מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגהתקוה18/05/2007
מה זה יוגה? זו מילה שמשתמשים בה הרבה בזמן האחרון, רציתי לדעת קצת יותר על השיטה, איך ועל מה היא פועלת בדיוק?
ובנוסף, האם יש שיעורים של יוגה למתחילים בוידאו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי יוגה
פסי פייג18/05/2007יוגה היא אומנות עתיקת יומין המבוססת על תובנות מעודנות של הגוף הנפש והרוח. מטרת היוגה היא להביא לאחדות את שלוש הרבדים הללו באדם.במערב התפתחה מאד האתא יוגה המבוססת על עבודת הגוף והנשימה שמטרתה להביא לבריאות , חיזוק ואיזון.
ישנן שיטות רבות ושונות לתרגול יוגה.
לא רצוי ולא נכון ללמוד יוגה מקלטות וידאו או מספרים.יוגה לומדים ממורה חי המסוגל בעין מתבוננת ומיומנת לראות ולתפוס את רמתו של התלמיד ולעזור לו להתפתח בהתאם.
במסורת היוגה חשוב מאד הקשר בין המורה והתלמיד, לכן המלצתי לך לחפש מורה כלבבך ולהתחיל את דרכך במקום מקצועי.בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך צלחה עם קרמה טובה ...עופר בן גד17/05/2007
לענת צחור, לפסי פייג ולכל באי הפורום
דרך צלחה עם קרמה טובה לפורום היוגה החדש...
החידוש בפורום זה הוא עניין המדיטציה , אולי אפשר לפתוח בדיון על מושג זה , איך נקרא בסנסקריט ? להוסיף חוויות אישיות ולנסות להבין האם המדיטציה היא אמצעי בדרך או גם מטרה בפני עצמה ? המשך התבוננות ולימוד מוצלחים, עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה
פסי פייג17/05/2007שלום עופר,בהחלט אפשר לפתוח דיון בנושא מדיטציה. יוגה ומדיטציה הן בלתי נפרדות, הן שני צדדים של אותה מטבע. תרגול של אסאנות ללא תרגול מדיטציה מוביל לחוסר איזון אנרגטי.אותו דבר גם לגבי תרגול מדיטציה .ללא תרגול אסנות ,לא ישא פרי ועלול ליצור הפרעה אנרגטית ממשית.
לימוד המדיטציה צריך להיעשות על ידי מורה מיומן ומקצועי שהלך בעצמו בשבילי ההתבוננות ויכול להוביל את התלמיד הסקרן בצעדים מדודים וזהירים בשבילים אלו.
כדי ליצור תשתית ראויה ללימוד מדיטציה, על התלמיד לתרגל אסאנה ופראנאימה לפחות במשך שנתיים בהתמדה ומסירות. כשהגוף חזק, עמוד השידרה יציב ומתקיימת שליטה בנשימה אפשר להתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עופר!
ענת צחור26/05/2007תודה על הברכה!
נשמח לשמוע ממך בפורום זה, וכל הכבוד על התרגום שלך את היוגה סוטרה של פאטאנג'אלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת, ובשמחה נשתמע בפורום זה .
עופר בן גד27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל באי הפורום....ענת צחור16/05/2007
נשמח לדיון פורה בפורום זה, ונשמח לשמוע את דעתו המלומדת של כל אחד מכם.
לגבי פרסום סדנאות בפורום, פסי ואני נוקטות במדיניות שניתן לפרסם סדנאות ואירועים הקשורים לעולם היוגה, על מנת שנוכל כולנו להנות מההיצע והשפע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה ע" אנדרו כהן
ארייאלה20/05/2007שלום
אני מדריכה ליוגה וגם תלמידה של המורה הרוחני אנדרו כהן.
לאחר שנים של תרגול מדיטציה בשיטות שונות גיליתי שהמדיטציה ע"פ אנדרו כהן (מדיטציה על ריק) אפשרה לי חוויה מידית של חופש.
בכל יום שני יש מפגש מדיטציה מונחה ללא תשלום במרכז ביפו.קישור:
http://enlightennext.org.il/page2_enlightennext.php?id_txt=74
כולם מוזמנים.
חג שמייח
ויופי של יוזמה הפורום הזה.
ארייאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יוגה מתאימה לכולם?ריטה16/05/2007
הייתי בשיעור יוגה עם חבר שלי הוא קצת נלחץ שבאוטנסנה ובתנוחת הכלב מביט למטה הוא מרגיש לחץ בראש, הוא לא סובל מלחץ דם , בריאותו תקינה והוא בן 21, האם יתכן שיוגה פשוט לא מתאימה ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש כאשר הראש למטה
ענת צחור16/05/2007התופעה של לחץ בראש עשויה להתרחש כאשר המתרגל הינו מתחיל ואינו מורגל בהיפוכים, במקרה זה יש לבצע את התנוחות למשך זמן קצר, יש גם לשים לב לרצף התנוחות המתורגלות על מנת למתן את התופעה. חברך אמור ליידע את המורה על כל מה שעובר עליו על מנת שהמורה יוכל להנחות אותו בשיעור מה לעשות ומה לא לעשות. אין צורך להפסיק לתרגל, פשוט צריך לדעת איך לתרגל.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח לכולם
רון23/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםא14/05/2007
האם יש תירגול יחידי בטנטרה (לגבר) והאם זה יכול להיות מעין פתרון לבעיות שפיכה מוקדמת?
אני לא כל כך מבין בנושא ואשמח אם תוכלי לעזור לי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך...
ענת צחור14/05/2007ישנם תרגולים אשר מסייעים בדבר, תרגולי טנטרה וצ'י-קונג.
נסה להתעניין באתר מרכז טאו המרפא:
[a href=http://inbar.co.il/tao/tao.htm id=link]http://inbar.co.il/tao/tao.htm[/a]
כל טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי יוגהאליס13/05/2007
שלום!
ראשית כל, רציתי לברך אתכן על ההתחלה החדשה כאן. בהצלחה!
אני מתעניינת ביוגה, השתתפתי במספר שיעורים וכל עוד הייתי צריכה להתקפל לכל מיני צורות משונות מאוד נהניתי. הבעיה התחילה כשהמדריכה אמרה לנו לעמוד במקום ולהתרכז בנשימות מהבטן. עד היום לא הבנתי מה זה נשימות מהבטן, רק שזה גורם לי להרגיש ממש לא נעים, אני נהיית מודעת מדי לכל האברים שלי ולא נוח לי, אני פשוט לא יכולה לעמוד במקום, מרגישה בעונש. יש שיטות יוגה שלא מצריכות נשימה מיוחדת, עמידה במקום וכו' אלא רק תרגילים? אם כן, תוכלו להמליץ לי על מקום כזה בת"א?
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאליס
ענת צחור13/05/2007תודה לך על איחולי ההצלחה!
ישנן שיטות יוגה השמות דגש על נשימות שונות כבר על ההתחלה, כאשר למתרגל המתחיל אין שום מודעות עדיין כיצד מתפקד גופו, על פי הדרך בה אני מלמדת- שיטת איינגר, אנו קודם כל מלמדים תנוחות יוגה ודגש על פיתוח מודעות לתיפקוד הגוף ואבריו ורק אח"כ לאחר שהמתרגל רכש מיומנות אנו מדברים איתו על נשימות. בכל אופן לטענתך, כי לא ידעת מה לעשות וחשת אי נוחות, לדעתי היית צריכה ליידע את המורה שלך ע מנת שיסייע לך בקשייך. לגבי המלצה על יוגה בתל-אביב, עלייך ללכת , להתנסות ולמצוא את החיבור למורה ולמקום על פי מי שאת ומה שמתאים לך. רשמי "יוגה" ב"גוגל" ותקבלי תוצאות רבות.
בהצלחה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב ובהצלחהqidao10/05/2007
שתי מורות ידועות ומוערכות, אני בטוח שהפורופ יהיה ראוי, בהצלחה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פסי פייג10/05/2007תודה על הרוח החיובית והעידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)