מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה מעל הגבההילה01/09/2011
שלום,
לבת שלי, תינוקת בת חודשיים, יש ציסטה מעל הגבה. רציתי לדעת מה הסיבה להיווצרותה? האם יכולה להיספג? האם יש דרך אחרת לטפל בה או שמה ניתוח הוא האפשרות היחידה?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה מעל הגבה - תגובה
פרופ' גיא בן סימון01/09/2011שלום רב
ציסטה דרמואידית מעל הגבה מקורה בשארית רקמה עוברית והיא אינה מסוכנת. מומלץ להסירה באופן כירורגי לאחר גיל שנה בהנחה שאינה גורמת להפרעה בראיה.
אם הציסטה גדולה וגורמת לצניחת עפעף / הפרעה בציר הראיה מומלץ לנתחה קודם לכן.
יש להשלים בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת וכן לצורך אימות האבחנה (יש מקרים אחרים הגורמים לציסטה באיזור הגבה), ואם אין כל הפרעה לפנות שוב לרופא עיניים לצורך ניתוח.
לרוב היא אינה נספגת באופן ספונטני.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה פטוזיסאליאור28/08/2011
קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת!
האם הצין אפ יכול לגרום איזה שהוא נזק עתידי?(צוואר,ראש, עמוד שידרה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה פטוזיס - תגובה
פרופ. אריה נמט29/08/2011אליאור שלום,
מנח גבוה של הסנטר כפיצוי לצניחת העפעפים עשוי עקרונית להיות מלווה בכאבי צוואר או עמוד שדרה.
איני יודע אם הנושא נבחן מחקרית לאורך זמן כגורם לבעיות עתידיות. קרוב לוודאי שברוב המקרים בהן יש הפרעות או כאבים, נעשה ניתוח לתיקון הפטוזיס.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי ניתוחי הסרת משקפייםמיטל26/08/2011
שלום,
עברתי בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ברשת עיניים ונמצאתי מתאימה לעבור את ניתוח הלאסק. יש לי מספר שאלות:
1. ברצוני לברר האם הלאסק הינו ניתוח מורכב ומסוכן יותר משאר הניתוחים?
2. ראיתי גם שישנו ניתוח הנקרא לאסיק. האם הלאסק הינו ניתוח משופר ומתקדם יותר מהלאסיק?
3. הבחנתי כי ישנה סתירה בין שני אתרים המתמחים בעיניים: באתר עיניים של רשת עיניים מצויין כי ניתוח הלאסיק הינה השיטה המסורתית והיום כמעט ואין משתמשים בה, ולעומת זאת באתר 6X6 מצויין שהלאסיק הינו הניתוח הנפוץ ביותר כיום. מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ניתוחי הסרת משקפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט27/08/2011מיטל שלום,
בתחילת שנות ה 90 עם הופעת ניתוחי הרפרקציה עם ליזר היתה רק שיטה אחת PRK (מה שנקראת היום לאסק). באמצע שנות ה 90 פותחה שיטת הלאסיק עם חיתוך בקרנית שנחשבה אז למתקדמת יותר.
בעשור האחרון נוכחו לראות כי ישנם סיבוכים מסוימים הקיימים רק בניתוחי חיתוך הקרנית (לאסיק),ולכן ישנה חזרה הדרגתית לשיטת ה PRK.
לכל מכון יש את הסטטיסטיקה שלו, אך ניתן לומר באופן כללי שמי שמתאים בבדיקות לשיטת ה PRK- ללא חיתוך הקרנית- זו השיטה המומלצת לגביו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיסאליאור26/08/2011
בני בן ה4 יש פטוזיס מולד
אנו מאוד חוששים לנתחו מכייון שהבנו שאחוזי הצלחה נמוכים ולפעמים אף נדרך עוד ניתוח לתיקון וכך שוב במשך השנים
האם זה נכון? מה אחוזי הצלחה לניתוחי פטוזיס?
מה יקרה ואם לא ננתחו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס - תגובה
פרופ. אריה נמט27/08/2011אליאור שלום,
צניחת עפעף המופיעה בזמן הלידה הינה מולדת, ונובעת לרוב מפגם בתפקוד השריר האחראי על הרמת העפעף העליון – שריר הלבטור. לעיתים הצניחה קלה ולעיתים חמורה עד לחוסר פתיחה מלא של העפעף.
לרוב אין החסימה חמורה,אך מפריעה אסטטית בשל אסימטריה בין העיניים. מקרים אלו מומלץ לנתח לרוב לקראת גיל בית הספר- גיל 4 או 5 שנים. מטרת הניתוח היא לשוות גובה ומראה שווה בין העיניים.
באופן כללי יש שתי שיטות לניתוח של פטוזיס מולד. בשיטה אחת מבוצע קיצור של השריר מעלה העפעף (levator muscle), ואילו בשניה מוכנס שתל בין העפעף העליון הצנוח מתחת לעור ולשריר אל מעל הגבות. בדרך זו מבוצעת הרמת העפעף ע"י שרירי המצח (הפרונטליס). ניתן להשתיל שתל ממקור עצמוני (כדוגמת גיד מהירך של הילד), או להשתמש בשתל מלאכותי או טבעי אחר. ההחלטה על בחירת שיטת הניתוח היא רפואית ותלויה בחומרת צניחת העפעף וברמת תפקוד השריר מעלה העפעף.
סיכויי ההצלחה משתנים בתלות בחומרת המקרה ולפיכך גם בסוג הניתוח הנדרש.
ניתן לומר כי אחוזי ההצלחה (ניתוח ראשון מוצלח) של קיצור השריר הינם כ 85%, ועם השתל כ 75-80%.
במידה ולא מנתחים- אם אין הפרעה לתפקודי הראיה (אין חסימת ציר ראיה ואין עין עצלה)- ההפרעה בעיקרה הינה קוסמטית וחברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בשק הדמעותטלי חסין21/08/2011
ערב טוב,
אני בת 25 ומזה כשנה אני סובלת מדמעות בלתי פוסקות, עשו לי ניקוז ולאחר כמה ימים זה חזר שוב, במשך כל שעות היום אני דומעת, לאחר תקופה ארוכה העיניים התחילו גם להיות אדומות מאוד , חוות דעת של רופא אחד אמר לי שיש לי דלקת לחמית ע"ע על רקע אלרגי ונתן לי טיפול בסטרואדים , במהלך הטיפול בסטרואידים האדמומיות עברה והדמעות עברו חלקית ולאחר הפסקת הסטרואידים הדמעות והאדמומיות חזרו, רופא נוסף אמר לי שאין מנוס מניתוח לפתיחת שק הדמעות מכוון שזה חסום ולכן כל הדמעות יוצאות ולא מתנקזות.
אף טיפול תרופתי לא עזר, ואני מאוד סובלת מדבר זה.
מה משמעות הניתוח, האם יש בו סיכון, הוא נעשה בהרדמה מלאה או חלקית
אודה לתשובתך,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בשק הדמעות - תגובה
פרופ. אריה נמט22/08/2011שלום טלי,
יש מספר מקומות אפשריים של חסימת דרכי הדמעות. במידה והחסימה ממוקמת בחלק הקרוב לעין- מדובר על פעולת הרחבה שוטה הנמשכת כ 5 דקות ובהרדמה מקימית.
מאידך, אם החסימה עמוקה יותר יש לבצע ניתוח ליצירת מעקף של דרכי הדמעות. מדובר על ניתוח שניתן לבצעו דרך חתך בעור או דרך האף עם כ 80% הצלחה והוא מבוצע בהרדמה מקומית או כללית, בתלות במקרה.
יש צורך לבצע הערכה ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה ודרכי דמעות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על לייזרדוד19/08/2011
שלום רב.
אני נער בן 22.מאז גיל 14 בערך יש לי מספר 1 וחצי בעיניים שלא השתנה עד היום.בנוסף עין שמאל שלי עצלה ויש לי צילינדר.מעולם לא השתמשתי במשקפיים(כן אני יודע שזה מפגר)וכבר די התרגלתי לחיות ככה.חוץ מזה לפעמים כשאני צריך לראות משהו לרחוק אני מכווץ את העיניים ואז רואה קצת יותר טוב.יש לי משקפיים שאיתם אני רק נוהג וחוץ מזה אף פעם לא שם אותם.איזה אופטומטריסט אמר לי שלייזר יהיה בעייתי בגלל שהשרירים של העיניים שלי כבר גמורים...יש לציין כי עשיתי בדיקות התאמה לפני 3 שנים והכל היה תקין והרופא כבר רצא לקבוע לי תור.אשמח לשמוע את דעתך האם יכולה לההיות בעייתיות בלייזר במקרה שלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות על לייזר - תגובה
פרופ. אריה נמט22/08/2011דוד שלום,
על סמך תיאורך נשמע כי אין מניעה מביצוע ניתוח תשבורת (לייזר)- כמובן במידה ובדיקות ההכנה מאשרות כי אין בעיה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט ומולטיפוקלרוני19/08/2011
נבדקתי אצל אופוטומריסט מאחר ואינני רואה טוב , אני בת 60 מגיל 10 עם משקפיים ו10 שנים עם מולטיפוקל, והוא טוען שחדות הראיה ירדה ל6/9 ווהמספר ירד בחצי מספר ולקריאה עלה, הרופא שהלכתי אליו אמר שאין כל התחלת קטרקט חד משמעי, אופטומטריסט אחר הוריד לי מספר שלם, אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אשמח מאד להבהרה והכוונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט ומולטיפוקל - תגובה
פרופ. אריה נמט22/08/2011רוני שלום,
במידה ואין קטרקט (או בעיות אחרות בבדיקת העינים) כפי שנאמר לך, כל מה שיש לבצע זה התאמת משקפים ע"י אופטומטריסט טוב.
אם אינך בטוחה אם את בידים טובות, בקשי המלצות לגבי האופטומטריסט מרופא העינים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש כרוני לאחר PRKורד18/08/2011
לפני למעלה מארבע שנים עברתי ניתוח PRK.
שבוע לאחר הורדת העדשות התחילה תופעה מוזרה של הדבקות העפעפיים לקרנית בכל לילה.
לאחר כמה שנים וטיפולים אינספור, הגיעה ה"ישועה" עם NACL 5%, אשר עזרה לזמן מה, אך כבר כמה חודשים שלא ממש מועילה.
היובש החמיר ואיתו טשטוש הראיה וקצת מריחת התמונה בתאורה מסוימת.
ראיתי אינספור רופאים וניסיתי אינספור טיפות, משחות וג'לים אשר עזרו רק רגעית... (לא ניסיתי עדיין רסטזיס).
הרופא האחרון שראיתי המליץ לי עם פקקים כי אינו מאמין ברסטזיס או בתרופות השמרניות.
אני לא מתלהבת לקפוץ לטיפול זה (פקקים) לפני שניסיתי הכל.
אשמח להצעה, הפניה לרופא מומחה שמכיר את התופעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש כרוני לאחר PRK - תגובה
פרופ' גיא בן סימון19/08/2011שלום רב
בשלב זה לאחר שניסית טיפולים שונים ליובש בהחלט הייתי ממליץ לנסות רסטזיס במעקב רופא מטפל מאחר שיש סיכוי סביר שיעזור.
במידה שלא, ניתן להניח פקקים בעפעפיים שזו אינה פרוצדורה מסובכת כלל, הפקקים אינם מורגשים וכמעט שאינם נראים. במקרים רבים מביאים להטבה נכרת.
בנוסף חשוב לבדוק אם אין גורמים נוספים ליובש כדוגמת דלקת עפעפיים.
בברכה,
דר'בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות בעיניים
שאנל16/10/2013אני סובלת מדמעות בעיניים מזה שנתיים קיבלתי כל מיניי טיפולים למינהם אך ללא הצלחה קיבלתיאת התרופה רסטזיס ששרפה את עיניי והגבירה את הדמעות אני שואלת מה הפיתרון לדמעות האלה או שאין פיתרון!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות בעיניים
שאנל16/10/2013אני סובלת מדמעות בעיניים מזה שנתיים קיבלתי כל מיניי טיפולים למינהם אך ללא הצלחה קיבלתיאת התרופה רסטזיס ששרפה את עיניי והגבירה את הדמעות אני שואלת מה הפיתרון לדמעות האלה או שאין פיתרון!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים ודמע
עליזה09/03/2014.שלןם כמה זמן אורך הניתוח? האם יש צורך באישפוז?הניתוח הוא לצורךרפואי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים ודמע - תגובה
פרופ' גיא בן סימון10/03/2014שלום רב
לאיזה סוג ניתוח את מתכוונת? האם ניתוח דרכי הדמעות או תיקון מנח עפפעיים תחתונים?
בתודה
פרופ' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות בעיניים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון10/03/2014שאנל שלום
יש מספר רב של גורמים לדמעת בעיניים, באם טופלת בטיפות ללא הואיל, יש לבצע שטיפת דרכי דמעות לראות אם יש חסימה לניקוז הדמעות
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות בעיניים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון10/03/2014שאנל שלום
במידה שטופלת בטיפות ללא הועיל, מומלץ לבצע שטיפת דרכי דמעות לאמוד האם קיימת חסימה או הצרות לניקוז הדמעות.
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחזור צינורית דמעות לאחר ניתוח BCCאהובה16/08/2011
בת 48 כחודש וחצי לאחר ניתוח BCC העין דומעת ומפרישה הפרשה מוגלתית.
האם אהיה חייבת לעבור ניתוח לשיחזור צינורית הדמעות? ואם כן אז באיזה שלב יהיה ניתן לבצע זאת והאם ההחלמה קשה וארוכה . אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחזור צינורית דמעות לאחר ניתוח BCC - תגובה
פרופ' גיא בן סימון17/08/2011שלום רב
הדבר תלוי באם נגרם נזק לצינורית הדמעות בעת ניתוח הסרת הגידול.
לעתים לצורך הסרה מלאה של הגידול אנו נאלצים להסיר גם חלק ממערכת ניקוז הדמעות. יש מקרים בהם הדבר אינו מחייב שחזור של מערכת הניקוז, אך בפעמים אחרות יש צורך בניתוח נוסף.
עלייך להיוועץ ברופא המנתח להבין את מידת הנזק (אם בכלל) אשר נגרם למערכת ניקוז הדמעות, וכן האם יש צורך לנתח.
לפי הספרות יש להמתין כ 5 שנים לאחר ניתוח הסרת הגידול, על מנת לוודא שאין חזרה, אך מנתחים רבים בוחרים לבצע את הניתוח 1-2 שנים לאחר הסרת הגידול.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אהובה17/08/2011הבנתי מהתשובה שיהיה עלי להמתין 1-2 שנים לשיחזור צינורית הדמעות לאחר SSR
האם יש פתרון זמני שיכול להקל על הדמעת יתר והדלקות המטרידות?
מאד קשה לעבוד ולהסתדר כך. אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' גיא בן סימון18/08/2011שוב שלום,
הדבר תלוי בשלמות האנטומית של מערכת ניקוז הדמעות, וכן בבדיקה קפדנית של משטח העין החיצוני ומנח העפעפיים.
במקרים רבים ניתן להקל אך יש להתחשב בבדיקה הקלינית.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלוך בעייניםחן11/08/2011
שלום אני בת 21... כבר לפני כמה שנים הרגשתי שאני מסתכלת על דף לבן אני רואה מין כמו לכלוך קטן כזה בתוך העין ממש ...ועכשיו בזמן האחרון זה ממש החמיר יש הרבה לכלוכים אני רואה אותם בזמן שאני מסתכלת על המחשב ויש הרבה אור ממש בתוך העין זה מסתובב עם העישון יחד...מה זה יכול להיות איך מטפלים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלוך בעיינים - תגובה
פרופ. אריה נמט13/08/2011חן שלום,
התופעה אותה את מתארת דורשת בדיקה מיידית של רופא עינים הכוללת הרחבת האישונים ובדיקה למצב הרשתית.
עצתי שתפני בהקדם האפשרי לבדיקה זו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הכי מומלץ להשתמש בסטילהירון08/08/2011
רציתי לדעת אם זה הגיוני
שאחרי כל פעם שני הולך לבריכה העיניים שלי כל כך אדומות ?
אני לא יודע כבר מה לעשות, אני שם סטילה ואז זה מסתדר אבל רציתי לדעת אם זה נורמלי.
אשמח לתשובה.
----------
ירון
"עיניים אדומות לרווחה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך הכי מומלץ להשתמש בסטילה - תגובה
פרופ. אריה נמט08/08/2011ירון שלום,
סטילה הינן טיפות המכילות מכווצי כלי דם וחומר משמר.
לפיכך ישנן 2 תוצאות לא רצויות בשימוש קבוע איתן: 1. תופעה הנקראת rebound- הרחבת כלי דם לאחר הפסקת השימוש בהן.
2. גירוי של העין בשל החומר המשמר המצוי בהן.
ההמלצה היא להשתמש בטיפות מעין אלה באופן מוגבל, והעדיפות היא בשימוש עם טיפות ללא חומר משמר כדוגמת: ג'נטיל, רפרש, הילוקומוד ועוד.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח הרמת עפעפייםמפחדתתת05/08/2011
שלום,
עשיתי ניתוח קוסמטי לפני 6 ימים. עפעפיים עליונות ותחתונות. הנפיחות יורדת לאט וכעת אני רואה שהתפרים שונים מאוד מעין לעין. בעין השמאלית חתכים גם בצד. בעפעפיים העליונים חתכים לא ישרים בכלל. נראה שהעפעף קרוב לעין כאילו מצמצו לי את העין הגדולה שהייתה לפני כן. כאילו קצב חתך לי את העיניים בעיוורון מוחלט. עזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח הרמת עפעפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון06/08/2011שלום רב
החתכים בניתוחי עפעפיים עליונים ותחתונים נעשים לפי הקפל הטבעי של העפעף אשר שונה מצד לצד, לכן אין להבהל אם החתכים אינם נראים שווה מיד לאחר הניתוח.
החשוב הוא שלאחר השלמת ההחלמה (2-3 חודשים לאחר הניתוח) העפעפיים תהינה פתוחות וסימטריות, שבוע לאחר הניתוח עדיין מוקדם מאוד לקבוע את התוצאה הסופית.
מטבע הדברים את מוזמנת לביקורת אצל הרופא המנתח, ותוכלי להיוועץ איתו לגבי ההחלמה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח הוצאת דרמואידציסטשגית אליאס02/08/2011
בתי עברה לפני שנה חודש, בהיותה בת שנה וו-3 חודשים, ניתוח להסרת דרמואיד ציסט מעל גבה שמאל .הניתוח נערך ע"י רופא עניים מומחה בתחום שעשה חתך בכפל העפעף, הניתוח ערך מעבר לזמן ששיער הרופא ובהצלחה מבחינת הוצאת הציסטה. עם זאת לבתי מאז הניתוח אסימטריה בולטת בין שתי העניים כאשר העין המנותחת נראית "קטנה יותר". הרופא המנתח לא נתן תשובה מספקת.
האים מוכר לך? מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח הוצאת דרמואידציסט - תגובה
פרופ' גיא בן סימון02/08/2011שלום רב
הוצאה של ציסטה דרמואידית אינה בהכרחה פרוצדורה פשוטה, לכן התארכות הניתוח אינה מעידה דבר על טיבו, העיקר הוא שהציסטה הוסרה בשלמות (לעתים יש לעבוד מאוד לאט על מנת למנוע פיצוץ הציסטה תוך כדי ניתוח).
עין הנראית קטנה יותר יתכן הסובלת מצניחת עפעף שיכולה להתפתח לאחר הניתוח, בהתאם למיקום הראשוני של הציסטה הדרמואידית. באם הדבר משמעותי (מבחינה תפקודית או אסתטית) ניתן לשקול ניתוח.
עצתי לך להבדק שוב על ידי הרופא המנתח לאמוד את מנח העפעפיים ולבחון את האפשרות של ניתוח תיקון עפעפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםמיכל בלוריאן01/08/2011
שלום אני בת 54 ויש לי צניחת שומן בעפעפיים התחתונות שיוצר מראה של עיניים שקועות.
מבקשת לברר לגבי הניתוח.
מה הסיכונים, כמה זמן זה מחזיק, מה עלויות ומשך החלמה.
תודה והמשך יום נפלא
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון02/08/2011שלום רב
ישנם מספר טיפולי או ניתוחים אפשריים לתיקון צניחת עפעפיים תחתונים, הדבר תלוי בגורמים למראה העיניים השקועות אצלך.
במידה שיש בלט שומן נכר, ניתן לבצע עיצוב שומן בחתך בחלק הפנימי של העפעף (לחמית) אשר אינו משאיר צלקת ניתוחית.
במידה שיש עודף עור / קמטים - ניתן לבצע הסרה חלקית של העור בתוספת לעיצוב השומן
במקרים מסוימים בהם בלט השומן הוא קל, אפשר להזריק חומר מילוי (חומצה היאלורונית) לאיזור השקע המטשטש מאוד את המראה השקוע.
ניתוחים מחזיקים מספר שנים ומילוי בין 1-2 שנים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 39 ויש לי קצת התחלה של עודףקרין27/07/2011
אני בת 38 שמעונינית לברר על ניתוח עפעפיים עליונות, יש לי ממש התחלה של
עודף עור בעפעיים עליונות ורציתי לשאול אם יש רמות מסוימות של ניתוחים,
אני ראיתי תמונות שעשו ניתוח וזה מתוח יותר מדי ואני רוצה משהו שיראה טבעי,
יש דבר כזה, תיקון או שיטה לאלה שזה רק ממש התחיל?
אני שואלת משום שאני קצת חוששת ומתלבטת ולכן אני רוצה לדעת..
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 39 ויש לי קצת התחלה של עודף - תגובה
פרופ. אריה נמט27/07/2011ליאן שלום,
תמיד ניתן להסיר פחות עור ולהשאיר חלק מעודף העור. לרוב המנותחים מעונינם בהסרה מקסימלית- גם ליצירת מתח מקסימלי וגם כדי להשיג תוצאה שתחזיק זמן ארוך.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)