מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עפעפייםב23/10/2011
שלום
אני בחורה בת 25
בחודשים האחרונים העין השמאלית שלי נהייתה קטנה יותר מהעין הימנית.ז"א שהעפעף מכסה יותר את האישון מאשר העין הימנית .לא שמתי לב לכך רק כאשר מספר אנשים העירו לי על כך..הדבר אינו מפריע לראיה,בזמן האחרון אני כן מרגישה פיזית שינוי בעין שהיא יותר קטנה ההרגשה היא רק כשאני כמה בבוקר אחרי שנת לילה..אך מבחינה קוסמטית זה מפריע לי.כשאני עייפה רואים זאת יותר.
מה אפשר לעשות וממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט23/10/2011שלום רב,
יש צורך בהערכת מומחה לעפעפים (אוקולופלסטיקאי) לבדיקה האם ישנה צניחת עפעף או שמדובר על בעיה אחרת (למשל בלט של העין הנותן תמונה דומה לזו שהזכרת).
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת אחרי הניתוחחדוי22/10/2011
הורדתי את הפלסטרים אחרי ניתוח הרמת עפעפיים אחרי 6 ימים וממש רואים את החתך.
בעין אחת החתך ארוך יותר ויוצא מחוץ לגבולות הקו הטבעי של גלגל העין.
הרופא טען שבעין זו הצניחה היתה גדולה יותר והיתה אי סימטריה קלה בין העיניים.
האם זה נורמלי ? האם הצלקת היותר חיצונית תרפה (ממש רואים אותה)? איך אפשר בנתיים להסתיר את החתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת אחרי הניתוח - תגובה
פרופ. אריה נמט23/10/2011שלום רב,
פעמים רבות בניתוחי עפעפים עליונים החתך יוצא מחוץ לכפל הטבעי של העפעפיים לצורך הסרה מלאה של עודף העור, ולעיתים ישנה אסימטריה ולפיכך גם ההסרה אינה סימטרית. לרוב קיים ריפוי טוב של איזור הצלקת לאחר חודשים ספורים וניתן לאחר מספר שבועות להסתיר עם מיקאפ.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות לאחר ניתוחתמי22/10/2011
בת 58 עברתי 2 נתוחים בתל השומר אצל הרופא גיא בן סימון לפני שנה ושו העיינם דומעות אני לא יודעת מה לעשות יכול להיות שזה לא יצליח
בברכה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' גיא בן סימון22/10/2011תמר שלום
באם יש חזרה של הדמעת לאחר הניתוח יש לבוא שוב להבדק ולבצע שטיפת דרכי דמעות.
לרוב אם אין דמעות מספר חודשים לאחר הניתוח הסיבה לדמעת אינה כשלון הניתוח אלא סיבה אחרת, בכל מקרה עליך לקבוע תור לבדיקה חוזרת
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לאחר ניתוח עפעפייםחדוי17/10/2011
לפני יומיים עברתי ניתוח עפעפיים עליונים. התפתחה לי בצקת מתחת לעיניים אדומה \סגולה.
האם זהו מצב נורמלי ומה יש לעשות כדי להחיש את הורדת הנפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת לאחר ניתוח עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט18/10/2011שלום רב,
מדובר על תופעה טבעית לאחר ניתוח עפעפים עליונים. הנפיחות והבצקת יורדת אל העפעפיים התחתונים בשל הגרביטציה ונספגת בהדרגה.
הטיפולים המומלצים הינם פעילות פיזית להאצת מחזור הדם.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת
חדוי18/10/2011תודה על התשובה.
לי נאמר שאין לבצע כל פעילות גופנית במשך שבועיים, האם זה נכון?
לאיזן פעילות אתה מתכוון? מה לגבי עיסוי לימפטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת - תגובה
פרופ. אריה נמט18/10/2011אכן יומים לאחר הניתוח מוקדם מידי לבצע פעילות גופנית. כוונתי היא כשבוע לאחר הניתוח.
בשלב הנוכחי ניתן להשתמש בתרופת סבתא של הנחת כרוב על האיזור - מומלץ לקרר במקרר כשעה קודם לכן,מועכים ומניחים על המקום הכואב. חוזרים על התהליך מספר פעמים.
באשר לניקוז לימפטי- בהחלט עשוי להועיל, אך יש צורך בידיעה כיצד לבצעו נכון. המדובר בטכניקת עיסוי עדינה המניעה את העור ביחס לרקמה שמתחתיו בתנועות ריתמיות וקצובות ללא החלקה או לחץ. מנגנון הפעולה הינו עיסוי עדין המרכך שוליים של פצעים, ניקוי הפרשות באיזור המנותח ובנייה מואצת של כלי לימפה באזור הצלקת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף לאחר השתלת קרניתעידו15/10/2011
שלום רב,
אני בן 32. במהלך 10 השנים האחרונות הרכבתי עדשות מגע קשות המותאמות לבעיית הראיה שלי (קרטוקונוס). לפני כמה שנים הבחנתי בצניחת עפעף באחת העיניים, שקצת החמירה עם השנים. לפני כחודש עברתי השתלת קרנית בעין זו, ולמרות שתופעות הלוואי של הניתוח (אדמומיות, חוסר נוחות) עברו, העין עדיין נראית יותר סגורה מבעבר.
האם ניתוח צניחת עפעף אפשרי במקרה כזה? כמה זמן אחרי ניתוח השתלת קרנית רצוי לחכות לפני שניגשים להרמת עפעף? האם יש לחכות להסרת התפרים מהקרנית ורק אז לשקול ניתוח הרמה?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף לאחר השתלת קרנית - תגובה
פרופ' גיא בן סימון15/10/2011שלום רב
צניחת עפעף הינה תופעה שכיחה לאחר ניתוח עיני כדוגמת השתלת קרנית או ניתוח הסרת הירוד.
הדבר נכון בייחוד אם הרכבת עדשות מגע קשות בעבר.
אין כל מניעה לבצע ניתוח לתיקון צניחת עפעף לאחר ניתוח השתלת הקרנית אך מומלץ לחכות לפחות מספר חודשים בין שני הניתוחים.
הסיבות לכך הן שתיים - אחת מידת צניחת העפעף יכולה עוד להשתנות (לרוב מתייצבת 2-3 חודשים לאחר הניתוח). השניה יש להחלים לחלוטין מניתוח השתלת הקרנית לפחות עד הוצאת התפרים.
בברכת חג שמח,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון פזילהשרה13/10/2011
בתי בת 11 עברה לפני חודשים ניתוח לתיקון פזילה
ולפני כמה ימים שמנו לב שהעין בה עברה את הניתוח גדולה יותר מהעין השניה
האם זו תועת לוואי שעוברת או שצריך התערבות טיפולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון פזילה - תגובה
פרופ' גיא בן סימון14/10/2011שלום רב
שינוי במנח עפעפיים בהחלט יתכן לאחר ניתוחי פזילה בייחוד בניתוחים על השרירים האנכיים
בכל מקרה מומלץ להבדק על ידי הרופא המנתח לאמוד האם אכן מדובר במפתח עפעפיים שונה או במיקום אחר של העין.
לעתים נדמה כי יש הבדל בין שתי העיניים אך במדידות ובדיקה ההבדל מזערי
בברכה
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינת בניתוח להרמת עפעפייםלוסי05/10/2011
שלום,
אני בת 22 ואני מעוניינת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים (בעין אחת).
האם נשים בגילי עוברות ניתוח כזה או שכדאי לי לחכות?
חשוב לצין שמידת הצניחה לא משמעותית אך לי היא מפריעה.
האם לאחר הניתוח אני יכולה להרכיב עדשות מגע או שעלי להפסיק לתקופה ארוכה?
תודה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניינת בניתוח להרמת עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט05/10/2011מאיה שלום,
ישנם סוגים שונים של ניתוחי עפעפים. אני מניח משאלתך כי יש צניחת עפעף (פטוזיס) בעין אחת ולכן את מעונינת בניתוח. במקרים מעין אלה אנו מבצעים ניתוחים גם בגיל ילדות ובודאי בגיל 20.
כדאי לפנות להתיעצות למומחה לעפעפים (אוקולופלסטיקאי).
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת חומצה היאלורונית בעפעף התחתוןדניאל02/10/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם החומצה היאלורונית מגיבה כמו הזרקת בוטוקס (אי שליטה בשרירי הפנים)
ובנוסף הייתי שמחה לדעת מהו טווח המחירים לטיפול כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת חומצה היאלורונית בעפעף התחתון - תגובה
פרופ. אריה נמט02/10/2011דניאל שלום,
הזרקת כל חומר מילוי, כולל חומצה היאלורונית, ממלאת נפח תת עורי, (או עמוק יותר), וכלל לא משפיעה על פעילות השריר- ולכן מנגנון הפעולה שונה מהזרקת בוטוקס. לגבי עלויות- יש סוגים שונים וסמיכויות שונות. ככלל העלות נעה בין כ 1000-2500 ש"ח ל 1 סמ"ק.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, עוד שאלות קטנות...
דניאל02/10/2011האם קופת חולים כללית משתתפת בעליות הטיפול? (כמו בניתוחים פלסטיים).
והיכן הכי מומלץ לבצע את הטיפול באזור ירושלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, עוד שאלות קטנות... - תגובה
פרופ. אריה נמט03/10/2011קופות החולים לא משתתפות בעלויות הטיפול.
לגבי המלצות- אין לבצע פרסום למכונים או לרופאים במדור. תוכלי להתיעץ עם חברים בנידון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון פזילת ינקותשחר איש שלום25/09/2011
שלום רב,
לבתי בת 9 חודשים הומלץ לגשת לניתוח לתיקון פזילת ינקות. ההמלצה היא חד- משמעית וניתנה על ידי מספר רופאים.
התלבטותי היא האם עדיף ללכת לבי"ח ציבורי לבצע את הניתוח כי היא תינוקת או שעדיף לפנות דרך הביטוח הפרטי ולבצע את הניתוח בבי"ח פרטי כמו המדיקל/אסותא, שם אבחר את המנתח/ת, אך אין לי מושג מי המרדים ואין את כל מה שיש בבי"ח רגיל.
אודה על תשובתכם המהירה
עלינו להחליט בשבועיים הקרובים.
בברכת שנה טובה
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון פזילת ינקות - תגובה
פרופ' גיא בן סימון26/09/2011שלום רב
ככלל אין מניעה לבצע כל ניתוח רפואי במסגרת בית חולים ציבורי מה שהנך זכאי לו על פי חוק הבריאות.
אם ברשותך ביטוח פרטי ואתה מכיר את המנתח תוכל גם לבצע באופן פרטי.
אותו הניתוח מתבצע בשתי המסגרות.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך היכן בטוח יותר לעשות?
שחר איש שלום26/09/2011שלום רב דוקטור,
שאלתי הייתה האם ישנם היבטים לטובת בית החולים או לטובת ניתוח פרטי?
האם יש היבטים חשובים מבחינתי שעליי לברר בכל אחד מהמקרים?
המון תודה
ושנה טובה
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך היכן בטוח יותר לעשות? - תגובה
פרופ' גיא בן סימון26/09/2011להערכתי בטוח בשניהם באותה מידה
המרדימים העובדים בבתי חולים פרטיים לרוב עובדים במקביל בבתי חולים ציבוריים.
לכן התמיכה בכל נושא ההרדמה דומה, בייחוד בבתי חולים גודלים כמו אסותא
בבית חולים ציבורי יש תמיכה בכל הנוגע להרדמה ברמה הגבוהה ביותר, הענין היחידי הם התורים שעלולים להיות רחוקים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים מוזרים! אופציה לניתוח??לידור22/09/2011
היי אני בת 19. מאז שאני קטנה הצורה של העפעפיים שלי מוזרה - אני אשכרה נראית 'סינית'. העפעפיים מלוכסנים ויש אנשים שבטוחים שאני סינית!! אני לא אוהבת את זה ולמעשה זה ממש מםריע לי לפעמים. בבית ספר היו צוחקים עליי המון. מאד מאד הייתי רוצה עפעפיים נורמליים. נראה לי שבחורים לא מתחילים אתי כי הם חושבים שאני לא ישראלית, עובדת זרה או בת של עובדים זרים. המצב ממש מציק....
רציתי לדעת אם אפשר לעשות במקרה כזה ניתוח עפעפיים??? באיזה גיל? האם זה כואב וכמה זמן לוקח עד שהעינים מתרפאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים מוזרים! אופציה לניתוח?? - תגובה
פרופ. אריה נמט22/09/2011לידור שלום,
מבנה עפעפיים אוריאנטלי (עם מבנה המזכיר מוצא אסיאתי) נוצר בשל שוני בנקודת החיבור של שריר העפעף לעפעף ובשל הזוית של שולי העפעפים למבנה הגרמי של הארובה.
בארה"ב ובאוסטרליה ישנה תופעה שלם אנשים ממוצא אסייאתי המבקשים לשנות את מבנה העפעפים למערבי ואכן יש ניתוחים המשנים את המראה לכיוון זה.
עם זאת כדאי לזכור כי לפי רבים המראה ה"סיני" הוא נעים ומחמיא ולא תמיד כדאי לשנות את הצורה בה נבראנו- זה כמובן תלוי בשיקולך האישי. אני נוטה להאמין, מבלי להכירך, כי מעטים מאד, אם בכלל, רואים בכך חסרון כלשהו.
אם ברצונך לשקול ניתוח מסוג זה, כדאי לפנות למומחה לאוקולופלסטיקה לצורך בדיקה מדוקדקת והתייעצות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה לפני ניתוח עפעפייםאבי17/09/2011
שלום לרופאים ,
עשיתי ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים .הרופא נתן לי בשתיה דורמיקום .קראתי שדורמיקום הינה תרופה לטישטוש אבל שפעולתה הינה קיצרת טווח לכמה דק' ועל כן היא ניתנת לשם ביצוע פעולות קצרות והיא ניתנת בהזרקה .
ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים נימשך לעיתים קרוב לשעתיים .
האם הגיוני לתת תרופה זו לניתוח כזה ארוך, והאם בכלל נהוג לתת אותה לניתוח כזה בשתיה ולא בהזרקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה לפני ניתוח עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט22/09/2011שלום רב,
נושא ההרדמה לניתוחי עפעפים עליונים ו/או תחתונים הוא אינדיבידואלי ותלוי בגישות של הרופא ובמנותח.
ניתן עקרונית לבצע את הנתוח בהרדמה מקומית, עם טשטוש או בהרדמה כללית. הדבר תלוי גם בסוג הניתוח- לעיתים מדובר על הסרת שומנים ואז יש צורך לרוב לפחת בטשטוש ולעיתים הניתוח בעומק שטחי ואז ניתן להסתפק בהרדמה פחותה.
דורמיקום היא תרופה הנתנת לרוב דרך הוריד, אך יש הנותנים אותה בשתיה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לעפעפיים!חן13/09/2011
שלום,אני בת 24. לאחרונה התחיל להופיע יובש (כמו קילופים)בעפעפיים התחתונות,וגם אודם.התופעה ממש מציקה שכן אני מרגישה גם כמו עקצוצים בעפעפיים כאילו ששרטו אותי באזור. אשמח לדעת מה אומרת התופעה וכיצד ניתן לטפל בה? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לעפעפיים! - תגובה
פרופ' גיא בן סימון14/09/2011שלום רב
יובש, קשקשת ואודם בעפעפיים תחתונים יכולים להעיד על תגובה דלקתית אלרגית.
יש לבחון היטב האם את משתמשת בתכשירי איפור חדשים, קרם פנים מסוג חדש , טיפות עיניים - אם כן רצוי להפסיק ולראות את התגובה.
בהעדר תגובה - ניתן לשקול טיפול במשחות אנטי דלקתיות לאחר בדיקת רופא עיניים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים, מנתח
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 27 האם יש לי צניחת עפעפיים?ש11/09/2011
שלום, אני מרגיש לאחרונה שהעפעפיים שלי נורא כבדים. ועייפות נוראית בעניים. כאילו שנוסף שומן לעפעפיים. האם כתוצאה מעלייה במשקל הם יכולים לגדול??
יכול להיות שגם נולדתי אם פטוזיס קטן מולד, האם עם השנים זה יכול לגדול?
אם אני חושד שיש לי פטוזיס מה אני עושה? קובע תור לרופא עניים שיאבחן? האם מקובל בגיל 27 לעשות ניתוח הרמה?
האם דלקת מסויימת או סוג מסויים של ויטמינים יכלו לגרום לזה? אני במשך שנתיים לקחתי סוג של ויטמין בי. יכול להיות שהוא גרם לי להרגיש כזו עייפות וכבדות בעפעפיים ואף להגדיל אותם? אני אודה לכל תשובה, פשוט פעם העניים שלי היו יותר פתוחות ויפות עכשיו עושה רושם שהם כל הזמן רוצות להסגר, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 27 האם יש לי צניחת עפעפיים? - תגובה
פרופ' גיא בן סימון11/09/2011שלום רב
בהחלט צניחת עפעפיים יכולה להופיע בגיל צעיר, או על רקע צניחה מולדת או על רקע דלקות עיניים חוזרות.
סיבות נוספות לפטוזיס בגיל צעיר הן עדשות מגע, חבלה לעיניים, מחלות אלרגיות, שימוש ממושך בטיפות עיניים.
מומלץ מאוד להבדק על ידי רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה) על מנת לאמוד האם אכן ישנה צניחת עפעפיים והאם קיימת התוויה לניתוח.
עליה במשקל לא אמורה להביא לצניחת עפעפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ש11/09/2011אני לא משתמש בעדשות, ואין לי מחלות אלרגיות שום טיפות עניים שום כלום.
אני צריך להזמין קודם כל תור לרופא עניים שיבדוק ומשם למומחה שיבדוק?
אולי נולדתי עם זה ועד עכשיו לא ידעתי שזה צניחת עפעפיים קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' גיא בן סימון11/09/2011בהחלט יכול להיות שזו צניחה מולדת אשר הבחנת בה רק עתה.
אתה יכול לגשת ישירות לרופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין או באופן חליפי לרופא עיניים כללי אשר יפנה אותך למרפאת פלסטיקה של העין באחד מבתי החולים הסמוכים למקום מגוריך.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןפעות לאחר ניתוח פטוזיסמיכל09/09/2011
שלום רב,
אני עברתי ניתוח פטוזיס לפני כשבוע, בשתי העיניים כאשר עפעף בעין אחת היה מלכתחילה צנוח הרבה יותר.
רציתי לשאול:
1. יש לי בעין אחת תופעה של נפיחות ובצקת ושטפי דם באופן הרבה(!) יותר משמעותי מהעין האחרת. האם זה טבעי?
2. העיניים שלי היו גדולות ופתוחות ןעכשיו נוצר הרושם שעם התפרים הם כאילו קטנות יותר משהיו... יכול להיות שהתפרים ייגרמו לכך שהגודל של העיניים עכשיו יהיה קטן יותר משהיה לפני הניתוח?
3. באיזה שלב ניתן לדעת האם הניתוח הצליח?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות לאחר ניתוח פטוזיס - תגובה
פרופ' גיא בן סימון11/09/2011שלום רב
נפיחות אסימטרית יכולה בהחלט להופיע לאחר ניתוח, כך שאין סיבה לדאגה.
מפתח עפעפיים קטן לאחר הניתוח נובע מבצקת ודמם תת עורי, וכן בסוגי ניתוחי מסוימים התפרים גורמים למפתח קטן.
מומלץ להמתין 2-3 חודשים לאחר הניתוח על מנת לאמוד את התוצאה הסופית.
בתודה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקולופלסטיקהאבי03/09/2011
ד"ר נמט שלום רב ,
האם תוכל להגיד לי מי הוא כיום יו"ר החוג הישראלי לניתוחים אוקולופלסטיים ? האם החוג הזה קיים היום בכלל ,ואיך אני יוצר קשר עם יוה"ר?
תודה מראש ,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקולופלסטיקה - תגובה
פרופ. אריה נמט05/09/2011אבי שלום,
אכן קיים החוג הישראלי לאוקולופלסטיקה.
יו"ר החוג הינו ד"ר אשר מילשטיין, מנהל תחום אוקולופלסטיקה בבית חולים קפלן- ניתן להשיגו דרך מחלקתו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי05/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)