פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

 
  • המשך שאלה פטוזיס
    אליאור
    28/08/2011

    קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת!
    האם הצין אפ יכול לגרום איזה שהוא נזק עתידי?(צוואר,ראש, עמוד שידרה?)

    לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה פטוזיס

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה פטוזיס - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    29/08/2011

    אליאור שלום,
    מנח גבוה של הסנטר כפיצוי לצניחת העפעפים עשוי עקרונית להיות מלווה בכאבי צוואר או עמוד שדרה.
    איני יודע אם הנושא נבחן מחקרית לאורך זמן כגורם לבעיות עתידיות. קרוב לוודאי שברוב המקרים בהן יש הפרעות או כאבים, נעשה ניתוח לתיקון הפטוזיס.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוגי ניתוחי הסרת משקפיים
    מיטל
    26/08/2011

    שלום,
    עברתי בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ברשת עיניים ונמצאתי מתאימה לעבור את ניתוח הלאסק. יש לי מספר שאלות:
    1. ברצוני לברר האם הלאסק הינו ניתוח מורכב ומסוכן יותר משאר הניתוחים?
    2. ראיתי גם שישנו ניתוח הנקרא לאסיק. האם הלאסק הינו ניתוח משופר ומתקדם יותר מהלאסיק?
    3. הבחנתי כי ישנה סתירה בין שני אתרים המתמחים בעיניים: באתר עיניים של רשת עיניים מצויין כי ניתוח הלאסיק הינה השיטה המסורתית והיום כמעט ואין משתמשים בה, ולעומת זאת באתר 6X6 מצויין שהלאסיק הינו הניתוח הנפוץ ביותר כיום. מה נכון?

    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי ניתוחי הסרת משקפיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוגי ניתוחי הסרת משקפיים - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    27/08/2011

    מיטל שלום,

    בתחילת שנות ה 90 עם הופעת ניתוחי הרפרקציה עם ליזר היתה רק שיטה אחת PRK (מה שנקראת היום לאסק). באמצע שנות ה 90 פותחה שיטת הלאסיק עם חיתוך בקרנית שנחשבה אז למתקדמת יותר.
    בעשור האחרון נוכחו לראות כי ישנם סיבוכים מסוימים הקיימים רק בניתוחי חיתוך הקרנית (לאסיק),ולכן ישנה חזרה הדרגתית לשיטת ה PRK.
    לכל מכון יש את הסטטיסטיקה שלו, אך ניתן לומר באופן כללי שמי שמתאים בבדיקות לשיטת ה PRK- ללא חיתוך הקרנית- זו השיטה המומלצת לגביו.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פטוזיס
    אליאור
    26/08/2011

    בני בן ה4 יש פטוזיס מולד
    אנו מאוד חוששים לנתחו מכייון שהבנו שאחוזי הצלחה נמוכים ולפעמים אף נדרך עוד ניתוח לתיקון וכך שוב במשך השנים
    האם זה נכון? מה אחוזי הצלחה לניתוחי פטוזיס?
    מה יקרה ואם לא ננתחו?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פטוזיס - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    27/08/2011

    אליאור שלום,
    צניחת עפעף המופיעה בזמן הלידה הינה מולדת, ונובעת לרוב מפגם בתפקוד השריר האחראי על הרמת העפעף העליון – שריר הלבטור. לעיתים הצניחה קלה ולעיתים חמורה עד לחוסר פתיחה מלא של העפעף.

    לרוב אין החסימה חמורה,אך מפריעה אסטטית בשל אסימטריה בין העיניים. מקרים אלו מומלץ לנתח לרוב לקראת גיל בית הספר- גיל 4 או 5 שנים. מטרת הניתוח היא לשוות גובה ומראה שווה בין העיניים.
    באופן כללי יש שתי שיטות לניתוח של פטוזיס מולד. בשיטה אחת מבוצע קיצור של השריר מעלה העפעף (levator muscle), ואילו בשניה מוכנס שתל בין העפעף העליון הצנוח מתחת לעור ולשריר אל מעל הגבות. בדרך זו מבוצעת הרמת העפעף ע"י שרירי המצח (הפרונטליס). ניתן להשתיל שתל ממקור עצמוני (כדוגמת גיד מהירך של הילד), או להשתמש בשתל מלאכותי או טבעי אחר. ההחלטה על בחירת שיטת הניתוח היא רפואית ותלויה בחומרת צניחת העפעף וברמת תפקוד השריר מעלה העפעף.

    סיכויי ההצלחה משתנים בתלות בחומרת המקרה ולפיכך גם בסוג הניתוח הנדרש.
    ניתן לומר כי אחוזי ההצלחה (ניתוח ראשון מוצלח) של קיצור השריר הינם כ 85%, ועם השתל כ 75-80%.
    במידה ולא מנתחים- אם אין הפרעה לתפקודי הראיה (אין חסימת ציר ראיה ואין עין עצלה)- ההפרעה בעיקרה הינה קוסמטית וחברתית.


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קטרקט ומולטיפוקל
    רוני
    19/08/2011

    נבדקתי אצל אופוטומריסט מאחר ואינני רואה טוב , אני בת 60 מגיל 10 עם משקפיים ו10 שנים עם מולטיפוקל, והוא טוען שחדות הראיה ירדה ל6/9 ווהמספר ירד בחצי מספר ולקריאה עלה, הרופא שהלכתי אליו אמר שאין כל התחלת קטרקט חד משמעי, אופטומטריסט אחר הוריד לי מספר שלם, אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אשמח מאד להבהרה והכוונה.
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט ומולטיפוקל

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קטרקט ומולטיפוקל - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    22/08/2011

    רוני שלום,

    במידה ואין קטרקט (או בעיות אחרות בבדיקת העינים) כפי שנאמר לך, כל מה שיש לבצע זה התאמת משקפים ע"י אופטומטריסט טוב.
    אם אינך בטוחה אם את בידים טובות, בקשי המלצות לגבי האופטומטריסט מרופא העינים.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התלבטות על לייזר
    דוד
    19/08/2011

    שלום רב.
    אני נער בן 22.מאז גיל 14 בערך יש לי מספר 1 וחצי בעיניים שלא השתנה עד היום.בנוסף עין שמאל שלי עצלה ויש לי צילינדר.מעולם לא השתמשתי במשקפיים(כן אני יודע שזה מפגר)וכבר די התרגלתי לחיות ככה.חוץ מזה לפעמים כשאני צריך לראות משהו לרחוק אני מכווץ את העיניים ואז רואה קצת יותר טוב.יש לי משקפיים שאיתם אני רק נוהג וחוץ מזה אף פעם לא שם אותם.איזה אופטומטריסט אמר לי שלייזר יהיה בעייתי בגלל שהשרירים של העיניים שלי כבר גמורים...יש לציין כי עשיתי בדיקות התאמה לפני 3 שנים והכל היה תקין והרופא כבר רצא לקבוע לי תור.אשמח לשמוע את דעתך האם יכולה לההיות בעייתיות בלייזר במקרה שלי?
    תודה רבה!

    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות על לייזר

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התלבטות על לייזר - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    22/08/2011

    דוד שלום,
    על סמך תיאורך נשמע כי אין מניעה מביצוע ניתוח תשבורת (לייזר)- כמובן במידה ובדיקות ההכנה מאשרות כי אין בעיה.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חסימה בשק הדמעות
    טלי חסין
    21/08/2011

    ערב טוב,

    אני בת 25 ומזה כשנה אני סובלת מדמעות בלתי פוסקות, עשו לי ניקוז ולאחר כמה ימים זה חזר שוב, במשך כל שעות היום אני דומעת, לאחר תקופה ארוכה העיניים התחילו גם להיות אדומות מאוד , חוות דעת של רופא אחד אמר לי שיש לי דלקת לחמית ע"ע על רקע אלרגי ונתן לי טיפול בסטרואדים , במהלך הטיפול בסטרואידים האדמומיות עברה והדמעות עברו חלקית ולאחר הפסקת הסטרואידים הדמעות והאדמומיות חזרו, רופא נוסף אמר לי שאין מנוס מניתוח לפתיחת שק הדמעות מכוון שזה חסום ולכן כל הדמעות יוצאות ולא מתנקזות.
    אף טיפול תרופתי לא עזר, ואני מאוד סובלת מדבר זה.
    מה משמעות הניתוח, האם יש בו סיכון, הוא נעשה בהרדמה מלאה או חלקית

    אודה לתשובתך,
    טלי

    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בשק הדמעות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חסימה בשק הדמעות - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    22/08/2011

    שלום טלי,
    יש מספר מקומות אפשריים של חסימת דרכי הדמעות. במידה והחסימה ממוקמת בחלק הקרוב לעין- מדובר על פעולת הרחבה שוטה הנמשכת כ 5 דקות ובהרדמה מקימית.
    מאידך, אם החסימה עמוקה יותר יש לבצע ניתוח ליצירת מעקף של דרכי הדמעות. מדובר על ניתוח שניתן לבצעו דרך חתך בעור או דרך האף עם כ 80% הצלחה והוא מבוצע בהרדמה מקומית או כללית, בתלות במקרה.
    יש צורך לבצע הערכה ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה ודרכי דמעות.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבצס ותסנין בקרנית
    בת 26
    06/02/2010

    אני בת 26 ,
    לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
    מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
    במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
    תרופות :
    ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
    Vigamox כל שעה
    Erythromycin 3 פעמיים ביום
    וכמובן לחזור מחר להם ...

    מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?

    תודה והשבת שלום

    לקביעת תור
    סגירה
    אבצס ותסנין בקרנית

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבצס בקרנית

    פרופ' גיא בן סימון
    07/02/2010

    שלום רב

    אבצס בקרנית הוא לרוב זיהום חיידקי משני לעדשות מגע.

    הטיפול הוא טיפות אנטיביוטיקה (ויגמוקס במקרה שלך) כל שעה על מנת שלא יתפשט לאיזור נרחב בקרנית או חמור מכך לתוך החלק הקדמי של העין.

    כאשר מטפלים לרוב יש ריפוי מלא ללא נזק שארי לעין או לראיה. אם מאידך לא מטפלים עלול להווצר זיהום קשה עם נזק בלתי הפיך לעין ולראיה, ולכן בהחלט חייבים לקחת טיפות כל שעה אפילו בלילה כהמלצת הרופא המטפל.

    אבצס בקרנית לרוב הינו משני לעדשות מגע, כך שחשוב מאוד להקפיד על היגיינה וחיטוי עדשות מגע בתמיסות המומלצות. מובן שאסור להרכיב את עדשות המגע בזמן זיהום פעיל, ורק לאחר בדיקת הרופא המטפל.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבצס בקרנית

    רחל
    22/08/2011

    ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבצס בקרנית,אשמח לתשובה

    רחל
    22/08/2011

    ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיחזור צינורית דמעות לאחר ניתוח BCC
    אהובה
    16/08/2011

    בת 48 כחודש וחצי לאחר ניתוח BCC העין דומעת ומפרישה הפרשה מוגלתית.
    האם אהיה חייבת לעבור ניתוח לשיחזור צינורית הדמעות? ואם כן אז באיזה שלב יהיה ניתן לבצע זאת והאם ההחלמה קשה וארוכה . אודה לתשובתך המהירה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שיחזור צינורית דמעות לאחר ניתוח BCC - תגובה

    פרופ' גיא בן סימון
    17/08/2011

    שלום רב

    הדבר תלוי באם נגרם נזק לצינורית הדמעות בעת ניתוח הסרת הגידול.

    לעתים לצורך הסרה מלאה של הגידול אנו נאלצים להסיר גם חלק ממערכת ניקוז הדמעות. יש מקרים בהם הדבר אינו מחייב שחזור של מערכת הניקוז, אך בפעמים אחרות יש צורך בניתוח נוסף.

    עלייך להיוועץ ברופא המנתח להבין את מידת הנזק (אם בכלל) אשר נגרם למערכת ניקוז הדמעות, וכן האם יש צורך לנתח.

    לפי הספרות יש להמתין כ 5 שנים לאחר ניתוח הסרת הגידול, על מנת לוודא שאין חזרה, אך מנתחים רבים בוחרים לבצע את הניתוח 1-2 שנים לאחר הסרת הגידול.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ושאלה נוספת

    אהובה
    17/08/2011

    הבנתי מהתשובה שיהיה עלי להמתין 1-2 שנים לשיחזור צינורית הדמעות לאחר SSR
    האם יש פתרון זמני שיכול להקל על הדמעת יתר והדלקות המטרידות?
    מאד קשה לעבוד ולהסתדר כך. אודה לתשובתך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ושאלה נוספת - תגובה

    פרופ' גיא בן סימון
    18/08/2011

    שוב שלום,

    הדבר תלוי בשלמות האנטומית של מערכת ניקוז הדמעות, וכן בבדיקה קפדנית של משטח העין החיצוני ומנח העפעפיים.

    במקרים רבים ניתן להקל אך יש להתחשב בבדיקה הקלינית.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לכלוך בעיינים
    חן
    11/08/2011

    שלום אני בת 21... כבר לפני כמה שנים הרגשתי שאני מסתכלת על דף לבן אני רואה מין כמו לכלוך קטן כזה בתוך העין ממש ...ועכשיו בזמן האחרון זה ממש החמיר יש הרבה לכלוכים אני רואה אותם בזמן שאני מסתכלת על המחשב ויש הרבה אור ממש בתוך העין זה מסתובב עם העישון יחד...מה זה יכול להיות איך מטפלים? תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    לכלוך בעיינים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לכלוך בעיינים - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    13/08/2011

    חן שלום,

    התופעה אותה את מתארת דורשת בדיקה מיידית של רופא עינים הכוללת הרחבת האישונים ובדיקה למצב הרשתית.
    עצתי שתפני בהקדם האפשרי לבדיקה זו.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך הכי מומלץ להשתמש בסטילה
    ירון
    08/08/2011

    רציתי לדעת אם זה הגיוני
    שאחרי כל פעם שני הולך לבריכה העיניים שלי כל כך אדומות ?

    אני לא יודע כבר מה לעשות, אני שם סטילה ואז זה מסתדר אבל רציתי לדעת אם זה נורמלי.
    אשמח לתשובה.


    ----------
    ירון
    "עיניים אדומות לרווחה"


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך הכי מומלץ להשתמש בסטילה - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    08/08/2011

    ירון שלום,

    סטילה הינן טיפות המכילות מכווצי כלי דם וחומר משמר.
    לפיכך ישנן 2 תוצאות לא רצויות בשימוש קבוע איתן: 1. תופעה הנקראת rebound- הרחבת כלי דם לאחר הפסקת השימוש בהן.
    2. גירוי של העין בשל החומר המשמר המצוי בהן.
    ההמלצה היא להשתמש בטיפות מעין אלה באופן מוגבל, והעדיפות היא בשימוש עם טיפות ללא חומר משמר כדוגמת: ג'נטיל, רפרש, הילוקומוד ועוד.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח הרמת עפעפיים
    מפחדתתת
    05/08/2011

    שלום,
    עשיתי ניתוח קוסמטי לפני 6 ימים. עפעפיים עליונות ותחתונות. הנפיחות יורדת לאט וכעת אני רואה שהתפרים שונים מאוד מעין לעין. בעין השמאלית חתכים גם בצד. בעפעפיים העליונים חתכים לא ישרים בכלל. נראה שהעפעף קרוב לעין כאילו מצמצו לי את העין הגדולה שהייתה לפני כן. כאילו קצב חתך לי את העיניים בעיוורון מוחלט. עזרה!!!

    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח הרמת עפעפיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח הרמת עפעפיים - תגובה

    פרופ' גיא בן סימון
    06/08/2011

    שלום רב

    החתכים בניתוחי עפעפיים עליונים ותחתונים נעשים לפי הקפל הטבעי של העפעף אשר שונה מצד לצד, לכן אין להבהל אם החתכים אינם נראים שווה מיד לאחר הניתוח.

    החשוב הוא שלאחר השלמת ההחלמה (2-3 חודשים לאחר הניתוח) העפעפיים תהינה פתוחות וסימטריות, שבוע לאחר הניתוח עדיין מוקדם מאוד לקבוע את התוצאה הסופית.

    מטבע הדברים את מוזמנת לביקורת אצל הרופא המנתח, ותוכלי להיוועץ איתו לגבי ההחלמה.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח הוצאת דרמואידציסט
    שגית אליאס
    02/08/2011

    בתי עברה לפני שנה חודש, בהיותה בת שנה וו-3 חודשים, ניתוח להסרת דרמואיד ציסט מעל גבה שמאל .הניתוח נערך ע"י רופא עניים מומחה בתחום שעשה חתך בכפל העפעף, הניתוח ערך מעבר לזמן ששיער הרופא ובהצלחה מבחינת הוצאת הציסטה. עם זאת לבתי מאז הניתוח אסימטריה בולטת בין שתי העניים כאשר העין המנותחת נראית "קטנה יותר". הרופא המנתח לא נתן תשובה מספקת.
    האים מוכר לך? מה עושים במקרה כזה?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח הוצאת דרמואידציסט - תגובה

    פרופ' גיא בן סימון
    02/08/2011

    שלום רב

    הוצאה של ציסטה דרמואידית אינה בהכרחה פרוצדורה פשוטה, לכן התארכות הניתוח אינה מעידה דבר על טיבו, העיקר הוא שהציסטה הוסרה בשלמות (לעתים יש לעבוד מאוד לאט על מנת למנוע פיצוץ הציסטה תוך כדי ניתוח).

    עין הנראית קטנה יותר יתכן הסובלת מצניחת עפעף שיכולה להתפתח לאחר הניתוח, בהתאם למיקום הראשוני של הציסטה הדרמואידית. באם הדבר משמעותי (מבחינה תפקודית או אסתטית) ניתן לשקול ניתוח.

    עצתי לך להבדק שוב על ידי הרופא המנתח לאמוד את מנח העפעפיים ולבחון את האפשרות של ניתוח תיקון עפעפיים.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח עפעפיים
    מיכל בלוריאן
    01/08/2011

    שלום אני בת 54 ויש לי צניחת שומן בעפעפיים התחתונות שיוצר מראה של עיניים שקועות.
    מבקשת לברר לגבי הניתוח.
    מה הסיכונים, כמה זמן זה מחזיק, מה עלויות ומשך החלמה.
    תודה והמשך יום נפלא
    מיכל

    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח עפעפיים - תגובה

    פרופ' גיא בן סימון
    02/08/2011

    שלום רב

    ישנם מספר טיפולי או ניתוחים אפשריים לתיקון צניחת עפעפיים תחתונים, הדבר תלוי בגורמים למראה העיניים השקועות אצלך.

    במידה שיש בלט שומן נכר, ניתן לבצע עיצוב שומן בחתך בחלק הפנימי של העפעף (לחמית) אשר אינו משאיר צלקת ניתוחית.

    במידה שיש עודף עור / קמטים - ניתן לבצע הסרה חלקית של העור בתוספת לעיצוב השומן

    במקרים מסוימים בהם בלט השומן הוא קל, אפשר להזריק חומר מילוי (חומצה היאלורונית) לאיזור השקע המטשטש מאוד את המראה השקוע.

    ניתוחים מחזיקים מספר שנים ומילוי בין 1-2 שנים.

    בברכה,

    דר' בן סימון גיא

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אני בת 39 ויש לי קצת התחלה של עודף
    קרין
    27/07/2011

    אני בת 38 שמעונינית לברר על ניתוח עפעפיים עליונות, יש לי ממש התחלה של
    עודף עור בעפעיים עליונות ורציתי לשאול אם יש רמות מסוימות של ניתוחים,
    אני ראיתי תמונות שעשו ניתוח וזה מתוח יותר מדי ואני רוצה משהו שיראה טבעי,
    יש דבר כזה, תיקון או שיטה לאלה שזה רק ממש התחיל?
    אני שואלת משום שאני קצת חוששת ומתלבטת ולכן אני רוצה לדעת..
    תודה על תשובתכם.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אני בת 39 ויש לי קצת התחלה של עודף - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    27/07/2011

    ליאן שלום,

    תמיד ניתן להסיר פחות עור ולהשאיר חלק מעודף העור. לרוב המנותחים מעונינם בהסרה מקסימלית- גם ליצירת מתח מקסימלי וגם כדי להשיג תוצאה שתחזיק זמן ארוך.

    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס
    ירון
    21/07/2011

    שלום רב
    לעיתים עקב יובש ובלפריטיס יש תחושת צריבה לא נעימה בעין שמאל ותמיד בערב,או בסוף היום מול מחשב מדוע?
    כמו כן יש התגברות של יובש מול מזגן,או מאורר בעבודה,אני אמור לטוס לארצות הברית להשתלמות בתחום הפרסום אך חושש עקב המזגנים בטיסה,נאמר לי שניתן להשיג משקפים אטומות משני הצדדים למניעת רוח ומזגן,האם השימוש בהם מסוכן,היות והכול יהיה אטום?
    לעיתים בבוקר,העינים יבשות מאד,נסיתי משחת ויטה פוס וצרב לי מה מומלץ לעשות,והאם יש טיפות ללא חומר משמר בסגנון הילו קומוד ליובש משני?
    בעבודה יש מזגן וזה לא נעים לי בעינים,האם מומלץ לרכוש מכשיר אדים?
    האם שימוש באומגה 3,יכול לסייע בהפחתת תחושת היובש והגירוי בעינים,והאם יכול להווצר מצב בו יהיה שיפור בתסמינים אבל יהיה יובש בעינים,והאם היובש המשני יכול להיות כרוני?
    האם מינון גבוה של אומגה 3[3] ליום,3 פעמים ביום משקפי חימום,ושילוב עם צמחי מרפא או טיפות ליובש בעינים הילו קומוד מהווה סתירה או בעיתיות בטיפול?
    והאם התרופה איזיסייט מביאה לריפוי בלפריטיס או רק להקלה על הסיפטומים?
    בברכה
    רביב


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    24/07/2011

    שלום רביב,

    במקרים של יובש משמעותי יש לברר תחילה האם ישנו גורם ליובש (כגון: בלפריטיס, אלרגיה, יובש משני למחלות אחרות וגדו.9. יש מצבים בהם ניתן לטפל בגורם הראשוני ובכך להקך משמעותית על היובש.
    מזגן ונוכחות רוח מגבירים את האידוי ולכן את היובש העינים. אכן ישנם משקפים אטומות (wet chamber) המגבירות את הלחות בסביבת משטח העין ומונעות את האידוי. הן יעילות ואין בהן סכנה. אומגה 3 נחשב ליעיל לבלפריטיס אחורית. יש מספר תכשירים ללא חומר משמר כדוגמת ג'נטיל, רפרש והילוקומוד. גם סיסטיין נחשב ליעיל עם מקדם בטחון גבוה.
    יש טיפולים נוספים אפשריים כמו טיפות ציקלוספורין או פלאגים ("פקקים" למניעת ניקוז הדמעות).
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
