מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב נקודתי בצד שמאל מהחזהסימי26/02/2014
יש לי כבר חודשיים כאבי חדים בזמן התעטשות או שינוי תנוחה מסוים. בלחיצה על המקום זה גם כואב . היה לי אותו סיפור לפני 3 חודשים אך בצד ימין וזה חלף אחרי 3 שבועות אך הפעם זה נמשך חודשיים. שריר תפוס יכול להישאר לתקופה כזו ארוכה? . אני אסמטית. אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2014לפי תאור מדובר בכאב ממקור דופן בית החזה (שרירים, עצבים בין צלעיים, צלעות וכו') , כאב יכול להמשך לעתים חודשים . ניתן לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ברונכיאקטזיות וברונכיטיס זה אותו הדבר?ד``ר שבתאי ורסנו26/02/2014
שלום,
האם ברונכיאקטזיות וברונכיטיס זה אותו הדבר? ואם לא אז מה ההבדל בעצם?
גילו לי ברונכיאקטזיות לפני כמה שנים (כבר בגיל 22) ואני ממש בחרדות שזה יחמיר או יתפתח למשהו ושזה יפריע לי בהמשך החיים ובמיוחד כשאהיה מבוגרת, האם החרדות שלי מוצדקות או שאני סתם היסטרית?
האם סביר להניח שבן אדם שחולה בברונכיאקטזיות יהיה בעל מערכת חיסון חלשה? ועלול להיות יותר רגיש להתקררות, דלקת ריאות/ כאבי גרון וכדומה? כי אני מרגישה חלשה ומצטננת לעיתים קרובות.
אשמח לתשובות הבהרה, זה חשוב לי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2014ברונכיטיס מסמל תהליך דלקתי בעץ הסימפונות . ברונכיאקטזיות הינן סימפונות מורחבים בגלל הרס משנה . דבר יכול להיות תוצאה של תהליך דלקתי בריאות (אחרי דלקת ריאות, לדוגמה) , בעקבות חסימה מקומית ממושכת בעץ הסימפונות או להיות ביטוי של פטולוגיה ברירית סימפונית (לדוגמה, ציסטיק פיברוזיס, תסמונת ריסים לא זזים וכדומה) . ברוב המקרים מדובר בממצא סטטי ממוקם ללא השפעה משמעותית באיכות החיים , רק סיכון מוגבר לפתחת זיהום בדרכי אויר תחתונות (בתוך ברונכיאקטזיות או ברקמת ריאה (דלקת ריאות) . במקרים של מחלה ריאתית או סימפונית פעילה (מחלות ריאה כרוניות שונות, פטולוגיה בריסים של רירית הסמפונות) מדובר במחלה פרוגרסיבית עם החמרה בהדרגתיות איטית או לא . לעיתים דרוש בירור ע"י רופא ריאות עם השלמת בדיקות של מצב מערכת החיסון (אימונולוג) כדי לדעת מה סיבת הברונכיאקטזיות ומה תחזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאנמיה להמוגלובין גבוהנטע25/02/2014
נער בן 18. סובל מאסטמה. לפני מס' שנים היה אנמי וקיבל ברזל. כחמש שנים אחרי ההמוגלובין הגיע ל17.1-17.5. בדיקות המטולוגיות (אולטרסאונד איברים מוגדלים, מכון הלב, ובדיקות דם גנטיות) היו תקינות. מתלונן רבות בשנים האחרונות על כאבים חדים בריאות, על לחץ. עושה על בסיס יומיומי סימביקורט. נמצא אלרגי לאבק, חתולים, כלבים, עצים ודשא. מה המשמעות של העלייה בהמוגלובין. מה זה אומר לגבי מחלת האסטמה? לגבי חומרתה? וממה יש להמנע? האם אצל כל האסטמתים אמורים למצוא עלייה בהמוגלובין? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת בפרטים
נטע25/02/2014הוסיף שאינו מעשן לא פאסיבי ולא אקטיבי, משקל 70 ק"ג וגובה 172.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/02/2014עליה ברמת המוגלובין (פוליציטמיה) יכולה להיות משנית למחלות ריאה כרוניות בדרגות קשות עם ירידה ברמת חמצון בדם. ליעיתים אין קשר בין עליה ברמת המוגלובין לבין מחלת ריאות , כך בדרך כלל במקרים ואין מדובר במחלה ריאתית כרונית בדרגה קשה . במקרה הזה יש להתייעץ עם רופא הריאות של המטופל האם מבחינת חומרת האסתמה ישנו הסבר לעליה ברמת המוגלובין. במידה ולא , יש להמשיך בירור דרך מומחה במחלות דם (המטולוג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחחני23/02/2014
האם יש קשר בין מתח לירידה בחמצן אצל אנשים שחולים בפיפרוזיס ריאתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/02/2014מתח יכול ללוות כל מחלה ריאתית כרונית ללא קשר לרמת חמצון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכופניאמזל22/02/2014
אני בת 53 ומזה שבוע שיעול חזק, כאבי גרון ואיבוד קול וחום בינוני
יש לי כאבים בגב באמצע בעיקר בצד שמאל, בצילום רנטגן נכתב
שיש ממצא ברונכופניאומוניה.
מה זה ומה עושים? הרופאה רשמה לי רוקסו 150. כדור 1 פנמיים
ביום. האם זהו הטיפול המיטבי?
מודה לכם מראש על תשובתכם.
מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכופניא - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/02/2014שלום,
הכוונה לדלקת ריאות. קובל לטפל בדכ בשתי תרופות כגון רוקסו וזינאט ל 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים חזקים ללא כאב גרוןיוסי22/02/2014
שלום,
אני בן 15 וחצי מעשן מגיל 13, ואף פעם לא היו לי מחלות ריאה כלשהם...
אבל בימים האחרונים יש לי שיעולים חזקים שרק הולכים ומתגברים ללא כאב גרון.
לפעמים השיעול מעלה גם לחה כבדה (בלי דם).
זה התחיל בימים הראשונים שהייתי קצת חלש ואולי עם קצת חום, (לא בדקתי) והשיעולים רק הלכו והתגברו... אני כותב את זה עכשיו שקמתי משינה עם שיעול חזק מאוד שגרם לזה שלא יכלתי לנשום לפחות 20 שניות.
מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותב ההודעה למעלה!!
יוסי22/02/2014שכחתי להוסיף שהפסקתי לעשן לפני שלושה ימים, אם זה חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעולים חזקים ללא כאב גרון - תגובה
הסיפור נשמע כמו ברונכיטיס חריפה. עישון מגדיל מאד את הסיכון לארועים כאלו ! ועישון מגיל צעיר (13) מגדיל עוד יותר סכנות הכרוכות בעישון (גידולים, מחלות לב וריאה כרוניות). לפני שנה התפרסם מחקר של משרד הבריאות האמריקאי שמצא כי עישון מגיל צעיר ומתמשך מקצר את החיים בממוצע ב 12 שנה! זה הזמן להפסיק ולא לחזור !!!
אם הליחה שלך בצבע מוגלתי (צהוב כהה או ירוק ) יש לשקול טיפול אנטיביוטי. פנה לרופאך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ומשאףדניאל21/02/2014
שלום ראשית יש לציין שאני לא חולה אסתמה או משהו כזה, לפני כשבוע החלו לי שיעולים עם צינון וחום .. החום עבר לאחר יום וחצי.. הצינון מיום ליום משתפר , אך השיעול נשאר אותו דבר כבר שבוע , כעת שיעול יבש ומציק שמפריע לי גם בלילות , לפני מספר ימים היה יותר ליחה היום פחות . הייתי אצל רופאת משפחה היום היא הביאה לי את המשאף סימביקורט טורבוהלר ואמרה לי לשאוף את האבקה שבמשאף פעמיים ביום ( יום ולילה) . יש לנו אירוע גדול במשפחה שאני רוצה לשתות אלכוהול , האם אני יכול לשתות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ומשאף - תגובה
שיעול לאחר זהום של דרכי הנשימה עלול להמשך גם שבועות. בדכ אין צורך בשום משאפים. אם אינך אסתמטי איני רואה בעייה בשתיית אלכוהל בצורה מתונה בנסיבות השמחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול ומשאף
דניאל23/02/2014כל העניין של החום הנזלת כאבי ראש עבר (קצת נזלת לא משהו רציני מדי פעם) .
נשאר רק שיעול שכבר שבוע וחצי לא עובר ,אז אתה אומר שניתן לשתות עם השימוש במשאף ?
ואני שוקל לקחת כדורים שרשום מאחורי הטבליות "רקוד" שמעתי שזה יותר טוב לשיעול מאשר המשאף..מה לגבי השימוש בהם יחד עם אלכוהול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזישלומית אביב18/02/2014
סרקואידוזיס ריאתית בגבר בן 51 ,ללא מעורבות של איברים נוספים.אובחנה לאחר צילום שיגרתי.מה הפרוגנוזה של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/02/2014שלום,
תלוי באיזה שלב התגלתה (רק בלוטות בשערי הריאות לעומת מעורבות רנטגנית גם של רקמת הריאה.9. בשלבי המחלה הראשונים, כשאין הצטלקות ריאתית, הפרוגנוזה טובה ומרבית המקרים מחלימים ספונטנית. סטרואידים ניתנים כשיש פגיעה תפקודית. יש לבצע בין היתר תפקוד ריאה מלא כולל כושר דיפוזייה וגם כמובן מעקב תקופתי (מעורבות אברים אחרים עלולה להופיע במשך הזמן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה ruled 150mg בהנקהלירז18/02/2014
שלום רב
שמי ליר ומזה כחודש אני סובלת משיעור טורניר
אני אסמטית
לפני שבוע חלה החמרה בשיעול ורופא המשפחה תנהיג לי rulid ל 5 ימים פעמיים ביום
יש לי תינוק בן 6 חודשים שיונק
אני חוששת לקחת את התרופה אך אני סובלת משיעול חזק מאוד
מה ההשלכות דל נטילת התרופה עבור התינוק? האם יכול לגרום נזק? תופעות לוואי?
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת אנטיביוטיקה ruled 150mg בהנקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/02/2014שלום,
לי לא ידוע שיש בעייה אך מוטב שתשאלי רוקח בבית המרקחת, הרוקחים הם בדיוק האנשים המתאימים לכך, זה תפקידם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בריאותalena15/02/2014
שלום.אני עשיתי ct החזה וקיבלתי תשובה לא כל כך נעימה.תעזרו בבקשה להבין מה קורה כי אני כבר לחוצה ממחשבות מאוד לא טובות.
המדיאסטינוס הוגדם שמור.
שערי הריאות הודגמו ללא סטיות.
האקסילות הודגמו תקינות.
בחלון ריאה-קשרית קטנטנה ופריפרית מודגמת באונה הימנית העליונה קוטרה כי 2מ"מ.
קשרית נוספת פריפרית מודגמת ב-rll קוטר כי-3 מ"מ.
אין לזהות קשריות ריאתיות משמאל.
לא נצפה תסנין בריאות.
ללא מוקדים אנדוברונכיאליים.
ללא גושים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/02/2014קשריות ריאתיות זעירות הינו ממצא אקראי נפוץ בבדיקות הדמייה של בית החזה. סיבות לקשריות הינן רבות , בדרך כלל מדובר בממצא כרוני (כמו צלקת) . בנוגע לצורך בבירור נוסף יש לפנות לרופא מטפל/רופא ריאות לצורך החלטה במקרה פרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור LLL
דליה29/06/2016בסיטי בטן נתגל6תה באקראי קשו ר זעיר LLL אפשר לקבל הסבר לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/07/2016קשרית ריאתית הינו מושג מקצועי כדי לתאר רקמה בצפיפות שונה לעומת רקמת ריאה מסביב לקשרית. ביטוי זה אינו אומר מה טיב הקשרית :החל מצלקת ישנה עד דלקת ואף גידול ריאתי בתחילת הדרך. לכן אבחנה של קשרית ריאתית הינו ציון של ממצא בדימות בלבד, ולא מתייחסת למצב כללי של המטופל ולסיבה הסבירה ביותר לקשרית במקרה הפרטני. ניתן לפנות לרופא מטפל/רופא ריאות עם צילומי CT חזה וכול חומר רפואי רלוונטי לצורך השלמת אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
דליה04/07/2016עזרת לי מאוד הצלחתי להבין ולהרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשרית ריאתית
דאנה24/07/2016ערב טוב לד"ר סטרןבין,
קיבלתי תוצאה ס'ט'. אם מבקשת האם יש אפשרות להסביר את התוצאה
-
המדיאסינום הודגם תקין
שערי הריאות ללא סטיות
אין עדות לתפליט פלאורלי
בסריקת הריאות אין לזהות גושים
קשרית ריאתית םריפריאלית ב- RLL קוטרה 4 מ"מ
אין לזהות קשריות נוספות לא נצפו נגעים אנדוברונכיאליים
סיכום:
קשרית ריאתית ב- RLL , למעכב
שינויים ברונכואקטטיים עדינים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש פענוח צילום חזהמאיה14/02/2014
שלום רב.
אתמול הייתי בחדר מיון ועקב כאבים ודופק גבוה ערכו לי צילום חזה.
לאחר הצילום הרופא אמר "שזוהי התחלה של דלקת ריאות" ונתן לי זינט ורוקסו.
אודה לך ד"ר האם ניתן לראות שמדובר בדלקת ריאות? כי משום מה לא הייתי שלם עם ההבחנה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיף שאני בן 35 לא מעשן ובריא
מאיה14/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/02/2014לפי צילום אין לראות פטולוגיה ריאתית אך חובה לציין שאיכות תמונה נשלחת באינטרנט הינה נמוכה מאוד ויתכן שמקור בתוכה ייחודית של רנטגן מדגים ממצאים עדינים שיכולים להתאים לאבחנה . בכל מקרה אבחנה של דלקת ריאות היא בעיקר ניתנת על בסיס נתונים קליניים (סיפור החולה וממצאים בבדיקה גופנית ) והדמיה הינו כלי לאישור אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות ושיעול מתמשך בלי חוםצילה13/02/2014
שלום רב,
אני סובלת משיעול יבש ועמוק , בלי חום, וכמעט בלי ליחה, במשך קרוב לשבוע
ימים, ורופא שהזמנתי שלשום בערב הביתה בדק את הריאות וקבע שיש לי דלקת
פרקים. הוא רשם לי רוליד, 150 מ"ג פעמיים ביום ועוד כדורים מתמוססים להקלת
השיעול "ראולין" 3 פעמים ביום.
מאז הספקתי לקחת ארבעה כדורי אנטיביוטיקה - אם כי בטעות אחרי האוכל, במקום
לפניו - ואין שום הטבה. השיעול עדיין חזק ביותר, ואני שואלת אם יש מקום לבירור
נוסף בעניין הזה, או שכדאי להמתין בסבלנות ולאפשר לאנטיביוטיקה לעשות את
פעולתה. מחכה לתשובתכם. תודה רבה, צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/02/2014במקרה של זיהום בדרכי אויר או רקמת ריאה (ברונכיטיס או דלקת ריאות) , הטבה מטיפול אנטיביוטי יכולה להיות אחרי 4-5 ימים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי חזהיעקב13/02/2014
מאחר ואני חולה במחלת ריאות אינטרסיציאלית ודלקת פרקיםRA כבר כ10 שנים בבדיקת מעקב לגבי הריאות אני מבין כי אין שינוי "לא חל שינוי מהותי בממצאים לעומת הבדיקה הקודמת "
אולם סעיפים אלה חדשים ואנני יודע פירושם.
בבדיקת סי טי חזה נרשם
1."שינויים אתרומטוטיים"
2." אזור היפודנסי באונה הימנית של בלוטת התריס"
3." סימני אמפיזה בעיקר פרא-ספטלית ובעיקר באונות העליונות."
ד"ר אבקש פירושך
בתודה מראש
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/02/2014ממצאים האלה לא כולם שייכים לריאות : בלוטת המגן וגם כלי הדם (אטרומטוזיס - אטרוסקלרוזיס) . אמפיזמה הינה ביטוי של ניפוח יתר בריאות ואמור להיות ממצא כרוני (קרוב לודאי היה קודם אך לא צויין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוזיס ריאתית אלומהחני11/02/2014
מה ההבדל בין פיברוזיס ריאתית לפיברוזיס ריאתית אלומה? תודה מראש התשובות עוזרות מאוד
ד``ר דניאל סטרובין13/02/2014פיברוזיס ריאתית - לייפת - יכולה להיות מסיבות רבות (מחלות ריאה כרוניות שונות, תוצאות קרינה לבית החזה, תופעות לוואי של תרופות מסוימות וכו'). טיפול שם אינו בפיברוזיס אך בסיבות שלה. פיברוזיס ריאתית אלומה - IDIOPATHIC PULMONARY FIBROSIS הינה מחלה ריאתית ספציפית שהביטוי עיקרי שלה היא התקדמות תהליך פיברוטי בריאות . מחלה מתאפיינת בתחזית גרועה ועדיין לא קיים טיפול יעיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנידוןחני10/02/2014
איך אפשר להההשיג את התרופה הזאת באירופה?
ד``ר דניאל סטרובין11/02/2014ניתן לבדוק בבתי מרקחת פרטיות , יכול להיות ישנו נסיון של יבוא אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנידון
שימרית10/04/2014שלום רב,
במידה ואת מעוניינת יש לי את התרופה מאירופה (3 חפיסות זה מתאים
ל-3 שבועות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)