מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימור דם - טרשת נפוצההריונית17/01/2011
אובחנתי כחולת שטרשת נפוצה, טרם התחלתי בטיפול תרופתי ואני צפויה ללדת השבוע. אבקש לשאול האם שימור דם טבורי במצב זה, עשוי להועיל, או שהוא עלול להיות פגוע ובלתי שמיש בעתיד, בשל הטרשת של האם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור דם - טרשת נפוצה - תגובה
מיקי שחם17/01/2011שלום רב,
הדם הטבורי הנאסף ונשמר הינו של התינוק ולא של האם והדם ותאי הגזע של התינוק שונים בתכלית מאלה של האם.
בנוסף, טרשת נפוצה אינה מחלה תורשתית אם כי היא מוגדרת כנטייה משפחתית במידה לא גבוהה במיוחד, כך שרבים הסיכויים שהתינוק לא ילקה במחלה.
לא רק זאת, גם אילו המחלה הייתה בוודאות עוברת לתינוק, אין מניעה לשמור את תאי הגזע למקרה צורך בעתיד.
לפיכך, אין כל מניעה לשימור.
בהצלחה והחלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חיידקי בדם טבוריענבר10/01/2011
שלום רב,
בלידת ביתי נאסף הדם הטבורי ונמצאו 2 הממצאים הבאים:
1. prpionbacterium acnes
2. anerobic gram positive rod, non sporefoming.
מה המשמעות של קיום חיידקים אלו על ביתי שנולדה לפני חודש ולא הראתה שום סימני זיהום? מה המשמעות על שימור הדם הטבורי ?האם יש טעם לשמר אותו? האם החיידקים הנ"ל עמידים בהקפאה עמוקה?
תודה רבה
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חיידקי בדם טבורי - תגובה
מיקי שחם10/01/2011ענבר שלום,
מבלי להיכנס למהות הממצאים, שכן היא עניין לרופא מומחה ולא לפורום זה, בהקשר שימור הדם הטבורי העובדות הרלבאנטיות הינן:
1. ממצאים בקטריאליית אינם פוסלים מנה לשימור בבנק פרטי (המנה כן נפסלת בבנק ציבורי רק החל מלפני כשנתיים, עד אז לא נפסלו).
2. בהימצא ממצא חיובי, ניתן לשמור את המנה בבידוד מיתר המנות (חרף העובדה שטרם ידוע על הדבקה צולבת של מנה "תקינה" השמורה ללא בידוד עם מנה "נגועה").
3. בטרם השתלה, כל מנה ולא רק הנגועה, נבדקת ובהימצא זיהום בקטריאלי או פטרייתי, הוא מטופל באנטיביוטיקה ואז ניתן להשתילה. לכן אף אין כלל חובה לבצע מראש בדיקת זיהומים כאלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםראובן05/01/2011
שלום, רציתי לדעת באיזו טכנולוגיה משתמשים בד"כ לצורך הפקת תאי זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
מיקי שחם05/01/2011ראובן שלום,
מניח ששאלתך נוגעת פרטנית בנושא מיצוי התאים, דהיינו הפרדתם מיתר מרכיבי הדם.
ההפרדה נעשית על ידי תהליך צנטריפוגציה דו שלבי הנקרא "פיקול הייפק".
בשלב הראשון מופרדים המרכיבים ביניהם עפ"י משקלם הסגולי (מלמטה למעלה: כדוריות אדומות, נוזל הכולל את הכדוריות הלבנות (קרוי "Buffy Coat") ולמעלה - הפלסמה.
לאחר שלב זה מוצא הנוזל הכולל את הכדוריות הלבנות לשם המשך עיבודו.
בשלב השני של הצנטריפוגציה, הנוזל נפרד גם הוא לשכבות משקליות ואז ניתן "לשלוף" ממנו את הכדוריות הלבנות, בלבד לשם שימורן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית28/12/2010
שלום. נאמר לי שניתן לפצל מנות דם טבורי - למה בכלל עושים את זה והאם זה תורם משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקה ופיצול - תגובה
מיקי שחם28/12/2010אביבה שלום,
בשמחה!
לשאלתך שתי פנים: האחת החלוקה של המנה למבחנות במקום שמירה בשקית בודדת, השניה פיצול המנה לשימור בשני אתרים נפרדים גיאוגרפית.
אשר לחלוקה למבחנות:
תחילה - עובדות יסוד:
1. מנה שהופשרה - לא ניתן עוד להקפיאה מחדש.
2. אין ניתן להפשיר רק חלק ממנה שבשקית אחת/מבחנה.
רפואת חידוש האיברים הוא שדה של המחקר הרפואי, הכולל פיתוח טיפולים שמטרתם תיקון, חידוש, החלפת תאים ורקמות בגוף האדם, תוך שימוש בתאי גזע.
הגם שמדובר עדיין בשלב הניסויי, נערכו משנת 2005 היא שנת המהפך - השתלות מוצלחות רבות לטיפול במחלות אלה, רשימה חלקית עם מידע מפורט על ההשתלות באתר המידע הבלתי תלוי - Parents Guide to Cord Blood.
ביישומים שונים נעשו כבר השתלות לא מעטות, בעיקר בתחומי המחלות:
* סוכרת נעורים (סוג I)
* לב וכלי דם - תיקון כלי הדם ושריר הלב. לתאי גזע היכולת לעבור באופן סלקטיבי לרקמת הלב הניזוקות, לשפר את תפקוד כלי הדם ואת זרימת הדם באזור הפציעה, ולשפר את תפקוד הלב הכולל.
* מערכת העצבים המרכזית - שיתוק מוחין, שבץ וכו'.
* פציעות נוירולוגיות מתאונות.
מאפייני השתלות אלה:
• לטיפולים כאלה נדרשות מנות גדולות יחסית, עת הבנקים הציבוריים מספקים מנות להשתלה לילדים בלבד עקב קוטנן היחסי של המנות, בעיה שנפתרה על ידי הסיטוג'ן - SituGen.
• נדרשות מנות המחולקות למנות משניות קטנות (מבחנות הקפאה קריאוגנית מיוחדות שתכולתן 5 מ"ל של תאי גזע האחת, ובין 10 ל 15 מבחנות באיסוף בטכנולוגיה החדשה), עת בבנקים הציבוריים מאחר שהם בנויים לספק מנות להשתלות המטולוגיות בלבד בהם מבוצעת השתלה בודדת, המנות מוקפאות בשקיות גדולות מחלוקות לכל היותר לשתי מנות משנה.
• מאחר שלאורך חייו של האדם צפויות מחלות שונות, נדרשים שני דברים:
1. מנות גדולות דיין לטיפול במחלות שונות.
2. פיצול למנות משנה קטנות רבות במקום לשתי מנות גדולות.
אשר לפיצול הגיאוגרפי:
מטרת הפיצול הגיאוגרפי של המנה הוא הקניית כפל ביטחון/ביטוח, למקרה אירוע חריג (אש, רעידת אדמה, פיגוע טירור, נזק בזדון או כשל כלשהו של המקפיא הראשי).
במקרה כזה, מבחנות שימור המנות מחולקות ונשמרות בשני אתרים נפרדים לחלוטין.
מובן כי פיצול כזה אפשרי רק בשימור במבחנות.
להשתמע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר תאי גזעדנה16/12/2010
שלום רב
במנת הדם שנאספה בהריון השני שלי, מספר תאי הגזע שנאספו 380 מליון.
האם מנה זו מספקת לצרכי השתלות וטיפול רפואי? לפי מה שאני קוראת, הממוצע הוא כ-800 מליון תאים וגם אלה לפי 30 מליון תאים לכל ק"ג.
בהריון הראשון נאספו 1,300 מליון תאי גזע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תאי גזע - תגובה
מיקי שחם16/12/2010דנה שלום,
ענין מספר התאים להשתלה מורכב מעט שכן הוא תלוי גם במחלה המטופלת וגם במידת ההתאמה הגנטית של החולה לתורם (אלא אם תרומה עצמית שבה ההתאמה כידוע 100%).
כאשר ההתאמה גבוהה יותר ניתן להסתפק בפחות תאים וכו'.
בהשתלה המטולוגית:
להלן ציטוטים ממאמר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' גלוקמן - הראשונה בעולם שהשתילה תאי גזע טבוריים ונחשבת לברת סמכא (המאמר: Cord Blood Transplantation: State of the Art, פורסם ב- Hematologica):
* ככלל, נדרש מהמנות להכיל לפחות 30 מיליון תאים לק"ג משקל גוף של החולה.
* במחלות ממאירות: להתאמה של 4/6 לפחות (4 מתוך 6 פרמטרים), נדרשים 25 מיליון תאים לק"ג. * במחלות בלתי ממאירות: נדרשים 35 מיליון תאים והתאמה 4/6 לפחות.
* בהשתלת מנה כפולה (2 תורמים): לא פחות מהתאמת 5/6 בין המנות לעצמן ובין המנות לחולה.
לכן, מנה בודדת של 380 מ' תאים יכולים לשרת השתלה המטולוגית לילד/ה בלבד, במשקל
כ- 12.5 ק"ג.
הדברים שונים בתכלית כאשר מדובר ברפואת חידוש איברים.
התחום עדיין בשלב המחקרי/קליני, והגם שנעשו כבר מאות השתלות כאלה של מנות מבנקי דם טבורי פרטיים בעולם, עדיין אין הטיפולים שגרתיים, בעתיד - מן הסתם כן.
בהשתלות אלה, מספר התאים הנדרש בד"כ קטן בהרבה והמנה תספיק מן הסתם ליותר מטיפול אחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי גזע בדם טבורינועה05/12/2010
שלום,
רציתי לדעת האם תאי הגזע הקיימים בדם הטבורי הם תאים טוטיפוטנטיים או תאי דם מולטיפוטנטיים (למשל תאי גזע של דם היכולים להתמיין לטסיות דם, כדוריות אדומות/לבנות וכיוב') - זה משהו שעד עכשיו לא הצלחתי למצוא לו תשובה בשום פורום או כתבות בנושא, והוא נראה לי חשוב ביותר!
אודה לתשובתכם,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי גזע בדם טבורי - תגובה
מיקי שחם05/12/2010נועה שלום,
הדם הטבורי מכיל תאי גזע פלוריפוטנטיים, רק תאי גזע עובריים הם טוטיפוטנטיים (מכונים גם אומניפוטנטיים).
משמעות ההבדל בין הסוגים לעיל הוא שתאי הגזע מדם טבורי חסרים את היכולת לייצר שליה.
לייצור תאי הדם אין צורך דווקא בתאים פלוריפוטנטיים, די בתאים מולטיפוטנטיים מהסוג המצוי במוח העצם - מקום יצירת תאי הדם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות- דם טבורירונית20/11/2010
שלום רב!
אני בהריון בשבוע ה-30 ולאחר שעיינתי בפורום- עלו לי מספר שאלות:
1. ראשית, מתשובותייך בפורום הבנתי כי עם שיטת סיטוג'ן ההתאמה להשתלות המוטולוגיות היא בממוצע של 52 ק"ג מה שלצערי רחוק מאוד ממשקלי או ממשקל בעלי... כך שבפועל זה לא יוכל לשמש אותנו- הבנתי נכון?
אם השתלה ההמטולוגית לא תוכל לשמש את התורם עצמו (למיטב הבנתי לא) או או אותנו ההורים (מבחינת משקל) אני מבינה כי השתלה המטולוגית לא סביר בכלל שתתבצע מתאי גזע עובריים.
2. במידה והיא לא לשימוש עצמי או השתלה המטולוגית- האם כמות התאים שנאספו שלא בשיטת סיטוג'ן מספיק להשתלות הקשורות לרפואה רגנרטיבית? אם כן מה בעצם היתרון של איסוף בשיטת הסיטוג'ן? (חוץ מהסיכוי הנמוך לצורך מספר רב של השתלות...)
3. האם ההשתלות בתחום סוכרת, מערכת העצבים המרכזית - שיתוק מוחין, שבץ ופציעות נוירולוגיות מתאונות כפי שפירטת בתשובותיך נעשו בארץ (והאם רק בניסויים קליניים- מה שכרגע לא נגיש לציבור הרחב)ומה העלות הרפואית של השתלות אלו? (מאחר וישנם שני סוגי ביטוחים המוצעים- פיצוי מיידי של 100 אלף או פיצוי ושיפוי למקרה של השתלות- ולכן חשוב לי לדעת בפועל שבמקרה הצורך, חו"ח, הביטוח אכן יכסה את ההוצאות הרפואיות)
4. האם אין נזק לכמות התאים שנלקחת בפועל מאחר והמנה מפוצלת למספר רב של מבחנות?
5. האם יש ניסיון עם תרומות שנלקחו בשיטה זו (סיטוג'ן) והיה להן שימוש בפועל בארץ?
6. קראתי בפורום כי תאים המוקפאים שנים רבות אינם מופשרים ביעילות. אי לכך הדוגמאות הנאספות הן באיכות טובה עד כ-7 שנים. לאחר מכן הסיכוי להפשיר תאים חיים יורד משמעותית. מדוע אם כן כדאי לעשות את הביטוח ל-20 שנה?
ידוע לי כי בנק החיים מאפשר ביטוח לחמש שנים או לשנה אבל ההפרש במחיר כל כך גבוה שלא נראה כי זה משתלם באופן יחסי....
7. במידה ויש צורך בהשתלה ולא נלקח דם טבורי האם יש אפשרות לקחת תאי גזע מאדם בוגר (כגון תאי גזע מושרים כפי שד"ר רונית שטריכמן ציינה באחת מתשובותיה)- והאם זה נמצא יותר בשימוש בפועל מאשר תאי גזע שנלקחו מדם טבורי עד כה בארץ? אם הבנתי נכון, הם נקלטים טוב יותר מתאי גזע עובריים.
בתודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות - דם טבורי - תגובה
מיקי שחם21/11/2010שלום רונית,
עונה לפי סעיפי שאלותייך:
1. ראשית למען הדיוק – סייפת שאלתך מציינת תאי גזע עובריים ולא כך הוא, תאי גזע עובריים מקורם בביציות מופרות בימיהן הראשונים (עובר עפ"י הדת הקתולית, עדיין לא עובר עפ"י היהדות) וכוונתך הייתה לתאי גזע טבוריים.
עוד עניין הדורש הבהרה הוא ההצהרה כי התאים לא ישמשו לעולם להשתלה המטולוגית לתינוק עמו ולא כך הוא, הדבר נכון רק ככל שמדובר במחלה שעקבותיה עלולים להימצא כבר בתאים שנאספו בלידה ולא כל המחלות ההמטולוגיות כאלה.
52 ק"ג הוא ממוצע, התוצאות מתפלגות נורמאלית ומקרי הקצה רחוקים מהממוצע ובפועל הטווח די גדול, כך שעשוי להספיק גם לבעלי משקל גבוה ולהפך. ועוד, ניתן להשתמש במנה יחד עם מנת תרומה נוספת (השתלת דאבל ותלת מנות הנוהגת כבר, אם כי עם סיכונים שונים) וככל שמנת הבסיס (זו עם ההתאמה הגבוהה) – כן ייטב להשתלה.
2. להשתלות רפואת חידוש האיברים דרושה מנה קטנה יותר מאשר להשתלות המטולוגיות, אלא שהשתלות רפואה זו מחייבות סדרות של מספר טיפולים. לא רק זאת, לאורך חיינו עלולות להתרחש מספר מחלות ומוטב שהמנה תתאים בגודלה גם למצב כזה.
לכן נדרש גם שהמנה תהיה מחולקת למספר מנות משנה (אפשרי רק במבחנות), שכן אין אפשרות שימוש חלקי במנה מופשרת.. עוד על כך בתשובה 4 להלן.
3. השתלות רפואת החידוש מצויות אכן בשלב הניסויים הקליניים (אם כי הן נעשות גם שלא במסגרת ניסויים - ראי אתר חברת XCELL-CENTER בגרמניה אשר בצעה אלפי השתלות במגוון מחלות שאינן המטולוגיות).
4. אין כל נזק בפיצול למבחנות קטנות, להיפך – הפיצול מחויב המציאות החדשה.
5. למרבה השמחה איש מהרבים שכבר אספו באמצעות הסיטוג'ן טרם נזקק להשתלה.
6. כל המחקרים שנעשו לבדיקת איכות התאים על ציר הזמן הוכיחו כי אין הבדל בין מנה שהופשרה אחרי שנה, למשל, למנה שהופשרה אחרי 20 שנים. בשני המקרים, יש בהפשרה ירידה במספר התאים החיים עקב פעולת ההפשרה, אך הירידה זהה במנות "טריות" ומנות "ישנות".
7. טכנולוגיית השריית התאים (של החולה עצמו) כוללת מניפולציות גנטיות העלולות להיות מלוות בסיכונים ואינה בשימוש רב. ושוב, השימוש בביטוי תאים עובריים בשאלה אינו נכון, התכוונת לטבוריים, שכן אם כבר, דווקא התאים העובריים טובים יותר מהמושרים, אך מסיבות אתיות ודתיות הם עדיין אסורים בעולם הרחב, למעט למחקר מוגבל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות- דם טבורי - תגובה
ד''ר רונית שטריכמן28/11/2010רונית שלום:
ברצוני להוסיף כי תאי גזע מושרים הינם עדיין בשלב מחקרי בלבד. אין כל טיפול המתבצע בהם, גם לא ניסויים קליניים. חשוב לציין כי הטכנולוגיה להשריית תאי גזע התפתחה רק בשלוש השנים האחרונות. יש לה פוטנציאל גדול אך גם סיכונים רבים. אי לכך יעברו שנים עד שהטכנולוגיה תבשיל ותוכל לשמש לטיפולים קליניים.
רונית שטריכמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- XCell-Centerג'ימי19/11/2010
האם XCell-Center נחשב מקום טוב לביצוע טיפול שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר XCell-Center - תגובה
מיקי שחם19/11/2010ג'ימי שלום,
ייעודו של פורום זה אינו לייעץ פרטנית ולשם כך עליך לפנות לרופא מומחה בתחום המחלה.
יכול רק להפנות אותך לפורום (באנגלית) המלא בשרשורים אודות המוסד, העתק את המשפט:Does anyone know something about XcellCenter in Cologne - Germany? לגוגל ותגיע אליו.
מניח שבאתר XCELL ביקרת כבר, האתר עמוס במידע רפואי ואודות המחלות והטיפולים השונים, אך מטבע הדברים יש להתייחס אליו כבלתי אובייקטיבי בעליל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהx.cell center
adina28/11/2010מביקורי במקום אני גרה בגרמניה
לא מיעצת לאף אחד לנסוע לשם ולקבל טיפול
מקום לא אמין שמנצל חולים במחלות קשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהx.cell center - תגובה
מיקי שחם28/11/2010עדינה שלום,
תודה על ההארה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבירון17/11/2010
שלום רב......אני סובל כבר שנתיים מ4 בלטי דיסק בגב הגבי, עקב תאונה{מאובחן בmri}זה גורם לי לכאב כרוני מאוד מציק בגב האמצעי והעליון ,יש ימים שכואב יותר וימים שפחות ,יש לי קושי בישיבה ממושכת ועוד ......ניסיתי כמעט את כול סוגי הרפואה האלטרנטיבית,ברפואה הקונבציונלית הבנתי שיש אפשרות של זריקת בלוק אפידורל או ניתוח רק שזה יכול להיות עם הרבה סיכונים......רציתי לשאול לגבי תאי גזע עם יש איזשהו התקדמות בתחום הדיסק הבין חוליתי ועם איפשהו בעולם יש התקדמות בתחום זה......תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
מיקי שחם19/11/2010ירון שלום,
התנצלותי שרק עתה ראיתי את שאלתך.
תחום הרפואה הרגנרטיבית - בכלל והטיפול המצוין על ידך - בפרט, נחשב אמנם ל"דבר הבא" ברפואה, אך עם זאת מצוי בחיתוליו ואין כיום עדיין טיפול במסגרת רפואה זאת שסיים את שלב הניסויים הקליניים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדם התבורי - שייך לאם או לעובראנה16/11/2010
שלום,
אני בשבוע 29 וברצוני לשמר דם תבורי, אני נשאית הפטיטיס B , ונאמר לי שאי אפשר לשמר דם זה.
האם הדם התבורי נגוע בהפטיטיס, הרי כפי שנאמר לי ההפטיטיס אינו מועבר לתינוק.
האם נעשה פעם איסוף מאם שנשאית ונבדק באים יש את וירוס זה גם בדם התבורי?
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדם התבורי - שייך לאם או לעובר - תגובה
מיקי שחם16/11/2010אנה שלום,
כפי שכתבת, אכן היותך נשאית אין המשמעות שבהכרח המחלה תעבור לתינוק.
חלק מתהליך קליטת המנה הוא בדיקת דם הדם הטבורי של התינוק במעבדתנו ובמקרה שנמצא כי נדבק - ניתן יהיה לשמור את הדם בבידוד, בנפרד ממנות אחרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסןף דם טבורי
אנה16/11/2010תודה רבה על תגובתך המהירה והאופטימית, אני רוצה רק להבהיר את הנושא האם כן אוספים את הדם הטבורי מכוון שנענתי בשלילה בחברת "טבורית" כאשר הודעתי להם שאני נשאית הפטיטיס ואם כן האם זה לא יזיק וידבק במקרה והדם התבורי יהיה שימושי בעתיד?
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס B ואיסוף דם טבורי - תגובה
מיקי שחם18/11/2010אנה שלום,
1. לא בהכרח התינוק יידבק במחלה. הסיכון להעברת נגיף הצהבת מסוג B תלוי במצב פעילות הנגיף אצל האם. בנשים עם HBeAg חיובי, 90%-85% מהתינוקות יידבקו, לעומת 10%-32% עם HBeAg שלילי.
2. העברת הנגיף מהאם לעובר יכולה להתרחש במשך ההריון (נדיר), או במהלך הלידה (בלידה רגילה רווחת הדעה על סיכוי גבוה יותר מאשר בלידה קיסרית).
3. דם התינוק ודם האם שונים ודם התינוק ייבדק בעת קליטת מנת הדם הטבורי במעבדה ורק ממצאיו יקבעו את המשך הטיפול במנה. שימור מנה נגועה אפשרי, אך נעשה בנפרד ממנות אחרות שאינן נגועות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור דם טבורי לצורך ריפוי סרקומה י@@@14/11/2010
בני אובחן כחולה בסרקומה יואינג ואני בשבוע 36 להריון האם כדאי לשמור את הדם הטבורי האם הוא עשוי להיות יעיל במקרה זה ?
אנא תשובתכם בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור דם טבורי לצורך ריפוי סרקומה י - תגובה
מיקי שחם14/11/2010שלום רב,
ראשית איחולי החלמה מהירה.
אחת מאפשרויות הטיפול בסרקומה יואינג היא השתלת תאי גזע, אם כי לא בהכרח תידרש השתלה כזו.
בהידרש תרומת תאי גזע, ישנה כמעט תמיד עדיפות לתאים הטבוריים על פני תאי מוח עצם.
אלא אם כן שמורה במשפחה מנת תאי גזע טבוריים המתאימה לחולה, תחילת תהליך איתור תורם הוא בקרב המשפחה הקרובה (תרומת מוח עצם).
באין התאמה בקרב בני המשפחה, מתרחב החיפוש למנת דם טבורי בבנקים הציבוריים. סיכוי האיתור של מנה מתאימה עומד על 50%.
המחלה אינה תורשתית רגילה, אלא בעקיפין - אחד מגורמי הסיכון הוא תסמונות גנטיות נדירות המועברות במשפחה.
בנוסף, בין אחים/יות, סיכוי ההתאמה הינו אחד משלושת האפשרויות: 0% התאמה (הסיכוי לכך הוא 25%), 50% התאמה (הסיכוי - 50%) 100% התאמה (הסיכוי - 25%).
התאמה של 50% בתאי גזע מדם טבורי נחשבת למספיקה (במוח עצם נדרשת התאמה גבוהה יותר).
יש לזכור כי שימור פרטי של תאי גזע טבוריים עשוי לשרת מחלות המטולוגיות שונות ומחלות במסגרת הרפואה הרגנרטיבית וההחלטה על שימור פרטי נעשית בד"כ מבלי שהמשפחה עומדת מול מקרה פרטני כשלכם.
לסיכום - התשובה לשאלה מבוססת על סבירויות וההחלטה הסופית הינה של המשפחה.
ושוב איחולי החלמה שלימה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסויה11/11/2010
שלום וברכה
אני בשבוע 35 בזמן האחרון התחלתי לקרוא הרבה פרוספקטים לגבי שימור דם טבורי האמתי שלא הבנתי כלום חוץ מזה שזה טוב לעתיד לכל מיני מחלות אבל בפועל אני נמצאת בלידה ואומרת לאחות לשמור לי את הדם הטבורי אז מה זה נשמר בבית חולים או שאני צריכה לפנות למקום מסויים שישמור לי עליו לא ממש הבנתי אשמח לקבל הסבר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
מיקי שחם11/11/2010שלום רב,
שירות השימור הינו פרטי, בתשלום, כאשר ההרשמה נעשית מבעוד מועד, בד"כ כחודש לפני הלידה הצפויה.
אחרי הרישום תקבלי לביתך ערכת איסוף אשר באמצעותה ייאסף הדם ולאחר מכן הערכה תילקח למעבדה על ידי החברה אשר לשירותיה נרשמת, שם היא תיבדק תעובד ותוקפא.
הסברים מפורטים תוכלי למצוא באתר "בנק החיים" וכן משירות הלקוחות בטלפון שבשולי חתימתי למטה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתאי גזע ל-CPשירן09/11/2010
שלום,
אני בת 21 עם CP(הולכת בעזרת קביים).
שמעתי הרבה לאחרונה על טיפול בתאי גזע ועל היעילות שלו במקרי CP.
כאשר נולדתי לא הייתה מודעות לשמירת הדם הטבורי כמו שקיימת בשנים האחרונות, והדם הטבורי שלי לא נשמר. אני מעוניינת לעבור טיפול בתאי גזע מה האפשרויות שעומדות בפניי? האם נעשים כאלו טיפולים פה בארץ? או רק בארה"ב ובסין? ומהי העלות לטיפול?
ומדוע לא נעשים בארץ מחקרים בנושא כמו שכבר נערכים בארה"ב? יש מי שירים את הכפפה בנושא?
תודה ,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתאי גזע ל-CP - תגובה
מיקי שחם09/11/2010שירן שלום,
אני יודע על ביצוע השתלות לטיפול ב CP בארה"ב - ב DUKE במסגרת ניסויים קליניים, אלא שההשתלות שם רק עצמיות, מתאי גזע מדם טבורי של החולה עצמו (בארה"ב פועלים בנקי דם טבורי פרטיים משנת 1994).
מקום נוסף הוא XCell-Center, בגרמניה, אשר מבצע טיפולים עם תאי גזע ממוח עצם שלא במסגרת ניסויים אלא באופן שוטף. באתרם מידע על ההשתלות ל- CP, כולל תוצאות וסטטיסטיקות וכן המחיר - 7,995 יורו.
איני מכיר את העומד מאחורי השתלות בעולם השלישי/מזרח.
בהצלחה והחלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף דם טבורינעמה31/10/2010
שלום,
אני בשבוע 35 ועדיין מתלבטת אם לשמור דם טבורי של התינוק
ניסיתי לחפש מידע על הנושא אבל רוב הכתבות באינט' נכתבו על ידי חברות ששומרות דם טבורי - זה נראה יותר מסחרי ולא אובייקטיבי.
אני אשמח אם תפנו אותי למקורות יותר אובייקטיבים.
ועוד משהו- ממה שהבנתי הדם הטבורי עדיף לשימוש באחים ולא בתינוק עצמו. והדם הטבורי מתאים יותר לילדים מאשר מבוגרים בגלל כמות התאים הקטנה.
מכאן עולה השאלה האם יש טעם לשמור דם טבורי כשמדובר בילד ראשון? לא עדיף לחכות לילד שני? הרי עדיין אין אחים ואת ההורים זה לא ישרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף דם טבורי - תגובה
מיקי שחם31/10/2010תמי שלום,
מידע אובייקטיבי תמצאי באתר הבלתי תלוי: parentsguidecordblood com
אשר לשאלתך - בהשתלות המטולוגיות (לשם בנייה מחדש של מערכת הדם), אכן ההעדפה הינה לתרומה על פני השתלה עצמית.
אלא, שעתיד הרפואה ותאי הגזע אינו בתחום ההמטולוגיה.
רפואת חידוש האיברים - שדה של המחקר הרפואי, הכולל פיתוח טיפולים שמטרתם תיקון, חידוש, החלפת תאים ורקמות בגוף האדם, תוך שימוש בתאי גזע.
הגם שמדובר עדיין בשלב הקליני, נערכו משנת 2005 היא שנת המהפך - השתלות מוצלחות רבות לטיפול במחלות אלה..
נכון להיום, כל ההשתלות האלה הן עצמיות בלבד, אף לא אחת תרומה...
ביישומים שונים נעשו כבר השתלות לא מעטות, בעיקר בתחומי המחלות:
* סוכרת נעורים (סוג I)
* לב וכלי דם - תיקון כלי הדם ושריר הלב. לתאי גזע היכולת לעבור באופן סלקטיבי לרקמת הלב הניזוקות, לשפר את תפקוד כלי הדם ואת זרימת הדם באזור הפציעה, ולשפר את תפקוד הלב הכולל.
* מערכת העצבים המרכזית - שיתוק מוחין, שבץ וכו'.
* פציעות נוירולוגיות מתאונות.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף דם טבורי - תגובה
ד''ר רונית שטריכמן31/10/2010תמי שלום:
אנא ראי את תגובתי לשאלה דומה בפורום זה מה- 16.07.10
בהצלחה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני25/10/2010
האם יש הבדל בין תרומת דם טבורי לבין שימור דם טבורי בבנק פרטי
מה כדאי לעשות?
מה ההשלכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנק פרטי - בנק ציבורי
מיקי שחם25/10/2010חני שלום רב,
תרומה לבנק הציבור למי שבוחרים שלא לשמור באופן פרטי לשימוש עתידי אפשרי על ידי המשפחה, היא דבר מבורך.
חשוב להבין את ההבדלים בין הפרטי לציבורי:
הבנק הציבורי - מקבל תרומות ומרגע התרומה - מתנתק הקשר בינה לבין התורם והמנה תיועד לראשון שיזדקק לה (ושהיא תתאים לו).
הבנק הפרטי - מבצע שימור עבור בעל מנת תאי הגזע ועבורו בלבד, שרות שהינו בתשלום.
וכך, בבנק הציבורי המנה אינה ממתינה לתורמת/משפחתה, אלא נמכרת (כ- 20,000 $ ומעלה - תלוי בכמות התאים) למי שזקוק לה ברחבי העולם (תקשורת מחשבים בין כל הבנקים הציבוריים).
תרומה לבנק ציבורי אפשרית רק ליולדות בבתי החולים: תל השומר (לבנק הדם הטבורי הציבורי של תל השומר) ולבנק מגן דוד אדום בבתי החולים: וולפסון, איכילוב, הדסה עין כרם וביה"ח ליולדות של הסהר האדום במזרח ירושלים.
בטרם הסכמת בנק הדם הטבורי הציבורי לקבל את התרומה, על התורמת למלא טפסים ושאלונים וקיימת שורה ארוכה של קריטריונים תורשתיים ובריאותיים לסירב.
היה והוסכם לקבל את התרומה, לאחר הלידה ואיסוף הדם הטבורי ודגימת דם האם ורק אם נפח המנה גדול מ- 50 מ"ל (אחרת התרומה נזרקת ללא המשך), הם עוברים שורת בדיקות, כאשר שורה של מחלות וזיהומים שונים פוסלים את המנה לשימור.
עצם התרומה אינו מקנה למשפחה כל ביטוח והמנה עצמה תינתן לדורש אותה ראשון (בכפוף להתאמה גנטית).
בהצלחה ולהשתמע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)