פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלפרוספזם ...
    יונתן אל
    04/06/2011

שלום רב!
    כבר כתבתי פה מספר פעמים לגבי נושא הבלפרוספזם, אני אציין שוב שאני סובל מתופעה זו כבר שנה וחצי, עברתי 5 הזרקות של בוטוקוס שאף אחת מהם לא הייתה יעילה אפילו ב70% אני אציין גם שמתוך ה5 פעמים בהם עברתי היה לי 4 פעמים צניחת עפעף, 3 פעמים בעין ימין ופעם אחת בעין שמאל, אף על פי שהזרקנו על העפעף עצמו רק פעם אחת.
    דיברתי עם רופאיי לגבי הניתוח של כריתת השיר שגורם למצמוץ הלא רצוני והם אינם ממליצים עליו בתוקף מפני שאני בן 22 וזה משאיר צלקות נוראיות לדבריהם...
    עוד דבר שרופא אחר אמר לי זה שאין דבר כזה באמת בלפרוספזם ושזה הכול נובע ממתח ועצבים אישיים שלי... אני אציין שאני גם לוקח קלונקס וציפרלאקס כדור אחד ליום מכול אחד
    אני כבר חסר אונים, זה פוגע לי באיכות החיים בצורה דרסטית ביותר, פשוט נמאס לי כבר...
    אודה אם תוכל לחדש לי על טיפולים בנושא או לחדש לי משהו על מידת ההצלחה של הניתוח, עד כמה צלקות הוא באמת משאיר ואיך הוא מתבצע, או על כול טיפול אחר שלדעתך יהיה יעיל יותר מן ההזרקות הלא מוצלחות הללו !
    תודה על ההתייחסות יונתן :/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלפרוספזם ...

הוספת תגובה

• בלפרוספזם ... - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/06/2011

שלום רב

בלפרוספזם נובע מכיווץ לא רצוני של שריר ההבעה סביב העיניים, ונכון שהדבר עלול להיות קשור במתח הטיפול לכך הוא תרופתי או כירורגי

במידה שישנה הפרעה תפקודית ממשית וזריקות בוטוקס אינן עוזרות מומלץ בהחלט לבצע ניתוח

הניתוח אינו הרסני והוא כולל כריתה חלקית של שריר ההבעה באופן שאינו פוגע בתפקוד העפעפיים או מנגנון המצמוץ

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ עם רופא עיניים מומחה לפלסטיקה של העין - אוקולופלסטיקה על מנת שיוכל לבדקך ולראות האם הניתוח של כריתת השריר מתאים לך

במידה שיש עיניים יבשות (ממצא מאוד שכיח בחולי ספזם) מובן שיש צורך לטפל תחילה בהן לפני שמבצעים כל ניתוח

בתודה

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים מנתח
    כירורגיה פלסטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פפילמוה בעיין שמאל
    יאיר
    03/06/2011

שלום,

הלכתי אל רופאת העניינים במכבי והיא אמרה לי שיש פפילומה בעין שמאל בתוך הארובה וגולש על העףעף ככה שרואים את זה.
    אמרתי לה אני מעוניין בהסרה והיא נתנה לי הפניה לאסותא ביגאל אלון.

מה ששכחתי לשאול אותה, שיש לי ביטוח פרטי ואני מעוניין להסביר בדרך הכי קוסמטית ואצל רק מומחה, אני פוחד שסתם רופא יגע לי בעין.

האם ניתן להמליץ על מומחה גדול בתחום של הסרה כזאת וגם פלסטי ? אם לא ניתן להמליץ איזה שילוב של רופא או תחום אני צריך לחפש.

לקביעת תור
    סגירה
    פפילמוה בעיין שמאל

הוספת תגובה

• פפילמוה בעיין שמאל - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    03/06/2011

יאיר שלום רב

כל רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה) יוכל להסיר לך את הפפילומה בצורה אסתטית כך שלא תשאר צלקת נראית לעין

ביטוח פרטי לרוב מכסה את פגישת הייעוץ ועלות הניתוח כולל חדר הניתוח

בברכה

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים מנתח,אוקולופלסטיקה
    כירורגיה פלסטית ואסתטת - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים
    רותם
    02/06/2011

שלום, הייתי במכון CARE לפני כשבוע וקבעתי תור לניתוח לעוד שבועיים אצל ד"ר דומיניץ. אבל לאחר שבדקתי לעומק התחילו להיות לי חששות כבדים. המס' שלי מאוד גבוה, עשר בעין ימין, עשר וחצי בעין שמאל וצילינדר של חצי. ד"ר דומיניץ אמר שבעין שמאל כנראה ישאר לי מס' 1 ובעין ימין המס' ירד לגמריי. בגלל שהוא יגיע איתי עד לעובי הקרנית המינימלית (120 מיקרון אם אני לא טועה) אז הוא משלב עם זה ניתוח לחיזוק הקרנית. בפורומים מצאתי כי הסיכוי לסיבוכים כמו: דלקות עיניים, ראיה מטושטשת, צללים, עיוות של הקרנית ואפילו עיוורון גבוהים יותר במקרה שלי. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת, האם זה מסוכן להישאר עם קרנית דקה מאוד? אני מתוכננת לטוס לטיול חודש וחצי לאחר הניתוח..האם זה בעייתי? והאם מומלץ לי לעבור את הניתוח למרות הסיבוכים שקיימים? וגם, לא מצאתי מידע על הניתוח לחיזוק הקרנית.. עד כמה זה מגן עלי מפני סיבוכים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    03/06/2011

שלום רב

בכל ניתוח, כמו גם בניתוח לייזר להסרת משקפיים, עלולים להיות סיכונים וסיבוכים תוך ניתוחיים ומאוחרים.

ככל שהמספר גבוה יותר מידת התיקון הנדרשת בלייזר רבה יותר. השאלות שלך נכונות ומוצדקות, ועלייך לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל תשובות מדויקות, מאחר שרק הרופא המטפל יכול לתת לך מספרים מדוקים על אחוז ההצלחה והסיבוכים בטיפולים לקוצר ראיה גבוה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עיניים

ארז
    05/06/2011

שלום רותם

לפני כ 3 שנים גם אני ביצעתי ניתוח לייזר בעיניים - פחות מורכב משלך אך גם בסיכון גבוה.
    כולם דיברו איתי על הראייה ואף אחד לא דיבר על הסיכונים.

דבר ראשון הייתי דוחה את הניתוח לאחר הטיסה. לא תהיה לך בעיה לטוס והראייה שלך תהיה מעולה אך החודשים הראשונים לאחר הניתוח הם קריטים לשמירה על הגיינה וטיפול נאות בעין שמתאוששת מטראומה. מדובר על משטר קפדני של טיפטוף מיני טיפות כל שעתיים שלוש ומריחת מישחות. קשה לשמור על מישטר כזה בזמן טיסה לחו"ל. ומה יקרה אם תאבד את הטיפות?

הדבר הבא ואולי החשוב ביותר. לאחר הניתוח היה לי יובש נורא בעיניים. בתחילה הובטח לי שתוך חודש זה יעבור, כשזה לא עבר הובטח לי שתוך חודשיים זה יעבור וכן הלאה. בסוף השלמתי עם העובדה שהעין שלי תיוותר יבשה כנראה לצמיתות. היובש לכשעצמו לא מטריד אותי הרבה מלבד בבקרים (ממש קשה לי לפתוח את העיניים ואז אני משתמש בדמעות מלאכותיות) אך אם אני לא מרטיב את העיניים בדמעות מלאכותיות במהלך היום נוצרות לי דלקות שדורשות ביקורים חוזרים אצל רופא עיניים וטיפול באנטיביוטיקה. גם חברתי שעברה ניתוח לייזר סובלת מיובש בעיניים אם כי ברמה מעט פחותה משלי (גם היא משתמשת בדמעות מלאכותיות).

שורה תחתונה - בסופו של דבר בעתיד הקרוב כנראה ששוב יעלה לי המספר ואז גם אסבול מכובד ראייה וגם מעיניים יבשות. האם זה שווה את זה?
    אני לא בטוח, אבל חשוב שתדע שהסיכוי לעיניים יבשות הוא לא נמוך (או חס וחלילה לבעיה קריטית יותר) - דבר על כך עם רופא העיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף נפול בעין אחת ונפוח .
    אבי
    31/05/2011

שלום

יש לי בעיה בעין אחת שהעפעף בה נפול ונפוח חשוב לי לציין שאין לי : גירוד, צריבה, הפרעות בראייה וכו' , ברוך השם !

אבל מה שכן מפריע לי הוא שעפעף נפול ונפוח ויש חוסר שיווין בין שתיי העיניים עין אחת נראת יותר קטנה ואחת יותר גדולה , ואגב זה לא קבוע אם אני עוצם את העיניים ופותח רגיל את העין אז העפעף נפול אבל אם אני פותח בחוזקה אז העפעף נשאר לכמה דקות בסדר

הייתי אצל רופא בכללית והוא אמר שאני צריך ניתוח , אבל אני רוצה לקבל עוד תשובות כי הרבה אומרים לי שניתוח לגיל שלי אני לא צריך ..

מה אני צריך לעשות בידיוק ?

תודה על העזרה :]

לקביעת תור
    סגירה
    עפעף נפול בעין אחת ונפוח .

הוספת תגובה

• הנה תמונה

אבי
    31/05/2011

הנה תמונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה תמונה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    01/06/2011

אבי שלום

לפי התמונה אתה סובל מצניחת עפעף ימני עליון

ראשית חשוב לברר כמה זמן הצניחה קיימת ויש להביט בתמונות ישנות. אם הצניחה ממושכת והופיעה גם בגילאים צעירים יותר קרוב לודאי שמדובר באסימטריה מולדת של העפעפיים.

במידה שצניחת העפעף חדשה יש לברר מדוע היא הופיעה - למשל משנית לעדשות מגע, טיפות עיניים, מחלות אלרגיות, מחלות עצביות - וזאת על ידי בדיקה מלאה של העיניים והעפעפיים.

במרבית המקרים ניתן לתקן את צניחת העפעף בניתוח פשוט באופן יחסי ואפשר אף להראות לך במרפאה כיצד יראה העפעף לאחר הניתוח.
    אם הדבר מפריע לך הגיל אינו מגבלה לניתוח.

מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לניתוחי עפעפיים (אוקולופלסטיקה).

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשאול מה גורם לנציחת העפעף ?

אבירן
    01/06/2011

אפשר לשאול מה גורם לנציחת העפעף ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשאול מה גורם לנציחת העפעף ? - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    01/06/2011

לא ניתן לדעת

חייבים לבצע בדיקה יסודית

בברכה

דר' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלליות מתחת לעיניים
    אנונימית
    28/05/2011

שלום,אני נערה מתבגרת ואני סובלת מצלליות עמוקות מתחת לעיניים. נאמר לי שזה כתוצאה מחוסר שעות שינה וע"י תאי העור לא מספיקים לגדול וכו'...אומנם,גם בחופשים כאשר אני ישנה מספיק בהחלט יש לי צלליות ומעין "שקיות" מתחת לעיניים,אך מעט פחות.(כשאני ישנה אך בקושי הצלליות ו"השקיות" נעשות עמוקות מאוד).
    אני מעוניינת מאוד לדעת האם ישנה דרך להיפטר מהן,כיוון שהן מאוד בולטות אף בתצלומים,ואשמח אם תוכלו לייעץ לי על משחה וכדו',או על דבר שאין לו קשר לניתוח או לפעולה רפואית חודרנית כלשהי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צלליות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• צלליות מתחת לעיניים - תגובה

פרופ. אריה נמט
    28/05/2011

ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים, בייחוד אצל בעלי עור בגוון כהה. בזמן עייפות, חוסר נוזלים או מחלה, עלולה ההתכהות להחמיר, כנראה בשל השינויים בזרימת הדם הגורמים לעור מתחת לעיניים להיראות חיוור ולורידים להתבלט. גם הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי עשויים לגרום לעור להיראות חיוור יותר ולורידים להתבלט, כך שנוצר האפקט השחור.
    אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון השחור מתחת לעיניים הוא תוצאה של מבנה העצם: עיניים שקועות יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים. סיבות אחרות הגורמות לאפקט שחור הינן עייפות, הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי שעשויים לגרום לעור להיראות שחור יותר בשל חיוורון ובלט ורידים,
    סיבות אחרות לתופעה הינן: יתר פיגמנטציה ,חשיפה מוגזמת לשמש ללא הגנה מתחת לעיניים, תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים ומיעוט בשתייה המשפיעה על לחות העור
    הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל.
    אפשר להשיג שיפור חלקי באמצעות שימוש ממושך בתכשירים קוסמטים . כמו כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח מסנני קרינה.
    לסיכום, הפתרונות המוצעים הינם:
    מניעה:
    שינה טובה
    המנעות מחשיפה לשמש
    טיפול:
    תכשירים מקומיים: הידרוקינון (חומר הבהרה שניתן עם מרשם רופא)
    קרמים העשירים בלחות, עשויים להפחית את בלט הורידים ולהגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור. כל זה עשוי לתת לעור מראה אחיד יותר ומוצק יותר.
    תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים השחורים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר בעיניים
    תמי
    28/05/2011

שלום רב,
    אני בת 28 ש', מספרי בעין ימין 3.75 ובאוזן שמאל 4.75 עם צילינדרים נמוכים יחסית (פחות מ-1). עשיתי בדיקות התאמה לניתוח לייזר בעיניים ב'הדסה' ונמצאתי מתאימה. שתי שאלות לי:
    האחת סבלתי בעבר מעין עצלה, וראייתי האופטימלית איננה 6:6, האם זהו משתנה שעלי לקחת בחשבון במידה ולא אגיע לראייתי האופטימאלית בניתוח ואז זה מתווסף לכך שמלכתחילה אני מתחילה מנקודת פתיחה פחות טובה?
    השאלה השנייה היא האם ידוע ממחקרים לאיזה אחוז מהמנותחים חוזר המספר בחלקו או בשלמותו,איזה טווח זמן מהניתוח הוא הנפוץ לכך? וכמה מהמנותחים אינם יוכלו להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח במידה והוא יחזור להם..?
    בתודה מראש,
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר בעיניים

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר בעיניים - תגובה

פרופ. אריה נמט
    28/05/2011

שלום רב,

במקרה של עין עצלה, שהיפור הראיה צפוי להגיע עד הסף האופטימלי של הראיה של העין, ולא ליותר מכך. צריך להיות מודע לכך, כשם שיודעם שבהרכת אמצעים אופטים כמו משקפים לא מגיעים לחדות מקסימלית במקרה עין עצלה.
    יש מחקרים העוסקים בתחום החזרה של המשקפים. יש מגוון רחב של תוצאות שונות במחקרים.. באופן כללי, כאשר קוצר הראיה הבסיסי הוא בין 1- ל 6-, אחוז החזרה בין 5-10%, וכשהוא בין 6- ל 15-, אחוז החזרה בין 10-40% במחקרים השונים.
    נדיר שיש בעיה להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הבהרה
    עדנה
    25/05/2011

לדר' נמט תודה על התשובה המהירה אבל - רציתי בכל זאת תגובתך על נתוח שהוא בזווית העין החיצונית כפי שהציעה המנתחת הפלסטית , האם עשית? האם שמעת על סוג זה? והאם "תיקון" בפעם הרביעית עלול לגרום לסיבוכים י ו ת ר מאשר פעמים קודמות והאם בכלל נתקלת ב4 ניתוחים כאלו???
    (אציין גם שאני סובלת מאד מבלפריטיס כ-4 שנים ועד היום איני בטוחה האם יש או אין לזה קשר לניתוח העפע')
    שוב תודה על תשובתך הנוספת, עדנה

לקביעת תור
    סגירה
    עוד הבהרה

הוספת תגובה

• עוד הבהרה - תגובה

פרופ. אריה נמט
    26/05/2011

עדנה שלום,
    ניתוח בזוית העין החיצונית הינו נפוץ מאד. לא ברור לאליו 4 ניתוחים את מתכוונת. במידה והם נעשו כולם באיזור זה, נראה שיש צורך בתיקון עם השתלת רקמה נוספת.
    יש צורך לבדוק אותך כדי להבין את משמעות הבעיה ואת הפתרונות הבאים בחשבון.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים תחתון נתוח חוזר
    עדנה
    24/05/2011

שלום רב, אני חושבת שהמקרה שלי יחיד ומיוחד ולא לטובה . לצערי הגדול מאד עברים 3!!! נתוחי הרמת עפעפיים . הראשון במסגרת נתוח פלסטי של הרמת עליון+תחתון ומכיוון שהתחתון לא צלח הרימה פעם שניה אותן אקולופלסטיקאית בהדסה. ולאחר שנה !!! בפעם השלישית תקון כזה בשערי צדק. נדמה לי שדר' נמט יזכור המקרה ואותי....
    מאז עברו שנתיים וחצי כשעפעפ תחתון אחד עדיין משוך - לדעתי - כלפי מטה יותר מהעין השניה ועיין זו אינה נסגרת באותה קלות כמו השניה. נפגשתי עם מנתחת פלסטיקאית שהציעה לעשות נתוח רק בזווית החיצונית של העין וע'י כך להרים העפעפיים התחתונות . היא ציינה שזה לא נתוח רגיל כמו הרמת עפעפ תחתון. עלי לציין שיש לי שקעים מאד עמוקים מתחת לעיניים שזה בהחלט מזקין את הפנים. בדר'כ אני בריאה.
    שאלתי אליך ד'ר יקר - מלבד הפחדים העצומים שלי וביש המזל האם אתה מבין את כוונתה, האם היית מציע לי בכלל לעשות תיקון בפעם הרביעית או באופן מוחלט לא!
    תודה, עדנה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים תחתון נתוח חוזר - תגובה

פרופ. אריה נמט
    24/05/2011

עדנה שלום,

צריך כמובן לבחון את המקרה ובאיזה מצב את נמצאת היום. האם יש דמעת או תלונות אחרות?
    כדאי להיות בטוחים ממש שאת זקוקה לניתוח לפני שמבצעים אותו.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון פזילה
    שרית
    23/05/2011

ברצוני לעשות ניתוח לתיקון פזילה אני בת 26 וגרה בירושלים אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקום בו מבצעים את הניתוח באיזור מגוריי תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון פזילה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון פזילה - תגובה

פרופ. אריה נמט
    23/05/2011

שרית שלום,

אני מכיר רופא מצוין בתחום- ד"ר פול כהן העובד בבית חולים שערי צדק.
    בהצלחה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פטוזיס חוזר לילד בן 5
    יצחק
    20/05/2011

שלום,
    בני בן ה- 5 צריך לעבור ניתוח פטוזיס חוזר בעין שמאל לאחר שלושה ניתוחים בהם העפעף נפל מעט לאחר מס' חודשים. יש לציין שמטרת הניתוח היא קוסמטית בלבד ואילו ציר הראיה אינו מכוסה בכלל. הניתוחים בוצעו בבי"ח ציבורי ע"י חוט סיליקון בשלושתם. לאחרונה החלפתי רופא והרופא אמר שבניתוח הוא מוציא גיד מהרגל כדי להשתמש בו במקום חוט הסיליקון.
    הרופא הוא פרופסור מאד מכובד ובעל נסיון עשיר בנושא ובניתוחים מסוג זה אך עדיין, הוא רופא של העין. ששאלתי אותו האם אורטופד צריך להיות בניתוח ולהוציא את הגיד (כך לפחות אני חושב), תשובתו היתה שאין צורך בכך והוא מבצע זאת בעצמו.
    שאלתי היא, האם אל עף ניסיונו של הרופא, אין באמת צורך באורטופד שיעשה את הפעולה הנ"ל?
    במידה ויבוצע בסופו של דבר הניתוח, מה יהיו ההשלכות והסיכונים לילד בן 5 לאחר הוצאת גיד מהרגל?
    תודה,
    יצחק

הוספת תגובה

• ניתוח פטוזיס חוזר לילד בן 5 - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    23/05/2011

שלום רב

הוצאת גיד מהרגל לצורך ניתוח הרמת עפעף (בצניחה מולדת) היא פעולה המתבצעת באופן שגרתי על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה.

הפעולה מתבצעת דרך חתך קטן מעל הברך, ובעזרת מכשיר מיוחד להוצאת הגיד,

אין כל חשש מביצוע הפעולה על ידי רופא אוקולפלסטיקה.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחור סביב העיניים-טיפול קוסמטי
    אמיר
    20/05/2011

היי
    אני בן 35 שסובל מגיל 10 משחור סביב העיניים.

אחרי בדיקה מקיפה מסתבר שהסיבה לשחור סביב העיניים במקרה שלי הוא גנטי-תורשתי כמו גם אצל אבא וסבא.

איזה טיפול יכול לעזור שאין לו תופעות לוואי או סיכון גבוה?

אני מעדיף איזושהיא משחה אבל שמעתי על משחות שמזקינות את העור מתחת לעיניים ואחרות שפוגעות בזרימת הדם שם.

הוספת תגובה

• שחור סביב העיניים-טיפול קוסמטי - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    23/05/2011

שלום רב

שחור מתחת לעיניים לרוב נובע מצניחה של פנים מרכזיות ולעתים מבלט שומן בעפעפיים התחתונים.

במידה מסוימת ניתן לשטשט את השחור על ידי הזרקת חומר מילוי (חומצה היאלורונית) אך הטיפול לא מתאים לכל אחד (לפי מבנה הפנים).

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לראות האם הטיפול מתאים עבורך.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גיא בן סימון
    בן
    20/05/2011

שלום הייתי אצלך בעבר לבדיקה של פטוזיס מולד? יש לך מייל שאוכל להתכתב איתך לבדוק אם התיק שלי קיים? אשמח לברר שוב אולי בקיץ אני רוצה לעבור את הניתוח רוצה לבדוק אצלך קודם אם השריר קיים ואם זה עדיין אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר גיא בן סימון

הוספת תגובה

• לד"ר גיא בן סימון - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    23/05/2011

שלום רב

תוכל לשלוח לי מייל לכתובת

[email protected]

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים נפוחות
    טלי
    18/05/2011

שלום,
    אני בת 25 ומאד מציק לי המראה של העין שלי.
    עפעפיים עליונות נפוחות, לא יכולה בכלל לשים איילינר.
    ושקיות שינה נפוחות, אם אני לא שמה קונסילר חושבים שהתנפחה לי העין מעקיצה או שיש לי שעורה.
    זה המבנה של העין שלי, כך זה כל יום.
    האם כדאי לעבור איזשהו טיפול קוסמטי בגיל שלי בעניין הזה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים נפוחות

הוספת תגובה

• עיניים נפוחות - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    23/05/2011

שלום רב

ישנם מספר גורמים מקומיים ומערכתיים לעיניים נפוחות.

אם מדובר בנפיחות בצקתית שהיא כללית, יש לבצע הערכה אצל רופא המשפחה - לתפקודי בלוטת התריס, תפקודי כליה ותפקודי כבד.

בהנחה שמדובר בבעיה מקומית, יתכנו מספר גורמים כמו בלט שומן, חולשה של עור העפעף, צניחה של פנים מרכזיות. במקרים אלה יש להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לפלסטיקה של העין ולהעריך האם יש מקום לטיפול או לניתוח.

על פי רוב בגילך הצעיר ניתן לטשטש מלאות על ידי הזרקה של חומרי מילוי באיזורים השקועים (חומצה היאלורונית).

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעפעפיים
    עמוס חכמון
    09/05/2011

שלום!
    אתמול בערב החלו אצלי כאבים בעפעפייים מין תחושה של חום בתוך העפעף, חיצונית לא נראה שיש לי משהו זו בעצם רק תחושה פנימית.
    בבוקר המשיכו הכאבים והרגשתי שכאשר אני מביט בשמש אני מרגיש סינוור לא רגיל (חזק מאוד).
    ברצוני לציין כי אתמול עשיתי פעילות פיסית חריגה (כולל נסיעה בין עירונית) ממה שאני רגיל וכעבור כשעה לאחר שסיימתי אותה פתאום חשתי בכאבים בנוסף איני יודע אם זה קשור אך לפני יותר מ-7 שנים עשיתי ניתוח לייזר להסרת המשקפיים.
    אשמח לתגובה והדרכה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעפעפיים

הוספת תגובה

• כאבים בעפעפיים - תגובה

פרופ. אריה נמט
    11/05/2011

שלום רב,

ישנן מספר אפשרויות להסביר את תחושתך- בינהן- שעורה בעפעף, דלקת עינים ועוד.
    במידה ואתה ממשיך לחוש תחושה לא נוחה, יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא עינים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין אחת סגורה יותר
    לינוי
    07/05/2011

אני בת 14 ושמתי לב שעין שמאל שלי סגורה מעין ימין.
    רציתי לדעת אם אפשר לעבור ניתוח או אם יש דרך לתקן את זה כי זה מפריע לי מצורה אסטית.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עין אחת סגורה יותר

הוספת תגובה

• עין אחת סגורה יותר - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    07/05/2011

שלום רב

עין סגורה יותר מרעותה - לרוב נגרמת מצניחת עפעף או פטוזיס

אם התופעה חדשה היא מחייבת בירור מקיף, אם התופעה ידועה מספר שנים או מלידה נתן לבצע ניתוח להשוות את מנח העפעפיים בשתי העיניים

עליך לקבוע מועד לפגישת ייעוץ ולאחר בדיקה יסודית של העיניים והעפעפיים אפשר להחליט האם המצב מתאים לניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים מנתח
    כירורגיה פלסטית - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה