מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח של צילום רנטגןאלין01/05/2014
אנא פיענוח של תשובה - צילום חזה
צילום חזה ישר,
סיבת הפניה :שיעול
צ.חזה : pa+lat
הצללה פריהילרית דו צדדי,
יותר משמאול,
סינוסים קוסטופרניים חופשיים,
צל הלב אינו מורחב.
אבקש לדעת מה זה אומר ?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח של צילום רנטגן - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו01/05/2014שלום,
הפענוח הוא גרפי בלבד ולא מפרש מה הסיבה. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות עם הצילום עצמו וצילומים קודמים במידה וישנם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות סדק בין אונתירוביק30/04/2014
ד.נ.
בצילום חזה (לקראת ניתוח בקע) נמצאה התעבות בסדק הבין אונתי באחת הריאות.בן 79, מצב כללי טוב, רזה,עושה פעילות גופנית יומיומית, תזונה מאוזנת, מעולם לא עישן ולא מודע לגורמים היכולים להסביר ההתעבות. הרופא אמר שאינו יודע משמעות הממצא ולא נראה לו שהממצא משמעותי, ושהוא "יכול להפנותני" לרופא ריאה. הסכמתי. נקבע תור לחודש יוני. בינתיים, לצורך שלוות הנפש, אודה על הסבר שיכול להבהיר משמעות (פוטנציאלית, עקרונית) של הממצא. בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התעבות סדק בין אונתי - תגובה
עבוי של הסדק".. הכוונה לעבוי של קרום הריאה בין אונות הריאה. הסיבות השכיחות הן, דלקת בעבר, נוזל בשל אי ספיקת לב. יש לבדוק את המטופל, להתרשם מהצילום ומקשר למחלות רקע. אם יש צילומים קודמים/ישנים להשוואה, חשוב להביאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטו ותוצאות רנטגן ריאותרבקה27/04/2014
שלום וברכה,
קודם כל תודה על השרות
שנית כל ,יש לי שאלה :
עשיתי בדיקת מנטו (לומדת סיעוד)
והיא יצאה חיובית
נשלחתי לבדיקת רנטגן והתוצאה :"ציור ריאתי מוגבר בבסיס ריאה ימנית"
צל לב אינו מוגבר.
מה זה אומר?
אצטרך לבצע בדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מנטו ותוצאות רנטגן ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/04/2014שלום,
מנטו נמדד במילימטרים! כמה מילימטרים בדיוק נמדדו אצלך ?. הפרוש אם הוא חיובי או לא והמשמעות תלויים במי בודקים ומה רקע הסיכון שלו (מוצא, יליד הארץ?, מגעי שחפת במשפחה או בעבודה? שחפת בעבר? סימפטומים: שיעול?, ירידת משקל?, תאבון?, הזעות לילה?).
לגבי הצילום הריאתי התאור אינו ספציפי לשחפת ולא מעלה חשד לגביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מנטו חיובית
רבקה28/04/2014תודה על תשובתך,
אני בריאה בד"כ
נמדד לי בבדיקת מנטו 10+ מ"מ
(עשיתי שירות לאומי שנה אחת בבי"ח)
נשלחתי לרנטגן
אצטרך לבצע בדיקות נוספות?
מה זה יכול להעיד "ציור ריאתי מוגבר, אם לא קשור לשחפת?
אני ממש לא רוצה לקחת אנטיביוטיקה, נראה לך שאצטרך?
תודה רבה ממש!!! על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להוסיף
רבקה28/04/2014ביצעתי את המנטו עקב התחלת לימודי סיעוד
אני מרגישה טוב ואני ילידת הארץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת מנטו חיובית - תגובה
באדם ללא גורמי סיכון וללא חשיפה, 10 ממ לא נחשב חיובי, בתנאי שגם צילום לא חשוד. בכל מקרה התייעצי גם עם מרפאת שחפת של משרד הבריאות (מלש"ח) באזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזבסטאבי18/04/2014
היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזבסט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו20/04/2014שלום,
במידה והאסבסט של הגג התפורר בחלקו משך השנים יתכן ונחשפת לסיבי אסבסט נשאפים. הזמן החולף בין חשיפה לאסבסט לבין הופעת מחלה הוא כ 20-30 שנה בד"כ. מיעוט האנשים הנחשפים לאסבסט חולים במחלה הקשורה בו ויש ככל הנראה גם גורמים אישיים/גנטיים בסיכוי לפתח מחלה. העדר עישון מקטין את הסכנה להתפתחות מחלה. הדבר החשוסב שעשית הוא להחליף את הגג (מוטב מאוחר מאשר אף פעם). בהעדר סימפטומים (שיעול מתמשך, קוצר נשימה, ירידת משקל, כאבי בית החזה) ובצילום חזה תקין, ברמת החשיפה שציינת אין צורך במעקב. ניתן לבצע צילום חזה ותפקוד ריאה מלא בכדי לדעת לפחות בעת הזו אם מצב הריאות שפיר, כנתון בסיסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אבי21/04/2014קודם כול מודה מאוד על התשובה המושקעת והמהירה רק עוד משהו קטן לא הבנתי מה היתה הכוונה שלך לגבי מיעוט האנשים שנחשפו ? התכוונת שחלק קטן מהאנשים שנחשפו יחלה במחלה כלשהיא הקשורה לאזבסט? או שהתכוונת שאין הרבה אנשים שנחשפו לאזבסט בכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/04/2014שלום,
כוונתי שרק חלק קטן מהנחשפים מפתח מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרמופלסטיקהנעם12/04/2014
ערב טוב
מזה כשנה אני סובלת מברונכו טרכומלציה קשה ביותר ובנוסף מחלה חסימתית אסתמה/copd ). בששת החודשים האחרונים אושפזתי ארבע פעמים כשהאישפוז האחרון היה גם בטיפול נמרץ למספר ימים. ההתקפים תכופים וקשים ואינם מגיבים לטיפול סטרואידי (פרדניזון בכדורים ובעירוי, אהנילציות למיניהם, סינגולר, ומה לא) הוצע לי לעבור את הטיפול באמצעות תרמופלסתיקה. רציתי לשאול מהם הסיכונים/סיכויים להטבה? האם ההליך מסובך? במה כרוך התהליך? והאם יש תוצאות לתווך ארוך? אשמח אם יש מי שקורא הודעתי זו ועבר תהליך זה שישתף אותי גם כן.
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/04/2014טרמופלאסטיה הינו טיפול פולפני לאסתמה קשה שאינה מאוזנת עם טיפול מקסימלי . טיפול זה בארץ ובעולם מוגדר כנסיוני למרות תוצאות די טובות שפורסמו במחקרים שונים. משמעמות טיפול הינה דרך השפעת חום גבוה תוך סימפוני לגרום להרס שריר חלף בעץ הסימפונות (הינו גורם לכיווץ סימפונות). באנשים עם טראכאוברונכמלציה יש להיות זעירים מאוד עם החלטת הטיפול בשל מספר סיבות: 1. לעיתים- לעיתים תסמינים הינם בשל טראכאוברונכומלציה יותר ואז טיפול לא יהיה יעיל, להיפך- יכול להחמיר מצב קליני , 2. בחולים עם טראכאוברונכומלציה לא ברור מה משמעות של כיוון סימפוני כלל , 3. בגלל שינוי מבנה סימפוני תוך כדי נשימה - פיזור חום של הטיפול יכול להיות לא אחיד עם תוצאות בהתאם.
במקרה כזה מומלץ להתייעץ עם רופא ריאות המטפל כדי לשקול כל סיכונים/תועלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטוס כרונית?מירי12/04/2014
שלום,
אבקש את עצתכם מאוד. אני מתגוררת באירופה ולפני כשנה וחצי חוויתי תקופה של קרוב לשישה חודשי שיעול קשים שדבר לא סייע להם. לאחר סטירואידים ומשאפים ואף קודאין שלא הצליחו להביא אפילו להקלה בשיעולים שהפכו מיבשים ללחים ומאוד תכופים, גם בלילות, נסדקו לי כבר הצלעות מרוב שיעול.
ביצעו בי ברונכוסקופיה ותפקודי ריאות והכל יצא תקין, גם בביופסיות. לאחר הברונכוסקופיה טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר מספר ימים השיעול חלף כלא היה. הייתה לי תקופה כזו שנה קודם לכן גם כן, וגם במקרה זה השיעול פשוט נעלם יום אחד.
מה שמטריד אותי יותר מכל הוא שלפני שבועיים השיעול חזר ובגדול ושוב דבר לא עוזר. זכור לי שבבית החולים אמרו לי בזמנו שיש לי ברונכיט כרונית, אבל לא ברור לי על סמך מה מאחר ובאותו ביקור הרופאים רק ראו צילום חזה. חשוב לציין שבברונכוסקופיה ראו בבירור כי יש ברונכיטוס חריפה לאותו הזמן אולם לא נמצא ההסבר.
איני מעשנת כבר מספר שנים וגם כאשר עישנתי זה היה ממש מעט סיגריות.
קראתי הרבה מידע רפואי על ברונכיט כרונית ונבהלתי. הבנתי שזה חלק ממחלת ריאות חסימתית ואני חוששת שזה מסכן חיים.
האם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות בשלב זה, והאם גזר הדין הוא אכן כה חמור?
תודה רבה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיטוס כרונית? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/04/2014שלום,
משום מה לא נענית עד כה.
ברור שיעול עליתים עלול להיות מורכב וממושך. לא ציינת את גילך, מחלות מלוות, תרופות כרוניות?
נראה שעברת ברור מקיף לשיעול. האם בצעת מבחן תגר מטאכולין? האם בצעת בדיקת ליחה לאאוזינופילים? תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ורמת TOTAL IGE ?
במידה ולא רצוי שתקבלי חוות דעת שנייה מרופא ריאות בחו"ל או בארץ עם כל החומר שנאסף עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTחזה -חשוב, ותודה.אסנת10/04/2014
אבי בן 83 לפני כחודש וחצי חלה בדלקת ריאות(צ.חזה) טופל באנטיביוטיקה.עקב ירידה במשקל אנמיה וחולשה. ועליה בסמנים,נשלח לבדיקת CTחזה בטן ואגן ללא הזרקת חומר ניגוד רק שתיה.מבחינת הסמנים : CEA 6.7 CA15-3 65. ברקע סיפור משפחתי של סרטן המעי וסרטן הלבלב. תשובת CT- " הודגם תסנין אינטרסטיציאלי רטיקולרי דיפוזי מתון,יותר קשה בהיקף הריאות ובבסיסים עם ברונכיאקטזיס קל- הממצאים לא הודגמו בבדיקה הקודמת. קשרית פלוירלית בבסיס השמאלי.ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. אין עדות לתפליט פלוירלי או הגדלת בלוטות לימפה במיצר או בבתי השחי". מבחינת שאר הבדיקה : טרשת עורקים ללא הרחבת האאורטה.הסתיידות במרכז הכבד .פרט לכך רקמת הכבד הומוגנית,ללא חומר ניגוד. אבנים מסוידות בכיס מרה,הסתיידות קטנה בטחול, לבלב מאוד אטרופי.אין הגדלה של בלוטות לימפה או נוזל חופשי בבטן ובאגן. זו בעצם התוצאה ואני מבקשת לדעת אם הממצאים הריאתיים מצביעים על תהליך גידולי או שבהיותם מפושטים מדובר בסוג של מחלת ריאות אם אפשר לקרוא לה שפירה. אני די מודאגת. בבקשה לא לענות בשבת וחג. תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/04/2014ממצאים שתוארו בCT חזה יכולים להתאים למחלה ריאתלית דלקתית כרונית . יש לפנות ליעוץ רופא ריאות עם חומר רלוונטי (צילומי CT חזה עדכני וקודם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה פעם בחודשאהוד09/04/2014
שלום לכם אישתי בת 64 מאז 5 שנים שהיא חולה פעם בחודש עם כאב בגרון אף סתום שיעול שנמשך הרבה זמן עם הרבה ליחה כאב ראש.יש עוד בעייה קטנה שהיא נדבקת מכול הסובבים אותה כולל גם הנכדים שמדביקים אותה גם כן.עשתה המון בדיקות וצילומים וגם נבדקה מערכת החיסון וגם בדיקת אלרגית הכול תקין .אז למה היא חולה ונדבקת בקלות כזאת .תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/04/2014במידה ואיש סובל מזיהומים חוזרים, יש לשלול פטולוגיה של מערכת החיסון . לצורך בירור לכך רופא המטפל לפי שיקולו יכול להפנות מטופל ליעוץ אלרגולוג/אימונולוג .
במקרים עם תסמינים כפי שנרשמו כאן, אין בדרך כלל מדובר במחלה ריאתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק כללי
אמירה10/04/2014אני יכולה להעיד על עצמי שעברתי תקופה לא פשוטה, עם כול מיני וירוסים שפשוט נדבקו אלי כול הזמן. עברתי בדיקות ותודה לאל הכול היה תקין, אבל עדיין המשכתי להידבק מכול אפצי קטן שהיה סביבי. לאחרונה התחלתי לקחת תוסף אצת ספירולינה שפשוט מחזק את מערכת החיסון, ואני ממש מרגישה בהבדל , פחות חולה ומנוזלת. לא יודעת אם זה יכול לעזור גם לך אבל שווה אולי להתייעץ גם עם הרופא ולפנות לכיוון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת חמצן בדםמיקי06/04/2014
שלום
אני בן 67 , לא מעשן בכלל. ולא צימחוני . בדיקות דם סדירות .
לפני חצי שנה רכשתי מכשיר למדידת דופק וחמצן בדם. רמת החמצן בדם הייתה 95 אחוז ומעלה במנוחה (מודגש במנוחה)
לפני כמה חודשים התחלתי לקחת בבקר כדור ללחץ דם נורבס 5 מ"ג שמוריד לי את לחץ הדם לערכים של 118/70 (במדידה אחרי 12 שעות) , שמתי לב שרמת החמצן ירדה לסביבות 90 אחוז במנוחה. גם יש ירידה בהמוגלבין מ 13 ל- 12.6 .
אינני מרגיש קוצר נשימה או אירוע חריג בתפקוד . אחרי עליה 6 קומות במדרגות ללא מאמץ מיוחד, רמת החמצן עולה ל 95 ויורדת ל -90 במנוחה.
ושאלתי : האם יש קשר בין ירידת לחץ הדם (או הנורבס) לחמצן בדם וההמוגלובין ?
האם הממצאים תקינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/04/2014מכשירי מדידת חמצון קטנים אינם מדויקים. במידה ואחרי מאמץ חמצון הינו 95% ומעלה אין מדובר בפטולוגיה בתהליך חמצון . אם קיימת נשמת במנוחה או מאמץ יש טעם להמשיך בבירור , במידה ולא - אין צורך בבדיקות נוספות. המוגלובין הינו משפיע על חמצון אך הבדל בערכים שנכתבו נמצא בטווח סתיית תקן ואינו משמעותי מבחינת רמת חמצון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה במאמץ גבוהענת03/04/2014
אני בת 49, עוסקת שנים רבות בספורט, עיצוב אירובי וכדומה, סובלת מאסטמה בעונות מעבר בעיקר, וכן גם כאשר אני מצטננת, או חולה בשפעת.לאחרונה התחלתי לרוץ ובאמת אחריי חודשיים הצלחתי להגיע להישג די יפה של 25 דקות ברציפות, אבל אז חליתי והכל ירד לטמיון, מנסה לחזור לרוץ שוב אבל כל פעם נתקפת בקוצר נשימה ולא מצליחה לרוץ אפילו 2 דקות. אני לא יכולה לקחת גם תרופות עם סטרואידים בגלל שקיבלתי csr בגלל הסטרואידים. מה עליי לעשות? האם יש תרופות שיכולות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה במאמץ גבוה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/04/2014שלום,
אחד הטריגרים הנפוצים להחרפת אסתמה הוא מאמץ גופני. יש תת קבוצה של אסתמה המתבטאת רק במאמץ. בכל אחד מהמקרים האלו ההמלצה היא להשתמש במרחיב סמפונות קצר פעולה (למשל משאף ונטולין או בריקלין), כרבע שעה לפני תחילת המאמץ המתוכנן !. לרוב גישה כזו מספקת. כמו כן ובנוסף, מומלץ לפני מאמץ כגון ריצה לעשות חימום הדרגתי לפניו ובסוף הריצה לעשות גם COOL DOWN כלוןמר הצטננות הדרגתית ולא הפסקה פתאומית של המאמץ. כל האמצעים האלו בדרך כלל יעילים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי ריאותיהודית01/04/2014
בבדיקה כתוב ברונכאקטזיות בשתי הריאות וקישרית אדרנלית שמאלית, האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו01/04/2014שלום,
ברונכיאקטזיות הן התרחבויות לא תקינות של הסימפונות ועלולות להסתבך בזהומים. לכן יש צורך להיות ערים לאפשרות כזו, לבצע חיסונים ולשים לב תמיד מה צבע הליחה (מוגלתי -מחייב לשקול טיפול אנטיביוטי). הממצא באדרנל יכול להיות שפיר (אדנומה) אך יש לברר מה דעת המפענח ולעיתים יש צורך להשלים את הערכה בבדיקת אולטראסאונד של האדרנל (יותרת הכליה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשרית
יהודית02/04/2014בסיכום כתוב גם קשרית אדרנלית שמאלית מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשרית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/04/2014שלום,
קשרית הוא תאור רנטגני של ממצא שטיבו המדוייק לא ידוע. התייחסתי לממצא (קשרית) באדרנל בתשובתי הקודמת, קראי אותה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים מוזרים בCTחיה31/03/2014
שלום רב
אני בת 60. הופניתי בעקבות המלצה של פרופסור פנימאי ל CT חזה, בטן, אגן עם חומר ניגוד, בעקבות ירידה במשקל ובלוטות לימפה קטנות אבל מורגשות במקומות שונים בגוף, במיוחד במפשעות ובית השחי בצד שמאל. הירידה במשקל בינתיים נעצרה. ממצאי בדיקת CTחזה- שינויים פיברוטיים קלים פלאורלים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות, שינויים ברונכיאקטטיים מסביב לשערי שתי הריאות (!!!) זה הפתיע אותי כי מעולם לא היה לי דלקת ריאות/ברונכיטיס/שיעול ממושך/ליחה או בעיות מסוג זה. מנגד רשום שאין עדות ללימפאדנופתיה, בתי השחי חופשיים.
האם יתכן שללא שום בעיות במערכת הנשימה הידועות לי יופיעו שינויים כאלה בריאות .
יש לי תור למומחה ריאות בעוד כחודש ואני מודאגת .
אני רוצה לציין שאני עובדת כלבורנטית בבית הספר בסביבה מוגנת (מנדף).
בתודה מראש
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים מוזרים בCT - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו31/03/2014שלום,
ברונכיאקטזיות יכולות להיות באדם אסימפטומטי (ברונכיאקטזיות "יבשות"). סיבתן לרוב על רקע זהומים ישנים, כולל שחפת בעבר תת-קלינית. ישנן ברונכיאקטזיות קלות וקשות יותר. יש לעיין בצילומים, לברר גורמי סיכון ולשקול ברור בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראות , ,יוסי מחלב30/03/2014
שלום.
אני סובל ברוכטייזז כרוני כשנתים מלווה בליחה כל כך מעצבנת לא נעים .
מטופל בקודיזון היום 5 מלגרים עשו לי 2 ביופסיות שלילי תפקוד ראות 60 אין בעיה במאמץ ובהליכה . פשוט מטריד אותי יש אולי כדור עזר יותר להפסקת השעול .מציין מטופל אצל בית חולים השרון ר אני בן 64 זה מכניס אותי לחרדות אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראות , , - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו31/03/2014שלום,
ברונכיאקטזיס הינה מחלה שיכולה אכן להטריד אם ישנם זהומים חוזרים. יש מספר בדיקות אלמנטריות שיש צורך לעשות בכדי לברר את המחלה כולל רמות נוגדנים בדם,למשל. חשוב להתחסן כנגד שפעות וכנגד חיידק הפנוימוקוקו. כמו כן בכל החרפה יש לשלוח ליחה לתרבית ולטפל על פי רגישות החיידקים. לעיתים יש מקום לטיפול אנטיביטוי מונע במשך כל החורף או אפילו כל השנה. עלייך להיות במעקב וברור רופא ריאות מומחה וללבן איתו את כל הנושאים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה בילדות לאסבסטדניאל30/03/2014
שלום רב
בן 36 בהיותי בגילאי 12-14 הינו משחקים עם סמנט בורדים גליים של אסבסט שוברים אותם ומשחקים איתם היום נודע לי שהלוחות הללו מסוכנים אני חרד למה שיקרה לי בעתיד אני כיאילו מחכה למחלה שאלתי היא כיצד עלי לפעול האם יש צורך לפנות לבדיקה מסוימת?
האם יש סכנה ממשית או שבכדי לחלות צריך להיות במגע קבוע עם אבקת אסבסט
תודה המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה בילדות לאסבסט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/03/2014שלום,
תקופת הדגירה של מחלות הנובעות מחשיפה לאסבסט הינה ארוכה- 20-30 שנה. לא חייבת להיות חשיפה ממושכת אף כי ככל שהחשיפה ארוכה הסיכון עולה. בכל מקרה הסיכון הוא רחוק מלהיות אחד לאחד. אם לא בצעת צילום חזה עד היום הייתי ממליץ על צילום בסיסי . מעבר לזה אין הנחייה מיוחדת אלא אם מופיעים סימפטומים מתמשכים (שיעול, כאבי דופן החזה, קוצר נשימה) להיות ער לעובדת החשיפה בעבר ולגשת להבדק. עישון בנוכחות חשיפה לאסבסט (גם בעבר) מעלה את הסיכון לסרטן ריאות הרבה מעבר לעישון בלבד, לכן המנע מעישון !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ופעילות גופניתמיי24/03/2014
אני בת 20 וחולת אסטמה, מטופלת במשאף בודיקורט. אין לי התקפים קשים ואני רוצה להתחיל לעשות ספורט באופן קבוע. רציתי לדעת איזה משאף הכי מומלץ לשימוש כטיפול מונע בכזה מצב- בודיקורט או סימביקורט? תודה!
ד``ר דניאל סטרובין25/03/2014פעילות גופנית חשובה לחולי אסתמה , קודם כל כדי לשמור על כושר גופני. החלטה על טיפול קבוע נעשת פרטנית בכל מקרה בהתייעצות עם רופא המטפל (רופא ריאות) . במקרים בהם מאמץ הינו מגרה לקשיי הנשימה , ניתן לשקול שימוש במרחיב סימפונות (ונטולין, בריקלין או אף מרחיב בטא-אגוניסטי ארוך טווח) לפני תחילת אימון .
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)