פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה בצבא
    עמית
    18/10/2013

שלום
    אני מתגייס בקרוב לקרבי ויש לי אסתמה קלה עם התקפים קלים מאוד שעוברים לבד או אחרי כמה שניות עם משאף.
    האלה שלי היא כשאני אחשף להרבה מאוד אבק בשירות, האם יש מצב שאני אכנס להתקף שגם המשאף לא יעזור לי?
    ואם כן מותר לקחת יותר ממנה אחת?(של המשאף ונטולין)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בצבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/10/2013

תגובה של חולה אסתמה פרטני לגירוים שונים אינה משותפת לכלל חולי אסתמה. סיכון להתקפי אסתמה חוזרים וחזרים יותר עולה עם חשיפה לגירוים שונים במסגרת שירות צבאי.
    שימוש מקובל בונטולין בזמן התקף קשיי הנשימה: 2 שאיפות אחת אחרי שניה. במידה ואין הקלה, חוזרים לונטולין אחרי מספר דקות. אם תדירות התקפי אסתמה עולהלפרק זמן ממושך, יש מקום לטיפול קבוע לאסתמה לפי שיקול רופא מטפל/רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת סרטייד סמוך לבדיקת תגר סמפונו
    מיכל
    16/10/2013

שלום,

הייתי צריכה לעבור בדיקת תגר סמפונות ע"י מטכולין. לילה קודם הבדיקה היה לי התקף של קוצר נשימה ולא היתה לי ברירה ולקחתי סרטייד.
    עד כמה זה אמור להשפיע על הבדיקה?

הוספת תגובה

• פרטים

מיכל
    16/10/2013

אני לא מעשנת
    בגיל 36

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/10/2013

שימוש במרחיבי סימפונות ארוכי טווח (כגון , סרבנט בתוך סרטייד) יכול לשנות תוצאות תגר מטאכולין. לפני תגר מטאכולין מותר שימוש במרחיבי סימפונות קצרי טווח וגם לא פחות מ12 שעות לפני הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו השינוי?

מיכל
    16/10/2013

הוא גורם להורדת התיפקוד יותר ממה שקיים?
    או שהוא דוקא גורם להגברת התיפקוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/10/2013

תחת השפעת תרופה לעיתים לא ניתן לראות ירידה בזרימות נשיפתיות אחרי גירוי של מטאכולין בחולי אסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה בבריכה
    עומר
    15/10/2013

שלום,
    אני בן 24 וסובל מ-IBD (לא ברור אם אולצרטיב קוליטיס או Crohn's colitis) ובנוסף מסימפטומים שמזכירים באופן גבולי את תסמונת המעי הרגיש. בין היתר אני סובל, במיוחד בחודשים האחרונים, מגיהוקים ובאופן כללי מגזים שעולים מכיוון הקיבה לפה (וגורמים לי, נניח, להפסיק לדבר לרגע, עד שאוכל לעצור אותם).

התחלתי היום לשחות אחרי ה-ר-ב-ה זמן של היעדר פעילות גופנית אירובית. מעבר לקשיים בנשימה עקב הכושר הלקוי, הרגשתי תחושה בעייתית שלא רגעים שבהם אני מתקשה בנשימה במפורש בגלל המצב הזה של הגזים באזור החזה. בנוסף, כפי ששמתי לב כבר לפני מס' שנים כשהייתי שוחה הרבה, כשהחלק העליון של פלג הגוף העליון שלי בתוך המים (והראש בחוץ) קשה לי הרבה יותר לנשום או לדבר, והתחושה היא של לחץ (של אוויר) בחזה, כשאם אני עובר למקום עם מים רדודים יותר שבו רוב החלק העליון שלי מחוץ למים, התחושה עוברת.
    אגב, לא יודע אם זה יועיל או לא, אבל אציין שמצעירותי הייתי ספורטאי (כדורסלן) ותמיד, ביחס לחברי, הנשימה שלי היתה בעייתית יותר (הייתי מתנשף הרבה יותר מהר ולא יכול להמשיך הרבה יותר מהר) - אבל אסטמה אין לי.

כל הנושא הזה של הגזים בחלק העליון של מערכת העיכול מציק לי מאוד בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הוא גם מאיים למנוע ממני לשחות, דבר שאני מעוניין בו. אני יודע שזה נופל כנראה בין גסטרו לבין רפואת ריאות, אגב. בכל אופן, אשמח אם תוכלו לנסות לשער מה גורם לדבר ובעיקר, כמובן, מה כדאי לעשות.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה בבריכה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/10/2013

לפי תאור תסמינים יותר חשודים למקור בדרכי עיכול/אויר עליונות . במידה ודבר חוזר על עצמו יש לשקול תחילת בירור דרך בדיקת רופא א.א.ג ויעוץ ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול דמי
    קרן
    11/10/2013

שלום רב,
    אני בת 36 בריאה בד"כ, אמא לשני ילדים.
    מזה כמה חודשים מופיע אצלי שיעול דמי (דם טרי, כמות קטנה) ביום הראשון או השני של המחזור בלבד, קרה כבר חמש פעמים.
    בפעם הראשונה הכמות היתה גדולה (כרבע כוס) ולכן ביצעתי אנדוסקופיה שיצאה תקינה בפעמים שאחר כך הופיע בשיעול בכמות קטנה יותר , עשיתי סי טי ריאות שיצא תקין.
    רופאת המשפחה העלתה השערה שמדובר באנדומטריוזיס , למרות שאני לא סובלת מהתופעות האחרות של המחלה .
    מה זה יכול להיות?
    האם עליי לפנות לרופא ריאות או רופא נשים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול דמי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/10/2013

לפליטת כיח דמי ישנה רשימת סיבות קשורות לדרכי אויר עליונות או תחתונות , כמו כן סיבות מחוץ לדרכי אויר. לפי סיפור הזה הגיוני לחשוד באנדומטריוזיס אך מדובר באבחנה נדירה. במידה וטרם נמצאה סיבה לשיעול עם כיח דמי יש לפנות ליעוץ רופא ריאות וגם לבדיקת א.א.ג (במידה וטרם נעשתה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח ממצא
    קרן
    10/10/2013

"איבוד נפח עם תסנין נודולרי" מה משמעות הממצא?
    אילו בדיקות אפשר לבצע כדי לדעת מה הממצא מבלי לעשות ביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח ממצא

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/10/2013

לפי פרשנות ככל הנראה מדובר בתהליך דלקתי עם הפחתת נפח הריאה יחסית למצב תקין. דרך וודאית לדעת על סוג הפטולוגיה הינה ביופסיה ריאתית. בדיקות נוספות ניתן לבצע לפי אבחנה חשודה לפי סיפור החולה, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר , לפי שיקול דעתו של רופא המטפל/רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחעול מעצבן וחוסר תאבון
    אבידע
    08/10/2013

שלום.
    אני בן 32, בריא תמיד.
    לפני יומיים קמתי בבוקר שאני לא מרגיש טוב. זה התבטא בהרבה חולשה ובעיקר בחוסר תיאבון. לאחר שינה טובה בלילה עברה החולשה אך נשאר חוסר התאבון ונוסף שיעול מעצבן. חוסר התיאבון לא אופייני לי. אני אוכל בקושי ארוחה אחת ביום. השיעול הוא ללא ליחה או נזלת בכלל ונלווית לו תחושה מעצבנת בחזה העליון ( בכניסה לגרון). אני בסה"כ מרגיש טוב, ממשיך לעבוד וכו'. אשמח לקבל בבקשה חוות דעת על המצב המעצבן הזה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שחעול מעצבן וחוסר תאבון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/10/2013

תסמינים אינם ספציפיים ולא בהכרח קשורים לבעיה ריאתית. יכול להיות שמדובר במחלה ויראלית כתסמינים של שפעת יכולים להיות כאלה. במידה ואינם חולפים תוך מספר ימים - יש לפנות לבדיקה אצל רופא המטפל (משפחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ ריאתי ואמפיזמה
    מור
    08/10/2013

שלום, אני בת 45, סובלת מאמפיזמה. אתמול עברתי בדיקת אקו לב בה היה רשום שהלחץ דם הריאתי מוערך כ- 28 ממ"כ, תקין. מקריאה באינטרנט מצאתי שלחץ דם ריאתי מעל ל- 24 ממ"כ נחשב גבוה כש 30 ממ"כ נחשב לגבוה מאוד. מבקשת לברר האם תקין כפי שנכתב לי על גבי הטופס או שבכל זאת לא תקין..
    שאלה נוספת - האם מתוך תשובת CT ריאות בה נכתב: "נפחת הריאות. עיבוד דפנות הסימפונות במחציות התחתונות של הריאות" ניתן להסיק על חומרת האמפיזמה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ ריאתי ואמפיזמה

הוספת תגובה

• עיבוד=עיבוי

מור
    10/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/10/2013

יתר לחץ דם ריאתי מוגדר כלחץ ריאתי ממוצע במנוחה מעל 25 מ"מ כספית . באקו לב מודדים לחץ ריאתי סיסטולי שהינו גבוה מלחץ דם ריאתי ממוצע . לכן פרשנות בתשובה הינה נכונה.
    במקרים של נפחת (אמפיזמה) בדיקות הדמייה נותנות בעיקר הבנה על היקף הפטולוגיה. באופן כמותי דרך בדיקה מקובל הינה בדיקת תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    יוסף
    07/10/2013

שלום, נפצעתי בצבא מרסיסים בדופן בית החזה, הוציאו לי את הכיס מרה ותפרו חור במעיים.

שמתי לב לדבר מוזר, כשיש ריח של בושם/אפטרשייב אני פשוט מתחיל לי התקף שיעולים רציניים ואני לא יכול לנשום עד שאני מרחיק את הריח ממני.

דבר נוסף קשה לי לעכל מאכלים כמו תפוח שאהבתי לאכול והפסקתי ממה הדבר נובע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/10/2013

סיבות יכולות להיות קשורות לתפקודי ריאות עליונות או תחתונות (מחלה סימפונית כגון ברונכיטיס או אסתמה) . לצורך הערכה יש לפנות לרופא המטפל שלפי הממצאם יפנה להמשך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסחיף ריאתי
    מישהי
    05/10/2013

קראתי שבמידה ויש למישהו תסחיף ריאתי חמור, הוא סובל מקוצר נשימה.שאלתי היא האם מישהו יכול לסבול מתסחיף ריאתי, יופיע לו קוצר נשימה ואז זה יחלוף לסירוגין-כל זאת במשך חודש?

לקביעת תור
    סגירה
    תסחיף ריאתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/10/2013

אבחנת תסחיף ריאתי נעשה לא רק ע"פ תסמיני המטופל. תלונות על קשיי הנשימה המתחילים באופן פתאומי הינן שכיחות אך יכול להיות תסחיף גם ללא תחושת קושי נשימתי . סיבות לקשיי הנשימה הינן רבות. סבירות לתסחיף ריאתי לפי אנמנזת המטופל וממצאים בבדיקה גופנית נקבעת ע"י הרופא. בהתאם לכך מחליטים על בדיקות עזר לצורך הוכחה או שלילת האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראות
    ש
    02/10/2013

שלום

בן 78 סובל מסרטן הערמונית, מטופל הורמונלית (ידוע על גרורות בעצמות, לימפה).

לפני 9 חודשים בוצע סי טי חזה (לעניין הס. ערמונית) ובו נכתב -
    חזה- בלוטת התריס בגודל ובמרקם תקין. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, במיצר או בשערי הראות. בלוטות קטנות במיצר ובבתי השחי.
    כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין.
    הלב מעט מוגדל, ללא תפליט פריקרדיאלי. עורקים כלילים מסוידים. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ.
    פרניכמת הראות: בבסיס הריאה הימנית באזור קאודלית לשער הריאה מודגמת הצללה בלתי אחידה אחורית לסדר הבינאונתי. נראית ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. הצללה פסית בבסיס הריאה השמאלית מתאימה להצטלקות פיברוטית. מוקד פליאורלי מסויד בבסיס שמאלי, נראה ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת.
    סיכום: הצללה בריאה ימנית תחתונה מדיאלית. נראית ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. ייתכן שינויים כרוניים להמשך מעקב.

---
    הסי טי כאמור בוצע לפני 9 חודשים, אבל המטופל הגיע למיון לפני שבועיים וחצי, במהלך בדיקה רוטינית של צילום חזה נרשם בתוצאות:
    צל"ח: "לא תסנין, תפליט או גודש. הצללה עגולה - 1.5 ס"מ בהיקף ובבסיס של ריאה שמאלית (ארכיטיפקט??)".
    הצילום בוצע במיון ללא שרופא יסתכל עליו. הוא אושפז ליום אחד בגלל חולשה ושוחרר למחרת, בשחרור קיבלנו את הטפסים וראיתי את הנתונים האלה.

האם מדובר בנתון שצריך להיבדק, מה המשמעות?

האם יש אפשרות שהתפתח משהו מאז בקוטר כזה? ואם צריך לבצע סי טי או צילום חזה חוזר מה רמת הדחיפות? אין לו שיעולים חריגים, הקול שלו חלש יותר בחודשים האחרונים אבל נראה שזה בגלל תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי שמחליש אותו. אין לו קושי בנשימה או משהו כזה. מה דעתך?

תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ראות

הוספת תגובה

• ראות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/10/2013

שלום,
    קשה להשוות צילום חזה רגיל ל CT. מומלץ להשוות את הצילום הרגיל האחרון לצילומים קודמים תוך עיון מחודש ב CT החזה מלפני 9 חודשים והסימפטומים של הנבדק ולנסות לגבש דעה על משמעות הממצא. במקרה של ספק, לאחר עיון כזה, יתכן ויהיה צורך לחסזור על CT חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת C.T ריאות
    כפיר
    30/09/2013

שלום רב,
    בן 27, סובל מספר חודשים מכאב באזור הצלעות משני הצדדים. הכאב הינו כאב בעיקר בנגיעה ובעת שכיבה על הצד.
    היה חשד להתנפחות של בלוטות לימפה בבית השחי.
    נשלחתי למספר בדיקות ובינהם בדיקת C.T. בבדיקת הC.T לא ראו משהו בצלעות אבל ראו בריאות שינויים כמתואר להלן:
    לא הודגם תפליט פלאורלי
    באונות עליונות דו"צ הודגמו שינויים אמפיזמתיים סנטרילובולריים, יותר בולטים משמאל עם עוני של כלי הדם ופרנכימה ריאתי באיזור בגודל כ- 6.5* 5.8 *4.1 ס"מ.

אשמח להסבר על המתואר בבדיקה, ממה הדבר יכול לנבוע? (לצערי הנני מעשן פסיבי מגיל צעיר)
    בנוסף האם אימון של סיבולת לב ריאה יכול להואיל במצב זה או שמדובר במצב שאינו הפיך?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת C.T ריאות

הוספת תגובה

• תוספת

כפיר
    30/09/2013

בנוסף רציתי לציין כי הייתי פג שנולד בחודש שביעי, האם הדבר יכול לגרום לפגיעה המתוארת בבדיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת C.T ריאות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/09/2013

שלום,
    מתוארים שינויים אמפיזמטיים (נפחת הריאות) שהסיבה השכיחה לה היא עישון. מפאת גילך הצעיר יש להעלות אפשרויות נוספות כגון ואריאציות אנטומיות/התפתחותיות בכלי הדם ורקמת הריאה. הקשר לפגות לא מחוייב. מומלץ לבצע תפקודי ריאה מלאים (כולל דיפוזייה) ולהיות במעקב. כמובן עישון פסיבי עלול להחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ct ריאות
    יעלי
    29/09/2013

בת 49 חולת סוכרת + בעיות בגב +ברונכיט כרונית ומעשנת. עקב שיעול ממושך של מס' חודשים נשלחתי לct ראות ומאחר שהתור לרופאה לסוף אוקטובר אבקש את עזרתכם בפיענוח התוצאות האם יש בעיה.

בתודה מקרב לב
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    ct ריאות

הוספת תגובה

• ct ריאות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/09/2013

שלום,
    הממצאים ב CT, על פי הפענוח, לא מסבירים את תלונותייך. הנודולים הקטנים דורשים ביקורת CT בעוד שנה. עלייך להשלים תפקודי ריאה והערכת רופא ריאות ולהפסיק לעשן (סכרת ועישון גורמי סיכון גדולים למחלות לב-כלי דם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה
    שאלה
    29/09/2013

שלום,
    אני בת 25 , לפני שבוע הרגשתי טעם של דם בגרון ושירקתי ראיתי כי אכן היה דם ברוק.זו לא הייתה הפעם היחידה שהרגשתי טעם זה, אך אף פעם לא ירקתי עד פעם זו וראיתי דם. מאז מקרה זה לא היה לי טעם של דם ולא ירקתי דם. אבל כבר שבועיים כשאני קמה מהשינה בבוקר יש לי כאבים כמו של אגרוף במרכז העליון של החזה. אחרי שאני קמה הם עוברים ואולי פעם בשבוע אני מרגישה כאב זה במהלך היום. יש לציין כי לפני שנה חשתי קושי לנשום, הלכתי למיון ועשו לי צילום חזה שיצא תקין ובדיקות קרישה ועוד בדיקות דם ובדיקות של הלב (כולל אקו במאמץ) - כולם יצאו תקינות. שאלתי היא מהו הכאב שאני חשה במרכז החזה כשאני קמה בבוקר? האם הוא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה

הוספת תגובה

• כאב בחזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/09/2013

שלום,

דם שמקורו בדרכי הנשימה התחתונות נפלט בד"כ תוך שיעול עמוק ולא מופיע כך ברוק. דם ברוק ולא בשיעול, עלול לנבוע מבעיות בחלל הפה, חניכיים וכו'. הכאב איננו ספציפי ולא ניתן ללא בדיקות נוספות לחוות דעה. עלייך כמובן לגשת לבדיקת רופא המשפחה, וגם בדיקת רופא שיניים ובמידת הצורך רופא ריאות. בין היתר יש לחזור על צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין בהלה לאסטמה
    ניתי
    27/09/2013

לפני שבוע נכנס לבני בן ה 8 זבוב לעין והטיל 4 ביצים שהוצאו מהעין. בני שהוא ילד בריא לחלוטין מאוד נבהל ומאותו רגע לא מפסיק להתעטש ובמיוחד להשתעל ללא הפסקה כמעט. למרות שאמרו לי שאין קשר אני בטוחה שיש כי זה התחיל מאז המקרה ולפני כן בני בכלל לא סבל משיעול כרוני. (אחיו בן ה 10 הוא אסטמתי). האם יתכן כי הוא חטף אסטמה כתוצאה מהבהלה? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין בהלה לאסטמה

הוספת תגובה

• הקשר בין בהלה לאסטמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2013

שלום,

אין הוכחות כי אסתמה נגרמת יש-מאין בשל מצב נפשי. מצב נפשי יכול להחמיר אסתמה קיימת. באשר לשיעול, יתכן והוא ביטוי תגובתי-נפשי לארוע. בכל מקרה בנך לא אובחן עדיין (גם לא כאסתמטי) ובהמשך הסימפטומים יש לפנות להערכת רופא מקצועי- קודם כל לשלול/לאשר מחלה אורגנית ובמידה וכזו נשללת להתייחס גם לפן הנפשי בעזרת פסיכולוג/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סביבה לאלרגנים
    ולרי
    27/09/2013

עשיתי בדיקה לגורמים אלרגיים. אחשיב אני רוצה לבדוק איזה מגורמים אלה נוכחים בביתי. האם קיימים מוסדות או חברות שמבצעים בדיקה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סביבה לאלרגנים

הוספת תגובה

• בדיקת סביבה לאלרגנים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2013

שלום,

ישנם אלרגנים שקיימים בכל ביית למשל קרדית אבק בית, אלרגנים של בעלי חיים, במידה ואתה מחזיק כאלו, תיקנים( ג'וקים), עובשים- במידה ויש לך קירות עבשים. במקרים אלו אין צורך בבדיקת הוכחה. לגבי חברות שמבצעות בדיקות לאלרגנים אחרים בבית -אין לי מידע ולא מקובל לבצע מכוון שאלרגנים נישאים באוייר ויכולים להגיע גם ממקום שכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה