשר בשבוע 20 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת- מוקדים אקוגניםטלי30/01/2008
שלום רב!
אני בת 27 בשבוע 15.3. בסקירה המוקדמת שביצעתי נמצא: חדר שמאלי בלב שני מוקדים אקוגנים
נצפה קטע מעי אקוגני.
הרופא ציין ששני ממצאים אלו עלולים להעיד על תסמונת דאון.
יש לציין שקיפות עורפית:0.9
סקר ביוכמי לפי גיל בשילוב שקיפות: 1:20000
הומלץ על יעוץ גנטי ואקו לב.
האם שילוב של שני הממצאים האקוגנים בלב ובמעיים מעלים סבירות לתיסמונת דאון?
לתשובתך הודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008התשובה היא כן.
ממליץ על דיקור מי שפיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ח לטראלי 9 מ"מיפעת30/01/2008
אתמול עברתי בדיקת סקירת מערכות מורחבת , הנני בשבוע 22+4 ונמצא בבדיקה חדר מח לטראלי 9 מ"מ , נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות דם לוירוסים torch ו- parvo virus שאותם טרם עברתי , בתחילת ההריון עברתי בדיקות גנטיות שהיו תקינות, חלבון עוברי - תקין, שקיפות עורפית 1.1 מ"מ. בסקירה מוקדמת הכל נמצא תקין. פרט לנתון זה כל הבדיקה נמצאה תקינה.
ברצוני לדעת האם ישנו מקום לחשש ומקום לדאגה וכיצד עלי לפעול? האם מומלץ לעבור בדיקת מי שפיר בשלב זה? האם לצפות כי כי מדד מח לטראלי יגדל ואם כן מה הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפית
פרופ` ישראל מייזנר30/01/20089 מ"מ הוא ממצא תקין. הנורמה היא עד 10 מ"מ. יש מקום למעקב ללא פניקה. אין שום סיבה להכניסך להיסטריה, ועל הצוות המטפל בך להסביר לך בפרוטרוט מה משמעות המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי 1:9אמאל'ה30/01/2008
אני עדיין לא מעכלת, מחר מי שפיר, התוצאה יצאה 1:9 ואני מתה מפחד.
מה קורה ומתגלה שמדובר בתסמונת דאון?
איך מתבצעת ההפלה , קודם הורגים את העובר ואז הלידה או שקודם לידה ואז הורגים?
אני מתחילה שבוע 18 מחר.
אני לא ישנה כבר יומיים מאז הבשורות.
לא שמעתי עדיין על טעות במדדים שכאלה.
יש למה לצפות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בהריון קודם
אמאל'ה30/01/2008גם בהריון קודם התוצאות לא היו מדהימות , בסביבות 1:190 אבל בסופו של דבר היה תקין
וביצעתי מי שפיר ע"י פרופ' מייזנר, כיום אני לא חייה בארץ ועושה אצל רופא לא מוכר, האם יש קשר שאולי בדיקות הדם שלי מטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008בדיקת החלבון העוברי הינה סטטיסטית, ובהחלט יכולה גם להיות שגויה. בדיקת מי השפיר תתן תשובה חד משמעית, ולא צריך לפחוד ממנה. אם חס וחלילה העובר פגוע, ניתן לבצע לידה מוקדמת בשלב זה של ההריון ללא המתת העובר קודם לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי בתאומים-לד"ר מייטל30/01/2008
שלום רב,
אני בת 35.5 ועשיתי בדיקת מי שפיר במחלקתך בבלינסון לפני כשבועיים.בוצע דיקור לתאום יחיד.עדיין אין תשובה של הקריוטפ.בבדיקת AF-AFP הודגמה רמה מעל הנורמה 2.61MOM.
האם ישנו מקום לחשש?
מאז שיחת הטלפון אחה"צ, אני בלחץ נוראי.
אודה לך אם תתייחס לעניין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008ככל הנראה הרמה הגבוהה נובעת מהריון תאומים. בכל מקרה, יש לבצע סקירת מערכות מדוקדקת לעמוד שדרה, דופן בטן ולכל האפשרויות האחרות לרמה מוגברת של חלבון עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדש להידבקות בcmv בהריון מתקדםעינת30/01/2008
אני בשבוע 30+2 בבדיקות בתחילת ההריון נודע לי שאין לי נוגדנים לוירוס
ב6.11.07 ביצעתי בדיקה נוספת שהיה שלילית גם היא הייתי בשבוע 18
בשבוע 22 ביצעתי סקירה מורחבת שהיתה תקינה לחלוטין
שבוע לאחר מכן חליתי בשפעת ללא חום ביצעתי בדיקה נוספת בתאריך 24.12.07 שתוצאותיה נאבדו במעבדה
בשבוע 28 ביצעתי שוב בדיקה שיצאה igg-neg igm-pos37.60 ורשום בנוסףigm נבדק בשיטה נוספת border
אין טעם להסביר שאהי בחרדות נוראיות לסיכון לעובר ומה יהיה כי אני בשלב מתקדם של ההריון
הרופא המטפל המליץ על us ממוקד ובדיקה נוספת עוד שבועיים ואם יהיה צורך לפנות לייעוץ
לאור חיפושי באינטרנט הבנתי שמבצעים מי שפיר אולם זו נותנת תוצאה של הדבקות ולא פגיעה האם יש טעם בשלב שלי לבצעה עקב תוצאות לא מספקות מספיק? האם אני חוששת לחינם היות ולפי התוצאות ההדבקות היתה במחצית השניה של ההריון אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008הדרך היחידה לדעת אם העובר נדבק או לא היא לבדוק מי שפיר. נכון הוא, שגם אם העובר נדבק, אין זה סימן שהוא חולה! יש לבצע מעקב אולטראסאונד לגבי ממצאים הקשורים בוירוס כמו מעקב גדילה והסתכלות על חדרי המוח. אם אלו תקינים, רוב הסיכויים שהעובר יהיה בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקוב בגדילהמיקי30/01/2008
שלום, אני נמצאת בשבוע 34+4, אתמול הייתי אצל הרופא המטפל שלי ותוצאות בדיקות האולטראסאונד הינן:
BPD - 33+4
FL - 32+3
HC - 34+5
AC - 32+2
BPP - 8/8
EFW - 2030
AFI - תקין
דופק +
FM +
NST - R
גודל הרחם- 35
על פי נתונים אלו העובר תואם אחוזון 17.
S/D: טבורי 2.38 תקין.
בבדיקה קודמת שעשיתי בשבוע 31+5 היקף הבטן גם היה מעט קטן, והעובר תאם לאחוזון 30.
בבדיקה שעשיתי אתמול גם אורך הירך לא גדלה בהרבה, ובסה"כ הכללי כיום העובר תואם אחוזון 17.
האם זה יכול לרמז על בעיה של פיגור או תסמונת כלשהי?
יש לציין כי השקיפות העורפית היתה תקינה, הסיכון המשולב לפי 6 בדיקות היה 1:20,000, והסקירות מערכות המוקדמת והמאוחרת המורחבת היו תקינות גם כן. מי שפיר לא עשיתי. בסביבות השבוע ה-20 היו לי דימומים מהיפרדות כרומים וכמו כן חבל הטבור שלי הינו היקפי ולא מרכזי.
האם כדאי לעשות מי שפיר - FISH בשלב הזה? אילו תתסמונות בודקת הבדיקה הזו?
מצטערת על אורך השאלה, אודה לך מאוד על חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008לפי כל הנתונים אם הגדילה על אחוזון 17 - עדיין זה בגדר התקין, ואין סיבה לביצוע בדיקות נוספות כמו מי שפיר עם FISH. מעקב גדילה נדרש, כמובן. ב FISH מתכוונים לתסמונת דאון, במקרה שלך - ואינני מוצא סיבה לכך לפי הבדיקות שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנרגלית29/01/2008
לפני שלושה חודשים עברתי גרידה עקב הפלה בוששת
באולטרסאונד האחרון לפני שבוע שביצעתי נמצא כי על שחלה בצד ימין יש לי ציסטה
ואילו על שחלה בצד שמאל יש אנדומטריומה בגודל של 38 מ"מ
נאמר לי כי אני צריכה לעבור ניתוח להסרתם
האם ייתכן וזה נוצר כתוצאה מההפלה
מה ההשלכות באם אני לא מסירה את האנדומטריומה
האם ניתן להרות במצס זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` ישראל מייזנר30/01/2008הממצאים אינם קשורים ככל הנראה בהפלה.
האנדומטריומה יכולה לגרום להפרעות בכניסה להריון. האינדיקציה לניתוח תקבע על ידי רופאייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvענת28/01/2008
שלום רב
במסגרת טיפולי פוריות ערכתי בדיקות דם,בניהן cmv.
נאמר לי כי כרגע ה-igM חיובי והדבר מסוכן בהריון ,ולכן כדי להמתין עם הטיפולים.
רציתי לדעת מה משמעות התוצאות ומתי אפשר לחזור ל טיפולים??
מה אומר הערך של 12.6 igG ?
ו"אבידיטי"79%??
תודה מראש על העזרה
ענת.
1 0.4- 0.01 IU/ml 12.9 CMV IgG
2 - POSITIVE CMV IgM
3 - % 79 CMV AVIDITY
- NEGATIVE TREPONEMA SCR./TPHA
פירוט הערות
מציין הערה
1
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי
0.6 מעל IU/ml=POSITIVE
2
הבדיקה בוצעה פעמיים
VIDAS-בוצע אימות ב
3
MV IGG HIGH AVIDITY= >70%
V IGG LOW AVIDITI= <20 %
G AVIDITY 20%-70% = גבולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008IgM הינו הנוגדן המראה על זיהום טרי בוירוס, בעוד שה IgG מראה על זיהום ישן. ערכי ה IgG והאבידיטי תקינים ומראים על זיהום ישן ככל הנראה, או זיהום טרם ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - זיהומים תוך רחמייםלילך28/01/2008
שלום
יש אצל חשד לעיכוב גדילה
מלבד לחץ דם,חלבון בשתן, ו cmv איזה עוד בדיקות יש לעשות כדי לשלול זיהומים תוך רחמיים?
תודה מראש לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008יש לבצע US מפורט בעיקר למוח העובר. הייתי בודק גם תרבית שתן לאם ובדיקת דם לנוגדנים לטוקסופלזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאורית28/01/2008
שלום רב,
אני מאד מאד מודאגת.
אני בשבוע 25+3 ביעתי אתמול אולטרא סאונד אצל רופא בקופ"ח, אך מכיוון שמצג העובר לא היה נוח להדגמה של אזור מסויים בראש הוא לחץ בחוזקה רבה משני צידי הבטן התחתונה על מנת לשנות תנוחה(מה שכלל לא עזר)במשך חצי שעה. לא הצלחתי לישון כל הלילה מדאגה, יש לי מעין כאבים בכל מקום שבו הוא ביצע לחיצה, אני ממש חשה בכאב במגע בכל אזור הבטן ששם התרחשה הבדיקה.
1. האם יכול להיות שנגרם נזק חלילה לעובר בעקבות הלחיצות העזות?
2.האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת שאין חלילה נזק לרחם/שליה או לעובר כמובן?
אני מאד חוששת, מכיוון שאני ביצעתי מי שפיר וסקירות פרטיות ואני מפחדת שכעת נעשתה טעות, עזור לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2008קורה לפעמים שקשה לצפות בעובר, ואז מנסים לשנות תנוחתו ע"י לחיצה על הבטן (לא צריך להגזים). הכאבים בד"כ חולפים תוך זמן קצר או מס' ימים. לחיצות אלו, בד"כ אינן גורמות כל נזק לא לעובר ולא לאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)