פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס
    ירון
    21/07/2011

שלום רב
    לעיתים עקב יובש ובלפריטיס יש תחושת צריבה לא נעימה בעין שמאל ותמיד בערב,או בסוף היום מול מחשב מדוע?
    כמו כן יש התגברות של יובש מול מזגן,או מאורר בעבודה,אני אמור לטוס לארצות הברית להשתלמות בתחום הפרסום אך חושש עקב המזגנים בטיסה,נאמר לי שניתן להשיג משקפים אטומות משני הצדדים למניעת רוח ומזגן,האם השימוש בהם מסוכן,היות והכול יהיה אטום?
    לעיתים בבוקר,העינים יבשות מאד,נסיתי משחת ויטה פוס וצרב לי מה מומלץ לעשות,והאם יש טיפות ללא חומר משמר בסגנון הילו קומוד ליובש משני?
    בעבודה יש מזגן וזה לא נעים לי בעינים,האם מומלץ לרכוש מכשיר אדים?
    האם שימוש באומגה 3,יכול לסייע בהפחתת תחושת היובש והגירוי בעינים,והאם יכול להווצר מצב בו יהיה שיפור בתסמינים אבל יהיה יובש בעינים,והאם היובש המשני יכול להיות כרוני?
    האם מינון גבוה של אומגה 3[3] ליום,3 פעמים ביום משקפי חימום,ושילוב עם צמחי מרפא או טיפות ליובש בעינים הילו קומוד מהווה סתירה או בעיתיות בטיפול?
    והאם התרופה איזיסייט מביאה לריפוי בלפריטיס או רק להקלה על הסיפטומים?
    בברכה
    רביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס - תגובה

פרופ. אריה נמט
    24/07/2011

שלום רביב,

במקרים של יובש משמעותי יש לברר תחילה האם ישנו גורם ליובש (כגון: בלפריטיס, אלרגיה, יובש משני למחלות אחרות וגדו.9. יש מצבים בהם ניתן לטפל בגורם הראשוני ובכך להקך משמעותית על היובש.
    מזגן ונוכחות רוח מגבירים את האידוי ולכן את היובש העינים. אכן ישנם משקפים אטומות (wet chamber) המגבירות את הלחות בסביבת משטח העין ומונעות את האידוי. הן יעילות ואין בהן סכנה. אומגה 3 נחשב ליעיל לבלפריטיס אחורית. יש מספר תכשירים ללא חומר משמר כדוגמת ג'נטיל, רפרש והילוקומוד. גם סיסטיין נחשב ליעיל עם מקדם בטחון גבוה.
    יש טיפולים נוספים אפשריים כמו טיפות ציקלוספורין או פלאגים ("פקקים" למניעת ניקוז הדמעות).
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחר ניתוח להסרת גידול
    אהובה
    20/07/2011

שלום רב
    אני בת 48, עברתי לפני שבועיים ניתוח הסרת גידול. הבעיה היא שהעין דומעת.
    האם זה יישאר במצב זה או שיכול להיות שיפור עם הזמן?ובמידה ולא ישתפר כיצד ניתן לטפל בבעיה ?חשוב לי לדעת כיוון שזה עלול להפריע לי בעבודה. תודה

הוספת תגובה

• שאלה לאחר ניתוח להסרת גידול - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    21/07/2011

שלום רב

דמעת הינה תלונה שכיחה לאחר ניתוח עיניים או ניתוח תפולות העיניים (עפעפיים, ארובת העין).

הסיבה לדמעת יכולה להיות גירוי מקומי או במקרים מסוימים בעיה בניקוז הדמעות. לכל אחת מהסיבות טיפול שונה.

ככלל אם האנטומיה שמורה הדמעת צפוייה לחלוף. בכל מקרה מומלץ להבדק ולאמוד את הגורמים לדמעת אצלך.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים
    כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה בעפעף
    מרים
    19/07/2011

לבתי (32) יש בליטה בעפעף (כמו כדור קטן) זה לא כואב, אמרו לה שתצטרך כנראה התערבות חירורגית, היא מאוד חוששת, אשמח לקבל חוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בעפעף

הוספת תגובה

• בליטה בעפעף - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    21/07/2011

שלום רב

בליטות בעפעף יכולות לנבוע ממחלות דלקתיות, שינויי אנטומים או שינויים ציסטים.

במקרים רבים ניתן לפתור את הבעיה בניתוח מקומי אך יש לבדוק כל מקרה לגופו.

עצתי לביתך שתקבע פגישת ייעוץ על מנת לראות האם נדרש טיפול כירורגי, במקרים רבים ניתן לעקוב אחר הבליטה ללא כל התערבות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים
    כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה בדרכי דמעות לילד בן יותר משנה
    ברק
    12/07/2011

שלום.
    הבן שלי (שנה וחודש) נולד כשצינורית הניקוז/הדמעות שלו סתומה.
    כמובן שהוא במעקב ומאז נולד, אמרו לנו תמיד שזה נפוץ בתינוקות ושדרך הטיפול הנהוגה היא להמתין עד גיל שנה או יותר ולקוות שהצינור יפתח מאליו. בין לבין יש להשתדל לעשות לו עיסויים (שהסבירו לנו איך לבצע, אבל זה קשה מאוד להתמיד) ולבוא לביקורת.

הכל טוב ויפה, אלא שכבר שנה ויותר אנחנו מתמודדים עם ילד שיש לו הפרשות קבועות בעין (משתמשים במגבונים מיוחדים לשם כך), דלקות וחוסר ודאות מתי אם בכלל תיפתח הסתימה.
    בהתחלה אמרו לנו עד גיל שנה, עכשיו אומרים שנתיים..

הייתי שמח לשמוע דעתך בנושא. ההפרשות הקבועות, הדלקות החוזרות וחוסר הודאות, הפכו למצב מטריד..
    האם נדרש כבר ניתוח? מה הסיכונים במצב כזה ומה כולל הניתוח?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• חסימה בדרכי דמעות לילד בן יותר משנה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    12/07/2011

שלום רב

אכן חסימה מולדת בדרכי הדמעות במרבית המקרים חולפת עצמונית עד גיל שנה כאשר טיפול במסג'ים עשוי להועיל.

במידה שעדיין בנך סובל מומלץ לבצע שטיפת דרכי דמעות ופתיחת החסימה בהרדמה כללית. הניתוח בטוח מאוד ואחוזי ההצלחה עומדים על 80-90%.

מומלץ תחילה להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה - עפעפיים, ארובות עיניים ודרכי דמעות) על מנת לבחון האם בנך אכן מתאים לניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באומגה 3 ליובש בעיניים.
    יוסי/
    12/07/2011

שלום רב. האם אומגה 3 יכול לעזור לבעיית יובש בעיניים? בתודה, יוסי.

הוספת תגובה

• שימוש באומגה 3 ליובש בעיניים. - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    12/07/2011

שלום רב

ישנם דיווחים כי שימוש בחומצות שומן כ אומגה 3 מסייעים ליובש בעיניים, כך שאין מניעה לקחתם

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בעיניים לאחר שימוש בתרופות
    יוסי/
    12/07/2011

שלום. השתמשתי במשך כשבועיים בטיפות FML ובאופטילסט, וכעת, שבועיים לאחר השימוש כבר, העיניים שלי עדיין יבשות. היובש התחיל עם תחילת השימוש בתרופות. האם זה צריך לעבור ?איך ניתן לטפל בכך ולזרז את החלמה ? אשמח לשמוע חוות דעתך,
    ירדן

הוספת תגובה

• יובש בעיניים לאחר שימוש בתרופות - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    12/07/2011

שלום רב

טיפות עיניים רבות עלולות לגרום ליובש בעיניים בשל החומר המשמר שבתוכן (בנזלקוניום כלוריד)

ככלל יש לבדוק ממה נובע היובש (דלקת עפעפיים, פגיעה בבלוטת הדמעות) ולנסות לטפל בגורם, במידה שטיפול סטנדרטי אינו עובד ניתן לשים פקקים בעפעפיים. הכל תלוי במידת היובש ומידת ההפרעה העינית.

ניתן בבדיקה קלינית במרפאה לאמוד את הגורמים ליובש ולהתאים את הטיפול.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 39 מתחת לגבה
    מאי
    30/06/2011

אני בת 39 ויש לי מתחת לגבה כבר עודף עור, שנופל על העפעף, האם יש השלכות שלליות על הניתוח..והאם כדאי לי בשלב הזה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני בת 39 מתחת לגבה

הוספת תגובה

• אני בת 39 מתחת לגבה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    30/06/2011

שלום רב

הדבר תלוי במידת עודף העור, מנח הגבה ומנח העפעף ביחס לעין

מומלץ להבדק על מנת להחליט האם ניתן לעשות ניתוח כבר בשלב זה

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נגמררררר
    סיגל
    27/06/2011

הי אני סובלת כבר 3 חודשים מדלקת בלחמית כנראה.. השתמשתי בכל כך הרבה תכשירים המתאימים לדלקת הייתי במיון וגם כמה פעמים אצל רופא עיניים מומחה כלום לא עזר אני כמה בבוקר עם עיניים סגורות עם הפרשות יש לי תשתוש קטן בראיה וכאבי ראש חזקים... חשבנו שזה גם אולי אלרגיה אבל כלום לא עוזר.. הרופא אמר שזה משהו שנמשך זמן השאלה מה זמן כי זה כבר בלתי נסבל זה ממש גורם לך לא להיות את בחיי היום יום יש איזה משהו שאפשר לעשות בשביל שזה יעבור????

לקביעת תור
    סגירה
    לא נגמררררר

הוספת תגובה

• לא נגמררררר - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    28/06/2011

שלום רב

דלקות עיניים ממושכות אשר אינן מגיבות לטיפול מקובל עלולות להיות דלקת אלרגית.

באם טיפול סטרואידלי לא הגיב, לעתים ניתן לבצע הזרקות ללחמית בחלק העליון, אשר מתאים למצבים מסויימים.

במקרים אחרים יש לקחת משטח או תרבית מהעין.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    טל
    24/06/2011

היי, הייתי בבדיקת התאמה והציעו לי ניתוח לאסק קסטם ויו.. מה ידוע עליו?
    דבר שני, במקום אחד אמרו לי שאין לי יובש בעיניים ואילו במקום שני אמרו שיש לי קצת יובש..
    מזה אומר? האם זה יפגע בניתוח?
    תודההה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• הזרקות של חומצה אלרואית בשקיות

חיים רפל
    26/06/2012

נותחתי לפני חודש בנתוח להסרת משקפיים האם אני יכול להזריק חומצה אלרואית למילוי השקיות שנוצרו מתחת לעיניים תודה מראש על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקות של חומצה אלרואית בשקיות - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    01/07/2012

שלום רב

ניתן לבצע הזרקה של חומצה היאלורונית לשקיות מתחת לעיניים לאחר טיפול לייזר.

מומלץ לבצע בדיקת התאמת למילוי, מאחר שהמילוי מתאים רק לחלק מהמטופלים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    01/07/2012

שלום רב

זו אחת השיטות לבצע תיקון ראיה בלייזר, המותאם לתשבורת של העין

מבצעים קילוף השכבה השטחית של העין, לייזר ולאחר מכן החזרה של השכבה החיצונית של העין

יובש עלול להחמיר לאחר טיפול לייזר, אם כי הרופא המבצע יוכל להעריך את מידת היובש והאם אפשר לבצע את הטיפול.

זו אינה התויה מוחלטת לאי ביצוע הפעולה, אך עלייך לשאול את הרופא המבצע את הניתוח מה הסבירות שהיובש בעיניים יחמיר, ולאיזו תקופה.

בהצלחה!

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

פרופ. אריה נמט
    24/06/2011

טל שלום,
    בנוגע לסוג ניתוחי הליזר- אני מציע לפנות לפורום העוסק בניתוחי רפרקציה. (הורדת משקפים)
    חשוב לבצע בדיקת יובש לפני הניתוח. במידה וקים יובש, יש סכנה שהניתוח יחמיר אותו בשל פגיעה בקצוות העצב האחראים ללחלוח העין.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית
    חן
    19/06/2011

האם מי שמבקש לעשות ניתוח פלאסטי צריך לעבור בדיקה פסיכולוגית כלשהי על מנת לוודא שאין לו תסמונת bdd? נאמר לי שכך בזה בארה"ב.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה נפשית

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית - תגובה

פרופ. אריה נמט
    21/06/2011

חן שלום,
    את צודקת. בארה"ב מקובל לבצע בדיקה פסיכולוגית לפני ניתוח פלסטי.
    בארץ מקובל לבצע בדיקות כאלה במקרים בהם הרופא המנתח מתרשם מבעיה.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס
    דימה
    19/06/2011

שלום,

אני בן 23 וסובל מפטוזיס מולד. בגיל 7 עברתי ניתוח תיקון ששיפר את המצב במידה ניכרת, אך עדיין קיימת אסימטריה בולטת בין העיניים, ומראה כללי של עיניים טרוטות ועייפות. הדבר מפריע לי בעיקר מסיבות אסתטיות ואינני חושב ששדה הראייה נפגע.

שאלתי היא האם סביר שקופת החולים (אני מבוטח במאוחדת שיא) תאשר מימון ניתוח תיקון במצב זה? חשוב לציין שניתוח בעפעפיים לתיקון פטוזיס נכלל ברשימת השירותים הרפואיים שהביטוח מכסה, אולם לא ברור לי אם הכוונה רק לפטוזיס המהווה בעיה תפקודית.

לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס

הוספת תגובה

• פטוזיס - תגובה

פרופ. אריה נמט
    21/06/2011

דימה שלום,
    במידה וקיימת אסימטריה משמעוית עם צניחת עפעף (הגם שחלקי), סביר כי יאושר לך ניתוח.
    יש לפנות למומחה אוקולופלסטיקאי מטעם הקופה שיבצע הערכה ובמידה וימצא כי אתה זכאי, תופנה לניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש מציק בבלפריטיס
    ירון
    16/06/2011

שלום רב
    סובל כשנה מבלפריטיס ויובש בעינים
    טיפול באמצעות סטרואידים,משחות,טיפות,מכל סוג שנגע בעין גרם לצריבה בלתי נסבלת וגירוי עז.
    אנטיביוטיקה כאבי בטן[כמעט התעלפתי באירוע פרטי]
    והטיפול הופסק
    הדלקת החלה בעין ימין ןעברה גם לשמאל[למרות שהיתה דלקת רק בעין ימין]
    נוטל אומגה 3[3 פעמים ביום],מפעם לפעם טיפות הילו קומוד,וקומפרס חם והגיינה עדין מידי פעם יש צריבות עזות בעין שמאל,שם הרופא ציין לנוכחות חזקה של הדלקת,האם יובש בבלפריטיס אמור לרדת,או יכול להשאר?
    האם השימוש במשקפי חימום מסייע למצב הדלקתי?
    מול מחשב,לעיתים יש תחושת יובש עז לאחר כשעה מדוע,והאם מומלץ מסך למחשב?
    כמו כן נמצא כעת בטיפול נוסף של נטרופטית דיקור וצמחי מרפא ומכשיר אדים ממנו יוצאים אדים הגורמים לרטיבות ודמעות בעין האם זהו טיפול שמומלץ,או יכול להוות סיכון?
    האם יש כיום תרופה\תכשיר המסוגל להביא לריפוי הדלקת והיובש בעינים?
    האם מומלץ השימוש במשקפים סגורים,עקב רגישות למזגן או רוח בחוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    יובש מציק בבלפריטיס

הוספת תגובה

• יובש מציק בבלפריטיס - תגובה

פרופ. אריה נמט
    21/06/2011

שלום רחמים,
    נראה כי אתה מטפל היטב במצבך. הטיפול עם הקומפרסים אמור להקל מאד על ההרגשה . ישנם מספר טיפולים נוספים שעשויים להועיל כמו כדורי אנטיביוטיקה (דוקסילין). משקפי שמש סגורים עשויים גם הם להועיל ליובש.

כל הטיפולים צריכים להיעשות כמובן ע"י רופא עיניים.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט - עדשת מולטיפוקל
    שרית
    11/06/2011

לפני כ- 4 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת - הושתלה לי עדשה לראיה מרחוק. עלי לעבור עתה ניתוח בעין השניה. הומלץ לי להשתיל עדשת מולטיפוקל, או עדשה לקריאה. האם עדשות המולטיפוקל יעילות ובטוחות? האם הן באמת "עושות את העבודה" אני מכירה אנשים שלא הסתגלו לעדשות אלה במשקפיים, מה יקרה אם לא אסתגל לראיה דרכן בתוך העין? האם יש כבר נסיון וידע מספיקים לגבי עדשות אלה? תודה, שרית

הוספת תגובה

• בעיה דומה

יוליה
    16/10/2011

שרית, בוקר
    יש לי התלבטות דומה. האם ואיך ניתן ליצור אתך קשר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט - עדשת מולטיפוקל - תגובה

פרופ. אריה נמט
    11/06/2011

שרית שלום רב,

שאלתך טובה ונוגעת באחת הסוגיות ה"חמות" בתחום ניתוחי העיניים.
    אכן לא כל האנשים מסתגלים גם לעדשות מולטיפוקליות תוך עיניות, אם כי יש דיווחים טובים בסך הכל. השאלה הגדולה היא באמת אם הן עושות את העבודה- וכאן התשובה אינה חד משמעית.
    בכל מקרה, היות ויש לך עדשה אחת מלאכותית שאינה מולטיפוקלית, לא נראה שיש לך בכלל אופציה למולטיפוקלית בעין השניה.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס
    מעיין
    04/06/2011

שלום,
    היום ביקרתי אצל רופאת עיינים שקבעה שיש לי וירוס פפילומה. הופיע לי עפעף פצעון לבן לפני 4 חודשים והתפשט מתחת לעין , לגבה למצח...הרופאה הפנתה אותי לרופא פלסטיקה של העיניים.
    האם אתה מקבל לייעוצים פרטיים?או שמא יכול להמליץ על רופא פלסטיקאי של העין?
    אני מתחתנת בחודשים הקרובים וחוששת שזה לא ירד.
    מהן דרכי הטיפול?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס

הוספת תגובה

• וירוס - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/06/2011

שלום רב

הטיפול באיזור העפעפיים הוא צריבה במחט חשמלית, הטיפול יכול להתבצע או במרפאה או בניתוח והוא אינו כואב.

זמן ההחלמה כחודש מהטיפול.

אשמח לבדקך

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 38 ויש לי נפילה של העין
    מאי
    04/06/2011

שמתי לב בשנתיים האחרונה שיש לי קצת נפילה של העין כתוצאה מעור קצת מיותר בעפעיים העליונות..המצב שלעצמו לא כל כך נורא אבל השאלה שלי אם עדיף לעשות בשלב הזה ולא לחכות עוד שנתים שלוש שיהיה יותר גרוע...
    האם הניתוח הוא בהרדמה מלאה?
    ומה הטווח המחירים?
    תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בת 38 ויש לי נפילה של העין

הוספת תגובה

• בת 38 ויש לי נפילה של העין - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/06/2011

שלום רב

נפילה של עפעף יכולה לנבוע מעודף עור כפי שאת מתארת או מחולשה של שריר העפעף.

במקרים מסויימים ישנה גם צניחת גבות אך לרוב בגילאים מאוחרים יותר

באם הדבר מפריע לך תפקודית (הפרעה בשדה הראיה) או אסתטית, תוכלי בהחלט לבצע ניתוח מאחר שהגיל בהחלט מתאים

טווח המחירים נע לפי מידת הצניחה מאחר שבמקרים רבים חלק מהניתוח או כולו ממומן על ידי הביטוחים הרפואיים המשלימים

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה