מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום גוףחני23/01/2014
אני סובלת ממחלת ריאות כרונית nsip .מקבלת אימורן ופרדניסון.חום הגוף שלי בצהרים בדרך כלל מגיע עד 37 ובערב יורד לפעמים ל35.5 35.9 36.2.רציתי לשאול אם זה נורמלי שחום גוף יורד בערב?ואם יורד יןתר מדי האם זה יעול להיות בגלל האימורן?או המחלה?אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום גוף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/01/2014שלום,
אם מדובר רק בשינויי הטמפרטורה שציינת ואת מרגישה בטוב ללא סימני מחלה הרי שכנראה אין חשיבות לממצא. בכל מקרה, בשל הטיפולים שאת מקבלת את נמצאת בסיכון למחלות זהומיות. זהום קשה עלול לגרום לעיתים, באופן פרדוקסאלי, לירידת חום אך זו מלווה בדרך כלל בשינוי בהרגשה. רצוי שתיידעי את הרופא המטפל במחלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה להילה בת 3קרן22/01/2014
שלום,
בתי בת 3 ומלידה יש לה שיעול לסירוגין לאחר בדיקת דם הבחנה של מומחה ריאות התגלה אצלה אסטמה קלה ולא ממש עוזר אנהלציות עם מי מלח
נתנו לנו משאף צהוב במיוחד לילדים והיא מסרבת להשתמש בזה
אשמח לקבל פיתרון או הקלה על השיעול כתוצאה מההתקף כל היום וממש מציק לה
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/01/2014כפי שרשום- פורום זה מיועד לרפואת ריאות מבוגרים . בנוגע לילדים יש לפנות לפורומים עוסקים במחלות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה עקב קוצר נשימהעודד22/01/2014
שלום,
בעתי בת השנתיים עברה צילום חזה עקב קוצר נשימה
אשמח לקבל חוות דעת מה רואים בצילום
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/01/2014כפי שמצויין בפורום זה דנים בשאלות קשורות לרפואת ריאות מבוגרים . בנוגע לילדים (עד גיל 16 ) יש לפנות לפורום מחלות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה שונות התרופות החדשות בסל הבריאומיקי16/01/2014
מאלו הידועות לנו?ומדוע אחת מתופעות הלוואי היא דלקת ריאות?איך משאף יכול לגרום לדלקת ריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2014מבקש להבהיר באיזה מהתרופות חדשות בסל מדובר
עליה בשכיחות זיהומים במערכת דרכי אויר תחתונות (כולל דלקת ריאות) הינה תופעת לוואי נדירה של סטרואידים נשאפים . תופעה נצפתה במחקרים מדעיים אך אינה קשורה לעליה בתמותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחסיף ריאות וקלקסןחוששת15/01/2014
שלום רב.
ברקע שאת ריאות
אני מקבלת זריקה קלקסן 80 ביום קבוע מזה שנה וחצי עקב תחסיף ריאות.
השאלה :
מה בדיקה דם צריך בשביל לבדוק יעילות קלקסן?המשך טיפול ?מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2014משך טיפול בנוגדי קרישה (קלקסן) ומינונם הקבוע בעקבות תסחיף ריאתי נקבע בהתאם למאפיינים וגורמי סיכון בכל מקרה פרטני. משך הטיפול נע בין 3 חודשים עד לכל החיים. ייתרון של קלקסאן הינו העדר צורך בבדיקות מעקב (לעומת קומדין שדורש מעקב אחרי INR בתפקודי קרישה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה נודול?רחלה09/01/2014
הבן שלי עשה בדיקת ct לפני ניתוח כתף. בבדיקה צויין ממצא לוואי נודול בריאה. מה פירוש? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה נודול? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/01/2014שלום,
נודול ריאתי כהגדרתו זהו ממצא רקמתי סמיך שקוטרו קטן מ 3 סמ' , לרוב גודלו מספר מילימטרים. משמעותו באדם ספציפי תלויה ברורמי סיכון לךמחלות שונות (עישון, חשיפות מקצועיות, זהומיות ועוד), מחלות מערכתיות אחרות העלולות להשפיע על הריאות. במרבית המקרים באדם שלא עישן וללא גורמי סיכון ידועים אין לממצא כזה משמעות אך ישנם כללים והנחיות רפואיות כיצד לעקוב ומתי אחר ממצא כזה. יש לקבל חוות דעת רופא ריאות לאחר שיבדוק/יראיין את בנך ויבחן את הצילומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dlco נמוךשמאי סמדר08/01/2014
בבדיקת תפקודי ריאות יצא dlco 55%.
בבדיקה שניה חל שיפור 67%
כל יתר הבדיקות היו תקינות ?
האם יש הסבר לדיפוזיה ירודה ואם יש צורך במעקב?
אני אישה בת 61 לא מעשנת , ללא עבר אסטמתי ועובדת במשרד.
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
dlco נמוך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/01/2014שלום,
ירידה בכושר הדיפוזייה עם יתר פרמטרים תקינים של תפקודי ריאה צריכה להעלות שאלה של בעייה במחזור הדם הריאתי. מומלץ בין היתר לבצע אקולב בשאלת יתר לחץ דם ריאתי, ריווי חמצן בדם, ובדיקות דם כלליות (ספירת דם לשלילת אנמיה, וכמיית הדם). לאחר מכן רצוי להתייעץ עם רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סימן לסרטן הריאות?ד``ר שבתאי ורסנו02/01/2014
שלום
בת 46 עם עבר של עישון כרגע לא מעשנת לאחרונה סובלת משיעול עקב ברונכיט ערכו לי צילום חזה שבו הכל תקין,בשיעול נראה ליחה שצבעה ירוק חום וניתן לראות בוודאות דם טרי שיוצא לא מהגרון מהריאות,שאלתי היא האם ניתן לראות בצילום חזה סימנים מחשידים לחס וחלילה סרטן הריאות? ולמה אני רואה את הדם בליחה מה זה אומר? אודה לך על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2014סיבות לכיוח דמי הינן רבות: פטולוגיה בדרכי אויר עליונות , תחתונות . רוב סיבות לשיעול עם כיח דמי הינן מחלות דלתיות זיהומיות (דלקת גרון, דלקת סימפונות, ברונכיאקטזיות) אך קיימות גם סיבות נוספות. יש לפנות לרופא המשפחה שעל סמך ניתונים קיימים יחליט על המשך בירור (בדיקת רופא א.א.ג , CT חזה , יעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסרעפת בעקבות ניתוח תיקון קרעפריד02/01/2014
שלום רב
אני בן 55, בריא לחלוטין, לא מעשן, ללא אירועים של בעיות נשימתיות או קרדיליות או עצביות בעבר.
לפני כ 4 חודשים עברתי ניתוח לתיקון קרע בכתף, בעקבות הניתוח נוצר שיתוק של סרעפת בצד ימין, לפי הבדיקות הסרעפת בכלל אינה עובדת, מאז אני מתקשה בתפקודי הכוללים מאמצים , קושי בשינה בלילה, קושי נשימתי בישיבה ממושכת. ברנטגן תמת של ריאה ימנית.
רציתי לשאול אם יש פתרון, האם השתלת קוצב סרעפתי רלוונטית, איזה בדיקות ניתן לעשות? האם EMG לעצב פרני היא בדיקה אפשרית? האם פיזיותרפיה נשימתית יכולה לעזור? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2014לשיתוק סרעפת יכולות להיות מספר סיבות, כדי לבצע בירור ניתן לפנות לרופא ריאות . במידה ואכן מדובר בשיתוק ללא סיבה שניתן לתקנה , אז קיימת אפשרות לניתוח קיבוע סרעפת . ניתוח מתבצע ע"י כירורג חזה וכירורג כללי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחוןא02/01/2014
שלום רב.
הסיפור שלי מתחיל לפני חודש, הגעתי הביתה בלילה הלכתי לישון ופתאום קמתי באמצע הלילה עם תחושת חנק וחוסר יכולת בנשימה.. הגעתי למיון שם נקבע שיש לי ברונכיט וקיבלתי אנטיביוטיקה.
לקחתי את האנטיביוטיקה לכמה ימים ופתאום אחרי 4 ימים שוב חנק בלילה.. הלכתי לרופאת משפחה למחרת ולאחר בדיקות אמרה שהריאות שלי נשמעות כאילו יש לי דלקת ריאות ונתנה לי שילוב של שתי אנטיביוטיקות לקחת במקום מה שלקחתי.. כמובן שזה לא עזר ושוב הגעתי למיון לאחר כמה ימים הפעם קיבלתי משאף ונטולין ומשאף סרטייד לקחת. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות תפקודי ריאה (שם יצא 100 אחוז) והסיקו שכנרהא הסתבכתי עם ברונכיט שתעבור לאט לאט ואמשיך לקחת משאפים לפי הצורך. הסיפור המוזר הוא.. שמאז גם פתאום כאב לי הגרון לכמה ימים עד שעבר.. קיבלתי צינון קשה עד שעבר.. ובאופן כללי אני פשוט חולה במשהו אחר כל כמה ימים... במשך כל החודש הזה אחד השקדים שלי נפוח מאוד ולא ירד עד היום וכולל היום.
היו לי שני הואריאציות של מחלת הנשיקה ולכן זה כנראה לא זה.. האם מישהו יודע מה קורה כאן? אני פשוט לא מחלים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2014במידה ותסמינים חוזרים למרות הטיפול במשך מספר שבועות/חודשים, מומלץ לשקול בדיקת אצל רופא א.א.ג ויעוץ של רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונברז תרופה חדשה שנכנסה לסלניר30/12/2013
החדש אך כשקוראים את העלון של התרופה כתוב שהיא אסורה למי שסובל מאסטמה.ידוע שרבים מחולי הcopd סובלים גם מאסטמה ,האם אין סתירה?
ד``ר דניאל סטרובין31/12/2013אונברז הינו מרחיב סימפונות ארוף טווח מקבוצת בטא-אגוניסטים , הנמצא בסל מעל שנה . תרופה נרשמה במשרד הבריאות לחסמת הריאות ולכן זאת התוויה רשומה . גם חולה אסתמה יכול לקבל אותה ( אחד הטיפולים המרכזיים באסתמה הינן מרחיבי סימפונות בטא-אגוניסטיים) אך טיפול זה לחולה אסתמה אינו מכוסה בסל וגם אינן לפי התוויה שרשם יצרן במשרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתייונה26/12/2013
בהמשך לשאלתי הקודמת ותשובתך, אני בן 60 ולא עישנתי מעולם. חשבתי שאולי יש קשר למושג של הפסקת נשימה חלקית. האם זה כך או שקשור לאסתמה כמו שאתה מציין? תודה מראש
בהמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2013שלום,
גם הפסקות נשימה בשינה על רקע חסימתי (לרוב בשמנים) עלולות לגרום ליקיצות אך הסובל מהן לרוב לא מודע ליקיצות ונרדם מייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה מתוך שיעול בלי אוויריונה25/12/2013
אני קם מידי פעם באמצע הלילה בלי יכולת לנשום לא מהאף, (אפילו שאני לא מצונן), ולא מהפה. אני מרגיש חנק. אני משתעל עד שאני מקבל אוויר דרך הפה. לוקח עוד זמן עד שאני יכול לנשום גם דרך האף. בזמן האחרון זה קורה לעיתים תדירות יותר.
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קימה מתוך שיעול בלי אוויר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/12/2013שלום,
הסיבות חיכולות להיות שונות. אסתמה יכולה לגרום ליקיצה לילית, קושי נשימה ותחושת חנק, עליית חומצה מהקיבה או אפילו רוק שנבלע אל תוך קנה הנשימה. גיל, עישון, חשיפות ומחלות מלוות יכולות להשפיע על הסיבה. במידה ונמשך התייעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
יונה26/12/2013בהמשך לשאלתי, אני בן 60 ולא עישנתי מעולם. חשבתי שאולי יש קשר למושג של הפסקת נשימה חלקית. האם זה כך או שקשור לאסתמה כמו שאתה מציין? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2013שלום,
גם הפסקות נשימה על רקע חסימתי (לרוב בשמנים) עלולות לגרום ליקיצות ליליות אך לרוב הסובל לא מודע להן ונרדם מייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטור ממטבח ומשמירות:ג'ובניק דחוי25/12/2013
שלום, רציתי לשאול שבמידה וכאשר אני חולה אסטמה די קשה, ובילדות עברתי דלקת ריאות, אז אני יכול להוציא פטור מתורנות מטבח והרמת דברים כבדים בבסיס עם שטיפה או לא? וגם בנוגע לשמירות: האם אני יכול להוציא פטור משמירות בטענה שמי שנמצא לידי בשמירה מעשן והריח מפריע לי? יש לציין שהאסטמה שלי היא רצינית, ואני מרגיש קשיי נשימה הרבה פעמים, ואיני יכול לבצע פעילויות גופניות בגלל האסטמה, הבדיקת תפקודי ריאות שלי יצאה גרועה ואמרו לי שיש לי ריאות של מעשן, למרות שאני לא מעשן ואסור לי לעשן. אציין כי בתורנות מטבח אני חשוף לחומרים, שלא בריאים לי בתור חולה אסטמה.
פטור ממטבח ומשמירות: - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/12/2013שלום,
כל הפטורים הם להחלטת רופא היחידה או רופא הריאות הצבאי. בעקרון חשיפה לעשן, כמיקלים כולל אדי אקונומיקה וחיטוי עלולה לגרום להתקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שהיה באוויר יבש כמו ים המלחשחר25/12/2013
מסייעת לקוצר נשימה או ההיפך גורמת להיצרות נוספת?
האם שהיה באוויר יבש כמו ים המלח - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/12/2013שלום,
האויר המדברי היבש בדר"כ מיטב עם חולי אסתמה, בכל מקרה לא אמור להחריף. חולים עם מחלות ריאה המלוות בירידת חמצן כרונית עשויים להנות בים המלח בשל מיקומו הנמוך (לחץ החמצן גבוה יותר בשל לחץ אטמוספרי מוגבר). מאידך, מי שסובל מיתר לחץ דם, לחץ דמו עלול לעלות שם, שוב בשל המיקום הנמוך, לחץ אטמוספרי גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)