מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים פלסטיקהאתי07/04/2011
היכן עדיף לעשות את הניתוח בבית חולים בלינסון, השרון או תל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים פלסטיקה - תגובה
פרופ' גיא בן סימון08/04/2011שלום רב,
שלושת בתי החולים מצוינים ואין עדיפות לאחד מהם
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת דרכי דמעות....מרלן03/04/2011
ילדתי בת השנתיים ושיבעה עברה ניתוח לחסימת דרכי דמעות דרך שיטת החדרת הצינורית למעברים.
לאחר הניתוח המנתח אמר שהניתוח ניגמר בהצלחה מיכוון שהנוזל עבר טוב במעברים.
אך לצערי כבר למחרת שוב הופיעו דמעות אמנם פחות ממה שהיה אבל עדין ישנן הדמעות.... מה עושים? מה השלב הבא?
אודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת דרכי דמעות.... - תגובה
פרופ' גיא בן סימון04/04/2011שלום רב
הדבר תלוי במידת הדמעת
אם אכן היה שיפור משמעותי, והדמעת עתה היא אינטרמיטנטית בשלב זה הטוב ביותר הוא להמתין
אם לעומת זאת הדמעת באותה מידה או חמורה יותר יש להבדק שוב על ידי הרופא המנתח על מנת לבחון את מצב הדמעות
האופציות הטיפוליות הן צינורית סיליקון נוספת, בלון, או ניתוח מעקף דרכי דמעות
לפי תאורך נראה כי היה שיפור בדמעת ולכן להערכתי הטוב ביותר להמתין
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמט מתחת לעין שמאלדנה02/04/2011
יש לי קמט מתחת לעין שמאל באזור של עפעפיים תחתונות אולי זה נובע מעישון או מתנוחת שינה יש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמט מתחת לעין שמאל - תגובה
פרופ. אריה נמט02/04/2011דנה שלום,
לא סביר כי הדבר קשור לתנוחת שינה או לעישון. יש עקרונית אפשרות לטפל ע"י הזרקת חומר מילוי או ניתוח. יש צורך בבדיקה לכך.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שקועותאמיר30/03/2011
רציתי לשאול האם במקרה של מבנה ארובתי גרמי שקוע של אזור העיניים, ניתן לעבור פרוצדורה שתשנה מבנה זה ותעניק לעיניים מראה פתוח באופן משמעותי (מעבר להזרקות שומן וכאלה) ואם כן אשמח לקבל פרטים על ההליך,היכן מבצעים אותו ומה טווח המחירים?. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שקועות - תגובה
פרופ. אריה נמט31/03/2011אמיר שלום,
יש מספר טיפולים אפשריים למבנה גרמי שקוע.
הטיפולים כוללים:
1. טיפול לרקמות הרכות- מילוי של חומרי מילוי למינהם בהזרקות או בניתוח (טבעיים, שומן וכד.)
2. טיפול לרקמות השלד- כולל השתלת שתלים המעצבים את המבנה הגרמי.
3. טיפולים ניתוחיים למתיחת העור/שריר- כמו הרמת עפעפיים עליונים או תחתונים.
כמובן שמגוון הפעולות תלוי במקרה והעלויות בהתאם. יש צורך לבצע בדיקה מקיפה ולפיה לקבל את התמונה המלאה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש או פריחה בעפעףהדס30/03/2011
* ההודעה הקודמת נמחקה כנראה..
יש לי יובש או פריחה אני חושבת - זה באזור בעפעף ("השק")- אדמומויות ועור מקולף ובעקבות זה העפעף השקי צונח. מה זה?
בינתיים זמתי שם פשוט קרם גוף. יכול להיות שזה זיהום? למה זה גרם לעפעף העליון (לא שמכסה את גלגל העין אלא "השק") לצנוח?
תודה מראש, הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש או פריחה בעפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט31/03/2011שלום רב,
לא ברור משאלתך מה כוונתך ב"עפעף שקי".
על כל פנים, ייתכן ויש גירוי משני ליובש או אף זיהום. יש לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת על עפעף העיןניסן28/03/2011
יש לי צלקת על עפעף העין שגורמת לעיניי להיות אי סימטריות ולעפעף לא להיות פתוח עד הסוף, בנוסף הצלקת גורמת לעור ליד העין לרדת וזה נורא מפריע לי, שאלתי היא האם אפשר לעשות ניתוח להסרת הצלקת, שיחזיר את הסימטריה לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת על עפעף העין - תגובה
פרופ. אריה נמט29/03/2011ניסן שלום,
עקרונית, ניתן לבצע ניתוח להסרת הצלקת וליצירת סימטריה בין העיניים. כמובן - יש צורך בבדיקה מקדימה להערכת מיקום הצלקת והאסימטריה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין שקיות כאלה מתחת לעיינים,אבי אברהמי26/03/2011
אייני יודע אם אני בפורום הנכון..... אם כי בעייתי קשורה בדרך עקיפה בעיינים כלומר לא בעיינים עצמם אלא מתחתחם... באם איני בפורום הנכון אשמח אם תפנה אותי אליו
אם כן( מצורפת תמונה שלי) אני סובל משקיות מתחת לעיינים שהנני מעוניין להעלים אותן אני יושן טוב.. מצבי הנפשי אף מעולה... ורציתי לדעת אם קיים ניתוח להעלים את אותן שקיות
לתשובתך אודה........ כמו שאמרתי מצורפת תמונה על מנת שתבין על מה אני מדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין שקיות כאלה מתחת לעיינים, - תגובה
פרופ. אריה נמט27/03/2011שלום רב,
אתה בהחלט בפורום הנכון.
ה"שקיות" הן בליטה של השומן הנמצא בארובה. ניתן לטפל בהן ע"י ניתוח עפעפים תחתונות.
הניתוח מבוצע ע"י אוקולופלסטיקאים- רופאי עינים המומחים בתחום הפלסטיקה של העין. עליך לפנות למומחה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלזיון - קומפרסים חמים או קרים?פרופ. אריה נמט25/03/2011
שלום
אתמול עברתי ניתוח לצורך ניקוז כלזיון
הבוקר התעוררתי עם עפעף עליון נפוח מאוד דיברתי עם שני רופאי עיניים האחד המליץ על קומפרסים חמים והשני המליץ על קומפרסים קרים
שאלתי היא מה נכון לעשות לאחר ניתוח שכזה על מנת להוריד את הנפיחות.
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלזיון - תגובה
פרופ. אריה נמט27/03/2011איתן שלום,
נפיחות בוצקת בעפעף לאחר ניתוח כלזיון הינה תופעה מקובלת לאחר ניתוח זה. מומלץ לבצע קומפרסים קרים למשך מספר שעות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף שלא נסגרמתנאל23/03/2011
שלום
אבא שלי בן 62 בריא.
עבר כמה ניתוחים פלסטיים בעין לסידור העפעף.
בניתוח האחרון השתילו לו בעין חתיכת זהב מעוצבת לפי העין במשקל 1.2 גרם, על מנת שהעין תסגר. מאז הניתוח עברו כמה חודשים.
כיום העין שוב לא נסגרת עד הוף ואבי סובל מדלקות בעין.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף שלא נסגר - תגובה
פרופ' גיא בן סימון23/03/2011שלום רב
משקולת זהב נועדה לגרום לצניחת עפעף בחולים עם שיתוק עצב הפנים או לאחר ניתוח אוזן / נוירוכירורגי.
במידה שהעין לא נסגרת במידה הראויה עם 1.2גר' ניתן להשתמש במשקולות כבדות יותר של 1.6 או 2 גר, יש לבדוק את המשקל הרצוי לפני הניתוח.
בנוסף אם העפעף התחתון צנוח או מוחלש, יש לבצע חיזוק של העפעף התחתון באותו הניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספטוםלינור23/03/2011
שלום דוקטור נמט
במאמרים שלך, אתה מדגיש את חשיבות חיזוק הספטום של העפעפיים התחתונות וחשיבות שמירת שלמותו של הספטום, השאלה שלי היא מה המשמעות של שחרור הספטום בניתוח כדי לשחרר חלק מהשומן [וחלקו להוציא]שבו שלא יווצר כביכול שבר שגורם לבליטת שומן ? ומה התופעות לוואי של שיטה זו שהיא הפוכה מחיזוק הספטום?
שאלה נוספת לאחר כמה זמן מהניתוח מגלים שהעניים שקועות כתוצאה מהסרת יתר של שומן?..
תודה אודות הפורום המופלא והיעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספטום - תגובה
פרופ. אריה נמט24/03/2011לינור שלום,
יש מקרים בהם מומלץ להסיר שומן. במקרים אלו נעשית פתיחה מבוקרת של הספטום לצורך חשפת השומן והסרתו. לאחר מכן ניתן לתפור אותו בחזרה. יש מנתחים המעדיפים שלא לתפור אותו.
לא מדובר על גישות סותרות ואני מניח שהתוצאות של השיטות האחרות גם הן טובות. מכל מקום, באופן עקרוני, במידה ולא נעשה חיזוק של הספטום ושמירה על מבנה תומך לשקיות השומן, קיים סיכוי סביר לפריצה של השומן והדבר נראה כנפיחות חוזרת של השומן.
לגבי עינים שקועות-במידה והוסרה כמות עודפת של שומן- מיד לאחר חלוף הבצקת הראשונית (כ 4-6 שבועות לאחר הניתוח), ניתן לראות את השקעים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים מתחת לעינייםג'וש22/03/2011
שלום,
הנני סובל ממספר ורידים מכוערים אשר נמצאים מתחת ל-2 העיניים שלי, וכמו כן שחור מתחת לעיניים.
האם יש פתרון?
האם יתכן שהדבר נובע מכך שאינני משתמש במשקפיי כל הזמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים מתחת לעיניים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון22/03/2011שלום רב
ניתן לבצע צריבה של ורידים מתחת לעיניים אך יש סיכוי גבוה לחזרה של הוריד, בנוסף זוהי פעולה ניתוחית המתבצעת בחדר הניתוח.
כהות מתחת לעיניים במידה מסויימת ניתנת לטשטוש על ידי חומרי מילוי, אך יש להבדק לפני כן לאמוד את מידת הכהות / שקע ולראות האם מתאים לטיפול.
אין לתופעות הנ"ל קשר למשקפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבת הורידים
ג'וש23/03/2011האם צריבת הורידים משאירה צלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילהלור21/03/2011
שאלתי היא 1. האם אתה/את מכיר/ה את ד"ר יאיר מורד ?
הבן שלי בן ה -7 לפי ד"ר מורד צריך לעבור ניתוח פזילה ולפי בית חולים שניידר הפזילה שלו לא במצב לניתוח למי מאמינים?
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה - תגובה
דר' יאיר מורד הוא מומחה לילדים ופזילה והינו רופא מצויין ומנתח מצויין
אם בחוות דעת נוספת הומלץ לא לעבור ניתוח פזילה עצתי לך לפנות למומחה פזילה נוסף על מנת לגבש דעה. לא אחת ברפואה יותר מדעה אחת נכונה ולא אחת יש יותר מטיפול אחד המתאים לבעיה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינים וולטרן - שורפות?מני19/03/2011
עברתי ניתוח קטרקט לפני ימים מספר אחת ואחת הטיפות שאני אמור לשים היא וולטרן , טיפות אלו גורמות לתחושת צריבה (כאילו שריפה)בעין. האם זה אמור להיות כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עינים וולטרן - שורפות? - תגובה
פרופ. אריה נמט19/03/2011מני שלום,
אכן טיפות וולטרן (כמו סוגי טיפות רבים אחרים) נותנים תחושת צריבה ושריפה בעין. זו תופעה נורמלית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חמורהיהושוע19/03/2011
שלום לך דוקטור רציתי לשתף אותך ולשמע את דעתך כלפי בעיה שפקדה אותי לפני 4חודשים בערך אני שמתי לך שהריסים מפריעות לי בריאה למשל אני מסתכל על מנורה אני בכפל ראיה ונוסף לזה יש לי סחרחורות במשך כל היום ממש לא יודע אם סחרחורות אפשר להגדיר את זה אבל זה באיזור הרכות של הראש ויש לי סוג של חור ליד העין ממש צמוד לעין שבבוקר אני לוחץ עליו ויוצא לי משם סוג של שומן לבן ממש טיפה בכל בוקר אנא ממך תעזור לי אני כבר לא יודע מה לעשות זה ממש משגע אותי אני מרגיש מיואש מהחיים אני פונה אליך כי כרגע אני חייל בסדיר וכל הפניה לכל סוג של רופא זה לוקח זמן רב כבר אני לא יודע מה לעשות אני חושב שאני יתקע ככה לכל חיי והייתי אצל נירולוג הוא לא ראה כלום ורופא עיניים עשה לי בדיקה אבל ראיה לא יותר מזה אנא ממך תעזור לי תודה והמשך יום נעים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חמורה - תגובה
פרופ. אריה נמט19/03/2011יהושע שלום,
יש להפריד בין תלונותיך. לגבי הסחרחורת- טוב שנבדקת ע"י נוירולוג ורופא עינים. יש להקפיד להמלצותיהם.
לגבי ההפרשה של העין, נראה כי מדובר על סוג של שעורה המפרישה חלב. כל רופא עינים אמור לאבחן ולטפל בבעיה מסוג זה.
שירות קל.
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה אחרונה חביבה בנושא אחרהדס18/03/2011
כאשר אני מקווצת את העפעף התחתון (בצורה שנראית כאילו הוא יותר הדוק למעלה) ופותחת את העפעף העליון (בשתי העיניים) מפתח העין שלי הרבה יותר יפה.
אני יודעת שיש אפשרות לשנות את הצורה שלו, אבל השאלה שלי היא האם זריקות מתחת לעיניים שאמורות לחסות שקיות למשל, יכולות להשפיע קצת על העפעף התחתון שיעלה למעלה יותר?
*שאלה רפואית: שאני מכווצת את השפתיים העליונות כלפי פנים, העפעף העליון השמאלי שלי מתכווץ גם הוא. זה קצת מפחיד אותי, האם יש קשר לעפעף הימני השמוט?
תודה רבה מראש, ואשתדל לא להציף בשאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תתייחסו לשאלה שלי...
הדס20/03/2011היא מאוד חשובה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה אחרונה חביבה בנושא אחר - תגובה
פרופ' גיא בן סימון20/03/2011שלום רב
לפי תאורך נראה כי את סובלת מתופעה הנקראת marcus gunn jaw winking phenomenon המאופינת בצניחת עפעף, ועלית עפעף למנח תקין בתנועות לעיסה / בליעה / מציצה או לחיצת שיניים.
התופעה נובעת מחיבורי עצב בין שרירי הלעיסה (עצב V) לשריר העפעף (עצב III), וניתן לתקנה באופן כירורגי.
אם ההפרעה הבולטת היא צניחת העפעף יש לבצע תיקון צניחת עפעף, אם מאידן ההפרעה נובעת מתנועת הפה ניתן לנתק את החיבורים הללו באופן עקיף.
יש לקבוע פגישת ייעוץ אצל אוקולופלסיטקאי מומחה אשר ידון אתך את האופציות הטיפוליות.
בברכה
דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים, מנתח
כירורגיה פלסטית - עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו - אז יש משהו שלא הבנתי
הדס21/03/20111)קודם כל האם זה מסוכן? האם יכול לקרות לי משהו בעקבות זה?
2)נולדים עם זה? אם לא איך זה קרה לי?
3)יש לי עפעף צנוח בעין ימין (מפריע סימטרית) ועפעף שמאל זז עם אני מקווצת את השפה העליונה.
4)אם אני אעשה את הניתוח העקיף, הצניחה הסטטית בעין ימין תיעלם???
*אני כמובן קבעתי תור, ואשמח את תענה לי על השאלות כדי שירגיעו אותי עד התור למומחית..
תודה תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפריע סימטרית = מפריע אסטתית בלבד
הדס21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו - אז יש משהו שלא הבנתי - תגובה
המחלה אינה מסוכנת, אם לא הופיע לך מלידה לעתים עשוי להופיע לאחר חבלה, או שאת סובלת ממחלה אחרת (אם אין הסטוריה של חבלה).
ניתוח מתקן את הצניחה הסטטית של העפעף ואחוז ההצלחה 80-90% בניתוח ראשון.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הייתה האם הניתוח העקיף ייתקן
הדס22/03/2011את הצניחה הקבועה בעין ימין? (הלוואי ! )
אם לא רק ניתוח מקומי יוביל לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הייתה האם הניתוח העקיף ייתקן - תגובה
פרופ' גיא בן סימון22/03/2011ניתוח תיקון צניחה לרוב מתקן את מנח העפעף במבט ראשוני
בברכה
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל התשובות
הדס24/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה אחרונה חביבה בנושא אחר - תגובה
פרופ' גיא בן סימון22/03/2011שלום שוב
הזרקת חומרי מילוי אכן יכולה לשנות את מנח העפעף התחתון, וזאת בתנאי שיש התויה למילוי בעפעפיים תחתונים.
בנוסף בהחלט ניתן לשנות את מבנה העפעף התחתון אך הניתוח אינו פשוט, ולא בהכרח מומלץ בגיל צעיר.
עצתי לך לבחון את מידה ההפרעה המירבית (אם קיימת) ובהתאם לכך לשקול טיפול. אסימטריה במבנה הפנים / עיניים היא דבר שכיח אצל כולם, ואם ההפרעה אינה משמעותית קוסמטית או תפקודית לא בהכרח מומלץ לבצע ניתוח או טיפול.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים - מנתח
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על התשובה-האם
הדס24/03/2011הבעיה באמת לא חמורה בכלל, אני רק חושבת שזה ייפה אותי (מפני שאני מקווצת את העפעף ופותחת אותו העין יותר יפה בהרבה).
******************הזרקת חומר מילוי היא תהליך פשוט יחסית לא?****************
באמת תודה, המענה שלך מאוד נגיש ועוזר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על התשובה-האם - תגובה
פרופ' גיא בן סימון24/03/2011שוב שלום
הזרקת חומר מילוי הינה תהליך פשוט באופן יחסי ומלווה במעט נפיחות למספר ימים.
ההזרקה אינה כואבת מאחר שמורחים משחת אלחוש, ובנוסף חומר המילוי מכיל חומר הרדמה בתוכו
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)