פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ראות עם חסימה קשה
    שבי
    09/11/2013

ביצעתי תפקודי ראות ויצא חסימה קשה,האם בבדיקת תוצאה כזו,זה עדות מתחת להפחתה 1FEV 35 אחוז,
    FVC הפחתה מתחת ל40 אחוז.
    תודה על השירות הנפלא שאתה נותן....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי ראות עם חסימה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/11/2013

הפרעה חסימתית קשה לפי הגדרה בינלאומית הינה FEV1 מתחת ל50% שבו זמנית יחס FEV1/FVC הינו מתחת ל%70

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה בהריון
    מיכל
    05/11/2013

היי

אני בהריון שבוע 21,
    אסמטית מאוזנת מזה מעל 20 שנה, טיפול קבוע של פליקסוטייד + לפי הצורך ונטולין.
    לרוב גם ללא הטיפול הייתי ממש בסדר, פרט לפעילות גופנית מאומצת במיוחד.
    ללא התקפים, אינהלציה אולי פעם בשנתיים שלוש בעת שפעת חזקה.
    בהריון בדקתי מול המרכז הטריטולוגי שאישרו ש 2 המשאפים הללו מאושרים ובעלי השפעה מקומית ולכן אין בהם שום סיכון לעובר.
    לאורך ההריון המצב קצת החמיר כשבשבועיים האחרונים יש החמרה ניכרת.
    נזקקת למשאף באופן מורגש וגם איתו - מרגישה עדיין קושי מסוים.
    לא ברמת התקפים אבל בהחלט קושי, גם במצב של מנוחה מלאה.
    מה עושים ? לעבור לאינהלציה ?
    להתייעץ - עם הרופא נשימה? הוא יודע מה מותר/אסור בהריון ?!

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/11/2013

לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול יש להגיע לרופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    מודאגת
    05/11/2013

שלום
    רציתי לברר מה עושים בבדיקות: תפקודי ריאות מלאה כולל נפחי ריאה ודיפוזיה לפני ואחרי ונטולין.
    במיוחד רציתי לדעת אם יש לבדיקות תופעות לוואי או נזקים, שכן הבנתי שנבדקת דיפוזיה של CO.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/11/2013

בודקים בצורה לא פולשנים את נפחי ריאה, זרימות נשיפתיות וגם כושר הדיפוזיה. בדיקה הינה בטוחה ללא תופעות לוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עזרה
    רונה
    04/11/2013

שלום רב, אני בת 32 , לפני בערך שנה נפגשתי עם אשה ובנה הקטין למשך שעה במקום סגור לשם טיפולי פיזיותרפיה , היום נודע לי שהאישה הזו וילדיה חולי שחפת , האם המפגש הזה יכול להדביק אותי בשחפת ? ממש פוחדת מזה כי בזמנו החזקתי לה את הילד קצת וקראתי ששחפת עוברת באוויר .. אודה להסבר תודה
    אציין כי מאז בדיקות הדם בסדר מעולם לא היה משהו חריג בבדיקות

לקביעת תור
    סגירה
    נא עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/11/2013

סבירות להדבקה של חיידק שחפת עולה בחשיפה הדוקה לחולי שחפת ריאתית . פרוש של חשיפה הדוקה הינו מגע עם החולה לאורך זמן ממושך (שבועות, חודשים, שנים) לאורך שעות רצופות. לכן מגעים הדוקים של החולה עם סיכון גבוה להדבקה נחשבים בני משפחה של חולה, אנשים שעובדים או לומדים איתו.
    חשיפה שצויינה כאן הינה קצרה. במידת הספק ניתן לפנות למרפאה איזורית לשחפת (מלש"ח - בעבר ליגה לשחפת) כדי לבדוק לגבי מקרה פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד ריאות 120 אחוז
    ראו
    03/11/2013

שלום ד"ר
    לפני עשרים שנה הובחנתי סובל מאסטמה במאמץ
    ואלרגיה לקרדית אבק.
    כאשר תפקוד ריאות היה 110 אחוז ובמאמץ ירד ל 90 אחוזים.
    בעקבות כך קיבלתי סינגולר וחיסוני אלרגיה
    שנתנו לי שקט במשך עשרים שנה

היום לאחר שהפסקתי את החיסונים, האלרגיה חזרה וגם קשיי נשימה.
    הייתי אצל רופא ריאות ועשיתי תפקוד ראות במנוחה שהראו 120 אחוז
    ביקשתי לבדוק במאמץ
    והרופא אמר "עם נפח כזה אין אסטמה ואין טעם לעשות תפקוד ריאות במאמץ"

האם עלי להתעקש לבקש בדיקת אסטמה במאמץ?

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד ריאות 120 אחוז

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/11/2013

מבחן תגר מאמץ (תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ) הינה בדיקה לאבחון אסתמה ולצורך בדיקת תגובה של תפקודי ריאות למאמץ בהתוויות מיוחדות (לצורכי שירות צבאי או פעילות ספורט). אין צורך לחזור לתפקודי ריאות במאמץ במידה וספירומטריה תקינה ואבחנת אסתמה נעשתה בעבר באופן ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה בעקבות שיעול וליחה
    מיכל
    28/10/2013

שלום, אני בחורה בת 29. לפני שבוע סבלתי מכאבי גרון דיי חזקים, לאחר כמה ימים הופיעה נזלת וכן שיעול שהפך לבסוף לשיעול עם ליחה. הנזלת פחות או יותר עברה כמו כן גם כאבי הגרון. כעת נשאר שיעול שמופיע בעיקר בלילה ונשארה ליחה בצבע צהוב ירקרק, וכן מידיי פעם נזלת צהובה. אציין כי היה לי לפני שבוע מעט חום, 37.6 וכעת אין לי חום. פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לצילום חזה ואלה התוצאות:

אין עדות לתסנין, גודש או תפליט.
    ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות
    צל הלב אינו מוגדל.

ברצוני לשאול מה הכוונה במושג ציור אינטרסטיציאלי פסי מעט מוגבר בחלק התחתון של הריאות? מה זה אומר? האם זה מסוכן?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/10/2013

תסמינים מצביעים לזיהום בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי). ממצאים בצילום אינם אבחנתיים, לעיתים רואים כך גם באנשים בריאים, לכן חשובה התאמה בין סיפור החולה , ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר (צילום חזה). במידה ורופא המשפחה לפי ממצאים בבדיקה חושב שמדובר בזיהום חיידקי פעיל- אז נותנים טיפול אנטיביוטי. אם לא, ולא ברורה משמעות של ממצא המדובר בצילום - ניתן להפנות ליעוץ אצל רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חנק ושיעול
    מור
    28/10/2013

אני חולת אמפיזמה, ומשתעלת המון. שמתי לב שהשיעול מופיע בעקבות גירוי באיזור הגרון העליון (בחלק שקרוב לפה) ולכאורה נראה שאין קשר לריאות. מיד לאחר שאני מכחכחת אני מתחילה בסדרה של שיעולים שנראה שנובעים מהגרון וכלל לא מהריאות. האם כך זה אצל כל חולי האמפיזמה?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חנק ושיעול

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/10/2013

אמפיזמה בלבד אינה סיבה לשיעול. ברוב המקרים חולי אמפיזמה הם גם חולים בברונכיטיס כרונית (מחלת COPD - חסמת הריאות) שזה מקור השיעול בדרך כלל. לחולה עם אמפיזמה או COPD יכולות להיות סיבות נוספות לשיעול (כגון, עישון, שימוש בתרופות עם תופעת לוואי של שיעול, גירוים בדרכי אויר עליונות דרך נזלת או רפלוקס חומצות קיבה) . לפי תסמינים שהוצגו כאן קיים חשד סביר לסיבת שיעול שאינה קשורה למחלה ריאתית. במקרים האלה רופא המטפל שולח מטופל לבדיקת רופא א.א.ג לצורך אבחון והחלטה על טיפול בהתאם לממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין משאפים לכאבים בפה
    מור
    28/10/2013

שלום רב, אני נוטלת משאף סרטייד פעמיים ביום. בשבוע האחרון סובלת מאוד מכאבים בפה, בעיקר בכל חלקי הלשון. אין עדות לפטריה או כיב ואין סימן נראה לעין. האם ייתכן שמדובר באלרגיה שפיתחתי למשאף/ לסטרואידים?
    לפני כשבועיים סיימתי טיפול באנטיביוטיקה (מוקסיפן) בגלל ליחה מרובה. האם ייתכן שהטיפול באנטיביוטיקה גורם לי לכאבים בלשון? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין משאפים לכאבים בפה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/10/2013

כאבים בפה לעיתים יכולים להיות ללא כיבים או פטרת. תופעה חולפת אחרי טיפול אנטיביוטי. במידה וטיפול בסרטייד הינו לאורך זמן רב ורק עכשיו הופיעו כאבים, קרוב לודאי אין קשר לשימוש במשאף משולב. במידה וטיפול הוחל לאחרונה, יש להתיעץ עם רופא מטפל/רופא ריאות לגבי הפסקת משאף/מעבר לטיפול אחר כדי לוודא קשר נסיבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה כללית
    לבנדר
    27/10/2013

איך משפיעה העובדה שלאדם יש ידים קרות(או חמות מידי)על בדיקת הסטורציה?
    הבנתי שאם לאדם יש למשל מחלת ריינו אז זה משנה את התוצאה של מד החמצן?
    למה?והאם זה קיים גם אצל אדם שסתם סובל מכפות ידים קרות במיוחד??
    ואיך זה משפיע ?האחוזים עולים או יורדיםם?

(אני סובל מאסטמה ומידים קרות אפילו בקיץ ובקרוב שוב צריך להבדק ע"י רופא ריאות ובטוח הוא יבדוק שוב את ה CO2 שלי)

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה כללית

הוספת תגובה

• למה דלגת עלי?

לבנדר
    28/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/10/2013

רמת חמצון הנבדקת בצורה לא פולשנית ע"י מד חמצון תלוייה על דיוק קרית גל מסנסור על אצבע לכלי דם היקפיים. המידה וכלי דם צרים (בשל מחלה כגון ריינו או עקב קור באותו הזמן בחדר בדיקה) קריאת מד חמצון אינה מדויקת. בדרךך כלל אי דיוק הוא כלפי מטא אך יכול להיות גם הפוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי 47 ושאר הבדיקות תקינות
    מרגלית
    25/10/2013

אני בגיל 54 סובלת מיתר לחץ דם וסכרת שמאוזנים (עי גלוקומין ורמפפיל). כרגע יש לי בעיה עשיתי אקו לב בעקבות א.ק.ג שיצא RBBBואלה התוצאות

חדר שמאל תקין בגודלו. .תיפקודו תקין .LVEF מוערך כ-60%

עיבוי קל של מחיצה בין חדרית(12)

פרוזדור שמאל מורחב קלות במדידת השטח(19סמ"ר)שורש האורטה תקין.אאורטה העולה ברוחב תקין.

פרוזדור ימין וחדר ימין תקינים.

מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים.פתיחתו תקינה.

מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מתמי הלב.

בדופלר אי ספיקה מיטרלית קלה.אי ספיקה טריקוספדלית מינימלית.לחץ דם ריאתי 47 ממ" כספית+RAP

ללא עדות ל-SOLבחללי הלב .ללא עדות לנוזל פריקרדיאלי

IVC תקין

אם אפשר לומר לי מה התוצאות אנח מודאגת ממה שקראתי באינטרנט בדיקות דם תקינות. בדיקת אידדס שלילי תקין. מי טי אנגיו תקין. תיפקודי ריאות תקין.
    וכן אני מתפקדת רגיל רציתי לדעת אם אני צריכה עוד בירור או בדיקות נוספות . ואם אפשר לתת לי תשובה ולא להפנןת אותי לרופא אחר תוד רבה רבה
    והאם הערך 47 לחץ דם ריאתי היה יכול להיות טעות
    בתודה מראש מרגלית

הוספת תגובה

• הוספת פרטים מרגלית

מרגלית
    25/10/2013

אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול וכן נושה הליכות כ 4 פעמים בשבוע 30-45 דקות
    שוקלת 80 קג גובה 154 סמ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי 47 ושאר הבדיקות תקינות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/10/2013

שלום,

על פי הממצאים קיים יתר לחץ דם ריאתי קל-בינוני. סיבתו במקרה שלך יכולה להיות אי ספיקת לב דיאסטולית (גורמי סיכון סכרת, יתר לחץ דם ואם יש השמנה אז גם גורם סיכון). יחד עם זאת יתכנו במקביל סיבות נוספות ליתר לחץ דם ריאתי הדורשות ברור במרפאת יתר לחץ דם ריאתי באחד מבתי החולים. אין סיבה כעת לחרדה אלא לברור ומעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימתי
    שירלי
    23/10/2013

שלום, בת 25 יש לי כבר זמן רב קושי בהוצאת אוויר רק בזמן שאני ערה, כאילו אין חמצן ולפעמים צורך לפהק כדי שייצא אוויר, עשיתי כמה פעמים בדיקת ספירומטריה שיצאה תקינה..
    1. מה הסיכוי שיש לי אסטמה סמויה?
    2. שמתי לב שלפעמים יורד לי החמצן ל93 לכמה שניות ואז עולה ל98 או 96 האם זה תקין? או שחסר לי חמצן?
    3. האם ההרגשת חוסר חמצן שיש לי כשקשה לי להוציא אוויר זה רק תחושה? כי כשאני מודדת יש 98 99 חמצן זה אומר שיש חמצן בגוף אבל בריאות אין מספיק חמצן?
    אשמח אם תענה לי על השאלות, תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימתי

הוספת תגובה

• קושי נשימתי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/10/2013

שלום,

קושי למלא את הריאות , ללא קשר למאמץ, וצורך ליזום פיהוק כדי למלא את הריאות באויר- הוא תאור אופייני לתחושת קוצר נשימה על רקע מתח נפשי. יחד עם זאת יש לשלול מחלת ריאות. במידה וחושדים באסתמה ותפקודי הריאה תקינים, מומלץ לבצע "מבחן תגר" במכון לתפקודי ריאה. מטרת מבחן תגר היא לשלול או לתמוך באבחנה של אסתמה סמוייה. רצוי שגם רופא ריאות יתרשם מתלונותיייך ויבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימתי

שירלי
    25/10/2013

אולי יש בזה משהו שזה ממתח.. אך בכל זאת כדאי לבדוק אם זה רפואי.. אם אני יעשה תגר מאמץ ריאות זה יענה לי על התשובה אם זה אסטמה או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לענות לי?????????

שירלי
    28/10/2013

...........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימתי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/10/2013

שלום,

מבחן תגר מטאכולין הוא המקובל יותר. ניתן לביצוע במכון לתפקודי ריאה בהפניית רופא במידה ומוצא לנכון על פי מצבך. מבחן תגר מטאכולין שלילי (כלומר בדיקה תקינה) ישלול אפשרות של אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה

שירלי
    28/10/2013

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    מודאגת
    23/10/2013

שלום,
    אבא שלי בן 55, מעשן כבד מגיל 20...
    בשבוע האחרון יש לו שיעולים חיזורים ונישנים עם ליחה, הם אינם קשורים להתקררות/שפעת או חום.

אני מאד חוששת, האם זה מסוכן?
    הוא לא מוכן ללכת להבדק, הוא טוען שזה שטויות, שזה בגלל הסיגריה ובטח יעבור...

אשמח להתייחסות, ותודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/10/2013

שלום,

שיעול משך שבוע עדיין לא סיבה לבהלה אך דורש מעקב. אם הליחה מוגלתית יש לטפל באנטיביוטיקה. אם השיעול נמשך למעלה מ 3 שבועות ללא שיפור יש לצלם וכמובן להבדק על ידי רופא. במעשנים תמיד יש לחשוב גם על תהליך גידולי כסיבה לשיעול חדש שמתמשך, אך זו לא הסיבה היחידה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופה ריאות חוסך בהסברים
    גדי
    20/10/2013

שלום לא מזמן רופה ריאות אמר לי בעקבות בדיקת סימפוטריה שאני סובל מ copd קל עד בנוני ואולי גם מרכיב אסתמאטי לאחר מכן שלח אותי ל ct ריאות עם יוד והממצא מעברי אויר תקינים לאחר מכן הסתכל על ה ct ואמר וכתב אמפיזמה.צנטרי-לובולרית ב-rul בעיקר. נתן לי משאף לטיפול יש לציין fev1 שלי 70% מה אומרת האבחנה ומצבי לאחר ה-ct כי לרופא אין הרבה זמן להסביר תודה על כל תשובה אם אפשר מפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    הרופה ריאות חוסך בהסברים

הוספת תגובה

• הרופה ריאות חוסך בהסברים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/10/2013

שלום,

COPD היא מחלה הנגרמת ב 80% מהמקרים בשל עישון סיגריות. אמפיזמה בCT היא ביטוי רנטגני להרס הרקמה ע"י העישון. הערך שציינת מתאים לחסימה קלה- בינונית.
    אם אתה עדיין מעשן עלייך להפסיק מייד. חיסונים במועד, טיפול מהיר בזהומים של דרכי הנשימה ושמירה על כושר גופני. במידה ואתה קצר נשימה משאף של מרחיב סימפונות ארוך-טווח עשוי לעזור. מעקב תקופתי של רופא ריאות מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת אמפיזמה - טיסות
    מור
    20/10/2013

שלום רב,
    האם כחולת אמפיזמה אני יכולה לטוס טיסה ארוכה (10-12 שעות טיסה)? אין סכנה של חוסר חמצן? בשנה האחרונה FEV1 היה 42 ב- 3 בדיקות שונות.

לקביעת תור
    סגירה
    חולת אמפיזמה - טיסות

הוספת תגובה

• חולת אמפיזמה - טיסות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/10/2013

שלום,

בחולים מסוגך יש צורך לברר מה רמת ריווי החמצן בנשימת אויר (סטורציה באוקסימטריה). במידה והיא נמוכה מ 90% תצטרכי תוספת חמצן בטיסה ויש להודיע על כך במכתב מהרופא אל חברת הטיסה, מראש. במידה ורמת ריווי החמצן בנשימת אויר תקינה או מופחתת במידה קלה, הרי שיש צורך ךלבצע "מבחן טיסה" באחד ממכוני הריאות. בבדיקה זו נותנים לנשום חמצן בריכוז יחסית נמוך המדמה את ריכוז החמצן במטוס. אם תופיע אצלך ירידה משמעותית בחימצון יומלץ לך על אספקת חמצן בעת הטיסה ושוב יהיה צורך לפנות לחברת הטיסה בעוד מועד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

מור
    20/10/2013

אם הסיטורציה תמיד תקינה, עדיין אני צריכה לעבור את התהליך שפירטת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/10/2013

שלום,

אם את באמת חולת אמפיזמה עם חסימה משמעותית כפי שהזכרת, אני ממליץ שכן תעברי את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראות
    א
    19/10/2013

שלום רב
    בן 78 ביצע סי טי ראות כחלק ממעקב אונקולוגי.
    בסי טי ברוך השם לא נמצא ממצא מחשיד אבל הרופא המפענח שאל אם הוא משתעל - לדבריו אמר שיש שם דלקת ראות שיכולה להיות מטופלת לדבריו "בקהילה" כלומר פשוטה. הוא לא משתעל יותר מתמיד (מעשן טבק ומשתעל כבר שנים פעם בשעה עם הוצאת ליחה), ללא חום, אומר שאין לו משהו חריג.

מצד שני - הוא חלש עם לחץ דם נמוך, לא ברור אם מכדורי הלחץ דם ששונו לאחרונה או בכלל בשל מחלות אחרות, גם הקול שלו חלש כבר כמה שבועות - כאמור אונקולוגי וסובל כמעט כליום מתופעות לוואי שונות שאי אפשר לשייך אותן דווקא לזה.
    בדיוק שבוע לפני הסיטי רופא המשפחה בדק אותו ואמר שהכל נקי בראות. רופא אחר שבדק אותו לפני שבועיים אמר דבר דומה.

הוא מוגבל בניידות ורופא המשפחה מגיע רק פעם ב לביקור בית ורק בחרום. במצב כזה סביר שישלח אותו למיון לבירור.

האם ממצא זה מחייב בדיקת רופא וקבלת אנטיביוטיקה ובמקרה הזה הגעה למיון או שאפשר לחכות ולעקוב?
    הבנתי שאצל קשישים לא בהכרח יופיע חום גבוה אלא להיפך. מה זה אומר, החום אמור להיות פחות מ- כמה? מה עושים במצב כזה? הוא מתעקש ששום דבר לא שונה השבוע מקודם.

ושאלה שנייה, יכול לקבל חיסון לשפעת ולדלקת ראות השבוע יחד או לחכות לראות מה קורה עם הממצא הזה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ראות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/10/2013

פרשנות של ממצאים ריאתיים אינה יכולה להיות מנותקת מתלונות המטופל וממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות, כל זה בגלל שלממצא ריאתי לעיתים קרובות יכולות להיות מספר פרשנויות. החלטה על טיפול תרופתי בחשד לדלקת ריאות לפי בדיקות הדמייה צריך לקבל רופא מטפל /רופא ריאות.
    לא נהוג לחסן בזמן זיהום פעיל. במידה ואין מדובר במחלה זיהומית פעילה , אין מניעה לקבל חיסון נגד שפעת וגם פנאומובקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה